8,6 / 10

Bardzo dobry
86%
poleca ten hotel
Aquis Sandy Beach Resort
Grecja / Korfu

Aquis Sandy Beach Resort: obiekt

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 66 opinii

Stosunek jakości do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.7
    Hotel

    • 8.8 Basen
    • 8.9 Obsługa
    • 8.4 Rozrywka i animacje
    • 8.4 Sport
    • 8.9 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.1
    Pokoje

    • 8.2 Czystość
    • 8.3 Wielkość
    • 8.3 Wyposażenie
    • 7.6 Łazienka
  • 8.6
    Posiłki

    • 9.0 Ilość
    • 8.7 Jakość i smak
    • 8.7 Obsługa/serwis
    • 8.1 Urozmaicenie
  • 8.4
    Położenie

    • 7.5 Atrakcje w okolicy
    • 8.9 Ciche i kameralne położenie
    • 8.3 Możliwości komunikacyjne
    • 9.7 Odleglość od plaży
    • 7.9 Restauracje/bary w okolicy
Zalety hotelu:
  • Rozległy kompleks hotelowy z bogatą infrastrukturą rekreacyjno-sportową.
  • Dla dzieci: aquapark, miniklub i plac zabaw.
  • Dobra lokalizacja: 200 m do centrum, ok. 30 km do Korfu (przystanek autobusowy przy hotelu).
  • Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza.
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 970 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Warszawy - Chopin All Inclusive
    2 030 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 9,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Grażyna
    Singiel
    Pobyt: Maj 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Czysto, przyjemnie, teren zadbany i rozległy, łagodne ukształtowanie, bankomat w hotelu, wypożyczalnia aut, sklepy, fryzjer, park wodny z czterema zjeżdżalniami, plac zabaw dla dzieci, wypożyczalnia rowerów i aut na akumulatory, fitness room, plaża szeroka i piaszczysta, leżaki płatne 6E/dzień komplet dwóch + parasol, osobne baseny dla rodzin (przy family rooms) oraz relaxing pool gdzie panuje cisza i spokój. Duży wybór restauracji: ogólna, wkrótce otwarcie restauracji ze zdrową żywnością, włoska – bezpłatne w opcji AI. Plac zabaw, kids club- przyjemny i przystosowany dla najmłodszych.
    • Wady Czajniki tylko w niektórych pokojach, na życzenie klienta donoszą o ile mają, część budynków do odnowienia.

    Niektóre z budynków wymagają odświeżenia, część jest po remoncie. Osobny budynek z 2013 roku, w którym znajdują się suite rooms. Pokoje rodzinne znajdują się blisko basenu. Hotel jest podzielony na strefy - bardzo dobrze, bo są baseny dla rodzin z dziećmi a osobny dla tych, co chcą wypocząć. Każdy znajdzie tu coś dla siebie.

    Opinia dodana: 25 maja 2015
  • 8,6 / 10

    Justyna Irena Zaborowskalenga
    Para
    Pobyt: Maj 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Fajni animatorzy, pracują wytrwale by nasze wakacje były udane. Dużo humoru, dobrej zabawy, przyjazna atmosfera. Otrzymaliśmy bardzo fajny pokój, codziennie był sprzątany, ale nie przez nas. Co wieczór były super występy zaproszonych zespołów - gości od opery po iluzjonistów. Dla każdego coś dobrego. Mój mąż był bardzo zadowolony z obsługi barmanów - ja trochę mniej- jeśli wiecie co mam na myśli. Jedzenie mi smakowało , mój mąż mówił, że mogło być bardziej urozmaicone. Rezydenci spoko.
    • Wady Nie zauważyłam nic niepokojącego, denerwującego.

    Było fajnie, ale za krótko. Polecam ten hotel zarówno rodzinom z dziećmi jak i parom. Chcesz prywatności i spokoju - możesz to mieć. Chcesz poznać towarzystwo i się bawić, uczestniczyć w imprezach - wystarczy wyjść z pokoju na odpowiedni basen, gdzie toczy się szalone życie.

    Opinia dodana: 21 maja 2015
  • 8,7 / 10

    Ewelina B.
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Maj 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety - ciekawe animacje dla rodzin z dziećmi - darmowe drinki lokalnych alkoholi (Cuba libre, tequila sunrise i pare innych) - różnorodność kuchni : 4 restauracje na terenie hotelu z tego 3 posiadają bufet all inclusive (kuchnia grecka, włoska-wybór rodzin, zdrowa) - blisko morza - blisko przystanku, który jedzie do Kerkiry - bardzo miła obsługa - każda prośba w recepcji została szybko spełniona - woda w basenach czysta - w resorcie znajdują się też markety gdzie można kupić potrzebne rzeczy - jest nawet fryzjer i salon gier
    • Wady - łazienki, niby ładne, ale przez tą wilgoć pojawia się pleśń we framugach - duża wilgotność w pokojach - brak wentylacji w łazienkach, która sprawia, że nic nie wysycha wewnątrz pokoju, a nawet robi się wilgotne - bywało, że przy kolacji w jednej z restauracji czuliśmy lekki nieprzyjemny zapach, prawdopodobnie od jakieś lokalnej hodowli bydła - wi-fi nie działa na całym terenie hotelu, tylko w paru miejscach

    Super!! Bardzo podobał mi się pobyt w tym hotelu. Byłam w nim z kuzynką i obie byłyśmy zadowolone. Jedynie co mogło psuć humor to turyści... ale to już nie wina hotelu. Plaża czysta. Animatorzy bardzo fajni, potrafili się powygłupiać lub potańczyć z dzieciakami na "Mini disco". Prawie co wieczór organizowali jakieś występy, albo gry. Jedzenie super... śniadania od croissant po parówki, zupy mleczne.. lunch'e i kolacje włoskie, greckie albo "zdrowe". Kelnerzy nalewali wino, piwo, kawę, colę co kto chce. Ten hotel zrobił tak duże wrażenie na nas, że te wady, które wymieniłam nie mają takiego znaczenia, bo cała reszta była bardzo fajna, a w pokoju prawie w ogóle nie siedziałyśmy. Pralnia dodatkowa 6 euro. ok 50 min. do miasta Korfu Uwaga dla osób, które mają obtarcia, albo jakieś ranki. W morzu przy brzegu czasami pływają takie małe rybki, które gryzą z zaskoczenia dosyć boleśnie.

    Opinia dodana: 13 maja 2015
  • 9,4 / 10

    Monika
    Para
    Pobyt: Kwiecień 2015

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Blisko morza i pięknej piaszczystej plaży

    Odwiedziliśmy hotel Capo di Corfu na samym początku sezonu (kwiecień.maj) i pogoda wtedy jeszcze nie bardzo dopisała, ale i tak jesteśmy zachwyceni. Hotel bardzo dobry, jedzenie bardzo smaczne i różnorodne. Obsługa hotelu przesympatyczna i sprawna. Bardzo fajne animacje choć głównie po francusku (najwięcej gości z tego kraju). Dodatkowa zaleta brak w hotelu gości za naszej wschodniej granicy. Hotel przy samej plaży, która jest piaszczysta. Baseny też bardzo ładne. Ogólnie jesteśmy zachwyceni hotelem jak i samym Korfu. Polecamy zarówno młodym ludziom jak i rodzinom z dziećmi (mini klub działa sprawnie).

    Opinia dodana: 11 maja 2015
  • 8,7 / 10

    Mona
    Singiel
    Pobyt: Grudzień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Szukających rozrywki
    • Zalety Czysto, duże, wszechstronne pokoje oraz bardzo smaczne jedzenie! Ponadto dużo basenów i plaża tuż przy hotelu.

    Super, przyjemnie! Czysto, duże, wszechstronne pokoje oraz bardzo smaczne jedzenie! Ponadto dużo basenów i plaża tuż przy hotelu.

    Opinia dodana: 01 grudnia 2014
  • 9,1 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Mag K.
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety położenie tuż przy plaży, 3 baseny (w tym jeden ze zjeżdżalniami), wspaniali animatorzy, jedzenie smaczne i dużo

    Byliśmy z 1,5 roczną córką, przed sezonem (maj 2014), było już sporo ludzi, bardzo sympatycznie. Animatorzy wspaniali, chciało im się i wygłupiać z dziećmi, i pracować z dorosłymi, bardzo miła obsługa - od pań sprzątających po szefa kuchni. Otwarci, mili ludzie, czysto (sprzątane codziennie, co 2-3 dni zmiana pościeli), pogoda piękna, jedzenie smaczne i ile dusza zapragnie. Spędziliśmy czas bardzo przyjemnie, polecamy, zwłaszcza z dziećmi.

    Opinia dodana: 17 listopada 2014
  • 9,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Monika z Katowic
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Wrzesień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Hotel nadający się idealnie dla rodzin z dziećmi. Pokoje duże, czyste. Animacje dla dzieci i baseny na wysokim poziomie. Jedzenie smaczne. Plaża i morze - rewelacja. Polecam

    Opinia dodana: 28 października 2014
  • 7,5 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Arturo
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par

    Wakacje w tym hotelu były bardzo udane. Córka (3,5) zachwycona wszystkimi atrakcjami baseny morze zieleń animatorki wieczorne mini disco występy etc. Jedyna rzecz która jest niedopuszczalna to śmierdzące pokoje., W dniu przyjazdu otrzymaliśmy pokój, który śmierdział tragicznie wilgocią wraz z zjełczałą klimatyzacją. Po interwencji w recepcji (35min) otrzymaliśmy drugi pokój, w którym śmierdziało trochę mniej natomiast klimatyzacja była popsuta a sam pokój był zdemolowany brudny po prostu zniszczony. zakwaterowanie było w godzinach wieczornych dlatego byliśmy zmuszeni przespać się w tym syfie. Na drugi dzień było spotkanie z rezydentką u której to Pani bardzo stanowczo zainterweniowałem i po kwadransie ostrej walki w recepcji otrzymaliśmy apartament w zupełnie innej części obiektu, gdzie nie było się w sumie do czego przyczepić. Najważniejsze było to że było czysto i nie cuchnęło. Jak się później okazało Polaków kwateruje się najczęściej w starej części całego kompleksu gdzie niestety jest syf sodoma i gomora.. Dziwi mnie fakt że zarówno Grecos jak i hotel nie pozamykał tej śmierdzącej części obiektu. Może dlatego, że niektórym nie przeszkadza ten smród natomiast oprócz mnie interweniowały jeszcze 4 rodziny. Szkoda że taki hotel jak i organizator (który zna ten problem) na samym początku musi popsuć pierwsze wrażenie takim brudem i smrodem co jest równoznaczne z traktowaniem gości jak bydło, które może zniesie wszystko.

    Opinia dodana: 15 października 2014
  • 7,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Arturo
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Dużo zieleni, atrakcje dla dzieci i dorosłych,
    • Wady śmierdzące pokoje

    Wakacje w tym hotelu były bardzo udane. Córka (3,5) zachwycona wszystkimi atrakcjami baseny morze zieleń animatorki wieczorne mini disco występy etc. Jedyna rzecz która jest niedopuszczalna to śmierdzące pokoje., W dniu przyjazdu otrzymaliśmy pokój, który śmierdział tragicznie wilgocią wraz z zjełczałą klimatyzacją. Po interwencji w recepcji (35min) otrzymaliśmy drugi pokój, w którym śmierdziało trochę mniej natomiast klimatyzacja była popsuta a sam pokój był zdemolowany brudny po prostu zniszczony. zakwaterowanie było w godzinach wieczornych dlatego byliśmy zmuszeni przespać się w tym syfie. Na drugi dzień było spotkanie z rezydentką u której to Pani bardzo stanowczo zainterweniowałem i po kwadransie ostrej walki w recepcji otrzymaliśmy apartament w zupełnie innej części obiektu, gdzie nie było się w sumie do czego przyczepić. Najważniejsze było to że było czysto i nie cuchnęło. Jak się później okazało Polaków kwateruje się najczęściej w starej części całego kompleksu gdzie niestety jest syf sodoma i gomora.. Dziwi mnie fakt że zarówno Grecos jak i hotel nie pozamykał tej śmierdzącej części obiektu. Może dlatego, że niektórym nie przeszkadza ten smród natomiast oprócz mnie interweniowały jeszcze 4 rodziny. Szkoda że taki hotel jak i organizator (który zna ten problem) na samym początku musi popsuć pierwsze wrażenie takim brudem i smrodem co jest równoznaczne z traktowaniem gości jak bydło, które może zniesie wszystko.

    Opinia dodana: 08 września 2014
  • 8,8 / 10

    Ninka
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety położony przy pięknej, szerokiej i piaszczystej plaży. Duży kompleks, ale nie ma tłoku i wszędzie piękna zadbana zieleń.
    • Wady słaby personel sprzątający pokoje:(

    spędziliśmy z rodziną w tym hotelu dwa cudowne tygodnie:) Mieliśmy super pokój rodziny na piętrze w spokojnym miejscu z pięknym widokiem na góry (wygląda na to, że mieliśmy wielkie szczęście). Hotel bardzo duży takie wakacyjne miasteczko, ale nie czuć tłumu...wszędzie piękna zadbana zieleń. Nam jedzonko bardzo smakowało, ogromne ilości wszystkiego, owoców, deserów i innych potraw. Nie rozumiem jak ludzie piszą, że jedzenie było monotonne i zastanawiam się jak wyglądają ich np. śniadania w domu? W każdym razie dla nas było wszystkiego dużo i pysznie. Fajne baseny, morze cudownie ciepłe i czyste, plaża szeroka piaszczysta, nie zatłoczona ale brudna:( super na długie spacery:) Obok hotelu małe miasteczko z tawernami nad samym morzem i trzema sklepami z pamiątkami. Alkohole w hotelu ok. białe winko bardzo dobre, piwko również:) Pyszne lody bananowe i czekoladowe!!! Cudowni Animatorzy z Grecosa Aneta dzięki której moja waga nie wzrosła:) i Olga, którą uwielbiają wszystkie dzieci oraz Hotelowi animatorzy zwłaszcza nasi rodacy Beata niesamowicie ciepła kobietka, w której moja córka się zakochała i Łukasz ciągle uśmiechnięty i zawsze chętny do rozmowy... wszyscy jesteście wspaniali i odwalacie kawał dobrej roboty!!! dzieciaki były zachwycone zajęciami z Wami:) Dla naszej rodzinki to były wielkie Greckie wakacje:)

    Opinia dodana: 05 września 2014
1 2 3 4 5 ... 7
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi