7,8 / 10

Dobry
84%
poleca ten hotel
Blue Reef Resort
Egipt / Marsa El Alam

: /

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 98 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.0
    Hotel

    • 8.4 Basen
    • 8.4 Obsługa
    • 5.4 Rozrywka i animacje
    • 6.6 Sport
    • 6.4 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.8
    Pokoje

    • 9.2 Czystość
    • 8.2 Łazienka
    • 9.1 Wielkość
    • 8.5 Wyposażenie
  • 7.3
    Położenie

    • 5.8 Atrakcje w okolicy
    • 9.5 Ciche i kameralne położenie
    • 5.6 Możliwości komunikacyjne
    • 9.5 Odleglość od plaży
    • 5.5 Restauracje/bary w okolicy
  • 8.0
    Posiłki

    • 8.3 Ilość
    • 7.9 Jakość i smak
    • 8.5 Obsługa/serwis
    • 7.4 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Ciche i kameralne położenie
  • Czyste i przyjemne pokoje
  • Przestronne pokoje
  • Świetna obsługa kelnerska
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Warszawy All Inclusive
    1 644 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 657 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 9,1 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Ewa Majwald-Lasota
    Para
    Pobyt: Marzec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Cichy,z miłą obsługą
    • Wady brak pomostu na rafę

    świetne jedzenie, przemiła obsługa, cisza spokój, rezydenci biura Alfa Star jak zwykle mało pomocni

    Opinia dodana: 03 kwietnia 2014
  • 7,5 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Wladek
    Para
    Pobyt: Listopad 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Kameralny,ladnie polozony,bliski dostep do morza i rafy.
    • Wady Zuzyte wyposazenie.

    Jestesmy bardzo zadowoleni z pobytu.Mielismy to czego oczekiwalismy kupujac wyjazd.Brakowalo nam wody do picia w pokoju .Niezbedna w nocy, jak sie zapomni kupic, jest problem. Ocena hotelu i pobytu przy oblozeniu ok 10%.

    Opinia dodana: 28 listopada 2013
  • 7,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Emil
    Para
    Pobyt: Październik 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Cichy, spokojny, czysty.

    Hotel jak hotel, największą zaletą jest pobliska rafa koralowa - żywa, wadą - dość kłopotliwe dojście do niej (brak pomostu). W pobliżu polskojęzyczna baza nurkowa. Ogólnie - polecam.

    Opinia dodana: 31 października 2013
  • 7,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Piotr

    Pobyt: Grudzień -0001

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, ceniących spokój

    pobyt 2 tyg: w I prawie pusty hotel - marzenie!, w II sporo więcej ludzi ale tłok jakos rozładowały wycieczki. Hotel na uboczu, ładna rafa przy plaży, brak pomostu - poza tym nie mam zastrzeżeń, hotel zdecydowanie sprofilowany na Włochów

    Opinia dodana: 16 sierpnia 2013
  • 5,4 / 10

    Karolina
    Para
    Pobyt: Sierpień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Hotel dla tych, którzy chcą wypocząć i nic nie robić. My pojechaliśmy właśnie z takim zamiarem i to w 100% się udało. Ogromny minus za wejście do morza, które mimo zapewnień nie jest łagodne. Brak pomostu więc przez około 600 m trzeba iść przez ostrą i śliską rafę,żeby dostać się na głębokie wody i zobaczyć rafę trzeba przebrnąć przez skały co niestety grozi poranieniem. Jedzenia dużo - czy smaczne to już kwestia gustu-głodni nie chodziliśmy. Pokoje czyste, obsługa nastawiona głównie na Włochów którzy stanowią 90 % gości hotelu. 1 raz w tygodniu animacje, poza tym cisza i spokój. Jeśli ktoś szuka rozrywki to napewno nie tu. Ogółem hotel dla mało wymagających w stosunkowo niskiej cenie.

    Opinia dodana: 11 sierpnia 2013
  • 4,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    dżaba
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2013

    MASAKRA!Nie polecam, byłam tam 2 tygodnie ,jedzenie do znudzenia codziennie to samo ,późne śniadanie to jakiś żart, stare ciastka francuskie,po południu codziennie naleśniki(jako przekąski),zero animacji dla Polaków, wszystko pod Włochów(mają swoich animatorów),zero życia nocnego,obsługa przy barze basenowym robi łaskę że tam pracuje,nie ma wody żeby wziąć do pokoju tylko trzeba sobie kupić w ,,ichnym,, markeciku.Jedyny wspaniały człowiek to Mohamed były pracownik Itaki, który bezinteresownie się nami zajmował i prywatnie jeździł z nami gdzie tylko chcieliśmy(idealnie znał polski),rezydentka to kolejna pomyłka.NIE POLECAM tego hotelu a już na pewno nie w wersji all inclusive!!! (

    Opinia dodana: 23 czerwca 2013
  • 4,7 / 10

    Kolo
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Nie polecam ! Nie można nalewać wody mineralnej do butelki, żeby umyć zęby, bo gonią. Cały czas to samo jedzenie. Późne śniadanie to 5 drożdżówek na krzyż do zjedzenia. Obsługa baru nieuprzejma, udaje, że nie widzi gości, którzy stoją w kolejce do baru piszą w tym czasie smsy. Skrzynka pocztowa to atrapa i na ozdobe, nie można w ogóle wysyłać pocztówek z hotelu. Przyjechałam do pokoju, zastałam pękniętą klamkę do drzwi balkonowych, których nie dało się przez to otworzyć, po wezwaniu obsługi została mi naliczona opłata w wysokości 15 dolarów, za to, że ktoś zepsuł klamkę. Masakra. Słaba rafa koralowa, rybki gryzące, brak pomostu, lub oddalony sporo od hotelu za który trzeba płacić 7$. Mogę polecić jedynie dwóch pracowników: Amr oraz Mohamed (były pracownik Itaki), którzy świetnie mówią po polsku, pomagają w każdych okolicznościach. Nie polecam !!!!

    Opinia dodana: 23 czerwca 2013
  • 6,9 / 10

    Klient Wakacje.pl

    sylwia
    Para
    Pobyt: Maj 2013

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych, ceniących spokój

    Brak pomostu to duży minus,animacje tylko dla włochów,zero zycia nocnego.

    Opinia dodana: 27 maja 2013
  • 7,5 / 10

    Pauloma
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Kwiecień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój, aktywnych, rodzin z dziećmi

    Hotel super ! Rewelacyjna obsługa rezydenta Mohameda z biura Itaka, który świetnie mówił po Polsku. W razie potrzeby można było na niego liczyć - zawsze! cudowna rafa koralowa!

    Opinia dodana: 19 kwietnia 2013
  • 8,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Joanna
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Marzec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Zdecydowany plus to: ciepła woda w basenie (co w marcu jest b. ważne); ponadto świetne miejsce do podglądania ryb w morzu; sympatyczna nienachalna obsługa w całym hotelu. Zdecydowany minus: brak animacji (dla Włochów były). Cena wycieczki statkiem na rafę [z biura Itaka] nieuzasadnienie wysoka!

    Opinia dodana: 09 kwietnia 2013
1 2 3 4 5 ... 12
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi