4,9 / 10

Regent
Biuro podróży

Regent

Ocena na podstawie 30 opinii

Szczegółowe oceny
  • 4,6
    Ocena
    Organizatora

  • 5,5
    Ocena
    rezydentów

  • 4,6
    Stosunek jakości
    do ceny

  • 5,1
    Zgodność oferty
    z opisem

Sprawdź oferty biura podróży Regent
  • Hiszpania śniadania i obiadokolacje
    1 950 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Włochy śniadania
    2 150 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Francja śniadania
    2 450 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz wszystkie oferty Regent

Opinie

  • 2,5 / 10

    kasia

    Pobyt: Wrzesień 2014

    Biuro łapie naiwnych niską ceną w Polsce a kasuje w prawdziwych pieniądzach w euro na miejscu: poza ofertą i umową za wszystko: transfer 58 euro z lotniska/miało być w Paryzu a było 100 km /, za wypozyczenie słuchawek 12euro żeby słyszeć pilota, za bilety 21 euro a wykorzystano 7X 1.70i rezerwacje po 4 euro, za lokalnego przewodnika 14 euro którego nie było !! w ofercie było weż 90-120 euro na atrakcje płatne a wyszło 132 euro obowiązkowych dopłat. Odmowa zapłaty haraczu za transfer skutkuje zablokowaniem zapłaconych świadczeń. Nie polecam.

    Opinia dodana: 01 października 2014
  • 1,3 / 10

    Elżbieta

    Pobyt: Wrzesień 2014

    Z tego biura miałam nieszczęście wykupić wycieczkę Magia Rzymu - 5 dni samolotem z Gdańska. Wiec w opisie oferty - Hotel położony kila przystanków od największych atrakcji Rzymu - a więc Hotel był oddalony 30 minut jazdy autobusem i potem 12 przystanków metrem od Centrum!!! Dzielnica taka że strach w nocy wyjść. Pod nazwą śniadania kontynentalne kryją się przezroczyste plasterki sera , ciasta kawa i dziurawy chleb. Na śniadania ludzie z własnymi zakupami przychodzili ze sklepu, tylko żeby się ciepłej kawy napić. Opieka rezydenta - brak słów, nie wie nic ani o której samolot wylatuje, że z tego super miejsca w niedziele autobusy nie jeżdżą, ostatniego dnia wysłała nam transport nie na to lotnisko co trzeba, generalnie zero poczucia bezpieczeństwa. Wycieczka to jeden bieg przez miasto bez przerwy na to żeby sobie na spokojnie zdjęcie zrobić. Biuro nie rezerwuje wejścia do Watykanu więc staliśmy w kolejce po bilety 3 godziny - dobrze że nie 5 i nie w słońcu bo akurat padało :) Jest tego o wiele wiele więcej ale i tak pewnie po 5 zdaniu dalej nikt nie czyta. Dla czytających komentarze byłam w tym roku w Tunezji i wystawiłam mega pozytywną opinie. Więc nie jestem z tych marudzących.

    Opinia dodana: 30 września 2014
  • 3,5 / 10

    aga

    Pobyt: Maj 2014

    Niestety źle bardzo źle. Zdzierają kasę.Byłam z nimi w Barcelonie,na start zawołali 120 euro, ok, na bilety,przejazdy itp. Zwiedzając Barcelonę pędziliśmy do katedry bo do 11 był wstęp wolny, więc nie straciliśmy nic(niby)Potem były obiekty gdzie zawsze był wstęp bezpłatny,myśleliśmy że się biuro rozliczy i nic.Najgorszą przewodniczką po Barcelonie o ile nie pomyliłam imion była Pani Gosia-krótkie czarne włosy, z tatuażem na karku,śnięta,Na zakończenie poprosiłam o rozliczenie a tu nic,rezydent milczy,inni uciekli.Naprawdę nie polecam.

    Opinia dodana: 22 września 2014
  • 10 / 10

    Grażyna i Leszek z Krakowa

    Pobyt: Wrzesień 2014

    Dzień dobry, dwa dni temu wróciliśmy z mężem z Paryża (09.09.-13.09.2014 r.). Jeszcze przed wyjazdem zapoznaliśmy się z opiniami nt. biura. Szczerze mówiąc zwątpiłam, czy w ogóle jechać. Postanowiliśmy zaryzykować. Warto było! Nie oczekiwaliśmy niczego więcej niż w programie ramowym. Po wylądowaniu czekał na nas b. miły kierowca, który zawiózł nas do hotelu. Jeszcze podczas lotu otrzymaliśmy sms od pilota, który już był w Paryżu, ze spotka się z nami w hotelu o określonej godzinie. Dokładnie tak się stało. Hotel sieciowy 3-gwiadkowy położony nieopodal ostatniej stacji metra w podparyskiej miejscowości (do metra szło się ok. 5-7 minut). Następnego dnia wraz z pozostałą grupą (razem 9 osób) zaczęliśmy zwiedzanie miasta. Wisienką na torcie była przewodniczka - Pani Justyna. Cudowny człowiek. Razem z nią w sumie przez 2,5 dnia smakowaliśmy Paryż małą łyżeczką. Tempo spokojne, choć do zwiedzania ogrom. Jednak w towarzystwie takiej przewodniczki nie czuliśmy znużenia. Dzieliła się z nami swoją wiedzą nt. Paryża, jego historii i czasów współczesnych. Przerwy w zwiedzaniu czyli czas wolny pozwoliły na odpoczynek. Żal było rozstawać się z tak uroczym człowiekiem. Szczerze polecamy biuro. A Paryż... Cudowny! Grażyna i Leszek z Krakowa

    Opinia dodana: 15 września 2014
  • 4,0 / 10

    Iwona

    Pobyt: Sierpień 2014

    Bardzo drogi transfer z i na lotnisko po 75 E za osobę. Co naszą rodzinę wyniosło 300 E niezaplanowanych wydatków.Hotel na przedmieściach Paryża zgodnie z ofertą Jednak daleko od metra około 20 minut pieszo w tempie.Słabe śniadania kontynentalne ciągle czegoś brakowało a to talerzy .kawy bardzo mały wybór.Jednak łazienki i pościel , ręczniki bez zarzutu Iwona

    Opinia dodana: 19 sierpnia 2014
  • 9,0 / 10

    Weronika

    Pobyt: Lipiec 2014

    Witam Byliśmy z babcią i z bratem na wycieczce w Rzymie (30.07-3.08.14r.). Wycieczka bardzo nam się podobała mimo napiętego programu. Jesteśmy zachwyceni panią pilot Martą, której opiekuńczość i znajomość Rzymu jest imponująca. Na uwagę zasługuje również pani przewodnik, która oprowadzała nas po muzeach Watykańskich oraz Koloseum, której profesjonalizm, przyjemny sposób bycia pozostanie nam w pamięci :) Dziękujemy za udane trzy doby. Pozdrawiamy Weronika Danuta i Mateusz :)

    Opinia dodana: 07 sierpnia 2014
  • 5,5 / 10

    Niezadowolona Klientka

    Pobyt: Lipiec 2014

    Niestety bardzo zawiodłam się na tym biurze. W cenę wliczony jest tylko hotel i samolot - co oczywiście jest zaznaczone w umowie jednak nikt nie informuje, jak drogie są pozostałe rzeczy. Transfer na lotnisko i z powrotem to koszt bagatela 70 euro o czym zostałam poinformowana dopiero po fakcie! Naciąganie na obiadokolacjach - gdybym wykupiła ją osobiście w hotelu zapłaciłabym około 7 euro mniej za posiłek. Naciąganie na przejazdach - kwota wystarczyła na kupno 10ciu biletów, a od pilota dostałam tylko 6, kiedy zapytałam o ręsztę biletów nie było nawet mowy.

    Opinia dodana: 08 lipca 2014
  • 1,3 / 10

    ania

    Pobyt: Lipiec 2014

    Fatalna organizacja, na dzień dobry opiekun skasował nas za transfer z lotniska 80 funtów, potem zwiedzanie codziennie z innym pilotem wynajętym przez biuro (jeśli komuś to pasowało to ok jeśli nie to trudno), już pierwszego dnia opiekun powiedział że mamy radzić sobie no i praktycznie zwiedzaliśmy Londyn na własną rękę. biuro Regent podaje mocno zaniżoną kwotę pieniędzy którą trzeba przeznaczyć na zwiedzanie i bilety

    Opinia dodana: 08 lipca 2014
  • 2,5 / 10

    Zuzia

    Pobyt: Lipiec 2014

    Londyn piękny, reszta to porażka niestety na dień dobry kosmiczna cena za transfer z lotniska o czym nie informują wcześniej ( 80 funtów) i niestety Londyn trzeba zwiedzać samemu, proszę nie liczyć na opiekę. Płacisz to nie wymagaj...

    Opinia dodana: 06 lipca 2014
  • 4,5 / 10

    Agnieszka

    Pobyt: Czerwiec 2014

    Pojechałam do Paryża z Regentem (06.2014). na miejscu okazało się, że nasza grupa jest płynna, codziennie ktoś przyjeżdza lub odjeżdza, codziennie na kogoś nowego czekamy, co opóźnia zwiedzanie. Zaskoczeniem był cennik wręczany natychmiast po dotarciu do hotelu; wprowadzająca w błąd informacja o transferze lotnisko/hotel - to główne mankamenty. Na szczęście Paryż jest miastem, które można zwiedzać samodzielnie i biuro podróży w zasadzie nie jest w stanie popsuć wyjazdu. Zdecydowanie nie polecam tego typu organizacji wycieczki (brak stałej grupy podczas całego wyjazdu).

    Opinia dodana: 03 lipca 2014
Byłeś z tym biurem podróży? Podziel się opinią