7,4 / 10

Dobry
Club Caleta Dorada
Hiszpania / Fuerteventura

Club Caleta Dorada

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 32 opinii

Stosunek jakości do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 6.8
    Hotel

    • 7.2 Basen
    • 7.8 Obsługa
    • 6.3 Rozrywka i animacje
    • 5.9 Sport
    • 6.9 Udogodnienia dla dzieci
  • 7.4
    Pokoje

    • 7.6 Czystość
    • 6.9 Łazienka
    • 7.5 Wielkość
    • 7.5 Wyposażenie
  • 7.8
    Posiłki

    • 8.3 Ilość
    • 7.7 Jakość i smak
    • 8.5 Obsługa/serwis
    • 6.9 Urozmaicenie
  • 6.8
    Położenie

    • 6.5 Atrakcje w okolicy
    • 7.8 Ciche i kameralne położenie
    • 7.7 Możliwości komunikacyjne
    • 5.5 Odleglość od plaży
    • 6.7 Restauracje/bary w okolicy
Zalety hotelu:
  • 3 baseny o nieregularnym kształcie oraz mini park wodny: 4 zjeżdżalnie, grzybki
  • Ok. 12 km od stolicy wyspy oraz ok. 8 km od lotniska w Puerto del Rosario
  • Bardzo smaczne posiłki
  • Przestronne pokoje
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Gdańska All Inclusive
    1 789 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Warszawy - Chopin All Inclusive
    1 799 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez            
 
  • 10 / 10

    Ann
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Maj 2015

    • Poleca hotel dla
    • Nastawionych na zwiedzanie
    • Zalety Hotel z bungalowami w bardzo fajnej infrastrukturze ,pokoje bardzo czyste 3 baseny najlepsze jedzenie jakie jadłam na wakacjach.Szampan do śniadania bardzo świeże jedzenie pyszne mięsa kurczaki sałatki desery ;-)
    • Wady faktem są słabe animacje w ciągu dnia ale jest tam tyle pieknych miejsc do zwiedzania że nie ma czasu na animacje.Wieczorne zas do 23 i do spania ;-) co chyba też jest plusem bo mozna sie wyspac ;-)

    26,05 ,15 wróciliśmy z tygodniowego pobytu ...aaa szkoda ;-) chętnie nie wracałbym wogule ;-) trochę baliśmy się ze hotel będzie słaby po przeczytaniu opinii.Zostaliśmy mile zaskoczeni pysznym jedzeniem piękną plażą a podobno wszyscy uważają że to najgorsza plaża !!!!!?. Osobiście uważam że każda plaża na tej wyspie jest piekna panuje tam taka różnorodnosc że dech zapiera w piersiach;-) Hotel znajduje się 10 min od plaży spacerkiem przez urocze miasteczko.Polecam wynająć samochód i objechać całą wyspę .Mapy darmowe z zaznaczonymi miejscami są dostępne wszędzie;-) wyjazd samochodem na szczyty niesamowity wszystko zorganizowane dla turystów .Miło przyjaźnie bez problemowo;-)samochód na trzy dni to ok 90 euro przejechaliśmy wszystko na jednym baku ok 30 euro wrażenia nie do opisania-popytać o cenę samochodu w kilku miejscach ponieważ ceny są różne i jakość samochodów Wycieczka na Lazarotte cudowna promem 25 min na wyspę i kolejny raj na ziemi .Jeszcze nigdy nie widzieliśmy tyle pięknych miejsc na raz ;-)Woda ciepła ale wiatr potrafi być momentami chłodny.Drugiego dnia już przywykliśmy do ciągłego podmuchu stał się przyjemnie chłodzący;-)Cudowne spokojne Wyspy naprawdę polecam.Wracając jeszcze do hotelu to fakt nasz TV nie działał wcale, ale pytam się kto? jedzie na wakacje oglądać TV wi-fi jest w lobby trzeba tylko poprosić o hasło.Ważne że pokoje czyste łazienki czyste nie są to na pewno prowizoryczne domki tylko porządne i uroczo urządzone mieszkanka z sypialnia łazienka oraz aneksem kuchennym i pokojem gościnnym;-)Nie jesteśmy wymagający ale naprawdę standard uważam za przyzwoity.Jedzenie poprostu wyśmienite alkohol bardzo dobrej jakości (kopie ;-)) drinki pyszne COSTA CALMA mmmm ;-) winko również ;-) Sporo starszych ludzi z rożnych krajów nie ma jakiejś specjalnej przewago Polacy Anglicy Niemcy Włosi Hiszpanie mieszanka ;-) Fajny dla rodzin z dziećmi .Byliśmy ze znajomymi naprawdę nie da się tam nudzić zwiedzać zwiedzać zwiedzać ;-)

    Opinia dodana: 27 maja 2015
  • 9,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    M.G.
    Seniorzy
    Pobyt: Luty 2015

    • Poleca hotel dla
    • Par

    WiFi płatne za dobę 7 euro, a zasięg bardzo słaby. Telewizja płatna. Bez opłat tylko 3 kanały.

    Opinia dodana: 27 lutego 2015
  • 3,7 / 10

    Sławek
    Para
    Pobyt: Luty 2015

    • Zalety Cisza. Hotel na uboczu
    • Wady Zużyte wyposażenie pokoi

    Słaaaby hotel. Firma, która nam sprzedała wycieczkę, reklamuje pokoje w tym hotelu jako komfortowe apartamenty. Komfortem odpowiadały jednak zapuszczonemu domkowi na działce a nie trzygwiazdkowemu (śmiech!) hotelowi. Jedzenie może i monotonne, ale smaczne i spory wybór, więc można codziennie dobrać sobie coś innego. Bardzo smaczne ryby z grilla. Mało kucharzy, więc wszystko robione na biegiem. Panu Grzegorzowi gratuluję zdjęć pokoju. Mój natomiast to był smród, bród i zgnilizna...

    Opinia dodana: 17 lutego 2015
  • 6,2 / 10

    para
    Para
    Pobyt: Styczeń 2015

    • Zalety Dobre i urozmaicone posiłki główne.
    • Wady Mrówki w pokojach, był również karaluch. Czystość bardzo przeciętna.

    Hotel bardzo przeciętny, zaletą było dobre i urozmaicone jedzenie, pomijając przekąski i suchy prowiant - stary bardzo suchy chleb tostowy. Dla biura podróży Itaka problemem było załatwienie wcześniejszego śniadania - które zaczynało się o ósmej, wyjazd z hotelu 8:10, a o ósmej zbiórka, na lot o 10:35 suchy prowiant (nienadający się do jedzenia). Drinki z rozrobionym syropem zamiast soku, nieciekawe. W styczniu nie polecamy ze względu na pogodę, bardzo wiało, niebo przez większość czasu zachmurzone, o opalaniu można było raczej zapomnieć, nie wspominając o kąpielach w basenie czy oceanie nierealne - zimno. Apartamenty dosyć wygodne - salon z aneksem kuchennym oraz sypialnia i łazienka. Niestety śmierdziało stęchlizną (szczególnie zabudowana szafa w sypialni), wszędzie mrówki, czystość przeciętna.

    Opinia dodana: 27 stycznia 2015
  • 4,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Agnieszka Zielonka
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Styczeń 2015

    • Zalety ładne widoki blisko do sklepów niedaleko do plaży, portu i centrum
    • Wady brudno przeciętna obsługa

    Hotel ładnie położony, nawet samoloty nie przeszkadzały zbyt mocno - jednak było brudno a obsługa hotelu pracowała z przeciętną motywacją do udzielenia pomocy. Fajne baseny dla dzieci, choć nawet poza sezonem brakowało czasem leżaków. Minigolf tylko go przypominał. Pokoje z wyposażeniem z lat 90-tych a łazienka na pewno z ich początku. Pierwszy raz byłam w hotelu z all inclusive, w którym dotyczyło to głownie napojów - poza posiłkami nie było szans na przekąski, wiec tak czy inaczej potrzebowałam gotować dla dziecka lub żywić go na mieście.

    Opinia dodana: 11 stycznia 2015
  • 8,2 / 10

    Klient Wakacje.pl

    robert
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety bezpieczny,dobre jedzenie,cisza spokój,miła obsługa ,
    • Wady w dzień latają niedaleko samoloty,ale nie jest to męczące,a nawet jest ciekawe.brak ręczników na plażę.

    stosunkowo tania cena do jakości usług, wypożyczalnia samochodów w mieście przy plaży tańsza niż w hotelu,polecam objazd wyspy samochodem,piękne miejsca,czarna plaża itp.hotel prosty ale praktyczny.polecam.

    Opinia dodana: 16 października 2014
  • 8,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Marcin
    Para
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par

    Ogólnie bardzo przyzwoicie, jednak jeżeli ktoś ma wybór to polecam zakwaterować się (głównie przez piękne piaszczyste plaże) w Costa Calma. Całą wyspę i tak można samochodem zjeździć i obejrzeć w 1-2 dni.

    Opinia dodana: 11 października 2014
  • 5,9 / 10

    Henryk
    Para
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Nastawionych na zwiedzanie
    • Zalety Do warunków jakie przygotowano w apartamentach nie mam negatywnych uwag. Jedyna to taka, że po przylocie o godz. 23,30 dostaniesz karteczkę z planem domków w recepcji i musisz sam odnaleźć zakwaterowanie. Nie jest to proste.
    • Wady Wyżywienie opłacasz za 7 dni - korzystasz przez 6 dni. W pierwszym dniu na kolację i w ostatnim dniu na śniadanie otrzymujesz suchy prowiant (dosłownie suchy-4 kromki suchego chleba i po jednym plasterku wędliny i żółtego sera,wodę, jabłko i herbatniki). To wszystko za 140,00 zł. Na taką kwotę w przybliżeniu skalkulowano moje wyżywienie. Wędlinę kot powąchał i uciekł.

    W dniu wyjazdu autokar zabrał nas z hotelu o 7,55. Śniadanie o 8,oo. Pomimo mojej prośby dzień wcześniej skierowanej telefonicznie do rezydentki nie udało się wejść na stołówkę o 7,40. Zaznaczam, że do lotniska 15 minut. Odlecieliśmy o 11,00. Poza tym na wyżywienie nie można narzekać. Przecież nie musisz jeść smażonych bekonów na śniadanie. Na kolację wspaniałe rybki i przy tym proponuję zostać. Nie do przyjęcia kompletny brak możliwości potańczenia wieczorem przy kieliszku wina. Tzn. wino tak, muzyki brak. Jedyne odgłosy muzyczne to cowieczorna dyskoteka i caraoke dla dzieci do 01 w nocy. Kolejka dowożąca do plaży wbrew zapewnieniom nie jest bezpłatna. Trzeba zapłacić 1,5E w jedną stronę, jak dodamy do tego opłatę za leżaki to uzbiera się troszkę. Przy basenach leżaki bezpłatne.

    Opinia dodana: 16 maja 2014
  • 7,7 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Grzegorz
    Para
    Pobyt: Grudzień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Nastawionych na zwiedzanie
    • Zalety Ciche , spokojne miejsce .Przyjazna obsługa .
    • Wady Trochę zużyte sprzęty

    Hotel wart swojej ceny . Nie rozumiem niektórych negatywnych opinii np. - Pani , która narzeka , że do kolacji w formule HB dostaje tylko wodę ( w innych hotelach za tę wodę zapłaciła by 2-5 euro) - ludzi , którzy narzekają na mało urozmaicone typowo angielskie śniadania ( jajko sadzone , jajecznica , bekon , jakaś kiełbaska , fasolka , różne rodzaje musli i mleko , naleśniki + dodatki , pieczywo , ser , wędlina , pomidor ) Fakt codziennie to samo , ale czy ktoś kazał dziennie jeść wszystko ? czego brakowało parówek , czy krakowskiej podsuszanej ? -ludzi , którzy twierdzą , że nie dało się dogadać po angielsku - gadaliście ze sprzątaczkami , czy co ? , bo wszyscy inni po angielsku sie porozumiewali . Jedyną wadą hotelu są wysłużone łazienki .

    Opinia dodana: 08 grudnia 2013

  • 4,2 / 10

    Klient Wakacje.pl

    paulina
    Para
    Pobyt: Lipiec 2012

    Totalna porażka!!!! Komentarze pozytywne ewidentnie są oszukane. Basen żenada,a raczej baseniki. Cały teren do remontu,ogromny teren wszędzie daleko. Wokół mnóstwo wielkich karaczanów które bez problemu przedostają się do pomieszczeń. Wszystko śmierdzi stęchlizną. ZDECYDOWALIŚMY SIĘ NA TEN HOTEL ZE WZGLĘDU NA POZYTYWNE KOMENTARZE ALE TERAZ JUŻ WIADOMO KTO JE PISAŁ!!!!! DRAMAT!!!!!

    Opinia dodana: 07 sierpnia 2012
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi