Średnia temperatura31°Średnia temperatura w dzień
w wybranym terminie podróży

7+7: Tajlandia - Baśniowa Tajlandia
Hotel: Cholchan Pattaya Resort  Zmień
Tajlandia

Tajlandia - Baśniowa Tajlandia: zwiedzanie

zwiedzanie

Dodaj do schowka Rainbow
według programu samolotem

Nr WAK182960

7 340 zł 14 dni / 1 osoba
REZERWUJ

Rezerwacja jest w 100% darmowa
i nie zobowiązuje do zakupu wycieczki

8,4 / 10
Opinie klientów (7) 86% poleca tę wycieczkę
Zalety wg klientów
  • Największe świątynie - m.in. Świątynia Złotego Buddy i Wat Pra Kaeo z najsłynniejszym tajskim posągiem Buddy.
  • Zróżnicowany program wycieczki - zwiedzanie zabytków, ośrodków kulturowych oraz obcowanie z dziką przyrodą.
  • W programie most na Rzece Kwai z ekranizacji hitu kinowego z 1957 r.
  • Doskonała intensywność programu

Kod oferty

WAK182960

Opis oferty

Zakwaterowanie:

Część objazdowa

Hotele dobrej klasy, odpowiadające standardowi / w ocenie organizatora.

Pokoje: we wszystkich hotelach są wyposażone w TV, klimatyzację, łazienki z wc i często mini bar (dodatkowo płatny). Pokój 3 - osobowy to z reguły pokój 2 - osobowy z dostawką (dostawka na ogół w formie łóżka polowego lub rozkładanej kanapy).

Część pobytowa

Hotele: opisy poszczególnych hoteli w części dotyczących wczasów w Tajlandii (Jomtien/ Pattaya, Rayong lub Koh Samet)

Do dyspozycji gości:

Część objazdowa:

W hotelach restauracja, bar i w większości hoteli basen

Warunki uczestnictwa

 
Opinie dodane przez        
Byłeś na tej wycieczce? Dodaj opinię
Wszystkie opinie o
Tajlandia - Baśniowa Tajlandia
 
ładowanie...

trwa ładowanie opinii
Średnia pogoda w ciągu roku
I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Temperatura
w dzień °C
32°
33°
34°
35°
31°
31°
30°
30°
30°
31°
31°
31°
Temperatura
wody °C
26° 27° 27° 28° 28° 28° 28° 28° 28° 27° 27° 27°
Temperatura
w nocy °C
20° 23° 24° 25° 25° 25° 25° 25° 24° 24° 23° 21°
Śr. liczba godzin
słonecznych
8 8 8 10 8 6 5 5 5 6 8 8

Paszporty

Przy wjeździe w ruchu bezwizowym wymagany i bezwzględnie przestrzegany jest wymóg co najmniej 6-miesięcznego okresu ważności paszportu (liczony od daty wjazdu na terytorium Tajlandii), posiadanie biletu powrotnego oraz środków finansowych (10.000 THB na osobę).

Urzędnicy imigracyjni mogą wymagać dodatkowych dokumentów potwierdzających turystyczny charakter wizyty (np. rezerwacja hotelowa, plan podróży). Niespełnienie tego warunku jest jednoznaczne z odmową wjazdu, a tym samym pasażer zawracany jest do portu macierzystego. Osoby o niedbałym i nieestetycznym wyglądzie mogą nie uzyskać zgody na wjazd.

Wizy

Od 11 sierpnia 2011 roku obywatele polscy zwolnieni są z obowiązku wizowego przy wjeździe do Tajlandii na pobyt turystyczny nie dłuższy niż okres 30 dni w przypadku wjazdu lotniczym przejściem granicznym lub 15 dni w przypadku wjazdu przejściem lądowym (z Kambodży, Laosu, Malezji). Ruch bezwizowy dotyczy jedynie wizyt o charakterze turystycznym.

W przypadku wizyt o innym charakterze lub wizyt turystycznych przekraczających 30 dni konieczne jest ubieganie się o wizę w przedstawicielstwie dyplomatycznym Królestwa Tajlandii. Szczegółowe informacje na temat zasad wydawania wiz znajdują się na stronie MSZ Tajlandii oraz Ambasady Królestwa Tajlandii w Warszawie.

Szczepienia, służba zdrowia

Obecnie w Tajlandii nie występują szczególne zagrożenia sanitarno-epidemiologiczne. Nie są zatem wymagane specjalne szczepienia.