8,8 / 10

Wspaniały
93%
poleca ten hotel
Barcelo Santiago
Hiszpania / Teneryfa

Barcelo Santiago

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 109 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.9
    Hotel

    • 9.3 Basen
    • 9.3 Obsługa
    • 8.5 Rozrywka i animacje
    • 8.4 Sport
    • 8.9 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.6
    Pokoje

    • 8.9 Czystość
    • 8.4 Łazienka
    • 8.2 Wielkość
    • 8.7 Wyposażenie
  • 8.1
    Położenie

    • 7.6 Atrakcje w okolicy
    • 9.6 Ciche i kameralne położenie
    • 8.8 Możliwości komunikacyjne
    • 6.3 Odleglość od plaży
    • 8.3 Restauracje/bary w okolicy
  • 9.5
    Posiłki

    • 9.8 Ilość
    • 9.5 Jakość i smak
    • 9.6 Obsługa/serwis
    • 9.3 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Druga plaża ok. 1,5 km od hotelu, piaszczysta, zagospodarowana, z płatnym serwisem plażowym
  • Piękne widoki, hotel położony obok klifu Los Gigantes
  • Obfite posiłki
  • Ciche i kameralne położenie
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Warszawy All Inclusive
    2 599 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Wrocławia All Inclusive
    2 997 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez      
 
  • 9,1 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Monia
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Piękny widok, dużo basenów, dobre jedzenie, miła obsługa, kultura podawania napojów i posiłków
    • Wady Część pokoi nie jest odnowiona

    Spędziliśmy w hotelu tydzień .. Przede wszystkim polecam hotel za jego położenie, piękne widoki na klif i ocean. Do plaży dość wąskiej bardzo blisko, 5min drogi, do szerszej troszkę dalej ok.20min, czarny piasek. Obok hotelu możliwość kąpieli, przydadzą się buty do pływania, dość ślizgo i skałki.Okolica przyjazna, lidl 5min drogi, na przeciwko lidla przystanek autobusowy, można dojechać do miasta les americas gdzie można zrobic zakupy, tam tez jest suuuper duża plaza.Pokoje czyste, na wyższych piętrach odnowione, na piętrach pod recepcja, fajne czyste pokoje ale juz przydałby im sie remont, starszy wystrój i gorsze łazienki, ale do przeżycia. Obsługa przemiła, podają napoje z butelek a nie z automatu, do śniadania szampan, jedzenie urozmaicone, w barze przy basenie, możliwość zamówienia przekąsek różnych od frytek do sałatki z kurczakiem czy tuńczykiem,.brak podziału na narodowości w opaskach All ,Niemcy czy Brytyjczycy te same szare opaski All In. Hotel duzy, lepszy od polecanych Barcelo Varadero czy Flamingo, z opowiadań innych wiemy, ze ten hotel ma się czym pochwalić. Obsługa zapierdziela, wszędzie jest czysto, miło,, w recepcji osoba Barbara mówiąca po polsku.Uwaga na klub nurkowy u Mariusza, ze wzgl na ilośc chętnych zejścia dla doświadczonych sa nudne z brzegu oceanu(nie z łódki) dość krótkie, zmęcony piasek, i brak żółwi(doświadczenie kilku osob).wycieczka katamaranem, brak wielorybów mimo,ze była gwarancja ze sie pojawia, gwarancja rezydentki. Poleeeeeeecammmm!

    Opinia dodana: 08 sierpnia 2014
  • 6,1 / 10

    kasia
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Zalety pięknie położony, miła obsługa stołówki
    • Wady brak plaży, robaki w pokoju,słabe jedzenie, słabe animacje

    przy hotelu nie ma plaży, chociaż zapewniano mnie ze jest. na terenie hotelu i koło basenów prowadzone są obecnie prace remontowe. Pokoje nie wyglądają jak na zdjęciach,meble stare, ściany połatane, do tego często w pokojach są karaluchy ! Jedzenie bardzo słabe, każdego dnia to samo. Animacje słabe, osoby prowadzące nie są zorientowane na turystów.wygląda to tak jakby byli tam dla siebie, dla własnego relaksu...Jestem bardzo zawiedziona tym miejscem, poczytajcie opinie, nie polecam !!!

    Opinia dodana: 05 sierpnia 2014
  • 8,3 / 10

    Kiniol
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Hotel nowoczesny, wysunięty w morze z dala od zgiełku ze wspaniałymi widokami na La Gomerę oraz klify Los Gigantes. Kuchnia wyborna, różnorodność oferty zachwyca. Znakomita baza sportowa.
    • Wady W windach brak oznaczenia poziomu, na którym znajduje się wyjście z hotelu i recepcja. Tylko trzy małe baseny w jednej lokalizacji. Brak plaży przy hotelu.

    Hotel nowoczesny, wysunięty w morze z dala od zgiełku ze wspaniałymi widokami na La Gomerę oraz klify Los Gigantes. Kuchnia wyborna, różnorodność oferty zachwyca. Oferta całodniowa w all inclusive znakomita. Dla chętnych codzienny program animacyjny, jednak niezakłócający spokoju osób nieuczestniczących. Obsługa wzorowa, dbałość o detale- wzruszająca pani służąca w okolicach kąpielisk poradą dotyczącą ochrony skóry! Wynajem auta możliwy na miejscu, ceny porównywalne z tymi na mieście. W windach brak oznaczenia poziomu, na którym znajduje się wyjście z hotelu i recepcja - hotel wcinający się w skały, na poziomie 0 jesteśmy trzy piętra pod wyjściem - można się pogubić. Jak na hotel z ok 700 pokojami trzy małe baseny w jednej lokalizacji to stanowczo za mało. Zejście do morza na skałki, ale kąpiele w tej lokalizacji niebezpieczne - najbliższa plaża - Los Gigantes ok 20 min spacerem. Mimo tych kilku "ale" STANOWCZO POLECAM

    Opinia dodana: 03 sierpnia 2014
  • 10 / 10

    Klient Wakacje.pl

    PrzemW
    Para
    Pobyt: Kwiecień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Położenie, posiłki, animacje, baseny, obsługa, WSZYSTKO :)
    • Wady ABSOLUTNIE BRAK!

    Hotel REWELACYJNY! Obsługa bardzo miła i pomocna. Pokoje czyste, ładnie urządzone. Łazienki czyściutkie, codziennie sprzątane. Cały obiekt i położenie w najlepszym możliwym miejscu z cudownym widokiem na Los Gigantes. Bardzo przyjemna część wypoczynkowa, spore baseny, dużo leżaków. Bardzo fajne animacje, a to się rzadko zdarza. Jeśli chodzi o posiłki to nic dodać nic ująć. Po prostu najlepsze jedzenie jakie jadłem. Śniadania przepyszne! Obiady i kolacje jeszcze lepsze. Bardzo bogaty wybór mięs, ryb, owoców morza, sałatek, dodatków, makaronów, deserów, świeżych owoców i lodów :) Do każdego posiłku kelner przynosi wino lub szampan, nalewa do kieliszka. Wino czerwone jak i białe bardzo dobre. Polecam szczerze i na pewno tam wrócę. :) :) :)

    Opinia dodana: 29 lipca 2014
  • 6,7 / 10

    Justyna Jarosz
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Zalety Piękny widok z tarasu basenowego na klify i ocean.
    • Wady Odrażające pokoje, meble jak za komuny, rozwalająca się dostawka zajmująca nieprzesadzając pół pokoju, ściany byle jak otynkowane i beznadziejnie pomalowane, normalnie wczesny gierek albo gorzej. Na początku pobytu otrzymalismy pokoj 603 bez widoku na ocean, chociaz za taki zapłacilismy, ale po kilku rozmowach z recepcją udało się zmienic na taki z widokiem, tylko ze niestety na 2 piętrze. Itaka na swojej stronie nie informuje ze pokoje od 100 do 500 są tak naprawde polozone w piwnicy i ich wyposażenie oraz stan ścian, mebli, grzyb w łazience, zakamieniała wanna, drzwi wejsciowe ,ktore wyglądają jak by prowadziły do meliny a nie do pokoju w 4 i pół gwiazdkowym hotelu, nie przystają dla takiego miejsca. Rezydenci porażka, począwszy od odbioru z lotniska( rezydentka wysiadła przy pierwszym hotelu i reszta wycieczki ją nie interesowała), poprzez kiepski kontakt, nie odbieranie telefonow, skonczywszy na tym iz nie raczą przyjechac w dniu wyjazdu do hotelu, by sprawdzic czy są wszyscy pasażerowie ( w naszym autokarze znalazly sie 2 nadprogramowe osoby.... kierowca mowil tylko po hiszpansku, nie mogl sie dodzwonic do rezydentki), szkoda gadac.

    Wrażenia... gdyby nie ten widok z tarasu basenowego, było by słabo, cena nieadekwatna do jakości, zdjęcia jak zwykle przekłamane, a Polaczki mają najgorsze pokoje.

    Opinia dodana: 14 lipca 2014
  • 9,3 / 10

    wojtek
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety obsługa na 5
    • Wady w naszym przypadku to jedynie głośne rozmowy po zakończeniu działania ( 2 w nocy) nocnego klubu ROUTE 66 - tak do 3-4 godziny, inni mieli gorzej. Nasz pokój 703 na wprost ROUTE 66 i nad punktem przyjmowania dostaw do hotelu.

    Pokoje innych gości (Polaków) na poziomie 1-3 to tragedia. Klima albo nie sprawna albo nie pamiętała kiedy ją serwisowano. Pokoje do remontu i to kapitalnego ! Robaczki różne ! Muszę dodać, że narzekający to klienci BP. ITAKA

    Opinia dodana: 04 lipca 2014
  • 9,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    wiola
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Szukających luksusu
    • Zalety piękne położenie, niesamowite widoki, hotel ciekawie rozplanowany -ergonomicznie, swietne połączenie otoczenia i krajobrazu z architekturą, duże balkony przy pokojach na których również można odpocząć, baseny rewelacja
    • Wady brak

    Hotel Super, gorąco polecam wszystkim. Dobre miejsce wypadowe - do zwiedzania wyspy i przede wszystkim wyjazdu na wulkan.

    Opinia dodana: 02 lipca 2014
  • 9,4 / 10

    Tomek
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2012

    • Poleca hotel dla
    • Szukających luksusu
    • Zalety Polozenie, widoki, cisza, spokoj,
    • Wady brak

    Pieknie polozony, swietne widoki, baseny na dachu, super opcja all, cicha okolica z mozliwoscia zakupow, spacerow, wypozyczenia auta, sympatyczny i pomocny personel. Polecam dla osob pragnacych wypoczac i nie bojacych sie zwiedzania i aktywnosci. Polecam samochod i zwiedzanie na wlasna reke, pobyt w siam parku i loro parku (twin ticket), podroz na Teide, do Maski i ogolnie objazd wyspy, co zajmie jeden dzien :)

    Opinia dodana: 02 lutego 2014
  • 9,2 / 10

    Klient Wakacje.pl

    msem
    Para
    Pobyt: Styczeń 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Super miejsce, polecam w 100%. Byliśmy w październiku 2013 - ciepło, pięknie, dobre miejsce wypadowe, hotel super, jedzenie bardzo dobre.

    Super miejsce, polecam w 100%. Byliśmy w październiku 2013 - ciepło, pięknie, dobre miejsce wypadowe, hotel super, jedzenie bardzo dobre.

    Opinia dodana: 22 stycznia 2014
  • 9,4 / 10

    anett
    Para
    Pobyt: Lipiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, rodzin z dziećmi, aktywnych

    Witam Wszystkich . Bylismy z męzem w Barcelo Santiago od 25 lipca do 2 sierpnia 2013roku. Jestesmy wymagajacy jesli chodzi o hotele zawsze duzo oczekujemy dobrego od takich miejsc . Co prawda w tym roku biura podrozy przesadzily z cenami w okresie letnim nawet bardzo ,i to jest wielkim minusem gdyz niedlugo tydzien w Europie w dobrym hotelu bedzie kosztowa tylel co np. Dominikana czy Kenia jesienią . Odnosnie hotelu jestesmy baardzo zadowoleni--JEDZENIE przepyszne codziennie cos nowego jest dodawane oczywiscie nie wszystko kazdemu bedzie smakowalo bo karzdy ma inne kubki smakowe,ale od sniadania do kolacji bardzo dobre jedzonko a na sniadanku juz czeka schlodzony szampan wytrawny ,na powitanie w hotelu w pierwszy dzien rowniez :)). B.duzy wybor drinkow w barach. w sierpniu jak przyjechalo duzo francuzow i anglikow bo wtedy jest ich najwiecej zaczal sie problem z lezakami niestety. Widoki przepiekne ,atmosfera rozniez wesola .Animacje BOMBA !!!! I wtrakcie dnia duzo atrakcji przy basenach z animatorami ,i sportow na punkty gdzie mozna dostac dyplom he,he tez sporo. A wieczorne animacje swietnie, profesjonalne miedzy 22-23godz ,chyba ze jest biala noc to troszke dluzej:)).Szkoda bylo wyjezdzac. Obok hotelu jest muzyka za zywo w Routhe 66,a taxi za 3euro mozna skoczyc na ''promenade''jak to nazwalismy jestr tam sporo knajpek tez z muzyka tez na zywo i plaza z czarnym piaskiem. Teneryfe zwiedzilismy calą super :)). Loro Park WOW:))). Rezydentka Fatalna .NIGDY nie spotkalismy tak dziwnej i niekompetentnej rezydentki!!! Auto jak zaproponowala to od razu 50euro za kazdy dzien a nie wiadomo jakie to auto ? bo oferty nie przedstawila ! . Duzo trzeba samemu sie dowiadywac bo Ona wiele rzeczy nie mowi na spotkaniu.. Poza tym czekalismy na wycieczke na La gomere ktora miala odbyc sie dzien przed wyjazdem naszym ,przyszlismy wczesnie rano na przystanek i czekalismy na jeepa ,i nas nie zabrali bo na liscie nas nie bylo. Rezydentka nie potrafila tego dopilnowac.

    Opinia dodana: 07 sierpnia 2013
1 2 3 4 5 ... 11
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi