6,3 / 10

Wezyr
Biuro podróży

Wezyr

Ocena na podstawie 744 opinii

Szczegółowe oceny
  • 6,0
    Ocena
    Organizatora

  • 5,9
    Ocena
    rezydentów

  • 6,6
    Stosunek jakości
    do ceny

  • 6,5
    Zgodność oferty
    z opisem

Sprawdź oferty biura podróży Wezyr
  • Turcja śniadania i obiadokolacje
    913 zł 4 dni / os. Sprawdź
  • Bułgaria własne
    1 079 zł 4 dni / os. Sprawdź
  • Grecja własne
    1 194 zł 4 dni / os. Sprawdź
Zobacz wszystkie oferty Wezyr

Opinie

  • 4,0 / 10

    Sylwia

    Pobyt: Lipiec 2015

    Biuro nastawione jedynie na zyski,nie dba o Klientów. O wszystko trzeba się prosić i dowiadywać samemu. Mieliśmy wykupioną wycieczkę na którą mieliśmy jechać o godzinie 8:20, transfer opóźnił się o ponad godzinę o czym nie zostaliśmy poinformowani. PO ponad 40 minutach kiedy sama zadzwoniłam z pytaniem do rezydentki ta niby wielce zdziwiona poinformowała mnie, że przecież transfer jest opóźniony i będzie za jakieś 15-20 minut. Sytuacja powtórzyła się z wylotem, mieliśmy otrzymać dzień wcześniej informację o godzinie transferu z hotelu na lotnisko i jakoś dziwnym trafem dopóki sama nie zadzwoniłam dopytać takiej informacji nie otrzymałam. Rezydenta nie doinformowana na temat okolicy za którą odpowiadała, zapytana o wycieczki podała 2 najbardziej oklepane i najdroższe a przy okazji najnudniejsze. Cały czas obiecywane są okazyjne cudowne zakupy w drodze na lotnisko- szkoda tylko że ceny w sklepie są ponad 5-cio krotnie wyższe niż ceny rynkowe. Wszystko po to by wyciągnąć od Klientów jeszcze więcej kasy. PORAŻKA. SZCZERZE ODRADZAM.

    Opinia dodana: 29 lipca 2015
  • 9,0 / 10

    Weronika

    Pobyt: Lipiec 2015

    Niedawno wrocilam z Bułgarii all inclusive w hotelu Izola Paradise. Jestem bardzo zadowolona z organizacji biura. Wszystko w hotelu zgodnie z opisem. Cała podróż przebiegła bez problemów, na lotnisku w Burgas czekał rezydent który podał dalsze instrukcje, podróż z lotniska do hotelu oraz z hotelu na lotnisko bez zastrzeżeń.Na lotnisku w drodze powrotnej rezydent pokierował grupę do samego końca aby wszystko przebiegło poprawnie. Z cała pewnością mogę polecić to biuro podróży.

    Opinia dodana: 28 lipca 2015
  • 2,0 / 10

    k127

    Pobyt: Lipiec 2015

    Wezyr to porażka, przed kupnem wycieczki do Turcji pytałam się czy w razie ostrzeżenia MSZ o zagrożeniu wymienią wycieczkę. W tej chwili jest informacja MSZ, żeby w te rejony nie podróżować, że jest niebezpiecznie nawet dla turystów, a wezyr na siłę wysyła ludzi, nie ma odzewu na propozycję wymiany wycieczki.

    Opinia dodana: 28 lipca 2015
  • 3,0 / 10

    Damian

    Pobyt: Lipiec 2015

    Hotel blisko ulicy ruchliwej potem jedzenie od 2 dnia nic nie jadłem bo nie może mi to przejść przez gardło żałuję tych wakacji mogłem posiedzieć w domu p. S. Jestem w hotelu vasso w Grecji

    Opinia dodana: 28 lipca 2015
  • 9,0 / 10

    Anita

    Pobyt: Lipiec 2015

    Biuro godne polecenia, dobra organizacja na lotnisku i w hotelu, rezydenci pomocni i mili. Jedyny minus to brak informacji pisemnej o godzinie wylotu, dowiedzieliśmy się pocztą pantoflową telefonicznie jednak stresu nie było ;) ot taka niedogodność, szczegół. All inclusiv na Krecie to pomyłka ale to akurat nie wina biura. Wylot ostatniego dnia o 6 rano a więc jeden dzień wycieczki krócej, ale to też akurat norma we wszystkich biurach. Ogólnie polecam.

    Opinia dodana: 27 lipca 2015
  • 6,8 / 10

    Puflina

    Pobyt: Lipiec 2015

    Rezydent pojawił się raz, podał nr telefonu, namówił na wycieczki i tyle go widzieliśmy. Rezydenci z innych biur załatwiali karty do telefonów, tabletki na faraona za 2 dolary a my nic tylko wycieczki. Poza tym wylecieliśmy z Katowic, zostawiliśmy auto na parkingu a wróciliśmy na lotnisko w Warszawie( o tym fakcie dowiedzieliśmy się dzień przed wylotem) i jechaliśmy 5godzin autobusem do Katowic. Od biura nie dostaliśmy nic, nawet wody i nikt nam nie próbował nic tłumaczyć. Po wylądowaniu w Hurgadzie zostaliśmy przywitani przez pana z tabliczką wezyr i zapraszał do okienka. Pomyślałam, że fajne to biuro a tu nagle okazało się, że panowie sprzedają wizę nie za 100$ tylko za 108. W biurze poinformowano nas, ze zapłacimy 100$. Kto zarabiał? Nie wiemy...

    Opinia dodana: 26 lipca 2015
  • 3,3 / 10

    Oskar i Justyna

    Pobyt: Lipiec 2015

    Wycieczka zamówiona przez wakacje.pl, co ułatwiło proces rezerwacji. Po lądowaniu w Marsa El Alam na turystów czekali wszyscy rezydenci poza jednym z Wezyru. Po kilku minutach zjawił się jakiś Pan, który trzymał teczkę pod pachą z niewielkim logo "Wezyr". Wycieczka zarezerwowana na 7 dni rozpoczęła się wylotem w sobotę o 16.30 (lądowanie w Egipcie o 20.40). Brak pomocy przy wypełnianiu druków na wizę, każde pytanie do rezydenta kończyło się odpowiedzią w łamanej polszczyźnie (rezydent był tubylcem) "potem wyjaśnię". Dojechaliśmy do hotelu po 22.00 (choć był najbliżej lotniska). Spotkanie z rezydentem następnego dnia o 11.15, które miało na celu głównie sprzedaż wycieczek. Czuliśmy się bardziej jak na prezentacji garnków, lub pościeli wełnianej niż na spotkaniu z przedstawicielem biura podróży. I to było jedyne spotkanie z rezydentem. Widzieliśmy go jeszcze w piątek, gdy wywieszał na tablicy informacje o odlocie. Pierwotnie mieliśmy wylecieć w sobotę o 4.00 rano. Wylot zmieniono nam na godzinę 16.30 po południu. Część osób była z tego faktu zadowolona, bo to jednak 12 godzin dłużej w hotelu, jednak my mieliśmy już inne plany i przez to przepadł nam kolejny wyjazd. Jakiekolwiek pytania do rezydenta o zmianę lotu itp. kończyły się odpowiedzią, że on nic więcej nie wie i tyle. Na szczęście wykupiliśmy dodatkowe ubezpieczenie na takie okoliczności i z całą pewnością z niego skorzystamy. Byliśmy również na wycieczce wykupionej na miejscu u rezydenta. Niestety nie było go z nami, a przewodnik ledwo mówił po angielsku. Ogólnie oceniamy wyjazd n a udany ze względu na hotel i cenę, która jest adekwatna do opisu prezentowanego przez biuro, choć zdjęcia w biurze podróży dużo odbiegają od rzeczywistości (zrobione obiektywem szerokokątnym). Następnym razem skorzystamy z innego biura podróży.

    Opinia dodana: 26 lipca 2015
  • 2,0 / 10

    Rafal

    Pobyt: Lipiec 2015

    To biuro to jakaś wielka porażka. Skorzystałem z ich oferty wybierająć Egipt w lipcu 2015 wylot i powrót do Katowic. Jednak ze wględu na małą ilość osób zrobili roszady z lotami i dzień przed wylotem się dowiedziałem, że powrót mam do W-wy. Załatwili tak 70 osoób. Potem zdezelowanymi autakarami się wlekliśmy do Katowic 5 godzin. Zero prowiantu, zero wody i zarazem kontaktu z Wezyrem. Jak masz problem to pisz pisemną reklamacje. Prostaczek który ich reprezentował na lotnisku nie był w stanie nawet zapanować nad tym co się dzieje. Zero zorganizowania.

    Opinia dodana: 26 lipca 2015
  • 4,5 / 10

    Andrzej

    Pobyt: Lipiec 2015

    Dopiero kończę moją słoneczną przygodę w hotelu Diamond premium i muszę powiedzieć ,że dla mnie i mojej rodziny jest to najlepsza wiadomość. Tutaj nie działa nic,pokój od tygodnia nie sprzątany ,ludzie wyrzucają ręczniki i śmieci na korytarz.Rezydentka jest i niby zgłasza problemy ,tylko że to nic nie zmienia.Mówiąc krótko większego burdelu nie widziałem. zastanówcie się zanim tu przyjedziecie ,zwłaszcza z dziećmi. Polecam szczerze omijać to miejsce szerokim łukiem.

    Opinia dodana: 23 lipca 2015
  • 9,5 / 10

    Eugeniusz

    Pobyt: Czerwiec 2015

    Wyjazd w czerwcu - kierunek Kreta. Z Wezyrem. Po przylocie na lotnisku czekał rezydent. Sprawnie rozwiozl po hotelach całą grupę. Pytał, czy może być pomocny przy formalnosciach meldunkowych. Hotel (Koni Village) zgodny z opisem i opiniami użytkowników. Za stosunkowo niewielkie pieniądze dostaliśmy świetne lokum, czyste, z b.dobrym wyżywieniem i niezwykle sympatyczną obsługą. Dodatkowo okazało się, że obszerny pokój ma aneks kuchenny (co nie było uwidocznione w ofeRcie).Przedstawicielka Wezyra, p. Kasia, b.miła i pomocna. Powrót zorganizowany sprawnie, rezydent do końca obecny przy odprawie. Gdybym wcześniej przeczytał opinie o tym biurze pewno dłużej zastanowilbym się nad wyborem operatora. W sumie jednak zaliczyłem bardzo udane wakacje.

    Opinia dodana: 21 lipca 2015
1 2 3 4 5 ... 75
Byłeś z tym biurem podróży? Podziel się opinią