6,6 / 10

Wezyr
Biuro podróży

Wezyr

Ocena na podstawie 124 opinii

Szczegółowe oceny
  • 6,0
    Ocena
    Organizatora

  • 6,1
    Ocena
    rezydentów

  • 6,8
    Stosunek jakości
    do ceny

  • 6,6
    Zgodność oferty
    z opisem

Sprawdź oferty biura podróży Wezyr
  • Egipt śniadania i obiadokolacje
    1 119 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Bułgaria śniadania
    1 166 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Grecja własne
    1 243 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz wszystkie oferty Wezyr

Opinie

  • 3,5 / 10

    Michał

    Pobyt: Wrzesień 2014

    Składałem rezerwację na pokój typu double w hotelu Olgas na Kos. Po przyjeździe do hotelu zostałem zakwaterowany w pokoju typu Twin który w dodatku nie miał pełnego wyposażenia. Po zgłoszeniu rezydentowi problemu stwierdził że nic nie poradzi bo musi to sprawdzić w systemie. Pokój został zamieniony dopiero po dwóch dniach po wielokrotnych rozmowach telefonicznych i wprowadzaniu mnie w błąd że zamiana jest załatwiona a rezydent składał raporty do bazy (nie wystawiają na miejscu żadnego potwierdzenia niezgodności na podstawie których będę mógł reklamować usługę mimo iż próbowałem to wymóc). Po powrocie do kraju okazało się że kolejny raz zostałem za przeproszeniem wydymany. W procesie reklamacji pomimo wysłania zdjęć i dokładnym opisie sytuacji zostało stwierdzone że na podstawie ich dokumentacji wszystko było OK. Na prośbę o przesłanie dokumentacji nie odpowiadają. Teraz najprawdopodobniej czeka mnie procesowanie się z Nimi. Reasumując, stanowczo odradzam tego pośrednika.

    Opinia dodana: 19 listopada 2014
  • 8,0 / 10

    Michał

    Pobyt: Wrzesień 2014

    Podróż do Egiptu i z powrotem bez żadnych przygód czy opóźnień. Transport z lotniska w Sharm średni- mały busik z ledwo działającą klimatyzacją. Hotel (Sharming Inn) zgodny z ofertą. Widok co prawda na dziurę w ziemi i graciarnię hotelową ale nie po to jedzie się na wakacje żeby przez okno wyglądać :) Niska ocena za rezydenta, który w hotelu był rzadko i jeszcze robił problem jak tylko musiał w czymś pomóc. Generalnie miły dopóki nie podejdzie się z jakąś sprawą. Za późno przeprowadzone spotkanie z rezydentem- 2 lub 3 dzień pobytu. Wycieczki z hotelu droższe niż w innych miejscach ale koszty wyrównują się gdy trzeba wypożyczać sprzęt do snurkowania- na hotelowych wycieczkach jest w cenie.

    Opinia dodana: 02 listopada 2014
  • 9,0 / 10

    Mada

    Pobyt: Październik 2014

    Własnie wróciłam z tygodniowych wczasów organizowanych przez biuro Wezyr w Turcji, wybraliśmy hotel Diamond Hill i generalnie bylismy baaardzo zadowoleni zarowno z obsługi hotelu, jedzenia (ooo to przede wszystkim polecam!!!), jak i utrzymywania czystosci w pokojach itd...Wszystko co było w opisie Hotelu zastaliśmy na miejscy. Jedyne do czego moge się przyczepic to wycieczki fakultatywne organizowane przez Wezyr, my akurat wybralismy rafting i pomijajac to ze biuro ma 2x wyższe ceny niż wycieczki kupowane na mieście to jeszcze na miejscu dowiedzieiśmy sie o dodatkowych kosztach (jak np. buty 4Euro, poza tym normalnie pianki tez by byly platne), a w październiku na spływie górską rzeką nie jest już tak ciepło, wiec zarówno obuwie jak i pianki byly nam niezbędne. Poza tym robione byly nam zdjęcia jak i kręcony film, bez pytania się o naszą zgode (pewnie nie kazdy sobie życzy być filmowanym a potem występować w tysiącu powielanym filmików na yt czy innymch portalach),no i oczywiści zdjęcia i film dodatkowo płatne. I tutaj również duuuży minus w stosunku do animatorki wycieczki chyba pani Puliny (o ile dobrze pamiętam), która twierdzila iż 50 euro za film i zdjęcia to baaardzo tanio i powinnismy brać...wygladalo to tak jakby miala jakies dodatkowe profity z tego tytulu...w konsekwencji utargowalismy do 25 euro za wszystko, a jak sie okazalo na filmie wystepowalismy przez 3 min. na 16 mozliwych... Animatorka zamiast dbac o swoich klientów, dbała głownie o interesy tureckich Flisaków...

    Opinia dodana: 29 października 2014
  • 2,0 / 10

    Marcin

    Pobyt: Lipiec 2014

    Hotel dno!!! Harmony Makadi Bay - 5 gwiazdek - totalna porażka - brud i syf - jedzenia mało i cały czas jedno i to samo. po powrocie złożona została reklamacja z dokumentacją foto - dla biura WEZYR jest to zbyt mały dowód, kontaktowali się z hotelem który stwierdził że nic takiego nie było... a rezydent podpisał się pod wszystkimi zarzutami na reklamacji złożonej na miejscu... totalnie olewcze podejście do klienta... NIE POLECAM i NIGDY NIE SKORZYSTAM JUZ Z USŁÓG WEZYRA

    Opinia dodana: 29 października 2014
  • 2,0 / 10

    Anastazja

    Pobyt: Sierpień 2014

    Niestety oferta nie zgadzała się z rzeczywistością, pokoi nie sprzątano od X czasu i mimo, że zrobiliśmy zdjęcia do reklamacji, nie została ona oczywiście uwzględniona, a wręcz sugerowano nam w niej kłamstwo. Rezydentka niekompetentna, ostatecznie sama przyznała, że w takim miejscu by nie spała. Pierwszy i ostatni raz z tym biurem podróży!

    Opinia dodana: 28 października 2014
  • 6,0 / 10

    Wojtek

    Pobyt: Lipiec 2014

    Standard pokoju rodzinnego W Hotelu Candy Onura Holiday Vilage w okolicach Bodrum/Turcja nie odpowiadał opisowi. W opisie był pokój rodzinny składający się z dwóch pokoi rozdzielonych drzwiami, natomiast otrzymałem jeden pokój rozdzielony murkiem o wysokości około 1 m. Składałem reklamacje u rezydenta a także później po powrocie. Sposób załatwienia reklamacji przez biuro mnie nie satysfakcjonuje.

    Opinia dodana: 28 października 2014
  • 2,0 / 10

    Tomasz Drożdż

    Pobyt: Sierpień 2014

    Na tygodniowy wyjazd do Turcji wyjechała moja żona z dzieckiem. Byliśmy w Turcji już wielokrotnie ale takiego czegoś po hotelu 5* nie spodziewaliśmy się. Za dodatkową opłatą wykupiliśmy pokój w części hotelowej. Smród bród i grzyb w łazience. Balkon zabrudzony w sposób makabryczny. Cały pokój wyglądał na nie sprzątany od początku sezonu. Obsługa hotelu fatalna. Rezydent bez żadnych możliwości decyzyjnych. Wysłaliśmy reklamację w odpowiedzi dostaliśmy informację między innymi taką że to goście hotelowi spowodowali zagrzybienie, poobrywali tynki i zasmrodzili pokój. Nie chcę się dalej denerwować więc napiszę krótko. WEZYR Holydays to nie jest biuro podróży z którego warto korzystać. To jest pośrednik niesprawdzonych ofert w standardzie lokalnym. Przypadkowość i ryzyko wypoczynku bardzo duża.

    Opinia dodana: 26 października 2014
  • 6,0 / 10

    Iza

    Pobyt: Październik 2014

    Witam, właśnie wróciłam z wakacji z Turcji - wycieczka obsługiwana przez Państwa biuro. Chciałabym zwrócić uwagę abyście Państwo staranniej dobierali pracowników reprezentujacych Państwa firmę. W hotelu gdzie przebywałam z mężem "opiekowała" się z nami Pani Ewa. Jesteśmy bardzo zdegusowani jej postawą. Na spotkaniu po przyjeździe gdy dowiedziała się, że mamy wykupione już wycieczki po Turcji w innym biurze była stasznie oburzona. Powiedziała, że zrobiliśmy najgorszy błąd, że w tym biurze "x" wykupiliśmy wycieczki bo tam jest straszna obsługa i w ogóle wszystko fatalne.., że na pewno zdarli z nas kasę, że będziemy zawiedzieni itd., a najlepiej jak wycofamy się z tamtych wycieczek w biurze "x" i wykupimy wycieczki u niej bo u niej to jest świetnie itd.... Nie wiedziałam czy ma rację co do tego biura czy nie ale po jej postawie nie miałam ochoty więcej z nią rozmawiać i wyszłam. Oczywiście wszystko się okazło nieprawdą co mówiła o tym innym biurze bo było wszystko profesjonlanie przygotowane przez nich a goście hotelowi oświecili mnie, że Pani rezydentka się wściekła bo nie zarobiła "na mnie". Poznałam kilka osób z Polski w hotelu i nikt nie miał o Pani Ewie dobrego zdania... Także będę się starała unikać Państwa biura w przyszłości aby nie być tak rozczarowana obsługą w pierwszych godzinach za granicą...

    Opinia dodana: 24 października 2014
  • 3,5 / 10

    maciej

    Pobyt: Październik 2014

    BEZNADZIEJA ludzie niech oni zamkną ta firme nie to ze do polski wrociłem w spodenkach krotkich bo mi zajebali spodnie na dodatek w recepcji hotelu to zamiast do warszawy musielismy do katowic i znowu cztery jebane godzinki na taborecie rezydent on nic nie wie dzwon do warszawy ogolne żygać mi sie chce jak słysze wezyr o nie ostatni raz nie polecam

    Opinia dodana: 23 października 2014
  • 2,5 / 10

    Maria Janas-Plucińska

    Pobyt: Październik 2014

    Z WEZYREM byłam po raz pierwszy i prawdopodobnie ostatni. Czułam się zlekceważona i oszukana. Reklamacje złożyłam już w czasie pobytu do rezydenta. Odpowiedź jaką otrzymałam faksem na postawione zarzuty była arogancka i nierzeczowa. Wyjazd (15dni) rezerwowałam juz w lutym 2014r. Rezerwacja dotyczyła 3 dorosłych osób,ALL, hotel Grand Hotel Astor, rejon Alania,termin: 08.10 - 22.10. 2014. W Turcji byłam już po raz ósmy, zawsze latam w październiku, przeważnie wybieram opcję ALL, hotel 4* mam więc skale porównnawczą i wiem czego oczekiwać. Oferta biura nie zgadzała sie ze stanem faktycznym. Plaża: brak zadaszenia, w barze nie było nawet wody do picia, barman kpił pokazując, że w ramach ALL jest tylko prysznic, za ewentualne napoje żądał opłaty w euro. Interwencja rezydenta nieskuteczna. Za materace żądał opłaty, leżaki połamane. Wyżywienie: śniadania bardzo skromne, zjełczałe masło, obeschnięta wędlina podawana na tych samych niedomytych półmiskach przez kilka kolejnych dni. Potrawy zimne przynoszone z kuchni juz zimne. To co zostało z poprzedniego dnia podawano następnego przechowywane (mam nadzieje) w lodówce. Herbata tylko na śniadanie. Do obiadu i kolacji jedynie kawa, wino, alkohole soki(bardzo rozcieńczone). Stołówka BRUDNA, na stołach lepiące się ceraty. Po stołach łaziły rozpieszczone (choć sympatyczne) koty co nie wszystkim ze wzgledów higienicznych odpowidało. Rezydentka po zainkasowaniu za płatne wycieczki była nieuchwytna. Zarzuty przedstawię w formie pisemnej, prześlę pocztą tradycyjna do biura Wezyra z nadzieją, że biuro na nie rzeczowo odpowie i zaproponuje forme zadoścuczynienia. Jeśli nie zrobie wiele aby Wezyr stracił potencjalnych klientów. Radziłabym aby menadżerowie staranniej dobierali hotele i czasem je kontrolowali. Z innych biur za tą samą cenę, w tym samym regionie warunki bywają nieporównywalnie lepsze. Elżbieta

    Opinia dodana: 23 października 2014
1 2 3 4 5 ... 63
Byłeś z tym biurem podróży? Podziel się opinią