8,5 / 10

Bardzo dobry
88%
poleca ten hotel
Long Beach
Turcja / Riwiera Turecka

: /

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 18 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.7
    Hotel

    • 8.8 Basen
    • 8.0 Obsługa
    • 8.9 Rozrywka i animacje
    • 8.6 Sport
    • 8.9 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.9
    Pokoje

    • 8.9 Czystość
    • 8.5 Łazienka
    • 8.8 Wielkość
    • 9.3 Wyposażenie
  • 7.3
    Położenie

    • 6.3 Atrakcje w okolicy
    • 6.7 Ciche i kameralne położenie
    • 8.5 Możliwości komunikacyjne
    • 9.1 Odleglość od plaży
    • 6.0 Restauracje/bary w okolicy
  • 8.5
    Posiłki

    • 9.4 Ilość
    • 8.6 Jakość i smak
    • 7.8 Obsługa/serwis
    • 8.1 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Czyste i przyjemne pokoje
  • Komfortowo wyposażone pokoje
  • Obfite posiłki
  • Dużo udogodnień dla dzieci
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Warszawy All Inclusive
    1 899 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 904 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez      
 
  • 9,4 / 10

    Wczasowicz
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Maj 2012

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, ceniących spokój, wymagających klientów

    Hotel odwiedziliśmy w Maju 2012. Do hotelu nie ma się czego doczepić. Masa jedzenia, świeżego i różnorodnego. Hotel ogromny ale można zawsze sobie znaleźć spokojny zakątek gdzie można odpocząć w samotności. Ruskich na maksa. Większość to bogate buraki z Moskwy i okolic. Większość obsługi z Kazachstanu. Mówią tylko po rusku, mniej po angielsku i niemiecku - po polsku też czasem kumają. Baseny najwyższej czystości. Autostrada nie przeszkadza. nie słychać w ogóle ruchu na autostradzie za sprawą spadającej wody przy basenach, fontann i ogólnie płynącej muzyki tureckiej i innych nacji podczas całodziennych animacji. Idealne miejsce dla dzieci. Statek piracki , flamingi słonie ...bajka. Codzienne karuzele, darmowe fajki wodne..:)) Plaża kamienista i brzydka. Wpadająca rzeka zanieczyszcza całą plażę ale to i tak nie przeszkadza aby korzystać z gorącego morza. W basenie woda czysta więc można leżeć przy basenie a do morza jest 20 metrów. Uwaga na hotelowe SPA (masaże i sauna). Naciągają , obiecują a na końcu człowiek i tak się czuje oszukany, naciągnięty i nie do końca zadowolony (choć sam masaż był naprawdę profesjonalny) Lokalne alkohole które serwuje hotel, działają na organizm tylko 1 dzień, następnie aby poczuć "zew natury" trzeba tego wypijać ogromne ilości. Zgaga pali przez pierwsze dni wiec uwaga. Wszystko co w pokojowym barku (napoje alkoholowe jak i niealkoholowe są darmowe). Przekąski przy basenach, jedzenie w restauracji jak i wieczorowe SHOW poprzedzone dyskotekami dla dzieci jest najwyższych lotów. Jak ktoś się zastanawia jaką walutę zabrać to tylko EURO !!!. Wszystkie ceny są podane w EURO. Polecam to miejsce dla wszystkich jak również polecam wycieczkę SAFARI !!!

    Opinia dodana: 25 maja 2012
  • 8,7 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Cichy
    Para
    Pobyt: Maj 2012

    Hotel odwiedziliśmy w maju 2012. Najpierw zacznę od plusów. Bardzo dobre jedzenie w hotelu. Pokoje bez zarzutów,codziennie dokładnie sprzątane. W pokoju darmowy mini bar jak na ultra all przystało.Ręczniki i posciel zmieniana na bieżąco. Przekąski przy basenach na plus. Lody po południu dla dzieci i dorosłych. Zjezdalnie ,animacje ok. Przy hotelu stoi bus którym mozna dostac się do Alanya za 2 euro. Po prawej stronie hotelu jest delfinarium tak więc 10 minut spacerkiem można do niego dotrzeć. Wrażenie tego co działo sie w hotelu i na jego terenie na wielki plus. Rosjan jak to wszędzie w Turcji czy Egipcie 90 %. Nie od dzisiaj wiadomo że sa burakami więc nie ma co o nich duzo pisać. Dużo im brakuje do cywilizacji i sposobu kulturalnego zachowania. Teraz czas na minus. Plaża jest jakąs porażką. Nawet nie nazywałbym tego plażą tylko skupiskiem kamieni i piachu po którym jeżdziła koparka. Nawet nie potrafili tego zagrabić. Przy hotelu jest wspaniała brązowa rzeka która wpada do morza przy hotelu. W promieniu 1 km woda istnie brązowa. Glony i chwasty na plazy na dodatek smierdziało. To jest najgorsza plaża na jakiej byłem. Dodatkowym mega minusem jest bliskość 3 pasmowej ulicy ktora prowadzi do Alanyi. w dzień hałas jadących samochodow jest wielki. nie da się w ciszy poleżec i odpocząć. cały dzień i noc jezdza samochody. zreszta na riwierze tak jest ze wzdłuż tej ulicy połozone sa hotele. nawet w nocy przy zamknietych drzwiach balkonowych słychać jezdzace cięzarówki i osobówki. Dla mnie zdecydowanie za głośno.Takze jezeli ktos ceni sobie fajna plaże, czystą wode i cisze to zdecydowanie odradzam. Jezeli komus to nie przeszkadza i chche miec fajne pokoje , obsluge , jedzenie itd to hotel jak najbardziej na tak. ale spokoju tam, człowiek nie zazna.Porównują ten hotel chociazby do Utopia world w gtej samej kategorii cenowej to zdecydowanie wole Utopie World bez dwoch zdań. Jestem zniesmaczony plażą , wodą i hasałem.

    Opinia dodana: 24 maja 2012
  • 7,8 / 10

    Kasia
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2011

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój, wymagających klientów

    pobyt- wrzesień 2011.Ogólne wrażenie- bardzo dobre.Z całą pewnością można polecić hotel,jest czysto,jedzenia mnóstwo,duży wybór owoców,deserów itp.Jedyna uwaga co do obsługi w restauracji-miła na początku i w ostatnim dniu pobytu,pozostały okres - to ignorowanie gości.

    Opinia dodana: 28 marca 2012
  • 10 / 10

    olek
    Para
    Pobyt: Maj 2011

    Rezydentka z sun and fun nie przyszla na umówione spotkanie powitalne, przez co nie wiedzielismy o ktorej opuszczamy hotel w ostatni dzien. Jednak dzieki profesjonalizmowi i blyskawicznej reakcji p. Kasi Kochman z biura posredniczacego Traveliada, szybko dotarly do nas informacje z nr tel do rezydentek. Polcenam przy okazji Traveliade poniewaz nie jest to posredniak ktory sprzedajhe jedynie oferty innych biur, oni oferuja kompleksowa opieke swoich klientow od momentu podpisania umowy do wyladowania z powrotem w Polsce. olek

    Opinia dodana: 10 czerwca 2011
  • 10 / 10

    olek
    Para
    Pobyt: Maj 2011

    Byłem w hotelu Long Beach na przełomie maj/czerwiec 2011. Hotel jest naprawde godny polecenia. Opcja All na bogato, bez kolejek, duze zróżnicowanie potraw, przekaski fast-food(pizza, frytki, hamburgery, nuggetsy, dzieciaki wariują) w ciagu dnia przy basenie. Piwo i napoje lane do twardych plastikowych kufli o poj. o.5 L, nie łamliwych kubeczków 0.2 L jak z reguły. Plaza slaba, ale baseny rekompensuja to w zupelności, w miare dobry aquapark bez kolejek przy zjezdzalniach. Od kurortu Alanya oddalony ok 12 km, lokalny bus vis a vis hotelu kosztuje 4 TL.

    Opinia dodana: 10 czerwca 2011
  • 9,9 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Emilia Przybylska
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Kwiecień 2011

    • Poleca hotel dla
    • Wymagających klientów, szukających rozrywki, rodzin z dziećmi

    Byliśmy z dziećmi w maju 2011 roku.To były najwspanialsze wakacje.Hotel jest wielki,czego się obawiałam,ale jest tak przestronny,tyle basenów i miejsc do wypoczynku,że zupełnie się tej ilości ludzi nie czuje.Super atrakcje dla dzieci i dorosłych:aquapark,lunapark,świetne animacje,disco,a dla najmłodszych mini klub i mini disco.I nie rozumiem,jak można pisać,że jedzenie jest niesmaczne.Jedzenia nie tylko ogromna ilość,ale przede wszytskim urozmaicone i przepyszne,zwłaszcza na kolacjacch-MEGA!Przekąski w ciągu dnia na plaży super.Nie wiadomo,co jeść.Drinki w opcji ultra all takie,jakie sobie tylko zażyczysz.Na pewno wrócimy do Long Beach,bo można tam i wypocząć, i się rozerwać, a czasu na nudę po prostu nie ma.

    Opinia dodana: 29 maja 2011
  • 9,0 / 10

    Zuuuza
    Para
    Pobyt: Lipiec 2010

    • Poleca hotel dla
    • Szukających rozrywki, aktywnych

    w turcji bylam juz 3 raz wiec mam troche porownania. w long beach bardzo mi sie podobalo,hotel jest wielki, masa ludzi ale wszystko jest czyste barek codziennie wymieniony, pokoje wysprzatane. baseny swietne (barek w wodzie mistrz),zjezdzalnie tak samo. jedzienie dobre wiadomo, ze sniadania sa codziennie takie same, bo tak jest na calym swiecie, wiec nie wie co tu moze dziwic, kolacje mega urozmaicone mozna tez kozystac z restauracji tematycznych np. tureckiej czy wloskiej. dla malych dzieci jest tez co do roboty ale uwazam ze ten hotel jest raczej dla ludzi rozrywkowych.w barku najwiekszy wybor alkoholi jaki widzialam w turcji, wieczorem animacje, jest tez klub otwarty do jakies 3. generalnie wrazenie bardzo pozytywne:)

    Opinia dodana: 28 sierpnia 2010
  • 6,8 / 10

    anicet
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2010

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Mimo swojej wielkości hotel nie jest przytłaczający, jest dużo miejsca, w tym basenów-aby wszyscy gdzieś się rozeszli po obiekcie. Nawet w szczycie sezonie dało się wolny leżak znaleźć. Restauracja straszna-podtrzymuję poprzednią opinię o dworcu kolejowym i to na stacji przesiadkowej. Stolików jest mnóstwo, dodatkowo na dworze, ale i tak wszyscy muszą przyjść do michy. Poza tym głośno, harmider, przepychanki-bałam się wręcz o dziecko. Niezbyt smaczne i ciągle to same jedzenie. Na pewno to nie na ultra all. Pokoje z wid.na morze są OK, ale też głośne–szybka droga przed hotelem. Ale i tak okna się nie otwiera, bo na zewnątrz parówa. Hotel w dobrym standardzie, przestronne wnętrza, no i wszędzie marmury:-) codzienna wymiana ręczn.plażowych.

    Opinia dodana: 04 sierpnia 2010
  • 7,7 / 10

    Iwona
    Para
    Pobyt: Maj 2010

    • Poleca hotel dla
    • Szukających rozrywki, rodzin z dziećmi

    hotel jest bardzo duży ale dzięki temu mamy możliwość wyboru co dziennie innego miejsca wypoczynku, atrakcji również nie brakowało ale niestety dużym minusem było jedzenie (które było niesmaczne) i prawdą również jest to, że w porach pośiłków na stołówce jest tłoczno ale stolik zawsze na końcu jakiś sie znajdzie, 90% gości hotelowych są sąsiedzi z rosji na miejscu językiem komunikacyjnym jest rosyjski lub angielski, niemiecki bardzo słabo

    Opinia dodana: 13 czerwca 2010
  • 6,1 / 10

    Rafał
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Kwiecień 2010

    Od Hotelu pięcogwiazdkowego z pakietem ultra all inclusiv można chyba czegoś oczekiwać tymczasem odpowiada on standartom obsługi w hotelach europejskich 3 lub 2 gwiazdkom. pokoje przestronne - korzystałem z dwupoziomowego famili dublex room. Hotel to kombinat, który obsługuje ok 2500 gości, w porze śniadań, obiadu i kolacji ruch w głownej restauracji przypomina dworzec kolejowy w okresie najwyzszego szczytu, trudno znaleźć wolny stolik, obsługa poza pewnymi wyjątkami beznadziejna choć jedzenia do końca nie brakuje. Pakiet ultra all inclusiv w rzeczywistosci bardzo oszczednosciowy. Wszystko niby jest ale w bardzo ograniczonym zakresie np. lody są ale w godz. 15-16 i trzeba stać w 15 minutowej kolejce.

    Opinia dodana: 09 maja 2010
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi