7,8 / 10

Dobry
82%
poleca ten hotel
Blue Reef Resort
Egipt / Marsa El Alam

Blue Reef Resort: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 121 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.0
    Hotel

    • 8.3 Basen
    • 8.3 Obsługa
    • 5.4 Rozrywka i animacje
    • 6.5 Sport
    • 6.4 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.7
    Pokoje

    • 9.1 Czystość
    • 8.2 Łazienka
    • 9.1 Wielkość
    • 8.5 Wyposażenie
  • 7.2
    Położenie

    • 5.7 Atrakcje w okolicy
    • 9.4 Ciche i kameralne położenie
    • 5.6 Możliwości komunikacyjne
    • 9.4 Odleglość od plaży
    • 5.4 Restauracje/bary w okolicy
  • 7.9
    Posiłki

    • 8.2 Ilość
    • 7.8 Jakość i smak
    • 8.4 Obsługa/serwis
    • 7.3 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Ciche i kameralne położenie
  • Przestronne pokoje
  • Czyste i przyjemne pokoje
  • Świetna obsługa kelnerska
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 671 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Warszawy All Inclusive
    1 699 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 7,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    SYLWIA
    Para
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety DOBRE JEDZENIE,CZYSTO,SPOKOJNIE
    • Wady BRAK POMOSTU TO DUŻY MINUS ,TRUDNE DOJSCIE ZEBY POSNURKOWAC,

    Animacje tylko dla Włochów.....pobyt uważam za udany...

    Opinia dodana: 16 października 2014
  • 7,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Michał
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Maj 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Blisko bazy nurkowej, jak dla mnie dobra kuchnia. Duża swoboda.
    • Wady Widać ślady zużycia- klima czasem działa głośna albo słabo. Bezpłatne trunki bardzo marne.

    Fajne miejsce dla ludzi oczekujących spokojnego wypoczynku. Nie znajduje się w żadnym wielkim ośrodku turystycznym, skromna oferta animacji, niewiele atrakcji (poza nurkowaniem) w pobliżu hotelu. Za to spokój, zupełnie dobra kuchnia, przyzwoite baseny i sympatyczny namiot beduiński na wieczorną kawę i sziszę

    Opinia dodana: 16 października 2014
  • 5,9 / 10

    lukas
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety ładne pokoje, czysto, miła obsługa
    • Wady komletnie nic sie nie dzieje, brak pomostu, odpływ i morze cofa sie o jakies 200m, 2 euro za 3l wody, 10$ za dyskoteke, brak animacji

    Hotel pod względem pokoi i czystości w porządku, jedzenie średnie bez rewelacji, brak lodów. Woda w butelkach płatna 3l - 2 Euro!!!!, żenada. Brak animacji, poza jednym wieczorem taniec brzucha i derwisz, w czwartek dyskoteka 10$, poza tym to kicha. Hotel nastawiony na Włochów, poza nimi polacy i czesi. Brak pomostu,totalna porażka!!! pierwszy ok 3minuty płatny 5$ za dzień, drugi bezpłatny ale jakies 12minut spacerkiem, przy duzej fali mozna sie poodzierac o stopnie i barierke, rafa naprawdę super, pełna życia, można spotkać zółwia, manty a nawet delfiny!!!. Z hotelu zejscie na rafę w butach, przy odpływie morze się cofa o jakies 200m. Cisza spokoj,reczniki i lezaki bezplatnie nie ma problemu ze znalezieniem miejsca, bezplatne sejfy w pokojach no i hit na restauracji Morgan Freemann:). Pomiedzy posilkami serwowane nalesniki po obiedzie, niestety kto pierwszy ten lepszy(ograniczona ilosc) raz trafily sie mini hot-dogi, alkohole nie rozrabiane, piwo z butelki, mozna trafic na cieple i wygazowane. Hotel dla emerytów i rencistow, ktorzy w dodatku nie umieja pływać!!! Animatorzy dno kompletne!!!!Ceny z racji na brak konkurencji wysokie jak i u hotelowych sklepikarzy jak i w aptece po drugiej stronie ulicy. Najtansze zakupy w dwoch szopkach u tubylcow blisko 1 pomostu:)

    Opinia dodana: 24 września 2014
  • 5,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    sss
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    Hotel jak na egipski warunki w miarę, okolica to pustki i pustkowia, nie ma absolutnie nic, 3 sklepy na przeciwko hotelu (apteka, fryzjer, mikro-spożywczy) i pustynia, plaża blisko przy hotelu piaszczysta (raf brak), jedzenie niedobre (pochowane w prześcieradłach) jakiś egipski zwyczaj chyba, nie wiem, mnie odrzucał, kawa okropna (kwaśna i lura), pokoje ogromne, sprzątane codziennie (i codziennie mieliśmy za euro napiwku z ręczników jakieś zwierzątka - fajne), wokół hotelu zielono (ładnie), my byliśmy w grudniu więc zero animacji i dodatkowo trwały jakieś prace budowlane, basen ładny czysty z ciepłą wodą, odradzam stanowczo wycieczki fakultatywne "Stare-Nowe miasto" - cały dzień w autokarze od rana do 23ej, pilot wycieczki to był Egipcjanin mówiący trochę po polsku który zabrał nas na jakieś przedmieścia gdzie bose dzieci goniły kozy, potem do jakiejś starej kapliczki gdzie po ostrej kłótni kazano wszystkim kobietom ubrać jakieś stare szmaty żeby zbyt rozebrane tam nie weszły, potem niby zakupy na targu (jeden sklep zakurzony cuchnący i brudny prowadzony przez 'znajomego' naszego pilota gdzie o cenę trzeba było się wykłócić a pilot chętnie 'pomagał negocjować' - komedia i żenada, w końcu pod wieczór dodarliśmy do nowego miasta ale że było późno to mieliśmy tam na czas dla siebie z 30min i do autokaru biegiem, no i finał ok 22ej jakaś dyskoteka pod gołym niebem tyle że ludzie byli zmęczeni, głodni i zmarznięci a na zewnątrz było z 15 stopni a Egipcjanie (właściciele dyskoteki) puścili ekstra głośno muzykę i czekali chyba aż się impreza rozkręci - no masakra, po licznym prośbach i zażaleniach w końcu udało nam się nakłonić pilota wycieczki do tego by jak najszybciej odwiózł nas do hotelu ... po 23ej masakra i jeszcze wzięli za to pieniądze

    Opinia dodana: 22 czerwca 2014
  • 5,4 / 10

    ewa
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    za mało urozmaicenia zero animacji tylko muzyka przy basenie

    Opinia dodana: 22 czerwca 2014
  • 9,1 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Ewa Majwald-Lasota
    Para
    Pobyt: Marzec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Cichy,z miłą obsługą
    • Wady brak pomostu na rafę

    świetne jedzenie, przemiła obsługa, cisza spokój, rezydenci biura Alfa Star jak zwykle mało pomocni

    Opinia dodana: 03 kwietnia 2014
  • 7,5 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Wladek
    Para
    Pobyt: Listopad 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Kameralny,ladnie polozony,bliski dostep do morza i rafy.
    • Wady Zuzyte wyposazenie.

    Jestesmy bardzo zadowoleni z pobytu.Mielismy to czego oczekiwalismy kupujac wyjazd.Brakowalo nam wody do picia w pokoju .Niezbedna w nocy, jak sie zapomni kupic, jest problem. Ocena hotelu i pobytu przy oblozeniu ok 10%.

    Opinia dodana: 28 listopada 2013
  • 7,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Emil
    Para
    Pobyt: Październik 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Cichy, spokojny, czysty.

    Hotel jak hotel, największą zaletą jest pobliska rafa koralowa - żywa, wadą - dość kłopotliwe dojście do niej (brak pomostu). W pobliżu polskojęzyczna baza nurkowa. Ogólnie - polecam.

    Opinia dodana: 31 października 2013
  • 7,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Piotr

    Pobyt: Grudzień -0001

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, ceniących spokój

    pobyt 2 tyg: w I prawie pusty hotel - marzenie!, w II sporo więcej ludzi ale tłok jakos rozładowały wycieczki. Hotel na uboczu, ładna rafa przy plaży, brak pomostu - poza tym nie mam zastrzeżeń, hotel zdecydowanie sprofilowany na Włochów

    Opinia dodana: 16 sierpnia 2013
  • 5,4 / 10

    Karolina
    Para
    Pobyt: Sierpień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Hotel dla tych, którzy chcą wypocząć i nic nie robić. My pojechaliśmy właśnie z takim zamiarem i to w 100% się udało. Ogromny minus za wejście do morza, które mimo zapewnień nie jest łagodne. Brak pomostu więc przez około 600 m trzeba iść przez ostrą i śliską rafę,żeby dostać się na głębokie wody i zobaczyć rafę trzeba przebrnąć przez skały co niestety grozi poranieniem. Jedzenia dużo - czy smaczne to już kwestia gustu-głodni nie chodziliśmy. Pokoje czyste, obsługa nastawiona głównie na Włochów którzy stanowią 90 % gości hotelu. 1 raz w tygodniu animacje, poza tym cisza i spokój. Jeśli ktoś szuka rozrywki to napewno nie tu. Ogółem hotel dla mało wymagających w stosunkowo niskiej cenie.

    Opinia dodana: 11 sierpnia 2013
1 2 3 4 5 ... 13
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi