8,4 / 10

Bardzo dobry
97%
poleca ten hotel
Marabout
Tunezja

: /

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 191 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.4
    Hotel

    • 9.3 Basen
    • 8.1 Obsługa
    • 7.9 Rozrywka i animacje
    • 8.0 Sport
    • 8.7 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.0
    Pokoje

    • 8.3 Czystość
    • 7.9 Łazienka
    • 8.3 Wielkość
    • 7.7 Wyposażenie
  • 8.8
    Położenie

    • 8.2 Atrakcje w okolicy
    • 8.2 Ciche i kameralne położenie
    • 9.4 Możliwości komunikacyjne
    • 9.9 Odleglość od plaży
    • 8.2 Restauracje/bary w okolicy
  • 8.5
    Posiłki

    • 8.9 Ilość
    • 8.8 Jakość i smak
    • 8.2 Obsługa/serwis
    • 8.1 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Bezpośrednio przy piaszczystej, szerokiej plaży
  • Aquapark ze zjeżdżalniami
  • Basen na wysokim poziomie
  • Dobre możliwości komunikacyjne, blisko centrum
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic śniadania i obiadokolacje
    999 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Warszawy śniadania i obiadokolacje
    1 329 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez        
  • 8,0 / 10

    Lukasz Moczulo

    Pobyt: Grudzień -0001

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Plusy hotelu: - dobra lokalizacja przy samej plaży + dosyć blisko do centrum sousse (ok. 2-2,5 km), - czysta plaża, - dobry serwis sprzątający - bardzo dobre wyposażenie hotelu w udogodnienia sportowe typu aqupark, korty tenisowe, Minusy hotelu: - ładne i odnowione pokoje jedynie przy dopłacie do ceny wycieczki na miejscu ok. 100 EUR na tydzień, - bardzo słaby serwis kelnerski, - przeciętne wyżywienie w szczególności śniadanie bardzo monotonne

    Opinia dodana: 13 listopada 2013
  • 6,0 / 10

    Renata

    Pobyt: Grudzień -0001

    Przebywałam w hotelu na tygodniowym pobycie. Wykupiliśmy pokój na trzy osoby. Po przyjeździe okazało się ze pokój ma dwa łóżka, dwa ręczniki itp. Ogólnie pokój dwuosobowy. Dopiero po interwencji rezydenta znalazł się dodatkowy ręcznik, łóżko itp. Czystość... mogło być czyściej, ale na warunki tunezyjskie ok. Ręczniki szare, ale czyste. Codziennie zmieniane. Widok z pokoju na budynek obok. Hałas jak nie z animacji hotelowych to z ulicy. Hotel deklaruje się, ze ma bezpłatną siłownię. Mnie kazano zapłacić. Jedzenie już było dość okrojone ponieważ byliśmy końcem sezonu. Napoje dośc drogie w hotelu. Kawa 4 dinary, wino 20, piwo 3,5. Za leżaki 2 dinary, nie dawałam napiwków za leżaki. Plaża fajna, duża chociaż brudna. W morzu można natknąć się na haczyki wędkarskie. Obsługa hotelowa w recepcji faktycznie ignoruje klienta. W recepcji jest Polka, ale słabo zorientowana w sprawach Tunezji.

    Opinia dodana: 02 listopada 2013
  • 9,8 / 10

    Zbigniew
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, rodzin z dziećmi, aktywnych

    To mój trzeci pobyt w tym hotelu pewnie będzie i czwarty. Hotel prawie idealny piękna szeroka plaża aquapark położenie dobre jedzenie i nie brakuje WIFI trudno zliczyć wszystkie plusy. Polecam gorąco. Biorę zawsze HB olek wyjątkowo drogi w tym hotelu.

    Opinia dodana: 30 września 2013
  • 8,4 / 10

    Anah
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, rodzin z dziećmi, szukających rozrywki

    Byłam w tym hotelu 4 lata temu. Hotel ogólnie fajny, super zjeżdzalnie. Pokoje przestronne z fajnym tarasem. Do centrum blisko. Szkoda że wtedy była tylko wersja HB, a my pojechaliśmy w okresie ramadanu.

    Opinia dodana: 07 sierpnia 2013
  • 8,6 / 10

    kasia
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, szukających rozrywki

    Hotel rewelacyjny dla rodzin z dziećmi choć bez luksusu. Basen i zjeżdżalnie super. Animacje i animatorzy na najwyższym poziomie - super. Organizują czas, zagadują, dbają o dobry humor dzieciaków i dorosłych. Plaża bardzo ładna (choć faktycznie zamykana o 17), morze ciepłe ale brudne - podobno przez sztormy. Jedzenie - ciągle to samo ale bardzo dobre i dużo, problem jest z dziećmi bo poza frytkami i kurczaczkami oraz gazowanymi napojami nie ma dla nich nic więc po kilku dniach jest problem. Bardzo dobre ciasta i desery. Absolutnie nie ma problemu z brakiem leżaków czy materacy, starczy dla wszystkich, na plaży dużo wolnych miejsc przy basenie jak chce się zająć miejsce pod parasolem na leżaku trzeba niestety położyć ręcznik po 6 rano. Teraz to co było mniej fajne. Faktycznie Polacy są kwaterowani w najgorszych i najstarszych pokojach w hotelu (numery na 100 i na 200 - masakra. Lepsze pokoje są na 300 i na 900 w starej części ale trzeba włożyć w paszport ok 30 eur i tak nie chcą Polakom dawać tych pokoi. Żeby dostać pokój w nowej części trzeba za tydzień dopłacić 90 $ ale tam to już jest inna bajka. Opcja All bardzo, bardzo słaba, praktycznie żadna. Hotel ma 2 restauracje, 2 bary i jeden przy plaży, z czego tylko jeden jedyny barek pod schodami malutki jest dla gości z opcją All, i okienko przy plaży. Wszystkie inne bary płatne. Przekąski to kebab, frytki i ciasto ala pizza, napoje w all to fanta, cola i sprite z automatu o smaku innym niż te nasze, butelkowe płatne. Piwo i alkohole w all jakby bezalkoholowe. Jeśli chodzi o opcję all to nie warto bo bardzo, bardzo słaba - napoje w kubkach plastikowych wielokrotnego użytku. Poza opcją all i zakwaterowaniem Polaków bardzo fajnie, obsługa w restauracji głównej bardzo dobra, pokoje sprzątane codziennie. Bardzo udane wakacje, zwłaszcza dzieci są zadowolone. Poza hotelem brud na ulicach i nie ma gdzie wyjść. Wycieczka 2 dniowa na Sahare godna polecenia.

    Opinia dodana: 07 sierpnia 2013
  • 7,3 / 10

    Zyta1977
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Wrzesień 2012

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Minusy - brak windy (chodzenie schodami na sama górę w nieklimatyzowanych korytarzach męczące - zwłaszcza z małym dzieckiem), na plaży pełno petów (nie sprzątają), ubogi all (brakuje leżaków,bo są rezerwowane dla tych co muszą za nie zapłacić, za atrakcyjniejsze przekąski, owoce i drinki owocowe trzeba również dodatkowo płacić) - ogólnie żerują na każdym dinarze. Plusy - duży pokój z atrakcyjnym widokiem (oczywiście za 50$ w paszporcie), dobre położenie, fajny aquapark, chociaż ciasno i obszerny basen.

    Opinia dodana: 31 lipca 2013
  • 9,8 / 10

    Benia
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, aktywnych, szukających rozrywki

    Byliśmy w tym hotelu w czerwcu-było super!!!! Nie rozumiem swoich poprzednich przedmówców, którzy narzekają na wszystko : jedzenie, pokoje, obsługa itp. wszystko było na najwyższym poziomie!!! Bez żadnej dopłaty dostaliśmy piękny pokój z widokiem na basen i morze. Jedzenie przepyszne bez zarzutów. Mimo , że mieliśmy opcje ALL inclusive obsługa funkcjonowała na najwyższym poziomie. Plaża zadbana, czysta i oczywiście NIE ZAMYKANA o godzinie 17:00 jak twierdzą inni wczasowicze. Nie był to nasz pierwszy pobyt w Tunezji , ale ten hotel mogę polecić każdemu zwłaszcza na wypoczynek z młodzieżą jak i małymi dziećmi. Biuro Rainbow jest najlepszym biurem z którym podróżowaliśmy!!! POLECAM.

    Opinia dodana: 13 lipca 2013
  • 8,8 / 10

    Łukasz Skowronek
    Singiel
    Pobyt: Czerwiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, rodzin z dziećmi, aktywnych

    Bardzo polecam ten hotel Byłem w nim w czerwcu 2013 roku. Jedzenie bardzo dobre szczególnie ciasta. Plaża szeroka, piaszczysta i czysta Basen też super Widoki fantastyczne

    Opinia dodana: 01 lipca 2013
  • 8,9 / 10

    AGNIESZKA
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    właśnei wróciłąm z tego hotelu. bylismy z dwójką dzieci. wszędzie pełno Rosjan szastających kasą i obsługa holtelu na ich skinięcie z Polakami na al in wcale sie nie liczą!!! Jedzenie bardzo dobre i full wybór! - niczego nie brakowało ale po tygodniu strasznei sie nudzi. Pokoje takie sobie ale czyste (sprzątają codziennie). Pokoje na ogół mają balkony. Animacje super!!! baseny czyste ale chłodna woda, na plażach pety!!!! woda w morzu ciepła ale czem strasznie wieje. kelnerzy ciagle ogladają sie na łapówki!!! al in - słabo sobie radzą Polcay dostają gorsze pokoje w starej części. W recepcji pomocna Polka - Klaudia. Radzę wziąć sejf za 10 dinarów tj. ok. 20 zł. basen krytuy czynny od 10-17- porażka. o 17-tej sprzątają materace z leżaków i zamykają plażę bramą na kłódkę. generalnie po 17-tej nie ma co robić bo słońce sie chowa, zostaje spacer na miasto jest w miarę bezpiecznie, tylko ciągle trzeba uważać na kolicznych sprzedawczyków (bardzo natrętnych) na mieście bezpiecznie ale bardzo brudno!!! alkohol ich do bani - lepiej zabrać coś z Polski!!! Można pojechać do Port el kantau albo to /Tunisu na wycięczkę - polecam. szczególnie pozdrawiam wyoskiego, szczupłego kelnera ...

    Opinia dodana: 18 czerwca 2013
  • 6,9 / 10

    Tomek
    Para
    Pobyt: Maj 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, aktywnych, ceniących spokój

    Byłem w tym hotelu w maju 2013. Ogólne wrażenie jest dobre ale umówmy się, że nie miałem wysokich wymagań. Pokoje ogólnie takie sobie, najgorsza łazienka a konkretnie WC ( niedomyte, akurat to jedna z ważniejszych pozycji dla mnie ). Dużym plusem jest Pani Klaudia na recepcji - Polka. Można się dogadać w Naszym języku bez wkładek w paszport. Obsługa tunezyjska bardzo nastawiona na napiwki, szczególnie widać to na stołówce, gdzie jak nie dasz napiwka będziesz po prostu przez niektórych ignorowany. Najgorsze pod względem jedzenia to śniadania. Ciągle to samo żadnych urozmaiceń. Lepiej na kolacje. Posiadałem opcję HB i nie narzekałem. Niektórzy Polacy narzekali na alla że jest słaby. Baseny super, uwaga jednak na zjeżdżalnie, bardzo ładnie wyglądają na zdjęciach ale jazda na plecach grozi bolącymi plecami. Raz zjechałem i podziękowałem. Animacje były lepsze za dnia. Wieczorem o 21 mini disco dla dzieci .... nonstop to samo. Po kilku dniach można tańczyć na balkonie bo się zna ruchy i kolejność piosenek. Potem albo pokazy tańca albo goście z zewnątrz. Ja miałem okazję oglądać darkqueenów oraz pokaz fakirów. Nie braliśmy sejfu i dobrze bo okazało się bezpiecznie. Nie widziałem nic dziwnego po sprzątaniu pokoju. Na basenach ochrona i obsługa. Też bezpiecznie. Gorzej z plażą która niby była ogrodzona jednak zdarzało się podchodzenie osób z zewnątrz i oferowanie swoich rzeczy ( dość nachalnie ). Jest bezpłatne WIFI na terenie hotelu. Okolica spokojna można odpocząć. Występy które zakłócały spokój były między 21 -23 więc do zniesienia nawet w pokojach przy scenie. Polecam osobom nie siedzącym nonstop w hotelu chcącym coś zobaczyć. Dzieci jak umią się same bawić też dadzą rade. I jak już ktoś pisał wcześniej hotel wpuszcza miejscowych na baseny za opłatą ale wtedy kiedy ja byłem nie było z nimi żadnych incydentów, wręcz się przydali do animacji (water polo ). Ceny w barze hotelowym : Piwo 0,33 miejscowe 7zł w przeliczeniu, cola 0,2 czy fanta 0,3 około 5 zł po przeliczeniu. Lody najdroższe za 12 zl. Ogólnie polecam

    Opinia dodana: 24 maja 2013
1 2 3 4 5 ... 21
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi