8,4 / 10

Bardzo dobry
81%
poleca ten hotel
Mitsis Ramira Beach
Grecja / Kos

Mitsis Ramira Beach: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 47 opinii

Stosunek jakości do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.9
    Hotel

    • 7.4 Basen
    • 8.9 Obsługa
    • 7.9 Rozrywka i animacje
    • 7.5 Sport
    • 8.0 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.5
    Pokoje

    • 8.9 Czystość
    • 8.0 Łazienka
    • 8.5 Wielkość
    • 8.5 Wyposażenie
  • 8.2
    Położenie

    • 7.5 Atrakcje w okolicy
    • 8.9 Ciche i kameralne położenie
    • 8.9 Możliwości komunikacyjne
    • 9.0 Odleglość od plaży
    • 7.2 Restauracje/bary w okolicy
  • 8.6
    Posiłki

    • 8.6 Ilość
    • 8.7 Jakość i smak
    • 8.8 Obsługa/serwis
    • 8.3 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Internet bezprzewodowy w lobby bezpłatnie
  • Plaża ok. 30 m od hotelu, piaszczysto-żwirowa, kamieniste wejście do morza
  • Pomocna obsługa hotelowa
  • Świetna obsługa kelnerska
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Krakowa All Inclusive
    2 510 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Wrocławia All Inclusive
    2 510 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez        
 
  • 5,6 / 10

    Jacek
    ""
    Pobyt: Maj 2015

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety cicho, pod miastem,
    • Wady ciasna restauracja, kolejki po posiłki,

    Ogólnie ok, ale jak wspomniałem powyżej trzeba mieć trochę cierpliwości by znosić niedogodności...

    Opinia dodana: 19 sierpnia 2015
  • 10 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Oliwia
    Para
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych
    • Zalety Ładny, wygodny i czysty, bardzo dogodnie położony, spokojna okolica, piękne widoki, świetny serwis, kulturalna i profesjonalna obsługa.
    • Wady nie posiada wad

    Jestem bardzo zadowolona z pobytu! To były fajne wakacje! Miejsce znakomite na spokojny urlop, tutaj się odpoczywa, bardzo dobrze zje i czuje, że jest się ważnym gościem. Okolica spokojna, niedaleko od Kos. Rowery i samochody wypożyczałam w hotelu, po bardzo przystępnych cenach. Nie ma możliwości nudy. W animacjach nie brałam udziału. Hotel przy kamienistej plaży, ze znakomitym serwisem na plaży (bezpłatne ręczniki, leżaki, parawany i bar). Czysto, ładnie urządzony, pokoje sprzątane codziennie. Klimatyzacja w cenie, funkcjonuje bez zarzutu. Jedzenie urozmaicone, bardzo smaczne. Każdy znajdzie coś dla siebie. Pełna gama napojów do każdego posiłku, serwowane i uzupełniane do stolika przez miłych kelnerów. Jadalnia świetnie funkcjonuje. Pomimo dużej ilości gości słychać muzykę i można spokojnie rozmawiać przy stole, tłoku brak. Kafejki przyjemne, smaczna kawa. Polecam bardzo, szczególnie osobom lubiącym aktywnie spędzać czas! Cena absolutnie adekwatna do oferty.

    Opinia dodana: 20 października 2014
  • 4,2 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Magda
    Para
    Pobyt: Październik 2014

    • Zalety Piękny widok na morze , ciepłe morze- wiec nic co było zasługa tego hotelu, który na pewno nie ma 5* a jedynie 2*!
    • Wady Głośno na holu sprzątaczki dra sie nad ranem w niebo glosy. W barach podawane sa napoje do których nalewaja wody z chlorem- nie da sie pic. Mało alkoholu w barach o co sie nie zapytałam to nie mieli. Woda w basenie strasznie zimna nie dało sie zamoczyc stopy. Jedzenie bezpłuciowe, codziennie to samo. Najlepiej wszystko robiliby z parowkami, owoce na śniadanie, obiad i kolacje byly te same- całe wysuszone. W barach tak jak w opisie nie było pizzy, hamburgerow. Kelnerzy nakładając zastawe na stół dotykali środków talerzy oraz gory widelca i łyzek - strasznie nie higieniczne. Nie maja kolder- tylko strasznie brudne koce. W łazience codziennie cos sie psuło. Trawa na korycie tenisowym cała w piachu - nie dało sie grać. Osobiście nie polecam tego hotelu. Nic sie nie zgadzało z opisem.

    Dodam, ze biuro podróży grecos zabrało nam dwa dni urlopu. W dzien przelotu nie zdążyliśmy nawet na kolacje!! Za to wylot mieliśmy z samego ranka na dodatek przedłużyli nam podroz o lot do Gdańska ... Brak słow ... Nigdy wiecej... Nigdy jeszcze nie byłam tak oburzona wyjazdem.

    Opinia dodana: 20 października 2014
  • 2,7 / 10

    Jolanta
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Październik 2014

    • Zalety blisko morza
    • Wady jedzenie w restauracji malo urozmaicone , jak na 4 * hotel slabe ! w basenie bardzo zimna woda ,w korej nie dalo sie kapac , Hotel ogolnie nie standarcie 4 * bylismy w 4 osoby - oglnie jestesmy rozczarowani - liczylismy na cos wiecej za taka cene !

    jestesmy rozczarowani jakoscia potraw - malo urozmaicone , standart hotelu daleko od 4* basen nie do uzytku - lodowata slona woda - za reczniki kaucja 20 Euro ! nie polecamy tego hotelu za taka cena - zaden komfort wypoczynku

    Opinia dodana: 20 października 2014
  • 8,4 / 10

    KATARZYNA
    Para
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych
    • Zalety MIŁA OBSŁUGA, POŁOŻENIE OK, RESTAURACJA WYSTARCZAJĄCA - POLECAM RESTAURACJĘ CHIŃSKĄ
    • Wady DEPOZYT ZA RĘCZNIKI BASENOWE 20 EURO ZA SZTUKĘ. WYPOSAŻENIE POKOJU - KOSMETYKI, KAWA, HERBATA UZUPEŁNIANE JAK KTO TRAFI RAZ TAK RAZ NIE. KAMIENISTA PLAŻA, SŁONA WODA W BASENIE.

    WAKACJE UDANE, MIŁA OBSŁUGA KELNERSKA, WAKACJE PAŹDZIERNIK - SPOKOJNIE BEZ KOLEJEK W RESTAURACJI I NA BASENIE, PLAŻY. FANTASTYCZNA BAZA WYPADOWA DO ZWIEDZANIA WYSPY. WARTO WYPOŻYCZYĆ SAMOCHÓD I OBJECHAĆ WYSPĘ SAMODZIELNIE - PROSTO, BLISKO, CZYTELNIE. NAJBLIŻSZĄ OKOLICĘ POLECAM ZWIEDZIĆ NA ROWERZE. BLISKO ŹRÓDŁA TERMALNE.

    Opinia dodana: 20 października 2014
  • 5,9 / 10

    Marek Kowalski
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Październik 2014

    • Zalety znośne wyżywienie , średni standard pokoi hotelowych , morze - krystalicznie czysta woda !! (ale to raczej nie zaleta hotelu :)
    • Wady zimna woda w basenie , lokalizacja , brzydka plaża ,

    ... zimna , słona woda w basenie , mały basen w stosunku do ilości gości hotelowych, woda w kranach , prysznicu, a nawet podawana w restauracji śmierdzi chlorem , beznadziejne łóżko (na zdjęciu duże wygodne , w rzeczywistości dwa połączone w jedno odsuwające się od siebie , pościel to prześcieradło od spodu , prześcieradło do przykrycia i na to koc bez poszewki - jak na 5 gwiazdek żenada) ; plaża to zdecydowanie największa porażka , wąski "pas" plaży kamienistej od wody ma swoich zwolenników jak i przeciwników ( osobiści wolę plażę piaszczystą (są na wyspie - polecam plażę w Tigaki - rewelacyjna plaża !!!! ) natomiast żenująca jest otoczka za tym wąskim pasem - połączenie "chwastów" z piachem + kamloty (nieestetycznie wygląda mówiąc delikatnie) , i najważniejsze w naszym wypadku - dziecko raczej się nie pobawi na kamlotach , co dla rodzin z dziećmi ma duże znaczenie ; woda w morzu za to ok. przezroczysta , rewelacyjnie czysta !! Podsumowując : where are your 5 stars Mitsis Ramira Bijaaach ?? ;) PS . Mitsis Blue Domes Resort w Kardmenie (ciekawostka - jako goście hotelowi Mitsis mieliśmy dostęp do obiektu i jego udogodnień) REWELACJA !!! subiektywna opinia to , że 5 i pół gwiazdki to zaniżona ocena , co najmniej 6 ;) ... na koniec dziękujemy Grecosowi za zabranie nam 2 dni z 7 dniowego urlopu !! (wyśmienite godziny lotów - przylotu i wylotu) .

    Opinia dodana: 18 października 2014
  • 8,9 / 10

    Tomek
    Para
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Wady Słona woda w basenach

    Hotel ogólnie bardzo dobry.Jedzenie dla nas było ok,bardzo dużo,omijaliśmy nieraz obiady z powodu przejedzenia.Woda w basenach słona więc szczypie w oczy to jak dla mnie duży minus.jeżeli chodzi o czystość w hotelu i na basenach ok.

    Opinia dodana: 31 sierpnia 2014
  • 8,5 / 10

    Klient Wakacje.pl

    AF
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Bardzo czysty, przestronny, dużo atrakcji, baaaaardzo miły personel, dobrzy animatorzy (Boooooomba tańczona codziennie kilka razy z wielką radością). Można znaleźć ciszę i spokój albo hałas i zabawę, gdy ktoś woli to drugie.
    • Wady Słona woda w basenie. Solona z wiadra tonami, z oczu lecą łzy po zanurkowaniu.

    Spędziłam cudowny tydzień (lipiec 2014), wypoczęłam za wszystkie czasy i to jest dla mnie najważniejsze. Uwielbiam szum morza i cały tydzień spędziłam głownie na plaży - nie przeszkadzało mi, że jest kamienista. Drinki z baru na plaży donoszone są do leżaków, i przy leżakach zamawiane. Leżaki przy basenie są rezerwowane praktycznie o 8-9 rano, ale w basenie jest tak słona woda, że basen sam w sobie nie był dla mnie żadną przyjemnością. Cudowny bar (chess bar) przy małym basenie - popołudniami pusto, chilloutowa muzyka (hotel costes - ściągnełąm wszystkie ich płyty :)), cisza, spokój, drinki :). Rano roznoszą napoje do uzupełniania minibarów w pokojach, miałam pokój przy korytarzu, więc hałas butelek budził mnie. Poza tym sprzątaczki potrafią wejść o 8 rano do pokoju tak o. Mimo wywieszenia kartki "nie przeszkadzać" - to było słabe, bo chciałam spać do 11tej na wakacjach a budziłam się po 8mej. Ale nie narzekam - odsypiałam na plaży :D Jedzenie jest urozmaicone i dużo do wyboru - oczywiście jeśli ktoś codziennie nakłada na talerz wszystko, miesza makaron z ryżem, ziemniakami, naleśnikami i frytkami a na to nakłada wszystkiego innego po trochu to rzeczywiście może być po kilku dniach rozczarowany brakiem urozmaicenia :) Świetna chińska restauracja! Włoska wg mnie kiepska, albo mieli słaby dzień gdy byłam u nich, ale na serio było źle... Polecam wypożyczenie skuterów i wycieczkę po Kos - to był najlepszy dzień wakacji! Kąpanie się w krystalicznie czystym morzu na pięknych plażach, które mijaliśmy, sama jazda skuterem po takim terenie jest niesłychaną frajdą.

    Opinia dodana: 18 sierpnia 2014
  • 10 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Szadecki
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Hotel bardzo czysty, zadbany, świetna kuchnia, wyjątkowa troska o gości, znakomita obsługa,
    • Wady w porównaniu z wysokim poziomem hotelu mniej zadbana plaża, odpłatny sejf w pokoju

    Na każdym kroku widać starania o zapewnienie gościom świetnych warunków. Oferta all rozszerzona o całodobową możliwość skorzystania z posiłków, do 2 w nocy napoje alkoholowe, regularnie w ramach all uzupełniany minibar o wina, wina musujące, piwa i różne napoje niealkoholowe. Wifi bezpłatne dobrze działające także na terenie basenu i nawet na plaży. Przy hotelu miejska komunikacja do Kos (bilety można kupić w recepcji za 1,50 euro lub u kierowcy). Przy hotelu kilka wypożyczalni rowerów, skuterów i samochodów. Bardzo polecam ten hotel.

    Opinia dodana: 01 sierpnia 2014
  • 8,6 / 10

    Barbara
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Przyjazna obsługa, wspaniali animatorzy , czysty i zadbany hotel, dobre jedzenie
    • Wady Utrudnione wejście do morza , od razu dosyć głeboko

    Hotel godny polecenia. Czysty , zadbany ze swiętna obsługa. Pokoje przestronne , wysprzatane , barek uzupełniany co dwa dni w napoje bezalkoholowe oraz piwo i wino. Zestaw kawowy na wyposażeniu równiez uzupełniany. Ręczniki wymieniane codziennie, balkon sprzatany codziennie pokoje również. Doprawdy czysto. Posiłki bardzo smaczne i urozmaicone, Sprawna i przyjazna obsługa w głównej restauracji. Polecamy równiez restauracje a la carte.Animatorzy swietni -bardzo serdeczne podziekowania . Turysci róznych narodowości, bez nieprzyjemnych sensacji. Na basenie (słona woda) i na plazy napoje serwowane przez kelnerów-full opcja:)Dzieci maja placyk zabaw i wydzielone miejsce na basenie (bezpiecznie).Przed hotelem wypozyczalnia rowerów , wybór niesamowity, meskie , damskie z koszyczkiem na zakupy , z fotelikiem dla dziecka (ale to juz dodatkowo płatne poza hotelem)-mozna wybrac sie do stolicy ok 4 km. Z komunikacja nie ma problemów , obsługa mówi praktycznie w każdym języku i dzielnie ucza sie równiez po polsku. Hotel bardzo dobrze zarzadzany, wszystko przebiega sprawnie i zawsze z sympatycznym usmiechem. Polecam.

    Opinia dodana: 21 lipca 2014
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi