7,0 / 10

Dobry
76%
poleca ten hotel
Hedef Kleopatra Golden Sun
Turcja / Riwiera Turecka

Hedef Kleopatra Golden Sun

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 252 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 5.6
    Hotel

    • 6.7 Basen
    • 7.2 Obsługa
    • 4.6 Rozrywka i animacje
    • 4.2 Sport
    • 5.3 Udogodnienia dla dzieci
  • 7.0
    Pokoje

    • 7.0 Czystość
    • 6.5 Łazienka
    • 7.3 Wielkość
    • 7.0 Wyposażenie
  • 8.1
    Położenie

    • 8.1 Atrakcje w okolicy
    • 5.5 Ciche i kameralne położenie
    • 9.3 Możliwości komunikacyjne
    • 9.2 Odleglość od plaży
    • 8.3 Restauracje/bary w okolicy
  • 7.0
    Posiłki

    • 8.0 Ilość
    • 6.7 Jakość i smak
    • 7.4 Obsługa/serwis
    • 6.0 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Blisko centrum Alanyi (ok. 1 km)
  • Świetne mozliwości komunikacyjne
  • Duży wybór restauracji i barów w okolicy
  • Obfite posiłki
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 230 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Krakowa All Inclusive
    1 280 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 6,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Gosia
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Singli
    • Zalety Ciekawa okolica, blisko do przepięknej plaży Kleopatry, świetne możliwości komunikacyjne, przestronne i czyste pokoje, czysta łazienka, bezpłatny internet w lobby i na plaży
    • Wady Kiepska rozrywka i animacje, brak możliwości do uprawiania sportów, brak jakichkolwiek udogodnień dla dzieci

    Na wakacje wybrałam się wraz z koleżanką sugerując się przede wszystkim niską ceną, nienajgorszymi opiniami i położeniem w pobliżu przepięknej plaży Kleopatry. Po przyjeździe na miejsce, po wręczeniu recepcjoniście małego prezentu :-P dostałyśmy całkiem przyzwoity pokój w budynku głównym. Z tego co dowiedziałam się później na miejscu, hotel ten posiada jeszcze kilka mniejszych budynków po przeciwnej stronie ulicy, w których panuje brud i smród, zatem trzeba na to uważać :/ Pokoje w hotelu przestronne, czyste, klimatyzowane, z balkonami, sprzątane codziennie. Co do restauracji hotelowej - nie zauważyłam, tak jak moi poprzednicy w komentarzach, żeby było brudno i ani ja ani moja koleżanka nie nabawiłyśmy się żadnej "zemsty sułtana". Jedzenie dobre, choć nie powalało. Inaczej wygląda sprawa baru przy basenie - tam faktycznie niechlujstwo, napoje alkoholowe chrzczone, podawane w plastikowych kubkach. Obsługa miła i niemiła - zależy kto i na kogo trafił. Co do rozrywki - to tylko w centrum Alanyi, bowiem w hotelu ograniczona jest jedynie do puszczania płyt z wieży przy basenie przez DJa. Za to jeżeli ktoś chciałby skorzystać z tureckiego mini SPA, to w hotelu ma taką możliwość za dodatkową opłatą. Ogólnie miejsce i sam pobyt oceniam na 8/10, a ocenę tę niewątpliwie zawyża spokojna okolica i niezwykle urocza plaża Kleopatry, do której od hotelu jest "rzut beretem". Aaa... i rada dla tych z delikatnymi żołądkami... Jogurt AYRAN (wskazówka rezydentki), a nie żadne polskie STOPERANY!

    Opinia dodana: 09 sierpnia 2014
  • 2,9 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Janusz Maron
    Singiel
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Zalety Brak zalet!
    • Wady Brud, fatalna obsluga, jedzenie pod psaem.

    Jezeli ktos chce miec beznadziejne wakacje, to tylko w tym hotelu. Pokoje male, brudne, recepcja to zbieranina nieprofesjonalnych malolatow, jedzenie mizerne a bar swieci pustkami, jezeli chodzi o napoje. Goraco nie polecam tego hotelu.

    Opinia dodana: 25 lipca 2014
  • 4,4 / 10

    Katarzyna
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Zalety Jedyną zaletą hotelu jest jego położenie
    • Wady Hotel totalnie brudny, do łazienki nie można było wejść i normalnie skorzystać ze względu na klejący się już brud i okropny zapach z toalety. Obsługa komunikuje się w języku rosyjskim, informacje przekazywane są wyłącznie w języku rosyjskim, animacje dla dzieci po rosyjsku - to mówi samo za siebie.

    Pobyt w tym hotelu zepsuł długo wyczekiwany urlop. Ponieważ byliśmy z dwójka małych dzieci odczuliśmy to dobitnie. Byłam w tym hotelu w 2009 oraz w 2010 roku, jechałam tam będąc przekonaną iż standard hotelu jest mi znany, niestety zmienił się i to nie do uwierzenia. Przez 14 dni na śniadania, obiady i kolacje podawane były te same dania, napoje typu Pepsi,7Up, Mirinda itd. gwarantowane w opcji all to fikcja, sprawdziliśmy to osobiście. Ciasteczka wydawane od godz 16 to dwie tace na wszystkich gości, niestety jak się okazało wydawane były tylko dla dzieci z kolonii. Organizator nie informuje o tym iż hotel ten od jakiegoś czasu przyjmuje duże grupy kolonijne z Rosji. Poza tym w dniu przyjazdu tj. 04.06.2014 r po przyjeździe do hotelu poinformowano nas o całkowitym braku pokoi w budynku głównym oraz konieczności zakwaterowania nas z dwójka małych dzieci w oddalonym budynku należącym do hotelu. Po otrzymaniu od nas 20 euro okazało się iż całe piętro jest wolne i możemy sobie wybrać pokój. Tak potraktowano również niepełnosprawną dziewczynę, która przyleciała z tym samym dniu co my. Ten hotel to najgorszy z hoteli do jakich trafiłam. Niestety wiele osób bazuje na opiniach osób, które były tam jeszcze dwa, trzy lata temu kiedy hotel posiadał 3 gwiazdki, w tej chwili nie posiada gwiazdek, zostały one nawet usunięte z fasady hotelu gdzie się znajdowały.

    Opinia dodana: 25 czerwca 2014
  • 3,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    mamika
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Październik 2014

    Plusem jest położenie, resztę trzeba przemęczyć. Jeżeli ktoś chce tylko spać w hotelu, to ok, jednak nie ma sensu płacić za all inclusive, ponieważ po tygodniu żywienia w Hedef byle co kupione na mieście smakuje jak ambrozja.

    Opinia dodana: 11 maja 2014
  • 2,5 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Danuta
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Październik 2013

    Recepcjoniści wrzeszczą na gości. Awanturują się między sobą, nie chcą otworzyć opłaconej kasy pancernej, nie znają języków poza rosyjskim ponieważ w hotelu 99% gości jest z Rosji. Brud nieprawdopodobny w jadalni. Tłuste talerze i szklanki. Już następnego dnia byłam chora na tzw. "zemstę sułtana". Do dziś się leczę. W pokojach masakra. Łazienka aż się klei z brudu i rozlatuje ze starości. Ubikacja nie myta od...trudno ocenić jak dawna. Sprzątanie polegało na ułożeniu prześcieradeł i więcej nic (RAZ W CZASIE MOJEGO POBYTU). Strach tam pojechać! To był jeden z większych koszmarów w moim życiu. Zdecydowanie OSTRZEGAM!!!!!

    Opinia dodana: 23 października 2013
  • 4,3 / 10

    Anna
    Para
    Pobyt: Październik 2013

    Zacznę od plusów których jest niewiele- hotel położony blisko centrum w pięknej miejscowości,blisko plazy kleopatry, pokój w miarę ok, adekwatny do ceny. Cała reszta to porażka. Restauracja to gorzej niż chlew,obrusy brudne sztucce, szklanki,kubki-brudne - jeden wielki syf! Pierwszego dnia zanim dostaliśmy pokój zabrali nas obok do budynku na lunch- jedzenie porażka leżało tam chyba z 3 dni. W hotelu trudno się dogadać- malo kto mówi po angielsku,nadrabiaja uśmiechem...ale co nam z tego...rano wylewaja pomyje koło basenu i placu zabaw dla dzieci.podsumowujac hotel nie zasługuje nawet na 1 gwiazdkę, radzę wybrać inny(szczegolnie rodziny z dziecmi) bo podstaw higieny brak co skutkowało niestety zatruciem, codziennym stolowaniem się w mieście i nieudanym wypoczynkiem!

    Opinia dodana: 16 października 2013
  • 2,7 / 10

    Margarita
    Para
    Pobyt: Październik 2013

    Tragedia hotel powinien byc wycofany ze sprzedazy koszmar pod kazdym względem

    Opinia dodana: 15 października 2013
  • 7,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    marcin
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Byłem trzeci raz w Turcji i plaża była najlepsza (Kleopatry).Hotel średni .Składa się z pięciu budynków ,główny jest najlepszy pozostałe trochę gorsze ale w pokoju tylko się śpi.Sprzątane były codziennie .My byliśmy w budynku B jest bez windy .Napoje fanta sprite pepsi oryginalne aż się zdziwiłem ,wszędzie wcześniej były podróbki, wódka jak zwykle rozrabiana , piwo i wino ok napoje niegazowane 6 rodzajów smak w zależności od ilości dodanego koncentratu ale raczej dobre .Jedzenie, dużo tylko mało mięsa, często kurczak i pstrąg smażony,ale to Turcja wiec wiadomo ze nie będzie tyle mięsa jak u nas. Owoce arbuz ,melon ,winogrono.Minus to toalety przy recepcji (brudne),ale zawsze można skoczyć do pokoju ,co do papieru toaletowego zawsze był ,a jeśli by zabrakło to był tez na korytarzu (mój sposób na brak papieru to wziąć sobie rolkę z toalety przy recepcji ) Co do kolejek przy posiłkach to ja zawsze odczekałem 20 min i wtedy szedłem jeść ,kolejki już nie było ,dziwie się ludziom co się pchają zajmują stoliki 30min przed posiłkiem boja się ze im zabraknie chyba ,tak samo jak pchają się przed odprawa do samolotu przecież każdy ma swoje miejsce każdy się zmieści. Są 2 baseny i 2 bary , po kolacji zamykają jeden bar wtedy jest mała kolejka do baru.Przekąski frytki, ryz, makaron, klopsiki i naleśniki.Porównując hotele sąsiednie to ten jest słabszy ,ale tez ma niższą cenę . Animacje słabe . Wi-fi w recepcji właściwie nie działało tylko sporadycznie. Ogólnie za tą cenę nie można więcej wymagać było OK

    Opinia dodana: 28 września 2013
  • 3,7 / 10

    Michał
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2013

    Nie polecam, pierwszy cały dzień spędzony na szukaniu pokoju dla nas, na recepcji nikt nie mówi po angielsku, same minusy

    Opinia dodana: 22 września 2013
  • 7,6 / 10

    Dominika
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, aktywnych, nastawionych na zwiedzanie

    Jak na hotel z 3 gwiazdami nie można oczekiwać luksusu, ale wszystkie standardy jak najbardziej spełnia. Zalety to bliskość płazy i w miarę centrum Alany, dostępność straganów i sklepów. Jeżeli ktoś sie nastawia na wieczorne animacje albo cos w tym stylu to raczej niech na to nie liczy :) jeżeli są to bardzo słabe. Ogólnie dobra dostępność do basenu i fajny bar przy basenie. Polecam osobą, które zwiedzają, dużo wychodzą poza hotel i pokój. A ta okolice polecam wszystkim super wrażenia i super miejscowość :)

    Opinia dodana: 12 września 2013
1 2 3 4 5 ... 25
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi