8,8 / 10

Wspaniały
94%
poleca ten hotel
Barcelo Santiago
Hiszpania / Teneryfa

Barcelo Santiago

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 105 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.9
    Hotel

    • 9.4 Basen
    • 9.3 Obsługa
    • 8.5 Rozrywka i animacje
    • 8.5 Sport
    • 9.0 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.6
    Pokoje

    • 8.9 Czystość
    • 8.4 Łazienka
    • 8.2 Wielkość
    • 8.7 Wyposażenie
  • 8.0
    Położenie

    • 7.5 Atrakcje w okolicy
    • 9.6 Ciche i kameralne położenie
    • 8.7 Możliwości komunikacyjne
    • 6.2 Odleglość od plaży
    • 8.2 Restauracje/bary w okolicy
  • 9.6
    Posiłki

    • 9.8 Ilość
    • 9.5 Jakość i smak
    • 9.7 Obsługa/serwis
    • 9.3 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Druga plaża ok. 1,5 km od hotelu, piaszczysta, zagospodarowana, z płatnym serwisem plażowym
  • Piękne widoki, hotel położony obok klifu Los Gigantes
  • Obfite posiłki
  • Świetna obsługa kelnerska
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Wrocławia All Inclusive
    2 997 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Poznania All Inclusive
    3 057 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez      
 
  • 6,7 / 10

    Justyna Jarosz
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Zalety Piękny widok z tarasu basenowego na klify i ocean.
    • Wady Odrażające pokoje, meble jak za komuny, rozwalająca się dostawka zajmująca nieprzesadzając pół pokoju, ściany byle jak otynkowane i beznadziejnie pomalowane, normalnie wczesny gierek albo gorzej. Na początku pobytu otrzymalismy pokoj 603 bez widoku na ocean, chociaz za taki zapłacilismy, ale po kilku rozmowach z recepcją udało się zmienic na taki z widokiem, tylko ze niestety na 2 piętrze. Itaka na swojej stronie nie informuje ze pokoje od 100 do 500 są tak naprawde polozone w piwnicy i ich wyposażenie oraz stan ścian, mebli, grzyb w łazience, zakamieniała wanna, drzwi wejsciowe ,ktore wyglądają jak by prowadziły do meliny a nie do pokoju w 4 i pół gwiazdkowym hotelu, nie przystają dla takiego miejsca. Rezydenci porażka, począwszy od odbioru z lotniska( rezydentka wysiadła przy pierwszym hotelu i reszta wycieczki ją nie interesowała), poprzez kiepski kontakt, nie odbieranie telefonow, skonczywszy na tym iz nie raczą przyjechac w dniu wyjazdu do hotelu, by sprawdzic czy są wszyscy pasażerowie ( w naszym autokarze znalazly sie 2 nadprogramowe osoby.... kierowca mowil tylko po hiszpansku, nie mogl sie dodzwonic do rezydentki), szkoda gadac.

    Wrażenia... gdyby nie ten widok z tarasu basenowego, było by słabo, cena nieadekwatna do jakości, zdjęcia jak zwykle przekłamane, a Polaczki mają najgorsze pokoje.

    Opinia dodana: 14 lipca 2014
  • 9,3 / 10

    wojtek
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety obsługa na 5
    • Wady w naszym przypadku to jedynie głośne rozmowy po zakończeniu działania ( 2 w nocy) nocnego klubu ROUTE 66 - tak do 3-4 godziny, inni mieli gorzej. Nasz pokój 703 na wprost ROUTE 66 i nad punktem przyjmowania dostaw do hotelu.

    Pokoje innych gości (Polaków) na poziomie 1-3 to tragedia. Klima albo nie sprawna albo nie pamiętała kiedy ją serwisowano. Pokoje do remontu i to kapitalnego ! Robaczki różne ! Muszę dodać, że narzekający to klienci BP. ITAKA

    Opinia dodana: 04 lipca 2014
  • 9,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    wiola
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Szukających luksusu
    • Zalety piękne położenie, niesamowite widoki, hotel ciekawie rozplanowany -ergonomicznie, swietne połączenie otoczenia i krajobrazu z architekturą, duże balkony przy pokojach na których również można odpocząć, baseny rewelacja
    • Wady brak

    Hotel Super, gorąco polecam wszystkim. Dobre miejsce wypadowe - do zwiedzania wyspy i przede wszystkim wyjazdu na wulkan.

    Opinia dodana: 02 lipca 2014
  • 9,4 / 10

    Tomek
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2012

    • Poleca hotel dla
    • Szukających luksusu
    • Zalety Polozenie, widoki, cisza, spokoj,
    • Wady brak

    Pieknie polozony, swietne widoki, baseny na dachu, super opcja all, cicha okolica z mozliwoscia zakupow, spacerow, wypozyczenia auta, sympatyczny i pomocny personel. Polecam dla osob pragnacych wypoczac i nie bojacych sie zwiedzania i aktywnosci. Polecam samochod i zwiedzanie na wlasna reke, pobyt w siam parku i loro parku (twin ticket), podroz na Teide, do Maski i ogolnie objazd wyspy, co zajmie jeden dzien :)

    Opinia dodana: 02 lutego 2014
  • 9,2 / 10

    Klient Wakacje.pl

    msem
    Para
    Pobyt: Styczeń 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Super miejsce, polecam w 100%. Byliśmy w październiku 2013 - ciepło, pięknie, dobre miejsce wypadowe, hotel super, jedzenie bardzo dobre.

    Super miejsce, polecam w 100%. Byliśmy w październiku 2013 - ciepło, pięknie, dobre miejsce wypadowe, hotel super, jedzenie bardzo dobre.

    Opinia dodana: 22 stycznia 2014
  • 9,4 / 10

    anett
    Para
    Pobyt: Lipiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Szukających luksusu, singli, par

    Witam Wszystkich . Bylismy z męzem w Barcelo Santiago od 25 lipca do 2 sierpnia 2013roku. Jestesmy wymagajacy jesli chodzi o hotele zawsze duzo oczekujemy dobrego od takich miejsc . Co prawda w tym roku biura podrozy przesadzily z cenami w okresie letnim nawet bardzo ,i to jest wielkim minusem gdyz niedlugo tydzien w Europie w dobrym hotelu bedzie kosztowa tylel co np. Dominikana czy Kenia jesienią . Odnosnie hotelu jestesmy baardzo zadowoleni--JEDZENIE przepyszne codziennie cos nowego jest dodawane oczywiscie nie wszystko kazdemu bedzie smakowalo bo karzdy ma inne kubki smakowe,ale od sniadania do kolacji bardzo dobre jedzonko a na sniadanku juz czeka schlodzony szampan wytrawny ,na powitanie w hotelu w pierwszy dzien rowniez :)). B.duzy wybor drinkow w barach. w sierpniu jak przyjechalo duzo francuzow i anglikow bo wtedy jest ich najwiecej zaczal sie problem z lezakami niestety. Widoki przepiekne ,atmosfera rozniez wesola .Animacje BOMBA !!!! I wtrakcie dnia duzo atrakcji przy basenach z animatorami ,i sportow na punkty gdzie mozna dostac dyplom he,he tez sporo. A wieczorne animacje swietnie, profesjonalne miedzy 22-23godz ,chyba ze jest biala noc to troszke dluzej:)).Szkoda bylo wyjezdzac. Obok hotelu jest muzyka za zywo w Routhe 66,a taxi za 3euro mozna skoczyc na ''promenade''jak to nazwalismy jestr tam sporo knajpek tez z muzyka tez na zywo i plaza z czarnym piaskiem. Teneryfe zwiedzilismy calą super :)). Loro Park WOW:))). Rezydentka Fatalna .NIGDY nie spotkalismy tak dziwnej i niekompetentnej rezydentki!!! Auto jak zaproponowala to od razu 50euro za kazdy dzien a nie wiadomo jakie to auto ? bo oferty nie przedstawila ! . Duzo trzeba samemu sie dowiadywac bo Ona wiele rzeczy nie mowi na spotkaniu.. Poza tym czekalismy na wycieczke na La gomere ktora miala odbyc sie dzien przed wyjazdem naszym ,przyszlismy wczesnie rano na przystanek i czekalismy na jeepa ,i nas nie zabrali bo na liscie nas nie bylo. Rezydentka nie potrafila tego dopilnowac.

    Opinia dodana: 07 sierpnia 2013
  • 8,6 / 10

    raffiozo
    Para
    Pobyt: Kwiecień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, rodzin z dziećmi, aktywnych

    Hotel świetnie położony - na klifie z pięknym widokiem na Los Gigantos i ocean. My byliśmy na 4p z dala od basenów przy których jest dosyć głośno. Pokoje duże, czyste. Łazienka ok. Śniadania OK. Obiady i kolacje REWLACYJNE. Bogaty wybór owoców morza :). Świetne winko do kolacji i pyszny RomMiele podawane w barze. Warto wypożyczyć auto i zwiedzić wyspę samemu. cena wypożyczenia około 40-50Euro za dobę. Paliwo około 1 Euro. Nie polecamy wycieczki na La Gomery -droga a nic ciekawego nie zobaczycie. Świetne rezydentki Itaki - pomocne i miłe. Szczególnie Zosia - pozdrowienia:) W razie dodatkowych pytań - piszcie :) Pozdrowienia dla Ryśków ;)

    Opinia dodana: 09 czerwca 2013
  • 8,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Michal
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Marzec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, ceniących spokój

    Hotel rewelacyjny jak na cenę promocyjną ( za 8 dni w marcu 2013 - Last Minute - 2050 zł na osobę) - cena dobra, która skusiła mnie na ten wyjazd. Oferta All Inclusive - bradzo dobra - Coca Cola to Coca Cola a nie żadna Polo Kokta czy jakieś inne badziewie, które podają w krajach arabskich, piwo hiszpańskie b. dobre, wino butelkowane, posiłki b. dobre. Naprawdę fajny hotel, choć bez promocji ceny bardzo wysokie. Hotel polecam dla tych którzy nie lubią "agresywnych" animacji i chcą w spokoju wypocząć.

    Opinia dodana: 26 marca 2013
  • 9,3 / 10

    JOLA
    Para
    Pobyt: Lipiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, rodzin z dziećmi, ceniących spokój

    SUPER HOTEL OBSŁUGA WYSMIENITA 2 TYG.SPEDZONE W LUKSUSIE MOGE POLECIĆ Z CAŁEGO SERCA WARTO!!!

    Opinia dodana: 23 lutego 2013
  • 8,1 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Marzena Żerańska
    Para
    Pobyt: Lipiec 2012

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Hotel polecam z czystym sumieniem.Spokojne okolice do wypoczynku w sam raz.Jednak nie dla ludzi szukających rozrywek.Ogólnie pokoje czyste -nie prawda że Polaków kwaterują w byle jakich pokojach.Bez problemu były przygotowane trzy pokoje obok siebie.Widok zrekompensował nam wszystko!!!!Obsługa w porządku bez problemu.Myślę że mogłabym tam wrócić.Ostatnio byliśmy w Costa Adeje Palace też piękny hotel bliżej centrum jednak my odpoczęliśmy w Barcelo Santiago.

    Opinia dodana: 07 sierpnia 2012
1 2 3 4 5 ... 11
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi