7,8 / 10

Dobry
83%
poleca ten hotel
Blue Reef Resort
Egipt / Marsa El Alam

Blue Reef Resort: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 129 opinii

Stosunek jakości do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.1
    Hotel

    • 8.4 Basen
    • 8.4 Obsługa
    • 5.5 Rozrywka i animacje
    • 6.7 Sport
    • 6.6 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.7
    Pokoje

    • 9.1 Czystość
    • 9.1 Wielkość
    • 8.5 Wyposażenie
    • 8.2 Łazienka
  • 7.3
    Położenie

    • 5.9 Atrakcje w okolicy
    • 9.3 Ciche i kameralne położenie
    • 5.8 Możliwości komunikacyjne
    • 9.4 Odleglość od plaży
    • 5.6 Restauracje/bary w okolicy
  • 7.9
    Posiłki

    • 8.1 Ilość
    • 7.8 Jakość i smak
    • 8.4 Obsługa/serwis
    • 7.3 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Ciche i kameralne położenie
  • Czyste i przyjemne pokoje
  • Przestronne pokoje
  • Pomocna obsługa hotelowa
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 559 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Warszawy - Chopin All Inclusive
    1 598 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 10 / 10

    iwona
    Para
    Pobyt: Kwiecień 2015

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Praktycznie hotel spełnia oczekiwania chcących odpocząć w spokoju , ponurkować i zobaczyć piękne rafy , jedzenie , pokoje i obsługa ok . Plaża piaszczysta , czysta .
    • Wady Brak

    Jeśli ktoś pisze , że niestety wkoło jest tylko pustynia , to przepraszam bardzo , ale na przyszłość niech się doinformuje o położeniu hotelu , a nie dziwi się , że wylądował na pustyni . Ogólnie super , tylko jedna przyczepka : trochę wieje i przy nurkowaniu fala spycha na rafy . podobno od maja mniejsze wiatry .

    Opinia dodana: 19 kwietnia 2015
  • 7,5 / 10

    Magda M.
    Para
    Pobyt: Kwiecień 2015

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety +pokoje +jedzenie +obsługa
    • Wady -słabe przekąski -poza sezonem brak animacji -środek pustyni

    Hotel naprawdę godny polecenia. Można wypocząć w pięknym otoczeniu i przy dobrym jedzeniu. Jedyny minus to położenie hotelu. W pobliżu tylko pustynia i duże centrum nurkowania. Polecam wycieczke na quadach po pustyni :)

    Opinia dodana: 12 kwietnia 2015
  • 10 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Joanna Tarwacka
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Marzec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety przemiła obsługa pyszne jedzenie czysto przy samej plaży leżaki i parasole przy basenie i plaży w cenie piękana rafa koralowa atrakcje: safari quadami, wielbłądy przy hotelu
    • Wady poza sezonem brak animacji dla Polaków ale i tak warto jechać!

    Naprawdę polecam!!! W pokojach i całym hotelu czysto, za dolara codziennie nowe dekoracje z ręczników wykonane przez przesympatycznego Ahmeda. Przy basenie i plaży biega Józek, masażysta z poczuciem humoru który umila cały wyjazd. Jedzenie jest pyszne, różnorodne, z wyjątkiem śniadań gdzie jest mało rzeczy na słono natomiast spoty wybór słodkich (naleśniki, drożdżówki itp). Świetne miejsce do snurkowania, piękna rafa koralowa, niedaleko hotelu centrum nurkowe. W hotelu klimatyczna chatka gdzie można zapalić szisze, basen mniejszy z podgrzewaną wodą, leżaki parasole codziennie czyste ręczniki na plażę.

    Opinia dodana: 16 marca 2015
  • 10 / 10

    Klient Wakacje.pl

    bb
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Luty 2015

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Blisko plaża,piękna rafa
    • Wady brak

    Byliśmy w tym hotelu w lutym 2015.Hotel położony blisko plaży,cudowna rafa,jedzenie dobre każdy znajdzie coś dla siebie.Miła i zawsze pomocna obsługa.

    Opinia dodana: 28 lutego 2015
  • 8,8 / 10

    Sylwia
    Para
    Pobyt: Styczeń 2015

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Piękne położenie, kameralny klimat, sympatyczna obsługa
    • Wady Brak animacji

    Bardzo sympatyczny, kameralny hotel. Położony przy plaży. Piękna rafa, żółwie. Jedzenie na dobrym poziomie. Obsługa bardzo sympatyczna. Generalnie hotel nastawiony na Włochów więc muzyka, jedzenie i klimat dostosowany do nich. Pokoje czyste, większość z widokiem na morze. Obsługa bardzo pomocna i miła. Polecam SPA- masaże genialne szczególnie w wykonaniu Waida a cena niższa zdecydowanie niż w Polsce. Baseny czyste, jeden z podgrzewaną wodą. Polecam hotel dla par, które chcą odpocząć i romantycznie spędzić trochę czasu.

    Opinia dodana: 19 stycznia 2015
  • 9,1 / 10

    Pelasia
    Para
    Pobyt: Listopad 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Czystość całego hotelu. Wszyscy byli bardzo mili, przyjaźni, pomocni Rafa naprawdę śliczna, można natrafić na żółwia Na przeciwko hotelu dwa supermarkety
    • Wady Brak polskich animatorów, brak przekąsek między posiłkami ( pomijając naleśniki o 16 ) jedzenie średniej jakości

    Nie zgadzam się z opinią którą zamieścił Pan Filip. Polacy faktycznie przesiadywali w barze przy basenie wieczorami, ale co mieli innego do roboty? słońce zachodzi już o godzinie 17:00 i jak chyba większość turystów każdy przyjechał odpocząć , poznać nowych ludzi i się dobrze bawić, a nie kłaść się spać zaraz po kolacji. Nigdy nie słyszałam krzyków, wrzasków i złego zachowywania się. Jedynie to śmiechy i karaoke zorganizowane przez animatorów włoskich które trwało do 22:00. ALe czy to coś złego? Spotkaliśmy się natomiast z POLAKAMI którym cicha muzyka puszczana przy hotelowym basenie nawet przeszkadzała ( najwyraźniej w drzemce) i stawali się pośmiewiskiem wśród innych polaków, rezydentów i całej obsługi ( muzyka musi być puszczana- jest to wymóg hotelu) Dla Nas pobyt jak najbardziej udany, poleciłabym hotel innym, a nawet wróciłabym do niego innym razem.

    Opinia dodana: 09 grudnia 2014
  • 4,2 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Filip
    Para
    Pobyt: Listopad 2014

    • Zalety Położenie
    • Wady Niski standard oraz podłe jedzenie.

    Byłem w tym hotelu kilkakrotnie ze względu na bliskość wspaniałej bazy nurkowej w Marsa Shagra.Kilka lat temu hotel opanowany był przez Włochów.Dzisiaj w przewadze Polacy nurkujący jak i pijący.Przykro patrzeć jak ulubionym miejscem większości Polaków to bar przy basenie gdzie leje się darmowy alkohol .Wersja ALL INCLUSIV wyzwala w naszych rodakach dzikie żądze picia na maksa. Wyżywienie i obsługa na niskim poziomie.Na południe od hotelu Blue Reef wszystkie hotele są już zamknięte i pozosatje kwestią czasu jak zamkną i Blue Reef.Reasumując hotel obniża standart usług i wyżywienia ratując tonący okręt.Szkoda,że w pamieci Egipcjan pozostanie obraz Polaków przypominających swym zachowaniem rozbawionych Rosjan którym do zabawy potrzebna jest mocna dawka dopalaczy. Radzę wybrać inny hotel. Marsa Alan Hotel Blue Reef 22-29 Listopada 2014 r.

    Opinia dodana: 30 listopada 2014
  • 7,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    BeBe
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Listopad 2014

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych
    • Zalety Polozony blisko bazy nurkowej
    • Wady Jedzenie malo urozmaicone

    Ogolne wrazenieardzo dobre. Jedzenie malo urozmaicone

    Opinia dodana: 17 listopada 2014
  • 7,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    SYLWIA
    Para
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety DOBRE JEDZENIE,CZYSTO,SPOKOJNIE
    • Wady BRAK POMOSTU TO DUŻY MINUS ,TRUDNE DOJSCIE ZEBY POSNURKOWAC,

    Animacje tylko dla Włochów.....pobyt uważam za udany...

    Opinia dodana: 16 października 2014
  • 7,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Michał
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Maj 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Blisko bazy nurkowej, jak dla mnie dobra kuchnia. Duża swoboda.
    • Wady Widać ślady zużycia- klima czasem działa głośna albo słabo. Bezpłatne trunki bardzo marne.

    Fajne miejsce dla ludzi oczekujących spokojnego wypoczynku. Nie znajduje się w żadnym wielkim ośrodku turystycznym, skromna oferta animacji, niewiele atrakcji (poza nurkowaniem) w pobliżu hotelu. Za to spokój, zupełnie dobra kuchnia, przyzwoite baseny i sympatyczny namiot beduiński na wieczorną kawę i sziszę

    Opinia dodana: 16 października 2014
1 2 3 4 5 ... 13
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi