7,4 / 10

Dobry
Abo Nawas
Egipt / Marsa El Alam

: /

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 11 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 6.7
    Hotel

    • 7.0 Basen
    • 7.6 Obsługa
    • 5.6 Rozrywka i animacje
    • 7.1 Sport
    • 6.8 Udogodnienia dla dzieci
  • 7.8
    Pokoje

    • 8.5 Czystość
    • 6.9 Łazienka
    • 8.8 Wielkość
    • 7.1 Wyposażenie
  • 6.9
    Położenie

    • 4.9 Atrakcje w okolicy
    • 9.6 Ciche i kameralne położenie
    • 4.6 Możliwości komunikacyjne
    • 9.6 Odleglość od plaży
    • 5.3 Restauracje/bary w okolicy
  • 6.9
    Posiłki

    • 7.3 Ilość
    • 6.5 Jakość i smak
    • 8.0 Obsługa/serwis
    • 6.2 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Ciche i kameralne położenie
  • Czyste i przyjemne pokoje
  • Przestronne pokoje
  • Obfite posiłki

Opinie

Dodane przez      
 
  • 8,1 / 10

    Bart
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, ceniących spokój

    Plusy: Spokój - brak gromad pijanych Rosjan czy rodaków Miła obsługa, czysto, kameralnie, bezpiecznie Rewelacyjny egipski rezydent-przewodnik Mahmoud. Minusy: Duże odległości od większych miast Nieco za niska jakość jedzenia Rafki płytsze otoczone bojkami odgradzającymi Niski poziom wieczornych występów

    Opinia dodana: 09 czerwca 2013
  • 8,5 / 10

    Marek
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2012

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, ceniących spokój

    Nie będę pisał o mocnych stronach tego hotelu bo te można znaleźć w poniższych opiniach. Wybrałem ten hotel po raz drugi jednak po trzech latach mojej nieobecności w nim można go podsumować jednym stwierdzeniem: hotel zdziadział. Posiłki jak w innych hotelach - nie będziemy chodzić głodni choć szału nie ma. Codziennie na śniadanie i obiad praktycznie to samo, a kolacje bardziej urozmaicone. Hotel od ostatniego razu rozbudował się co sprowadziło na niego całą masę problemów: - za mało leżaków na plaży i przy basenach - kolejki w restauracjach - kolejki wieczorem przy jedynym czynnym barze w lobby Najgorsze jednak to że w czasie naszego pobytu(28.07-11.08) obsługa nie potrafiła oczyścić zakwitniętej wody w basenach więc nie rozumiem zachwytu Pani Kasi nad basenami. W hotelu bardzo dużo Polaków sporo mniej Włochów i trochę innych nacji z Europy. Hotel można polecić lubiącym snurkowanie - przepiękna łatwo dostępna rafa z żółwiami w zatoce.

    Opinia dodana: 23 sierpnia 2012
  • 10 / 10

    Kasia
    Para
    Pobyt: Lipiec 2012

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój, wymagających klientów

    Do hotelu przyjechaliśmy w godzinach popołudniowych, hotel wydawał się dość pusty, pusta plaża... (zazwyczaj jesteśmy przyzwyczajeni do molochów). Natomiast już nastepnego dnia doceniliśmy tą ciszę i spokój, hotel może nie jest najnowszy ale to wcale nie przeszkadza jest naprawdę bardzo ładny. Zawsze wolne leżaki, pierwszy basen bliżej plaży jest zazwyczaj pusty dlatego czułam jakby to był nasz prywatny basen, przy drugim basenie było znacznie więcej osób zapewne ze względu na czynny bar ale i tak spokojnie można było dostać wolny leżak. Plaża jest duża, dlatego zawsze można znaleźć miejsce dla siebie i nikt nie leży jeden przy drugim - ogromny plus!!! W hotelu przebywa sporo włochów, co tylko jest zaletą! Przy hotelu jest pomost idealny do snurkowania, w pobliżu znajdują się jedynie dwa hotele, zawsze mozna zrobić sobie spacer, pobiegać:) Na terenie hotelu jest też kilka sklepików a sprzedawcy namawiają żeby najpierw wyprubować ich produkt i dopiero później zapłacić, nie widzą w tym najmniejszego problemu, można płacić przy np wymeldowaniu. Ale ja osobiście wolałam mieć wszystko uregulowane Zdecydowanie największym plusem hotelu jest obsługa!!! Bardzo uprzejma, pomocna, nienachalna, nie zaczepiają turystów, nieco gorzej bywa z naganiaczami ale to zapewne jak wszędzie... Pokoje były sprzątane zdecydowanie powyżej moich oczekiwań. Personel mowi w języku angielskim, włoskim, trochę po polsku. Na recepcji pracuje rosjanka, która mówi naprawdę dobrze po polsku; zawsze bardzo usmiechnieta, jak większość personelu. W restauracji zawsze jest miejsce, nie ma problemu ze znalezieniem wolnego stolika. Obsługa w restauracji bardzo grzeczna, upszejma. Na ilość jedzenia niektórzy narzekali, ale wybaczcie jeśli na obiad ktoś nakłada sobie na talerz jednocześnie: ryż, ziemniaki gotowane i opiekane i jeszcze makaron to nie dzwine że napisze później że wybór był niewielki:/ wystarczy sobie wszystko dobrze skomponować. Najlepsze mają ciasta, torty, ciasteczka - coś niesamowitego. Na pewno będę polecać ten hotel i sama tu wrócę:)

    Opinia dodana: 12 lipca 2012
  • 6,5 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Romek
    Para
    Pobyt: Styczeń 2010

    Autor nie dodał opinii tekstowej

    Opinia dodana: 22 marca 2012
  • 3,9 / 10

    ela
    Para
    Pobyt: Listopad 2012

    Jedynym plusem hotelu jest przepiękna rafa . Baseny z zimną wodą ok 15 stopni, zjeżdżalnie dla dzieci nieczynne, brak animacji i dyskotek. Jedyny czynny bar przy basenie . Stan techniczny pomostu opłakany, zagrażający zdrowiu. Jedzenie monotonne i zimne , codziennie to samo.W kompleksie spa dramat ,woda w jacuzzi gęsta od brudu i zimna jak diabli zero bąbelków, sauna z temperaturą maksymalnie 70 stopni i lodowata woda w krytym basenie , grzyb i brud w każdym miejscu.Wszystkie alkohole zapisywane przy zamówieniach grupowych rozcieńczane. Do mleka dolewana woda , Bóg jeden wie jakiego pochodzenia, dystrybutory z wodą i napojami zamykane na klucz. Porażka!!!

    Opinia dodana: 09 stycznia 2012
  • 5,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    mirosław

    Pobyt: Grudzień -0001

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    brak urozmaicenia posiłków, mimo przybycia na posiłek w terminie czasami brakowało jedzenia, w ofercie miały być dwa baseny ogrzewane - mimo codziennych zapewnienień że będą jutro, nie doczekaliśmy się ich do końca pobytu. mając wykupioną opcję all-inclusive wszędzie liczono ilość wypitych napoi i alkoholu, zmuszano do podpisywania papieru już po wypiciu 3 drinków. podawanie piwa, wina i alkoholu tylko w plastikowych jednorazowych kubkach jest w mojej opinii poniżej krytyki. Podsumowując jeśli miałbym zapłacić za te wakację pełną kwotę (wziąłem last minut z poważnym rabatem) załamałbym się jak niektórzy z którymi rozmawiałem w czasie wypoczynku.

    Opinia dodana: 31 grudnia 2011
  • 8,8 / 10

    Kasia, Marek i Franek

    Pobyt: Grudzień -0001

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Autor nie dodał opinii tekstowej

    Opinia dodana: 12 grudnia 2011
  • 8,0 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Maria
    Para
    Pobyt: Listopad 2011

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Hotel jest pieknie położony i ogólnie jest bajkowy.Jest bardzo zadbany. Malutkie ogródki ,piekne krzewy ,kwiaty.Cudownie. Panowie w barkach nie sa OK. Traktują nas jak muchy. Nie jest to przyjemne. Oferta w barkch tez uboga do wiwatu.Najważniejszą rzeczą w tym czasie to brak podgrzewanego basenu. Było napisane,ze jest taki basen . Mimo ,że było niewiele ludzi jeżeli oferta mówiła że jest taki basen więc powinien być . Myśle ,że powinniśmy dostać rekompensate za ten brak. Chodziliśmy do Blue Rief na base,tam był ciepły.Nie wiem czy taka forma zażalenia wystarczy .Jeżeli nie to prosze napisać w jakiej formie mam to zrobić by uzyskać zwrot kosztów ,za niewiarygodną oferte wystawiona przez hotel.Pozdrawiam .Maria

    Opinia dodana: 09 grudnia 2011
  • 8,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Alexandra
    Para
    Pobyt: Październik 2011

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Hotel jest położony przy piaszczystej plaży. Ma długie, drewniane molo, które prowadzi do samej rafy. Nie trzeba więc się człapać po płytkiej wodzie. Można od razu zejść do wody i podziwiać podwodny świat. Rano, kiedy woda jest najbardziej spokojna i jest dobre oświetlenie, kolorowe ryby dobrze widać z pomostu. Hotel składa się z bungalowów, które zapewniają kameralną atmosferę. Jest boisko do siatkówki, są bile. Jest też boisko do squasha (dodatkowo płatne). W listopadzie 2011 woda w basenach była zimna 19 stopni. W morzu 25. Wiem, bo mierzyłam. Jedzenie smaczne i świeże. Wybór spory. Zadupie:) Do najbliższej miejscowości 20km. Miła, nie żebrająca obsługa. Sprzątanie - codziennie. W nocy - trochę jęczących komarów.

    Opinia dodana: 03 grudnia 2011
  • 7,8 / 10

    K....
    Para
    Pobyt: Sierpień 2011

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    ABO NAWAS JEST HOTELEM DLA SZUKAJĄCYCH SPOKOJU I DOBREJ WODY KTÓREJ JEST W POBLIŻU MNÓSTWO .NIE JEST HOTELEM DLA LUDZI KTÓRZY SĄ WIELBICIELAMI PLASTIKOWEGO SHARM ,W ABO ANI W MARSA TEGO NIE ZNAJDĄ ,WIĘC NIE POLECAM IM GO GDYŻ NIESPRAWIEDLIWIE BĘDĄ GO OCENIALI NA CO NIE ZASŁUGUJE.CO DO JEDZENIA NIE MA W NIM KUCHNI ARABSKIEJ NATOMIAST JEST KUCHNIA WŁOSKA PONIEWAŻ 75% TURYSTÓW TO WŁOSI .PRZY OPCJI AL.Z GŁODU I Z PRAGNIENIA NIKT NIE UMRZE.POKOJE JAK NA EGIPT OK NIE JEST TO LUKSUS KTÓRY MAMY W DOMU ,ALE PRZECIEŻ CHODZI O DOBRĄ ZABAWĘ KTÓRĄ KAŻDY JEST W STANIE SAM SOBIE ZAPEWNIĆ PRZY ODROBINIE CHĘCI.JESTEŚMY PRZECIEŻ NA WAKACJACH I NIE MUSIMY CHODZIĆ DO PRACY TYLKO ODPOCZYWAĆ ,JA I MÓJ MAŻ ŚWIETNIE TAM BAWILIŚMY SIĘ.

    Opinia dodana: 21 września 2011
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi