7,9 / 10

Dobry
89%
poleca ten hotel
Barcelo Jandia Mar
Hiszpania / Fuerteventura

Barcelo Jandia Mar: teren hotelu

Ocena na podstawie 21 opinii

Stosunek jakości do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.7
    Hotel

    • 8.2 Basen
    • 8.1 Obsługa
    • 7.8 Rozrywka i animacje
    • 6.4 Sport
    • 7.9 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.3
    Pokoje

    • 8.3 Czystość
    • 8.3 Łazienka
    • 8.6 Wielkość
    • 8.1 Wyposażenie
  • 6.9
    Położenie

    • 6.1 Atrakcje w okolicy
    • 8.4 Ciche i kameralne położenie
    • 7.6 Możliwości komunikacyjne
    • 5.9 Odleglość od plaży
    • 6.8 Restauracje/bary w okolicy
  • 8.2
    Posiłki

    • 8.7 Ilość
    • 8.0 Jakość i smak
    • 8.4 Obsługa/serwis
    • 7.5 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Doskonała infrastruktura sportowo-rekreacyjna: boule, strzelectwo, centrum SPA, minigolf, sporty wodne na plaży.
  • Dla dzieci: pokój i plac zabaw, brodziki, miniklub.
  • Hotel położony na wzgórzu z widokiem na ocean i najsłynniejszą plażą na Wyspach Kanaryjskich.
  • Plaża Jandia - publiczna, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitnej Flagi.
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    2 637 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Poznania All Inclusive
    2 697 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez        
 
  • 7,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Agnieszka
    ""
    Pobyt: Kwiecień 2015

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych
    • Zalety Hotel duży ale ze względu na rozłożenie, zieleń i baseny jest to nie odczuwalne.
    • Wady Hotel położony na wzgórzu w dużej odległości od plaży. Basen wewnętrzny nie jest dostępny dla małych dzieci - jedynie rano na 2 godziny a woda w brodziku i basenie jest naprawdę zimna.

    Hotel & lokalizacja dla osób które chcą sie odciąć od świata, odpocząć ewentualnie wybrać sie na spacer i nad ocean.

    Opinia dodana: 19 sierpnia 2015
  • 8,9 / 10

    Halina
    Para
    Pobyt: Marzec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety same zalety nie było się do czego przyczepić
    • Wady pogoda niedopisała

    Kryty basen przeważył w wyborze tego hotelu ,pokój z widokiem na ocean ,czyściutko,smacznie, obsługa miła i pomocna

    Opinia dodana: 25 marca 2015
  • 8,2 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Kasia i Michał
    Para
    Pobyt: Grudzień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Bardzo miła obsługa, hotel wysokiej jakości , pokoje przestronne z widokiem na ocean, codziennie wymieniana pościel wraz z ręcznikami, niedaleko do plaży jak i centrum handlowych około 10 minut spacerem
    • Wady W trakcie pobytu 1 basen wyłączony z użytku (remont) , jedzenie średnio urozmaicone, niedaleko o plaży lecz trzeba było schodzić ze stromej i dużej górki , lobby bar otwarty do 24 a opcja al inclusive kończyła się o 23.

    Hotel godny polecenia , bardzo zadbany z miłą obsługą. Animatorzy zabawiali na każdym kroku . Ogólnie bardzo spokojna okolica , hotel uczęszczanych częściej przez niemieckich emerytów , przez co w pewnych momentach można było poczuć się jak w sanatorium. Atrakcji dla młodych osób nie ma zbyt wiele lecz można przejść się po szlaku górskim, z którego są piękne widoki na ocean. Ogólnie polecam hotel dla osób chcących odpoczynku od miejskiego gwaru i hałasu. Dla osób które szukają dobrej zabawy , wiecznego melanżu i niekończących się imprez nie byłoby to odpowiednie miejsce.

    Opinia dodana: 25 stycznia 2015
  • 8,6 / 10

    Mariusz
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Niedaleko przepięknej plaży. 15 minut pieszo do misteczka
    • Wady Za mało atrakcji dla dzieci

    Hotel duży ładnie utrzymany. Jedzenie dobre. Za mało animacji i rozrywki dla najmłodszych. Położony na niewielkim wzniesieniu z przepięknym widokiem na ocean. Do plaży 10 minut spokojnym spacerkiem. Czasami troszkę wieje ale za to przyjemnie. Bez kremów z filtrem nie radzę wychodzić z hotelu nawet w nieco zachmurzone niebo.Ogólne wrażenia na mocne 9. POLECAM !

    Opinia dodana: 15 października 2014
  • 8,7 / 10

    slonceee
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par

    Brakowało mi świeżej opinii o hotelu, więc tuż po powrocie przedstawię Państwu jak było. Ogólnie hotel przepiękny. Nie wiem skąd te negatywne opinie, już naprawdę trzeba się czepiac, żeby znaleźc jakiś minus. Zwiedziłam już wiele państw, hoteli, ogólnie dużo podróżuję, więc świadomie mogę powiedziec, że hotel jest warty swojej ceny. Wprawdzie oddalony najdalej od centrum Morro Jable, jednak spokojnie w 30 min pieszo, bezpieczną drogą można do niego dojśc. Wręcz warto, bo widoki zapierają dech w piersiach. Hotel Barcelo Jandia Mar znajduje się powyżej Barcelo Jandia Playa, niby trochę dalej od plaży, ale i tak zdecydowałabym się na ten pierwszy. Wydaje mi się, że jest ładniejszy, zresztą spotkanie z rezydentem też odbywa się w Barcelo Jandia Mar i goście z hotelu poniżej muszą na nie dojśc. Tak naprawdę to wszystkie te hotele położone są za drogą, na wzgórzu, więc krótki spacerek do plaży nikomu nie zaszkodzi. Jeżeli chodzi o podejście z powrotem, to wcale nie jest takie strome i trudne do pokonania. Śmieszy mnie myśl, że ktoś mógłby taki kawałeczek jechac autobusem. Ładna, duża jadalnia. Jedzenie przebija nawet to z Hiltona. Oprócz tradycyjnych potraw krewetki, małże, łososie i inne pyszności. Dużo warzyw, owoców, słodyczy, lodów. Jedzenie przygotowywane na Twoich oczach. Degustacja serów, wino, piwo, napoje do woli. Może nie podane na złotych tacach, ale zawsze dobre. Kelnerzy eleganccy, nie nachalni, zawsze pięknie, na świeżo nakryją stół. Dodatkowe 5 kg po powrocie gwarantowane:) Nawet na barku przy basenie można komponowac jedzenie na swój gust. Są oczywiście fast - foody, ale spokojnie przygotuje się sałatkę ze składnikami, które samemu sobie wybierzemy. Jest pizza z małżami, jest udziec, ryby, są owoce, lody, do woli, kawa, woda z lodem, cytrynką. Nie ma kolejek. Baseny przepiękne, mnóstwo zieleni, leżaków, nie trzeba ich rezerwowac ? niezależnie od pory dnia. Warto jednak zabrac swój ręcznik. Wszędzie czysto, w toaletach publicznych zapachy odświeżające,

    Opinia dodana: 15 lipca 2014
  • 7,1 / 10

    Klient Wakacje.pl

    isia/pawel
    Para
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Piękne polozenie, kulutra miejsca, jedzenie, sympatyczna obsługa hotelu, bardzo przyjazne miejsce.
    • Wady Daleko od plaży, brzydko pachnie z toalety i rur, zapach aż dusi z rana.

    Polecam wszystkim, którzy chcą czuć swobodnie na urlopie, nie poszukują rozrywkowego hotelu podczas wakacji. Idealne miejsce do spokojnego wypoczynku. Jedyny mankament to bardzo daleko położona plaża i bardzo strome podejście do hotelu.

    Opinia dodana: 06 czerwca 2014
  • 4,7 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Rafal
    Singiel
    Pobyt: Styczeń 2014

    • Zalety Duzy ogród, Roslinnosc zadbana. Lezaki na basenie zawsze dostępne.
    • Wady Moloch. Do tego przeciętny. Połozony bardzo wysoko. Nad Barcelo Jandia Plaja. Powrot z plazy lub innej pieszej wycieczki bardzo męczący- szczegolnie dla starszych osob. Siłownia bardzo uboga czynna tylko do godz 19.

    Generalnie hotel bardzo przeciętny. Szczegolnie sporym zaskoczeniem byla jego lokalizacja. Daleko od knajpek ( ktorych i tak jest malo) i daleko od plazy. Dojście męczące ( powrót pod sporą górę). Goście hotelowi to raczej osoby starsze- glównie niemieccy emeryci. To jest oczywiscie gwarancja ciszy i spokoju jesli ktoś to ceni...

    Opinia dodana: 28 stycznia 2014
  • 6,6 / 10

    Kasia
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Wrzesień 2012

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Hotel usytuowany na wzgórzu, dobrze się schodzi do plaży ale podejście to już wyczyn zwłaszcza dla posiadaczy wózków dziecięcych, jedzenie przyzwoite, chociaż ciężko cokolwiek było znaleźć w połowie godzin wydawania posiłków, sala gdzie rozłożone były potrawy mała i bardzo zatłoczona- co uniemożliwiało dojście do jedzenia, wszyscy tłoczyli się na parunastu m2- czasami brakowało talerzy, okropna kawa z ekspresu. Przy basenie na okrągło grała głośna muzyka, rano walka o leżaki. Baseny ładne i zadbane. Animacje dla dzieci i dorosłych przyzwoite, codziennie wieczorem coś się działo, basenik w spa niewielki. Samo położenie hotelu oraz dojście do centrum bez zastrzeżeń. Hotel średnio do polecenia. Autorzy portalu nie uwzględnili takiej opcji. Ogólna ocena 7/10

    Opinia dodana: 12 września 2013
  • 4,9 / 10

    z a
    Para
    Pobyt: Styczeń 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    To co najgorsze: brud w hotelu, czego dowodem był zmasowany atak karaluchów na hotel od strony hotelu Jandia Playa. Obsługi w hotelu praktycznie brak, a jak już jest to bardzo słabo skomunikować się z nimi w innym języku niż hiszpański. brak możliwości zarezerwowania wizyty w restauracji al'a carte z uwagi na brak miejsc ( w niedziele nieczynna). pokoje sprzątane na wyrazne żądanie i to bardzo niedokładnie, kurze nie ścierane, ręczniki mieszane czysty z używanymi. jest to chyba nasłabszy hotel grupy Barcelo, bardzo odbiega standardem od innych hoteli tej grupy. Nie polecam go.

    Opinia dodana: 26 stycznia 2013
  • 10 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Laura
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Grudzień 2012

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, ceniących spokój

    Hotel super! Wlasnie wrocilam z urlopu 24.12-31-01.Hotel ze SPA przy ofercie All Incusive SPA wchodzi w oferte,zabiegi za dodatkowa oplata(masaz calego ciala i twarzy 65eur),bardzo czysto,piekne kaktusy i roslinnosc. Okolica Jandia/Morro Jable,przy pieknym wzgorzu, jedyny mankament to gorka przy powrocie z plazy ale widoki i pogoda wynagradzaja to. Jedzenie PRZEPYSZNE,na Wigilie byla salatka warzywna,bigos i sernic z rodzynkami.Jedznie miedzynarodowe ale bardzo smaczne duzy wybor,swierze ryby,owoce morza,miesa,drob. Duzo Polakow,Szwedow i Niemcow. Disco w hotelu dla dzieci i dla doroslych.Dla dzieci mini club i golf. Plaza czysta bialy piasek piekna woda. Wycieczka ze szwedzkiego biura podrozy.Ceny podobne.

    Opinia dodana: 04 stycznia 2013
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi