5,0 / 10

Regent
Biuro podróży

Regent

Ocena na podstawie 19 opinii

Szczegółowe oceny
  • 4,8
    Ocena
    Organizatora

  • 5,7
    Ocena
    rezydentów

  • 4,9
    Stosunek jakości
    do ceny

  • 5,3
    Zgodność oferty
    z opisem

Sprawdź oferty biura podróży Regent
  • Hiszpania śniadania i obiadokolacje
    1 890 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Włochy śniadania
    1 890 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Francja śniadania
    2 350 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz wszystkie oferty Regent

Opinie

  • 9,0 / 10

    Ania

    Pobyt: Luty 2015

    Byliśmy na wycieczce w Rzymie, 4-dniowej. Byliśmy bardzo zadowoleni z hotelu - blisko wszystkich zabytków, zaraz przy głównym dworcu metra, z którego 2 linie biegną do wszystkich interesujących miejsc. Czysto, ładny pokój i łazienka. Śniadania - bułki, ser, szynka, rogaliki, czekolada, miód, dobre soki (nienajlepsza kawa, ale da się żyć). W pobliżu nie najdroższe restauracje i całkiem dobrze zaopatrzone małe supermarkeciki Bardzo przyjazny pilot, dokładnie tłumaczy jak korzystać z komunikacji miejskiej jeśli ktoś chce w wolnym czasie dotrzeć w różne miejsca. Dzień z przewodniczką super - Pani bardzo dobrze zorganizowana, zna odpowiedzi na wszystkie merytoryczne pytania, super zaplanowane przejście. Jedyny minus to wina samego organizatora, który biurom pośredniczącym źle podaje godziny przylotów i odlotów - niektóre osoby przyleciały wieczorem 1 dnia, a odlatywały z rana czwartego dnia, czyli w sumie na miejscu były 2 dni - trzeba się dobrze dopytać u samego Regenta! Nam się akurat udało, dlatego spokojnie mogłabym dać 9,5/10.

    Opinia dodana: 17 lutego 2015
  • 2,5 / 10

    gośka

    Pobyt: Styczeń 2015

    Ludzie zdecydowanie nie polecam tego biura!!! Oszuści i naciągacze!!! Transfer z i na lotnisko 40 funtów od osoby w taxi 8 osobowym. Hotel zmieniony dzień przed wyjazdem na taki poza Londynem 1 godzinę metrem do centrum, potem 6 przystanków autobusem. Pilotka - polka ale zachowująca się jak angielska flegma, nie punktualna i słabo zorganizowana. Jest to super przykład reklamy portali tj. flu.pl że taniej pojedziesz jak sobie wykupisz tani lot i hotel, a pilotka nie potrzeba. Beznadzieja!!!

    Opinia dodana: 15 stycznia 2015
  • 10 / 10

    Andrzej

    Pobyt: Listopad 2014

    POLECAM Z Regentem byliśmy na wycieczce w Paryżu w dniach 08-11,11,2014.Kontakt z biurem jak na czasy przystało - email,sms,telefon-szybko,sprawnie,profesjonalnie.nami zajmowała się p.Magdalena-konsultant2 - pełny profesjonalizm.wszystkie opłaty według podanej specyfikacji,żadnych ukrytych niespodzianek.transfer do hotelu i zakwaterowanie od razu po przzylocie.Hotel klasy turystycznej z doskonałymi śniadaniami.Opieka przewodnika tj.p.Justyny Kowalskiej - doskonała-duża wiedza,cierpliwa,świetnie zagospodarowuje czas,ale i duża elastyczność w zależności od oczekiwań wycieczkowiczów, bardzo opiekuńcza.Gdybym jeszcze raz był w Paryżu ,to na pewno chciałbym ją mieć za przewodnika.Pozdrowienia z Iłży pani Justyno. Nasza grupa też była świetna,zrobiliśmy sobie sami piękny wieczór francuski. Pozdrowienia dla wszystkich uczestników wycieczki i jeszcze raz dla Pani Justyny. Andrzej i Jadwiga.Iłża

    Opinia dodana: 12 listopada 2014
  • 2,5 / 10

    karolina

    Pobyt: Listopad 2014

    Wlasnie wrocilam z Mediolanu i potwierdzam hotel na odludziu - piechota ok 1 km do autobusu potem 15 przystsnkow do metra a potem kilka przystankow do centrum, pilotka w wieku emerytalnym narzekajaca na biuro regent , ale sama nie zorientowana w miescie zwiedzanie z nia bylo meczarnia wiec jej podziekowalismy i z ksiazka o Mefiolanie sami zwiedzalismy miasto. Ogolnie nie polecam , cena za wycieczke wygórowana , opieka pilota beznadziejna, lepiej samemu kupic bilet samolotowy i zarezerwowac hotel.

    Opinia dodana: 11 listopada 2014
  • 2,5 / 10

    kasia

    Pobyt: Wrzesień 2014

    Biuro łapie naiwnych niską ceną w Polsce a kasuje w prawdziwych pieniądzach w euro na miejscu: poza ofertą i umową za wszystko: transfer 58 euro z lotniska/miało być w Paryzu a było 100 km /, za wypozyczenie słuchawek 12euro żeby słyszeć pilota, za bilety 21 euro a wykorzystano 7X 1.70i rezerwacje po 4 euro, za lokalnego przewodnika 14 euro którego nie było !! w ofercie było weż 90-120 euro na atrakcje płatne a wyszło 132 euro obowiązkowych dopłat. Odmowa zapłaty haraczu za transfer skutkuje zablokowaniem zapłaconych świadczeń. Nie polecam.

    Opinia dodana: 01 października 2014
  • 1,3 / 10

    Elżbieta

    Pobyt: Wrzesień 2014

    Z tego biura miałam nieszczęście wykupić wycieczkę Magia Rzymu - 5 dni samolotem z Gdańska. Wiec w opisie oferty - Hotel położony kila przystanków od największych atrakcji Rzymu - a więc Hotel był oddalony 30 minut jazdy autobusem i potem 12 przystanków metrem od Centrum!!! Dzielnica taka że strach w nocy wyjść. Pod nazwą śniadania kontynentalne kryją się przezroczyste plasterki sera , ciasta kawa i dziurawy chleb. Na śniadania ludzie z własnymi zakupami przychodzili ze sklepu, tylko żeby się ciepłej kawy napić. Opieka rezydenta - brak słów, nie wie nic ani o której samolot wylatuje, że z tego super miejsca w niedziele autobusy nie jeżdżą, ostatniego dnia wysłała nam transport nie na to lotnisko co trzeba, generalnie zero poczucia bezpieczeństwa. Wycieczka to jeden bieg przez miasto bez przerwy na to żeby sobie na spokojnie zdjęcie zrobić. Biuro nie rezerwuje wejścia do Watykanu więc staliśmy w kolejce po bilety 3 godziny - dobrze że nie 5 i nie w słońcu bo akurat padało :) Jest tego o wiele wiele więcej ale i tak pewnie po 5 zdaniu dalej nikt nie czyta. Dla czytających komentarze byłam w tym roku w Tunezji i wystawiłam mega pozytywną opinie. Więc nie jestem z tych marudzących.

    Opinia dodana: 30 września 2014
  • 3,5 / 10

    aga

    Pobyt: Maj 2014

    Niestety źle bardzo źle. Zdzierają kasę.Byłam z nimi w Barcelonie,na start zawołali 120 euro, ok, na bilety,przejazdy itp. Zwiedzając Barcelonę pędziliśmy do katedry bo do 11 był wstęp wolny, więc nie straciliśmy nic(niby)Potem były obiekty gdzie zawsze był wstęp bezpłatny,myśleliśmy że się biuro rozliczy i nic.Najgorszą przewodniczką po Barcelonie o ile nie pomyliłam imion była Pani Gosia-krótkie czarne włosy, z tatuażem na karku,śnięta,Na zakończenie poprosiłam o rozliczenie a tu nic,rezydent milczy,inni uciekli.Naprawdę nie polecam.

    Opinia dodana: 22 września 2014
  • 10 / 10

    Grażyna i Leszek z Krakowa

    Pobyt: Wrzesień 2014

    Dzień dobry, dwa dni temu wróciliśmy z mężem z Paryża (09.09.-13.09.2014 r.). Jeszcze przed wyjazdem zapoznaliśmy się z opiniami nt. biura. Szczerze mówiąc zwątpiłam, czy w ogóle jechać. Postanowiliśmy zaryzykować. Warto było! Nie oczekiwaliśmy niczego więcej niż w programie ramowym. Po wylądowaniu czekał na nas b. miły kierowca, który zawiózł nas do hotelu. Jeszcze podczas lotu otrzymaliśmy sms od pilota, który już był w Paryżu, ze spotka się z nami w hotelu o określonej godzinie. Dokładnie tak się stało. Hotel sieciowy 3-gwiadkowy położony nieopodal ostatniej stacji metra w podparyskiej miejscowości (do metra szło się ok. 5-7 minut). Następnego dnia wraz z pozostałą grupą (razem 9 osób) zaczęliśmy zwiedzanie miasta. Wisienką na torcie była przewodniczka - Pani Justyna. Cudowny człowiek. Razem z nią w sumie przez 2,5 dnia smakowaliśmy Paryż małą łyżeczką. Tempo spokojne, choć do zwiedzania ogrom. Jednak w towarzystwie takiej przewodniczki nie czuliśmy znużenia. Dzieliła się z nami swoją wiedzą nt. Paryża, jego historii i czasów współczesnych. Przerwy w zwiedzaniu czyli czas wolny pozwoliły na odpoczynek. Żal było rozstawać się z tak uroczym człowiekiem. Szczerze polecamy biuro. A Paryż... Cudowny! Grażyna i Leszek z Krakowa

    Opinia dodana: 15 września 2014
  • 4,0 / 10

    Iwona

    Pobyt: Sierpień 2014

    Bardzo drogi transfer z i na lotnisko po 75 E za osobę. Co naszą rodzinę wyniosło 300 E niezaplanowanych wydatków.Hotel na przedmieściach Paryża zgodnie z ofertą Jednak daleko od metra około 20 minut pieszo w tempie.Słabe śniadania kontynentalne ciągle czegoś brakowało a to talerzy .kawy bardzo mały wybór.Jednak łazienki i pościel , ręczniki bez zarzutu Iwona

    Opinia dodana: 19 sierpnia 2014
  • 9,0 / 10

    Weronika

    Pobyt: Lipiec 2014

    Witam Byliśmy z babcią i z bratem na wycieczce w Rzymie (30.07-3.08.14r.). Wycieczka bardzo nam się podobała mimo napiętego programu. Jesteśmy zachwyceni panią pilot Martą, której opiekuńczość i znajomość Rzymu jest imponująca. Na uwagę zasługuje również pani przewodnik, która oprowadzała nas po muzeach Watykańskich oraz Koloseum, której profesjonalizm, przyjemny sposób bycia pozostanie nam w pamięci :) Dziękujemy za udane trzy doby. Pozdrawiamy Weronika Danuta i Mateusz :)

    Opinia dodana: 07 sierpnia 2014
Byłeś z tym biurem podróży? Podziel się opinią