8,4 / 10

Bardzo dobry
96%
poleca ten hotel
Marabout
Tunezja

Marabout: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 214 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.4
    Hotel

    • 9.3 Basen
    • 8.1 Obsługa
    • 7.9 Rozrywka i animacje
    • 8.0 Sport
    • 8.7 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.0
    Pokoje

    • 8.3 Czystość
    • 7.9 Łazienka
    • 8.2 Wielkość
    • 7.7 Wyposażenie
  • 8.7
    Położenie

    • 8.1 Atrakcje w okolicy
    • 8.2 Ciche i kameralne położenie
    • 9.3 Możliwości komunikacyjne
    • 9.9 Odleglość od plaży
    • 8.2 Restauracje/bary w okolicy
  • 8.5
    Posiłki

    • 8.9 Ilość
    • 8.7 Jakość i smak
    • 8.2 Obsługa/serwis
    • 8.0 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Bezpośrednio przy piaszczystej, szerokiej plaży
  • Aquapark ze zjeżdżalniami
  • Basen na wysokim poziomie
  • Dobre możliwości komunikacyjne, blisko centrum
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Wrocławia śniadania i obiadokolacje
    1 397 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Katowic śniadania i obiadokolacje
    1 399 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 9,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Agnieszka
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Duży obiekt , położony w pięknym otoczeniu, bezpośrednio przy plaży. Cudowna atmosfera. Przemiła obsługa. Hotel jest bardzo dobrym miejscem na urlop dla rodzin z dziećmi ze względu na aquapark oraz piękną i czystą plażę. Jedzenie - smaczne i różnorodne. Pokoje i łazienki przestronne i czyste. Zakwaterowanie przebiegło bardzo sprawnie i bez żadnych problemów. Krótko mówiąc miejsce godne polecenia!

    Opinia dodana: 02 września 2014
  • 4,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Angelika Radziszewska
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Zalety Piękna plaża i przy hotelu.
    • Wady Zbyt głośna muzyka na basenie, zjeżdżalnie żle połączone łączeniami i kontuzje częste.Jedzenie codziennie takie same : kurczaki lub gulasz i frytki, ciasto jedno codziennie o takim samym smaku, z owoców: arbuz i brzoskwinie niedojrzałe.Bar z drinkami jeden mały na cały hotel i kolejki po drinki czy napoje wieczorami straszne.Na stołówce często nie było gdzie usiąść oraz jedzenie kto pierwszy ten lepszy bo rzadko dokładali.

    Zbyt głośna muzyka na basenie, zjeżdżalnie żle połączone łączeniami i kontuzje częste.Jedzenie codziennie takie same : kurczaki lub gulasz i frytki, ciasto jedno codziennie o takim samym smaku, z owoców: arbuz i brzoskwinie niedojrzałe.Bar z drinkami jeden mały na cały hotel i kolejki po drinki czy napoje wieczorami straszne.Na stołówce często nie było gdzie usiąść oraz jedzenie kto pierwszy ten lepszy bo rzadko dokładali. Piękna plaża i przy hotelu.AQua park raczej dla miejscowych z zewnątrz, którzy hałasowali i zajmowali leżaki.

    Opinia dodana: 30 czerwca 2014
  • 6,8 / 10

    kamil
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Ogólnie wyjazd udany, gdyby nie codziennie ta mortadela i parówki na śniadanie - blee, obiady i kolacje były ok, no i jeszcze ta parodia all inclusive, czyli rozcieńczane alkohole i jakiś sprite anyżowy.

    Opinia dodana: 24 czerwca 2014
  • 7,1 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Grażyna
    Seniorzy
    Pobyt: Kwiecień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Byliśmy poza sezonem więc trudno wydać jednoznaczną opinię.Ogólnie za takie pieniążki polecam.
    • Wady Jesteśmy osobami nie palącymi toteż przeszkadzało nam ,że wszędzie można było palić papierosy.

    Ogólne wrażenie dobre ,wersja all inc. bardzo skromna .Pokoje sprzątane codziennie,ręczniki również wymieniane,personel O.K..W recepcji można liczyć na pomoc p.Klaudii. Piękny aquapark -szczególnie dla rodzin z dziećmi.W kwietniu troszkę poranki i wieczory chłodne. Miasteczko Sousse można bezpiecznie zwiedzić spacerując -polecam odwiedzić port El Kantau oraz Medinę.

    Opinia dodana: 14 maja 2014
  • 8,0 / 10

    Lukasz Moczulo

    Pobyt: Grudzień -0001

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Plusy hotelu: - dobra lokalizacja przy samej plaży + dosyć blisko do centrum sousse (ok. 2-2,5 km), - czysta plaża, - dobry serwis sprzątający - bardzo dobre wyposażenie hotelu w udogodnienia sportowe typu aqupark, korty tenisowe, Minusy hotelu: - ładne i odnowione pokoje jedynie przy dopłacie do ceny wycieczki na miejscu ok. 100 EUR na tydzień, - bardzo słaby serwis kelnerski, - przeciętne wyżywienie w szczególności śniadanie bardzo monotonne

    Opinia dodana: 13 listopada 2013
  • 6,0 / 10

    Renata

    Pobyt: Grudzień -0001

    Przebywałam w hotelu na tygodniowym pobycie. Wykupiliśmy pokój na trzy osoby. Po przyjeździe okazało się ze pokój ma dwa łóżka, dwa ręczniki itp. Ogólnie pokój dwuosobowy. Dopiero po interwencji rezydenta znalazł się dodatkowy ręcznik, łóżko itp. Czystość... mogło być czyściej, ale na warunki tunezyjskie ok. Ręczniki szare, ale czyste. Codziennie zmieniane. Widok z pokoju na budynek obok. Hałas jak nie z animacji hotelowych to z ulicy. Hotel deklaruje się, ze ma bezpłatną siłownię. Mnie kazano zapłacić. Jedzenie już było dość okrojone ponieważ byliśmy końcem sezonu. Napoje dośc drogie w hotelu. Kawa 4 dinary, wino 20, piwo 3,5. Za leżaki 2 dinary, nie dawałam napiwków za leżaki. Plaża fajna, duża chociaż brudna. W morzu można natknąć się na haczyki wędkarskie. Obsługa hotelowa w recepcji faktycznie ignoruje klienta. W recepcji jest Polka, ale słabo zorientowana w sprawach Tunezji.

    Opinia dodana: 02 listopada 2013
  • 9,8 / 10

    Zbigniew
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, rodzin z dziećmi, aktywnych

    To mój trzeci pobyt w tym hotelu pewnie będzie i czwarty. Hotel prawie idealny piękna szeroka plaża aquapark położenie dobre jedzenie i nie brakuje WIFI trudno zliczyć wszystkie plusy. Polecam gorąco. Biorę zawsze HB olek wyjątkowo drogi w tym hotelu.

    Opinia dodana: 30 września 2013
  • 8,4 / 10

    Anah
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, rodzin z dziećmi, szukających rozrywki

    Byłam w tym hotelu 4 lata temu. Hotel ogólnie fajny, super zjeżdzalnie. Pokoje przestronne z fajnym tarasem. Do centrum blisko. Szkoda że wtedy była tylko wersja HB, a my pojechaliśmy w okresie ramadanu.

    Opinia dodana: 07 sierpnia 2013
  • 8,6 / 10

    kasia
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, szukających rozrywki

    Hotel rewelacyjny dla rodzin z dziećmi choć bez luksusu. Basen i zjeżdżalnie super. Animacje i animatorzy na najwyższym poziomie - super. Organizują czas, zagadują, dbają o dobry humor dzieciaków i dorosłych. Plaża bardzo ładna (choć faktycznie zamykana o 17), morze ciepłe ale brudne - podobno przez sztormy. Jedzenie - ciągle to samo ale bardzo dobre i dużo, problem jest z dziećmi bo poza frytkami i kurczaczkami oraz gazowanymi napojami nie ma dla nich nic więc po kilku dniach jest problem. Bardzo dobre ciasta i desery. Absolutnie nie ma problemu z brakiem leżaków czy materacy, starczy dla wszystkich, na plaży dużo wolnych miejsc przy basenie jak chce się zająć miejsce pod parasolem na leżaku trzeba niestety położyć ręcznik po 6 rano. Teraz to co było mniej fajne. Faktycznie Polacy są kwaterowani w najgorszych i najstarszych pokojach w hotelu (numery na 100 i na 200 - masakra. Lepsze pokoje są na 300 i na 900 w starej części ale trzeba włożyć w paszport ok 30 eur i tak nie chcą Polakom dawać tych pokoi. Żeby dostać pokój w nowej części trzeba za tydzień dopłacić 90 $ ale tam to już jest inna bajka. Opcja All bardzo, bardzo słaba, praktycznie żadna. Hotel ma 2 restauracje, 2 bary i jeden przy plaży, z czego tylko jeden jedyny barek pod schodami malutki jest dla gości z opcją All, i okienko przy plaży. Wszystkie inne bary płatne. Przekąski to kebab, frytki i ciasto ala pizza, napoje w all to fanta, cola i sprite z automatu o smaku innym niż te nasze, butelkowe płatne. Piwo i alkohole w all jakby bezalkoholowe. Jeśli chodzi o opcję all to nie warto bo bardzo, bardzo słaba - napoje w kubkach plastikowych wielokrotnego użytku. Poza opcją all i zakwaterowaniem Polaków bardzo fajnie, obsługa w restauracji głównej bardzo dobra, pokoje sprzątane codziennie. Bardzo udane wakacje, zwłaszcza dzieci są zadowolone. Poza hotelem brud na ulicach i nie ma gdzie wyjść. Wycieczka 2 dniowa na Sahare godna polecenia.

    Opinia dodana: 07 sierpnia 2013
  • 7,3 / 10

    Zyta1977
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Wrzesień 2012

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Minusy - brak windy (chodzenie schodami na sama górę w nieklimatyzowanych korytarzach męczące - zwłaszcza z małym dzieckiem), na plaży pełno petów (nie sprzątają), ubogi all (brakuje leżaków,bo są rezerwowane dla tych co muszą za nie zapłacić, za atrakcyjniejsze przekąski, owoce i drinki owocowe trzeba również dodatkowo płacić) - ogólnie żerują na każdym dinarze. Plusy - duży pokój z atrakcyjnym widokiem (oczywiście za 50$ w paszporcie), dobre położenie, fajny aquapark, chociaż ciasno i obszerny basen.

    Opinia dodana: 31 lipca 2013
1 2 3 4 5 ... 22
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi