7,8 / 10

Dobry
87%
poleca ten hotel
King Tut
Egipt / Hurghada

King Tut

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 295 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.5
    Hotel

    • 6.9 Basen
    • 8.5 Obsługa
    • 7.3 Rozrywka i animacje
    • 7.2 Sport
    • 7.4 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.1
    Pokoje

    • 8.2 Czystość
    • 7.4 Łazienka
    • 8.7 Wielkość
    • 8.1 Wyposażenie
  • 8.0
    Położenie

    • 6.7 Atrakcje w okolicy
    • 8.1 Ciche i kameralne położenie
    • 9.2 Możliwości komunikacyjne
    • 9.4 Odleglość od plaży
    • 6.8 Restauracje/bary w okolicy
  • 8.0
    Posiłki

    • 9.0 Ilość
    • 7.5 Jakość i smak
    • 8.6 Obsługa/serwis
    • 7.1 Urozmaicenie
  • 10
    wyżywienie

    • 10 Jak oceniają Państwo zróżnicowanie, jakość i ilość serwowanego wyżywienia:
Zalety hotelu:
  • Hotel położony jest w centrum Hurghady , bezpośrednio nad brzegiem Morza Czerwonego
  • Świetne mozliwości komunikacyjne
  • Obfite posiłki
  • Przestronne pokoje
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Warszawy All Inclusive
    1 699 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 699 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 2,9 / 10

    Klient Wakacje.pl

    para
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Zalety blisko plaży i centrum
    • Wady syf ,brud i bieda al.niema tu odniesienia .

    Właśnie wróciliśmy z tego hotelu ,ludzie nie jedźcie do niego bo to porażka i wcale nie jestem wybredna ,wszechobecne karaluchy ,syf jak w pokojach tak i na stołówce ,jedzenie pod wydział ,kto się spóźnił zjadał resztki albo musiał szukać gdzie indziej rezydent Alfa Star nie przyjmował do wiadomości skarg chodź na 30 polaków 30 się skarżyło .Większość gości to właśnie egipcjanie ,nauczeni żyć w syfie i jadać byle co i byle jak ,ale jeśli sprzedaje sie wczasy w tym hotelu obcokrajowcom powinni zadbać o swój wizerunek tak jak w okolicznych hotelach bo KING TU to niestety nie hotel lecz kategoria noclegowni bez gwiazdek chyba że na niebie.Wakacje straszne powrót na inne lotnisko bo do Warszawy ,zmienione godziny powrotu,z Warszawy do Łodzi na lotnisko gdzie pozostawialiśmy samochody w dniu wylotu ,dojazd wleczącym się autobusem ,no po prostu koszmar.

    Opinia dodana: 05 września 2014
  • 9,8 / 10

    Paulina
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Luty 2014

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych
    • Zalety Hotel przytulny, zawsze posprzątane, jedzenie dobre .
    • Wady BRAK

    Wróciłam z Hurghady 3 dni temu i byłam w tym hotelu . Jestem bardzo zadowolona z wyjazdu tam .okolica bardzo ładna . Miejscowa ludność sympatyczna . Jedzenie smaczne a szczególnie te regionalne i ciasta również przepyszne .Obsługa hotelowa bardzo miła. Panowie z recepcji bardzo mili i wyrozumiali dla tych którzy nie potrafią się dogadać :D Kucharz i kelnerzy bardzo sympatyczni , zawsze uśmiechnięci . Panowie zajmujący sie atrakcjami dla turystów w ciągu dnia i wieczorem ,przesympatyczni :) Potrafią zorganizować zabawę dziecią jak i dorosłym. Wciągu dnia zabawy taneczne dla dzieci, nauka tańca brzucha, gimnastyka dla kobiet , sport na plaży. Wieczorem różnego rodzaju pokazy lub konkursy tj. wybory mis , pokazy tańca brzucha . Świetna organizacja . W pokoju zawsze posprzątane i zawsze czeka miła niespodzianka na łóżku w postaci pięknego ułożenia ręczników . Serdecznie polecam ten hotel , ponieważ warunki noclegowe i żywieniowe są bardzo dobre i bardzo miła obsługa ,na którą zawsze można liczyć . Serdecznie pozdrawiam i polecam ten hotel .

    Opinia dodana: 26 lutego 2014
  • 6,3 / 10

    Janusz
    Para
    Pobyt: Styczeń 2014

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych
    • Zalety Dobre położenie między starym a nowym centrum , miła obsługa nie nachalna.All 24h
    • Wady 99% rosjanie

    Hotel dla niewymagających pokój i łazienka troszkę zużyte ale kto siedzi w pokoju ;) ,obsługa bardzo miła mimo stresów typu ,,dawaj,dawaj wodka dawaj " :) Hotel typowo nastawiony na gości z rosji animacje tylko w tym języku ale kto by się produkował dla 6 polaków pary niemców i słowaków .Jeden basen z ciepłą wodą plaża mała ale w wodzie piasek.Do starego (4 km)czy nowego ( 7 km) city taxi 1 dolar dla upartych można spacerkiem z buta. Ogólne wrażenie ok jak za cenę 1700 zł dwa tygodnie all. Pozdrawiamy Kamila i Janusz.

    Opinia dodana: 19 stycznia 2014
  • 5,2 / 10

    vito
    Para
    Pobyt: Grudzień 2013

    • Zalety blisko starego i nowego centrum
    • Wady brudne morze w porównaniu z poludniowa czescia hurghady,zniszczona rafa koralowa

    W tym hotelu byłem na przełomie listopada i grudnia 2013 r.Mialem wykupiony wprawdzie pobyt w King Tut,ale za 10 usd dostałem pokoj w Sphinksie.,co było dobrym rozwiązaniem,bo pokoje były o niebo lepsze i z widokiem na morze i basen.Czystosc w pokojach,serwis sprzatajacy to typowy egipski standard.Jedzenie przeciętne,moze się sprzykrzyć przez dwa tygodnie,glownie ryba ,kurczak i kefta.Standard lepszej stolowki.Robili wprawdzie kolacje tematyczne,ale niewiele to wnosilo w urozmaiceniu jedzenia.Obsluga przecietna,czekajaca na napiwki,najbardziej skrupulatna przy zabieraniu talerzy ze stolu.,nawet pelnych jedzenia.Wiecznie czegos musi brakować,jak jest musztarda to nie ma parowek,jak jest pomidor to brakuje noza do jego pokrojenia albo jak już jest solniczka to bez soli....Ale ogolnie jedzenie nie odbiega od poziomu w innych hotelach.Z alkoholu tylko piwo i rum daje rade w mojej ocenie.W całym hotelu było tylko 6 -ciu Polakow,zreszta podobnie było w innych hotelach w tym okresie.Reszta to Rosjanie i wszystko jest organizowane pod ich gusta.Oblozenie hotelu maksymalnie 30 %,co miało tez dobre strony w postaci braku kolejek po jedzenie.Turystow brakuje,co widać i na lotnisku i na ulicach.Jest mniej bezpiecznie niż wcześniej,slyszalem o kilku incydentach:kradziezy telefonu,bojkach w hotelowej dyskotece i rękoczynach w sklepie. Hotel polozony na stosunkowo niedużym terenie,z mala iloscia roslinnosci i nieduza plaza.Rafa symboliczna ,bardzo zniszczona,woda dużo bardziej brudna niż w południowej części hurghady,co wynika z polozenia w centrum i dużej ilości wyplywajacych i cumujących statkow w okolicy.Hotel w mojej ocenie najlepsze lata ma za sobą,jest mocno wyeksploatowany,za podobne pieniądze można wykupić lepszy.Ma dobra lokalizacje,jesli ktoś chce korzystać z atrakcji miejskich czy sklepow.I raczej na tym zalety się koncza....raczej bym tu nie wrocil......

    Opinia dodana: 17 grudnia 2013
  • 4,3 / 10

    Ola
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Sierpień 2013

    Byłam w tym hotelu w sierpniu 2013. W dniu przyjazdu na dzień dobry dostaliśmy dwa pokoje w dużej odległości od siebie. Widok z okien na budowę i dziurę ze stosem śmieci. Okna ledwo uchylają się. Nie zgodziliśmy się na pokoje, więc zaproponowano nam bungalow przy plaży. Był to jedyny pozytyw pobytu. Wychodząc z bungalow przepiękny widok na morze, który poprawiał humor po nagminnych rozczarowaniach. Pokoje dość czyste, jednak zdjęcia przedstawiają pokoje z sąsiedniego hotelu Sphinks! W pokojach czuć grzyb z głośno wyjącej klimatyzacji. Łazienka brudna, zasłonki do prysznica/wanny zgrzybiałe, aż wstręt było się myć. Pokoje sprzątane niedokładnie. Łazienka nietknięta przez cały pobyt. Podłogi niemyte wcale. Jedzenie okropne! Na śniadanie codziennie to samo. Kolacje niby tematyczne jednak codziennie podawane te same dania w troszkę zmieniony sposób. Restauracja przy plaży oferowała jedynie frytki i pizze w tym samym wydaniu codziennie. Drinki znośne, podawane w plastikowych kubeczkach. Bardzo często trzeba było obsluzyc sie samemu, ponieważ nie bylo nikogo za barem. Naokolo pelno Rosjan (99%) zażarcie WALCZACYCH o jedzenie. Nie posiadam filmikow, ale widok ruskow pchajacych sie przed zamknietymi drzwiami pol godziny przed otwarciem restauracji - BEZCENNE. Jak szarancza rzucali sie na jedzenie nie baczac na jakiekolwiek konwenanse. Brak mozliwosci wyplaty badz wymiany pieniedzy w recepcji. A bankomat oddalony o 2 km od hotelu wydajacy jedynie funty egipskie. Na jedyny plus zasluguje obsluga restauracji przy plazy. Hotel polozony z dogodnym zejsciem do morza. Basen duzy, znajduje sie jednak na terenie Sphinksa. Woda codziennie chlorowana, bardzo czysta. Jedyną animacją w wodzie byl aquaaerobik. Brak jakichkolwiek rozrywek. Dyskoteka w piwnicy, smierdzacej i brudnej. Muzyka oczywiscie rosyjska. Zdecydowanie nie polecam hotelu!!!!

    Opinia dodana: 12 sierpnia 2013
  • 10 / 10

    trolololo
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Lipiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Szukających rozrywki

    Najlepszy hotel, w jakim bliśmy. Zabawa przez cały tydzien. Nie mam uwag

    Opinia dodana: 06 sierpnia 2013
  • 8,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Gos
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Czerwiec 2012

    • Poleca hotel dla
    • Par, aktywnych, szukających rozrywki

    Hotel znajduje się w kompleksie połączonym z hotelem Sphinx, infrastruktura jest wspólna. Wśród gości dominują Rosjanie. Na terenie hotelu jest b. ładnie, dużo zieleni. Goście mają do dyspozycji kilka restauracji i barów, nie wszystkie są w budynku, można wybrać wolnostojący na świeżym powietrzu. W jednym z barów można zapalić sheeshę (w wybranych godzinach w ramach All Inclusive). Na terenie jest również alejka ze sklepami, apteką itp. Posiłki smaczne, w miarę urozmaicone, od czasu do czasu wieczory tematyczne, np. dzień egipski. Obsługa bardzo miła i pomocna. Przy basenie i na plaży nie było problemu z leżakami. Jest bar w basenie i leżaki wodne. Animacje w porządku, aquaerobik, waterpolo itp. Pozytywnym zaskoczeniem było również to, że all inclusive było 24 h, a nie jak informowało biuro do godz. 23. Ogólnie polecam hotel, zaskoczenie bardzo pozytywne, za taką cenę spodziewałam się znacznie gorszych warunków.

    Opinia dodana: 04 sierpnia 2013
  • 6,4 / 10

    Monika

    Pobyt: Grudzień -0001

    Już na samym początku okazało się, że brakuje trzeciego łóżka dla dziecka i po interwencji dostawili drewniany leżał z plaży na którym dziecko nie chciało spać. Rano po porannym prysznicu zaczęła lać sie woda od sąsiadów z góry i mało co abym fikneła bo było tak mokro. Balkon w tym pokoju 404 by z widokiem na budowę. Po zmianie dali kolejny pokój, ale ponownie nie był trzeciego łóżka i nie zgodziłem sie na dostawę jaką nam dali wcześniej. Kolejny pokój był duży i z trzema normalnymi łóżkami, ale bez balkonu,a to miało być gwarantowane. Dostaliśmy w końcu pokój 117 z widokiem na basen i dostawili nowe łóżko. Śniadania strasznie monotonne, brak łyżeczek, kubki plastikowe, bo szklankę brakuje. Ciągle naleśniki, omlety, jajka, kiełbaski, płatki z mlekiem. O butelkę wody trzeba sie upominać, bo zapominają. Łazienka jest fatalna. Deska już zapomniała, że kiedyś była biała, a prysznic z plastikowej kotary. Woda leciały tylko z kranu, gdyż popsute było przełączenie na słuchawkę prysznicową. Pełno jest tam Rosjan i mała część Polaków i Egipcjan. Animacja po rosyjsku, ale dość fajna. Mini disco dla dzieci też dość fajne od 20:30 do 21. Basen przy tym nowym hotelu całkiem fajny, gdyż są dmuchane zabawki dla dzieci. Plaża dość kamienista jak sie wchodzi do wody to raczej w butach. Chyba raczej bym jednak nie polecała Hotelu King Tut. Byłam na super wycieczce Safari, za 45 dolarów od osoby dorosłej z Alfa Star. Gorąco polecam, choć trochę męcząca.

    Opinia dodana: 06 lipca 2013
  • 4,7 / 10

    Jacek
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2013

    Witam, wybraliśmy się żona do tego hotelu do Hurgahdy bo byliśmy już w Sharm. Wybraliśmy 4**** żeby było miło itp. A tym czasem - lipa !!!! Hotel ruski, stary i zaniedbany. Zdjęcia robione chyba z 10 lat temu. Pokój wielkościowo ok (co potrzeba na wakacje) ale czystość MASAKRA, grzyb na scianie, okna na budowę. Łazienka to już istne piekło. Nie jesteśmy wybredni ale stan lazienki to juz była przesada, grzyb wszedzie, zasłonka prysznicowa cała w jakimś glucie. Posiłki tez nas niezbyt zachwyciły. Niby jest ale same papki, ryż i odgrzewane to co zostało z rana lub z wczoraj!!! Drugiego dnia doszlismy do wnisku że nie ma sie co denerwowac tylko trzeba wypoczywać. Ale jeżeli ktos planuje wyjazd do fajnego hotelu i wyzywieniem ALL INCL. i chce spedzic miły tydzien to niech jedzie gdzies do Sharm albo Naama Bay bo w Hurgadzie jest SYF POTWORNY !!!!!!!MASAKRA !!!! 3 x gorzej jak w Sharm. Nie polecam tego hotelu !!!!!

    Opinia dodana: 25 czerwca 2013
  • 8,1 / 10

    Anka
    Para
    Pobyt: Luty 2013

    • Poleca hotel dla
    • Szukających rozrywki

    Byłyśmy z mamom w tym hotelu. Bardzo fajna obsługa, jedzenie dobre, animatorzy się starali bardzo. Jeden tylko krzyczał mocno. Wszystko byłoby super, ale oczywiście nie towarzystwo z polski. Młoda dziewczyna z chłopakiem i do tego jedna kobieta z nimi pili i szaleli całymi nocami z rosjaninami, białorusiniami i calom resztom hotelu. Nie można było w nocy spac, bo wszystkie okiennice były albo na ulice, albo na bar otwarty całą dobe. A wiadomo, ze tam impreza za imprezom. Wiadomo, jak ktoś jest mlody, to moze isc spac o 6 rano i byc juz o 7 jak oni i pic caly dzien i noc, ale niektóży chcom odpocząć. Była tesz dyskoteka, tylko ze otwarta dla wszyskich i tam znowu pijani polacy z ekipom. polecam hotel dla mlodych i chentnych zabawy, ale nie dla ludzi ktoży chcom odpoczac. ciagłe krzyki, chałasy imprezy i lanie wodki do rana.

    Opinia dodana: 13 czerwca 2013
1 2 3 4 5 ... 30
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi