7,3 / 10

Dobry
Club Caleta Dorada
Hiszpania / Fuerteventura

Club Caleta Dorada

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 27 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.0
    Hotel

    • 7.5 Basen
    • 8.1 Obsługa
    • 6.4 Rozrywka i animacje
    • 5.9 Sport
    • 7.0 Udogodnienia dla dzieci
  • 7.6
    Pokoje

    • 7.9 Czystość
    • 7.1 Łazienka
    • 7.7 Wielkość
    • 7.7 Wyposażenie
  • 6.9
    Położenie

    • 6.4 Atrakcje w okolicy
    • 8.0 Ciche i kameralne położenie
    • 8.0 Możliwości komunikacyjne
    • 5.4 Odleglość od plaży
    • 6.6 Restauracje/bary w okolicy
  • 7.8
    Posiłki

    • 8.5 Ilość
    • 7.6 Jakość i smak
    • 8.6 Obsługa/serwis
    • 6.6 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • 3 baseny o nieregularnym kształcie oraz mini park wodny: 4 zjeżdżalnie, grzybki
  • Ok. 12 km od stolicy wyspy oraz ok. 8 km od lotniska w Puerto del Rosario
  • Świetna obsługa kelnerska
  • Obfite posiłki
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Warszawy All Inclusive
    2 287 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Poznania All Inclusive
    2 287 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez        
 
  • 8,2 / 10

    Klient Wakacje.pl

    robert
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety bezpieczny,dobre jedzenie,cisza spokój,miła obsługa ,
    • Wady w dzień latają niedaleko samoloty,ale nie jest to męczące,a nawet jest ciekawe.brak ręczników na plażę.

    stosunkowo tania cena do jakości usług, wypożyczalnia samochodów w mieście przy plaży tańsza niż w hotelu,polecam objazd wyspy samochodem,piękne miejsca,czarna plaża itp.hotel prosty ale praktyczny.polecam.

    Opinia dodana: 16 października 2014
  • 8,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Marcin
    Para
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par

    Ogólnie bardzo przyzwoicie, jednak jeżeli ktoś ma wybór to polecam zakwaterować się (głównie przez piękne piaszczyste plaże) w Costa Calma. Całą wyspę i tak można samochodem zjeździć i obejrzeć w 1-2 dni.

    Opinia dodana: 11 października 2014
  • 5,9 / 10

    Henryk
    Para
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Nastawionych na zwiedzanie
    • Zalety Do warunków jakie przygotowano w apartamentach nie mam negatywnych uwag. Jedyna to taka, że po przylocie o godz. 23,30 dostaniesz karteczkę z planem domków w recepcji i musisz sam odnaleźć zakwaterowanie. Nie jest to proste.
    • Wady Wyżywienie opłacasz za 7 dni - korzystasz przez 6 dni. W pierwszym dniu na kolację i w ostatnim dniu na śniadanie otrzymujesz suchy prowiant (dosłownie suchy-4 kromki suchego chleba i po jednym plasterku wędliny i żółtego sera,wodę, jabłko i herbatniki). To wszystko za 140,00 zł. Na taką kwotę w przybliżeniu skalkulowano moje wyżywienie. Wędlinę kot powąchał i uciekł.

    W dniu wyjazdu autokar zabrał nas z hotelu o 7,55. Śniadanie o 8,oo. Pomimo mojej prośby dzień wcześniej skierowanej telefonicznie do rezydentki nie udało się wejść na stołówkę o 7,40. Zaznaczam, że do lotniska 15 minut. Odlecieliśmy o 11,00. Poza tym na wyżywienie nie można narzekać. Przecież nie musisz jeść smażonych bekonów na śniadanie. Na kolację wspaniałe rybki i przy tym proponuję zostać. Nie do przyjęcia kompletny brak możliwości potańczenia wieczorem przy kieliszku wina. Tzn. wino tak, muzyki brak. Jedyne odgłosy muzyczne to cowieczorna dyskoteka i caraoke dla dzieci do 01 w nocy. Kolejka dowożąca do plaży wbrew zapewnieniom nie jest bezpłatna. Trzeba zapłacić 1,5E w jedną stronę, jak dodamy do tego opłatę za leżaki to uzbiera się troszkę. Przy basenach leżaki bezpłatne.

    Opinia dodana: 16 maja 2014
  • 7,7 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Grzegorz
    Para
    Pobyt: Grudzień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Nastawionych na zwiedzanie
    • Zalety Ciche , spokojne miejsce .Przyjazna obsługa .
    • Wady Trochę zużyte sprzęty

    Hotel wart swojej ceny . Nie rozumiem niektórych negatywnych opinii np. - Pani , która narzeka , że do kolacji w formule HB dostaje tylko wodę ( w innych hotelach za tę wodę zapłaciła by 2-5 euro) - ludzi , którzy narzekają na mało urozmaicone typowo angielskie śniadania ( jajko sadzone , jajecznica , bekon , jakaś kiełbaska , fasolka , różne rodzaje musli i mleko , naleśniki + dodatki , pieczywo , ser , wędlina , pomidor ) Fakt codziennie to samo , ale czy ktoś kazał dziennie jeść wszystko ? czego brakowało parówek , czy krakowskiej podsuszanej ? -ludzi , którzy twierdzą , że nie dało się dogadać po angielsku - gadaliście ze sprzątaczkami , czy co ? , bo wszyscy inni po angielsku sie porozumiewali . Jedyną wadą hotelu są wysłużone łazienki .

    Opinia dodana: 08 grudnia 2013

  • 4,2 / 10

    Klient Wakacje.pl

    paulina
    Para
    Pobyt: Lipiec 2012

    Totalna porażka!!!! Komentarze pozytywne ewidentnie są oszukane. Basen żenada,a raczej baseniki. Cały teren do remontu,ogromny teren wszędzie daleko. Wokół mnóstwo wielkich karaczanów które bez problemu przedostają się do pomieszczeń. Wszystko śmierdzi stęchlizną. ZDECYDOWALIŚMY SIĘ NA TEN HOTEL ZE WZGLĘDU NA POZYTYWNE KOMENTARZE ALE TERAZ JUŻ WIADOMO KTO JE PISAŁ!!!!! DRAMAT!!!!!

    Opinia dodana: 07 sierpnia 2012
  • 8,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    shaco
    Para
    Pobyt: Lipiec 2012

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych

    Bez stresowy wypoczynek, obsługa miła. Bungalowy przyzwoite. Jedzenie smaczne. Duży wybór alkoholi w barze :). (polecam ron miel). Wieczorne animacje bardzo fajne (oczywiście jest bingo, numery wyświetlane są na tablicy). Dużo dzieci w górnym basenie, na tym koło restauracji cicho i przyjemnie. wyjazd na +.

    Opinia dodana: 13 lipca 2012
  • 7,7 / 10

    kafiiaa
    Para
    Pobyt: Styczeń 2010

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych, rodzin z dziećmi, ceniących spokój

    Autor nie dodał opinii tekstowej

    Opinia dodana: 14 maja 2012
  • 7,2 / 10

    mz
    Singiel
    Pobyt: Marzec 2012

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Hotel przyzwoity,przyjemne bungalowy,dobrze wyposażony aneks kuchenny.Koszmarne małe "tarasy" ogrodzone betonową wysoką ścianą nieco obniżają ogólną niezłą ocenę domku.Jedzenie raczej smaczne,wybór nie za duży,ale nie można narzekać.Hotel zajmuje dużą powierzchnię w związku z czym z niektórych domków jest daleko do restauracji.Do plaży jest 10 min spacerem,sama plaża jest duża i piaszczysta.Basenów jest kilka,także nie można narzekać.Obsługa pomocna,pokoje sprzątane codziennie.Zasadniczym minusem są przelatujące nisko samoloty;w tygodniu jest to jeszcze znośnie,ale w weekend-bardzo uciążliwe.Wszechobecne koty pakują się do domków jak do siebie ;) Ogólnie-hotel dobry na tygodniowy pobyt dla średnio wymagających osób.

    Opinia dodana: 20 marca 2012
  • 6,4 / 10

    Krzysiek i Karolina

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    PLUSY: -miła i pomocna obsługa, -czysto i schludnie urządzone domki, -bardzo spokojna i bezpieczna okolica, -blisko do Puerto del Rosario. MINUSY: -słabe jedzenie, -hotel oblężony przez Angoli-kto miał z nimi do czynienia na wakacjach ten wie o czym mówię, -co kilka minut, dosłownie nad głową, przelatują samoloty, -tragiczna plaża (chyba, że ma się małe dzieci), lepiej pojechać na pobliską Playa Blanca. WYNIK: Jakość adekwatna do ceny. Hotel nie najlepszy ale urok Fuerteventury nadrabia wszelkie niedociągnięcia. P.S. Pojedźcie do Corralejo, a stamtąd popłyńcie na wysepkę Lobos. Wg Nas cudo :)

    Opinia dodana: 08 lutego 2012
  • 6,9 / 10

    aga
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2011

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, ceniących spokój, nastawionych na zwiedzanie

    Hotel całkiem fajny, pokoje dobrze wyposażone-choć już wymagają odnowienia Basen w porządku,plaża - dojście ok.800m. Piękny widok na panoramę miasteczka Jedzenie smaczne

    Opinia dodana: 31 grudnia 2011
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi