7,1 / 10

Dobry
88%
poleca ten hotel
Avliga Beach
Bułgaria / Słoneczny Brzeg

Avliga Beach: basen, obiekt

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 10 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 5.2
    Hotel

    • 7.0 Basen
    • 7.8 Obsługa
    • 2.3 Rozrywka i animacje
    • 2.3 Sport
    • 6.0 Udogodnienia dla dzieci
  • 7.2
    Pokoje

    • 7.8 Czystość
    • 5.9 Łazienka
    • 8.7 Wielkość
    • 6.6 Wyposażenie
  • 8.4
    Położenie

    • 8.4 Atrakcje w okolicy
    • 6.4 Ciche i kameralne położenie
    • 8.6 Możliwości komunikacyjne
    • 9.6 Odleglość od plaży
    • 9.1 Restauracje/bary w okolicy
  • 7.8
    Posiłki

    • 9.2 Ilość
    • 7.3 Jakość i smak
    • 7.9 Obsługa/serwis
    • 6.9 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Obfite posiłki
  • Duży wybór restauracji i barów w okolicy
  • Duży wybór atrakcji w okolicy
  • Przestronne pokoje

Opinie

Dodane przez          
 
  • 6,9 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Robert
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety blisko morza, sklep 24h przy hotelu, czyste pokoje,
    • Wady leżaki basenowe, brak animacji, monotonne wyżywienie, klimatyzacja, internet dodatkowo płatny

    Hotel jak na *** przystało jest w porządku. Problemem może być mała ilość gniazdek elektrycznych w pokoju (w łazience brak). Hotel nic nie robi w kierunku, by leżaki przy basenie nie były rezerwowane. Dochodziło do sytuacji, że od paru dni nie ma wolnych leżaków, bo osoby schodząc danego dnia z niego nawet nie ściągały ręczników tak by miejsca były one już zarezerwowane na dzień następny. Wyżywienie monotonne, owoce - tylko arbuzy. Klimatyzacja zbiorowa, zagrzybiała - miała problemy z osiągnięciem niższych temperatur. Wszystkie hotele obok z animacjami - tu totalnie ich brak. Internet dodatkowo płatny. Śmiesznie wygląda ten hotel w porównaniu do pozostałych w słonecznym brzegu - jest malutki.

    Opinia dodana: 26 sierpnia 2014
  • 7,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Rafał
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety dobra lokalizacja, spokojna atmosfera, zróżnicowane jedzenie, stosunkowo duży basen pośród innych hoteli
    • Wady Brak opcji All Inclusive, dawny remont

    Dobra lokalizacja hotelu, blisko plaży i promenady. Hotel kameralny, miła obsługa, smaczne jedzenie; wymaga częściowego remontu ; stosunkowo duży basen i brodzik w porównaniu z innymi dużymi hotelami, gdzie baseny są dużo mniejsze lub ich nie ma; bliska lokalizacja sklepów , barów i centrum rozrywki; lotnisko w odl. 30km. L

    Opinia dodana: 24 sierpnia 2014
  • 8,4 / 10

    WASO
    Para
    Pobyt: Październik 2013

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Hotelik malutki i milutki. Obsługa ok. Dobra lokalizacja, blisko do plaży. Morze i plaża przeludniona, ale to nie przeszkadza w wypoczynku. Polecam

    Opinia dodana: 03 listopada 2013

  • 9,6 / 10

    Asia i Maciek
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2012

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, ceniących spokój

    Byliśmy na urlopie w pierwszej połowie września 2012. Hotel nie ma wysokich standardów, ale jest czysto i schludnie. Mieliśmy pokój od ulicy i wcale nie było słychać hałasów. Obsługa bardzo miła. Jedzenie urozmaicone, śniadania i obiadokolacje w zupełności wystarczą. Dodatkowo podawane są napoje, słodkości i owoce. Idealne położenie hotelu to jego główna zaleta. W basenie woda zimna, to fakt, ale czysta. We wrześniu nie było problemu z leżakami. Z drugiej strony lepiej iść nad morze. Wystarczy przejść deptak i już jest się na plaży. Plaże czyste, woda cieplutka. Atrakcji co nie miara. Sklepów w okolicy bardzo dużo. Różnorodne knajpki. Ja osobiście polecam restauracje i bar CONDOR - niedaleko centrum - tanio i bardzo smacznie! :) Trafiliśmy na idealną pogodę od 25 do 30 stopni. Zero deszczu. Gorąco polecam ten hotel osobom, które chcą spędzić super wakacje za niewielkie pieniądze, oczywiście bez luksusów :) Ale czy warto płacić grube pieniądze za ładniej urządzony pokój? Chyba lepiej dodatkowe pieniądze przeznaczyć na spróbowanie bułgarskiej kuchni i inne atrakcje :)

    Opinia dodana: 12 grudnia 2012
  • 8,0 / 10

    krzysztof Kostrzyn nad odrą
    Para
    Pobyt: Sierpień 2012

    W hotelu przebywalismy od 24.8.do 2.9. Pokoje byly zajete w 98%. Wiekszosc gosci stanowili Niemcy i Czesi. Przedział wiekowy od roku do 80 lat. Minusem jest zimnna woda w basenie, i pokoje od strony ulicy (nad ranem jest troche halasu) .Plusem tego hotelu jest : ze do obiadokolacji było picie do wyboru , soki i woda. Gdzie uprzednio sie nie spotkalismy. Jesli chodzi o miejsca na lezakach to zajmowalismy je jak szlismy, na sniadanie o 9.Problem z lezakami byl jak woda nad morzem wygladala jak zupa szczawiowa od glonow, a i ludzie lezaki zajmowali na wyrost czy im potrzeba, czy nie.Duzym zdziwieniem bylo brak reustauracji z jadlem rodzimym, i muzyka regionalna.

    Opinia dodana: 08 września 2012
  • 6,7 / 10

    Ewelia
    Singiel
    Pobyt: Lipiec 2012

    Podróż autokarem z Łodzi do Bułgarii / Sunny Beach trwała ok. 37 h. Po przyjeżdzie zakwaterowałam się w pokoju. Pokoje były czyste i ładne. Codziennie serwis sprzątający sprzątał. Śniadania oraz obiadokolacje były urozmaicone i pyszne. Po śniadaniu zawsze szłam na basen. Wcześniej radzę zająć leżak (położyć ręcznik) , ponieważ po godzinie 8:30 nie było wolnego leżaka. Były dwa baseny: 1. dla osób powyżej 1.20m 2. mały basen dla dzieci (0.90m). Plaża była blisko. Wystarczy przejść tylko deptak. Na terenie hotelu znajdował się plac zabaw, mini golf oraz stół bilardowy. Dla dzieci polecam pojechać do aquaparku w Sunny Beach oraz w Nessebar. Nessebsr lepszy bo jest więcej atrackcji dla dzieci. Wieczorem na deptaku o którym wspominałam jest bardzo ruchliwie. Wieczorem można posiedzieć w hotelowym barze. Serdecznie polecam hotel Avliga Beach w Bułgarii oraz dziękuję za przeczytanie mojej opinii.

    Opinia dodana: 01 sierpnia 2012
  • 7,2 / 10

    Marzena
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2012

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, szukających rozrywki

    Wakacje z Wygodą Travel-podróż do 38h przez Serbię-autkar ok, Powrót przez Rumunię-30h (do ŁODZI)-ale siadła klimatyzacja, więc było ciężko, zaproponowano nam czekać na nowy autokar albo jechać dalej, zdecydowaliśmy, że jedziemy. Hotel Avliga BEACH godny polecenia, w pierwszej lini brzegowej, ale usytuawany głębiej niż inne hotele, więc dalej od deptaku, Plaża na jego wysokości dość zatłoczona. Pokój -miałam z widokiem na uliczkę, było dość głośno, ale w nocy przy zamniętych oknach-klima-nic nie było słychać, były też zalety:słońce dopiero późnym popołudniem-było gdzie uciec przed słońcem w południe, wieczorem jak dzieciaki spały można było popatrzeć na spacerujących ludzi. Jedzenie -dobre, zbliżone do polskiego, piwo w hotelu -2,5Lewa, Napoje zimne do śnadania i kolacji.Polecam aquapark w Nessebar (nowy i większy), ten w SB miał jednak lepsze atrakcje dla dzieci do 7 lat. Pizza w restauracji najtańsza 7,5Lewa.

    Opinia dodana: 27 lipca 2012
  • 6,5 / 10

    romek
    Para
    Pobyt: Sierpień 2011

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój, nastawionych na zwiedzanie

    Moja opinia odnosząca się do info zamieszczanych w folderach reklamujących hotel: Położenie. Jeśli centrum Słonecznego Brzegu to główny deptak, to odległość wynosi ok. 600m a nie 300 jak w info. Plaża. OK! długa, ładna ale zastawiona milionem parasoli i plastikowych leżaków. Za dzień pod parasolem z dwoma łóżkami płaci się we wrześniu 2011 3x7lewa = 21 lewa dziennie (11 euro - zdzierstwo), bez względu na porę przyjścia na plażę. A propos promenady oddzielającej hotel od plaży. Ciężko przez nią przejść. Promenada zabudowana dwoma rzędami bud z mydłem i powidłem i kakofonią. W każdej budzie gra inny pies. Trzeba poszukać przejścia z promenady do hotelu, bo generalnie nie widać. Niestety więcej uwag formularz nie przyjmuje. Pozdrawiam. Romek

    Opinia dodana: 25 września 2011
  • 5,2 / 10

    gqwsssrner YPHKPEhFXwG

    Autor nie dodał opinii tekstowej

    Opinia dodana: 13 stycznia 2011
  • 4,7 / 10

    Bogda
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2008

    w hotelu dużo zozwydrzonej młodzieży,niemcyiskandynanowie

    Opinia dodana: 23 lipca 2008
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi