8,4 / 10

Bardzo dobry
88%
poleca ten hotel
Aquis Sandy Beach Resort
Grecja / Korfu

Aquis Sandy Beach Resort: obiekt

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 80 opinii

Stosunek jakości do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.5
    Hotel

    • 8.6 Basen
    • 8.6 Obsługa
    • 8.3 Rozrywka i animacje
    • 8.2 Sport
    • 8.6 Udogodnienia dla dzieci
  • 7.8
    Pokoje

    • 7.9 Czystość
    • 7.3 Łazienka
    • 8.0 Wielkość
    • 8.0 Wyposażenie
  • 8.1
    Położenie

    • 7.3 Atrakcje w okolicy
    • 8.5 Ciche i kameralne położenie
    • 7.9 Możliwości komunikacyjne
    • 9.4 Odleglość od plaży
    • 7.6 Restauracje/bary w okolicy
  • 8.5
    Posiłki

    • 8.9 Ilość
    • 8.6 Jakość i smak
    • 8.7 Obsługa/serwis
    • 8.0 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Rozległy kompleks hotelowy z bogatą infrastrukturą rekreacyjno-sportową.
  • Dla dzieci: aquapark, miniklub i plac zabaw.
  • Dobra lokalizacja: 200 m do centrum, ok. 30 km do Korfu (przystanek autobusowy przy hotelu).
  • Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza.
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    2 020 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Gdańska All Inclusive
    2 080 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez            
 
  • 9,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Lilia i Ierzy z Gliwic
    ""
    Pobyt: Maj 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Hotel Położony przy piaszczystej plaży. Teren wokół hotelu ogrodzony i zadbany. Woda w 3 basenach czysta. Na terenie hotelu znajdują się 3 restauracje: grecka, włoska i wegetariańska z bufetem\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" all inclusive\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\". Duży wybór smakołyków .Jedzenie bardzo smaczne. Hotel blisko przystanku, który jedzie do Kerkiry - bardzo miła obsługa - każda prośba w recepcji została szybko spełniona - woda w basenach czysta.
    • Wady Pokoje w nieodnawianych budynkach , szczególnie na parterach są bardzo wilgotne. My otrzymaliśmy taki pokój po przyjeździe i ja się bardzo pochorowałam. Interweniowaliśmy w recepcji i po otrzymaniu pokoju na piętrze alergia minęła. Szczęście, że były wolne pokoje przed sezonem. Te pokoje to jest duży mankament tego Hotelu, który nie powinien mieć 4 *

    Ogólnie pobyt uważamy za udany. Polecamy objazd po wyspie Korfu połączony ze zwiedzaniem Pałacu cesarzowej Sisi i oczywiście stolicy Korfu.

    Opinia dodana: 25 sierpnia 2015
  • 5,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    bogumila knapczyk
    ""
    Pobyt: Maj 2015

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety na pewno polezenie plaza i baseny i dobra zabawa
    • Wady ma juz swoje lata zwlaszcza widac to po pokojach

    bardzo m ily pobyt piekne polozenie nad samym morzem bardzo ciekawe wycieczki zwlaszcza ta do Albanii byl maly problem bo zapomnieli nas w hotelu w trakcie powrotu ale jakos dalismy rade jak mowia z przygodami bylo

    Opinia dodana: 22 sierpnia 2015
  • 9,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Daro
    ""
    Pobyt: Maj 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety duża przestrzeń, dobre jedzenie, dobra obsługa, dużo atrakcji dla dzieci, dużo basenów, fajna plaza
    • Wady Nie zauważalne, czasami kolejki do barów przy basenie

    Wyjazd w okresie 5-12.05.2015 r. Hotel polecam dla rodzin z dziećmi ze względu na dużą przestrzeń oraz atrakcje dla dzieci baseny, mini club, animacje, bardzo duży wybór jedzenia oraz restaurację włoską. Hotel położony jest na uboczu w południowej części wyspy lecz jest komunikacja miejska (bardzo tania), którą można dostać się do stolicy Kerkyra w 1,5 godziny , przystanek autobusu jest obok hotelu. Obok jest też dużo wypożyczalni samochodów, lecz jazda wąskimi i pagórkowatymi drogami Corfu to wyzwanie nie dla każdego szczególnie na górzystej północy. Polecam hotel oraz piękną wyspę Corfu.

    Opinia dodana: 19 sierpnia 2015
  • 7,1 / 10

    Agnieszka
    ""
    Pobyt: Lipiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Hotel dla rodzin z dziećmi,wspaniałe animatorki Ola,Paulina,Julka z Grecosa reszta animatorów też zawsze uśmiechnięta i pomocna.
    • Wady Bardzo dużo ludzi, kolejki do barów,wszystkie napoje śmierdziały chlorem-masakra,leżaki pozajmowane już o godz. 7.00, smród w okolicach restauracji,plaża brudna,brak WIFI tzn.było ale tylko w recepcji

    Byliśmy tam od 29.08 do 5.08 na tydzień i tyle wystarczy.Dzieci zadowolone my trochę mniej.Byliśmy na dwóch wycieczkach WESOŁY REJS i WIELKA GRECKA WYCIECZKA polecam tą pierwszą jest dużo pływania w przepięknych lagunach,a druga dla dzieci nie za dobra jedynie atrakcją był samolot przelatujący nad głową i trzeba dodać,że są też dodatkowe,niemałe jak na czteroosobową rodzinę koszty!(obiad,rejs łódką).Ale to jest moja opinia.Jedzenie monotonne,smród w okolicach restauracji, wszystkie napoje rozcieńczane wodą z CHLOREM. Brak wolnych leżaków przy basenach.Pokoje sprzątane po łebkach.

    Opinia dodana: 10 sierpnia 2015
  • 2,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    KATARZYNA
    ""
    Pobyt: Lipiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety położenie, animacje
    • Wady plaża brudna, brak wolnych leżaków przy basenach, monotonne jedzenie, brud w pokojach, lenistwo personelu

    Właśnie wróciłam z tygodniowego pobytu w tym hotelu i muszę przyznać, że się mocno zawiodłam. Pojechałam z biura podróży Grecos, gdzie na stronie biura podane jest 4***, a w rzeczywistości na oficjalnej stronie hotelu jest to tylko marne 3*** i na tyle może zasługuje. Gdybym dowiedziała się o tym wcześniej, z pewnością bym tam nie pojechała. Zacznę może od tego, że pojechałam tam z mężem, dwójką dzieci (1,5 roku i 7 lat) Dostaliśmy zakwaterowanie w śmierdzącym wilgocią pokoju z rozwaloną spłuczką w toalecie, gdzie woda strumieniami lała po ścianach. Po naszej wielokrotnej interwencji dostaliśmy propozycję przeniesienia do innego pokoju. Jedzenie było bardzo monotonne, menu w ogóle nie przewidziane dla dzieci, więc jeśli ktoś wybiera się z rodziną, radzę zabrać więcej gotówki, by stołować się poza hotelem. Pokoje brudne, niby sprzątane codziennie, ale "po łebkach". Świeże ręczniki otrzymaliśmy tylko raz, na początku zakwaterowania, potem ani razu nie zostały nam wymienione na czyste, co jest po prostu nie do pomyślenia. Pościel też może ze dwa razy została zmieniona, Prawdę mówiąc sprzątanie to polegało głównie na posłaniu łóżek oraz wycieraniu zlewu ręcznikiem dla gości hotelowych, a wiem co piszę, bo wiele razy odbywało się to w mojej obecności. Miejscami na terenie hotelu unosił się straszny smród, myślę że z kontenerów, które stały przy budynkach z pokojami oraz restauracją. Plaża też pozostawia wiele do życzenia. Jest tam brudno, woda też niezbyt przejrzysta. Nigdy nie wybrałabym się tam ponownie, Nie po to płaci się tyle pieniędzy, żeby przez cały pobyt się denerwować, zwłaszcza gdy jedzie się tam z małymi dziećmi. Nie skorzystam też więcej z biura podróży Grecos, które powinno lepiej dopilnować oraz zadbać o to, by goście hotelowi lokowani byli w bardziej przyzwoitych warunkach, a nie zapierających dech w piersiach ze smrodu pokojach. A miały to być takie udane wakacje...

    Opinia dodana: 06 sierpnia 2015
  • 8,9 / 10

    Małgosia
    ""
    Pobyt: Maj 2015

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Ogromny kompleks, 3 duże baseny, czystość, dobre urozmaicone posiłki, miła obsługa, ładne pokoje
    • Wady Raczej ciężko o wady, zależy kto co wymaga jak dla mnie hotel na 5+

    Witam, byłam w Aquisie na przełamie maja i czerwca 2015. Hotel ogromny, ładnie położony, niedaleko lotniska (ok 30 km), jedzenie dobre, generalnie można polecić każdemu, dla rodzin z dziećmi i dla par również. Bardzo miła obsługa, wszyscy uśmiechnięci i pomocni. Szczególnie Pan Kelner który zawsze dbał żeby przy objedzie kieliszek wina był zawsze pełny :) Pokój ładny, codziennie sprzątany. Jeśli ktoś chce po prostu wypocząć to bardzo polecam, plaża przy hotelu podobno najładniejsza na całym Korfu. Jeśli ktoś pisze negatywny komentarz o tym hotelu to najwyraźniej oczekuje złotych klamek oraz mycia stóp w recepcji na powitanie. Polecam gorąco!

    Opinia dodana: 28 lipca 2015
  • 7,5 / 10

    Gośka
    ""
    Pobyt: Lipiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Animatorzy :) baseny,pokoj z klimatyzacją,kelnerzy z baru przy basenie ze zjezdzalniami SUPER!
    • Wady Wi-Fi,monotonne jedzenie-smaczne ale nie urozmaicone,

    Byliśmy tydzien w tym hotelu.Po przyjezdzie do niego o 8 rano musielismy czekac do ok. 12.30 na pokoj nie fajnie inni jeszcze dluzej ale dostalismy od razu bransoletki i moglismy korzystac ze wszystkiego.Dostalismy duzy,czysty pokoj nie smierdzacy :) Reczniki na basen po wplaceniu 10 euro depozytu za sztuke ale ok rozumiem-oddali przy zwrocie :) Internet platny w lobby 1 euro/pol godz.Miasteczko,ktore mialo tam byc nie daleko okazało sie mala wioska z kilkoma sklepami i barami (kolo nie ktorych fuujj smrod).Restauracje 3 (najchetniej jedlismy we wloskiej) ale monotonnie,bez szału :)Animatorki polki cudne dziewczyny-zwłaszcza Ola prowadzaca Aqua Gym świetna sprawa :)Zjezdzalnie dla dzieci trudno nazwac aquaparkiem ale syn był zadowolony :) Kelnerzy uśmiechnieci,pomocni (Ci z baru przy basenie) Jak dla mnie drinki super,dla meza za lekkie ale po daniu napiwku byly dobre ;) Napoje: cola zwlaszcza rozcienczane :( Okolica taka sobie.Za takie pieniadze spodziewalam sie czegos lepszego :) .I najwazniejsze dla mnie:mało Grecji w Grecji :)Jednak ogolne wrazenia na plus :) Odpoczac mozna jechac.:)

    Opinia dodana: 26 lipca 2015
  • 9,5 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Joanna
    ""
    Pobyt: Maj 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Mieliśmy dwa duże pokoje(2+2), na piętrze, duży taras, czysto, Świetne baseny, z których korzystaliśmy, w wietrzne dni, jedzenie bardzo dobre urozmaicone.
    • Wady ograniczony dostęp do Wi-Fi, dla nas nie był to problem podczas urlopu.

    Bardzo często, spędzamy urlopy rodzinnie( z 2 dzieci 6 i 12) i całą rodziną jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym właśnie hotelu. Pokój bardzo ładny, duży taras działająca klimatyzacja, brak wilgoci, czysto. Posiłki serwowane w 3 restauracjach, bardzo urozmaicone, smaczne, nawet nasz wybredny 6 latek chodził najedzony i zadowolony, super desery, dobre lody, brak sensacji żołądkowych. Animacje czasami super, czasami wręcz przeciwnie(kwestia gustu). Baseny czyste, spędzaliśmy tam czas gdy za mocno wiało nad morzem. Byliśmy tylko tydzień więc nastawiliśmy się na stacjonarny odpoczynek, zaprogramowaliśmy tylko jedną wycieczkę do stolicy, autobusem z pod hotelu i codzienne spacery po okolicy. Czasami czytając opinie zastanawiam się czy te negatywne dotyczą tego hotelu w którym byliśmy, My całą rodziną zgodnie polecamy.

    Opinia dodana: 16 lipca 2015
  • 4,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Magda Kraszewska
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety położenie, animatorzy SUPER, atrakcje, bar(chociaż drinki i piwo słabiutkie), obsługa baru pod warunkiem, że nie był to grek,
    • Wady wieloletni brud w całym ośrodku, śmierdzące zatęchłe brudne pokoje , smród unoszący się wieczorem od zaplecza restauracji, obsługa kelnerska w restauracjach , za mały basen dla najmłodszych, za mały basen przy zjeżdżalniach, napoje nawet cola, fanta chlorowane

    Wakacje by były beznadziejne gdyby nie animatorzy i atrakcje. Hotel zasługuje co najwyżej na 2* i nie jest wart swojej ceny. Wieloletni brud w całym ośrodku- chociaż na pierwszy rzut oka wyglądało wszystko ok, śmierdzące brudne pokoje( obsługa hotelowa codziennie sprzątała pokoje jedną wodą w wiadrze zmytych było 20 pokoi i korytarz, nie widziałam u sprzątaczki środków czystości, widziałam jak sprzątaczka ścierała podłogę ręcznikami gości) , smród unoszący się wieczorem od zaplecza restauracji, obsługa kelnerska w restauracjach( kelnerzy nie zainteresowani obsługa gości, wszystko trzeba było przynieść sobie samemu poranna kawę czy wino które stało tylko na wózku kelnera) , za mały basen dla najmłodszych, napoje nawet cola, fanta chlorowane. GREKOS nie powinien pozwolić na lokowanie swoich gości w zatęchłych norach, bo to też świadczy o jego prestiżu.W obecnej sytuacji więcej z GREKOSA korzystać nie będę, ponieważ nie po to płaciłam nie małe pieniądze za wakacje, żeby moja roczna córka spała w śmierdzącym zapleśniałym łóżeczku. Poza tym widok boczny na morze to też ściema ponieważ w takich pokojach siedzą Niemcy i Rosjanie, a GREKOS naciąga tylko klientów.

    Opinia dodana: 14 lipca 2015
  • 4,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Olenka
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Zalety smaczne i urozmaicone posiłki zwłaszcza w głownej rest., m.in. dobre zupy zjeżdzalnie (ale nie dla maluchów) sprawna obsługa w restauracjach i barach dobrze zaopatrzony market i sala gier na terenie hotelu
    • Wady KOMARY, KOMARY, KOMARY!!! Spaliśmy przy zamkniętych oknach, a komary ciągle nas oblegały. Zarówno my, jak i 2-letnia córka nie mogła przez nich spać, była cała pogryziona. Hotel położony na odludziu, poza jego terenem zaniedbane wiejskie tereny ze złomowiskami włącznie Pokoje okropne - małe, niewyremontowane, pierwszy dzień śmierdziało stęchlizną, brak wentylacji powodowało straszny zaduch i smród zwłaszcza w łazience. Popsuty prysznic, z kranów często leciała pomarańczowa woda z piaskiem(!!!) Ładna i zadbana tylko okolica głównego budynku, boczne alejki zachwaszczone i zasmiecone, a przejście nimi tylko z zatkanym nosem zwłaszcza jeśli przechodziło się obok zaplecza restauracji, gdzie skłądowane były śmieci i resztki, albo koło odpływów z klimatyzacji, skąd zielona, zabgrzybiona i śmierdząca woda wypływała na alejki Dodatkową \"atrakcją\" było popołudniowe palenie śmieci zaraz za terenem hotelu Tragiczna plaża - mimo, że płatna 6Euro, to była zaśmiecona (pety, plastikowe kubki, patyki, odpadki z morza itp.) Basenik dla dzieci mały i oblegany (byliśmy przed sezonem na początku czerwca)

    Polecam tylko mało wymagającym, hotel zasługuje max na 3*

    Opinia dodana: 10 lipca 2015
1 2 3 4 5 ... 8
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi