7,8 / 10

Dobry
83%
poleca ten hotel
Blue Reef Resort
Egipt / Marsa El Alam

Blue Reef Resort: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 134 opinii

Stosunek jakości do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.1
    Hotel

    • 8.3 Basen
    • 8.3 Obsługa
    • 5.6 Rozrywka i animacje
    • 6.7 Sport
    • 6.5 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.7
    Pokoje

    • 9.1 Czystość
    • 8.1 Łazienka
    • 9.0 Wielkość
    • 8.5 Wyposażenie
  • 7.9
    Posiłki

    • 8.1 Ilość
    • 7.8 Jakość i smak
    • 8.3 Obsługa/serwis
    • 7.3 Urozmaicenie
  • 7.3
    Położenie

    • 6.0 Atrakcje w okolicy
    • 9.3 Ciche i kameralne położenie
    • 5.9 Możliwości komunikacyjne
    • 9.4 Odleglość od plaży
    • 5.7 Restauracje/bary w okolicy
Zalety hotelu:
  • Ciche i kameralne położenie
  • Czyste i przyjemne pokoje
  • Przestronne pokoje
  • Dobre wrażenie ogólne
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 299 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Poznania All Inclusive
    1 359 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 8,5 / 10

    sebastian
    ""
    Pobyt: Lipiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety b.dobre jedzenie, miła atmosfera, czysto, PIĘKNA RAFA ale ciężkie dojście ze względu na brak pomostu. POLECAM
    • Wady BRAK POMOSTU

    Byliśmy rodzinnie w czerwiec/lipiec 2015 i jesteśmy zadowolenie z pobyty w tym resorcie.

    Opinia dodana: 05 lipca 2015
  • 5,8 / 10

    Bartek
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Zalety Rafa
    • Wady Brak animacji monotonne jedzenie brak pomostu do rafy

    Byłem w tym chotelu od 6 do 13 czerwca na początek w recepcji zostało mi zadane pytanie czy chce nice room? Odpowiedziałem że tak za 10 dolarów dostałem pokój w 1 rzędzie od ulicy najdalej od plaży że swmierdzaca łazienka i wyłączającym się prądem. Przez 7 dni nie było żadnych animacji, w hotelu było około 40 osób, cały czas leciała włoska muzyka. Jedzenie mało urozmaicone ale niczego nie brakowało. Jedynym plusem była rafa jest przepiękna, ale trzeba się natrudzic żeby do.niej dotrzeć, szczególnie jak jest silny wiatr induze fale potem jest problem żeby wydostać się z morza.Ogólnie hotelu nie polecam.

    Opinia dodana: 15 czerwca 2015
  • 6,8 / 10

    Monika Trojanowska
    ""
    Pobyt: Styczeń 2015

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Piekna plaża , czyste pokoje
    • Wady położenie hotelu

    Plaża ładna , śliczna rafa koralowa , jedzenie średnie .Pokoje moga byc czyste , schludne bez szału

    Opinia dodana: 10 czerwca 2015
  • 7,3 / 10

    kasia
    ""
    Pobyt: Luty 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Obsługa,jedzonko,atmosfera,dostawałam kwiatki często.
    • Wady Brak pomostu,kawa,kąśliwe komary.

    Byliśmy z mężem 2-a tyg. w tym hotelu,jedzenie było wspaniałe,personel miły,na stolach obrusy, z przekąsek nie korzystaliśmy bo wystarczało nam to co zjedliśmy w restauracji.Said robił pyszne kartofelki na bieżąco,posiłki były uzupełniane na bieżąco,nikt niczego nie wydzielał.Pokojowy Hasan bardzo grzeczny i pracowity,mogliśmy bezproblemowo spacerować gdzie i jak daleko chcieliśmy.Bardzo mile wspominamy pobyt w tym hotelu ale ze względu na sytuację z ruchami islamistycznymi powstrzymaliśmy się z wyjazdem w ten rejon.

    Opinia dodana: 09 czerwca 2015
  • 8,2 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Jola
    ""
    Pobyt: Maj 2015

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Kameralne położenie, przemiła obsługa, ładna plaża, rafa b. ładna, można nawet zobaczyć rekina.
    • Wady brak pomostu lub chociażby platformy z której można byłoby wejść na głębinę podczas sporego wiatru. I to jest jedyna uwaga do tego hotelu.

    Hotel polecam z czystym sumieniem. Dla mnie i moich znajomych jedynym życzeniem byłby kawałek pomostu lub platformy do bezpiecznego zejścia na głębinę. W związku z przypływami i odpływami czasami dopłynięcie na krawędź rafy słabszym pływakom sprawiało sporo trudności. Co do samego hotelu absolutnie żadnych zastrzeżeń!!! Ja trafiłam na termin z małym obłożeniem w hotelu więc to była bajka. Obsługa bardzo miła, szef kuchni - wspaniały, smacznie doprawiał potrawy co w Egipcie nie jest zbyt częste. Czysto, kameralnie, przyjemnie. Pełen relaks. Pogoda - wiadomo w pakiecie - cudowna. Chętnie wrócę do niego ponownie.

    Opinia dodana: 31 maja 2015
  • 10 / 10

    iwona
    Para
    Pobyt: Kwiecień 2015

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Praktycznie hotel spełnia oczekiwania chcących odpocząć w spokoju , ponurkować i zobaczyć piękne rafy , jedzenie , pokoje i obsługa ok . Plaża piaszczysta , czysta .
    • Wady Brak

    Jeśli ktoś pisze , że niestety wkoło jest tylko pustynia , to przepraszam bardzo , ale na przyszłość niech się doinformuje o położeniu hotelu , a nie dziwi się , że wylądował na pustyni . Ogólnie super , tylko jedna przyczepka : trochę wieje i przy nurkowaniu fala spycha na rafy . podobno od maja mniejsze wiatry .

    Opinia dodana: 19 kwietnia 2015
  • 7,5 / 10

    Magda M.
    Para
    Pobyt: Kwiecień 2015

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety +pokoje +jedzenie +obsługa
    • Wady -słabe przekąski -poza sezonem brak animacji -środek pustyni

    Hotel naprawdę godny polecenia. Można wypocząć w pięknym otoczeniu i przy dobrym jedzeniu. Jedyny minus to położenie hotelu. W pobliżu tylko pustynia i duże centrum nurkowania. Polecam wycieczke na quadach po pustyni :)

    Opinia dodana: 12 kwietnia 2015
  • 10 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Joanna Tarwacka
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Marzec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety przemiła obsługa pyszne jedzenie czysto przy samej plaży leżaki i parasole przy basenie i plaży w cenie piękana rafa koralowa atrakcje: safari quadami, wielbłądy przy hotelu
    • Wady poza sezonem brak animacji dla Polaków ale i tak warto jechać!

    Naprawdę polecam!!! W pokojach i całym hotelu czysto, za dolara codziennie nowe dekoracje z ręczników wykonane przez przesympatycznego Ahmeda. Przy basenie i plaży biega Józek, masażysta z poczuciem humoru który umila cały wyjazd. Jedzenie jest pyszne, różnorodne, z wyjątkiem śniadań gdzie jest mało rzeczy na słono natomiast spoty wybór słodkich (naleśniki, drożdżówki itp). Świetne miejsce do snurkowania, piękna rafa koralowa, niedaleko hotelu centrum nurkowe. W hotelu klimatyczna chatka gdzie można zapalić szisze, basen mniejszy z podgrzewaną wodą, leżaki parasole codziennie czyste ręczniki na plażę.

    Opinia dodana: 16 marca 2015
  • 10 / 10

    Klient Wakacje.pl

    bb
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Luty 2015

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Blisko plaża,piękna rafa
    • Wady brak

    Byliśmy w tym hotelu w lutym 2015.Hotel położony blisko plaży,cudowna rafa,jedzenie dobre każdy znajdzie coś dla siebie.Miła i zawsze pomocna obsługa.

    Opinia dodana: 28 lutego 2015
  • 8,8 / 10

    Sylwia
    Para
    Pobyt: Styczeń 2015

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Piękne położenie, kameralny klimat, sympatyczna obsługa
    • Wady Brak animacji

    Bardzo sympatyczny, kameralny hotel. Położony przy plaży. Piękna rafa, żółwie. Jedzenie na dobrym poziomie. Obsługa bardzo sympatyczna. Generalnie hotel nastawiony na Włochów więc muzyka, jedzenie i klimat dostosowany do nich. Pokoje czyste, większość z widokiem na morze. Obsługa bardzo pomocna i miła. Polecam SPA- masaże genialne szczególnie w wykonaniu Waida a cena niższa zdecydowanie niż w Polsce. Baseny czyste, jeden z podgrzewaną wodą. Polecam hotel dla par, które chcą odpocząć i romantycznie spędzić trochę czasu.

    Opinia dodana: 19 stycznia 2015
1 2 3 4 5 ... 14
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi