Średnia temperatura26°Średnia temperatura w dzień
w wybranym terminie podróży

Azak Beach
Turcja / Riwiera Turecka / Alanya

Azak Beach

Dodaj do schowka TUI
Last minute
śniadania i obiadokolacje samolotem

Nr WAK409954

1 483 zł 7 dni / 1 osoba
REZERWUJ

Rezerwacja jest w 100% darmowa
i nie zobowiązuje do zakupu wycieczki

Hotel
  • Kurorty nadmorskie

Kod oferty

WAK409954

Region

RIWIERA TURECKA/TURCJA

Do dyspozycji gości

• recepcja

• winda

• taras słoneczny

• 2 restauracje (bufetowa, a la carte)

• 2 bary (przy basenie, w lobby)

• basen zewnętrzny

• basen dla dzieci

Wyposażenie

• Wi-Fi (przy recepcji, w lobby, w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• fryzjer

• pralnia (płatna)

• 1 sala konferencyjna

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

84

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt

Dla dzieci

• basen dla dzieci

Sport i wellness

◊ Płatne

• sauna

• masaż

• sala fitness

Rozrywka

• wieczory tematyczne

Pokoje

◊ Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 2-3 os.

• widok na morze

• klimatyzacja (centralnie sterowana)

• suszarka do włosów

• sejf

• telefon

• minibar (płatny)

• Wi-Fi (w cenie)

• TV sat.

• prysznic

• WC

• balkon

◊ Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-4 os.

• widok boczny na morze

• klimatyzacja (centralnie sterowana)

• suszarka do włosów

• sejf

• telefon

• minibar (płatny)

• Wi-Fi (w cenie)

• TV sat.

• prysznic

• WC

• balkon

Wyżywienie

• Dwa posiłki

• śniadanie (w formie bufetu)

• obiadokolacja (w formie bufetu lub a la carte)
All inclusive - śniadanie, obiad, kolacja (w formie bufetu lub a la carte), napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe, przekąski

Warunki uczestnictwa

Średnia pogoda w ciągu roku
I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Temperatura
w dzień °C
15°
16°
18°
21°
25°
30°
34°
34°
31°
26°
21°
17°
Temperatura
wody °C
16° 16° 16° 17° 20° 23° 25° 27° 26° 23° 20° 18°
Temperatura
w nocy °C
11° 15° 19° 23° 23° 19° 15° 11°
Śr. liczba godzin
słonecznych
5 5 7 8 10 12 12 12 10 8 7 5

Paszporty

Do złożenia wniosku o wizę do Turcji podróżnym zaleca się posiadanie dokumentu podróży/paszportu ważnego co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu.
a) W przypadku wiz elektronicznych (dostępnych na stronie www.evisa.gov.tr) oraz wystawianych na lotnisku po przylocie do Turcji, podróżni muszą posiadać paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji, w przeciwnym razie wniosek o wizę zostanie odrzucony. Prosimy pamiętać, że posiadacze dokumentów podróży lub paszportów tymczasowych są uprawnieni do uzyskania wizy wyłącznie w tureckich placówkach dyplomatycznych znajdujący się na terenie Polski.
b) W przypadku wnioskowania o wizę w tureckich placówkach dyplomatycznych podróżni muszą posiadać dokument podróży/paszport ważny co najmniej 60 dni od daty opuszczenia Turcji
c) Paszport powinien posiadać co najmniej jedną wolną stronę (w celu umieszczenia na niej wizy). Brak wolnej strony w paszporcie powoduje automatyczną odmowę wjazdu do Turcji.

Wizy

Wiza turystyczna upoważnia do pobytu na terenie Turcji przez 90 dni w okresie 180 dni jej ważności (licząc od pierwszego wjazdu), bez prawa wykonywania pracy. Oznacza to, że po wykorzystaniu prawa do trzymiesięcznego pobytu nie można wjechać na teren Turcji do czasu wygaśnięcia nabytej wizy (tj. pół roku po terminie pierwszego przekroczenia granicy).

Wizę turystyczną można nabyć w dwojaki sposób:
1) za pośrednictwem platformy internetowej E-visa (https://www.evisa.gov.tr/pl/). Po otwarciu strony należy postępować według instrukcji: zarejestrować się, wypełnić formularz i za pomocą karty kredytowej dokonać opłaty w wysokości 20 USD. Potwierdzenie wydania wizy zostanie przesłane na adres e-mail wnioskodawcy (zaleca się wydrukowanie potwierdzenia i zabranie go ze sobą w celu okazania podczas kontroli granicznej). Uwaga: Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej za granicą.
2) po przyjeździe do Turcji - w punktach sprzedaży na przejściach granicznych (do odwołania) zakupimy wielokrotną wizę typu wklejka (wiza wydawana automatycznie na 180 dni ważności, łączny pobyt nie może przekroczyć 90 dni w ramach 180 dni). Opłatę w wysokości 30 USD, 25 EUR lub 20 GBP uiszcza się gotówką.

Szczepienia, służba zdrowia

Nie ma obowiązku szczepień ochronnych.