8,0 / 10

Dobry
86%
poleca ten hotel
SBH Monica Beach
Hiszpania / Fuerteventura

SBH Monica Beach: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 146 opinii

Stosunek jakości do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.7
    Hotel

    • 8.4 Basen
    • 8.5 Obsługa
    • 7.0 Rozrywka i animacje
    • 7.2 Sport
    • 7.6 Udogodnienia dla dzieci
  • 7.2
    Pokoje

    • 7.5 Czystość
    • 6.2 Łazienka
    • 8.1 Wielkość
    • 7.1 Wyposażenie
  • 8.9
    Posiłki

    • 9.3 Ilość
    • 8.8 Jakość i smak
    • 9.3 Obsługa/serwis
    • 8.5 Urozmaicenie
  • 8.1
    Położenie

    • 6.7 Atrakcje w okolicy
    • 8.9 Ciche i kameralne położenie
    • 8.5 Możliwości komunikacyjne
    • 9.8 Odleglość od plaży
    • 6.9 Restauracje/bary w okolicy
Zalety hotelu:
  • Bogate zaplecze sportowo-rekreacyjne: tenis stołowy, minigolf, 2 korty tenisowe, siatkówka, w pobliżu szkoła windsurfingu.
  • Dobra lokalizacja: tylko 200 m do centrum Costa Calma, w pobliżu centrum handlowe, bary i restauracje.
  • Dla dzieci: 2 brodziki, miniklub, plac zabaw.
  • Hotel położony bezpośrednio przy publicznej, szerokiej plaży, która łączy się ze słynną Playa de Sotavento.
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    2 649 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Poznania All Inclusive
    2 709 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez            
 
  • 7,0 / 10

    REMEK
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Wady Wyjazd z itaką !!!

    UWAGA na itakę, kładą POLAKÓW w pokojach bez okien i klimy. Widziałem naszych gdzie wchodzili do pokoju (RODZINNEGO APARTAMENTU PODOBNO przez balkon, bo to były jednocześnie drzwi). REKLAMACJE NASZYCH MIELI W D...E !!! Byłem z niemieckiego biura z BERLINA,zupełnie inna bajka.Ogólnie hotel i wszystko prócz itaki była ok.

    Opinia dodana: 02 marca 2015
  • 5,1 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Piotr
    Para
    Pobyt: Grudzień 2014

    • Zalety bliskość morza, miła obsługa hotelowa
    • Wady zły stan pokoju

    Wyspa Fuerteventura to dwa światy. Wyspa pustynno-górzysta i oazy wokół hoteli. Hotel Monica położony nad samym morzem z ładną plażą. Oczekiwanie na klucz do pokoju trwa kilka godzin. Recepcjonistki nie mówią po polsku. Pokoje przydzielane Polakom to najgorszy standard w porównaniu do Niemców. W moim pokoju biegały karaluchy po podłodze wielkości ludzkiego palca, kran pod prysznicem zepsuty(nie można ustawić temperatury wody) wentylacja niesprawna budziłem się mokry (szyby zaparowane). Jedzenie bardzo dobre, bardzo duży wybór potraw. Rezydentka Pani Anna S.To Jakaś POMYŁKA. Po spotkaniu organizacyjnym przystępuje do sprzedaży wycieczek zapewne ma z tego prowizję, na pytania wczasowiczów odpowiada nie wiem, nie mam czasu lub jestem spóźniona w innym hotelu. Na pomoc z jej strony liczyć nie można w przeciwieństwie do Pani rezydent na lotnisku. Na tablicy w hotelu z informacją o odlotach pojawiły się napisy „Itaka schodzi na psy”, „Uwaga na tą panią to cwaniara i kombinatorka” zakreślając nazwisko Pani Anny S. Dopłata do kolacji świątecznej 190 zł i kolacji sylwestrowej 290 zł to nieporozumienie, nie różniły się od pozostałych kolacji poza poczęstunkiem lampką szampana przed wejściem na stołówkę.

    Opinia dodana: 05 stycznia 2015
  • 9,2 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Małgorzata
    Seniorzy
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Położenie,woda do picia dostępna całą dobę
    • Wady Dobry pokój za dodatkową opłatą 86 euro za tydzień pomimo wykupionej wersji pokoju z widokiem na morze, brak klimatyzacji

    Hotel w zasadzie spełniał nasze oczekiwania,gdyby nie fakt, że do opłaconej wcześniej wersji pokoju z widokiem na morze trzeba było dopłacić 84 euro za tydzień, aby to morze było blisko , a nie gdzieś zza "winkla" balkonu na piętrze budynku najbardziej oddalonego od morza. Ten dodatkowo opłacony pokój był bardzo ładny,regularnie sprzątamy i w niektóre tylko noce dokuczał brak klimatyzacji, ale to akurat wiedziałyśmy przed wyjazdem. Ponadto poważny problem pojawił się w momencie wyprowadzki. Ze względu na poważny ból kręgosłupa telefonicznie zwróciłam się o pomoc w przetransportowaniu bagażu do recepcji i usłyszałam, że jest to niemożliwe, bo nie ma nikogo z obsługi oprócz samego recepcjonista,........a była godzina 7 rano (!) Był to dla mnie b.poważny problem! Poza tymi uwagami reszta była w porządku jak na hotel 3- gwiazdkowy.Małgorzata

    Opinia dodana: 30 października 2014
  • 9,8 / 10

    Kamil
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety świetnie położony - blisko oceanu, jedzenie i rozmieszczenie pokoi
    • Wady ma swoje lata

    Byłem w hotelu w lipcu 2014 z Itaką. Hotel położony przy plaży. Obsługa rewelacja, animatorzy (polacy i hiszpanie) dwoili się i troili. Jedzenie urozmaicone co dziennie były jakies nowe dania. Hotel ma swoje lata i miejscami to widać (jedyna wada). Hotel jest duży ale nie odczuwa się tego ponieważ sklada sie z jednopiętrowych szeregowców. Teren zadbany. obsluga ze strony Itaki super, POLECAM

    Opinia dodana: 21 października 2014
  • 3,7 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Kobieta 40+
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Październik 2014

    • Zalety Blisko plazy, ciche miejsce
    • Wady Brak atrakcji w pobliżu, brak promenady ,

    Nie polecam tego miejsca dla rodzin z dziećmi. Poza okresem wakacyjnym brak podgrzewanej wody w basenach ( mimo iż w ofercie było wzmianka o podgrzewanej wodzie). Słabe wyżywienie, stołówka mało atrakcyjna.

    Opinia dodana: 16 października 2014
  • 8,3 / 10

    Jola
    Para
    Pobyt: Lipiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par

    Zaletą jest położenie i cały teren hotelu. Duży i zadbany. Jedzenia mnóstwo i baaaardzo dobre. Plaża boska i przy samym terenie hotelu. Świetna obsługa i drinki nierozwodnione w szklanych kieliszkach. Myślę, że za takie pieniądze warto zobaczyć Fuereteventure:) Minusem jest fakt, że Polacy dostają stare pokoje, a Niemcy nowe wyremontowane. Ale to już jest sprawa biura, które wykupuje tańsze pokoje. Generalnie wakacje bardzo udane...choć wcześniej nie wiedziałam,że aż taki wiatr nas tam czeka.

    Opinia dodana: 16 października 2014
  • 9,4 / 10

    Krystyna
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Swietne jedzenie.Bardzo dobrzy animatorzy Kasia,Ola ,Filip.Miła obs ługa wszędzie.Czysto sprzątane codzienne.
    • Wady Brak klimatyzacji jest bardzo odczuwalny,wiatrak to za mało.

    Bardzo udany urlop.Swietnie sie bawiliśmy.Najlepsze było jedzenie(owoce morza dla męża) natomiast dla mnie lody.Hotel swietnie polożony nad oceanem zejscie z górki.,trochę ciężko z powrotem.Pokój bez doplaty był z widokiem na ocean i basem.Codziennie sprzątany. Polecamy ten hotel

    Opinia dodana: 19 września 2014
  • 7,2 / 10

    Bea
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety piekne polozenie, obsluga rewelacja, jedzenie znakomite
    • Wady Hotel zdominowany przez niemieckich turystów, ktorzy w standardzie otrzymuja pokoje w czesci odnowionej. Polaka przypizuje sie stare pokoje ktore pamiętaja pierwszych gosci. Standard pokoji bardzo kiepski! jest możliwosc zamiany za doplata na wypasione apartamenty lub jak sie uda bez doplaty na lepsze ale nie rewelacyjne pokoje!

    jada na wyspy musisz zdawac sobie sprawe ze sa karaluchy, mniejsze większe... jaszczurki z reguły nie groźne!ale całokształt bajkowy widok rekompensuje niemal wszystko. w okresie po wakacyjnym w hotel zamienia sie w niemieckie senatorum... jest cisza nie ma co liczyc na jakie hmmm imprezy :)

    Opinia dodana: 16 września 2014
  • 8,2 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Marcin
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety - blisko plaży - brak dudniącej muzyki przy basenie - duża ilość barów - markowe napoje z niewielką ilością wody - mocne i smaczne drinki - wyrozumiała obsługa pomimo robionego syfu przez dzieci
    • Wady - stara infrastruktura - lekkie wrażenie ogólnego zaniedbania - 4 czy 5 dużych karaluchów w pokoju przez 2 tygodnie - rezerwowanie leżaków pomimo informacji, że jest zakaz, o dziwo nie było to domeną Polaków a Niemców i Francuzów - kawa bardzo niskiej jakości

    W sumie fajne wakacje w tym hotelu, niewielu Rosjan czyli brak chamstwa, Polacy na poziomie nie robili wstydu. Niesamowicie przyjazna obsługa, barmani lejący przesadnie mocne drinki. Niedaleko hotelu wiele wypożyczalni samochodów, także jest w czym wybierać. Co było niesamowite, na recepcji zostaliśmy przywitani po Polsku, w zasadzie ludzie bez znajomości jakiegokolwiek języka dadzą sobie bez problemu radę. Co Fuerty, dzięki wiatrowi nie czuć gorąca, słońce przy okazji pięknie opala. Strasznie sucho, nie dla kogo kto lubi tropiki, raczej dla miłośników pustyni ala Grecja, Turcja czy niemalże paskudny Egipt. Woda w oceanie raczej orzeźwiająca niż ciepła, tak samo jak w basenach. Myślę, że poza sezonem może być to kłopot. Generalnie polecam dla rodzin i osób szukających spokojnych wakacji. Dobre ekonomiczne miejsce. Nie należy przejmować się brakiem klimy, wiatr i rześkie wieczory (trzeba raczej ubrać długi rękaw) załatwiają sprawę.

    Opinia dodana: 05 sierpnia 2014
  • 8,8 / 10

    Norek
    Para
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Jedznie, obsługa, plaża, komunikacja

    Wybierając się tam przed sezonem, można trafić na bardzo fajną cenowo ofertę, i wtedy niema się co zastanawiać tylko brać i czekać na wyjazd. Piękne wspomnienia, wyspa bardzo ładna. A co do samego hotelu to widać iż jest on już dosyć stary, lecz pokoje schludne, i zawsze elegancko posprzątane. Tak więc co do pokoi, niema żadnych zastrzeżeń. Jedzenia w restauracji tyle że nie sposób tego przejeść że tak powiem (nawet najwybredniejsi zawsze coś dla siebie znajdą ;) ). Blisko do przystanków autobusowych, skąd można dojechać w wiele miejsc. Przy samym hotelu można pograć czy to w tenisa, czy to w mini golfa, boisko do piłki nożnej też było. Hotel przy samej plaży to następny ogromny plus, dla lubiących wieczorne spacery plażą - miejsce wręcz idealne. Skoro o wieczorach mowa, spędzić je można również popijając lokalne napoje, jednocześnie spoglądając sobie na plażę i słuchając szumu palm. Ogólnie polecam ten hotel na 100%, sam bym go jeszcze raz odwiedził gdybym tylko miał okazję. I jeszcze raz o tym o czym wspomniałem na początku, cenowo atrakcyjniejszego miejsca nie znajdziecie. Pozdrawiam niezdecydowanych ;)

    Opinia dodana: 17 lipca 2014
1 2 3 4 5 ... 15
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi