8,9 / 10

Wspaniały
96%
poleca ten hotel
Imperial Belvedere
Grecja / Kreta

Imperial Belvedere: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 64 opinii

Stosunek jakości do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.8
    Hotel

    • 9.4 Basen
    • 9.1 Obsługa
    • 8.2 Rozrywka i animacje
    • 8.0 Sport
    • 9.2 Udogodnienia dla dzieci
  • 9.0
    Pokoje

    • 9.1 Czystość
    • 8.7 Łazienka
    • 9.1 Wielkość
    • 9.1 Wyposażenie
  • 9.2
    Posiłki

    • 9.6 Ilość
    • 9.0 Jakość i smak
    • 9.3 Obsługa/serwis
    • 8.9 Urozmaicenie
  • 8.3
    Położenie

    • 8.5 Atrakcje w okolicy
    • 8.4 Ciche i kameralne położenie
    • 8.8 Możliwości komunikacyjne
    • 6.9 Odleglość od plaży
    • 8.8 Restauracje/bary w okolicy
Zalety hotelu:
  • Atrakcje dla dzieci: zjeżdżalnie, plac zabaw oraz miniklub.
  • Tylko 400 m do piaszczystej plaży (bezpłatny bus hotelowy kursujący na plażę).
  • Hotel położony na wzgórzu, ok. 1 km od centrum rozrywkowego Hersonissos.
  • Trzy strefy wypoczynku, w tym specjalna - dla najmłodszych - z licznymi atrakcjami.
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 525 zł 3 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Warszawy - Chopin All Inclusive
    2 114 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 9,5 / 10

    Marek
    ""
    Pobyt: Lipiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety położenie, obsługa,baseny.jedzenie
    • Wady brak

    Super hotel wspaniali kelnerzy i animatorzy wspaniałe jedzenie ,baseny.

    Opinia dodana: 21 lipca 2015
  • 8,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Joanna
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Cały teren wokół hotelu wyjątkowo zadbany i czysty, przepiękna i różnorodna roslinność. Hotel proponuje 3 strefy dla wypoczywających, cicha najwyżej położoną, trochę niżej dla lubiacych muzykę i animacje a najniżej dla rodzin z dziećmi z duzą ilością wodnych atrakcji.
    • Wady Niektórym łazienkom w pokojach hotelowych przydałby sie remont.

    Ogólnie hotel godny polecenia dla osób chcących się wybrać na Kretę.

    Opinia dodana: 19 czerwca 2015
  • 9,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Get
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Szukających rozrywki
    • Zalety - jedzenie:) - ladne baseny - polozony w ciekawym miejscu - ladnie wygladajacy obiekt - animacje i przedstawienia - obsluga zabawiajaca urlopowiczow swietna (niestety Panie sprzatajace smutne wiecznie:() - bliskosc sklepow - bary hotelowe
    • Wady - troszke trzeba pod gorke wejsc wracajac z plazy - jak na tak cudny hotel zaskakiwalo to, ze pokoje nie byly wyposazone w \"zestawy\" dla przyjezdnych (czepek/balsam/papcie); zaskakiwala rowniez minimalistycznosc pokoi (nudne kolory) - przejscie do plazy jest nieciekawe

    Goraco polecam, zwlaszcza w opcji all inclusive, choc mozna przytyc przez nia:)

    Opinia dodana: 17 czerwca 2015
  • 7,8 / 10

    ewa
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety serwis,piekne widoki
    • Wady brak

    polecam w tej okolicy b.dobryduży hotel blisko miasta połozony w pieknym ogrodzie.mozliwośc pruszania sie miedzy poziomami hotelu windami

    Opinia dodana: 17 czerwca 2015
  • 8,3 / 10

    przygla
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Położenie (z jednej strony piękne góry, z drugiej morze), baseny (na 4 różnych poziomach), atrakcje dla dzieci (3 place zabaw, minigolf, małe zjeżdżalnie w basenie, mini zoo na terenie hotelu)
    • Wady Wyposażenie pokoju wymaga odświeżenia (ale wszystko działa!). Spory harmider na stołówce, słabe napoje i alkohole bez alkoholu

    Hotel bardzo duży, położony na zboczu. Cały kompleks jest zlokalizowany na 8 poziomach! Na szczęście praktycznie wszędzie można dostać się windą. Jeśli chodzi o baseny to każdy będzie zadowolony (jest ich w sumie 5 na 4 różnych poziomach). Jest duży 'olimpijski' basen gdzie można popływać i wokół którego odbywają się wszystkie animacje, obok jest mniejszy basen dla dzieci (40cm-1.m głębokości). Osobno oczywiście basen dla dzieci ze ślizgawkami i innymi zabawkami (uwaga - to nie jest żaden aquapark, nie ma tam zjeżdżalni dla starszych, zabawa dla dzieci

    Opinia dodana: 09 czerwca 2015
  • 6,5 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Magdalena
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Czyste baseny, super jedzenie.
    • Wady Pokoje w stylu \"poźny gierek\".

    Bylismy w czerwcu 2015 przez tydzien czasu z roczną córeczką. Jeśli chodzi o hotel to 4 gwiazdki za baseny, łazienki przy basenach i 5 gwiazdek za restauracje, niestety słabe 3 gwiazdki za pokój. Najpierw dostaliśmy troszkę wyżej położony, meble stare, a materace miały chyba ze 40 lat, czuć było każdą sprężynę. W łazience stęchły zapach, który niósł się na pokój, pleśn i grzyby na fugach, wanna niedomyta.... W drugi dzien zalało nam łazienkę, więc wymieniono nam pokój na niżej położony, ale za to blisko basenu dla dzieci i placu zabaw, jednak problemy w zasadzie te same plus robactwo wchodzące do pokoju przez balkon i szpary. Pająki, karaluchy, i mrówki. Brudna wanna, odór z łazienki. Pani sprzątająca w zasadzie wymieniała tylko prześcieradła i myła podłogę, ale płytek przy wannie i samej wanny to raczej myć nie myła.... Czarna pleśń była nawet na słuchawce prysznicowej. Poza tym same zalety, blisko kózki, osiołki (mini zoo). Bardzo podobał mi sie bar przy basenie, samemu można było sobie nalać piwa, czy innych napoi bez stania w kolejce, leżakow pełno wolnych. Do plaży busem, albo piechotą ok 10 min. drogi pieszo, plaza oblegana, kamienista w większości miejsc, więc pozostaliśmy przy basenach, ogólnie wieczorne show super, tylko ze z tak małym dzieckiem musieliśmy się obejść smakiem.

    Opinia dodana: 08 czerwca 2015
  • 9,0 / 10

    Ewelina
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Maj 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Bardzo duży hotel, duża ilość atrakcji, wspaniała grupa animacyjna, siłownia, baseny, widoki, obsługa, jedzenie, napoje.
    • Wady po długim namyśle brak wad.

    Jesteśmy bardzo zadowoleni. Byliśmy w maju 2015 r. Pogoda wspaniała około 25 stopni. Jesteśmy rodziną z dwójka małych dzieci, więc upały chwilowo nie dla nas. Hotel polecam. Nie mam zbytnio czego krytykować. Położenie też bardzo atrakcyjne. Nie nad samym morzem. Spacerkiem 10 minut do plaży Star Beach. gdzie znów czeka mnóstwo atrakcji, głównie dla dzieci. Moje dzieciaki były zachwycone. Jedzenie bardzo zróżnicowane. Każdy znajdzie coś dla siebie. Hotel jest właściwie kompleksem dwóch hoteli. Jest ogromny, więc są i miejsca głośne, ale są też alejki i miejsca gdzie można w zaciszu odpocząć. Bardzo nam się podobała koncepcja wieczorów przy scenie, gdzie najpierw było mini disco dla dzieci, a potem występy grupy animacyjnej. Nie spodziewałam się tego i co było naprawdę bardzo miłym zaskoczeniem. Tak siedzielibyśmy na balkonie, a tu ludzie świetnie integrowali się.

    Opinia dodana: 19 maja 2015
  • 9,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Kasia
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Maj 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Dobre położenie, Super obsługa, Fajne baseny, animacje.

    Super miejsce. Fajne położenie. Byliśmy rodziną 2+3 (dzieci w wieku 4,5 i 10 lat) Hotel jest położony na wzgórzu, na kilku poziomach. Z najniższego poziomu do plazy jest ok 200m, z najwyższego ok 400-500m. Plaża piaszczysta, nieduża (w małych zatokach), na plazy lezaki i parasole płatne ok 3 -4 euro za dzien. Na plażach raczej nie wieje (wiatr zasłaniają okoliczne skały) wiec nawet w bardziej wietrzne dni na plazy było OK. Duze baseny, nie było problemu z lezakami (byliśmy w maju). Pokoje w Imperial wymagają odświeżenia (Imperial w maju 2015 był jeszcze przed remontem), materace na dostawkach trochę twarde ale ogolnie nie mieliśmy zastrzezen. Poczatkowo dostaliśmy pokój od tyłu hotelu, na najniższym poziomie z widokiem na droge wiec poprosiliśmy o zmiane i bez problemu dostaliśmy klucze do 2 kolejnych pokoi do wyboru (mieliśmy apartament 5 osobowy). W efekcie dostaliśmy pokój tuz przy basenie dla dzieci i przy placu zabaw, skad wszędzie mielismy blisko (do basenów, snack baru, wyjścia na plaze itd.). Jedzenie jest smaczne, świeże ale trochę mało urozmaicone. (Przykładowo codziennie było gotowanie na żywo i codziennie było gotowane spaghetti.) Poza tym oczywiście było jeszcze kilka innych potraw do wyboru. Ogólnie nie chodziliśmy głodni (ale z przyjemnością wybraliśmy się jednego dnia do restauracji miejskiej serwującej owoce morza). W maju animacje tylko w jez angielskim ale animatorzy byli tak świetni, że pomimo trudności komunikacyjnych nasze dzieci ich uwielbiały. Przed wyborem oferty miałam dylemat - Royal czy Imperial. Wybraliśmy imperial i byłam zadowolona z tego wyboru. Royal jest owszem bardziej presiżowy, bardziej exclusive ale jest to kilkupiętrowy hotel z odnowionymi pokojami i małymi balkonikami. Imperial z kolei to bungalowy - 2 poziomowe, na parterze z balkonu wyjście na teren hotelu, w mojej ocenie bardziej "wakacyjne" i wygodniejsze dla rodziny z dziecmi. Ogólne wrażenie bardzo pozytywne.

    Opinia dodana: 18 maja 2015
  • 8,8 / 10

    Natalia
    Para
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Na pewno dużą zaletą tego hotelu jest położenie, gdyż jest on położony na wzniesieniu i leżąc nad basenem można podziwiać góry. Ilość i różnorodność basenów. Przepyszne jedzenie w restauracji. Basen wewnątrz hotelu a nad nim szklany dach polecam robić tam zdjecia. Ciekawy bar główny i bardzo uprzejmi barani.Animacji i ich różnorodność. Rose wine :) Fajne połaczenie Royal i Imperial. Widoki w koło hotelu oraz zadbana roślinność
    • Wady Dziwne było to że herbaty bądź kawy można było się napić tylko przy śniadaniu. Jeśli chciało ci sie kawy po obiedzie musiałeś biegać i szukać jej po innych barach. Daje się odczuć że inne nacje czyli Niemcy i Angole są tam lepiej traktowani niż Polacy.

    Wrażenie ogólnie bardzo pozytywne, polecam dla starszych osób jak i tych którzy chcą troszkę poszaleć.

    Opinia dodana: 23 października 2014
  • 9,1 / 10

    Wiola
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych
    • Zalety Hotel bardzo zadbany. Codziennie sprzątane pokoje i wymieniane ręczniki. Jedzenia bardzo dużo. Jeśli ktoś boi się, że będzie chodził głodny to nie ma takiej możliwości. Śniadania, obiady kolacje są bardzo urozmaicone, jedzenie przede wszystkim świeże. Każdy znajdzie coś dla siebie! W między czasie w części Royal (przy basenie olimpijskim) jest Snack Bar (chyba od 17-19)gdzie serwują świeżą pizze, frytki, tosty. Jeśli chodzi o alkohole to nie ma ograniczenia w all inclusive. Oczywiście w opcji all inclusive plus jest ich więcej, ale all inclusive w zupełności wystarczy. Piwo, wino, drinki na bazie lokalnych alkoholi (duży wybór), quzo, whisky, wódka i wiele innych. Dodatkową atrakcją są wieczorki animacyjne w części Royal. Przed sceną ustawione są stoliki przy których można sobie usiąść i oglądać różnego rodzaju przedstawienia. Zaraz obok jest bar. My w ostatnim dniu trafiliśmy na pokaz sławnego maga greckiego więc było bardzo ciekawie i zabawnie. Hotel super !!! Ma naszą rekomendację pomimo minusów, które nam osobiście nie przeszkadzały. Możliwość korzystania z siłowni :)
    • Wady Około 800 m do morza w jedną stronę z górki w drugą pod górkę :) Nam ten ruch jednak się przydał, bo w przeciwnym razie przy tak smacznym jedzeniu nie przytylibyśmy po 3 kg tylko z 7 :)

    Hotel godny polecenia ułożony na zboczu stoku z piękną panoramą. W miasteczku Cherssonisos piękne tawerny w greckim stylu, promenada nadmorska z pięknym widokiem na morze. Taksówki stoją zaraz przy ulicy głównej, przy bramie hotelowej. Około 5-7 euro kurs niezależnie od ilości osób

    Opinia dodana: 09 października 2014
1 2 3 4 5 ... 7
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi