8,6 / 10

Bardzo dobry
80%
poleca ten hotel
Mitsis Ramira Beach
Grecja / Kos

Mitsis Ramira Beach: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 46 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.0
    Hotel

    • 7.4 Basen
    • 9.0 Obsługa
    • 8.0 Rozrywka i animacje
    • 7.6 Sport
    • 8.1 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.6
    Pokoje

    • 8.9 Czystość
    • 8.0 Łazienka
    • 8.5 Wielkość
    • 8.6 Wyposażenie
  • 8.3
    Położenie

    • 7.5 Atrakcje w okolicy
    • 9.0 Ciche i kameralne położenie
    • 9.0 Możliwości komunikacyjne
    • 9.1 Odleglość od plaży
    • 7.2 Restauracje/bary w okolicy
  • 8.8
    Posiłki

    • 8.8 Ilość
    • 8.8 Jakość i smak
    • 9.0 Obsługa/serwis
    • 8.4 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Internet bezprzewodowy w lobby bezpłatnie
  • Plaża ok. 30 m od hotelu, piaszczysto-żwirowa, kamieniste wejście do morza
  • Świetna obsługa kelnerska
  • Ciche i kameralne położenie
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    2 190 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Warszawy All Inclusive
    2 250 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez        
 
  • 10 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Oliwia
    Para
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych
    • Zalety Ładny, wygodny i czysty, bardzo dogodnie położony, spokojna okolica, piękne widoki, świetny serwis, kulturalna i profesjonalna obsługa.
    • Wady nie posiada wad

    Jestem bardzo zadowolona z pobytu! To były fajne wakacje! Miejsce znakomite na spokojny urlop, tutaj się odpoczywa, bardzo dobrze zje i czuje, że jest się ważnym gościem. Okolica spokojna, niedaleko od Kos. Rowery i samochody wypożyczałam w hotelu, po bardzo przystępnych cenach. Nie ma możliwości nudy. W animacjach nie brałam udziału. Hotel przy kamienistej plaży, ze znakomitym serwisem na plaży (bezpłatne ręczniki, leżaki, parawany i bar). Czysto, ładnie urządzony, pokoje sprzątane codziennie. Klimatyzacja w cenie, funkcjonuje bez zarzutu. Jedzenie urozmaicone, bardzo smaczne. Każdy znajdzie coś dla siebie. Pełna gama napojów do każdego posiłku, serwowane i uzupełniane do stolika przez miłych kelnerów. Jadalnia świetnie funkcjonuje. Pomimo dużej ilości gości słychać muzykę i można spokojnie rozmawiać przy stole, tłoku brak. Kafejki przyjemne, smaczna kawa. Polecam bardzo, szczególnie osobom lubiącym aktywnie spędzać czas! Cena absolutnie adekwatna do oferty.

    Opinia dodana: 20 października 2014
  • 4,2 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Magda
    Para
    Pobyt: Październik 2014

    • Zalety Piękny widok na morze , ciepłe morze- wiec nic co było zasługa tego hotelu, który na pewno nie ma 5* a jedynie 2*!
    • Wady Głośno na holu sprzątaczki dra sie nad ranem w niebo glosy. W barach podawane sa napoje do których nalewaja wody z chlorem- nie da sie pic. Mało alkoholu w barach o co sie nie zapytałam to nie mieli. Woda w basenie strasznie zimna nie dało sie zamoczyc stopy. Jedzenie bezpłuciowe, codziennie to samo. Najlepiej wszystko robiliby z parowkami, owoce na śniadanie, obiad i kolacje byly te same- całe wysuszone. W barach tak jak w opisie nie było pizzy, hamburgerow. Kelnerzy nakładając zastawe na stół dotykali środków talerzy oraz gory widelca i łyzek - strasznie nie higieniczne. Nie maja kolder- tylko strasznie brudne koce. W łazience codziennie cos sie psuło. Trawa na korycie tenisowym cała w piachu - nie dało sie grać. Osobiście nie polecam tego hotelu. Nic sie nie zgadzało z opisem.

    Dodam, ze biuro podróży grecos zabrało nam dwa dni urlopu. W dzien przelotu nie zdążyliśmy nawet na kolacje!! Za to wylot mieliśmy z samego ranka na dodatek przedłużyli nam podroz o lot do Gdańska ... Brak słow ... Nigdy wiecej... Nigdy jeszcze nie byłam tak oburzona wyjazdem.

    Opinia dodana: 20 października 2014
  • 2,7 / 10

    Jolanta
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Październik 2014

    • Zalety blisko morza
    • Wady jedzenie w restauracji malo urozmaicone , jak na 4 * hotel slabe ! w basenie bardzo zimna woda ,w korej nie dalo sie kapac , Hotel ogolnie nie standarcie 4 * bylismy w 4 osoby - oglnie jestesmy rozczarowani - liczylismy na cos wiecej za taka cene !

    jestesmy rozczarowani jakoscia potraw - malo urozmaicone , standart hotelu daleko od 4* basen nie do uzytku - lodowata slona woda - za reczniki kaucja 20 Euro ! nie polecamy tego hotelu za taka cena - zaden komfort wypoczynku

    Opinia dodana: 20 października 2014
  • 8,4 / 10

    KATARZYNA
    Para
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych
    • Zalety MIŁA OBSŁUGA, POŁOŻENIE OK, RESTAURACJA WYSTARCZAJĄCA - POLECAM RESTAURACJĘ CHIŃSKĄ
    • Wady DEPOZYT ZA RĘCZNIKI BASENOWE 20 EURO ZA SZTUKĘ. WYPOSAŻENIE POKOJU - KOSMETYKI, KAWA, HERBATA UZUPEŁNIANE JAK KTO TRAFI RAZ TAK RAZ NIE. KAMIENISTA PLAŻA, SŁONA WODA W BASENIE.

    WAKACJE UDANE, MIŁA OBSŁUGA KELNERSKA, WAKACJE PAŹDZIERNIK - SPOKOJNIE BEZ KOLEJEK W RESTAURACJI I NA BASENIE, PLAŻY. FANTASTYCZNA BAZA WYPADOWA DO ZWIEDZANIA WYSPY. WARTO WYPOŻYCZYĆ SAMOCHÓD I OBJECHAĆ WYSPĘ SAMODZIELNIE - PROSTO, BLISKO, CZYTELNIE. NAJBLIŻSZĄ OKOLICĘ POLECAM ZWIEDZIĆ NA ROWERZE. BLISKO ŹRÓDŁA TERMALNE.

    Opinia dodana: 20 października 2014
  • 5,9 / 10

    Marek Kowalski
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Październik 2014

    • Zalety znośne wyżywienie , średni standard pokoi hotelowych , morze - krystalicznie czysta woda !! (ale to raczej nie zaleta hotelu :)
    • Wady zimna woda w basenie , lokalizacja , brzydka plaża ,

    ... zimna , słona woda w basenie , mały basen w stosunku do ilości gości hotelowych, woda w kranach , prysznicu, a nawet podawana w restauracji śmierdzi chlorem , beznadziejne łóżko (na zdjęciu duże wygodne , w rzeczywistości dwa połączone w jedno odsuwające się od siebie , pościel to prześcieradło od spodu , prześcieradło do przykrycia i na to koc bez poszewki - jak na 5 gwiazdek żenada) ; plaża to zdecydowanie największa porażka , wąski "pas" plaży kamienistej od wody ma swoich zwolenników jak i przeciwników ( osobiści wolę plażę piaszczystą (są na wyspie - polecam plażę w Tigaki - rewelacyjna plaża !!!! ) natomiast żenująca jest otoczka za tym wąskim pasem - połączenie "chwastów" z piachem + kamloty (nieestetycznie wygląda mówiąc delikatnie) , i najważniejsze w naszym wypadku - dziecko raczej się nie pobawi na kamlotach , co dla rodzin z dziećmi ma duże znaczenie ; woda w morzu za to ok. przezroczysta , rewelacyjnie czysta !! Podsumowując : where are your 5 stars Mitsis Ramira Bijaaach ?? ;) PS . Mitsis Blue Domes Resort w Kardmenie (ciekawostka - jako goście hotelowi Mitsis mieliśmy dostęp do obiektu i jego udogodnień) REWELACJA !!! subiektywna opinia to , że 5 i pół gwiazdki to zaniżona ocena , co najmniej 6 ;) ... na koniec dziękujemy Grecosowi za zabranie nam 2 dni z 7 dniowego urlopu !! (wyśmienite godziny lotów - przylotu i wylotu) .

    Opinia dodana: 18 października 2014
  • 8,9 / 10

    Tomek
    Para
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Wady Słona woda w basenach

    Hotel ogólnie bardzo dobry.Jedzenie dla nas było ok,bardzo dużo,omijaliśmy nieraz obiady z powodu przejedzenia.Woda w basenach słona więc szczypie w oczy to jak dla mnie duży minus.jeżeli chodzi o czystość w hotelu i na basenach ok.

    Opinia dodana: 31 sierpnia 2014
  • 8,5 / 10

    Klient Wakacje.pl

    AF
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Bardzo czysty, przestronny, dużo atrakcji, baaaaardzo miły personel, dobrzy animatorzy (Boooooomba tańczona codziennie kilka razy z wielką radością). Można znaleźć ciszę i spokój albo hałas i zabawę, gdy ktoś woli to drugie.
    • Wady Słona woda w basenie. Solona z wiadra tonami, z oczu lecą łzy po zanurkowaniu.

    Spędziłam cudowny tydzień (lipiec 2014), wypoczęłam za wszystkie czasy i to jest dla mnie najważniejsze. Uwielbiam szum morza i cały tydzień spędziłam głownie na plaży - nie przeszkadzało mi, że jest kamienista. Drinki z baru na plaży donoszone są do leżaków, i przy leżakach zamawiane. Leżaki przy basenie są rezerwowane praktycznie o 8-9 rano, ale w basenie jest tak słona woda, że basen sam w sobie nie był dla mnie żadną przyjemnością. Cudowny bar (chess bar) przy małym basenie - popołudniami pusto, chilloutowa muzyka (hotel costes - ściągnełąm wszystkie ich płyty :)), cisza, spokój, drinki :). Rano roznoszą napoje do uzupełniania minibarów w pokojach, miałam pokój przy korytarzu, więc hałas butelek budził mnie. Poza tym sprzątaczki potrafią wejść o 8 rano do pokoju tak o. Mimo wywieszenia kartki "nie przeszkadzać" - to było słabe, bo chciałam spać do 11tej na wakacjach a budziłam się po 8mej. Ale nie narzekam - odsypiałam na plaży :D Jedzenie jest urozmaicone i dużo do wyboru - oczywiście jeśli ktoś codziennie nakłada na talerz wszystko, miesza makaron z ryżem, ziemniakami, naleśnikami i frytkami a na to nakłada wszystkiego innego po trochu to rzeczywiście może być po kilku dniach rozczarowany brakiem urozmaicenia :) Świetna chińska restauracja! Włoska wg mnie kiepska, albo mieli słaby dzień gdy byłam u nich, ale na serio było źle... Polecam wypożyczenie skuterów i wycieczkę po Kos - to był najlepszy dzień wakacji! Kąpanie się w krystalicznie czystym morzu na pięknych plażach, które mijaliśmy, sama jazda skuterem po takim terenie jest niesłychaną frajdą.

    Opinia dodana: 18 sierpnia 2014
  • 10 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Szadecki
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Hotel bardzo czysty, zadbany, świetna kuchnia, wyjątkowa troska o gości, znakomita obsługa,
    • Wady w porównaniu z wysokim poziomem hotelu mniej zadbana plaża, odpłatny sejf w pokoju

    Na każdym kroku widać starania o zapewnienie gościom świetnych warunków. Oferta all rozszerzona o całodobową możliwość skorzystania z posiłków, do 2 w nocy napoje alkoholowe, regularnie w ramach all uzupełniany minibar o wina, wina musujące, piwa i różne napoje niealkoholowe. Wifi bezpłatne dobrze działające także na terenie basenu i nawet na plaży. Przy hotelu miejska komunikacja do Kos (bilety można kupić w recepcji za 1,50 euro lub u kierowcy). Przy hotelu kilka wypożyczalni rowerów, skuterów i samochodów. Bardzo polecam ten hotel.

    Opinia dodana: 01 sierpnia 2014
  • 8,6 / 10

    Barbara
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Przyjazna obsługa, wspaniali animatorzy , czysty i zadbany hotel, dobre jedzenie
    • Wady Utrudnione wejście do morza , od razu dosyć głeboko

    Hotel godny polecenia. Czysty , zadbany ze swiętna obsługa. Pokoje przestronne , wysprzatane , barek uzupełniany co dwa dni w napoje bezalkoholowe oraz piwo i wino. Zestaw kawowy na wyposażeniu równiez uzupełniany. Ręczniki wymieniane codziennie, balkon sprzatany codziennie pokoje również. Doprawdy czysto. Posiłki bardzo smaczne i urozmaicone, Sprawna i przyjazna obsługa w głównej restauracji. Polecamy równiez restauracje a la carte.Animatorzy swietni -bardzo serdeczne podziekowania . Turysci róznych narodowości, bez nieprzyjemnych sensacji. Na basenie (słona woda) i na plazy napoje serwowane przez kelnerów-full opcja:)Dzieci maja placyk zabaw i wydzielone miejsce na basenie (bezpiecznie).Przed hotelem wypozyczalnia rowerów , wybór niesamowity, meskie , damskie z koszyczkiem na zakupy , z fotelikiem dla dziecka (ale to juz dodatkowo płatne poza hotelem)-mozna wybrac sie do stolicy ok 4 km. Z komunikacja nie ma problemów , obsługa mówi praktycznie w każdym języku i dzielnie ucza sie równiez po polsku. Hotel bardzo dobrze zarzadzany, wszystko przebiega sprawnie i zawsze z sympatycznym usmiechem. Polecam.

    Opinia dodana: 21 lipca 2014
  • 9,4 / 10

    Krystyna
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Duży kompleks hotelowy, cisza i spokój, czysto na każdym kroku, piękny ogród zadbany, duże pokoje hotelowe.
    • Wady brak menu w języku polskim przy serwowanych posiłkach, brak natrysku w łazienkach

    Byliśmy w tym hotelu Mitsis Ramira Beach w miejscowości Psalidi w okresie od 07.06.14 do 21.06.14. Było cudownie. Wszędzie czysto, piękny duży hotel, dużo leżaków przy basenach i na plaży, piękny zadbany ogród, jedzenie wyśmienite, wszystkiego pod dostatkiem. Polecamy ten hotel dla wszystkich. Jest cisza, spokój, piękna pogoda, jedynie niema plaży piaszczystej tylko jest kamienista i wejście do morza też jest kamieniste. Trzeba uważać bo jest od razu głęboko nie polecamy dla małych dzieci. Przy posiłkach brak menu w języku polskim, jest w angielskim, niemieckim i rosyjskim. Nie polecamy wycieczki na wieczór grecki, jest tylko wyłudzenie pieniędzy od klienta ok. 40 euro na osobę i strata czasu. Pomyłka!!!!!! Lepiej zjeść w hotelu kolację bo jest o wiele smaczniejsza i większy wybór. Na wieczorze greckim za trunki oprócz wina dodatkowa opłata. Jeżeli ktoś lubi się bawić to animatorzy są wspaniali. Od godziny 10 rano do 24 wieczorem zabawiają gości hotelowych. Ocena ich pracy na 10 w skali ocen od 1 do 10. Z językiem polskim też nie ma problemy, na barach pracują Polki w recepcji też. Obsługa rezydencka bez zarzutu. Wszystko super zorganizowane. Polecamy biuro Grecos

    Opinia dodana: 08 lipca 2014
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi