7,9 / 10

Dobry
86%
poleca ten hotel
Barcelo Jandia Mar
Hiszpania / Fuerteventura

Barcelo Jandia Mar: teren hotelu

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 17 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.4
    Hotel

    • 8.2 Basen
    • 7.9 Obsługa
    • 7.4 Rozrywka i animacje
    • 5.7 Sport
    • 7.7 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.1
    Pokoje

    • 8.2 Czystość
    • 8.1 Łazienka
    • 8.4 Wielkość
    • 7.9 Wyposażenie
  • 6.8
    Położenie

    • 5.9 Atrakcje w okolicy
    • 8.5 Ciche i kameralne położenie
    • 7.5 Możliwości komunikacyjne
    • 5.5 Odleglość od plaży
    • 6.9 Restauracje/bary w okolicy
  • 8.1
    Posiłki

    • 8.6 Ilość
    • 8.1 Jakość i smak
    • 8.2 Obsługa/serwis
    • 7.6 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Hotel leży na wzgórzu z widokiem na ocean i słynną plażę Jandia, uważaną za jedną z najlepszych na Wyspach Kanaryjskich
  • Playa de Jandia, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza (dojście tunelem)
  • Obfite posiłki
  • Ciche i kameralne położenie
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Gdańska All Inclusive
    2 999 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Warszawy All Inclusive
    3 059 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez        
 
  • 8,7 / 10

    slonceee
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par

    Brakowało mi świeżej opinii o hotelu, więc tuż po powrocie przedstawię Państwu jak było. Ogólnie hotel przepiękny. Nie wiem skąd te negatywne opinie, już naprawdę trzeba się czepiac, żeby znaleźc jakiś minus. Zwiedziłam już wiele państw, hoteli, ogólnie dużo podróżuję, więc świadomie mogę powiedziec, że hotel jest warty swojej ceny. Wprawdzie oddalony najdalej od centrum Morro Jable, jednak spokojnie w 30 min pieszo, bezpieczną drogą można do niego dojśc. Wręcz warto, bo widoki zapierają dech w piersiach. Hotel Barcelo Jandia Mar znajduje się powyżej Barcelo Jandia Playa, niby trochę dalej od plaży, ale i tak zdecydowałabym się na ten pierwszy. Wydaje mi się, że jest ładniejszy, zresztą spotkanie z rezydentem też odbywa się w Barcelo Jandia Mar i goście z hotelu poniżej muszą na nie dojśc. Tak naprawdę to wszystkie te hotele położone są za drogą, na wzgórzu, więc krótki spacerek do plaży nikomu nie zaszkodzi. Jeżeli chodzi o podejście z powrotem, to wcale nie jest takie strome i trudne do pokonania. Śmieszy mnie myśl, że ktoś mógłby taki kawałeczek jechac autobusem. Ładna, duża jadalnia. Jedzenie przebija nawet to z Hiltona. Oprócz tradycyjnych potraw krewetki, małże, łososie i inne pyszności. Dużo warzyw, owoców, słodyczy, lodów. Jedzenie przygotowywane na Twoich oczach. Degustacja serów, wino, piwo, napoje do woli. Może nie podane na złotych tacach, ale zawsze dobre. Kelnerzy eleganccy, nie nachalni, zawsze pięknie, na świeżo nakryją stół. Dodatkowe 5 kg po powrocie gwarantowane:) Nawet na barku przy basenie można komponowac jedzenie na swój gust. Są oczywiście fast - foody, ale spokojnie przygotuje się sałatkę ze składnikami, które samemu sobie wybierzemy. Jest pizza z małżami, jest udziec, ryby, są owoce, lody, do woli, kawa, woda z lodem, cytrynką. Nie ma kolejek. Baseny przepiękne, mnóstwo zieleni, leżaków, nie trzeba ich rezerwowac ? niezależnie od pory dnia. Warto jednak zabrac swój ręcznik. Wszędzie czysto, w toaletach publicznych zapachy odświeżające,

    Opinia dodana: 15 lipca 2014
  • 7,1 / 10

    Klient Wakacje.pl

    isia/pawel
    Para
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Piękne polozenie, kulutra miejsca, jedzenie, sympatyczna obsługa hotelu, bardzo przyjazne miejsce.
    • Wady Daleko od plaży, brzydko pachnie z toalety i rur, zapach aż dusi z rana.

    Polecam wszystkim, którzy chcą czuć swobodnie na urlopie, nie poszukują rozrywkowego hotelu podczas wakacji. Idealne miejsce do spokojnego wypoczynku. Jedyny mankament to bardzo daleko położona plaża i bardzo strome podejście do hotelu.

    Opinia dodana: 06 czerwca 2014
  • 4,7 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Rafal
    Singiel
    Pobyt: Styczeń 2014

    • Zalety Duzy ogród, Roslinnosc zadbana. Lezaki na basenie zawsze dostępne.
    • Wady Moloch. Do tego przeciętny. Połozony bardzo wysoko. Nad Barcelo Jandia Plaja. Powrot z plazy lub innej pieszej wycieczki bardzo męczący- szczegolnie dla starszych osob. Siłownia bardzo uboga czynna tylko do godz 19.

    Generalnie hotel bardzo przeciętny. Szczegolnie sporym zaskoczeniem byla jego lokalizacja. Daleko od knajpek ( ktorych i tak jest malo) i daleko od plazy. Dojście męczące ( powrót pod sporą górę). Goście hotelowi to raczej osoby starsze- glównie niemieccy emeryci. To jest oczywiscie gwarancja ciszy i spokoju jesli ktoś to ceni...

    Opinia dodana: 28 stycznia 2014
  • 6,6 / 10

    Kasia
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Wrzesień 2012

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Hotel usytuowany na wzgórzu, dobrze się schodzi do plaży ale podejście to już wyczyn zwłaszcza dla posiadaczy wózków dziecięcych, jedzenie przyzwoite, chociaż ciężko cokolwiek było znaleźć w połowie godzin wydawania posiłków, sala gdzie rozłożone były potrawy mała i bardzo zatłoczona- co uniemożliwiało dojście do jedzenia, wszyscy tłoczyli się na parunastu m2- czasami brakowało talerzy, okropna kawa z ekspresu. Przy basenie na okrągło grała głośna muzyka, rano walka o leżaki. Baseny ładne i zadbane. Animacje dla dzieci i dorosłych przyzwoite, codziennie wieczorem coś się działo, basenik w spa niewielki. Samo położenie hotelu oraz dojście do centrum bez zastrzeżeń. Hotel średnio do polecenia. Autorzy portalu nie uwzględnili takiej opcji. Ogólna ocena 7/10

    Opinia dodana: 12 września 2013
  • 4,9 / 10

    z a
    Para
    Pobyt: Styczeń 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    To co najgorsze: brud w hotelu, czego dowodem był zmasowany atak karaluchów na hotel od strony hotelu Jandia Playa. Obsługi w hotelu praktycznie brak, a jak już jest to bardzo słabo skomunikować się z nimi w innym języku niż hiszpański. brak możliwości zarezerwowania wizyty w restauracji al'a carte z uwagi na brak miejsc ( w niedziele nieczynna). pokoje sprzątane na wyrazne żądanie i to bardzo niedokładnie, kurze nie ścierane, ręczniki mieszane czysty z używanymi. jest to chyba nasłabszy hotel grupy Barcelo, bardzo odbiega standardem od innych hoteli tej grupy. Nie polecam go.

    Opinia dodana: 26 stycznia 2013
  • 10 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Laura
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Grudzień 2012

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, ceniących spokój

    Hotel super! Wlasnie wrocilam z urlopu 24.12-31-01.Hotel ze SPA przy ofercie All Incusive SPA wchodzi w oferte,zabiegi za dodatkowa oplata(masaz calego ciala i twarzy 65eur),bardzo czysto,piekne kaktusy i roslinnosc. Okolica Jandia/Morro Jable,przy pieknym wzgorzu, jedyny mankament to gorka przy powrocie z plazy ale widoki i pogoda wynagradzaja to. Jedzenie PRZEPYSZNE,na Wigilie byla salatka warzywna,bigos i sernic z rodzynkami.Jedznie miedzynarodowe ale bardzo smaczne duzy wybor,swierze ryby,owoce morza,miesa,drob. Duzo Polakow,Szwedow i Niemcow. Disco w hotelu dla dzieci i dla doroslych.Dla dzieci mini club i golf. Plaza czysta bialy piasek piekna woda. Wycieczka ze szwedzkiego biura podrozy.Ceny podobne.

    Opinia dodana: 04 stycznia 2013
  • 7,6 / 10

    Karol

    Pobyt: Grudzień -0001

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój, rodzin z dziećmi

    Przeciętny hotel, dania dobre lecz nie na 4 gwiazdki, ładne baseny, obsługa recepcji poniżej średniej. Plaża daleko chociaż hotel reklamowany jako "przy plaży".

    Opinia dodana: 29 sierpnia 2012
  • 6,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Marsel
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2012

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, ceniących spokój

    Pomimo niskiej zabudowy, bardzo duży kompleks hotelowy - moloch, teren ładnie zagospodarowany, poziom hotelu średnio-dobry, raczej średni - przydałby się gruntowny remont hotelu, i to wino z dystrybutorów :-(, ...ale na pewno nie można powiedzieć że hotel jest do niczego, nie ma co narzekać "w różnych hotelach chleb się jadło"...baseny OK...zwłaszcza dla dzieci, podstawową wadą jest odległość od plaży ok.1 kilometr...i powrót pod stromą górkę...ale jeśli ktoś lubi chodzić to plaża ...jest naprawdę zjawiskowo piękna bardzo szeroka z jasnym drobniutkim piaskiem...Ale jeśli ktoś chce się tam wybrać to polecam raczej część kompleksu bliżej plaży, jest zdecydowanie lepsza BARCELO JANDIRA PLAYA

    Opinia dodana: 25 sierpnia 2012
  • 8,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    nata
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2012

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, nastawionych na zwiedzanie, wymagających klientów

    Jedno utrudnienie dla rodzin z dziećmi to podejście pod górę (droga prowadząca do hotelu z plaży i miasteczka). Łatwiejsza droga to przejście przez hotel Barcelo Playa. Hotel zadbany, ładnie położony, pokoje czyste, jedzenie bardzo dobre i duży wybór. Animacje raczej standardowe: rano zajęcia typu fitness, po południu zajęcia sportowe wokół basenu, wieczorami spektakl lub show z udziałem turystów. Wyjazd zaliczam do bardzo udanych.

    Opinia dodana: 21 lipca 2012
  • 10 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Krzysztof Lewandowski

    Pobyt: Grudzień -0001

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój, rodzin z dziećmi, szukających luksusu

    Bardzo dobry hotel. Byliśmy ze znajomymi w 4 w sierpniu 2011 r. Jedzenie bardzo dobre. Blisko do oceanu lecz strome podejście z plaży. Nieopodal hotelu najładniejsza plaża na całej Fuertaventurze! ok 500m do plaży. Spokojna okolica. Blisko Moro Jable - masto ze sklepami, restauracjami. Super klimat. W hotelu obsługa w restauracji była z Polski:) na recepcji można było dogadać się w języku angielskim a także polskim:) Organizatorem była ITAKA. POLECAM GORĄCO

    Opinia dodana: 11 lipca 2012
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi