6,7 / 10

Wezyr
Biuro podróży

Wezyr

Ocena na podstawie 110 opinii

Szczegółowe oceny
  • 6,1
    Ocena
    Organizatora

  • 6,2
    Ocena
    rezydentów

  • 6,8
    Stosunek jakości
    do ceny

  • 6,7
    Zgodność oferty
    z opisem

Sprawdź oferty biura podróży Wezyr
  • Tunezja śniadania
    1 065 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Grecja śniadania
    1 267 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Turcja śniadania
    1 292 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz wszystkie oferty Wezyr

Opinie

  • 10 / 10

    Ania

    Pobyt: Wrzesień 2014

    To był nasz pierwszy wyjazd z tym biurem, wybraliśmy kierując się ceną konkretnego hotelu - był w ofercie jeszcze co najmniej 6 biur. Pobyt 31.08-14.09.2014 na Kos. Transfer z lotniska z p. Mają przez Kardamenę, a potem już bezpośrednio do naszego hotelu. Szybko i sprawnie. Transfer na lotnisko już bez postojów plus opieka do momentu odprawy bagażu z rezydentką p. Martą. Spotkanie z rezydentką p. Mają krótkie i treściwe. Wycieczki fakultatywne tańsze o kilka / kilkanaście Euro niż w innych biurach polskich. Żadnych przesunięć w godzinach przylotu / wylotu. Dolecieliśmy pół godz. przed czasem do Polski. Jesteśmy zadowoleni.

    Opinia dodana: 18 września 2014
  • 3,0 / 10

    Była klientka

    Pobyt: Sierpień 2014

    Wezyr. Pierwszy i ostatni raz całą rodziną skorzystaliśmy z tego biura. Kompletńy brak organizacji. Zepsuli nam jedyny w roku urlop. W dniu przylotu okazało się, że nie ma dla nas miejsca w hotelu, ktory zarezerwowaliśmy z półrocznym wyprzedzeniem. Rozdzielili nas od reszty znajomych. Byliśmy nękani przez hotel, ktory kazał nam się eksmitować. Nie wiedzieliśmy co nas moze spotkać na drugi dzien. Rezydent. Nawet nie wiedział gdzie jesteśmy. Na własny koszt dzwoniliśmy na infolinię Wezyra prosząc o przyjazd Rezydenta, ktory okazał się być wyjątkowo nieuprzejmy. To miał być miło spędzony czas a przez niezorganizowane Wezyra okazał się porażką. Po powrocie złożyliśmy reklamacje. Nie uwzględnili. Odwolalismy się. Odrzucili. "Brak podstaw". Skoro tak traktujecie klientów, to mam nadzieję, że będzie ich Wam sukcesywnie ubywać. Absolutnie nie polecam usług tego biura. Już lepiej lecieć na własną rękę. Wyjdzie znacznie taniej. Bo opieki i tak nie zapewniają. A w razie kłopotów na miejscu i tak się finalnie wszystkiego wypierają i przeinaczają na swoją modłę. Klient dla nich nic nie znaczy. Mam nadzieję, że moje doświadczenia z sierpnia 2014 roku dadzą do myślenia szukającym Tour Operatora na wakacje 2015. Wezyr to kiepska opcja.

    Opinia dodana: 17 września 2014
  • 3,5 / 10

    dzikowscy

    Pobyt: Październik 2014

    Oszusci jak ich malo !! Wczoraj zarezerwowalam wycieczke z wezyra na wakacje.pl pan krzysiek x zrobil rezerwacje, umowilismy sie na wplacenie pieniazkow do godziny 20dzisiaj, przedzwonil wszystko bylo dobrze , wplacilam panu x oszustowi z wezyra kwote 5tysiecy zlotych, po czym niespelna po 10 minutach pan o milym glosiku krzysiek x raczyl nas poinformowac ze nie ma dla nas miejsc !! Dodzwonuc sie do pana oszuta z wezyra bezposrednio zapomni, same infolinie ,i nic poza tym.. jak tak mozna !? Czlowiek pracuje, odklada i jeszcze Cie jakis idjota oszuka, zastanawiam sie tylko ile jeszcze ludzi oszukacie zeby ktos zrobil z wami porzadek? Panstwa zainteresowanych ostrzegam WEZYR to oszusci.

    Opinia dodana: 17 września 2014
  • 5,0 / 10

    ...

    Pobyt: Wrzesień 2014

    Na lotnisku czekala rezydentka, skierowala nas do autobusu, w ktorym przesiedzielismy ok. 0.5h. Kiedy do niego weszla podala kolejnosc hoteli po czym dodala, ze niestety nie moze jechac z nami, ale kierowca (sprawdzony ponoc) na biezaco bedzie mowil, przy ktorym hotelu sie znajdujemy. Kierowca nic nie mowil, zatrzymywal sie i wyskakwial z autobusu, czekajac na zewnatrz, podczas gdy ludzie zastanawiali sie gdzie sa. W tym miejscu bardzo zabraklo opieki rezydentow. Wielokrotnie podrozowalam z biurem podrozy i nigdy nie spotkalam sie z sytuacja, zeby rezydent nie rozwozil gosci po hotelach. Spotkanie informacyjne trwalo 5 minut i polegalo przede wszystkim na odpowiadaniu na zadane pytania. Jedyna pomoc, ktora otrzymalismy od rezydentow Wezyra to ta przy wylocie. Odprowadzila nas na lotnisko, czekala az wszyscy nadadza swoje bagaze. Panie byly sympatyczne, ale niezbyt przydatne. Nie jechalabym z biurem podrozy, gdybym chciala zorganizowac sobie wakacje na wlasna reke. Moj wyjazd z wezyrem wygladal tak, jakbym byla tam sama. Wiec po co sa ci rezydenci? Dobrze, ze bylam w Europie, bo w bardziej egzotyczynych krajach mogloby byc duzo gorzej.

    Opinia dodana: 16 września 2014
  • 2,0 / 10

    Klaus

    Pobyt: Wrzesień 2014

    Witam Wraz z dwoma kolegami trafiliśmy do Hotelu Concord El Salam W Egipcie . Hotel był podzielony na 2 części - część sport i część front . Część front - lepsze pokoje + lepsze jedzenie + nowy ładny hotel . Część sport tragedia - opis organizatora a rzeczywistość to dwie różne rzeczy . Przez 2 dni próbowaliśmy się dowiedzieć o której mamy wylot - z zasady powinniśmy dostać jakiś kontakt do rezydenta niestety nie dostaliśmy . Kontakt uzyskaliśmy po 3 dniach pomógł nam jeden z pracowników hotelu - paranoja . Jak już wać Pan z biura odebrał telefon powiedział , że on nie wie kiedy mamy wylot jak będzie wiedział to nam zostawi to na tablicy . Na lotnisku też były jaja bo sobie operator zapomniał dodać nasze nazwiska do listy pasażerów - awantura trwała 40 minut później czekaliśmy aż wszyscy którzy na liście byli odbiorą bilety dopiero dano bilety nam . Ostatni raz pojechałem z tym biurem .

    Opinia dodana: 14 września 2014
  • 2,0 / 10

    Piotr

    Pobyt: Sierpień 2014

    Podczas pobytu w Turcji wykupiłem w tym biurze samolotową wycieczkę do Stambułu. Miałem mieć zapewnioną opiekę polskiego rezydenta. Na lotnisku dowiedziałem się że moja rodzina leci osobnym samolotem bez rezydenta. Reszta turystów leciała z rezydentem innym samolotem na inne lotnisko docelowe. Na miejscu po jakimś czasie dołączyliśmy do reszty grupy ale na koniec musieliśmy wcześniej wracać (3 godziny wcześniej niż reszta grupy) ponieważ wracaliśmy także sami, osobno innym samolotem. Na lotnisko byliśmy transportowani kawałek z jakimś rezydentem Turkiem, potem jak "śmierdzące jajo" przekazał nas rezydentowi Rosjaninowi ale ostatecznie na lotnisko dojechaliśmy sami!! Także nic tylko wyjeżdżać gdzieś z WEYZR HOLIDAYS. SUPER OPIEKA i BEZPIECZEŃSTWO ZAPEWNIONE. Po powrocie napisałem reklamację z prośbą o zwrot części kosztów wycieczki, ponieważ zapłaciłem tyle co reszta a byłem podczas lotów sam i moja wycieczka trwała dużo krócej niż reszty grupy. Niestety moja reklamacja została rozpatrzona ODMOWNIE!!!!!!! Nigdy więcej WEZYR HOLIDAYS!!!!

    Opinia dodana: 14 września 2014
  • 10 / 10

    Ewa

    Pobyt: Wrzesień 2014

    Wyjazd zorganizowany bez zarzutu. Bardzo profesjonalna, sympatyczna i opiekuńcza rezydentka- Pani Katarzyna.

    Opinia dodana: 13 września 2014
  • 2,5 / 10

    dorota

    Pobyt: Wrzesień 2014

    Biuro szukuje klientow. Nie godzinę , cztery tylko na doby skraca pobyt. Kłamie klientow bezposrednio. Rezydenci brak profesjonalizmu. Porażka. Myślę ze nie wolno im tego puszczac plazem.

    Opinia dodana: 11 września 2014
  • 3,3 / 10

    Grzegorz

    Pobyt: Sierpień 2014

    Ze strony biura raczej wszystko w porządku, oprócz niezgodności oferty ze stanem faktycznym. Pobyt zepsuli właściciele hotelu Golf View w Afandou na Rodos. Radze omijac szerokim łukiem. o 22.00 - cały hotel idzie spać, nie ma nawet muzyki o barze czynnym od 17 do 22 nie wspomnę. Jedzenie podłe, Pobyt jak w obozie karnym, ludzie wyrzucani z hotelu za próby egzekwowania swoich praw. Wystąpię do biura o zadośćuczynienie, ponieważ rezydenci mieli wcześniej informacje o sytuacji w hotelu, a nadal sprzedaje się tam pobyty. Dobrze, ze była pogoda i większość czasu spędzaliśmy poza tym obozem karnym. Poza tym nie dotrzymano umowy, wprawdzie było 7 noclegów, ale 7 sniadań, 6 obiadów i 6 kolacji. Po dotarciu do hotelu z lotniska nie dostaliśmy nawet wody do picia (o 22.00), kazano nam ja kupić. Piękne all inclusive.

    Opinia dodana: 07 września 2014
  • 9,5 / 10

    Ficek Jakub

    Pobyt: Wrzesień 2014

    Witam Z biurem podróży WEZYR byliśmy drugi raz w Egipcie w Sharm el Shelkh. My za każdym razem nie mamy żadnych zastrzeżeń do biura. Sprzedane wycieczki zgadzały się z ofertą biura, nie było żadnych problemów z wyjazdem, podczas pobytu, oraz powrotem. Ale, spotkaliśmy się z sytuacja, gdzie ludzie rzeczywiście nie potrafili się skontaktować z rezydentem. Piszę ludzie gdyż nam nie był rezydent potrzebny wiec ciężko o ocenę. Druga sytuacja dotyczy zabierania opasek w momencie wymeldowywania się z pokoju. Wiemy że zależy to tylko od hotelu. Nas taka sytuacja nie spotkała (a wiem że w innych hotelach tak). Prosimy więc biuro aby w jakiś sposób ustalało to z hotelem by opaski pozostawały na rękach do momentu opuszczenia hotelu (nawet kosztem droższych wczasów), inaczej poprzez ten ostatni dzień mimo udanych wczasów ludzie będą zawsze wystawiali negatywne oceny i się im nie dziwie.

    Opinia dodana: 06 września 2014
1 2 3 4 5 ... 57
Byłeś z tym biurem podróży? Podziel się opinią