8,5 / 10

Bardzo dobry
87%
poleca ten hotel
Aquis Sandy Beach Resort
Grecja / Korfu

Aquis Sandy Beach Resort: obiekt

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 75 opinii

Stosunek jakości do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.5
    Hotel

    • 8.7 Basen
    • 8.7 Obsługa
    • 8.3 Rozrywka i animacje
    • 8.3 Sport
    • 8.7 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.0
    Pokoje

    • 8.1 Czystość
    • 7.5 Łazienka
    • 8.1 Wielkość
    • 8.1 Wyposażenie
  • 8.3
    Położenie

    • 7.4 Atrakcje w okolicy
    • 8.6 Ciche i kameralne położenie
    • 8.1 Możliwości komunikacyjne
    • 9.6 Odleglość od plaży
    • 7.8 Restauracje/bary w okolicy
  • 8.6
    Posiłki

    • 9.0 Ilość
    • 8.7 Jakość i smak
    • 8.7 Obsługa/serwis
    • 8.1 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Rozległy kompleks hotelowy z bogatą infrastrukturą rekreacyjno-sportową.
  • Dla dzieci: aquapark, miniklub i plac zabaw.
  • Dobra lokalizacja: 200 m do centrum, ok. 30 km do Korfu (przystanek autobusowy przy hotelu).
  • Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza.
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 990 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Poznania All Inclusive
    2 070 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 8,9 / 10

    Małgosia
    ""
    Pobyt: Maj 2015

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Ogromny kompleks, 3 duże baseny, czystość, dobre urozmaicone posiłki, miła obsługa, ładne pokoje
    • Wady Raczej ciężko o wady, zależy kto co wymaga jak dla mnie hotel na 5+

    Witam, byłam w Aquisie na przełamie maja i czerwca 2015. Hotel ogromny, ładnie położony, niedaleko lotniska (ok 30 km), jedzenie dobre, generalnie można polecić każdemu, dla rodzin z dziećmi i dla par również. Bardzo miła obsługa, wszyscy uśmiechnięci i pomocni. Szczególnie Pan Kelner który zawsze dbał żeby przy objedzie kieliszek wina był zawsze pełny :) Pokój ładny, codziennie sprzątany. Jeśli ktoś chce po prostu wypocząć to bardzo polecam, plaża przy hotelu podobno najładniejsza na całym Korfu. Jeśli ktoś pisze negatywny komentarz o tym hotelu to najwyraźniej oczekuje złotych klamek oraz mycia stóp w recepcji na powitanie. Polecam gorąco!

    Opinia dodana: 28 lipca 2015
  • 7,5 / 10

    Gośka
    ""
    Pobyt: Lipiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Animatorzy :) baseny,pokoj z klimatyzacją,kelnerzy z baru przy basenie ze zjezdzalniami SUPER!
    • Wady Wi-Fi,monotonne jedzenie-smaczne ale nie urozmaicone,

    Byliśmy tydzien w tym hotelu.Po przyjezdzie do niego o 8 rano musielismy czekac do ok. 12.30 na pokoj nie fajnie inni jeszcze dluzej ale dostalismy od razu bransoletki i moglismy korzystac ze wszystkiego.Dostalismy duzy,czysty pokoj nie smierdzacy :) Reczniki na basen po wplaceniu 10 euro depozytu za sztuke ale ok rozumiem-oddali przy zwrocie :) Internet platny w lobby 1 euro/pol godz.Miasteczko,ktore mialo tam byc nie daleko okazało sie mala wioska z kilkoma sklepami i barami (kolo nie ktorych fuujj smrod).Restauracje 3 (najchetniej jedlismy we wloskiej) ale monotonnie,bez szału :)Animatorki polki cudne dziewczyny-zwłaszcza Ola prowadzaca Aqua Gym świetna sprawa :)Zjezdzalnie dla dzieci trudno nazwac aquaparkiem ale syn był zadowolony :) Kelnerzy uśmiechnieci,pomocni (Ci z baru przy basenie) Jak dla mnie drinki super,dla meza za lekkie ale po daniu napiwku byly dobre ;) Napoje: cola zwlaszcza rozcienczane :( Okolica taka sobie.Za takie pieniadze spodziewalam sie czegos lepszego :) .I najwazniejsze dla mnie:mało Grecji w Grecji :)Jednak ogolne wrazenia na plus :) Odpoczac mozna jechac.:)

    Opinia dodana: 26 lipca 2015
  • 9,5 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Joanna
    ""
    Pobyt: Maj 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Mieliśmy dwa duże pokoje(2+2), na piętrze, duży taras, czysto, Świetne baseny, z których korzystaliśmy, w wietrzne dni, jedzenie bardzo dobre urozmaicone.
    • Wady ograniczony dostęp do Wi-Fi, dla nas nie był to problem podczas urlopu.

    Bardzo często, spędzamy urlopy rodzinnie( z 2 dzieci 6 i 12) i całą rodziną jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym właśnie hotelu. Pokój bardzo ładny, duży taras działająca klimatyzacja, brak wilgoci, czysto. Posiłki serwowane w 3 restauracjach, bardzo urozmaicone, smaczne, nawet nasz wybredny 6 latek chodził najedzony i zadowolony, super desery, dobre lody, brak sensacji żołądkowych. Animacje czasami super, czasami wręcz przeciwnie(kwestia gustu). Baseny czyste, spędzaliśmy tam czas gdy za mocno wiało nad morzem. Byliśmy tylko tydzień więc nastawiliśmy się na stacjonarny odpoczynek, zaprogramowaliśmy tylko jedną wycieczkę do stolicy, autobusem z pod hotelu i codzienne spacery po okolicy. Czasami czytając opinie zastanawiam się czy te negatywne dotyczą tego hotelu w którym byliśmy, My całą rodziną zgodnie polecamy.

    Opinia dodana: 16 lipca 2015
  • 4,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Magda Kraszewska
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety położenie, animatorzy SUPER, atrakcje, bar(chociaż drinki i piwo słabiutkie), obsługa baru pod warunkiem, że nie był to grek,
    • Wady wieloletni brud w całym ośrodku, śmierdzące zatęchłe brudne pokoje , smród unoszący się wieczorem od zaplecza restauracji, obsługa kelnerska w restauracjach , za mały basen dla najmłodszych, za mały basen przy zjeżdżalniach, napoje nawet cola, fanta chlorowane

    Wakacje by były beznadziejne gdyby nie animatorzy i atrakcje. Hotel zasługuje co najwyżej na 2* i nie jest wart swojej ceny. Wieloletni brud w całym ośrodku- chociaż na pierwszy rzut oka wyglądało wszystko ok, śmierdzące brudne pokoje( obsługa hotelowa codziennie sprzątała pokoje jedną wodą w wiadrze zmytych było 20 pokoi i korytarz, nie widziałam u sprzątaczki środków czystości, widziałam jak sprzątaczka ścierała podłogę ręcznikami gości) , smród unoszący się wieczorem od zaplecza restauracji, obsługa kelnerska w restauracjach( kelnerzy nie zainteresowani obsługa gości, wszystko trzeba było przynieść sobie samemu poranna kawę czy wino które stało tylko na wózku kelnera) , za mały basen dla najmłodszych, napoje nawet cola, fanta chlorowane. GREKOS nie powinien pozwolić na lokowanie swoich gości w zatęchłych norach, bo to też świadczy o jego prestiżu.W obecnej sytuacji więcej z GREKOSA korzystać nie będę, ponieważ nie po to płaciłam nie małe pieniądze za wakacje, żeby moja roczna córka spała w śmierdzącym zapleśniałym łóżeczku. Poza tym widok boczny na morze to też ściema ponieważ w takich pokojach siedzą Niemcy i Rosjanie, a GREKOS naciąga tylko klientów.

    Opinia dodana: 14 lipca 2015
  • 4,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Olenka
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Zalety smaczne i urozmaicone posiłki zwłaszcza w głownej rest., m.in. dobre zupy zjeżdzalnie (ale nie dla maluchów) sprawna obsługa w restauracjach i barach dobrze zaopatrzony market i sala gier na terenie hotelu
    • Wady KOMARY, KOMARY, KOMARY!!! Spaliśmy przy zamkniętych oknach, a komary ciągle nas oblegały. Zarówno my, jak i 2-letnia córka nie mogła przez nich spać, była cała pogryziona. Hotel położony na odludziu, poza jego terenem zaniedbane wiejskie tereny ze złomowiskami włącznie Pokoje okropne - małe, niewyremontowane, pierwszy dzień śmierdziało stęchlizną, brak wentylacji powodowało straszny zaduch i smród zwłaszcza w łazience. Popsuty prysznic, z kranów często leciała pomarańczowa woda z piaskiem(!!!) Ładna i zadbana tylko okolica głównego budynku, boczne alejki zachwaszczone i zasmiecone, a przejście nimi tylko z zatkanym nosem zwłaszcza jeśli przechodziło się obok zaplecza restauracji, gdzie skłądowane były śmieci i resztki, albo koło odpływów z klimatyzacji, skąd zielona, zabgrzybiona i śmierdząca woda wypływała na alejki Dodatkową \"atrakcją\" było popołudniowe palenie śmieci zaraz za terenem hotelu Tragiczna plaża - mimo, że płatna 6Euro, to była zaśmiecona (pety, plastikowe kubki, patyki, odpadki z morza itp.) Basenik dla dzieci mały i oblegany (byliśmy przed sezonem na początku czerwca)

    Polecam tylko mało wymagającym, hotel zasługuje max na 3*

    Opinia dodana: 10 lipca 2015
  • 7,2 / 10

    Andrzej
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety plaża`
    • Wady otoczenie hotelu

    Bardzo ładna plaża, baseny średniej wielkości, posiłki bez zastrzeżeń dostępne w 3 restauracjach, pokoje czyste. Największym minusem to zaniedbane otoczenie hotelu, przy którym m.in. jest \\\"hotelowa\\\" spalarnie śmieci. Poza główną aleją przecinającą cały kompleks hotelowy są chwasty i inne zaniedbania. Braki w ogrodzeniu. Poza plażą nie ma specjalnie co zwiedzać w okolicy. Cena pobytu zawyżona w stosunku do oferty.

    Opinia dodana: 02 lipca 2015
  • 9,5 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Bartek Czyż
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Obsługa, położenie,
    • Wady Problemy z WiFi

    Wspaniałe miejsce do wypoczynku z dziećmi. Malownicze krajobrazy, dobra infrastruktura, plaża 3 minuty od pokoju i piękne miasteczko 200m od hotelu

    Opinia dodana: 18 czerwca 2015
  • 8,7 / 10

    Kasia
    ""
    Pobyt: Maj 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety + olbrzymi obszar, duzo terenow zielonych i alejek, dzieki czemu nie czuje sie, ze jest duzo ludzi + hotel przy samej plazy, piaszczystej i czystej z lagodnym zejsciem do morza i atrakcjami, jak skutery, motorowki, spadochrony itp. + rewelacyjni animatorzy, zajecia caly dzien, np. stretching, aqua gym, zumba, siatkowka, pilka wodna itp., a wieczorem o 21.30 przedstawienie codziennie inne + baaaardzo wiele atrakcji dla dzieci: spory plac zabaw glownie z duzymi zjezdzalniami i pokojami zabaw, 4 zjezdzalnie do basenu i platne: wypozyczalnia rowerkow, hulajnog, quadow malutkich i wiekszych oraz cala masa automatow do gier i samochodzikow czy karuzel + bardzo fajny kids club: zajecia od 4 lat bez rodzicow, a dla mlodszych z rodzicami, plus super mini disco codziennie o 20 + az 3 duze baseny w roznych miejscach, co zapewnia roznorodnosc + az 3 rozne restauracje co zapewnia roznorodnosc + baaaardzo mila i profesjonalna obsluga - wszedzie + lekarz codziennie na dyzurze w hotelu, przy podstawowym ubezpieczeniu placi sie 20euro chyba niezaleznie od ilosci wizyt i otrzymanych lekow + autokar odjezdzajacy do stolicy wyspy spod hotelu codziennie i punktualnie, a gdy jest wiecej chetnych niz miejsc, podstawiany jest kolejny + swietne lody w All Inclusive
    • Wady - centrum miejscowosci oddalone o 200m okazuje sie mala uliczka przy waskim odcinku plazy wzdluz ktorej jest ok 5 restauracji i ok 5 marketow, i to wszystko, liczylam na cos wiecej - brodzik dla dzieci tylko jeden , brakowalo mi jeszcze co najmniej jednego dla calkiem malych dzieciaczkow - krzeselka dla dzieci w restauracjach bardzo niebezpieczne dla dzieci ok roku (plytkie, drewniane, z dosc duzymi dziurami na nogi i kiepskimi pasami, bez stolika, nasza 9miesieczna corka co chwile sie obracala w nim i musielismy ja caly czas trzymac zeby nie wypadla mimo pasow, no i kiepsko sie ja karmilo przez brak stolika) - muzyka przy wieczornych przedstawieniach w niektore dni wyjatkowo glosna, doroslym uszy pekaly i nie dalo sie obejrzec z mniejszymi dziecmi - panie sprzatajace pokoje nawet przy obecnosci urlopowiczow;) - panie od 2 fish spa zaczepiajace przechodniow ZA KAZDYM RAZEM gdy sie je mijalo - wifi baaaaaardzo kiepsko dzialajace - malo owocow (tylko gruszki, jablka, pomarancze, kiwi)

    Hotel swietny, wady ktore wymienilam to takie drobnostki. Atmosfera b.fajna, ciagle gdzies cos sie dzieje, duzo ludzi ale sie tego nie czuje przez to, ze domki sa 1 lub 2 pietrowe, rozlozone na olbrzymim terenie. Odleglosci od basenow, restauracji czy recepcji nie sa duze. Wlasciwie wszystkie lokalizacje pokoi wydaja sie ok, te z oknami na amfiteatr gdzie wieczorami sa przedstawienia sa wtedy glosne ale trwa to tylko ok 1h. Duzo Polakow, Anglikow, Niemcow, troszke Rosjan i Francuzow, wszyscy b.spokojni i kulturalni, glownie rodziny z dziecmi. Bylismy z corka 3,5letnia i 9m-czna. Dla mlodszej troszke malo atrakcji, gdyz brodzik za gleboki zeby sama siedziala, hustawka dla maluchow bez przegrodki miedzy nogami wiec strach spuscic z oka, krzeselka w restauracji tez z duzymi dziurami -b.niebezpieczne, a takze malo miejsc do raczkowania (wszedzie raczej beton, a trawniki z kawalkami suchej palmy co nie nadaje sie na odkryte kolana). No ale to jednak malutkie dziecko i ciezko takiemu dogodzic;) Starsza zachwycona wszystkimi atrakcjami, hotel naprawde swietnie nastawiony na dzieci, zjezdzalnie zarowno na placu zabaw jak i do basenu byly dla niej dobre, choc na zdjeciu moga wydawac sie za duze (na tych w basenie zjezdzala z rodzicem, tylko na 1 sama). Animacje w maju byly w j.ang ale to nie byl wiekszy problem, dzieci porozumiewaly sie po swojemu. Zajecia zorganizowane od 4lat, ale z rodzicem tez fajnie wziac udzial. W sklepach przy i w hotelu mozna kupic wszystko, kosmetyki i akcesoria wodne +/- jak w Polsce, sloiczki, pampersy i husteczki dla dzieci troche drozsze i duzo mniejszy wybor (obiadki tylko Nestle i 3 rodzaje na krzyz: ok 2,50 euro za 250g, pampersy ok 7,50 euro za 25 szt). Na terenie hotelu dobrze wyposazony market, nawet sklep z ubraniami, benetton (!), fryzjer, sklep z greckimi produktami, lekarz, masaze i 2 fish spa. Ogolnie hotel idealny dla dzieci, powyzej oczekiwan, przemila obsluga, swietna atmosfera, cala masa atrakcji i zajec dla dzieci i doroslych:)

    Opinia dodana: 11 czerwca 2015
  • 9,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    kamka6
    ""
    Pobyt: Maj 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety bliskość plaży piaszczysta plaża ilość i jakość animacji hotelowych udogodnienia dla dzieci (plac zabaw, brodzik, zjeżdżalnie, krzesełka w restauracji, łóżeczko w pokoju, atrakcje) przemiła i bardzo profesjonalna obsługa !!! 3 duże baseny (z każdego miejsca blisko)
    • Wady duża wilgotność powietrza (pokój przy morzu) - kiepsko z wysychaniem ubrań/ręczników łazienka w \"średnim\" stanie: bardzo wolno spływała woda z prysznica

    Polecam na wyjazd na tydzień (dwa tygodnie to chyba za długo). Wszystko ładnie i sprawnie. Niestety pierwszy dzień przywitał nas deszczem. I co nie do końca zgodne z opisem - odległość od lotniska do hotelu to rzeczywiście 30 km, ale proszę sie nastawić na 50 minutowy transfer przez bardzo kręte i wąskie drogi. Proces zakwaterowania przebiegł sprawnie. Kiedy otrzymaliśmy mapkę - byłam przerażona. Dostaliśmy pokój w budynku najbardziej oddalonym od recepcji (numer 11). Na szczęście bagaże przyjechały z panem bagażowym - nie trzeba było ich nieść samemu. Pokój okazał się duży i wygodny. A odległość od recepcji nie była problemem. Ponieważ baseny, restauracje i bar mieliśmy blisko. Jedynym minusem podczas całego pobytu jest dla mnie łazienka w pokoju oraz bardzo duża wilgoć/wilgotność - niby ładna i nowoczesna, ale np przy baterii prysznicowej niezasilikonowane dziury w płytkach; bardzo wolno spływała woda z prysznica mimo dużej kratki odpływowej, więc czasami nogi "pływały" w piasku, toaleta wydawała dziwny co prawda cichy ale nieprzyjemny BULGOCZĄCY dźwięk. jedzenie ok - bardzo duży wybór (trzy restauracje): od makaronów, jajek, bekonu, ryżu, przez różne mięsa i ryby aż do sałatek i zimnych przekąsek. napoje do posiłków standardowe (cola, soki, piwo i wino). napoje w barach przeróżne: soki, kawy, napoje gazowane, kolorowe drinki alkoholowe i bezalkoholowe. obsługa przemiła! i bardzo profesjonalna, zawsze uśmiechnięta, pomocna i bardzo dobrze zorganizowana. serwis sprzątający też na wysokim poziomie. baseny w dobrym stanie (niepodgrzewana woda). plaża dosyć wąska - ale wystarczająca. leżaki 8 euro. trochę zanieczyszczona glonami. animacje hotelowe super: aquaaerobic, zumba, yoga, siatkówka plażowa, wodne polo, dart. animatorzy prześmieszni i bardzo lubiący swoją pracę i ludzi. animacje dla dzieci w wieku 4-12 lat tez bardzo fajne. na placu zabaw super dwie zjeżdżalnie, niestety huśtawki w opłakanym stanie (są dwie, ale strach tam posadzić dziecko).POLECAM:))))))))

    Opinia dodana: 08 czerwca 2015
  • 9,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Grażyna
    Singiel
    Pobyt: Maj 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Czysto, przyjemnie, teren zadbany i rozległy, łagodne ukształtowanie, bankomat w hotelu, wypożyczalnia aut, sklepy, fryzjer, park wodny z czterema zjeżdżalniami, plac zabaw dla dzieci, wypożyczalnia rowerów i aut na akumulatory, fitness room, plaża szeroka i piaszczysta, leżaki płatne 6E/dzień komplet dwóch + parasol, osobne baseny dla rodzin (przy family rooms) oraz relaxing pool gdzie panuje cisza i spokój. Duży wybór restauracji: ogólna, wkrótce otwarcie restauracji ze zdrową żywnością, włoska ? bezpłatne w opcji AI. Plac zabaw, kids club- przyjemny i przystosowany dla najmłodszych.
    • Wady Czajniki tylko w niektórych pokojach, na życzenie klienta donoszą o ile mają, część budynków do odnowienia.

    Niektóre z budynków wymagają odświeżenia, część jest po remoncie. Osobny budynek z 2013 roku, w którym znajdują się suite rooms. Pokoje rodzinne znajdują się blisko basenu. Hotel jest podzielony na strefy - bardzo dobrze, bo są baseny dla rodzin z dziećmi a osobny dla tych, co chcą wypocząć. Każdy znajdzie tu coś dla siebie.

    Opinia dodana: 25 maja 2015
1 2 3 4 5 ... 8
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi