7,9 / 10

Dobry
81%
poleca ten hotel
Eleftheria
Grecja / Kreta

Eleftheria: basen, obiekt

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 36 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 6.9
    Hotel

    • 8.4 Basen
    • 7.6 Obsługa
    • 6.1 Rozrywka i animacje
    • 5.5 Sport
    • 6.5 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.4
    Pokoje

    • 8.9 Czystość
    • 7.9 Łazienka
    • 8.0 Wielkość
    • 8.4 Wyposażenie
  • 7.2
    Położenie

    • 7.0 Atrakcje w okolicy
    • 9.5 Ciche i kameralne położenie
    • 7.3 Możliwości komunikacyjne
    • 5.5 Odleglość od plaży
    • 6.9 Restauracje/bary w okolicy
  • 7.6
    Posiłki

    • 8.0 Ilość
    • 7.7 Jakość i smak
    • 7.7 Obsługa/serwis
    • 6.9 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Ciche i kameralne położenie
  • Czyste i przyjemne pokoje
  • Ładny basen
  • Ładna łazienka
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic śniadania i obiadokolacje
    1 620 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Warszawy śniadania i obiadokolacje
    1 660 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez        
 
  • 9,1 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Magda
    Singiel
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety zadbany cichy dobre jedzenie miła atmosfera
    • Wady po pewnym czasie jedzenie monotonne

    Byłam na wakacjach w lipcu 2014 roku. Wybierając hotel na podstawie opinii - trafiłam w dziesiątkę. Tego szukałam - spokojnego, nie zatłoczonego, zadbanego, schludnego hotelu, z dużą przestrzenią i roślinnością, trochę oddalonego od centrum miasta. Pokoje bardzo czyste, jedzenie dobre, choć pomimo tego, że byłam tylko tydzień to po zachwycie kunsztem kucharza w pierwszych dniach pobytu, potem zaczynałam już marudzić, ale to taki drobny minus. Atmosfera bardzo miła, rodzinna, nie zauważyłam i nie spotkałam się z tym by polaków traktowano gorzej. Jeśli będę jeszcze kiedyś wybierać się na Kretę to prawdopodobnie znowu przyjadę w to miejsce, do tego hotelu.

    Opinia dodana: 27 lipca 2014
  • 9,8 / 10

    Mariusz i Beata
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Kameralne położenie,cisza, spokój,piękny widok na morze,piękny ogrod,mila obsługa,smaczne posiłki,czystość.
    • Wady Dużo schodów - wada tylko dla osób mniej sprawnych.

    Wyśmienity hotel dla osób szukających kameralnej atmosfery,ciszy,spokoju,pięknego widoku na morze.Hotel położony na wzgórzu,składający się z trzech budynków otoczonych piękna roślinnością.Z basenu i hotelowej restauracja baśniowy widok na morze-10 minut piechota od głównej ulicy Agia Marina,z której schodzi się już bezpośrednio na piaszczystą plaże. Obsługa mila,zawsze chętna do pomocy,pokoje codziennie sprzątane bez zarzutu,codzienna wymiana uzo ręczników.Smaczne posiłki,potrawy donoszone na bieżąco,dużo sałatek i warzyw(ważne dla wegetarian).Dla osób lubiących potrawy mięsne codziennie 3-4 dania mięsne,smaczne desery. Goście przeważnie z krajów skandynawskich i Polski. Według mojej oceny hotel ma mocne trzy gwiazdki,Polecany głównie dla par,chcących romantycznie i spokojnie spędzić czas,choć osoby lubiące się wyszaleć będą miały tu znakomity punkt wypadowy do pobliskich lokali w Agia Marina,Platanias czy Chanii-lezacej 10 minut drogi autobusem bądź samochodem.

    Opinia dodana: 24 lipca 2014
  • 8,0 / 10

    Piotrek i Aga
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Hotel czysty zadbany , pokoje sprzątane na bieżąco basen ok . Odległość do plaży trochę spora lecz na potrzeby gości jest bus który załatwia sprawę tzn bus hotelowy( zawozi i przywozi gości) Cicha i spokojna okolica . Wielka zaleta tego hotelu Pan Alex( barman i zarządzający) który służy pomocą zawsze i wszędzie, gość mówi po polsku zawsze chętny do pomocy. Pozdrowienia dla Alexa !!

    Opinia dodana: 14 lipca 2014
  • 4,4 / 10

    Artur S.
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety cicha okolica, dużo zieleni, nieźle wyposażone i codziennie sprzątane pokoje
    • Wady daleko do plaży, kiepska obsługa na recepcji, bardzo przeciętne wyżywienie

    Właśnie wróciliśmy z tygodniowych wakacji w/w hotelu. Po wielu pozytywnych opiniach na jego temat być może oczekiwania były zbyt wygórowane, stąd nie najlepsza niestety jego SUBIEKTYWNA ocena. Pobyt zaczął się od małego zgrzytu - pomimo iż mieliśmy uzgodnione telefonicznie pokoje z widokiem na morze (501 lub 502), po ich zajęciu musieliśmy dopłacić 21Euro właśnie z uwagi na ich usytuowanie. Generalnie jakość obsługi na recepcji słaba i niestety nie potrafiliśmy się pozbyć wrażenia, że jesteśmy traktowani na zasadzie: "o rany, a ci tu czego znowu?!". Śniadania i obiadokolacje bardzo przeciętne i mało urozmaicone, chociaż głodni nie chodziliśmy - głównie dzięki wspaniałym sałatkom i przepysznym pomidorom, mięso za to fatalne. Pokoje bez zarzutu - widok wspaniały (ale za IMHO niesłusznie wyciągniętą od nas dopłatą, nie chcieliśmy się już jednak kłócić), codziennie sprzątane i nieźle wyposażone - lodówka, suszarka i tv. Hotel położony wśród zieleni - cisza i spokój, chociaż bardzo wcześnie rano koguty i indyki z sąsiedniego (chyba) gospodarstwa zaczynały swój "koncert", co jednak miało jakiś tam swój urok. Z hotelu do plaży jest ok 1km i o ile droga na plażę nie jest męcząca (z górki), to powrót nie jest już taki przyjemny zwłaszcza po całodziennym plażowaniu. Faktycznie bus hotelowy jeździ kilka razy dziennie o określonych godzinach, ale należy wcześniej umówić się z obsługą - myśmy jednak skorzystali tylko raz. Sama plaża w AM jest szeroka, długa i piaszczysta, morze - rewelacja! Hotel ze względu na swoje położenie i brak animacji nie jest chyba (subiektywnie) najlepszym wyborem dla ludzi bardzo młodych albo z rodzin z małymi dziećmi. Wczasy z 7Island - organizacja bez zarzutu! - kosztowały nas ok 1600PLN/os+21Euro za widok na morze (sic!), i za taką kwotę pobyt pomimo wymienionych mankamentów my uznaliśmy za bardzo udany. Większych pieniędzy IMHO wakacje w tym hotelu nie są warte.

    Opinia dodana: 21 czerwca 2014
  • 6,7 / 10

    Annaa11
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Hotel cudownie położony, cicha okolica, piękne widoki. Jedzenie smaczne, chociaż wybór niewielki. W razie możliwosci radzę wybierać pokoje rodzinne, szczególnie w pierwszym i drugim budynku. W trzecim budynku podobno najlepsze pokoje znajdują się na parterze, ale tego nie sprawdziłam. łazienki ok, pokoje codziennie sprzątane, bez zastrzezeń. Basen piękny. Obsługa znakomita, szczególnie Stella (kochana kobieta) i Georgia (woman behind the wheel). O Alexie już tu pisano, więc nie ma potrzeby nic dodawać. Do plaży (nota bene cudownej) dość daleko, lepiej wypożyczyć auto lub korzystać z autobusiku hotelowego. Z czystym sumieniem polecam każdemu ten hotel.
    • Wady chyba tylko mały wybór jedzenia, ale to co jest, jest naprawdę smaczne.

    Polecam wszytskim. Na pewno mozna tam odpocząć z dala od zgiełku i hałasu.

    Opinia dodana: 29 kwietnia 2014
  • 8,3 / 10

    Eliza
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Cisza, spokój, cudna okolica ;-) wspaniały barman Aleks
    • Wady brak

    Byłam tam z córką w 2011 r , z rodziną i przyjaciółką w 2012 i 2013 roku i mamy wykupiony pobyt w 2014 roku. Nie możemy sie juz doczekać . To chyba mówi samo za siebie.

    Opinia dodana: 18 lutego 2014
  • 9,6 / 10

    Jurek

    Pobyt: Grudzień -0001

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Byłem z żoną w lipcu 2013. Hotel bardzo czysty i zadbany (codzienna wymiana ręczników i sprzątanie pokoju). Jedzenie b. dobre- bez ograniczeń. W opcji 2 posiłków mieliśmy przesyt. I spokój wieczorami i w nocy- nawet cykady milkną po zmierzchu. Polecamy!

    Opinia dodana: 23 sierpnia 2013
  • 8,8 / 10

    Aga

    Pobyt: Grudzień -0001

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój, rodzin z dziećmi, szukających rozrywki

    Cudowne greckie wakacje, pod każdym względem :) Polecamy i pozdrawiamy Aleksa :) najlepszego barmana pod słońcem :)

    Opinia dodana: 12 lutego 2013

  • 8,2 / 10

    Sir Jaco
    Para
    Pobyt: Lipiec 2012

    • Poleca hotel dla
    • Nastawionych na zwiedzanie, ceniących spokój, rodzin z dziećmi

    Hotel pięknie położony, spokój i cisza... Dookoła drzewka oliwne a w dole morze. Obsługa normalna, miła z jednym wyjątkiem... Alex :) wspaniały, radosny człowiek! Dusza tego miejsca! Pomoże, wytłumaczy, podpowie. Zawsze uśmiechnięty! Jedzenie bardzo smaczne, może nie wspaniałe ale naprawdę dobre. Każdy znajdzie coś dla siebie bo jest spory wybór. Pokój, łazienka ok. Zwyczajnie normalne - telewizor, łóżka, lodóweczka, balkon + mała łazienka. Wielki minus natomiast za brak klimatyzacji w pakiecie, tylko za dopłatą!!! W tym klimacie to chyba skandal... A na dodatek mimo że wykupicie ten luksus to i tak wrócicie do "gorącego" pokoju bo kluczyk do uruchomienia elektryki musicie zabrać ze sobą a klimatyzacja jest na tym samym obwodzie co oświetlenie i zasilanie gniazdek!!! Po za tym jest bardzo mało wydajna, więc żeby poczuć jej dobrodziejstwo upływa sporo czasu. Jest to jedyna , za to poważna uwago do tego hotelu. Tak czy inaczej, polecam! Szukacie spokoju, relaksu, ciszy? Eleftheria!!!

    Opinia dodana: 16 stycznia 2013
  • 8,4 / 10

    Katia
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2012

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój, nastawionych na zwiedzanie

    Hotel naprawde bardzo ładny, czysty,zadbany, przyjazna,spokojna, atmosfera. Idealny dla ludzi ceniacych spokój. Posiłki barszo smaczne. okolica niezbyt rozrywkowa,ale do Chani 8 km i tam jest co robic. Polecam z osobą towarzyszącą. Hotel położony na wgórzu wsróg gajów oliwnych z widokim na morze, do glównej drogi i plaży ok 10 - 15 min pieszo. Nam to nie przeszkadzało, lubimy spacery, a i tak jezdzi bus hotelowy 5 x dziennie.

    Opinia dodana: 23 września 2012
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi