7,8 / 10

Dobry
82%
poleca ten hotel
Blue Reef Resort
Egipt / Marsa El Alam

Blue Reef Resort: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 124 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.0
    Hotel

    • 8.3 Basen
    • 8.3 Obsługa
    • 5.4 Rozrywka i animacje
    • 6.6 Sport
    • 6.4 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.7
    Pokoje

    • 9.1 Czystość
    • 8.1 Łazienka
    • 9.0 Wielkość
    • 8.4 Wyposażenie
  • 7.2
    Położenie

    • 5.8 Atrakcje w okolicy
    • 9.3 Ciche i kameralne położenie
    • 5.7 Możliwości komunikacyjne
    • 9.4 Odleglość od plaży
    • 5.5 Restauracje/bary w okolicy
  • 7.8
    Posiłki

    • 8.1 Ilość
    • 7.7 Jakość i smak
    • 8.3 Obsługa/serwis
    • 7.2 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Ciche i kameralne położenie
  • Czyste i przyjemne pokoje
  • Przestronne pokoje
  • Pomocna obsługa hotelowa
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Warszawy All Inclusive
    1 499 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 499 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 9,1 / 10

    Pelasia
    Para
    Pobyt: Listopad 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Czystość całego hotelu. Wszyscy byli bardzo mili, przyjaźni, pomocni Rafa naprawdę śliczna, można natrafić na żółwia Na przeciwko hotelu dwa supermarkety
    • Wady Brak polskich animatorów, brak przekąsek między posiłkami ( pomijając naleśniki o 16 ) jedzenie średniej jakości

    Nie zgadzam się z opinią którą zamieścił Pan Filip. Polacy faktycznie przesiadywali w barze przy basenie wieczorami, ale co mieli innego do roboty? słońce zachodzi już o godzinie 17:00 i jak chyba większość turystów każdy przyjechał odpocząć , poznać nowych ludzi i się dobrze bawić, a nie kłaść się spać zaraz po kolacji. Nigdy nie słyszałam krzyków, wrzasków i złego zachowywania się. Jedynie to śmiechy i karaoke zorganizowane przez animatorów włoskich które trwało do 22:00. ALe czy to coś złego? Spotkaliśmy się natomiast z POLAKAMI którym cicha muzyka puszczana przy hotelowym basenie nawet przeszkadzała ( najwyraźniej w drzemce) i stawali się pośmiewiskiem wśród innych polaków, rezydentów i całej obsługi ( muzyka musi być puszczana- jest to wymóg hotelu) Dla Nas pobyt jak najbardziej udany, poleciłabym hotel innym, a nawet wróciłabym do niego innym razem.

    Opinia dodana: 09 grudnia 2014
  • 4,2 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Filip
    Para
    Pobyt: Listopad 2014

    • Zalety Położenie
    • Wady Niski standard oraz podłe jedzenie.

    Byłem w tym hotelu kilkakrotnie ze względu na bliskość wspaniałej bazy nurkowej w Marsa Shagra.Kilka lat temu hotel opanowany był przez Włochów.Dzisiaj w przewadze Polacy nurkujący jak i pijący.Przykro patrzeć jak ulubionym miejscem większości Polaków to bar przy basenie gdzie leje się darmowy alkohol .Wersja ALL INCLUSIV wyzwala w naszych rodakach dzikie żądze picia na maksa. Wyżywienie i obsługa na niskim poziomie.Na południe od hotelu Blue Reef wszystkie hotele są już zamknięte i pozosatje kwestią czasu jak zamkną i Blue Reef.Reasumując hotel obniża standart usług i wyżywienia ratując tonący okręt.Szkoda,że w pamieci Egipcjan pozostanie obraz Polaków przypominających swym zachowaniem rozbawionych Rosjan którym do zabawy potrzebna jest mocna dawka dopalaczy. Radzę wybrać inny hotel. Marsa Alan Hotel Blue Reef 22-29 Listopada 2014 r.

    Opinia dodana: 30 listopada 2014
  • 7,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    BeBe
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Listopad 2014

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych
    • Zalety Polozony blisko bazy nurkowej
    • Wady Jedzenie malo urozmaicone

    Ogolne wrazenieardzo dobre. Jedzenie malo urozmaicone

    Opinia dodana: 17 listopada 2014
  • 7,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    SYLWIA
    Para
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety DOBRE JEDZENIE,CZYSTO,SPOKOJNIE
    • Wady BRAK POMOSTU TO DUŻY MINUS ,TRUDNE DOJSCIE ZEBY POSNURKOWAC,

    Animacje tylko dla Włochów.....pobyt uważam za udany...

    Opinia dodana: 16 października 2014
  • 7,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Michał
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Maj 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Blisko bazy nurkowej, jak dla mnie dobra kuchnia. Duża swoboda.
    • Wady Widać ślady zużycia- klima czasem działa głośna albo słabo. Bezpłatne trunki bardzo marne.

    Fajne miejsce dla ludzi oczekujących spokojnego wypoczynku. Nie znajduje się w żadnym wielkim ośrodku turystycznym, skromna oferta animacji, niewiele atrakcji (poza nurkowaniem) w pobliżu hotelu. Za to spokój, zupełnie dobra kuchnia, przyzwoite baseny i sympatyczny namiot beduiński na wieczorną kawę i sziszę

    Opinia dodana: 16 października 2014
  • 5,9 / 10

    lukas
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety ładne pokoje, czysto, miła obsługa
    • Wady komletnie nic sie nie dzieje, brak pomostu, odpływ i morze cofa sie o jakies 200m, 2 euro za 3l wody, 10$ za dyskoteke, brak animacji

    Hotel pod względem pokoi i czystości w porządku, jedzenie średnie bez rewelacji, brak lodów. Woda w butelkach płatna 3l - 2 Euro!!!!, żenada. Brak animacji, poza jednym wieczorem taniec brzucha i derwisz, w czwartek dyskoteka 10$, poza tym to kicha. Hotel nastawiony na Włochów, poza nimi polacy i czesi. Brak pomostu,totalna porażka!!! pierwszy ok 3minuty płatny 5$ za dzień, drugi bezpłatny ale jakies 12minut spacerkiem, przy duzej fali mozna sie poodzierac o stopnie i barierke, rafa naprawdę super, pełna życia, można spotkać zółwia, manty a nawet delfiny!!!. Z hotelu zejscie na rafę w butach, przy odpływie morze się cofa o jakies 200m. Cisza spokoj,reczniki i lezaki bezplatnie nie ma problemu ze znalezieniem miejsca, bezplatne sejfy w pokojach no i hit na restauracji Morgan Freemann:). Pomiedzy posilkami serwowane nalesniki po obiedzie, niestety kto pierwszy ten lepszy(ograniczona ilosc) raz trafily sie mini hot-dogi, alkohole nie rozrabiane, piwo z butelki, mozna trafic na cieple i wygazowane. Hotel dla emerytów i rencistow, ktorzy w dodatku nie umieja pływać!!! Animatorzy dno kompletne!!!!Ceny z racji na brak konkurencji wysokie jak i u hotelowych sklepikarzy jak i w aptece po drugiej stronie ulicy. Najtansze zakupy w dwoch szopkach u tubylcow blisko 1 pomostu:)

    Opinia dodana: 24 września 2014
  • 5,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    sss
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    Hotel jak na egipski warunki w miarę, okolica to pustki i pustkowia, nie ma absolutnie nic, 3 sklepy na przeciwko hotelu (apteka, fryzjer, mikro-spożywczy) i pustynia, plaża blisko przy hotelu piaszczysta (raf brak), jedzenie niedobre (pochowane w prześcieradłach) jakiś egipski zwyczaj chyba, nie wiem, mnie odrzucał, kawa okropna (kwaśna i lura), pokoje ogromne, sprzątane codziennie (i codziennie mieliśmy za euro napiwku z ręczników jakieś zwierzątka - fajne), wokół hotelu zielono (ładnie), my byliśmy w grudniu więc zero animacji i dodatkowo trwały jakieś prace budowlane, basen ładny czysty z ciepłą wodą, odradzam stanowczo wycieczki fakultatywne "Stare-Nowe miasto" - cały dzień w autokarze od rana do 23ej, pilot wycieczki to był Egipcjanin mówiący trochę po polsku który zabrał nas na jakieś przedmieścia gdzie bose dzieci goniły kozy, potem do jakiejś starej kapliczki gdzie po ostrej kłótni kazano wszystkim kobietom ubrać jakieś stare szmaty żeby zbyt rozebrane tam nie weszły, potem niby zakupy na targu (jeden sklep zakurzony cuchnący i brudny prowadzony przez 'znajomego' naszego pilota gdzie o cenę trzeba było się wykłócić a pilot chętnie 'pomagał negocjować' - komedia i żenada, w końcu pod wieczór dodarliśmy do nowego miasta ale że było późno to mieliśmy tam na czas dla siebie z 30min i do autokaru biegiem, no i finał ok 22ej jakaś dyskoteka pod gołym niebem tyle że ludzie byli zmęczeni, głodni i zmarznięci a na zewnątrz było z 15 stopni a Egipcjanie (właściciele dyskoteki) puścili ekstra głośno muzykę i czekali chyba aż się impreza rozkręci - no masakra, po licznym prośbach i zażaleniach w końcu udało nam się nakłonić pilota wycieczki do tego by jak najszybciej odwiózł nas do hotelu ... po 23ej masakra i jeszcze wzięli za to pieniądze

    Opinia dodana: 22 czerwca 2014
  • 5,4 / 10

    ewa
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    za mało urozmaicenia zero animacji tylko muzyka przy basenie

    Opinia dodana: 22 czerwca 2014
  • 9,1 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Ewa Majwald-Lasota
    Para
    Pobyt: Marzec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Cichy,z miłą obsługą
    • Wady brak pomostu na rafę

    świetne jedzenie, przemiła obsługa, cisza spokój, rezydenci biura Alfa Star jak zwykle mało pomocni

    Opinia dodana: 03 kwietnia 2014
  • 7,5 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Wladek
    Para
    Pobyt: Listopad 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Kameralny,ladnie polozony,bliski dostep do morza i rafy.
    • Wady Zuzyte wyposazenie.

    Jestesmy bardzo zadowoleni z pobytu.Mielismy to czego oczekiwalismy kupujac wyjazd.Brakowalo nam wody do picia w pokoju .Niezbedna w nocy, jak sie zapomni kupic, jest problem. Ocena hotelu i pobytu przy oblozeniu ok 10%.

    Opinia dodana: 28 listopada 2013
1 2 3 4 5 ... 13
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi