6,9 / 10

Dobry
76%
poleca ten hotel
Hedef Kleopatra Golden Sun
Turcja / Riwiera Turecka

: /

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 218 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 5.7
    Hotel

    • 6.7 Basen
    • 7.2 Obsługa
    • 4.6 Rozrywka i animacje
    • 4.3 Sport
    • 5.4 Udogodnienia dla dzieci
  • 7.0
    Pokoje

    • 7.0 Czystość
    • 6.6 Łazienka
    • 7.4 Wielkość
    • 7.0 Wyposażenie
  • 8.1
    Położenie

    • 8.1 Atrakcje w okolicy
    • 5.5 Ciche i kameralne położenie
    • 9.3 Możliwości komunikacyjne
    • 9.2 Odleglość od plaży
    • 8.3 Restauracje/bary w okolicy
  • 7.1
    Posiłki

    • 8.1 Ilość
    • 6.7 Jakość i smak
    • 7.5 Obsługa/serwis
    • 6.0 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Blisko centrum Alanyi (ok. 1 km)
  • Świetne mozliwości komunikacyjne
  • Duży wybór restauracji i barów w okolicy
  • Obfite posiłki
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Warszawy All Inclusive
    1 366 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Wrocławia All Inclusive
    1 437 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 2,5 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Danuta
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Październik 2013

    Recepcjoniści wrzeszczą na gości. Awanturują się między sobą, nie chcą otworzyć opłaconej kasy pancernej, nie znają języków poza rosyjskim ponieważ w hotelu 99% gości jest z Rosji. Brud nieprawdopodobny w jadalni. Tłuste talerze i szklanki. Już następnego dnia byłam chora na tzw. "zemstę sułtana". Do dziś się leczę. W pokojach masakra. Łazienka aż się klei z brudu i rozlatuje ze starości. Ubikacja nie myta od...trudno ocenić jak dawna. Sprzątanie polegało na ułożeniu prześcieradeł i więcej nic (RAZ W CZASIE MOJEGO POBYTU). Strach tam pojechać! To był jeden z większych koszmarów w moim życiu. Zdecydowanie OSTRZEGAM!!!!!

    Opinia dodana: 23 października 2013
  • 4,3 / 10

    Anna
    Para
    Pobyt: Październik 2013

    Zacznę od plusów których jest niewiele- hotel położony blisko centrum w pięknej miejscowości,blisko plazy kleopatry, pokój w miarę ok, adekwatny do ceny. Cała reszta to porażka. Restauracja to gorzej niż chlew,obrusy brudne sztucce, szklanki,kubki-brudne - jeden wielki syf! Pierwszego dnia zanim dostaliśmy pokój zabrali nas obok do budynku na lunch- jedzenie porażka leżało tam chyba z 3 dni. W hotelu trudno się dogadać- malo kto mówi po angielsku,nadrabiaja uśmiechem...ale co nam z tego...rano wylewaja pomyje koło basenu i placu zabaw dla dzieci.podsumowujac hotel nie zasługuje nawet na 1 gwiazdkę, radzę wybrać inny(szczegolnie rodziny z dziecmi) bo podstaw higieny brak co skutkowało niestety zatruciem, codziennym stolowaniem się w mieście i nieudanym wypoczynkiem!

    Opinia dodana: 16 października 2013
  • 2,7 / 10

    Margarita
    Para
    Pobyt: Październik 2013

    Tragedia hotel powinien byc wycofany ze sprzedazy koszmar pod kazdym względem

    Opinia dodana: 15 października 2013
  • 7,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    marcin
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Byłem trzeci raz w Turcji i plaża była najlepsza (Kleopatry).Hotel średni .Składa się z pięciu budynków ,główny jest najlepszy pozostałe trochę gorsze ale w pokoju tylko się śpi.Sprzątane były codziennie .My byliśmy w budynku B jest bez windy .Napoje fanta sprite pepsi oryginalne aż się zdziwiłem ,wszędzie wcześniej były podróbki, wódka jak zwykle rozrabiana , piwo i wino ok napoje niegazowane 6 rodzajów smak w zależności od ilości dodanego koncentratu ale raczej dobre .Jedzenie, dużo tylko mało mięsa, często kurczak i pstrąg smażony,ale to Turcja wiec wiadomo ze nie będzie tyle mięsa jak u nas. Owoce arbuz ,melon ,winogrono.Minus to toalety przy recepcji (brudne),ale zawsze można skoczyć do pokoju ,co do papieru toaletowego zawsze był ,a jeśli by zabrakło to był tez na korytarzu (mój sposób na brak papieru to wziąć sobie rolkę z toalety przy recepcji ) Co do kolejek przy posiłkach to ja zawsze odczekałem 20 min i wtedy szedłem jeść ,kolejki już nie było ,dziwie się ludziom co się pchają zajmują stoliki 30min przed posiłkiem boja się ze im zabraknie chyba ,tak samo jak pchają się przed odprawa do samolotu przecież każdy ma swoje miejsce każdy się zmieści. Są 2 baseny i 2 bary , po kolacji zamykają jeden bar wtedy jest mała kolejka do baru.Przekąski frytki, ryz, makaron, klopsiki i naleśniki.Porównując hotele sąsiednie to ten jest słabszy ,ale tez ma niższą cenę . Animacje słabe . Wi-fi w recepcji właściwie nie działało tylko sporadycznie. Ogólnie za tą cenę nie można więcej wymagać było OK

    Opinia dodana: 28 września 2013
  • 3,7 / 10

    Michał
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2013

    Nie polecam, pierwszy cały dzień spędzony na szukaniu pokoju dla nas, na recepcji nikt nie mówi po angielsku, same minusy

    Opinia dodana: 22 września 2013
  • 7,6 / 10

    Dominika
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, aktywnych, nastawionych na zwiedzanie

    Jak na hotel z 3 gwiazdami nie można oczekiwać luksusu, ale wszystkie standardy jak najbardziej spełnia. Zalety to bliskość płazy i w miarę centrum Alany, dostępność straganów i sklepów. Jeżeli ktoś sie nastawia na wieczorne animacje albo cos w tym stylu to raczej niech na to nie liczy :) jeżeli są to bardzo słabe. Ogólnie dobra dostępność do basenu i fajny bar przy basenie. Polecam osobą, które zwiedzają, dużo wychodzą poza hotel i pokój. A ta okolice polecam wszystkim super wrażenia i super miejscowość :)

    Opinia dodana: 12 września 2013
  • 4,1 / 10

    MOTYLEK
    Para
    Pobyt: Sierpień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Szukających rozrywki

    Wyjechaliśmy w dwójkę (para). Mieszkaliśmy w budynku należacego do hotelu - po drugiej stronie ulicy (lokowano tam Rosjan, Polaków i Ukraińców). Pokoje fatalne, nie takie jak mozna zobaczyc na zdjeciach ze strony, bez lodówki. Do tej części należał bardzo mały basen z częścią animacyjną. Animacja polegała na głośnym właczeniu muzyki (głównie Ukraińskiej + Rosyjskiej). Na jedzenie trzeba było chodzić przez ulicę do części głównej budynku. Jedzenie codziennie identyczne lub przerobione z poprzednego dnia. Po 4 dniach piliśmy tylko wodę. Na imprezę ok 10 minut pieszo. Z wycieczek fakultatywnych polecamy rafting- dużo zabawy i adrenaliny.

    Opinia dodana: 16 sierpnia 2013
  • 4,7 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Anka
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Nastawionych na zwiedzanie

    Wszystkich klientów Wezyra zakwaterowali w budynkach bocznych, gdzie standard nie podlega klasyfikacji . Przy wejściu śmierdzi jak koło śmietnika(który może był za drzwiami obok). Łazienki brudne i obskurne.Nie sprzątają pokoi lub tylko zamiatają - oczywiście do łazienki nie zaglądają. Musiałam po 4 dniach nie sprzątania interweniować aż w biurze Wezyra aby posprzątali- Interwencja rezydenta nie pomogła. Stołówka - Brudne obrusy i szklanki, brak wystarczającej ilości stolików- trzeba się "nachodzić" aby znaleźć coś co się zwolni. W recepcji nieuprzejmi. Jeżdżę co roku głównie w Europie ale takiego syfu nie widziałam. Najgorsze są te boczne ohydne budynki i brud.Plus tylko położenie blisko centrum i plaży Kleopatry ale myślę ,że można znaleźć lepszy hotel w tej okolicy. -Chyba że nie przeszkadza brud i smród.

    Opinia dodana: 15 sierpnia 2013
  • 8,8 / 10

    Magdalena

    Pobyt: Grudzień -0001

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, szukających rozrywki, singli

    bardzo miła obsługa, pyszne jedzenie,chętnie wrócę w to miejsce :)

    Opinia dodana: 25 lutego 2013
  • 4,2 / 10

    kalina
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych, singli

    Nie polecamy. Nie byliśmy nastawieni na cuda za 2100 za 14 dni w all (koniec września) Bród to najlepsze słowo określające ten hotel. Prawie cały hotel zachorował pokarmowo, jak bylibyśmy 7 dni to cały ten czas spędzilibyśmy w pokoju przyjmując wizytację lekarza. W stołówce straszny bród, bałagan, kelnerzy chodzili w białych koszulach przez kilka dni przy tych upałach, zapach był bardzo nieprzyjemny, a do tego byli bardzo opryskliwi. O jedzeniu nawet nie wspominam, bo po zatruciu żywiliśmy się w restauracjach. Klimatyzacja w pokoju zagrzybiona na maksa, pokoje rzadko sprzątane, może z 2 razy, ręczniki chyba wietrzone ;-) Miejscowość piękna, pogoda super, plaża ok, to są zalety, ale nie hotelu. Usytuowanie hotelu to centrum miasta cały dzień i cała noc to ciągły hałas. Absolutnie nie jest to miejsce dla dzieci. W hotelu przewaga rosjan :-( Zastanawiam się skąd tak wysoka ocena tego hotelu, bo my naprawdę nie należymy do wymagających, ale pewne normy czystości muszą być spełnione.

    Opinia dodana: 19 lutego 2013
1 2 3 4 5 ... 25
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi