5,6 / 10

Regent
Biuro podróży

Regent

Ocena na podstawie 33 opinii

Szczegółowe oceny
  • 5,6
    Ocena
    Organizatora

  • 6,2
    Ocena
    rezydentów

  • 5,6
    Stosunek jakości
    do ceny

  • 5,9
    Zgodność oferty
    z opisem

Sprawdź oferty biura podróży Regent
  • Włochy śniadania
    1 390 zł 3 dni / os. Sprawdź
  • Hiszpania śniadania i obiadokolacje
    1 390 zł 3 dni / os. Sprawdź
  • Francja śniadania
    1 450 zł 3 dni / os. Sprawdź
Zobacz wszystkie oferty Regent

Opinie

  • 9,0 / 10

    Jolanta

    Pobyt: Czerwiec 2015

    W poniedziałek w nocy wróciliśmy z 5-dniowej wycieczki do Londynu 04-08.06.2015. Impreza b.udana. Organizacja dobra. tempo zwiedzania duże - ale tak bywa gdy chce się zwiedzić tak dużo w tak krótkim czasie. Szkoda tylko, że tylko Szczecin przyleciał o północy pierwszego dnia podczas gdy pozostali uczestnicy wycieczki zdążyli już zwiedzić Londyn piętrowym autobusem i dodatkowo statkiem. Przy b.napiętym programie zwiedzania nie daliśmy rady tego nadrobić. Z hotelu wyjeżdżaliśmy ok. 8:30 a wracaliśmy ok. 21. Wcześnie rezerwowałam wycieczkę a w samolocie mieliśmy dwa ostatnie miejsca i nie było gdzie położyć bagażu - nasz schowek był zajęty przez obsługę samolotu. Ostatecznie włożono nam bagaż między siedzeniami rząd wcześniej. Na lotnisku czekał na nas kierowca samochodu a w hotelu Pani pilot z Warszawy. Śniadanie kontynentalne poza herbatą , kawą, sokiem, rogalikiem i dżemem składało się z szynki, żółtego sera, jogurtu, musli, tostów. Za dodatkową opłatą można było zjeść śniadanie angielskie. Pokój klimatyzowany. Niestety gniazdka nie dostosowane do naszego sprzętu elektrycznego. W hotelu nie było "adapterów", można je było kupić dopiero w mieście. Przewodniczka oprowadzała nas 2 razy po 2 godziny dziennie. To zdecydowanie za mało. Powinno być min. 2x po 3 godz. Przewodniczka miała b.dużo ciekawych wiadomości a nie zdążyła ich nam przekazać. Szkoda. Pilotka dowoziła nas do wszystkich obiektów objętych programem, w tym dodatkowym również. W metro szczegółowo zwracała uwagę jak się poruszać po poszczególnych trasach i na co szczególnie zwracać uwagę. Jesteśmy b. zadowoleni z wyjazdu. Szkoda że zwiedzających z Polski jest tak mało, bo przeważnie jadą w odwiedziny do rodzin lub do pracy. Polecamy wycieczkę innym chętnym.

    Opinia dodana: 16 czerwca 2015
  • 10 / 10

    przedszkole

    Pobyt: Czerwiec 2015

    Witam, właśnie wróciliśmy grupą z wycieczki "Magia Barcelony" od 04.06-07.o6.Pani Lidia, Margarita super ! wielki pozytyw, przesympatyczne, kompetentne osoby z dużą wiedzą .Widać że kochają swoją pracę i HIszpanię :) Dużo zwiedzania ale też czas dla siebie :)Wycieczki fakultatywne za dodatkową opłatą ale bez nacisków jeśli ktoś nie chciał mógł popołudnie spedzić przy basenie lub na plaży.Hotel przytulny w Santa Susana, blisko morza, czyściutko a jedzenie .....bajka :)))))Nie ma wśród nas osób niezadowolonych :)aczkolwiek była z nami grupa z innego miasta , której nie podobało się dosłownie nic...chwilami człowiek zastanawiał się czy jesteśmy na tej samej wycieczce co oni :) ilu ludzi tyle opinii. Dużo zależy od rezydentów, pilotów wycieczek , my trafiliśmy rewelacyjnie.Bardzo dziękujemy .

    Opinia dodana: 09 czerwca 2015
  • 10 / 10

    Tomasz Pająk

    Pobyt: Maj 2015

    Wycieczka do Barcelony (12-16.05.2015r.)organizowana przez biuro podróży Regent udała się znakomicie.W dużej mierze przez świetnych pilotów,Panią Lidię i Pana Sylwka.Dzięki nim dowiedzieliśmy się wielu ciekawych informacji,dotyczących historii,czasów współczesnych oraz różnorodnej szaty roślinnej Hiszpanii.Historię opowiadane przez Panią Lidkę były bardzo ciekawe i nie zanudzały.Organizacja czasu również była udana,w każdym dniu zwiedzaliśmy bardzo dużo jednocześnie mając czas na własne zachcianki.Bardzo polecam wycieczkę do Barcelony prowadzoną przez Panią Lidkę i Pana Sylwka Pozdrawiamy Małgorzata i syn Tomasz :D

    Opinia dodana: 21 maja 2015
  • 3,5 / 10

    Anita

    Pobyt: Maj 2015

    Wycieczka Paryż 15-18 maj2015 REGENT UWAGA: Jeśli umiesz liczyć -Licz na siebie!!! Organizacja -Żenada Pilot-jak obok Ok.80km z lotniska do Hotelu Pilot zajmuje się wyłącznie rezerwacją,kupowaniem biletów i ich wydawaniem. Skomasowanie w jednym dniu: rejsu po Sekwanie-rano( a gdzie ta "gra świateł" chyba słonecznych na co oczywiście pilot nie miał wpływu,) Wieży Eiffla,oraz Wersalu.( w strasznym tłumie zwiedzających) Zwiedzanie Wersalu ze słuchawką typu pilot,aparatem na głowie lub " w zębach" W tym tłumie nie można nawet niczego odsłuchać-lepiej tylko oglądać,bo jak tłum pcha to nie wiadomo co lepiej robić. Żenada_ przecież nie za darmo!!! W tym dniu odżywianie powietrzem aż do wieczora,gdzie odradzam " Wieczór Francuski" menu:nic specjalnego,tylko muzyka przyjemna. Lokal nie wiem jaki,bo usadowiono nas na antresoli,gdzie nic nie było widać i zaduch był okropny. Jeżeli chodzi o ostatni dzień,to po całym dniu chodzenia- do Łuku Triumfalnego można było dojechać autobusem za 2 e, czego pilotowi nie chciało się powiedzieć( a po drodze nic do oglądania nie było ) Słowa pilota z licencją, ale nie zawierającą pomocy,służenia radą i grzecznością brzmiały: " jak się przyjeżdża do Paryża na 3 dni ,to się chodzi a przecież to już koniec i dzisiaj wyjazd" z uśmiechem ,że ma nas z głowy!!! BIURO REGENT ma ogólnie złą opinię,ale ponieważ nie przeczytałam o wyjazdach do Paryża złych opinii to zaryzykowałam i TERAZ TEGO BARDZO ŻAŁUJĘ

    Opinia dodana: 21 maja 2015
  • 3,0 / 10

    Jadwiga Klimczak

    Pobyt: Maj 2015

    Regent, to biuro ktore nie chce, albo nie wie co wyprawiaja rezydenci, czy inpiloci wycieczek. Nacjagaja na miejscu na straszne, koszty.gdy sa potrzebni to ich nie ma. Wycieczka do Rzymu , na majowy pierwszy tydzien, to byl koszmar. Na lotnisku miala byc pilotka, ale byli tylko kierowcy, mowiacy tylko po wlosku. Nie um ieli zebrac grupy. W hotelu, od razu dowiedzielismy sie, ze pilotka wycieczki bedzie dopiero na drugi dzien, poznym wieczorem/ co robic przez 2 dni, jak kazdy z grupy przylatuje o innej godzinie.Jak juz byla , to naciagala nas na dodatkowe platnosci, ktore nie sa wpisane w umowie, po prostu kombinuja. Gdy maz skrecil noge, kazala mu samemu jechac taxi do hotelu, a przeciez mielismy ubezpieczenie, dlaczego nie pojechala po powrocie do hotelu z nim do lekarza. Gdy mezowi skradziono dokumenty , nie wiedziala , ze bez problemu dostaje dokument zastepczy na kazdym komisariacie , lub na lotnisku, tylko kazala mu wracac z lotniska do hotelu i ze nastepnego dnia bedzie probowac w Ambasadzie, ale nie wiedziala ile dni to potrwa. Po prostu ,Pani Elzbieta, oprocz wiedzy z ksiazek o Rzymie, nic innego nie wie.Podczas zwiedzania Rzymu, zostawiala Gruppe i jechala na 3 godziny do hotelu po inne 2 osoby-KOSZMAR. Strata czasu na ogladanie biegiem po wszystkich kosciolach, a nie ogladnelismy najwazniejszych rzeczy np:Koloseum wewnatrz, Neapolu - chociaz sa w ofercie wycieczki.Niektore budowle musielismy ogladac po 2 razy , ze wzgledu ,ze ciagle ktos dojezdza nowy w ciagu dnia.Gdy prosilam, bo po wejsciu do pokoju w hotelu wlaczony byl ALARM,zignorowala to, a ze obok hotelu na basenie odbywala sie prywatna dyskoteka, powiedziala , ze to nie jej sprawa , a my przez 2 noce nie spalismy do 01 godziny w nocy, a bylismy przez 4 noce. Dlugoby mozna wymieniac naciaganie nas na koszty przez Pania Ele/ bilety na lewo na wejscie do Watykanu, dodatkowa oplata Pani Mireli, chociaz , czekalismy pod Muzeum Watykanskim przeszlo godzine, a bilety na lewo platne dodatkowo/ KOSZMAR.

    Opinia dodana: 20 maja 2015
  • 3,0 / 10

    Ewa

    Pobyt: Kwiecień 2015

    Bardzo przeciętny organizator. Po przyjeździe okazało się, że nie ma dla nas rezerwacji. Wymagało to sporo czasu zanim zostaliśmy zakwaterowani. Recepcjonistka w hotelu szukała w koszu na śmieci rezerwacji. Hotel usytuowany przy torach pociągowych gdzie co chwilę jechały pociągi towarowe - zgroza nocą. Za transport z lotniska do hotelu trzeba było zapłacić 75 euro od osoby, co nie wynikało z oferty biura. Poza tym rezydent kazał zapłacić nam za słuchawki po 12 euro od osoby (była to wygoda), ale przeżyliśmy szok gdy na koniec wycieczki rezydent zażyczył sobie zwrotu słuchawek. Mieliśmy je po kimś, wkładaliśmy do uszu bez uprzedniej dezynfekcji. ZGROZA. Kiedyś biuro to miało dobre opinie w tej chwili szczerze niepolecam.

    Opinia dodana: 13 maja 2015
  • 9,5 / 10

    Kasia

    Pobyt: Maj 2015

    Już kilkakrotnie spędzaliśmy weekend z biurem REGENT, i zawsze wracaliśmy zadowoleni. Tym razem byliśmy z mężem w Paryżu. Hotel co prawda nie w samym centrum, ale za to bardzo wygodny i z prostym dojazdem metrem. Cały dzień zwiedzania z przewodnikiem, ale urwaliśmy sobie także trochę czasu wolnego na posmakowanie specjałów kuchni francuskiej oraz samodzielne zwiedzanie. Wróciliśmy bardzo zadowoleni i spełnieni. Bardzo polecamy to biuro. Kasia i Piotr

    Opinia dodana: 12 maja 2015
  • 9,0 / 10

    Kasia

    Pobyt: Maj 2015

    Już kilkakrotnie spędzałam weekend z biurem REGENT, i zawsze wracałam zadowolona. Tym razem byliśmy z mężem w Paryżu. Hotel co prawda nie w samym centrum, ale za to bardzo wygodny i z prostym dojazdem metrem. Cały dzień zwiedzania z przewodnikiem, ale urwaliśmy sobie także trochę czasu wolnego na posmakowanie specjałów kuchni francuskiej oraz samodzielne zwiedzanie. Wróciliśmy bardzo zadowoleni i spełnieni. Bardzo polecamy to biuro. Kasia i Piotr

    Opinia dodana: 07 maja 2015
  • 10 / 10

    ludi dudi

    Pobyt: Maj 2015

    A my dziękujemy za bardzo udany wyjazd do Hiszpanii (z tym samym biurem co mój przedmówca Tomasz) domyślam się ze to ten sam który przez 5 dni nie wiedział chyba gdzie jest :) ze względu na jego stan "po" i wszystkim pozostałym uczestnikom psuł nastrój swoim "medzeniem" jak to mu jest żle na tym wyjeżdzie (a wystarczyło przeczytać opis wyjazdu i wszystko by wiedział gdzie ma mieszkać i ile płacić i co będzie robił na takim wyjeździe) W każdym bądź razie my jesteśmy b. zadowoleni z opieki pilota, hotel tez OK., jedzenie dobre, organizacja również bez zarzutu. A Pana Tomasza powinni wciągnąć na "czarną listę klientów" :) Pozdrawiam.

    Opinia dodana: 04 maja 2015
  • 3,5 / 10

    Aleksandra

    Pobyt: Maj 2015

    Beznadziejna firma REGENT. Brak organizacji. Naciąganie klientów na miejscu o dodatkowe koszty. Nie polecam tej firmy

    Opinia dodana: 04 maja 2015
Byłeś z tym biurem podróży? Podziel się opinią