8,9 / 10

Wspaniały
88%
poleca ten hotel
Mitsis Ramira Beach
Grecja / Kos

Mitsis Ramira Beach: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 41 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.4
    Hotel

    • 7.8 Basen
    • 9.5 Obsługa
    • 8.3 Rozrywka i animacje
    • 8.0 Sport
    • 8.6 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.9
    Pokoje

    • 9.3 Czystość
    • 8.4 Łazienka
    • 9.0 Wielkość
    • 8.9 Wyposażenie
  • 8.4
    Położenie

    • 7.6 Atrakcje w okolicy
    • 9.3 Ciche i kameralne położenie
    • 9.1 Możliwości komunikacyjne
    • 9.2 Odleglość od plaży
    • 7.2 Restauracje/bary w okolicy
  • 9.2
    Posiłki

    • 9.3 Ilość
    • 9.1 Jakość i smak
    • 9.6 Obsługa/serwis
    • 8.9 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Internet bezprzewodowy w lobby bezpłatnie
  • Plaża ok. 30 m od hotelu, piaszczysto-żwirowa, kamieniste wejście do morza
  • Pomocna obsługa hotelowa
  • Świetna obsługa kelnerska
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Gdańska All Inclusive
    2 240 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Poznania All Inclusive
    2 250 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez        
 
  • 8,9 / 10

    Tomek
    Para
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Wady Słona woda w basenach

    Hotel ogólnie bardzo dobry.Jedzenie dla nas było ok,bardzo dużo,omijaliśmy nieraz obiady z powodu przejedzenia.Woda w basenach słona więc szczypie w oczy to jak dla mnie duży minus.jeżeli chodzi o czystość w hotelu i na basenach ok.

    Opinia dodana: 31 sierpnia 2014
  • 8,5 / 10

    Klient Wakacje.pl

    AF
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Bardzo czysty, przestronny, dużo atrakcji, baaaaardzo miły personel, dobrzy animatorzy (Boooooomba tańczona codziennie kilka razy z wielką radością). Można znaleźć ciszę i spokój albo hałas i zabawę, gdy ktoś woli to drugie.
    • Wady Słona woda w basenie. Solona z wiadra tonami, z oczu lecą łzy po zanurkowaniu.

    Spędziłam cudowny tydzień (lipiec 2014), wypoczęłam za wszystkie czasy i to jest dla mnie najważniejsze. Uwielbiam szum morza i cały tydzień spędziłam głownie na plaży - nie przeszkadzało mi, że jest kamienista. Drinki z baru na plaży donoszone są do leżaków, i przy leżakach zamawiane. Leżaki przy basenie są rezerwowane praktycznie o 8-9 rano, ale w basenie jest tak słona woda, że basen sam w sobie nie był dla mnie żadną przyjemnością. Cudowny bar (chess bar) przy małym basenie - popołudniami pusto, chilloutowa muzyka (hotel costes - ściągnełąm wszystkie ich płyty :)), cisza, spokój, drinki :). Rano roznoszą napoje do uzupełniania minibarów w pokojach, miałam pokój przy korytarzu, więc hałas butelek budził mnie. Poza tym sprzątaczki potrafią wejść o 8 rano do pokoju tak o. Mimo wywieszenia kartki "nie przeszkadzać" - to było słabe, bo chciałam spać do 11tej na wakacjach a budziłam się po 8mej. Ale nie narzekam - odsypiałam na plaży :D Jedzenie jest urozmaicone i dużo do wyboru - oczywiście jeśli ktoś codziennie nakłada na talerz wszystko, miesza makaron z ryżem, ziemniakami, naleśnikami i frytkami a na to nakłada wszystkiego innego po trochu to rzeczywiście może być po kilku dniach rozczarowany brakiem urozmaicenia :) Świetna chińska restauracja! Włoska wg mnie kiepska, albo mieli słaby dzień gdy byłam u nich, ale na serio było źle... Polecam wypożyczenie skuterów i wycieczkę po Kos - to był najlepszy dzień wakacji! Kąpanie się w krystalicznie czystym morzu na pięknych plażach, które mijaliśmy, sama jazda skuterem po takim terenie jest niesłychaną frajdą.

    Opinia dodana: 18 sierpnia 2014
  • 10 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Szadecki
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Hotel bardzo czysty, zadbany, świetna kuchnia, wyjątkowa troska o gości, znakomita obsługa,
    • Wady w porównaniu z wysokim poziomem hotelu mniej zadbana plaża, odpłatny sejf w pokoju

    Na każdym kroku widać starania o zapewnienie gościom świetnych warunków. Oferta all rozszerzona o całodobową możliwość skorzystania z posiłków, do 2 w nocy napoje alkoholowe, regularnie w ramach all uzupełniany minibar o wina, wina musujące, piwa i różne napoje niealkoholowe. Wifi bezpłatne dobrze działające także na terenie basenu i nawet na plaży. Przy hotelu miejska komunikacja do Kos (bilety można kupić w recepcji za 1,50 euro lub u kierowcy). Przy hotelu kilka wypożyczalni rowerów, skuterów i samochodów. Bardzo polecam ten hotel.

    Opinia dodana: 01 sierpnia 2014
  • 8,6 / 10

    Barbara
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Przyjazna obsługa, wspaniali animatorzy , czysty i zadbany hotel, dobre jedzenie
    • Wady Utrudnione wejście do morza , od razu dosyć głeboko

    Hotel godny polecenia. Czysty , zadbany ze swiętna obsługa. Pokoje przestronne , wysprzatane , barek uzupełniany co dwa dni w napoje bezalkoholowe oraz piwo i wino. Zestaw kawowy na wyposażeniu równiez uzupełniany. Ręczniki wymieniane codziennie, balkon sprzatany codziennie pokoje również. Doprawdy czysto. Posiłki bardzo smaczne i urozmaicone, Sprawna i przyjazna obsługa w głównej restauracji. Polecamy równiez restauracje a la carte.Animatorzy swietni -bardzo serdeczne podziekowania . Turysci róznych narodowości, bez nieprzyjemnych sensacji. Na basenie (słona woda) i na plazy napoje serwowane przez kelnerów-full opcja:)Dzieci maja placyk zabaw i wydzielone miejsce na basenie (bezpiecznie).Przed hotelem wypozyczalnia rowerów , wybór niesamowity, meskie , damskie z koszyczkiem na zakupy , z fotelikiem dla dziecka (ale to juz dodatkowo płatne poza hotelem)-mozna wybrac sie do stolicy ok 4 km. Z komunikacja nie ma problemów , obsługa mówi praktycznie w każdym języku i dzielnie ucza sie równiez po polsku. Hotel bardzo dobrze zarzadzany, wszystko przebiega sprawnie i zawsze z sympatycznym usmiechem. Polecam.

    Opinia dodana: 21 lipca 2014
  • 9,4 / 10

    Krystyna
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Duży kompleks hotelowy, cisza i spokój, czysto na każdym kroku, piękny ogród zadbany, duże pokoje hotelowe.
    • Wady brak menu w języku polskim przy serwowanych posiłkach, brak natrysku w łazienkach

    Byliśmy w tym hotelu Mitsis Ramira Beach w miejscowości Psalidi w okresie od 07.06.14 do 21.06.14. Było cudownie. Wszędzie czysto, piękny duży hotel, dużo leżaków przy basenach i na plaży, piękny zadbany ogród, jedzenie wyśmienite, wszystkiego pod dostatkiem. Polecamy ten hotel dla wszystkich. Jest cisza, spokój, piękna pogoda, jedynie niema plaży piaszczystej tylko jest kamienista i wejście do morza też jest kamieniste. Trzeba uważać bo jest od razu głęboko nie polecamy dla małych dzieci. Przy posiłkach brak menu w języku polskim, jest w angielskim, niemieckim i rosyjskim. Nie polecamy wycieczki na wieczór grecki, jest tylko wyłudzenie pieniędzy od klienta ok. 40 euro na osobę i strata czasu. Pomyłka!!!!!! Lepiej zjeść w hotelu kolację bo jest o wiele smaczniejsza i większy wybór. Na wieczorze greckim za trunki oprócz wina dodatkowa opłata. Jeżeli ktoś lubi się bawić to animatorzy są wspaniali. Od godziny 10 rano do 24 wieczorem zabawiają gości hotelowych. Ocena ich pracy na 10 w skali ocen od 1 do 10. Z językiem polskim też nie ma problemy, na barach pracują Polki w recepcji też. Obsługa rezydencka bez zarzutu. Wszystko super zorganizowane. Polecamy biuro Grecos

    Opinia dodana: 08 lipca 2014
  • 8,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    ala
    Para
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety duże pokoje, obfite wyżywienie, pomocna obsługa, blisko do plaży
    • Wady brak atrakcji w otoczeniu hotelu

    Hotel niemalże luksusowy. Dobra lokalizacja - przy samej plaży (na plaży hotelowej leżaki za darmo oraz bar z możliwością lunchu). Plaża kamienista i wieje silny wiatr od morza, stąd widoczne na zdjęciach kolorowe "namioty" które osłaniają od wiatru. Do wody obowiązkowo w butach (porządne można kupić w hotelowym sklepie za 9 Euro). Codziennie były wielkie fale :) super zabawa. Przy hotelu przystanek autobusowy - można bez problemu dostać się w 10 min do miasta Kos, a w przeciwną stronę w 15 min do gorących źródeł (tzw. Therma - polecam). W okół hotelu nie ma w zasadzie nic, jeden biedny sklepik, żeby pospacerować trzeba przejechać się do miasta. Pokoje duże, sprzątane codziennie, wyposażone we wszelkie udogodnienia z kapciami i szlafrokami włącznie. Mini bar w pokoju uzupełniany co 2 dzień w tym dobre wina ;-) Klimatyzacja w maju nie była potrzebna. Przeszkadzał nam jedynie "dress code" na kolacji, który zabraniał wchodzenia do restauracji w szortach i t-shirtach (z całym szacunkiem ale nie jadę na wakacje żeby paradować w wieczorowych sukniach i garniturach). Generalnie cała ta ceremonia z przywitaniem kelnera i odprowadzeniem do stolika była dla mnie przesadzona. W końcu na wakacje jedzie się po to żeby wyluzować ;-)

    Opinia dodana: 17 maja 2014
  • 5,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Mieczysław Wachowiak
    Para
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety hotel ok
    • Wady mało zieleni , monotonia posiłków

    sam pobyt ok , natomiast organizator ukradł 1 dzień pobytu na wyjeżdzie , dotarliśmy do hotelu w niedzielę po godzinie 2.00 a wyjeżdzaliśmy w sobotę o 8 z minutami rano

    Opinia dodana: 08 maja 2014
  • 8,7 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Jacek
    Para
    Pobyt: Październik 2013

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, nastawionych na zwiedzanie

    Hotel schludny i czysty.Posiłki smaczne i dużo.Do plaży blisko ,na której zamontowano pożyteczne parawany przed wiatrem, które bardzo się przydawały.Plaża kamienista ale mnie to nie przeszkadzało. Dobre na masaż stóp. Obsługa miła. Minus, dość droga wypożyczalnia aut w hotelu.Zaczynało się od 58 euro/dzień natomiast niedaleko po sąsiedzku wypożyczyłliśmy auto za 28 euro/dzień. Ogólne wrażenia pozytywne.

    Opinia dodana: 06 listopada 2013
  • 8,6 / 10

    ZKA
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, rodzin z dziećmi, aktywnych

    właśnie wróciłem z Ramira Beach. przebywałem tam z rodziną, szukałem hotelu który spełni oczekiwania naszej czwórki. Animatorzy mówiący w kilku językach - ale również polka Ania, co chwila proponowali jakieś zabawy plus wieczorem mini disco oraz super show - codziennie coś innego. Sadzę ze podobało się wszystkim bo wszystkie miejsca były zajęte. Syn (14 l.) miał zajęcia z piłki nożnej - uwaga o 23. Na początku wydawało mi sie to absurdem ale - boisko ze sztuczną murawą, doskonale oświetlone, opieka animatora - polecam. Podoba mi się podejście hotelu co do rezerwujących leżaki - jezeli nie było nikogo obsługa kładła karteczkę z zaznaczoną godziną - po godzinie zabierała ręczniki i leżaki były wolne. Na plazy super organizacja - drinki do leżaków, od 12 ciepłe przekąski - życ nie umierać. Na minus - alkohole nie do wypicia, próbowaliśmy whisky, gin - nie da rady czuć plastikiem, zostałem przy wódce. Hotel położony w doskonałym miejscu, 4 przystanki autobusem co portu/centrum KOS. Zwiedzanie i zakupy bez problemu. Port to również doskonałe miejsce na sprawdzenie atrakcji turystycznych zarówno do Turcji jak i pobliskich wysepek. Obsługa hotelu pomimo ciężkiej pracy chyba pracują po 12 godzin na zmiany - zawsze uśmiechnięta. Przy wejściu do restauracji wita Pani - ja ją nazywałem "magiczny dotyk" każdego musiała pogłaskać, dzieci przytulic i ucałować - jak sie zwolniło miejsce wskazywała Ci obsługę która wskazywała stolik - szybko, sprawnie. Jedzenie pyszne, dodatkowo w ramach pobytu możliwość skorzystania z restauracji tematycznych włoskiej i chińskiej - obie polecam. Dodatkowym atutem jest obsługa - ja naliczyłem 8 polaków i i kilka osób z Ukrainy. Na minus też WIFI - niby jest ale .. 124kb za Free reszta płatne - sprawdzenie wyniku meczu zajmuje 1 godzinę, rwie łącze, nie pozwala się zalogować to mój drugi hotel tej sieci - wszystko wskazuje że Mitsis ma marke i uzależnia

    Opinia dodana: 15 sierpnia 2013
  • 9,1 / 10

    gwizdek
    Para
    Pobyt: Lipiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Super hotel naprawdę nie ma się do czego doczepić. Obsługa przemiła posiłki znakomite czysto na wysokim poziomie. Byliśmy w czerwcu i może mieli ochotę bo to początek sezonu ale i kim się nie rozmawiało wszyscy byli bardzo zadowoleni tym bardziej że ceny wówczas jeszcze znośne. Organizatorem wyjazdu Exim Tur. Plaża kamienista ale za to woda czysta a serwis na plaży super z drinkami do leżaka co mało spotykane w Grecji. Wypożyczalnia samochodów i rowerów na przeciwko hotelu w Auto Bank 35 Euro dzień nie ma potrzeby więcej bo i wyspa mała. Rowery najlepszy środek lokomocji blisko do Kos i term na luzie bez większego wysiłku.

    Opinia dodana: 02 sierpnia 2013
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi