7,8 / 10

Dobry
82%
poleca ten hotel
Blue Reef Resort
Egipt / Marsa El Alam

Blue Reef Resort: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 118 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.0
    Hotel

    • 8.4 Basen
    • 8.4 Obsługa
    • 5.3 Rozrywka i animacje
    • 6.5 Sport
    • 6.3 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.8
    Pokoje

    • 9.2 Czystość
    • 8.2 Łazienka
    • 9.1 Wielkość
    • 8.5 Wyposażenie
  • 7.3
    Położenie

    • 5.7 Atrakcje w okolicy
    • 9.5 Ciche i kameralne położenie
    • 5.6 Możliwości komunikacyjne
    • 9.5 Odleglość od plaży
    • 5.4 Restauracje/bary w okolicy
  • 7.9
    Posiłki

    • 8.2 Ilość
    • 7.8 Jakość i smak
    • 8.4 Obsługa/serwis
    • 7.3 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Ciche i kameralne położenie
  • Czyste i przyjemne pokoje
  • Przestronne pokoje
  • Ładny basen
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 589 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Warszawy All Inclusive
    1 627 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 5,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    sss
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    Hotel jak na egipski warunki w miarę, okolica to pustki i pustkowia, nie ma absolutnie nic, 3 sklepy na przeciwko hotelu (apteka, fryzjer, mikro-spożywczy) i pustynia, plaża blisko przy hotelu piaszczysta (raf brak), jedzenie niedobre (pochowane w prześcieradłach) jakiś egipski zwyczaj chyba, nie wiem, mnie odrzucał, kawa okropna (kwaśna i lura), pokoje ogromne, sprzątane codziennie (i codziennie mieliśmy za euro napiwku z ręczników jakieś zwierzątka - fajne), wokół hotelu zielono (ładnie), my byliśmy w grudniu więc zero animacji i dodatkowo trwały jakieś prace budowlane, basen ładny czysty z ciepłą wodą, odradzam stanowczo wycieczki fakultatywne "Stare-Nowe miasto" - cały dzień w autokarze od rana do 23ej, pilot wycieczki to był Egipcjanin mówiący trochę po polsku który zabrał nas na jakieś przedmieścia gdzie bose dzieci goniły kozy, potem do jakiejś starej kapliczki gdzie po ostrej kłótni kazano wszystkim kobietom ubrać jakieś stare szmaty żeby zbyt rozebrane tam nie weszły, potem niby zakupy na targu (jeden sklep zakurzony cuchnący i brudny prowadzony przez 'znajomego' naszego pilota gdzie o cenę trzeba było się wykłócić a pilot chętnie 'pomagał negocjować' - komedia i żenada, w końcu pod wieczór dodarliśmy do nowego miasta ale że było późno to mieliśmy tam na czas dla siebie z 30min i do autokaru biegiem, no i finał ok 22ej jakaś dyskoteka pod gołym niebem tyle że ludzie byli zmęczeni, głodni i zmarznięci a na zewnątrz było z 15 stopni a Egipcjanie (właściciele dyskoteki) puścili ekstra głośno muzykę i czekali chyba aż się impreza rozkręci - no masakra, po licznym prośbach i zażaleniach w końcu udało nam się nakłonić pilota wycieczki do tego by jak najszybciej odwiózł nas do hotelu ... po 23ej masakra i jeszcze wzięli za to pieniądze

    Opinia dodana: 22 czerwca 2014
  • 5,4 / 10

    ewa
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    za mało urozmaicenia zero animacji tylko muzyka przy basenie

    Opinia dodana: 22 czerwca 2014
  • 9,1 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Ewa Majwald-Lasota
    Para
    Pobyt: Marzec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Cichy,z miłą obsługą
    • Wady brak pomostu na rafę

    świetne jedzenie, przemiła obsługa, cisza spokój, rezydenci biura Alfa Star jak zwykle mało pomocni

    Opinia dodana: 03 kwietnia 2014
  • 7,5 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Wladek
    Para
    Pobyt: Listopad 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Kameralny,ladnie polozony,bliski dostep do morza i rafy.
    • Wady Zuzyte wyposazenie.

    Jestesmy bardzo zadowoleni z pobytu.Mielismy to czego oczekiwalismy kupujac wyjazd.Brakowalo nam wody do picia w pokoju .Niezbedna w nocy, jak sie zapomni kupic, jest problem. Ocena hotelu i pobytu przy oblozeniu ok 10%.

    Opinia dodana: 28 listopada 2013
  • 7,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Emil
    Para
    Pobyt: Październik 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Cichy, spokojny, czysty.

    Hotel jak hotel, największą zaletą jest pobliska rafa koralowa - żywa, wadą - dość kłopotliwe dojście do niej (brak pomostu). W pobliżu polskojęzyczna baza nurkowa. Ogólnie - polecam.

    Opinia dodana: 31 października 2013
  • 7,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Piotr

    Pobyt: Grudzień -0001

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, ceniących spokój

    pobyt 2 tyg: w I prawie pusty hotel - marzenie!, w II sporo więcej ludzi ale tłok jakos rozładowały wycieczki. Hotel na uboczu, ładna rafa przy plaży, brak pomostu - poza tym nie mam zastrzeżeń, hotel zdecydowanie sprofilowany na Włochów

    Opinia dodana: 16 sierpnia 2013
  • 5,4 / 10

    Karolina
    Para
    Pobyt: Sierpień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Hotel dla tych, którzy chcą wypocząć i nic nie robić. My pojechaliśmy właśnie z takim zamiarem i to w 100% się udało. Ogromny minus za wejście do morza, które mimo zapewnień nie jest łagodne. Brak pomostu więc przez około 600 m trzeba iść przez ostrą i śliską rafę,żeby dostać się na głębokie wody i zobaczyć rafę trzeba przebrnąć przez skały co niestety grozi poranieniem. Jedzenia dużo - czy smaczne to już kwestia gustu-głodni nie chodziliśmy. Pokoje czyste, obsługa nastawiona głównie na Włochów którzy stanowią 90 % gości hotelu. 1 raz w tygodniu animacje, poza tym cisza i spokój. Jeśli ktoś szuka rozrywki to napewno nie tu. Ogółem hotel dla mało wymagających w stosunkowo niskiej cenie.

    Opinia dodana: 11 sierpnia 2013
  • 4,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    dżaba
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2013

    MASAKRA!Nie polecam, byłam tam 2 tygodnie ,jedzenie do znudzenia codziennie to samo ,późne śniadanie to jakiś żart, stare ciastka francuskie,po południu codziennie naleśniki(jako przekąski),zero animacji dla Polaków, wszystko pod Włochów(mają swoich animatorów),zero życia nocnego,obsługa przy barze basenowym robi łaskę że tam pracuje,nie ma wody żeby wziąć do pokoju tylko trzeba sobie kupić w ,,ichnym,, markeciku.Jedyny wspaniały człowiek to Mohamed były pracownik Itaki, który bezinteresownie się nami zajmował i prywatnie jeździł z nami gdzie tylko chcieliśmy(idealnie znał polski),rezydentka to kolejna pomyłka.NIE POLECAM tego hotelu a już na pewno nie w wersji all inclusive!!! (

    Opinia dodana: 23 czerwca 2013
  • 4,7 / 10

    Kolo
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Nie polecam ! Nie można nalewać wody mineralnej do butelki, żeby umyć zęby, bo gonią. Cały czas to samo jedzenie. Późne śniadanie to 5 drożdżówek na krzyż do zjedzenia. Obsługa baru nieuprzejma, udaje, że nie widzi gości, którzy stoją w kolejce do baru piszą w tym czasie smsy. Skrzynka pocztowa to atrapa i na ozdobe, nie można w ogóle wysyłać pocztówek z hotelu. Przyjechałam do pokoju, zastałam pękniętą klamkę do drzwi balkonowych, których nie dało się przez to otworzyć, po wezwaniu obsługi została mi naliczona opłata w wysokości 15 dolarów, za to, że ktoś zepsuł klamkę. Masakra. Słaba rafa koralowa, rybki gryzące, brak pomostu, lub oddalony sporo od hotelu za który trzeba płacić 7$. Mogę polecić jedynie dwóch pracowników: Amr oraz Mohamed (były pracownik Itaki), którzy świetnie mówią po polsku, pomagają w każdych okolicznościach. Nie polecam !!!!

    Opinia dodana: 23 czerwca 2013
  • 6,9 / 10

    Klient Wakacje.pl

    sylwia
    Para
    Pobyt: Maj 2013

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych, ceniących spokój

    Brak pomostu to duży minus,animacje tylko dla włochów,zero zycia nocnego.

    Opinia dodana: 27 maja 2013
1 2 3 4 5 ... 12
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi