8,9 / 10

Wspaniały
96%
poleca ten hotel
Imperial Belvedere
Grecja / Kreta

Imperial Belvedere: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 57 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.8
    Hotel

    • 9.5 Basen
    • 9.2 Obsługa
    • 8.2 Rozrywka i animacje
    • 7.9 Sport
    • 9.3 Udogodnienia dla dzieci
  • 9.2
    Pokoje

    • 9.3 Czystość
    • 9.0 Łazienka
    • 9.4 Wielkość
    • 9.3 Wyposażenie
  • 8.2
    Położenie

    • 8.4 Atrakcje w okolicy
    • 8.4 Ciche i kameralne położenie
    • 8.7 Możliwości komunikacyjne
    • 6.6 Odleglość od plaży
    • 8.7 Restauracje/bary w okolicy
  • 9.2
    Posiłki

    • 9.7 Ilość
    • 9.0 Jakość i smak
    • 9.3 Obsługa/serwis
    • 8.9 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Obfite posiłki
  • Ładny basen
  • Dobre wrażenie ogólne
  • Przestronne pokoje
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    2 070 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Poznania All Inclusive
    2 130 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 8,8 / 10

    Natalia
    Para
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Na pewno dużą zaletą tego hotelu jest położenie, gdyż jest on położony na wzniesieniu i leżąc nad basenem można podziwiać góry. Ilość i różnorodność basenów. Przepyszne jedzenie w restauracji. Basen wewnątrz hotelu a nad nim szklany dach polecam robić tam zdjecia. Ciekawy bar główny i bardzo uprzejmi barani.Animacji i ich różnorodność. Rose wine :) Fajne połaczenie Royal i Imperial. Widoki w koło hotelu oraz zadbana roślinność
    • Wady Dziwne było to że herbaty bądź kawy można było się napić tylko przy śniadaniu. Jeśli chciało ci sie kawy po obiedzie musiałeś biegać i szukać jej po innych barach. Daje się odczuć że inne nacje czyli Niemcy i Angole są tam lepiej traktowani niż Polacy.

    Wrażenie ogólnie bardzo pozytywne, polecam dla starszych osób jak i tych którzy chcą troszkę poszaleć.

    Opinia dodana: 23 października 2014
  • 9,1 / 10

    Wiola
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych
    • Zalety Hotel bardzo zadbany. Codziennie sprzątane pokoje i wymieniane ręczniki. Jedzenia bardzo dużo. Jeśli ktoś boi się, że będzie chodził głodny to nie ma takiej możliwości. Śniadania, obiady kolacje są bardzo urozmaicone, jedzenie przede wszystkim świeże. Każdy znajdzie coś dla siebie! W między czasie w części Royal (przy basenie olimpijskim) jest Snack Bar (chyba od 17-19)gdzie serwują świeżą pizze, frytki, tosty. Jeśli chodzi o alkohole to nie ma ograniczenia w all inclusive. Oczywiście w opcji all inclusive plus jest ich więcej, ale all inclusive w zupełności wystarczy. Piwo, wino, drinki na bazie lokalnych alkoholi (duży wybór), quzo, whisky, wódka i wiele innych. Dodatkową atrakcją są wieczorki animacyjne w części Royal. Przed sceną ustawione są stoliki przy których można sobie usiąść i oglądać różnego rodzaju przedstawienia. Zaraz obok jest bar. My w ostatnim dniu trafiliśmy na pokaz sławnego maga greckiego więc było bardzo ciekawie i zabawnie. Hotel super !!! Ma naszą rekomendację pomimo minusów, które nam osobiście nie przeszkadzały. Możliwość korzystania z siłowni :)
    • Wady Około 800 m do morza w jedną stronę z górki w drugą pod górkę :) Nam ten ruch jednak się przydał, bo w przeciwnym razie przy tak smacznym jedzeniu nie przytylibyśmy po 3 kg tylko z 7 :)

    Hotel godny polecenia ułożony na zboczu stoku z piękną panoramą. W miasteczku Cherssonisos piękne tawerny w greckim stylu, promenada nadmorska z pięknym widokiem na morze. Taksówki stoją zaraz przy ulicy głównej, przy bramie hotelowej. Około 5-7 euro kurs niezależnie od ilości osób

    Opinia dodana: 09 października 2014
  • 8,9 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Iwona
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Miła obsługa,dobre jedzenie ,ogólnie czysto no może raz pani sprzatajaca zapomniała wymienic reczniki ale to nie był problem ;-)
    • Wady Wybralismy wycieczke fakultatywną i mieliśmy zamowione wczesne sniadanie,dokładnie o 3.30.Niestety nikogo w restauracji nie zastalismy ,ciemno,resztki jedzenia z poprzedniego dnia.Suchy prowiant masakra.Na cały dzien jedna osoba dostała 2 małe bułeczki,jeden mały soczek i jedno jabłko.Raczej małe szanse zeby to wystarczyło na cały dzień a dokładnie do 23 wieczorem.Zaznaczam,ze mielismy wykupione all inclusive.

    Wybraliśmy wycieczke fakultatywna organizowaną przez biuro 7 islands na Samarię,jechalismy 5 godzin i dosłownie 10 min przed dojazdem okazało sie,ze wąwóz danego dnia zamykaja z powodu złych warunków atmosferycznych.Nie było mowy o zwrocie kosztów,rezydent zaproponował nam inny wąwóz,o połowe krótszy ,wszystko było by ok gdyby i połowe tej kwoty nam zwrócono.Dostalismy jednak zwrotu po 5 euro i niestety uwazam,że to jet bardzo nie w porzadku.Biuro powinno liczyc sie z takimi sytuacjami i nie osmieszac sie zwrotem takich smiesznych sum!!!!!

    Opinia dodana: 27 czerwca 2014
  • 9,2 / 10

    Klient Wakacje.pl

    ROB
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety baseny, obsługa, piaszczysta plaża niedaleko hotelu

    godny polecenia szczególnie dla rodzin z dziećmi, przyjemna okolica,

    Opinia dodana: 20 czerwca 2014
  • 9,9 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Kasia & Mateo
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety duży kompleks, trzy baseny , piękne położenie, smaczne jedzenie, miła obsługa, wszędzie czysto, sprawna klimatyzacja
    • Wady brak

    Polecam wszystkim! Byliśmy zaskoczeni pozytywnie tym, jak wszystko sprawnie działa w hotelu. Do tego miła obsługa, jedzenia pod dostatkiem, poza głównymi posiłkami dostępne były napoje oraz przekąski w snack barze (frytki, tosty, lody itp). Pyszne drinki z lokalnym alkoholem :) Trzy baseny położone na różnych poziomach więc ludzie nie byli stłoczeni w jednym punkcie. Z hotelu blisko do morza, piękny krajobraz - góry, morze, skaliste wybrzeża, palmy. Do Heraklionu (stolica, lotnisko) jest ok. 30 km, podobna odległość jest również do miasteczka Agios Nikolaos, które warto zobaczyć - miejscowy autobus jedzie ok 45 min, bilet 4,1 eur w jedną stronę. Stamtąd można popłynąć na Spinalongę - wyspę trędowatych. Ciekawym miejscem jest także Knossos, gdzie znajdują się ruiny pałacu króla Minosa - tam najlepiej wybrać się z przewodnikiem. Poza tym spacer promenadą po miasteczku Hersonissos (w którym mieści się hotel) dostarcza interesujących doznań. Ogólnie wrażenia niesamowite, ciężko je opisać, nawet zdjęcia nie są w stanie oddać tego co się zobaczyło. Kreta jest przepiękna.

    Opinia dodana: 08 czerwca 2014
  • 9,5 / 10

    Marta /Warszawa
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety duzo atrakcji dla dzieci
    • Wady brak

    Polecam na rodzin z dziećmi. Ddobre jedzenie, ciekawe animacje, czyste pokoje i ładna plaża

    Opinia dodana: 07 czerwca 2014
  • 8,2 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Agata
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Styczeń 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Polecam serdecznie.Ładne duze baseny.Przepiekny widok z tarasow. Pokoje czyste sprzątane codziennie.Jedzenie urozmaicone chociaż do najlżejszej kuchni nie należało-dużo gulaszy i sosów. Lecielismy z biurem 7 Islands wszystko było super.

    Opinia dodana: 17 stycznia 2014
  • 10 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Wioletta
    Para
    Pobyt: Październik 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, rodzin z dziećmi, singli

    Serdecznie polecamy ten hotel !!!, super wyposażenie, dużo basenów zarówno dla dzieci jak i duży wybór dla dorosłych. Smakoszów kuchni to tylko tam !!!, jedzenie REWELACJA !!!!! Korty tenisowe, boiska do siatkówki, siłownia wszytsko za darmo. Bary super ;) Nic dodać nic ująć ! Cudowny hotel i położenie !!! Polecam !

    Opinia dodana: 12 października 2013
  • 9,6 / 10

    Dorota

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, szukających luksusu, szukających rozrywki

    Bardzo udane wakacje,hotel świetny,każdy znajdzie coś dla siebie.Polecam wypożyczyć samochód i zwiedzić wyspę.

    Opinia dodana: 07 września 2013
  • 8,7 / 10

    ADAM
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, nastawionych na zwiedzanie

    Hotel kompleksowo wyposażony. Niezwykle sprawna obsługa. Pobliskie Hersonissos męczące tłumem ludzi na ulicach wieczorem- temperatura do spacerów robi się znośna w sierpniu dopiero ok. 21 i wszyscy "wylegają" ( w hotelu jest ok bo jest znacznie wyżej ). Pobliskie Star Beach z całonocnymi atrakcjami przyciąga młodych ludzi szukających rozrywek ale nie jest męczące dla hotelu. Dostępne na piechotę plaże w pobliżu raczej nie najwyższych lotów - można się wybrać na krótkie kąpiele i nurkowanie. Ta część Krety ma delikatnie mówiąc niezbyt atrakcyjną zabudowę turystyczną więc nie olśniewa urodą, ale ....... Hotel jest takim samowystarczalnym kombinatem ze wspaniałym jedzeniem, basenami, i miłą obsługą. Jest więc idealny na pobyt w nim + kilka spacerów na plażę, wieczorem do portu lub..... Jako wspaniała baza wypadowa do zwiedzania środkowej i wschodniej Krety. Polecam wypożyczenie samochodu ale jeszcze w Polsce - wypożyczalnię hotelową można sobie darować ceny znacznie wyższe a jakość samochodów tragiczna. Radzę wypożyczać samochody z maksymalnie dużym silnikiem - drogi Krety to jedna wielka serpentyna podjazdów i zjazdów. Planować odległości na mapie ze średnią prędkością podróżną nie większą niż 40 km/h na głównych drogach a na bocznych w południowej części wyspy nie więcej niż 30 km/h. Polecam do odwiedzenia: Spinalonga, Festos, Cretaquarium, Jaskinia Dikti, wioska Krista, ile się da plaż i mieścin na południu wyspy, muzeum archeologiczne w Iraklionie ( uważać na klimatyzację!!!), jeść lunche w malutkich tavernach na południu lub po drodze w mieścinkach w centralnej części - z daleka od miejscowości turystycznych. Jedzenie niesamowicie pyszne i naturalne,. Ceny: lunch składający się z sałatek, przystawek, wody, kawy na 4 głodne osoby, nie do przejedzenia, nie więcej niż 25-28 Euro, paliwo średnio 1,8 Euro, parkingi za darmo przy każdej plaży z wyjątkiem Vai ( na wschodnim krańcu wyspy z lasem palmowym - można ale dojazd z Hersonissos to bite 3 godziny) i parkingów w Iraklionie, drogie kosmetyki - brać z Polski.

    Opinia dodana: 04 września 2013
1 2 3 4 5 ... 6
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi