8,4 / 10

Bardzo dobry
96%
poleca ten hotel
Marabout
Tunezja

Marabout: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 216 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.4
    Hotel

    • 9.3 Basen
    • 8.1 Obsługa
    • 7.9 Rozrywka i animacje
    • 8.0 Sport
    • 8.7 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.0
    Pokoje

    • 8.2 Czystość
    • 7.9 Łazienka
    • 8.2 Wielkość
    • 7.7 Wyposażenie
  • 8.8
    Położenie

    • 8.2 Atrakcje w okolicy
    • 8.2 Ciche i kameralne położenie
    • 9.4 Możliwości komunikacyjne
    • 9.9 Odleglość od plaży
    • 8.2 Restauracje/bary w okolicy
  • 8.5
    Posiłki

    • 8.9 Ilość
    • 8.7 Jakość i smak
    • 8.2 Obsługa/serwis
    • 8.0 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Bezpośrednio przy piaszczystej, szerokiej plaży
  • Aquapark ze zjeżdżalniami
  • Basen na wysokim poziomie
  • Dobre możliwości komunikacyjne, blisko centrum
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Warszawy śniadania i obiadokolacje
    1 279 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Katowic śniadania i obiadokolacje
    1 556 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 7,2 / 10

    Agnieszka
    Para
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych
    • Zalety - blisko w miare centrum ok 2 km - fajne baseny, czyste - teren hotelu czysty zadbany - ładna plaża
    • Wady - pokoje średnie polacy dostają gorszą wersję :) - jedzenie po tygodniu smakuje wszystko tak samo - animacje słabe, animatorzy chłopaszki mający po 16lat, więcej improwizacji :) -brak herbaty, ciepłych napojów do kolacji czy obiadu, co bylo trochę dziwne... :) - dopłata za zmianę pokoju 50USD! - Polka pracująca w recepcji zamiast pomóc rodakom robiła zupełnie co innego :)

    Ważna uwaga!! są 2 części hotelu biuro o tym nie informuje, budynek na lewo jest gorszy 3* słaby, pokoje dla polaków, budynek po prawej dla niemców itp, ma 4* tak oni twierdzą, wyremontowany, za zmianę wołają sobie po 50usd. Za hotel w pażdzierniku zapłaciliśmy niecałe 1400 w all in, więc cena jak za ten hotel ok więcej jak te 1600 bym za niego nie dała. Teren zadbany naprawdę ładny i bardzo czysty co na Tunezję jest szokiem :) plaża tak samo posprzątana zero śmieci. Woda w morzu czysta. Pogoda w drugim tygodniu pażdziernika świetna upały! w słoncu grubo ponad 30 stopni, wieczorem ok 22-24 stopnie. lekki sweterek bo duza roznica temp w ciągu dnia i wieczorem. BARDZO DUZA wilgotność powietrza, czasami stała woda na ciele. Taxi tanie nie płacic wiecej jak 3-5dinarów do centrum czy port el kantau. jak się jeden nie zgodzi, zgodzi się kolejny. Do monastiru mozna dojechac ich 'metrem' za 1 dinara stacja w centrum sousse w porcie. jedzie tylko tam więc nie mozna się pomylić i wysiąść dalej :)

    Opinia dodana: 17 października 2014
  • 10 / 10

    Joanna
    Para
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety - pyszne jedzenie,mila obsluga, plaza czysta przy hotelu, blisko Medyny
    • Wady brak wad

    polecam !!!!w recepcji obsługuje polka co też jest plusem

    Opinia dodana: 03 października 2014
  • 9,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Agnieszka
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Duży obiekt , położony w pięknym otoczeniu, bezpośrednio przy plaży. Cudowna atmosfera. Przemiła obsługa. Hotel jest bardzo dobrym miejscem na urlop dla rodzin z dziećmi ze względu na aquapark oraz piękną i czystą plażę. Jedzenie - smaczne i różnorodne. Pokoje i łazienki przestronne i czyste. Zakwaterowanie przebiegło bardzo sprawnie i bez żadnych problemów. Krótko mówiąc miejsce godne polecenia!

    Opinia dodana: 02 września 2014
  • 4,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Angelika Radziszewska
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Zalety Piękna plaża i przy hotelu.
    • Wady Zbyt głośna muzyka na basenie, zjeżdżalnie żle połączone łączeniami i kontuzje częste.Jedzenie codziennie takie same : kurczaki lub gulasz i frytki, ciasto jedno codziennie o takim samym smaku, z owoców: arbuz i brzoskwinie niedojrzałe.Bar z drinkami jeden mały na cały hotel i kolejki po drinki czy napoje wieczorami straszne.Na stołówce często nie było gdzie usiąść oraz jedzenie kto pierwszy ten lepszy bo rzadko dokładali.

    Zbyt głośna muzyka na basenie, zjeżdżalnie żle połączone łączeniami i kontuzje częste.Jedzenie codziennie takie same : kurczaki lub gulasz i frytki, ciasto jedno codziennie o takim samym smaku, z owoców: arbuz i brzoskwinie niedojrzałe.Bar z drinkami jeden mały na cały hotel i kolejki po drinki czy napoje wieczorami straszne.Na stołówce często nie było gdzie usiąść oraz jedzenie kto pierwszy ten lepszy bo rzadko dokładali. Piękna plaża i przy hotelu.AQua park raczej dla miejscowych z zewnątrz, którzy hałasowali i zajmowali leżaki.

    Opinia dodana: 30 czerwca 2014
  • 6,8 / 10

    kamil
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Ogólnie wyjazd udany, gdyby nie codziennie ta mortadela i parówki na śniadanie - blee, obiady i kolacje były ok, no i jeszcze ta parodia all inclusive, czyli rozcieńczane alkohole i jakiś sprite anyżowy.

    Opinia dodana: 24 czerwca 2014
  • 7,1 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Grażyna
    Seniorzy
    Pobyt: Kwiecień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Byliśmy poza sezonem więc trudno wydać jednoznaczną opinię.Ogólnie za takie pieniążki polecam.
    • Wady Jesteśmy osobami nie palącymi toteż przeszkadzało nam ,że wszędzie można było palić papierosy.

    Ogólne wrażenie dobre ,wersja all inc. bardzo skromna .Pokoje sprzątane codziennie,ręczniki również wymieniane,personel O.K..W recepcji można liczyć na pomoc p.Klaudii. Piękny aquapark -szczególnie dla rodzin z dziećmi.W kwietniu troszkę poranki i wieczory chłodne. Miasteczko Sousse można bezpiecznie zwiedzić spacerując -polecam odwiedzić port El Kantau oraz Medinę.

    Opinia dodana: 14 maja 2014
  • 8,0 / 10

    Lukasz Moczulo

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Plusy hotelu: - dobra lokalizacja przy samej plaży + dosyć blisko do centrum sousse (ok. 2-2,5 km), - czysta plaża, - dobry serwis sprzątający - bardzo dobre wyposażenie hotelu w udogodnienia sportowe typu aqupark, korty tenisowe, Minusy hotelu: - ładne i odnowione pokoje jedynie przy dopłacie do ceny wycieczki na miejscu ok. 100 EUR na tydzień, - bardzo słaby serwis kelnerski, - przeciętne wyżywienie w szczególności śniadanie bardzo monotonne

    Opinia dodana: 13 listopada 2013
  • 6,0 / 10

    Renata

    Przebywałam w hotelu na tygodniowym pobycie. Wykupiliśmy pokój na trzy osoby. Po przyjeździe okazało się ze pokój ma dwa łóżka, dwa ręczniki itp. Ogólnie pokój dwuosobowy. Dopiero po interwencji rezydenta znalazł się dodatkowy ręcznik, łóżko itp. Czystość... mogło być czyściej, ale na warunki tunezyjskie ok. Ręczniki szare, ale czyste. Codziennie zmieniane. Widok z pokoju na budynek obok. Hałas jak nie z animacji hotelowych to z ulicy. Hotel deklaruje się, ze ma bezpłatną siłownię. Mnie kazano zapłacić. Jedzenie już było dość okrojone ponieważ byliśmy końcem sezonu. Napoje dośc drogie w hotelu. Kawa 4 dinary, wino 20, piwo 3,5. Za leżaki 2 dinary, nie dawałam napiwków za leżaki. Plaża fajna, duża chociaż brudna. W morzu można natknąć się na haczyki wędkarskie. Obsługa hotelowa w recepcji faktycznie ignoruje klienta. W recepcji jest Polka, ale słabo zorientowana w sprawach Tunezji.

    Opinia dodana: 02 listopada 2013
  • 9,8 / 10

    Zbigniew
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, rodzin z dziećmi, aktywnych

    To mój trzeci pobyt w tym hotelu pewnie będzie i czwarty. Hotel prawie idealny piękna szeroka plaża aquapark położenie dobre jedzenie i nie brakuje WIFI trudno zliczyć wszystkie plusy. Polecam gorąco. Biorę zawsze HB olek wyjątkowo drogi w tym hotelu.

    Opinia dodana: 30 września 2013
  • 8,4 / 10

    Anah
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, rodzin z dziećmi, szukających rozrywki

    Byłam w tym hotelu 4 lata temu. Hotel ogólnie fajny, super zjeżdzalnie. Pokoje przestronne z fajnym tarasem. Do centrum blisko. Szkoda że wtedy była tylko wersja HB, a my pojechaliśmy w okresie ramadanu.

    Opinia dodana: 07 sierpnia 2013
1 2 3 4 5 ... 22
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi