6,3 / 10

Dobry
82%
poleca ten hotel
Kazaviti
Grecja / Thassos

Kazaviti: obiekt

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 11 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 5.6
    Hotel

    • 7.2 Basen
    • 6.8 Obsługa
    • 3.7 Rozrywka i animacje
    • 4.3 Sport
    • 4.3 Udogodnienia dla dzieci
  • 6.4
    Pokoje

    • 7.2 Czystość
    • 5.5 Łazienka
    • 6.0 Wielkość
    • 6.8 Wyposażenie
  • 7.6
    Położenie

    • 4.9 Atrakcje w okolicy
    • 9.8 Ciche i kameralne położenie
    • 6.9 Możliwości komunikacyjne
    • 8.7 Odleglość od plaży
    • 7.6 Restauracje/bary w okolicy
  • 5.3
    Posiłki

    • 6.4 Ilość
    • 5.2 Jakość i smak
    • 6.5 Obsługa/serwis
    • 3.5 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Ciche i kameralne położenie
  • Duży wybór restauracji i barów w okolicy
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic śniadania
    1 639 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Warszawy śniadania
    1 699 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez      
 
  • 6,7 / 10

    dona.marie
    Para
    Pobyt: Sierpień 2010

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Nie jechałam nad może, aby kąpać się w basenie..;) 50 metrów od plaży, miły rodzinny hotel, jedynie posiłki słabe. Cudowna okolica. Jeśli istnieje rej, to jest na Thassos..

    Opinia dodana: 02 lipca 2010
  • 3,3 / 10

    Martin
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2009

    Niestety ja też nia mam dobrego zdania o Kazaviti. Było tak słabo, że chcielismy reklamowac nasz urlop. Sniadania, pokoje, łazienki, basen - wszystko do poprawki. Najbardziej denerwowało m nie to, ze kąpać w basenie można było dopiero od 10-tej no i nie póxniej niż do 20-tej.. Nie lubie takich ograniczeń.Zeby zakaz był chociaż w godz. 23.00-6 rano to zrozumiem, ale tak... NO i o walka, zeby dostać i zjeśc na śniadanie... Porażka. Z łazienek śmierdzi tak, ze nie można wytzrymać.Ogólnie bardzo słabo. Jeden jedyny plus - kameralne położenie i spokój

    Opinia dodana: 15 września 2009
  • 2,8 / 10

    domipin
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2009

    Zauroczeni obrazkami z inetrenetu wybraliśmy sie na uroczy urlop... niestety, włascicielom tego hotelu chodzi o to, by im się wygodnie zyło. Goście sa niemile widziani. tak niemilej obsługi, tak marnego jedzenia w zyciu nie widział. Ta stołach śniadaniowych nic. Dosłownie.A jak poprosisz, to czujesz się jak natret.Jedno zimne jajko, 3 kromki.Zero owoców i warzyw. W pokojach brudno, łazioenki ciemne, małe, brzydkie,z zasłonką oblepiającą się wokoół ciała.. Ble.Z basenu można korzystać wyłącznie w godz. ustalonych przez włascicieli. Najsłabszy z moich urlopów.

    Opinia dodana: 15 września 2009
  • 5,2 / 10

    Mikołaj

    Autor nie dodał opinii tekstowej

    Opinia dodana: 22 czerwca 2009
  • 7,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Krzysztof
    Para
    Pobyt: Maj 2009

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, ceniących spokój

    Kazaviti to bardzo dobry hotel 3gwiazdkowy. Jest w super cichej spokojnej okolicy bardzo blisko morza. w ramach 3gwiazdkowych jest to alternatywa zdecydowanie godna polecenia, ale tylko dla osób szukających wyciszenia i spokoju. zreszta taka jest też cała wyspa Thassos. Łazienka ok. minusem jest gastronomia która jest monotonna i raczej słaba. Ale reszta na ocene dobrą. w kategorii 3 gwiazdki polecam zdecydowanie - bez stresu

    Opinia dodana: 15 czerwca 2009
  • 6,9 / 10

    ika
    Para
    Pobyt: Sierpień 2008

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Autor nie dodał opinii tekstowej

    Opinia dodana: 14 września 2008
  • 7,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Ewa Wilhelmi
    Para
    Pobyt: Lipiec 2008

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    W hotelu Kazaviti na Thassos byliśmy z mężem już 2 raz, ale tym razem spędziliśmy 2 tygodnie. Po pierwszym tygodniu byliśmy już znudzeni (byliśmy drugi raz), ale w następnym mięliśmy już samochód i poznaliśmy urokliwe miejsca wyspy. Mogliśmy korzystać z różnych miejsc do kąpieli i próbować jedzenia w różnych miejscach. Snurkowanie nie jest aż tak atrakcyjne, jak w Morzu Czerwonym, ale też można zobaczyć ciekawe okazy przyrody.

    Opinia dodana: 10 września 2008
  • 6,3 / 10

    MD
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2008

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, ceniących spokój

    Hotel Kazaviti jest małym, kameralnym miejscem, b.blisko plaży. Pokoje są niewielkie, ale wyglądają przyjemnie, jest klima. Basen, bar, miła obsługa hotelowa. Na śniadania zawsze to samo, ale w sumie jest w czym wybrać - jajka, omlet, pieczywo, ser wędliny. Brakuje świeżych warzyw. Jedyny większy minus to łazienki - są mikroskopijne, źle wentylowane - w praktyce wygląda tak,że biorąc prysznic zalewa się całość, która potem niezbyt przyjemnie pachnie. W dodatku Grecy mają słabe ujścia kanalizacji i z wc zwyczajnie śmierdzi. Ponieważ i tak cały dzień spędza się poza domem, nie jest tak źle :) W sąsiedztwie jest kilka kameralnych knajpek i sklep. Do najbliższej miejscowości trzeba już dojść, najlepiej wypożyczyć na kilka dni samochód.

    Opinia dodana: 02 września 2008
  • 6,6 / 10

    zabbka
    Para
    Pobyt: Maj 2008

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Hotel położony w spokojnej okolicy, z dala od głównej ulicy i zgiełku. Położony na cyplu, więc blisko do plaży. Plaże ładne, niezatłoczone, piaszczysto żwirkowe-uwaga na jeżowce, nie ma ich za dużo, ale się zdarzają. W pobliżu trzy tawerny, cafe bar i market (położony około 200 m od hotelu, na plaży). Km do większej miejscowości Skala Prinos, gdzie jest więcej tawern, barów i sklepów, a ponadto jest tam przystań promowa, skąd można udać się do Kavali. Są tam też wypożyczalnie samochodów (koszt około 25 euro za dzień, jeep 45 euro) i skuterów. Ze Skala Prinos jeżdżą też autobusy. Pokoje niewielkie, skromnie urządzone, ale czyste. Klimatyzacja bardzo przydatna, w cenie pokoju. Za to łazienka katastrofa i to jest nasze jedyne zastrzeżenie. Po pierwsze bardzo mała i ciemna, po drugie prysznic to malutki brodzik z zasłoną (czego nie cierpię). Najgorze jednak, że była po prostu zagrzybiona, chociaż może trafił nam się taki pokój, bo sąsiedzi grzyba w łazience nie mieli. Na dodatek śmierdziało z rur. I jeszcze jedno, na całym Tassos jest zakaz wrzucania czegokolwiek do kibelka, co oznacza, że zużyty papier toaletowy wyrzuca się do kosza na śmieci (podobno rury kanalizacyjne mają mały przekrój). Ogólnie moim zdaniem hotel zasłużył na dwie gwiazdki, a nie trzy i pół. Te dodatkowe dostał chyba za basen, który faktycznie jest fajny, czysty, chociaż mały. Brodzik dla dzieci to jedyna atrakcja dla maluchów, ale też nikt z dziećmi nie siedział w hotelu. Hotel położony w pięknym ogrodzie, w którym można jeść śniadania. W hotelu jest też fajna siłownia i sauna, chociaż dodatkowo płatna(5 euro za 2 h). Śniadania zawsze takie same, ale duży wybór, więc można sobie zmieniać (dwa rodzaje wędlin, ser, twarożek, sałatka owocowa, dwa dżemy, miód, masło, oliwki, parówki, jajka na trzy osoby, jasne i ciemne pieczywo, ciasto, kawa, soki). Hotel dobry jako baza wypadowa. Polecam rodzinom z dziećmi i szukającym spokoju. Rozrywkowiczom się nie spodoba. Wystawiam ocenę średnią ze względu na łazienkę.

    Opinia dodana: 21 lipca 2008
  • 8,5 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Ewa Wilhelmi
    Para
    Pobyt: Lipiec 2007

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, ceniących spokój, nastawionych na zwiedzanie

    Zamowilismy z mezem tylko sniadania. Mamy zastrzezenia do tych sniadan. Brakowalo nam bardzo pomidorow i ogorkow, ktore o tej porze roku (druga polowa sierpnia) powinny byc w nieograniczonych ilosciach. Oczywiscie mozna je dokupic w sklepie, ale wedlug mnie powinny byc w jadlospisie. I wlasciwie to jedyne nasze zastrzezenie.
    Obiady/kolacje jadalismy w tavernie Dazaki, w ktorej jedzenie bylo znakomite. Taverne te prowadzi para starszych bardzo sympatycznych Grekow.

    Opinia dodana: 31 sierpnia 2007
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi