7,1 / 10

Dobry
Blue Princess Beach
Grecja / Korfu

Blue Princess Beach: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 59 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 6.2
    Hotel

    • 6.9 Basen
    • 6.2 Obsługa
    • 6.6 Rozrywka i animacje
    • 5.5 Sport
    • 5.1 Udogodnienia dla dzieci
  • 6.7
    Pokoje

    • 7.0 Czystość
    • 5.2 Łazienka
    • 7.6 Wielkość
    • 6.8 Wyposażenie
  • 7.4
    Położenie

    • 7.3 Atrakcje w okolicy
    • 8.6 Ciche i kameralne położenie
    • 5.4 Możliwości komunikacyjne
    • 8.9 Odleglość od plaży
    • 7.1 Restauracje/bary w okolicy
  • 5.7
    Posiłki

    • 5.8 Ilość
    • 6.4 Jakość i smak
    • 5.6 Obsługa/serwis
    • 4.6 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Ciche i kameralne położenie
  • Przestronne pokoje
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    2 030 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Wrocławia All Inclusive
    2 080 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez        
 
  • 5,9 / 10

    helga
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety położenie w przepięknej spokojnej zatoczce
    • Wady co do wyżywienia i opcji all inclusive to się jeszcze muszą dużo nauczyć

    hotel położony naprawdę w przepięknym, malowniczym zakątku Korfu ale mało proponują atrakcji swoim gościom a co do animacji to po prostu żenada , animator owszem był ale w barze przy trunkach wysokoprocentowych

    Opinia dodana: 10 sierpnia 2014
  • 6,0 / 10

    Ania i Jarek
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Zalety malownicze położenie
    • Wady łazienka w pokojach, jedzenie

    duży minus dla biura GRECOS za posiadanie i polecanie w swojej ofercie tego hotelu!! Jedyny plus hotelu to przepiękne i malownicze położenie,ale nic poza tym. Co roku gdzieś wyjeżdżamy. Zawsze celujemy w 3* lub 4*, jednak ten hotel zdecydowanie mogę porównać do 2*. Hotel usytuowany na zboczu. Restauracja z pięknym widokiem na morze i zatokę. Podczas naszego pobytu cały hotel miał problemy żołądkowe (łącznie z greckim personelem i wesołym animatorem Wojtkiem). Praktycznie przez cały tydzień żyliśmy na sucharkach. Pokoje bardzo skromne,na pewno nie zasługują na 4 gwiazdki. Łazienki tragiczne, małe, niefunkcjonalne. Bungalowy są podzielone na dwie rodziny ze wspólnym tarasem .Bungalowy położone bardzo wysoko, prowadziła do nich stroma ścieżka. Obsługa była miła. Sprzątanie 2 razy w tygodniu. Klimatyzacja popsuta, ale po interwencji została naprawiona. Na plaży hotelowej była możliwość wypożyczenia sprzętu sportowego. Cena motorówek była uzależniona od humoru wypożyczającego (syna właściciela hotelu) Cennik zmieniał się w ciągu 10min. Polecam poszukać wypożyczalni w pobliskiej miejscowości. Ceny dużo niższe. W niektórych wypożyczalniach samochodów właściciele narzucali dzienny limit km. Nie polecam plaży przy hotelu rodzinom z dziećmi z uwagi na ostre zejście do morza. Po 2-3 metrach od brzegu bardzo głęboka woda. Ogólnie hotel pięknie położony, ale zatrucie pokarmowe i standard pokoi zdecydowanie popsuł nasz wyjazd. Odradzamy! Serdecznie pozdrowienia dla Pauliny i Filipa!:)

    Opinia dodana: 12 lipca 2014
  • 4,4 / 10

    Ania i Piotrek
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Zalety Malowniczy widok na zatokę
    • Wady Jedzenie i pokoje

    Kochani! Omijajcie ten hotel szerokim łukiem! Nasza podróż poślubna zamieniła się w 7-dniowe rozmówki na temat wymiotów i biegunki! Podłe żarcie serwowane w miejscowej stołówce wykończyło ponad połowę gości hotelowych. Napoje w szkle tylko w godzinach kiedy serwowany jest posiłek, więc spiesz się by zdążyć napić się kawy do śniadania jak przystało na przyzwoitego człowieka! Ale nie martw się, jak nie zdążysz zawsze możesz napić się z plastykowego kubka, z alkoholi rozwodnione piwo i wino oraz wykwintny lokalny zajzajer typu bimber czy brandy podawane tylko przez dwie godziny wieczorową porą. Pokoje syf i malaria, bez klapek do wanny nie wejdziesz! Z plusów naprawdę śliczny widok na zatokę. Plaża żwirkowa ale bardzo spokojna. Warto pojechać do Korfu miasteczko i port jest bardzo ciekawe. Polecamy Achillon, piękne malowidła i ogrody, pyszne jedzenie na starówce :) Tylko uwaga na wypożyczalnie samochodów - limit do 100 km i kasują za kolejne i benzynę oczywiście. Pozdrowienia dla Filipa i Pauliny z Ursynowa

    Opinia dodana: 05 lipca 2014
  • 3,7 / 10

    Flip
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Zalety położenie, okolica
    • Wady jedzenie, podejście do klienta, pokoje

    Właśnie wróciliśmy z tego hotelu. DRAMAT! Nie wiem dlaczego Grecos współpracuje z Blue Princess. Psuje sobie opinię biura podróży. Pokoje małe, łazienki brudne - do wanny nie odważyłem się wejść bez klapek. Prawdziwa grecka tragedia to jedzenie - inżynieria ludzkiego żołądka, żeby nie napisać dr Mengele! Ciągle to samo, bez polotu i smaku. Odgrzewane chyba kilka razy na zasadzie nie zjedzą teraz - zjedzą później. Znamienne, że połowa turnusu pochowała się. Kilka osób wylądowało w szpitalu. Obsługa twierdziła najpierw, że to wirus z Polski! Nota bene pan rezydent (przez małe r) zadowolony dał sobie wcisnąć taki kit. Później argumentem była woda morska....ehhh, gdzie na wirusa podaje się antybiotyk, gdzie??? W żarciu była jakaś franca, zresztą nic dziwnego bo warunki w kuchni urągały wszelkim standardom. Mnie trzymało z przerwami 3 dni, innych różnie. Ból brzucha, wymioty, biegunki...coś jeszcze aby zachęcić do skorzystania z tej oferty? Ciekawe, że na koniec turnusu w hotelu pojawiła się grupa pracowników greckiego sanepidu. Pan sokole oko bacznie obserwował pracę. Oby zmieniło się na lepsze ale radzę nie testujcie tego na własnych portfelach a co najważniejsze - żołądkach!!! Co do samego Korfu - piękna wyspa. Polecamy wypożyczenie skuterka lub quada. Z samochodem stosowane są tricki typu limit km. Wyjazd uznajemy za udany ale tylko dzięki własnej pomysłowości i zorganizowaniu czasu poza tym całym bałaganem. Pozdrowienia dla animatora Wojtka (jedyny pozytywny "element" biura Grecos). Uściski dla przemiłej ekipy z Puław i imprezowej grupy z Gdańska!

    Opinia dodana: 02 lipca 2014
  • 2,4 / 10

    KaJa
    Para
    Pobyt: Maj 2014

    • Zalety Położenie hotelu w urokliwej zatoczce jest niewątpilwie dużą zaletą, ale tylko dla tych, którzy szukają spokoju a nie rozrywek.
    • Wady Bardzo kiepskie wyżywienie (obsługa oszczędza nawet na mleku, do którego dolewa wodę), brudne, zaniedbane pokoje, brudna plaża, brzydki zapach stęchlizny w pokojach i wręcz powalający smród kanalizacji w łazience, niewygodne łóżka z zapadniętymi materacami

    Wybraliśmy się do tego hotelu w połowie maja 2014. Niestety hotel zupełnie nie był przygotowany do przyjęcia gości. Wszędzie nieporządek, pokoje zatęchłe, wszędzie wilgoć i grzyb, plaża brudna, bez rozstawionych leżaków i parasoli. Wyżywienie gorzej niż marne i oszczędność na wszystkim:mleko, piwo i alkohole - z dużą ilością wody. Resztki ze śniadania i obiadu zmieszane i podane w formie dziwnych miksów na kolację, np.jajecznica z fetą i przecierem pomidorowym. Serwowane posiłki były bardzo często zimne. Ogólnie nie należy nastawiać się na luksus lecz na jakieś 1,5 gwiazdki, na jakie zasługuje ten hotel. Natomiast widoki rozpościerające sie z samego hotelu i pobliskich miejscowości oceniamy na 9 gwiazdek i to rekompensuje prawie wszystkie niedogodności. Zatem sprawdza się zasada: im piękńiejsze miejsce tym skromniejszy hotel.

    Opinia dodana: 23 maja 2014
  • 3,3 / 10

    Małgorzata
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Maj 2014

    • Zalety Spokój, zaciszne miejsce
    • Wady Obsługa fatalna, jedzenie monotonne, bród, szczury wyjadające ze śmietników i biegające przy domkach.

    Byłam w tym hotelu razem z nastoletnią córką, okolica to zakuta dechami wieś - wszędzie daleko, do najbliższego sklepu kawał pod górę i w żarze słońca przez nagrzany asfalt. Jedzenie monotonne - wręcz nie jadalne, wszędzie roi się od pszczół, bo koty już wytruli a z robactwem sobie poradzić nie mogą. Chłopcy hotelowi w szczególności Kristo i jego koledzy - strasznie nie przyzwoici, proponują niemoralne propozycje ... hotelowe boy'e nawet do łóżka... traktują kobiety jak łatwe, po takim incydencie od razu moja opinia jeszcze bardziej sie popsuła na temat elly beacha, tacy ludzie psują tylko reputację. Są bezczelni, i nie wychowani. Tak więc obsługa to katastrofa. Nie zaliczam tego wyjazdu do udanych.. szkoda pieniędzy na ten hotel hotel Elly beach - teraz już - blue princess beach...

    Opinia dodana: 21 kwietnia 2014

  • 8,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Ania
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Wrzesień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych, ceniących spokój, nastawionych na zwiedzanie
    • Zalety Niewątpliwą zaletą hotelu jest jego położenie - ciche, kameralne, nad samym morzem i w pięknych okolicznościach przyrody. Plaża hotelowa niczym szczególnym się nie wyróżnia więc polecam kilkuminutowy spacer i plażę Rovinia. W okolicy jest kilka plaż, do których można się dostać np. rowerem wodnym lub kajakiem, które można wypożyczyć na plaży przy hotelu. Część pokoi położona jest na wzgórzu więc codzienne spacery góra-dół są nieodłączną częścią urlopu - nam to nie przeszkadzało ale jeśli ktoś nie lubi to radzę wybrać inny hotel. Panie w recepcji miłe i pomocne, bezproblemowy kontakt w języku angielskim. W okolicy są sklepy, tawerny i wioska Lipadapes. Od poniedziałku do soboty jeździ autobus do stolicy wyspy - bilet 2 euro w jedną stronę.
    • Wady W naszym odczuciu wadą hotelu są kelnerzy - mało sympatyczni, szczególnie jedyna pani kelnerka. Miła była tylko wtedy gdy goście zamawiali napoje do obiadokolacji (dodatkowo płatne oczywiście). Nietaktem był fakt gaszenia świateł na stołówce w momencie gdy goście hotelowi jedli jeszcze śniadanie.

    Hotel dla aktywnych, lubiących przyrodę, nie wymagających. Nie polecam rodzinom z dziećmi bo atrakcji dla dzieci tam po prostu nie ma oraz ludziom szukającym rozrywki.

    Opinia dodana: 06 października 2013
  • 8,1 / 10

    Ewa
    Para
    Pobyt: Sierpień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, aktywnych

    Hotel ma przepiekne polozenie. Bardzo blisko plazy, niedaleko innych dzikich plaz, do ktorych chodzi sie pieknymi gajami oliwnymi, naprawde warto sobie pochodzic. Czystosc w hotelu srednia, choc poza niedzielami pani sprzatajaca byla codziennie. Reczniki byly zmieniane natychmiast, ale wymagalo to prosby w recepcji. Pani w recepcji starala sie pomoc, na tyle ile bylo w jej mocy. Bungalowy B - ladnie polozone, ale wejscie w goracy dzien moze byc meczace, baaardzo stromo i wysoko. Bungalowy A polozone nizej w zielonym i kolorowym ogrodzie, jednak tu bywa czasami glosno, od przejezdzajacych samochodow i muzyki z baru. Jednak dla niewymagajacych klientow znakomite miejsce. Woda w zatoce chlodniejsza niz winnych miejscach wyspy. Ciepla przy duzych falach, kiedy woda naplywa z innych miejsc. Widoki cudowne, cudne trasy spacerowe, liczne tawerny z pysznym jedzeniem wokol hotelu. Ceny za jedzenie o polowe nizsze od wloskich. Wypozyczalnia samochodow, skuterow, kladow bardzo blisko hotelu. Wszustko co trzeba na miejscu. Bylismy dwa tygodnie i spedzilismy urocze wakacje. Troche przymknelismy oko na drobneniedogodnosci i wyjechalismy super zadowoleni. Polecamy plaze nudystow niedaleko Glyfady, kilkanascie kilometrow na poludnie, mozna pojechac kladem - bajkowe miesce.

    Opinia dodana: 30 sierpnia 2013
  • 2,8 / 10

    Jacek

    Pobyt: Grudzień -0001

    PRZESTRZEGAM PRZED WYPOCZYNKIEM W ELLY BEACH! Bungalow nr 203 tragiczny!Łazienka beznadziejna- najczęściej zimna woda-budynki rozrzucone na sporym wzniesieniu,droga do pokoi położonych dalej jest bardzo stroma, wyślizgana.Podczas drogi towarzyszą nieprzyjemne zapachy z szamba! Lepsze pokoje są "podobno" w bud.głównym.Hotel jako całość nie sprawia nawet wrażenia czystego, wszędzie wiszą pajęczyny, rośnie grzybek i jest ogólnie brudno. TV SAT=14 cali i dwa greckie programy to wszystko!Telefon nie działa,brak lodówki,często wybijało korki!Brak papieru toaletowego to norma!Sprzątanie polega na przetarciu na odwal szmatą podłogi i wysypanie zawartości kosza!Ręczniki wymienianie tylko na wyraźne żądanie!Taras przed budyniem syf, połamane plastikowe krzesła! Urozmaicenie to myszy, szczury i jaszczurki."Restauracja" to... stołówka, na której można zaobserwować masę pałętających się kotów i pokaleczonego psa! Nakrycia stolików brudne,jedzenie monotonne,zimne brrr!Długie kolejki do jedzenia!Naczynia brudne!Na stołówce, kelnerzy latają jakby mieli ADHD!Kiedy nie chcesz nic zamówić to są wściekli jak osy! Recepcja jak za PRL-u kobiety tam pracujące udają "greka" jeśli zwrócisz uwagę, że coś jest nie tak!Bezczelne ponad miarę, nigdy nie spotkałem tak niekompetentnych i chamskich ludzi!Potrafią nazwać cię kłamcą!Rezydentki miłe,ale bezradne! Biuro Grecos Holiday kompletnie nie reaguje na zgłaszane uwagi!Basen to jeden wielki ściek,brud i syf! Wejście do niego grozi długim leczeniem(Escherichia coli)!!! Plaża woda w miarę czysta,ale zimna, o wiele ładniejsze są dalsze plaże, trzeba dopłynąć rowerkiem albo motorówką.Ogólnie miejscowość to zadupie!Jeśli ktoś ma wykupione wczasy, niech wypożyczy samochód i pojedzie na południe - piękne piaszczyste plaże z ciepłą wodą!Na północy do zwiedzenia najwyższy szczyt Korfu super widoki,oraz pojechać na płn. zachód na tzw. kanał miłości.Jak wycieczki to tylko Paksos i Antypaksos!Podsumowując jeśli ktoś planuje Elly Beach niech ZMIENI PLANY ! Tym co zapłacili... SERDECZNIE WSPÓŁCZUJĘ!

    Opinia dodana: 31 lipca 2013
  • 3,2 / 10

    kot123
    Para
    Pobyt: Lipiec 2013

    WSZYSTKICH PRZESTRZEGAM przed wyjazdem do Elly Beach! Bungalow nr 203 tragiczny! Łazienka beznadziejna-najczęściej zimna woda-budynki rozrzucone są na obszarze lasku położonego na sporym wzniesieniu,droga do pokoi położonych dalej jest bardzo stroma, wyślizgana i niebezpieczna.Podczas drogi towarzyszą nieprzyjemne zapachy z szamba! Lepsze pokoje są "podobno" w bud. głównym.Hotel jako całość nie sprawia nawet wrażenia czystego, wszędzie wiszą pajęczyny, rośnie grzybek i jest ogólnie brudno. TV=14 cali, dwa greckie programy to wszystko! Telefon nie działa, brak lodówki, często wybijało korki! Brak papieru toaletowego to norma! Sprzątanie polega na przetarciu na odwal szmatą podłogi i wysypanie zawartości kosza ! Ręczniki wymienianie tylko na wyraźne żądanie! Taras przed Bungalow syf, połamane plastikowe krzesła! Urozmaicenie to myszy, szczury i jaszczurki."Restauracja" to... stołówka, na której można zaobserwować masę pałętających się kotów i pokaleczonego psa! Nakrycia stolików brudne,jedzenie monotonne, zimne brrr! Długie kolejki do jedzenia! Naczynia brudne! Na stołówce, kelnerzy latają jakby mieli ADHD ! Kiedy nie chcesz nic zamówić ( za kasę) to są wściekli! Recepcja jak za PRL-u, kobiety tam pracujące udają "greka" jeśli zwrócisz uwagę, że coś jest nie tak! Bezczelne ponad miarę, nigdy nie spotkałem tak niekompetentnych i chamskich ludzi! Rezydentki miłe, ale bezradne! Biuro Grecos Holiday kompletnie nie reaguje na zgłaszane uwagi! Basen to jeden wielki ściek, brud i syf! Wejście do niego grozi długim leczeniem!!! Plaża, woda w miarę czysta, ale zimna, w wiele ładniejsze są dalsze plaże trzeba dopłynąć rowerkiem albo motorówką. Ogólnie miejscowość to zadupie!Jeśli ktoś ma wykupione wczasy, niech wypożyczy samochód i pojedzie na południe - piękne piaszczyste plaże z ciepłą wodą! Warto zobaczyć też na płn. wyspy najwyższy szczyt i tzw. kanał miłości. Wycieczki TYLKO Paksos i Antypaksos! Podsumowując jeśli ktoś planuje Elly Beach niech ZMIENI PLANY ! Tym co zapłacili... SERDECZNIE WSPÓŁCZUJĘ!

    Opinia dodana: 31 lipca 2013
1 2 3 4 5 ... 6
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi