7,2 / 10

Dobry
84%
poleca ten hotel
Korkyra Gardens
Chorwacja / Korcula

Korkyra Gardens

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 42 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 6.5
    Hotel

    • 7.1 Basen
    • 7.3 Obsługa
    • 5.9 Rozrywka i animacje
    • 5.9 Sport
    • 6.3 Udogodnienia dla dzieci
  • 6.6
    Pokoje

    • 7.1 Czystość
    • 6.4 Łazienka
    • 6.5 Wielkość
    • 6.3 Wyposażenie
  • 7.7
    Położenie

    • 6.7 Atrakcje w okolicy
    • 7.5 Ciche i kameralne położenie
    • 8.4 Możliwości komunikacyjne
    • 9.4 Odleglość od plaży
    • 6.7 Restauracje/bary w okolicy
  • 7.9
    Posiłki

    • 8.4 Ilość
    • 8.1 Jakość i smak
    • 7.7 Obsługa/serwis
    • 7.5 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Świetne możliwości komunikacyjne
  • Obfite posiłki
  • Bardzo smaczne posiłki
  • Świetna obsługa kelnerska
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    2 244 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Poznania All Inclusive
    2 304 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez      
 
  • 4,6 / 10

    Magda
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2012

    Nie polecam pobytu w tym hotelu szczegolnie z dzidzcmi ani w sierpniu -jest glosno i warunki jak za czasow wczasow praconiczych- pokoje, lazienki, stolówka. Wyjazd z biurem Rainbow Tours to porazka -transfer z lotniska w Dubrovniku do hotelu mial zajac 3,5h a zajmuje 5,5h gdyz biuro rozwozi wszystkic jednym autokarem z lotniska po roznych hotelach oddalonych od siebie wile kilometrow - gdy jedni sakwaterowani inni czekaja 15-30 min w goracym autokarze. Rezydenci biura nie tylko nie sa przeszkoleni do pracy z klienteam ale zachowuja sie tak jakby to oni przyjechali tu na wakacje a klienci biura im sie naprzykrzali z problemam typu przydzielone przez hotel pokoje inne niz w zawartej umowie, bez balkonu, lodówki i TV. Dostanie sie do hotelu od przystani to ok.250m, ktore nalzey pieszo pokonac ciagnac walizki, ( Rezydent p.Michał przybył po nas na rowerze !!!) tak sie prcuje w Rainbow- nie tylko nie pomogl w otrzymaniu pokoju zgodne z umowa, i to myklienci mamy sie dostosowac do jego godzin pracy -spotkan z nami - srodek dnia godzina 13.00 .Pwrot z hotelu na lotnisko w Dobrowiku a potem wylot ok 9.00 rano d Gdanska odbywasie poprzez pobutke o 3.00 w nocy , 250 m z walizkami na przeprawe w nocy Orbicia a nastepnie zbieranie przez kilka godzin klientow Rainbow tours po hotelach- przy czym hotel oddalony ok 10km od lotniska ma przewidziany wyjazd o 7 rano zatem tacy jak my, ktorzy wstali o 3.00 w nocy maja ok 30-35 min postoju pod tym hotelm az goscie tego hoteluzjedza sniadanie - podczas gdy my otrzymalismy skladiki suchego prowaintu z hotelu celem przygotowania na kolanach w w czasie jazdy w autokarze. NIE POLECAM - cena nie adekwtna do jakosci a obsluga biura ponizej standardu. Magda z Gdańska

    Opinia dodana: 19 sierpnia 2012
  • 6,3 / 10

    Lidia
    Para
    Pobyt: Lipiec 2012

    Hotel nie zasługuje nawet na dwie gwiazdki,wystrój i łazienki z PRL-u, jedzenie dobre ale śniadania monotonne, bywa że brakuje miejsc siedzących w "restauracji" (i stoi się z pełnym talerzem), na basenie rano kolejka po leżaki, zdarza się że nawet tam opalają się naturyści przy małych dzieciach, plac zabaw należy omijać z dala, plaża mała, w wodzie kapią się psy obok ludzi, na plaży i w wodzie znaleźć można szkło,brak toalet przy plaży, panie w recepcji najpierw rozmawiają ze sobą a potem łaskawie Cię obsłużą, kort tenisowy z rzadka otwarty. Jednak piękne otoczenie, czysta woda, cykady, możliwość szybkiego dotarcia na inne plaże taksówką wodną czy autobusem, stara Korcula sprawiają że zapomina się o wadach hotelu.

    Opinia dodana: 09 sierpnia 2012
  • 3,1 / 10

    ARTUR
    Para
    Pobyt: Lipiec 2012

    Nie polecam !!!!!! Katastrofa za ta cene !!!!!!! ludzie jesli wybieracie Chorwacje to tylko 4 gwiazdki . Spedzilismy z zona w tym hotelu 2 tygodnie ! tam czas stanol w miejscu a TITO zyje !!!! 70 lata nie jestesmy wymagajacy ale to co bylo tam to przegiecie paly!!!! spotykalismy tam osoby ktore przecieraly oczy ze zdumienia albo byly zszokowane tym co zobaczyly na miejscu , nie patrzcie na zdiecia tego hotelu bo to zludne !!!!!!!!!!

    Opinia dodana: 04 sierpnia 2012
  • 5,1 / 10

    marzena
    Para
    Pobyt: Lipiec 2012

    Wróciliśmy w niedzielę 08.07.12 z dwójką malutkich dzieci. Położenie bardzo dobre, bardzo blisko od zjazdu z promu. Taksówki wodne przy hotelu. Hotel bardzo stary tak samo jak jego zdjęcia. Byliśmy w części niby odnowionej. W pierwszy dzień oblazły nas owady mrówki i inne insekty. Fakt że obsługa bardzo szybko zareagowała i wyczyściła pokój. To były wielkie roje wychodzące za szczelin w podłodze. Ponadto bez klimy było ciężko. Spaliśmy przy otwartych oknach i drzwiach. Minusem było również, że wstawałam o 06:30 by zająć leżaki, czekając w kolejce do 08:30. Plaża żwirowa, położona w zatoce pełnej śmierdzącego syfu dochodzącego z pływających i parkujących tam motorówek. Widoku na otwarte morze to raczej nie ma, dookoła tylko wyspy. W restauracji bardzo tłoczno, trzeba było długo czekać na stolik, co z rocznym i trzy latkiem to było trudne.

    Opinia dodana: 11 lipca 2012
  • 5,2 / 10

    mazokh
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2012

    Położenie w bardzo cuchnącej zatoce. Brudna woda w morzu. Jak widać na zdjęciach jest to kącik miedzy wyspami i cały brud zbiera się właśnie tam. Poza tym zdjęcia tego hotelu są tak stare jak sam hotel. W pierwszym dniu w pokoju mieliśmy plagę owadów, na podłodze, pościeli i ścianach nie dało się w nim przebywać. Obsługa była miła i usunęła plagę. Minusem było brak klimy. Jedzenie dla każdego coś się znalazło dobrego. Przepyszne ciasta. Basen był bardzo zagrzybiony, czyszczony w trakcie dnia gdy przebywali w nim ludzie!!!!!!!! O miejsce na leżakach trzeba było stać od 7 rano minimum do 08:30 Brak brodzika dla dzieci. Plac zabaw wymaga remontu, przy huśtawkach brak śrubek a przy zjeżdżalni ruszała się drabinka. Przez trzy dni w all. brak napojów była tylko woda i piwo. Nie polecam hotelu dla rodzin z dziećmi.

    Opinia dodana: 09 lipca 2012
  • 6,0 / 10

    Klient Wakacje.pl

    adam
    Para
    Pobyt: Lipiec 2012

    Hotel dla mniej wymagających gości, pokój bez TV i klimy. Hotel stary, robiono tam niewielkie remonty. W pobliżu przejście promowe, stąd co ok godzinę nasilony ruch samochodowy. Do centrum pół godziny piechotą, łodzią za 10 kun w pieć minut, kursują co ok pół godziny. Polecam wyjazd do Lumpardy za 15 kun autobusem (ok 5 km), jest tam piękna plaża piaszczysta i krajobrazy.

    Opinia dodana: 09 lipca 2012
  • 5,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    WOJCIECH
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2012

    Autor nie dodał opinii tekstowej

    Opinia dodana: 26 czerwca 2012
  • 9,9 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Agnieszka J.
    Para
    Pobyt: Sierpień 2011

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych, ceniących spokój, nastawionych na zwiedzanie

    Hotel rewelacyjny za oferowaną cenę- rewelacyjny dla ludzi, którzy lubią spacerować pośród pięknej zieleni (do starego miasta prowadzi "promenada"). Oddalony od masy turystów w centrum, a jednak szybko można się znaleźć w "centrum wydarzeń"- jakieś 15min spacerem. No i plus największy- plaża- a właściwie mini pułki skalne. Każdy ma swoją mini enklawę, człowiek czuje się, jakby był na swojej prywatnej "plaży" z widokiem na stare miasto i mury obronne ;) Jedzenie bardzo ok- jeśli ktoś spodziewa się, że na Korculi zakosztuje owoców morza, nie pomyli się. Codziennie jakieś przysmaki prosto z morza- ryby, kalmary, krewetki... Jedyny minus jest taki, iż jakąś godzinę przed końcem kolacji nie donoszą już posiłków. Śniadania zawsze takie same.

    Opinia dodana: 02 października 2011
  • 6,0 / 10

    Veni, Vidi.
    Para
    Pobyt: Lipiec 2011

    • Poleca hotel dla
    • Szukających rozrywki, aktywnych

    Na pogodę, czystość wody i posiłki nie można narzekać, ale... Nie polecam osobom szukającym spokoju oraz jadących z dziećmi. Brak klimatyzacji zmusza do spania z otwartym oknem, które jest bardzo utrudnione biorąc pod uwagę głośną muzykę dochodzącą z baru dla "all inclusive" co najmniej do pierwszej w nocy. W okolicy również ludzie rozbijają namioty i potrafią pijani wyć pod oknami do 5 nad ranem. Dodam, że śniadanie zaczyna się o 7... P.S. Przestrzegam również przed pseudo-restauracją 'Malta' działającą w Korczuli - właściciel, to straszny naciągacz.

    Opinia dodana: 26 sierpnia 2011
  • 8,6 / 10

    Gab.
    Para
    Pobyt: Lipiec 2011

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, ceniących spokój

    Bardzo ładna okolica i doskonale miejsce na odpoczynek. Polecam na relaks, jeżeli ktoś szuka imprez i rozrywki (tzw. nocnego życia)będzie raczej zawiedziony.

    Opinia dodana: 15 sierpnia 2011
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi