8,2 / 10

Bardzo dobry
87%
poleca ten hotel
Eftalia Village
Turcja / Riwiera Turecka

Eftalia Village: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 146 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.0
    Hotel

    • 9.1 Basen
    • 8.2 Obsługa
    • 7.1 Rozrywka i animacje
    • 7.4 Sport
    • 8.6 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.4
    Pokoje

    • 8.6 Czystość
    • 8.1 Łazienka
    • 8.5 Wielkość
    • 8.5 Wyposażenie
  • 7.8
    Położenie

    • 6.2 Atrakcje w okolicy
    • 8.8 Ciche i kameralne położenie
    • 8.7 Możliwości komunikacyjne
    • 8.6 Odleglość od plaży
    • 6.7 Restauracje/bary w okolicy
  • 8.7
    Posiłki

    • 9.4 Ilość
    • 8.8 Jakość i smak
    • 8.5 Obsługa/serwis
    • 8.2 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Plaża żwirowo - piaszczysta ok. 150 m od hotelu, przejście nadziemne lub podziemne przez ulicę
  • Obfite posiłki
  • Trzy baseny ze zjeżdżalniami
  • Bardzo smaczne posiłki
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 628 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Warszawy All Inclusive
    1 668 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 8,0 / 10

    Klient Wakacje.pl

    TOMEK
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    hotel fajnie położony, dużo atrakcji zwłaszcza zjeżdżalnie, jedzenie dobre i dużo,

    Opinia dodana: 20 października 2014
  • 9,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Krystyna Adamenko
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety blisko plaży,kameralnie,domki w ogrodzie, widok na łąkę i w oddali morze(kozy codziennie pasali)
    • Wady drobne niedociągnięcia, armatura sanitarna dość zużyta w naszym pokoju, nie wiem jak w innych..

    Wspaniałe miejsce dla tych którzy nie lubią tłumów, dyskotek,hałasu.. dla rodzin z dziećmi szczególnie, wspaniałe animatorki z Polski, urozmaicone posiłki, cudne aquaparki, spędziliśmy tam bardzo udane wakacje..

    Opinia dodana: 17 października 2014
  • 2,2 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Iwona
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Wrzesień 2014

    Dałam się niestety oszukać. W momencie kiedy rezerwowałam wakacje ten hotel w ofercie miał 5 gwiazdek, po przyjechaniu na miejsce byłam niesamowicie zaskoczona. Wszystko stare, pościel z żołtymi plamami odrażająca. Na 2 pokoje mieliśmy jeden klucz! i jeden pilot do klimatyzacji! co było problemem w nocy!!! Nie polecam, te pokoje to naprawdę nawet na 3 gwiazdki nie zasługują. Zmieniałam Hotel bo nie byłam w stanie tam mieszkać. Nie dajcie się oszukać!! to nie wygląda tak jak na zdjęciach. Baseny są w porządku i aqua park również, ale pokoje są straszne!!!!

    Opinia dodana: 15 października 2014
  • 9,8 / 10

    Kazimierz
    Seniorzy
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Mieszkałem w siostrzanym hotelu Marin który jest nowym hotelem i nowoczesnym. Jest super.
    • Wady Wad zasadniczych nie ma. Personel nie zna języków obcych . Kuchnia może nie odpowiadać każdemu ale jedzenie jest urozmaicone i w b.dużych ilościach.

    Wyjazd był planowany do hotelu Eftalia Village ale na miejscu zapłaciliśmy dodatkowo chyba 40 Euro i dostaliśmy pokój w sąsiednim nowoczesnym hotelu Marin. Zamiana była korzystna bo nowy hotel jest luksusowy, wspaniale połozony i ma duże baseny jak i dobry kontakt (przez tunel pod jezdnią) z plażą nad morzem i jednoczesnie atrakcyjnym miasteczkiem rozrywki szczególnie dla dzieci.Tam też są duże baseny.Łóżka, materace i parasole bezpłatne i w ilościach przewyższających popyt (byłem we wrześniu). Barki z napojami zawsze czynne i bez ograniczeń serwują podstawowe lokalne napoje alkoholowe oraz orzeźwiajace. Teren jest na bieżąco sprzatany i ogólnie jest czysto. Dla rodzin z dziećmi - raj. Pokoje duże , czyste, częste zmiany ręczników i sprzątane. Lodówka(mini barek) codziennie zaopatrywany, niestety tylko w fantę i coca cole. Jedzenia jest bardzo dużo i jest urozmaicone ale w smakach tureckich. Nie każdy to lubi a i dzieci moga grymasić chociaż zawsze można znaleźć coś dobrego dla siebie.Dużo warzyw, słodyczy , serów, nabiału i w zasadzie jest wszystko.Na podkreślenie zasługuje bardzo dobra organizacja pobytu i przejazdów (przelotów) przez firmę WEZYR. Samoloty punktualne jak i autokary na miejscu. Hostessy (Polki) mile i profesjonalnie obsługują turystów. Również ważnym momentem był zakup biletów na wyjazd w firmie WAKACJE.pl która profesjonalnie udzieliła informacji o wyjeździe, pomogła w uzyskaniu wiz i doradziła odnośnie ubezpieczenia . Uważam że wyjazd był bardzo udany i wszystkim polecam organizatora firmę WEZYR oraz sprzedawcę usługi firmę WAKACJE.pl.

    Opinia dodana: 07 października 2014
  • 7,8 / 10

    Dawid
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety piękny ogród, niska zabudowa, blisko wszędzie i wszystko na miejscu.
    • Wady niektóre pokoje, śliska podłoga głównie przy basenach

    Hotel przystosowany dla rodzin w dziećmi, z pięknym ogrodem wszystko tworzy atmosferę wioski wakacyjnej, jednak jeżeli chodzi o pokoje to proszę się nie nastawiać na luksusy, są pokoje po remoncie (bliżej basenu tego ze zjeżdżalniami) oraz te wymagające remontu (bliżej recepcji). Sprzątane codziennie, nawet dosyć dokładnie, niestety są dosyć małe, dla rodziny 2+2 stanowczo za małe. Gwiazdkami też proszę się nie sugerować my dostaliśmy pokój blisko recepcji (wymagający remontu). Jedzenie bardzo dobre, różnorodność potraw do wyboru do koloru, na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Na terenie hotelu sklepy, lekarz, SPA, tatuaże, itp., cenowo też nie najgorzej. Największą jednak atrakcją hotelu według mnie jest dostęp do aquaparku Eftalia Island na plaży gdzie dzieci i nie tylko mają po prostu raj. Różnorodność zjeżdżalni pozwala każdemu znaleźć coś dla siebie i co najważniejsze nawet o 10.00 można było znaleźć wolne leżaki. Do aquaparku trzeba iść przejściem nad drogą lub tunelem pod drogą około 200-300 m od hotelu w zależności od miejsca zakwaterowania ale naprawdę warto, jest tam wszystko co trzeba: bary, sklepy, lekarz, kantor, klub dla dzieci. Dodam jeszcze, że za dopłatą 30 euro można było zmienić hotel na najmłodsze dziecko rodziny Eftalia - Marin oddanym w tym roku. Zmieniliśmy ze względu na wielkość pokoi i na to że wszystko jest świeże i nowe. Jednak sprzątania mogą się uczyć od Village, w Marin sprzątanie nie istnieje, notoryczny brak ręczników, trzeba było ciągle schodzić do recepcji i się o nie prosić. Jednak hotel już zupełnie inny - dwa duże budynki 5-piętrowe zbudowane na kształt dużych okrętów, dobrze i nowocześnie wyposażone, codziennie w lodówce cola i fanta, bezpłatny sejf, formuła all rozszerzona. Co ważne mieszkając w Marin można korzystać z infrastruktury Village bez ograniczeń. W obydwu hotelach całodobowa ochrona. Ogólnie wyjazd uważam za udany i polecam wszystkim niezdecydowanym, dodam na koniec, że bardzo długo wybieraliśmy nasze wakacje

    Opinia dodana: 08 września 2014
  • 7,7 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Maciej Kołodko
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Dużo zieleni
    • Wady Wnętrza pokoi do remontu

    Udało nam się przenieść z Eftalia Village do hotelu Eftalia Marine (obok Village) i dlatego było dobrze.Village wygląda ładnie z zewnątrz,otoczony jest zielenią , ale pokoje są do remontu.Naszym zdaniem nie powinno się zapraszać gości do pokoi w takim stanie .Marine dla odmiany jest czysty,nowy a infrastruktura jest wspólna dla obu hoteli i jak najbardziej zadowalająca(zjeżdżalnie,wiele basenów,barów,restauracji) . Animacje na niezłym poziomie,ale niektóre pokrywały się w czasie i nie można było uczestniczyć we wszystkich . Wyżywienie niezłe ,dużo , ale mało urozmaicone.Hotel Eftalia Village załuguje na 3 *** a Marine na 4****.Pięć gwiazdek to ma na przykład Marden Palace .

    Opinia dodana: 24 sierpnia 2014
  • 3,2 / 10

    ola
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Zalety zielono ,zjezdzalnie
    • Wady slychac sasiadow slisko kolo basenow okropne monotonne jedzenie brak animacji a jak sa to pol godziny szara plamiasta posciel sprane szorstkie reczniki

    kolo basenow slisko mozna polamac kosci,zjezdzalnie otwarte 10-12i14-17,jedzenie okropne monotonne animacje polgodziny koncza sie o 22 potem to nic, mini kluby sa ale szukajcie ich sami bo po dzieci nikt nie przyjdzie nie zbiera ich nie ma informacji gdzie sa zlokalizowane/wezyr/ mimo duzej grupy polakow/napewno wiecej niz niemcow/animacje i mini disco dla dzieci prowadzone sa po rusku niemiecku angielsku ,piosenki na dyscotece dla dzieci tez w tych jezykach po polsku nie ma zadnej moja mala byla zawiedziona nie chciala chodzic, w pokoju brak wtyczek, klima bezposrednio na lozko mozna sie pochorowac reczniki jezeli sa bo nie zawsze to mocno sprane szortkie dziurawe,posciel juz na wstepie szara w plamach zmieniana co 3dni?dziecko przybieglo z basenu wskoczyla na lozko i takie slady stop zostaly w okolicy hotelu nic nie ma wiec siedzicie na miejscu dobre to tylko zjezdzalnie

    Opinia dodana: 21 sierpnia 2014
  • 1,0 / 10

    Basia
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    Nie mogę nic powiedzieć o tym hotelu, ponieważ w ogóle tam nie przebywałam. Jestem bardzo nie zadowolona ,ponieważ po przyjeździe z lotniska do hotelu Eftalia zaprowadzono nas na kolację, myślę żeby nas trochę udobruchać , po przyjściu do recepcji powiedziano nam , że nie ma dla nas miejsc. Chciałam zaznaczyć, że wczasy w Eftali rezerwowałam w styczniu. Jestem bardzo niezadowolona, poniewaz nie mogę tego pojąć dlaczego tych miejsc nie było!

    Opinia dodana: 31 lipca 2014
  • 10 / 10

    Klient Wakacje.pl

    ewa
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Ogromny aquapark do dyspozycji gosci. Duza ilość barów i restauracji. Raj dla dzieci!!!

    Rewelacja! Polecam dla rodzin z dziecmi!!! Ogromny aquapark przy plazy, wiele restauracji do dyspozycji gosci, mila obsługa, bardzo smaczne jedzenie - mnustwo ryb. Animacje dla dzieci.

    Opinia dodana: 17 lipca 2014
  • 8,9 / 10

    Kinga
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Hotel urządzony ze smakiem, wysmienite wyzywienie, w ilościach nie do ogarniecia. Dla dzieci raj na ziemii :) Kompleks Spa i obsługa, od której mozna się dowiedzieć wszystkiego - Pani Walentyna rozmawia w języku polskim i udzieli Wam wszystkich informacji, dodatkowo Guest Relation Pani Sylwia. Niestety od pani rezydent z Wezyra nie sprostała oczekiwaniom
    • Wady raczej brak :)

    Najważniejsze na urlopie: słońce, woda, relaks, dobre jedzenie i picie. To na pewno można znaleźć w tym miejscu. Polecam serdecznie skorzystanie w wolnej chwili, a na pewno sie taka znajdzie, skorzystanie z kompleksu SPA - masaże, łaźnia pierwsza klasa. Wyjazd był rodzinno - przyjacielski, wiec wszyscy zadowoleni :) 100 % polecam :D:D

    Opinia dodana: 15 lipca 2014
1 2 3 4 5 ... 15
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi