8,0 / 10

Dobry
86%
poleca ten hotel
Monica Beach
Hiszpania / Fuerteventura

Monica Beach: obiekt

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 145 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.8
    Hotel

    • 8.4 Basen
    • 8.6 Obsługa
    • 7.0 Rozrywka i animacje
    • 7.2 Sport
    • 7.7 Udogodnienia dla dzieci
  • 7.3
    Pokoje

    • 7.6 Czystość
    • 6.3 Łazienka
    • 8.2 Wielkość
    • 7.2 Wyposażenie
  • 8.2
    Położenie

    • 6.7 Atrakcje w okolicy
    • 8.9 Ciche i kameralne położenie
    • 8.5 Możliwości komunikacyjne
    • 9.8 Odleglość od plaży
    • 6.9 Restauracje/bary w okolicy
  • 8.9
    Posiłki

    • 9.3 Ilość
    • 8.8 Jakość i smak
    • 9.3 Obsługa/serwis
    • 8.4 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Basen z sezonowo podgrzewaną wodą
  • Hotel przy jednej z najładniejszych plaż na wyspie, publicznej, szerokiej z białym piaskiem
  • Obfite posiłki
  • Świetna obsługa kelnerska
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Poznania All Inclusive
    1 959 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Warszawy All Inclusive
    1 959 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez            
 
  • 9,2 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Małgorzata
    Seniorzy
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Położenie,woda do picia dostępna całą dobę
    • Wady Dobry pokój za dodatkową opłatą 86 euro za tydzień pomimo wykupionej wersji pokoju z widokiem na morze, brak klimatyzacji

    Hotel w zasadzie spełniał nasze oczekiwania,gdyby nie fakt, że do opłaconej wcześniej wersji pokoju z widokiem na morze trzeba było dopłacić 84 euro za tydzień, aby to morze było blisko , a nie gdzieś zza "winkla" balkonu na piętrze budynku najbardziej oddalonego od morza. Ten dodatkowo opłacony pokój był bardzo ładny,regularnie sprzątamy i w niektóre tylko noce dokuczał brak klimatyzacji, ale to akurat wiedziałyśmy przed wyjazdem. Ponadto poważny problem pojawił się w momencie wyprowadzki. Ze względu na poważny ból kręgosłupa telefonicznie zwróciłam się o pomoc w przetransportowaniu bagażu do recepcji i usłyszałam, że jest to niemożliwe, bo nie ma nikogo z obsługi oprócz samego recepcjonista,........a była godzina 7 rano (!) Był to dla mnie b.poważny problem! Poza tymi uwagami reszta była w porządku jak na hotel 3- gwiazdkowy.Małgorzata

    Opinia dodana: 30 października 2014
  • 9,8 / 10

    Kamil
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety świetnie położony - blisko oceanu, jedzenie i rozmieszczenie pokoi
    • Wady ma swoje lata

    Byłem w hotelu w lipcu 2014 z Itaką. Hotel położony przy plaży. Obsługa rewelacja, animatorzy (polacy i hiszpanie) dwoili się i troili. Jedzenie urozmaicone co dziennie były jakies nowe dania. Hotel ma swoje lata i miejscami to widać (jedyna wada). Hotel jest duży ale nie odczuwa się tego ponieważ sklada sie z jednopiętrowych szeregowców. Teren zadbany. obsluga ze strony Itaki super, POLECAM

    Opinia dodana: 21 października 2014
  • 3,7 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Kobieta 40+
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Październik 2014

    • Zalety Blisko plazy, ciche miejsce
    • Wady Brak atrakcji w pobliżu, brak promenady ,

    Nie polecam tego miejsca dla rodzin z dziećmi. Poza okresem wakacyjnym brak podgrzewanej wody w basenach ( mimo iż w ofercie było wzmianka o podgrzewanej wodzie). Słabe wyżywienie, stołówka mało atrakcyjna.

    Opinia dodana: 16 października 2014
  • 8,3 / 10

    Jola
    Para
    Pobyt: Lipiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par

    Zaletą jest położenie i cały teren hotelu. Duży i zadbany. Jedzenia mnóstwo i baaaardzo dobre. Plaża boska i przy samym terenie hotelu. Świetna obsługa i drinki nierozwodnione w szklanych kieliszkach. Myślę, że za takie pieniądze warto zobaczyć Fuereteventure:) Minusem jest fakt, że Polacy dostają stare pokoje, a Niemcy nowe wyremontowane. Ale to już jest sprawa biura, które wykupuje tańsze pokoje. Generalnie wakacje bardzo udane...choć wcześniej nie wiedziałam,że aż taki wiatr nas tam czeka.

    Opinia dodana: 16 października 2014
  • 9,4 / 10

    Krystyna
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Swietne jedzenie.Bardzo dobrzy animatorzy Kasia,Ola ,Filip.Miła obs ługa wszędzie.Czysto sprzątane codzienne.
    • Wady Brak klimatyzacji jest bardzo odczuwalny,wiatrak to za mało.

    Bardzo udany urlop.Swietnie sie bawiliśmy.Najlepsze było jedzenie(owoce morza dla męża) natomiast dla mnie lody.Hotel swietnie polożony nad oceanem zejscie z górki.,trochę ciężko z powrotem.Pokój bez doplaty był z widokiem na ocean i basem.Codziennie sprzątany. Polecamy ten hotel

    Opinia dodana: 19 września 2014
  • 7,2 / 10

    Bea
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety piekne polozenie, obsluga rewelacja, jedzenie znakomite
    • Wady Hotel zdominowany przez niemieckich turystów, ktorzy w standardzie otrzymuja pokoje w czesci odnowionej. Polaka przypizuje sie stare pokoje ktore pamiętaja pierwszych gosci. Standard pokoji bardzo kiepski! jest możliwosc zamiany za doplata na wypasione apartamenty lub jak sie uda bez doplaty na lepsze ale nie rewelacyjne pokoje!

    jada na wyspy musisz zdawac sobie sprawe ze sa karaluchy, mniejsze większe... jaszczurki z reguły nie groźne!ale całokształt bajkowy widok rekompensuje niemal wszystko. w okresie po wakacyjnym w hotel zamienia sie w niemieckie senatorum... jest cisza nie ma co liczyc na jakie hmmm imprezy :)

    Opinia dodana: 16 września 2014
  • 8,2 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Marcin
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety - blisko plaży - brak dudniącej muzyki przy basenie - duża ilość barów - markowe napoje z niewielką ilością wody - mocne i smaczne drinki - wyrozumiała obsługa pomimo robionego syfu przez dzieci
    • Wady - stara infrastruktura - lekkie wrażenie ogólnego zaniedbania - 4 czy 5 dużych karaluchów w pokoju przez 2 tygodnie - rezerwowanie leżaków pomimo informacji, że jest zakaz, o dziwo nie było to domeną Polaków a Niemców i Francuzów - kawa bardzo niskiej jakości

    W sumie fajne wakacje w tym hotelu, niewielu Rosjan czyli brak chamstwa, Polacy na poziomie nie robili wstydu. Niesamowicie przyjazna obsługa, barmani lejący przesadnie mocne drinki. Niedaleko hotelu wiele wypożyczalni samochodów, także jest w czym wybierać. Co było niesamowite, na recepcji zostaliśmy przywitani po Polsku, w zasadzie ludzie bez znajomości jakiegokolwiek języka dadzą sobie bez problemu radę. Co Fuerty, dzięki wiatrowi nie czuć gorąca, słońce przy okazji pięknie opala. Strasznie sucho, nie dla kogo kto lubi tropiki, raczej dla miłośników pustyni ala Grecja, Turcja czy niemalże paskudny Egipt. Woda w oceanie raczej orzeźwiająca niż ciepła, tak samo jak w basenach. Myślę, że poza sezonem może być to kłopot. Generalnie polecam dla rodzin i osób szukających spokojnych wakacji. Dobre ekonomiczne miejsce. Nie należy przejmować się brakiem klimy, wiatr i rześkie wieczory (trzeba raczej ubrać długi rękaw) załatwiają sprawę.

    Opinia dodana: 05 sierpnia 2014
  • 8,8 / 10

    Norek
    Para
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Jedznie, obsługa, plaża, komunikacja

    Wybierając się tam przed sezonem, można trafić na bardzo fajną cenowo ofertę, i wtedy niema się co zastanawiać tylko brać i czekać na wyjazd. Piękne wspomnienia, wyspa bardzo ładna. A co do samego hotelu to widać iż jest on już dosyć stary, lecz pokoje schludne, i zawsze elegancko posprzątane. Tak więc co do pokoi, niema żadnych zastrzeżeń. Jedzenia w restauracji tyle że nie sposób tego przejeść że tak powiem (nawet najwybredniejsi zawsze coś dla siebie znajdą ;) ). Blisko do przystanków autobusowych, skąd można dojechać w wiele miejsc. Przy samym hotelu można pograć czy to w tenisa, czy to w mini golfa, boisko do piłki nożnej też było. Hotel przy samej plaży to następny ogromny plus, dla lubiących wieczorne spacery plażą - miejsce wręcz idealne. Skoro o wieczorach mowa, spędzić je można również popijając lokalne napoje, jednocześnie spoglądając sobie na plażę i słuchając szumu palm. Ogólnie polecam ten hotel na 100%, sam bym go jeszcze raz odwiedził gdybym tylko miał okazję. I jeszcze raz o tym o czym wspomniałem na początku, cenowo atrakcyjniejszego miejsca nie znajdziecie. Pozdrawiam niezdecydowanych ;)

    Opinia dodana: 17 lipca 2014
  • 8,7 / 10

    xyz
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Blisko piaszczysta plaża, dużo jedzenia
    • Wady brak ręczników plazowych (za kaucją), brak lunch boxów (gdy ktos ma all inclusiv i jedzie na cały dzien na wycieczke to musi żebrac o worek na kanapki a kucharze i tak zwracaja uwage ze sa supermarkety)

    Jak na 3 gwiazdki to hotel jest ok, blisko piaszczysta plaża co nie jest normą na wyspie, duzo jedzenia, jak dla nas za duzo, mozna wypozyczyc samochod (poza hotelem jest taniej) i pozwiedzac. Po drugiej stronie wyspy cudna plaza z ogromnymi falami, warto z dziecmi pojechac do parku wodnego, blisko jest Oasis Park - fajna atrakcja, animacje sa ok, ja spedzilam tak fajne wakacje, przy hotelu mozna wypozyczyc skuter wodny, pouczyc sie plywania na desce. Troche za duzo Niemcow (tak jak w Egipcie Rosjan) ale da sie przezyc. Blisko plaża nudystów :) i koniecznie trzeba pokarmic wiewiórki, ktore mieszkaja niedaleko w skałach nad oceanem. Polecam dla rodzin z dziecmi.

    Opinia dodana: 14 lipca 2014
  • 8,8 / 10

    Sebastian
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Piękne plaża
    • Wady Trochę stary

    Byłem w tym Hotelu mimo to że hotel jest zbyt stary to wrażenie jego jest pozytywne ,położony przy pięknej piaszczystej plaży.

    Opinia dodana: 11 lipca 2014
1 2 3 4 5 ... 15
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi