8,8 / 10

Wspaniały
94%
poleca ten hotel
Barcelo Santiago
Hiszpania / Teneryfa

Barcelo Santiago

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 112 opinii

Stosunek jakości do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.9
    Hotel

    • 9.3 Basen
    • 9.3 Obsługa
    • 8.5 Rozrywka i animacje
    • 8.5 Sport
    • 8.9 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.5
    Pokoje

    • 8.8 Czystość
    • 8.1 Wielkość
    • 8.6 Wyposażenie
    • 8.4 Łazienka
  • 8.1
    Położenie

    • 7.6 Atrakcje w okolicy
    • 9.6 Ciche i kameralne położenie
    • 8.8 Możliwości komunikacyjne
    • 6.5 Odleglość od plaży
    • 8.3 Restauracje/bary w okolicy
  • 9.5
    Posiłki

    • 9.7 Ilość
    • 9.4 Jakość i smak
    • 9.6 Obsługa/serwis
    • 9.2 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Druga plaża ok. 1,5 km od hotelu, piaszczysta, zagospodarowana, z płatnym serwisem plażowym
  • Piękne widoki, hotel położony obok klifu Los Gigantes
  • Ciche i kameralne położenie
  • Obfite posiłki
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Warszawy - Chopin All Inclusive
    3 133 zł 6 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    3 133 zł 6 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez      
 
  • 6,5 / 10

    Klient Wakacje.pl

    gracza
    Para
    Pobyt: Kwiecień 2015

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Hotel wspaniale połozony .Przecudowne widoki, zachwycający krajobraz. Tarasy piękne.Pokoj, tak jak ktos juz wspominał, pozostawiał wiele do zyczenia, zamienialismy na inny,wyżej niz ten ktory nam przydzielonono na 3 poziomie.Przy zameldowaniu trzeba prosic powyzej recepcji,ktora znajduje sie na poziomie piątym.Spokojny odpoczynek, bez natrętnej muzyki i narzucajacej się obsługi. Leniuchowanie pełną gębą.Samochod wypozyczyc mozna u rezydenta .150 euro - 3dni. Rezydentka dretwa, wyklepała swoje informacje i to wszystko.Pracująca jakby za karę, małosympatyczna.Obsługa w hotelu miła i zapobiegliwa, jedzenie monotonne.Ale piekne słonce i upał w marcu a to najwazniejsze.pozdrawiam. Gra-cza.

    Opinia dodana: 07 kwietnia 2015
  • 9,5 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Ilona i Rafał
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par

    Hotel- cudeńko, Nigdy nie byłam w piękniejszym miejscu, Niewzykle położony, cudowne widoki, Nigdy nie pomyślałabym, że jedząc posiłek będę mogła oglądać z daleka wynurzające się wieloryby, nie wspominając o delfinach. Polecam wycieczkę wzdłuż klifów motorówką wodną. Hotel bez zastrzeżeń. Jedzenie znakomite. Polecam w 100%.

    Opinia dodana: 10 lutego 2015
  • 8,5 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Michał
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Marzec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Widokowe położenie, jakość posiłków, obsługa
    • Wady Daleko od plaży ( Hotel na klifie), Wysoka cena

    Jeden z lepszych hoteli na Teneryfie ( byłem kilkukrotnie). Dla ludzi ceniących spokój oraz komfort. Otrzymaliśmy pokój z widokiem na ocean - poranne widoki zapierały dech w piersiach. Posiłki, napoje, drinki, piwo butelkowe - napoje w barze w "szkle" . Jacuzzi zewnętrzne szczególnie fajne i przydatne o okresie jesiennym lub wiosennym. Polecam

    Opinia dodana: 15 października 2014
  • 10 / 10

    itaka
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Piękne położenie nad klifami, z którego jest piękny widok na zachody słońca, super obsługa, wspaniałe jedzenie,
    • Wady Brak

    Super super super, polecam wszystkim !!!!!!! Każdy znajdzie coś dla siebie, miła obsługa, 100% al in.

    Opinia dodana: 23 września 2014
  • 9,1 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Monia
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Piękny widok, dużo basenów, dobre jedzenie, miła obsługa, kultura podawania napojów i posiłków
    • Wady Część pokoi nie jest odnowiona

    Spędziliśmy w hotelu tydzień .. Przede wszystkim polecam hotel za jego położenie, piękne widoki na klif i ocean. Do plaży dość wąskiej bardzo blisko, 5min drogi, do szerszej troszkę dalej ok.20min, czarny piasek. Obok hotelu możliwość kąpieli, przydadzą się buty do pływania, dość ślizgo i skałki.Okolica przyjazna, lidl 5min drogi, na przeciwko lidla przystanek autobusowy, można dojechać do miasta les americas gdzie można zrobic zakupy, tam tez jest suuuper duża plaza.Pokoje czyste, na wyższych piętrach odnowione, na piętrach pod recepcja, fajne czyste pokoje ale juz przydałby im sie remont, starszy wystrój i gorsze łazienki, ale do przeżycia. Obsługa przemiła, podają napoje z butelek a nie z automatu, do śniadania szampan, jedzenie urozmaicone, w barze przy basenie, możliwość zamówienia przekąsek różnych od frytek do sałatki z kurczakiem czy tuńczykiem,.brak podziału na narodowości w opaskach All ,Niemcy czy Brytyjczycy te same szare opaski All In. Hotel duzy, lepszy od polecanych Barcelo Varadero czy Flamingo, z opowiadań innych wiemy, ze ten hotel ma się czym pochwalić. Obsługa zapierdziela, wszędzie jest czysto, miło,, w recepcji osoba Barbara mówiąca po polsku.Uwaga na klub nurkowy u Mariusza, ze wzgl na ilośc chętnych zejścia dla doświadczonych sa nudne z brzegu oceanu(nie z łódki) dość krótkie, zmęcony piasek, i brak żółwi(doświadczenie kilku osob).wycieczka katamaranem, brak wielorybów mimo,ze była gwarancja ze sie pojawia, gwarancja rezydentki. Poleeeeeeecammmm!

    Opinia dodana: 08 sierpnia 2014
  • 6,1 / 10

    kasia
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Zalety pięknie położony, miła obsługa stołówki
    • Wady brak plaży, robaki w pokoju,słabe jedzenie, słabe animacje

    przy hotelu nie ma plaży, chociaż zapewniano mnie ze jest. na terenie hotelu i koło basenów prowadzone są obecnie prace remontowe. Pokoje nie wyglądają jak na zdjęciach,meble stare, ściany połatane, do tego często w pokojach są karaluchy ! Jedzenie bardzo słabe, każdego dnia to samo. Animacje słabe, osoby prowadzące nie są zorientowane na turystów.wygląda to tak jakby byli tam dla siebie, dla własnego relaksu...Jestem bardzo zawiedziona tym miejscem, poczytajcie opinie, nie polecam !!!

    Opinia dodana: 05 sierpnia 2014
  • 8,3 / 10

    Kiniol
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Hotel nowoczesny, wysunięty w morze z dala od zgiełku ze wspaniałymi widokami na La Gomerę oraz klify Los Gigantes. Kuchnia wyborna, różnorodność oferty zachwyca. Znakomita baza sportowa.
    • Wady W windach brak oznaczenia poziomu, na którym znajduje się wyjście z hotelu i recepcja. Tylko trzy małe baseny w jednej lokalizacji. Brak plaży przy hotelu.

    Hotel nowoczesny, wysunięty w morze z dala od zgiełku ze wspaniałymi widokami na La Gomerę oraz klify Los Gigantes. Kuchnia wyborna, różnorodność oferty zachwyca. Oferta całodniowa w all inclusive znakomita. Dla chętnych codzienny program animacyjny, jednak niezakłócający spokoju osób nieuczestniczących. Obsługa wzorowa, dbałość o detale- wzruszająca pani służąca w okolicach kąpielisk poradą dotyczącą ochrony skóry! Wynajem auta możliwy na miejscu, ceny porównywalne z tymi na mieście. W windach brak oznaczenia poziomu, na którym znajduje się wyjście z hotelu i recepcja - hotel wcinający się w skały, na poziomie 0 jesteśmy trzy piętra pod wyjściem - można się pogubić. Jak na hotel z ok 700 pokojami trzy małe baseny w jednej lokalizacji to stanowczo za mało. Zejście do morza na skałki, ale kąpiele w tej lokalizacji niebezpieczne - najbliższa plaża - Los Gigantes ok 20 min spacerem. Mimo tych kilku "ale" STANOWCZO POLECAM

    Opinia dodana: 03 sierpnia 2014
  • 10 / 10

    Klient Wakacje.pl

    PrzemW
    Para
    Pobyt: Kwiecień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Położenie, posiłki, animacje, baseny, obsługa, WSZYSTKO :)
    • Wady ABSOLUTNIE BRAK!

    Hotel REWELACYJNY! Obsługa bardzo miła i pomocna. Pokoje czyste, ładnie urządzone. Łazienki czyściutkie, codziennie sprzątane. Cały obiekt i położenie w najlepszym możliwym miejscu z cudownym widokiem na Los Gigantes. Bardzo przyjemna część wypoczynkowa, spore baseny, dużo leżaków. Bardzo fajne animacje, a to się rzadko zdarza. Jeśli chodzi o posiłki to nic dodać nic ująć. Po prostu najlepsze jedzenie jakie jadłem. Śniadania przepyszne! Obiady i kolacje jeszcze lepsze. Bardzo bogaty wybór mięs, ryb, owoców morza, sałatek, dodatków, makaronów, deserów, świeżych owoców i lodów :) Do każdego posiłku kelner przynosi wino lub szampan, nalewa do kieliszka. Wino czerwone jak i białe bardzo dobre. Polecam szczerze i na pewno tam wrócę. :) :) :)

    Opinia dodana: 29 lipca 2014
  • 6,7 / 10

    Justyna Jarosz
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Zalety Piękny widok z tarasu basenowego na klify i ocean.
    • Wady Odrażające pokoje, meble jak za komuny, rozwalająca się dostawka zajmująca nieprzesadzając pół pokoju, ściany byle jak otynkowane i beznadziejnie pomalowane, normalnie wczesny gierek albo gorzej. Na początku pobytu otrzymalismy pokoj 603 bez widoku na ocean, chociaz za taki zapłacilismy, ale po kilku rozmowach z recepcją udało się zmienic na taki z widokiem, tylko ze niestety na 2 piętrze. Itaka na swojej stronie nie informuje ze pokoje od 100 do 500 są tak naprawde polozone w piwnicy i ich wyposażenie oraz stan ścian, mebli, grzyb w łazience, zakamieniała wanna, drzwi wejsciowe ,ktore wyglądają jak by prowadziły do meliny a nie do pokoju w 4 i pół gwiazdkowym hotelu, nie przystają dla takiego miejsca. Rezydenci porażka, począwszy od odbioru z lotniska( rezydentka wysiadła przy pierwszym hotelu i reszta wycieczki ją nie interesowała), poprzez kiepski kontakt, nie odbieranie telefonow, skonczywszy na tym iz nie raczą przyjechac w dniu wyjazdu do hotelu, by sprawdzic czy są wszyscy pasażerowie ( w naszym autokarze znalazly sie 2 nadprogramowe osoby.... kierowca mowil tylko po hiszpansku, nie mogl sie dodzwonic do rezydentki), szkoda gadac.

    Wrażenia... gdyby nie ten widok z tarasu basenowego, było by słabo, cena nieadekwatna do jakości, zdjęcia jak zwykle przekłamane, a Polaczki mają najgorsze pokoje.

    Opinia dodana: 14 lipca 2014
  • 9,3 / 10

    wojtek
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety obsługa na 5
    • Wady w naszym przypadku to jedynie głośne rozmowy po zakończeniu działania ( 2 w nocy) nocnego klubu ROUTE 66 - tak do 3-4 godziny, inni mieli gorzej. Nasz pokój 703 na wprost ROUTE 66 i nad punktem przyjmowania dostaw do hotelu.

    Pokoje innych gości (Polaków) na poziomie 1-3 to tragedia. Klima albo nie sprawna albo nie pamiętała kiedy ją serwisowano. Pokoje do remontu i to kapitalnego ! Robaczki różne ! Muszę dodać, że narzekający to klienci BP. ITAKA

    Opinia dodana: 04 lipca 2014
1 2 3 4 5 ... 12
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi