8,2 / 10

Bardzo dobry
88%
poleca ten hotel
Eftalia Village
Turcja / Riwiera Turecka

Eftalia Village: basen, obiekt

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 142 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.1
    Hotel

    • 9.1 Basen
    • 8.2 Obsługa
    • 7.1 Rozrywka i animacje
    • 7.4 Sport
    • 8.7 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.5
    Pokoje

    • 8.7 Czystość
    • 8.1 Łazienka
    • 8.5 Wielkość
    • 8.5 Wyposażenie
  • 7.8
    Położenie

    • 6.2 Atrakcje w okolicy
    • 8.9 Ciche i kameralne położenie
    • 8.7 Możliwości komunikacyjne
    • 8.6 Odleglość od plaży
    • 6.7 Restauracje/bary w okolicy
  • 8.8
    Posiłki

    • 9.5 Ilość
    • 8.9 Jakość i smak
    • 8.5 Obsługa/serwis
    • 8.2 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Plaża żwirowo - piaszczysta ok. 150 m od hotelu, przejście nadziemne lub podziemne przez ulicę
  • Obfite posiłki
  • Trzy baseny ze zjeżdżalniami
  • Ciche i kameralne położenie
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 508 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Wrocławia All Inclusive
    1 558 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez        
 
  • 7,8 / 10

    Dawid
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety piękny ogród, niska zabudowa, blisko wszędzie i wszystko na miejscu.
    • Wady niektóre pokoje, śliska podłoga głównie przy basenach

    Hotel przystosowany dla rodzin w dziećmi, z pięknym ogrodem wszystko tworzy atmosferę wioski wakacyjnej, jednak jeżeli chodzi o pokoje to proszę się nie nastawiać na luksusy, są pokoje po remoncie (bliżej basenu tego ze zjeżdżalniami) oraz te wymagające remontu (bliżej recepcji). Sprzątane codziennie, nawet dosyć dokładnie, niestety są dosyć małe, dla rodziny 2+2 stanowczo za małe. Gwiazdkami też proszę się nie sugerować my dostaliśmy pokój blisko recepcji (wymagający remontu). Jedzenie bardzo dobre, różnorodność potraw do wyboru do koloru, na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Na terenie hotelu sklepy, lekarz, SPA, tatuaże, itp., cenowo też nie najgorzej. Największą jednak atrakcją hotelu według mnie jest dostęp do aquaparku Eftalia Island na plaży gdzie dzieci i nie tylko mają po prostu raj. Różnorodność zjeżdżalni pozwala każdemu znaleźć coś dla siebie i co najważniejsze nawet o 10.00 można było znaleźć wolne leżaki. Do aquaparku trzeba iść przejściem nad drogą lub tunelem pod drogą około 200-300 m od hotelu w zależności od miejsca zakwaterowania ale naprawdę warto, jest tam wszystko co trzeba: bary, sklepy, lekarz, kantor, klub dla dzieci. Dodam jeszcze, że za dopłatą 30 euro można było zmienić hotel na najmłodsze dziecko rodziny Eftalia - Marin oddanym w tym roku. Zmieniliśmy ze względu na wielkość pokoi i na to że wszystko jest świeże i nowe. Jednak sprzątania mogą się uczyć od Village, w Marin sprzątanie nie istnieje, notoryczny brak ręczników, trzeba było ciągle schodzić do recepcji i się o nie prosić. Jednak hotel już zupełnie inny - dwa duże budynki 5-piętrowe zbudowane na kształt dużych okrętów, dobrze i nowocześnie wyposażone, codziennie w lodówce cola i fanta, bezpłatny sejf, formuła all rozszerzona. Co ważne mieszkając w Marin można korzystać z infrastruktury Village bez ograniczeń. W obydwu hotelach całodobowa ochrona. Ogólnie wyjazd uważam za udany i polecam wszystkim niezdecydowanym, dodam na koniec, że bardzo długo wybieraliśmy nasze wakacje

    Opinia dodana: 08 września 2014
  • 7,7 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Maciej Kołodko
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Dużo zieleni
    • Wady Wnętrza pokoi do remontu

    Udało nam się przenieść z Eftalia Village do hotelu Eftalia Marine (obok Village) i dlatego było dobrze.Village wygląda ładnie z zewnątrz,otoczony jest zielenią , ale pokoje są do remontu.Naszym zdaniem nie powinno się zapraszać gości do pokoi w takim stanie .Marine dla odmiany jest czysty,nowy a infrastruktura jest wspólna dla obu hoteli i jak najbardziej zadowalająca(zjeżdżalnie,wiele basenów,barów,restauracji) . Animacje na niezłym poziomie,ale niektóre pokrywały się w czasie i nie można było uczestniczyć we wszystkich . Wyżywienie niezłe ,dużo , ale mało urozmaicone.Hotel Eftalia Village załuguje na 3 *** a Marine na 4****.Pięć gwiazdek to ma na przykład Marden Palace .

    Opinia dodana: 24 sierpnia 2014
  • 3,2 / 10

    ola
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Zalety zielono ,zjezdzalnie
    • Wady slychac sasiadow slisko kolo basenow okropne monotonne jedzenie brak animacji a jak sa to pol godziny szara plamiasta posciel sprane szorstkie reczniki

    kolo basenow slisko mozna polamac kosci,zjezdzalnie otwarte 10-12i14-17,jedzenie okropne monotonne animacje polgodziny koncza sie o 22 potem to nic, mini kluby sa ale szukajcie ich sami bo po dzieci nikt nie przyjdzie nie zbiera ich nie ma informacji gdzie sa zlokalizowane/wezyr/ mimo duzej grupy polakow/napewno wiecej niz niemcow/animacje i mini disco dla dzieci prowadzone sa po rusku niemiecku angielsku ,piosenki na dyscotece dla dzieci tez w tych jezykach po polsku nie ma zadnej moja mala byla zawiedziona nie chciala chodzic, w pokoju brak wtyczek, klima bezposrednio na lozko mozna sie pochorowac reczniki jezeli sa bo nie zawsze to mocno sprane szortkie dziurawe,posciel juz na wstepie szara w plamach zmieniana co 3dni?dziecko przybieglo z basenu wskoczyla na lozko i takie slady stop zostaly w okolicy hotelu nic nie ma wiec siedzicie na miejscu dobre to tylko zjezdzalnie

    Opinia dodana: 21 sierpnia 2014
  • 1,0 / 10

    Basia
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    Nie mogę nic powiedzieć o tym hotelu, ponieważ w ogóle tam nie przebywałam. Jestem bardzo nie zadowolona ,ponieważ po przyjeździe z lotniska do hotelu Eftalia zaprowadzono nas na kolację, myślę żeby nas trochę udobruchać , po przyjściu do recepcji powiedziano nam , że nie ma dla nas miejsc. Chciałam zaznaczyć, że wczasy w Eftali rezerwowałam w styczniu. Jestem bardzo niezadowolona, poniewaz nie mogę tego pojąć dlaczego tych miejsc nie było!

    Opinia dodana: 31 lipca 2014
  • 10 / 10

    Klient Wakacje.pl

    ewa
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Ogromny aquapark do dyspozycji gosci. Duza ilość barów i restauracji. Raj dla dzieci!!!

    Rewelacja! Polecam dla rodzin z dziecmi!!! Ogromny aquapark przy plazy, wiele restauracji do dyspozycji gosci, mila obsługa, bardzo smaczne jedzenie - mnustwo ryb. Animacje dla dzieci.

    Opinia dodana: 17 lipca 2014
  • 8,9 / 10

    Kinga
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Hotel urządzony ze smakiem, wysmienite wyzywienie, w ilościach nie do ogarniecia. Dla dzieci raj na ziemii :) Kompleks Spa i obsługa, od której mozna się dowiedzieć wszystkiego - Pani Walentyna rozmawia w języku polskim i udzieli Wam wszystkich informacji, dodatkowo Guest Relation Pani Sylwia. Niestety od pani rezydent z Wezyra nie sprostała oczekiwaniom
    • Wady raczej brak :)

    Najważniejsze na urlopie: słońce, woda, relaks, dobre jedzenie i picie. To na pewno można znaleźć w tym miejscu. Polecam serdecznie skorzystanie w wolnej chwili, a na pewno sie taka znajdzie, skorzystanie z kompleksu SPA - masaże, łaźnia pierwsza klasa. Wyjazd był rodzinno - przyjacielski, wiec wszyscy zadowoleni :) 100 % polecam :D:D

    Opinia dodana: 15 lipca 2014
  • 7,8 / 10

    Rafał z Gdańska
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Czystość , smaczne i w miarę urozmaicone jedzenie
    • Wady słabe animacje , disco dla dzieci codziennie wg tego samego schematu - po 3 dniach wszyscy znają kolejność piosenek , NAPOJE I DRINKI W PLASTIKOWYCH KUBKACH!!!

    Witam , mieliśmy okazję gościć w tym hotelu w sierpniu 2012 . Pomimo pełnego obłożenia wszystko działało sprawnie ( poza rezydentką TUI - masakra jakaś - tylko wcisnąć ludziom wycieczki i nara - na szczęście nie nam). Kuchnia niezła , dużo i urozmaicona - każdy znajdzie coś dla siebie , minusik za napoje z dystrybutorów dla dzieci bleee. Wiadomo jak to jest , chcesz mieć zawsze stolik , sztućce , nakrycia , wino itp do stolika - nie bądź skąpcem daj parę eurasków a będzie Ci dane . My mieliśmy wszystko , ekstra obsługę , uśmiechniętego kelnera i wszystkiego w nadmiarze. Co do barów - ogólnie spoko : drinki , piwo , wino itp. niestety serwowane w plastikowych kubasach - fuj!!! Tu z pomocą przyszło znowu parę eurasków - znalazły się szklaneczki , kufle do piwa , dla grzecznie proszącego klienta zawsze jest jakieś rozwiązanie - stolik obsługiwany z nadmierną wręcz starannością. Moja 7 letnia córka wiecznie okupywała zjeżdżalnie wodne i baseny a ponieważ jest z nich daleko do rest. głównej więc nie chodziliśmy na obiady - zresztą kto by to zjadł.:) Wycieczki fakultatywne kupujcie u autochtonów - 40% taniej i wszystko ok. , Polecam dolmusze - tanio i spoczko do Alanyi 2 euro/os , do Side 3euro/os. Blisko hotelu delfinarium - bez szału obecnie zostały tylko 3 delfiny i 3 foki:( , byliśmy w lepszych i tańszych. Hotel polecam dla rodzin z dziećmi - 2 tyg zleciały jak z bicza strzelił.

    Opinia dodana: 22 czerwca 2014
  • 8,0 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Robert
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Duży kompleks hotelowy, utrzymany na dobrym poziomie, powstają nowe budynki, na bieżąco sprzątane pokoje, klimatyzacja. Widać, że starają się, aby zapewnić dobre warunki przebywającym w nim wczasowiczom. Ogólnie polecam.
    • Wady Ponieważ jest to duży kompleks hotelowy, jest on rozbudowywany i przebywa w nim duża ilość osób to trudno tu o spokój- dlatego dla osób pragnących ciszy nie spełni on tych wymagań. Mi osobiście to nie przeszkadzało.

    Polecam to miejsce dla osób z dziećmi, duża ilość basenów itd. Ogólnie wywarł na mnie dobre wrażenie i śmiało mogę go polecić. Sama plaża jest trochę kamienista, ale duża ilość basenów, barów, dostęp do leżaków, dobra kuchnia, opieka rezydentów jest godna odwiedzenia tego miejsca.

    Opinia dodana: 20 czerwca 2014
  • 6,2 / 10

    malgosia t
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety super miasteczko wodne na plaży,duzy obiekt,dużo roślinności,miła obsługa,zjeżdzalnie,bary na plaży
    • Wady moloch,tłumy na posiłkach,zadaszona jadalnia zatrzymujaca opary z kuchni,skromne pokoje,na pewno nie są na poziomie 5 gwiazdek,restauracja też słabe 4 gwiazdki

    Hotel przyjemny,ale na pewno to nie 5 gwiazdek,to bardziej kompleks wypoczynkowy niż hotel.Ogólnie jakość podnosi miasteczko wodne na plaży,super nowoczesne,nowe.

    Opinia dodana: 13 czerwca 2014
  • 8,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    marzenia
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Wczasy bardzo udane. Wielkim plusem jest zagospodarownie plaży. Super! W hotelu trochę brakuje muzyki a jak już coś leci to rosyjskie przeboje.

    Opinia dodana: 13 czerwca 2014
1 2 3 4 5 ... 15
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi