7,9 / 10

Dobry
100%
poleca ten hotel
Ixian Grand
Grecja / Rodos

: /

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 17 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 6.1
    Hotel

    • 8.9 Basen
    • 7.9 Obsługa
    • 5.3 Rozrywka i animacje
    • 3.6 Sport
    • 4.5 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.6
    Pokoje

    • 8.6 Czystość
    • 8.1 Łazienka
    • 8.8 Wielkość
    • 8.6 Wyposażenie
  • 8.4
    Położenie

    • 7.0 Atrakcje w okolicy
    • 9.6 Ciche i kameralne położenie
    • 9.0 Możliwości komunikacyjne
    • 10 Odleglość od plaży
    • 7.1 Restauracje/bary w okolicy
  • 8.7
    Posiłki

    • 9.2 Ilość
    • 9.1 Jakość i smak
    • 7.8 Obsługa/serwis
    • 8.5 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Ciche i kameralne położenie
  • Bardzo smaczne posiłki
  • Obfite posiłki
  • Świetne mozliwości komunikacyjne
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Poznania All Inclusive
    2 339 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Wrocławia All Inclusive
    2 341 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez      
 
  • 6,4 / 10

    tirkuchenek
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Kwiecień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par

    Na plus: podniesienie standardu pokojów - bonusowo wanna z hydromasażem i szampan. Na minus: 1) z obietnic - brak czajnika w pokoju i wydzielonej strefy "privilege"; 2) zewnętrze hotelu - jakieś takie niedoremontowane; mokre materace leżakowe, słonowodny basen udostępniony na ostatnie 2 dni; 3) pokoje - zimne, niedziałająca klimatyzacja, gigantyczne poduchy powodujące ból kręgosłupa, zimna woda przez pierwsze 3 dni, konieczność dopominania się o żel pod prysznic i papier toaletowy; 4) posiłki - godne hotelu ***, żenująca obsługa. Hotel absolutnie nie zasługuje na *****, a jedynie z wielką górą na ****.

    Opinia dodana: 05 maja 2013
  • 5,0 / 10

    Dżoan
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Wrzesień 2012

    Pokoje dla Polaków bardzo słabe na uboczu z widokiem na ulice bardzo głośne. Hotel może i luksusowy ale nie było nam dane skorzystać z tych luksusów widocznie 2800 zł / os HB w ITACE to za mało na super wakacje. Obsługa hotelowa - pozostaje dużo do życzenia. Polacy, Czesi, Słowacy traktowani jako druga kategoria - za male napiwki..... jesteśmy rozczarowani.....

    Opinia dodana: 11 września 2012
  • 7,1 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Kocham Grecję
    Para
    Pobyt: Maj 2010

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Hotel ogólnie ma poziom góra 3,5-4 gwiazdek, zarówno jeśli chodzi o standard pokoi oferowanych przez Itakę jak i obsługę hotelu (szczególnie recepcji). Lokalizacja, lobby, basen i cała przestrzeń ogólno dostępna naprawdę świetna, przyjemna, bardzo estetyczna, jedzenie zróżnicowane i smaczne, hotel położony nad samym morzem. Ale dla osób wrażliwych na standard pokoju - hotel raczej może nie być zadawalający. Z tego co udało mi się ustalić - oferta dla Polaków w ramach Itaki jest tylko taka - więc pokoje na końcu hotelu od strony naprawdę głośnej ulicy, a na parterze zawilgocone i wilgocią pachnące. Pokoje o wysokim standardzie i z widokiem na morze za dopłata około 40 euro za dobę. Co ważne - bezwzględnie obowiązuje kaucja za pokój pobierana po przyjeździe w wysokości 100 euro zwracana przy wyjeźzdie... to tak na duzy minus tego hotelu. Wszystko zatem pozostaje kwestią potrzeb i oczekiwań oraz ceny. W końcu ile czasu na słonecznych wakacjach spędzamy w pokoju? :) Ja uważam swoje wakacje za udane chociaż cena za ten hotel mogłaby być niższa...

    Opinia dodana: 15 maja 2012
  • 7,0 / 10

    Klient Wakacje.pl

    mery
    Para
    Pobyt: Maj 2012

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    hotel na pierwszy rzut oka ładny, ale juz po przekroczeniu windy przywital nas na korytarzu karaluch!(pozniej widzielismy rowniez na balkonie). Pokoje sprzatane codziennie ale po łebkach, generalnie myta tylko podloga i wymieniane reczniki.Woda w basenach zimna, brudna i zaniedbana plaza kamienista-pelno papierow, zakretek od butelek itp mimo, ze graniczy bezposrednio z hotelem.Hotel 5 gwiazdkowy zasluguje moze na 3 Miejsca godne polecenia-Rodos z piekna starowka,Lindos,zatoka Tsambika

    Opinia dodana: 09 maja 2012
  • 0,0 / 10



    Pobyt: Grudzień -0001

    Autor nie dodał opinii tekstowej

    Opinia dodana: 15 grudnia 2011
  • 7,2 / 10

    basia
    Para
    Pobyt: Sierpień 2011

    • Poleca hotel dla
    • Wymagających klientów, ceniących spokój

    Hotel świetnie położony, daleko od zgiełku, czysty, zadbany, dużo zieleni. Pokoje sprzątane codziennie, jednak dość niedbale jak na 5 gwiazdek. czasemPanie zapominają o dostarczeniu kosmetyków do kąpieli. Ale nie ma się co czepiać. Jedzenie smaczne i urozmaicone. Obsługa w restauracji znakomita. Ogólnie polecam hotel na pobyt tygodniowy. warto zobaczyć Rodos i Lindos. Komunikacja autobusami bez problemów.

    Opinia dodana: 08 września 2011
  • 8,6 / 10

    Pacyn
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2010

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, ceniących spokój

    Hotel godny polecenia. Baseny rewelacyjne, z morską i "słodką" wodą plus jacuzzi. Leżaki umiejscowione obok basenów na zielonej trawce i pod palmami. Wszystko położone bezpośrednio nad morzem. Jedzenie jest chyba z każdego zakątku świata więc nie sposób wszystkiego spróbować. Pokoje przestronne, wyposażenie wystarczające( dvd, lcd, szampony, mydełka, lodówka itd.). Pokoje bardzo czyste i codziennie sprzątane. In minus(jak dla mnie) - po 20 w hotelu kończy się "życie". P.s. i najważniejsze, proszę się nie przejmować cenami w hotelu, 200m obok hotelu jest hipermarket:)

    Opinia dodana: 07 stycznia 2011
  • 6,8 / 10

    Bartek
    Para
    Pobyt: Sierpień 2010

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój, nastawionych na zwiedzanie

    Zalety: -pieknie zaprojektowany, stylowy hotel dobry szczegolnie na romantyczny pobyt lub dla starszych osob. -swietna lokalizacja przy plazy (kamienistej) -pyszne jedzenie mimo paru organizacyjnych niedogodnosci (ponizej) Wady: -to nie jest 5* hotel jesli chodzi o pokoje Superior Garden View- sprochniala polka w przedpokoju, glosna klimatyzaja z pukaniem wydobywajacym sie z kratki i nie dajacym spac, okropna rysa na drzwiach. Sam standard pokoju Superior Garden View to nie wiecej niz 4*. -Powtarzalnosc sniadan i fatalna organizacja serwowania napojow do nich. Zamiast ogolnodostepnego czajnika z goraca woda, jest ona roznoszona w dzbankach przez kelnerow. -brak w pokoju zelazka, czajnika elektr.

    Opinia dodana: 10 września 2010
  • 8,6 / 10

    dario
    Para
    Pobyt: Lipiec 2010

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Bardzo fajny hotel, mila obsluga, czyste pokoje, codzienna zmiana recznikow. Jedzenie wypas, roznorodnosc i duzy wybor. Na pewno dobry hotel na odpoczynek i relaks, polecam wycieczke na lindos i do aquaparku. Na plazy bez problemow z lezakami.

    Opinia dodana: 06 września 2010
  • 8,9 / 10

    Karton
    Para
    Pobyt: Lipiec 2010

    • Poleca hotel dla
    • Wymagających klientów

    Hotel ładny, co do ogrodu to troszkę go mało, umieszczony na uboczu. Pokoje duże, akustycznie-idealnie, łazienki wyposażone we wszystko( nawet płyny do kąpieli, szampon, balsam itd. ). W hotelu sklepik i drink bar z widokiem na morze. W hotelu cisza i spokój, nie ma animcji. Śniadania codziennie urozmaicone, kolacje-kuchnie świata ( jest co wybrac ).Napoje do śniadania są darmowe a do kolacji są płatne( cola 0,25 - 3,5 euro ) Rewelacyjny Rodos, Lindos, dolina motyli. Taxi średnio 12E w jedna stronę do Rodos. Polecam bardzo pięknie.

    Opinia dodana: 03 września 2010
Byłeś w tej miejscowości? Podziel się opinią