7,8 / 10

Dobry
81%
poleca ten hotel
Blue Reef Resort
Egipt / Marsa El Alam

Blue Reef Resort: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 139 opinii

Stosunek jakości do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.1
    Hotel

    • 8.3 Basen
    • 8.3 Obsługa
    • 5.6 Rozrywka i animacje
    • 6.7 Sport
    • 6.5 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.7
    Pokoje

    • 9.1 Czystość
    • 9.0 Wielkość
    • 8.5 Wyposażenie
    • 8.2 Łazienka
  • 7.4
    Położenie

    • 6.1 Atrakcje w okolicy
    • 9.2 Ciche i kameralne położenie
    • 6.1 Możliwości komunikacyjne
    • 9.3 Odleglość od plaży
    • 5.8 Restauracje/bary w okolicy
  • 7.8
    Posiłki

    • 8.0 Ilość
    • 7.7 Jakość i smak
    • 8.2 Obsługa/serwis
    • 7.2 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Ciche i kameralne położenie
  • Czyste i przyjemne pokoje
  • Przestronne pokoje
  • Komfortowo wyposażone pokoje
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 829 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Warszawy - Chopin All Inclusive
    1 845 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 9,4 / 10

    Martyna
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Cisza i spokój, czysta plaża, piękna rafa, czyste i schludne pokoje, wystarczająca ilość i różnorodność jedzenia, duża ilość leżaków, fantastyczna obsługa
    • Wady płatne wifi

    Witam! Spędziłam tydzień w hotelu Blue Reef (18.07-25.07) i moja opinia jest jak najbardziej pozytywna. Posiłki były wystarczające i był wybór- Jeśli ktoś twierdzi, że nie było wyboru to za przeproszeniem- co jada w domu? Pokoje czyste, z ładnymi widokami i niespodziankami po sprzątaniu ;-) Nad basenem miła atmosfera- Można porozmawiać z obsługą, nawet się powygłupiać. Muzyka wcale nie była taka głośna!! Plaża piaszczysta, pełna leżaków i krabów :P Morze troszkę płytkie, ale pełne rybek i rozgwiazd. Na plaży nawet można było głaskać wielbłądy :P Blisko do pięknej rafy koralowej, a na darmowy pomost można było pójść troszkę dalej. Moje wakacje były bardzo udane i polecam każdemu, kto chce tanio, ale dobrze wypocząć. Świetny hotel, żal było wracać do domu po prostu. Jak widzę niektóre opinie, to mam wrażenie, że byłam gdzie indziej :P

    Opinia dodana: 02 sierpnia 2015
  • 3,3 / 10

    Kinga
    ""
    Pobyt: Lipiec 2015

    • Zalety czystość, miła obsługa, przyhotelowa rafa,
    • Wady brak piaszczystej plaży, brak pomostu, kiepskie jedzenie, nudno, brak dyskoteki, brak animacji, zabaw dla dzieci,

    Hotel położony nad samym morze, ale nie ma pomostu. 200 m od lądu znajduje się nawet fajna rafa. Można ponurkować. Niestety, nic poza tym. Przez 2 tygodnie animatorzy zorganizowali aqua aerobik 3 razy - to tyle z animacji i zabaw dla dzieci. Gdyby nie nasza "paczka" można by się zanudzić. Pokoje raczej czyste, ale ubogo w papier toaletowy, brak mydła w łazience. No i to nieszczęsne jedzenie! codziennie to samo. Sałatki z resztek z dnia poprzedniego, ryby z dnia poprzedniego, kurczak odgrzewany....nie specjalne posiłki. Jedynie ciasto - dobre.

    Opinia dodana: 29 lipca 2015
  • 7,4 / 10

    Aga
    ""
    Pobyt: Lipiec 2015

    • Zalety czysto, zadbany teren wokół hotelu, miła obsługa, nad morzem, piękna dostępna rafa,
    • Wady posiłki, brak wyboru na śniadaniu, codziennie omlet, naleśniki i ser biały....obiad, kolacja codziennie to samo..Brak animacji i zabaw dla dzieci....

    Hotel położony nad samym morzem, dostęp do rafy. Miła obsługa, ale niestety jedzenie fatalne.

    Opinia dodana: 26 lipca 2015
  • 10 / 10

    Alda
    ""
    Pobyt: Lipiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety obsluga,jedzenie,pokoje
    • Wady brak

    bylam z rodzina,bardzo nam sie podobalo,obsluga bardzo mila,wszyscy sie staraja zeby turysta byl zadowolony!!!!nie wiem komu tam brakowalo przekasek,ale moim zdaniem mogloby ich nie byc w ogole,bo po obiedzie nie chcialo sie nawet kolacji,rafa bardzo piekna,morze,plaza tez!!!warto jechac jak chce sie odpoczac od wszystkiego i od wszystkich!!jedynie wieczorami brakowalo animacji,ale wczesniej kladlo sie spac i bardzo rano sie wstawalo zeby sie nacieszyc ta pieknoscia!!!

    Opinia dodana: 21 lipca 2015
  • 6,1 / 10

    Monika
    ""
    Pobyt: Lipiec 2015

    • Zalety pokój- czystość, ładna plaża, ogród, basen
    • Wady brak posiłków między głównymi, głośna muzyka z plaży i z basenu, brak wyboru jedzenia na śniadania, zero animacji, brak fish baru, kids klubu, dyskotek czy animacji !

    W hotelu byłam z synem od 28.06.do 11.07 i gdybym nie spędziła w nim tylko 3 dni to chyba bym w nim zwariowała ! na szczęście nurkuję i większość czasu spędziłam poza hotelem ! Ogólnie hotel ładny , miejsce, plaża, baseny, czystość, pokoje ! I to wszystko. W Egipcie byłam 6 raz w Marsa Alam 3 , Bardzo słabe jedzenie zwłaszcza śniadania, wyżywienie HB a nie ALL , głośno !!! na maxa głośniki bębniące ze strony plaży jak i z basenu-zero reakcji na prośby o przyciszenie-lub tylko na chwilę, wieczorem nawet na prośby gości o odrobinę muzyki by się pobawić- zero reakcji -1 się udało przez całe 2 tygodnie. W hotelu 80% Polaków za to zero animatorów PL zero animacji, brak kids klubu...animatorzy opłaceni przez Włoskie biura -dla gości włoskich. brak FISH MARKETU podanego w ofercie, brak przekąsek pomiędzy posiłkami. Nie wyobrażam sobie spędzić tam "wczasów na leżaku" ja nurkuję więc na 2 tygodnie pobytu w hotelu byłam raptem 3 dni -i naprawdę szczerze-nie da się zrelaksować! chyba że ktoś jest głuchy albo ma stopery do uszu. Jako jedyny hotel w Egipcie ma inny czas ! godzinę do przodu-więc jak wracałam z nurkowań nie jadłam obiadu bo było za późno- trzeba było czekać do kolacji bo z przekąsek między obiadem a kolacją były tylko naleśniki-i to tylko przez chwilę. ! Położenie Ok ! piękne morze i jak na Egipt nawet podczas odpływów miał głębsze miejsca gdzie można było się zamoczyć :-) piękna rafa mimo braku pomostu warto było się do niej dostać , Budynki ok , wszędzie blisko bo Hotel na niewielkiej powierzchni, ładna plaża choć mała...ale nie brakowało leżaków... ładny zielony ogród :-) na zewnątrz sklepiki -ja wybierałam się kilka razy po wodę , lody czy chipsy dla syna -supermarket obok bazy 3WILL na prawo po wyjściu z bramy . Obsługa raczej miła, choć gdy występował jakiś problem , czy prośby ze strony gości często reagowała złośliwością...np. przy prośbach o ściszenie czy odwrócenie głośnika z bębniącą muzyką-było ciszej na chwilę a później jeszcze głośniej, czy przy ba

    Opinia dodana: 15 lipca 2015
  • 8,5 / 10

    sebastian
    ""
    Pobyt: Lipiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety b.dobre jedzenie, miła atmosfera, czysto, PIĘKNA RAFA ale ciężkie dojście ze względu na brak pomostu. POLECAM
    • Wady BRAK POMOSTU

    Byliśmy rodzinnie w czerwiec/lipiec 2015 i jesteśmy zadowolenie z pobyty w tym resorcie.

    Opinia dodana: 05 lipca 2015
  • 5,8 / 10

    Bartek
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Zalety Rafa
    • Wady Brak animacji monotonne jedzenie brak pomostu do rafy

    Byłem w tym chotelu od 6 do 13 czerwca na początek w recepcji zostało mi zadane pytanie czy chce nice room? Odpowiedziałem że tak za 10 dolarów dostałem pokój w 1 rzędzie od ulicy najdalej od plaży że swmierdzaca łazienka i wyłączającym się prądem. Przez 7 dni nie było żadnych animacji, w hotelu było około 40 osób, cały czas leciała włoska muzyka. Jedzenie mało urozmaicone ale niczego nie brakowało. Jedynym plusem była rafa jest przepiękna, ale trzeba się natrudzic żeby do.niej dotrzeć, szczególnie jak jest silny wiatr induze fale potem jest problem żeby wydostać się z morza.Ogólnie hotelu nie polecam.

    Opinia dodana: 15 czerwca 2015
  • 6,8 / 10

    Monika Trojanowska
    ""
    Pobyt: Styczeń 2015

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Piekna plaża , czyste pokoje
    • Wady położenie hotelu

    Plaża ładna , śliczna rafa koralowa , jedzenie średnie .Pokoje moga byc czyste , schludne bez szału

    Opinia dodana: 10 czerwca 2015
  • 7,3 / 10

    kasia
    ""
    Pobyt: Luty 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Obsługa,jedzonko,atmosfera,dostawałam kwiatki często.
    • Wady Brak pomostu,kawa,kąśliwe komary.

    Byliśmy z mężem 2-a tyg. w tym hotelu,jedzenie było wspaniałe,personel miły,na stolach obrusy, z przekąsek nie korzystaliśmy bo wystarczało nam to co zjedliśmy w restauracji.Said robił pyszne kartofelki na bieżąco,posiłki były uzupełniane na bieżąco,nikt niczego nie wydzielał.Pokojowy Hasan bardzo grzeczny i pracowity,mogliśmy bezproblemowo spacerować gdzie i jak daleko chcieliśmy.Bardzo mile wspominamy pobyt w tym hotelu ale ze względu na sytuację z ruchami islamistycznymi powstrzymaliśmy się z wyjazdem w ten rejon.

    Opinia dodana: 09 czerwca 2015
  • 8,2 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Jola
    ""
    Pobyt: Maj 2015

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Kameralne położenie, przemiła obsługa, ładna plaża, rafa b. ładna, można nawet zobaczyć rekina.
    • Wady brak pomostu lub chociażby platformy z której można byłoby wejść na głębinę podczas sporego wiatru. I to jest jedyna uwaga do tego hotelu.

    Hotel polecam z czystym sumieniem. Dla mnie i moich znajomych jedynym życzeniem byłby kawałek pomostu lub platformy do bezpiecznego zejścia na głębinę. W związku z przypływami i odpływami czasami dopłynięcie na krawędź rafy słabszym pływakom sprawiało sporo trudności. Co do samego hotelu absolutnie żadnych zastrzeżeń!!! Ja trafiłam na termin z małym obłożeniem w hotelu więc to była bajka. Obsługa bardzo miła, szef kuchni - wspaniały, smacznie doprawiał potrawy co w Egipcie nie jest zbyt częste. Czysto, kameralnie, przyjemnie. Pełen relaks. Pogoda - wiadomo w pakiecie - cudowna. Chętnie wrócę do niego ponownie.

    Opinia dodana: 31 maja 2015
1 2 3 4 5 ... 14
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi