9,1 / 10

Wspaniały
92%
poleca ten hotel
Elba Carlota
Hiszpania / Fuerteventura

Elba Carlota

Ocena na podstawie 57 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.7
    Hotel

    • 8.9 Basen
    • 8.9 Obsługa
    • 8.6 Rozrywka i animacje
    • 8.3 Sport
    • 8.7 Udogodnienia dla dzieci
  • 9.3
    Pokoje

    • 9.3 Czystość
    • 9.5 Łazienka
    • 9.4 Wielkość
    • 9.2 Wyposażenie
  • 8.8
    Położenie

    • 8.1 Atrakcje w okolicy
    • 8.9 Ciche i kameralne położenie
    • 9.1 Możliwości komunikacyjne
    • 9.6 Odleglość od plaży
    • 8.4 Restauracje/bary w okolicy
  • 9.2
    Posiłki

    • 9.5 Ilość
    • 9.3 Jakość i smak
    • 9.2 Obsługa/serwis
    • 8.7 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym
  • Bezpośrednio przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza oraz trzema zatokami otoczonymi falochronami
  • Blisko od lotniska (ok. 8 km)
  • Ładna łazienka
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    2 256 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Poznania All Inclusive
    2 289 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 9,1 / 10

    Basrtek
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Duże pokoje, gratis widok na ocean, basen super, blisko plaża. Jedzenie urozmaicone bardzo dobre.

    Pobyt na początku czerwca bardzo udany, cisza i spokój. pokoje ładne, 2 duże baseny , plaża przy hotelu, jedzenie bardzo dobre , hotel polecam było super...

    Opinia dodana: 21 lipca 2014
  • 8,6 / 10

    Mateusz
    Para
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Duzy czysty i zadbany hotel.w pelni zasluguje na 4 gwiazdki,polecamy w 100%.Szczegolnie polecam wykupienie wczasow z wakacje.pl i proponuje zglosic sie do Pani Karoliny Iwan -goraco pozdrawiam

    Pobyt Maj 2014 Hotel bardzo czysty jeden z lepszych w ktorych bylismy w pel ni 4 gwiazdki ,zachecam do od[oczynku w tym hotelu...Pokoje duze i sprzatane codziennie....

    Opinia dodana: 30 maja 2014
  • 9,4 / 10

    Michał i Becia
    Para
    Pobyt: Grudzień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Prawdziwy europejski standard (duuuużo wyższy niż ten z Egiptu/Tunezji), pełna kultura, miła obsługa, sporo atrakcji (zarówno dla dzieciaków, jak i dorosłych), cisza i spokój wieczorami (głównie starsi Anglicy/Niemcy/Francuzi korzystających z uroków swoich emerytur), mało krzykliwych i wulgarnych nacji rosyjskiej i polskiej. Ciekawe animacje/przygody kulinarne/gry i zabawy ruchowe. Obsługa pracuje z pasją i nie jest namolna.
    • Wady brak

    Bardzo przyjemny wyjazd. Udało nam się wyrwać na urlop do ciepłych krajów (Afryka odpadała ze względu na ciążę Żony) i nie żałujemy, mimo, iż hotel do tanich nie należy. Temperatura w okresie naszego wyjazdu oscylowała w okolicach 24 stopni. W słońcu było bajkowo, trochę słabiej, kiedy chowało się za chmurami, bo przy mocniejszych podmuchach wiatru robiło się chłodno. Specjalnie szukaliśmy spokojnej lokalizacji oraz cichego hotelu i nie zawiedliśmy się. Idealne miejsce dla osób szukających odskoczni od codziennych stresów, zgiełku i chamskich akcji. Relaks jak się patrzy.

    Opinia dodana: 17 maja 2014
  • 5,2 / 10

    wojciech
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Grudzień 2013

    • Zalety WYZYWIENIE

    opinie o hotelu ukazująsie wybiorczo .Rezydent nie informuje o trudach wycieczek gorskich, nie uprzedza starszych osob o trasie nad przepasciami np. na Lanzarotte

    Opinia dodana: 15 grudnia 2013
  • 8,9 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Ola
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Dość dobry standard, super obsługa, czystość, spokój
    • Wady W pokojach parterowych położonych przy ulicy rano słychać hałasy pracującej śmieciarki i osób segregujących szkło i butelki, nie dało się spać. Musieliśmy zmienić pokój.

    Hotel bardzo czysty, nie trzeba było nikogo prosić o sprzątanie pokoju, bardzo miła i pomocna obsługa, jakość i ilość posiłków super, codziennie coś nowego w bufecie na kolacje i obiady, jedzenie urozmaicone, podawali i specjały kuchni włoskiej i hiszpańskiej a nawet japońskie sushi :) Bardzo blisko do plaży, sympatyczni animatorzy

    Opinia dodana: 06 grudnia 2013
  • 6,1 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Grace
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Listopad 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety dobrze utrzymany i czysty, obsługa nie uciazliwa
    • Wady male baseny ,mały ogrod, sprzatanie pokoi ograniczajace sie dozascielenia łozka i wyrzucenia smieci, nieuzupelniana w pokojach woda, kawa czy herbata, nie dodawane po wyczerpaniu mydelko (1 na 2 osoby) all inclusive tylko do 23-ej, dodatkowo płatny sejf, zastaw na reczniki, wykwaterowanie o godz12 tej i zakonczenie servisu - wyzywienia przy wylocie do Warszawy o 19 tej.Koniecznosc dokupienia pokoju lub wyzywienia albo spacerowania po okolicy

    rezydent nie informuje, ze dojazd na Lanzarotte czy tez dojazd na czarną plaże odbywa się przez strome i krete serpentyny gdzie dla osob strszych jest to ogrmony stres i skoki cisnienia.Odchorowywalam ten wyjazd cala noc, bo mam paniczny lek wysokosci. Nie polecam Fuerteventury w listopadzie, chłodnawo na cały pobyt tylko 2 dni sloneczne,bywaja nieprzyjemne wiatry.Bez kaptura na glowe nie warto sie ruszac.W basenach zimno.Jedzenie wysmienite i urozmaicone. Goscie to przewaznie Anglicy i Skandynawoie.Srednia wieku 60-70 lat ale to i taka pora roku.

    Opinia dodana: 06 grudnia 2013
  • 9,2 / 10

    Zygmunt Bulka

    Pobyt: Grudzień -0001

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Bardzo dobra jakość za rozsądna cenę. Największa wadą:słabo działająca klimatyzacja w pokoju. Największa zaleta: bardzo smaczna i urozmaicona kuchnia. Warto dodać że Hotel położony jest w bliskim sąsiedztwie lotniska więc z jednej strony mamy krótki transfer na lotnisko a z drugiej stosunkowo nisko przelatujące samoloty.

    Opinia dodana: 16 listopada 2013
  • 7,2 / 10

    Artur
    Para
    Pobyt: Listopad 2013

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, ceniących spokój

    Hotel usytuowany dla osób lubiących cisze, spokój, nude. W okolicy nic nie ma nawet w samym centrum miasta brak atrakcji. Obsługa ok, hotel też minus że w wyżywieniu all napoje do godz. 24 tylko. Byliśmy w maju i nie polecamy tego miesiąca pochmurno i nie za ciepło a co innego w biurze mówili, wiecej do biura Sigma w Kielcach sie nie wybiorę

    Opinia dodana: 11 listopada 2013
  • 8,7 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Andrew
    Para
    Pobyt: Październik 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, rodzin z dziećmi, szukających luksusu

    Byliśmy na przełomie września/października pogoda w sam raz na opalanie przez 2 tyg 2 dni pochmurne. Pazdziernik jedny miesiąc na tej wyspie w ktorym ma w powietrzu piasku z sachary oraz nie ma silnych wiatrow także polecam taki termin (niektórzy maja problemy z oczami z powodu tego piasku). W hoteluy jest osobne wydzielone miejsce dla rodzin z dziećmi - osobny basen/brodzik. Plaża super najlepsza w tej części wyspy oczywiscie platna - poprostu trzeba sobie doliczyc 9Euro za pare lezakow z parasolem w cene. Plaza jest nad wydzielona czescia oceanu wiec jest bezpiecznie nawet dla dzieci. Jest na tyle wydzielona ze praktycznie nie ma fal - co może być i plusem i minusem. Baseny w hotelu bezzarzutu, jacuzzi z kopiela perełkowo kolo drughiego basenu (taki mini basen - czysty). Polecam tez pojechać na plaze na poludniu wyspy tam jest złocisty piasek i wysokie fale. All inclusive nie wlicza wszystkiego za barem (sa osobne drinki które sa płatne) Za barem sa zwykle kelnerzy wieczorem można liczyc ze w barze glownym jest jeden barman. Wino (AllInc) jak przystalo na 4* jest nalewane z butelki a nie z beczki/dystrybutora. Usprawnil bym w hotelu jedynie czesc barmanska tzn zeby na caly hotel było więcej niż 1/2-ch barmanow którzy sa zastepowani czasem kelnerami. Z wycieczek do wykupienia polecam Lanzarote (-tego nie można ominąć) i lodz podwodna przy okazji której można zobaczyć plaze na PD wyspy.

    Opinia dodana: 16 października 2013
  • 9,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Katarzyna
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, rodzin z dziećmi

    Uwaga dotycząca check in na Fuerteventurze. Otóż, przylatujemy rano, a pokoje dostajemy ok. 15.00. Jest to mocno uciążliwe. Przy check out, opcja all inclusive kończy się o 12.00, a na lotnisko jedziemy dopiero wieczorem. Wolałabym dopłacić do oferty, aby biuro dokupiło opcję all inclusive do końca pobytu w hotelu, ponieważ w tym przypadku pozostaje niesmak po całkiem udanych wakacjach.

    Opinia dodana: 04 października 2013
1 2 3 4 5 ... 6
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi