5,2 / 10

Regent
Biuro podróży

Regent

Ocena na podstawie 22 opinii

Szczegółowe oceny
  • 5,0
    Ocena
    Organizatora

  • 6,0
    Ocena
    rezydentów

  • 5,0
    Stosunek jakości
    do ceny

  • 5,3
    Zgodność oferty
    z opisem

Sprawdź oferty biura podróży Regent
  • Hiszpania śniadania i obiadokolacje
    1 490 zł 3 dni / os. Sprawdź
  • Włochy śniadania
    1 490 zł 3 dni / os. Sprawdź
  • Grecja śniadania
    1 490 zł 3 dni / os. Sprawdź
Zobacz wszystkie oferty Regent

Opinie

  • 10 / 10

    jakubek

    Pobyt: Kwiecień 2015

    Po przeczytaniu różnych wpisów na portalach mieliśmy wątpliwości o tym wyjeździe , ale po przyjeździe - miłe wrażenie.Pani Lidia - rezydentka w pełni profesjonalna i miła odebrała nas z lotniska ,dowiozła do hotelu.Zakwaterowanie przebiegło sprawnie i niespodzianka - w pokoju czekała zimna kolacja,owoce,napoje(ok.03 nad ranem).Transfery z lotniska i na były bardzo dobre.Wycieczki polecane przez biuro(120 euro/os płatne na spotkniu z rezydentką),odpowiadało naszym oczekiwaniom.Oprócz tego zwiedziliśmy inne miejsca - w których nas nie było (dodatkowo płatne)- to nasz 3 pobyt w Hiszpanii.Hotel nie jest najnowszy ale czysto i cicho.Śniadania tradycyjnie:jajka w różnej postaci,bekon,fasolka,pieczywo w 6 rodzajach.kawa,herbata,soki,ciasta,owoce i warzywa.Obiadokolacje - dobre , każdy miał do wyboru różne dania - czasami mięsko było kościste ,ziemniaki,frytki ,ryż,makaronów i sosów.Dużo świeżych i gotowanych warzyw.Rezydenta P.Lidia jest profesjonalna,zaangażowana i pomocna w każdej spawie.BARDZO NAM MIŁO I JESZCZE RAZ DZIĘKUJEMY!!!Przed wyjazdem dostaliśmy rozliczenie koszt naszych wycieczek - wszystko się zgadzało.Polecam ten wyjazd mimo że St.Suzanna (hotel Royal Sun),jest tylko bazą hotelową

    Opinia dodana: 13 kwietnia 2015
  • 6,8 / 10

    Dorota

    Pobyt: Maj 2014

    Byłam na wycieczce Magia Rzymu 8 dni, Wyjazd wspominam bardzo sympatycznie, ale za sprawą pilotki Pani Eli. To, czego brakuje w opisie to informacji, jak taka wycieczka wygląda? Kilka słów: wycieczka 8dni, 5 dni. 4 dni ( jeden termin, jedna grupa realizująca każda swjó plan zwiedzania.) Troszkę przez to bałaganu, ale nam nie przeszkadzało, Po prostu pewne miejsca widzieliśmy po 2 razy. Rzym zwiedza się pieszo- zatem najważniejsze są buty. codziennie tak ponad 10 km na pieszo. My byliśmy wiosną . Wykupiliśmy tylko śniadania, bowiem chcieliśmy poznać smaki włoskiej kuchni. Organizator zapewnił nam hotel poza Rzymem nawet ciekawy.Podobno noclegi są w rożnych miejscach , w zależności od pory roku. Jako Polacy musimy pamiętać o śniadaniach delikatnych. Z hotelu codziennie dojscie do pociągu, potem metro i kilka kilometrów w nogach. Obowiązkowy plan to 5 dni , a kolejne 3 sami organizujecie wycieczkę sobie , ((( nie ma tej informacji w opisie, że sami jedziecie dokąd chcecie-my byliśmy we Florencji (pendolino)- pilotka kupuje bilety i podpowiada co zobaczyć ((. Tutaj nasze na początku rozczarowanie, bo myśleliśmy ze zwiedzanie dodatkowe też będzie z Pilotem , a to dokąd się wybierzemy zale zy od decyzji większości grupy.)Pilot leci z pierwszą grupą . a wylatuje z ostatnią. Program obowiązkowy jest realizowany z pilotem , dodatkowo w Watykanie i po starożytnym Rzymie oprowadza przewodnik, ( tutaj informacja- przewodnik dodatkowa opłata , ale warto). Program dodatkowy realizujecie sami bez udziału Pilota ( bo w tym czasie pilot realizuje plan obowiązkowy z grupą , która przyleciała pożniej na 4, dni. Wycieczkę polecam osobom, którzy sporo czasu lubią spędzić na oglądaniu i chcą sami posmakować atmosfery Rzymu. . Podczas wyjazdu były głosy zadowolonych osób i rozczrowanych.

    Opinia dodana: 29 marca 2015
  • 2,5 / 10

    Danuta

    Pobyt: Kwiecień 2015

    Niestety nie polecam tego biura, gdyż zanim kupisz wycieczkę to czterokrotnie zmieni się cena na korzyść oczywiście biura. Panie na infolinii twierdzą, że na bieżąco dokonują zmian, tylko ciekawe że tak szybko rosną ceny. Obsługa beznadziejna i nie ma z kim rozmawiać. Nie polecam są inne biura lepsze.

    Opinia dodana: 25 marca 2015
  • 9,0 / 10

    Ania

    Pobyt: Luty 2015

    Byliśmy na wycieczce w Rzymie, 4-dniowej. Byliśmy bardzo zadowoleni z hotelu - blisko wszystkich zabytków, zaraz przy głównym dworcu metra, z którego 2 linie biegną do wszystkich interesujących miejsc. Czysto, ładny pokój i łazienka. Śniadania - bułki, ser, szynka, rogaliki, czekolada, miód, dobre soki (nienajlepsza kawa, ale da się żyć). W pobliżu nie najdroższe restauracje i całkiem dobrze zaopatrzone małe supermarkeciki Bardzo przyjazny pilot, dokładnie tłumaczy jak korzystać z komunikacji miejskiej jeśli ktoś chce w wolnym czasie dotrzeć w różne miejsca. Dzień z przewodniczką super - Pani bardzo dobrze zorganizowana, zna odpowiedzi na wszystkie merytoryczne pytania, super zaplanowane przejście. Jedyny minus to wina samego organizatora, który biurom pośredniczącym źle podaje godziny przylotów i odlotów - niektóre osoby przyleciały wieczorem 1 dnia, a odlatywały z rana czwartego dnia, czyli w sumie na miejscu były 2 dni - trzeba się dobrze dopytać u samego Regenta! Nam się akurat udało, dlatego spokojnie mogłabym dać 9,5/10.

    Opinia dodana: 17 lutego 2015
  • 2,5 / 10

    gośka

    Pobyt: Styczeń 2015

    Ludzie zdecydowanie nie polecam tego biura!!! Oszuści i naciągacze!!! Transfer z i na lotnisko 40 funtów od osoby w taxi 8 osobowym. Hotel zmieniony dzień przed wyjazdem na taki poza Londynem 1 godzinę metrem do centrum, potem 6 przystanków autobusem. Pilotka - polka ale zachowująca się jak angielska flegma, nie punktualna i słabo zorganizowana. Jest to super przykład reklamy portali tj. flu.pl że taniej pojedziesz jak sobie wykupisz tani lot i hotel, a pilotka nie potrzeba. Beznadzieja!!!

    Opinia dodana: 15 stycznia 2015
  • 10 / 10

    Andrzej

    Pobyt: Listopad 2014

    POLECAM Z Regentem byliśmy na wycieczce w Paryżu w dniach 08-11,11,2014.Kontakt z biurem jak na czasy przystało - email,sms,telefon-szybko,sprawnie,profesjonalnie.nami zajmowała się p.Magdalena-konsultant2 - pełny profesjonalizm.wszystkie opłaty według podanej specyfikacji,żadnych ukrytych niespodzianek.transfer do hotelu i zakwaterowanie od razu po przzylocie.Hotel klasy turystycznej z doskonałymi śniadaniami.Opieka przewodnika tj.p.Justyny Kowalskiej - doskonała-duża wiedza,cierpliwa,świetnie zagospodarowuje czas,ale i duża elastyczność w zależności od oczekiwań wycieczkowiczów, bardzo opiekuńcza.Gdybym jeszcze raz był w Paryżu ,to na pewno chciałbym ją mieć za przewodnika.Pozdrowienia z Iłży pani Justyno. Nasza grupa też była świetna,zrobiliśmy sobie sami piękny wieczór francuski. Pozdrowienia dla wszystkich uczestników wycieczki i jeszcze raz dla Pani Justyny. Andrzej i Jadwiga.Iłża

    Opinia dodana: 12 listopada 2014
  • 2,5 / 10

    karolina

    Pobyt: Listopad 2014

    Wlasnie wrocilam z Mediolanu i potwierdzam hotel na odludziu - piechota ok 1 km do autobusu potem 15 przystsnkow do metra a potem kilka przystankow do centrum, pilotka w wieku emerytalnym narzekajaca na biuro regent , ale sama nie zorientowana w miescie zwiedzanie z nia bylo meczarnia wiec jej podziekowalismy i z ksiazka o Mefiolanie sami zwiedzalismy miasto. Ogolnie nie polecam , cena za wycieczke wygórowana , opieka pilota beznadziejna, lepiej samemu kupic bilet samolotowy i zarezerwowac hotel.

    Opinia dodana: 11 listopada 2014
  • 2,5 / 10

    kasia

    Pobyt: Wrzesień 2014

    Biuro łapie naiwnych niską ceną w Polsce a kasuje w prawdziwych pieniądzach w euro na miejscu: poza ofertą i umową za wszystko: transfer 58 euro z lotniska/miało być w Paryzu a było 100 km /, za wypozyczenie słuchawek 12euro żeby słyszeć pilota, za bilety 21 euro a wykorzystano 7X 1.70i rezerwacje po 4 euro, za lokalnego przewodnika 14 euro którego nie było !! w ofercie było weż 90-120 euro na atrakcje płatne a wyszło 132 euro obowiązkowych dopłat. Odmowa zapłaty haraczu za transfer skutkuje zablokowaniem zapłaconych świadczeń. Nie polecam.

    Opinia dodana: 01 października 2014
  • 1,3 / 10

    Elżbieta

    Pobyt: Wrzesień 2014

    Z tego biura miałam nieszczęście wykupić wycieczkę Magia Rzymu - 5 dni samolotem z Gdańska. Wiec w opisie oferty - Hotel położony kila przystanków od największych atrakcji Rzymu - a więc Hotel był oddalony 30 minut jazdy autobusem i potem 12 przystanków metrem od Centrum!!! Dzielnica taka że strach w nocy wyjść. Pod nazwą śniadania kontynentalne kryją się przezroczyste plasterki sera , ciasta kawa i dziurawy chleb. Na śniadania ludzie z własnymi zakupami przychodzili ze sklepu, tylko żeby się ciepłej kawy napić. Opieka rezydenta - brak słów, nie wie nic ani o której samolot wylatuje, że z tego super miejsca w niedziele autobusy nie jeżdżą, ostatniego dnia wysłała nam transport nie na to lotnisko co trzeba, generalnie zero poczucia bezpieczeństwa. Wycieczka to jeden bieg przez miasto bez przerwy na to żeby sobie na spokojnie zdjęcie zrobić. Biuro nie rezerwuje wejścia do Watykanu więc staliśmy w kolejce po bilety 3 godziny - dobrze że nie 5 i nie w słońcu bo akurat padało :) Jest tego o wiele wiele więcej ale i tak pewnie po 5 zdaniu dalej nikt nie czyta. Dla czytających komentarze byłam w tym roku w Tunezji i wystawiłam mega pozytywną opinie. Więc nie jestem z tych marudzących.

    Opinia dodana: 30 września 2014
  • 3,5 / 10

    aga

    Pobyt: Maj 2014

    Niestety źle bardzo źle. Zdzierają kasę.Byłam z nimi w Barcelonie,na start zawołali 120 euro, ok, na bilety,przejazdy itp. Zwiedzając Barcelonę pędziliśmy do katedry bo do 11 był wstęp wolny, więc nie straciliśmy nic(niby)Potem były obiekty gdzie zawsze był wstęp bezpłatny,myśleliśmy że się biuro rozliczy i nic.Najgorszą przewodniczką po Barcelonie o ile nie pomyliłam imion była Pani Gosia-krótkie czarne włosy, z tatuażem na karku,śnięta,Na zakończenie poprosiłam o rozliczenie a tu nic,rezydent milczy,inni uciekli.Naprawdę nie polecam.

    Opinia dodana: 22 września 2014
Byłeś z tym biurem podróży? Podziel się opinią