8,0 / 10

Dobry
87%
poleca ten hotel
Monica Beach
Hiszpania / Fuerteventura

Monica Beach: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 139 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.8
    Hotel

    • 8.4 Basen
    • 8.6 Obsługa
    • 7.0 Rozrywka i animacje
    • 7.2 Sport
    • 7.7 Udogodnienia dla dzieci
  • 7.4
    Pokoje

    • 7.6 Czystość
    • 6.3 Łazienka
    • 8.3 Wielkość
    • 7.2 Wyposażenie
  • 8.1
    Położenie

    • 6.6 Atrakcje w okolicy
    • 8.9 Ciche i kameralne położenie
    • 8.6 Możliwości komunikacyjne
    • 9.8 Odleglość od plaży
    • 6.9 Restauracje/bary w okolicy
  • 9.0
    Posiłki

    • 9.4 Ilość
    • 8.8 Jakość i smak
    • 9.3 Obsługa/serwis
    • 8.4 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Basen z sezonowo podgrzewaną wodą
  • Hotel przy jednej z najładniejszych plaż na wyspie, publicznej, szerokiej z białym piaskiem
  • Obfite posiłki
  • Świetna obsługa kelnerska
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Wrocławia All Inclusive
    2 414 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Poznania All Inclusive
    2 474 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 8,2 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Marcin
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety - blisko plaży - brak dudniącej muzyki przy basenie - duża ilość barów - markowe napoje z niewielką ilością wody - mocne i smaczne drinki - wyrozumiała obsługa pomimo robionego syfu przez dzieci
    • Wady - stara infrastruktura - lekkie wrażenie ogólnego zaniedbania - 4 czy 5 dużych karaluchów w pokoju przez 2 tygodnie - rezerwowanie leżaków pomimo informacji, że jest zakaz, o dziwo nie było to domeną Polaków a Niemców i Francuzów - kawa bardzo niskiej jakości

    W sumie fajne wakacje w tym hotelu, niewielu Rosjan czyli brak chamstwa, Polacy na poziomie nie robili wstydu. Niesamowicie przyjazna obsługa, barmani lejący przesadnie mocne drinki. Niedaleko hotelu wiele wypożyczalni samochodów, także jest w czym wybierać. Co było niesamowite, na recepcji zostaliśmy przywitani po Polsku, w zasadzie ludzie bez znajomości jakiegokolwiek języka dadzą sobie bez problemu radę. Co Fuerty, dzięki wiatrowi nie czuć gorąca, słońce przy okazji pięknie opala. Strasznie sucho, nie dla kogo kto lubi tropiki, raczej dla miłośników pustyni ala Grecja, Turcja czy niemalże paskudny Egipt. Woda w oceanie raczej orzeźwiająca niż ciepła, tak samo jak w basenach. Myślę, że poza sezonem może być to kłopot. Generalnie polecam dla rodzin i osób szukających spokojnych wakacji. Dobre ekonomiczne miejsce. Nie należy przejmować się brakiem klimy, wiatr i rześkie wieczory (trzeba raczej ubrać długi rękaw) załatwiają sprawę.

    Opinia dodana: 05 sierpnia 2014
  • 8,8 / 10

    Norek
    Para
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Jedznie, obsługa, plaża, komunikacja

    Wybierając się tam przed sezonem, można trafić na bardzo fajną cenowo ofertę, i wtedy niema się co zastanawiać tylko brać i czekać na wyjazd. Piękne wspomnienia, wyspa bardzo ładna. A co do samego hotelu to widać iż jest on już dosyć stary, lecz pokoje schludne, i zawsze elegancko posprzątane. Tak więc co do pokoi, niema żadnych zastrzeżeń. Jedzenia w restauracji tyle że nie sposób tego przejeść że tak powiem (nawet najwybredniejsi zawsze coś dla siebie znajdą ;) ). Blisko do przystanków autobusowych, skąd można dojechać w wiele miejsc. Przy samym hotelu można pograć czy to w tenisa, czy to w mini golfa, boisko do piłki nożnej też było. Hotel przy samej plaży to następny ogromny plus, dla lubiących wieczorne spacery plażą - miejsce wręcz idealne. Skoro o wieczorach mowa, spędzić je można również popijając lokalne napoje, jednocześnie spoglądając sobie na plażę i słuchając szumu palm. Ogólnie polecam ten hotel na 100%, sam bym go jeszcze raz odwiedził gdybym tylko miał okazję. I jeszcze raz o tym o czym wspomniałem na początku, cenowo atrakcyjniejszego miejsca nie znajdziecie. Pozdrawiam niezdecydowanych ;)

    Opinia dodana: 17 lipca 2014
  • 8,7 / 10

    xyz
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Blisko piaszczysta plaża, dużo jedzenia
    • Wady brak ręczników plazowych (za kaucją), brak lunch boxów (gdy ktos ma all inclusiv i jedzie na cały dzien na wycieczke to musi żebrac o worek na kanapki a kucharze i tak zwracaja uwage ze sa supermarkety)

    Jak na 3 gwiazdki to hotel jest ok, blisko piaszczysta plaża co nie jest normą na wyspie, duzo jedzenia, jak dla nas za duzo, mozna wypozyczyc samochod (poza hotelem jest taniej) i pozwiedzac. Po drugiej stronie wyspy cudna plaza z ogromnymi falami, warto z dziecmi pojechac do parku wodnego, blisko jest Oasis Park - fajna atrakcja, animacje sa ok, ja spedzilam tak fajne wakacje, przy hotelu mozna wypozyczyc skuter wodny, pouczyc sie plywania na desce. Troche za duzo Niemcow (tak jak w Egipcie Rosjan) ale da sie przezyc. Blisko plaża nudystów :) i koniecznie trzeba pokarmic wiewiórki, ktore mieszkaja niedaleko w skałach nad oceanem. Polecam dla rodzin z dziecmi.

    Opinia dodana: 14 lipca 2014
  • 8,8 / 10

    Sebastian
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Piękne plaża
    • Wady Trochę stary

    Byłem w tym Hotelu mimo to że hotel jest zbyt stary to wrażenie jego jest pozytywne ,położony przy pięknej piaszczystej plaży.

    Opinia dodana: 11 lipca 2014
  • 9,7 / 10

    K.
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Dobry hotel jak na 3 gwiazdki, Położenie super - blisko plaża, 2 baseny
    • Wady jak na hotel 3 gwiazdki i w tej cenie to nie widzę wad

    Byłem w lipcu 2014. Hotel oceniam pozytywnie (biorąc pod uwagę że ma 3 gwiazdki). Miałem pokój przed remontem ale i tak był ok. Lokalizacja super - bezpośrednio przy plaży. Pokoje codziennie sprzątane. Jedzenie w hotelu bardzo urozmaicone i w dużych ilościach. Co dziennie do wyboru: ryby, mięsko, owoce morza dużo deserów i wiele innych potraw. Jeżeli ktoś liczy na polskiego schabowego to może się zawieść :). Drinki lokalne, ale duży wybór każdy znajdzie coś dla siebie. Piwo z kija, a z dystrybutorów napoje (cola, sprite itp). Animatorki - 3 polki i 1 polak oraz hiszpanka. Do południa organizowane są zajęcia dla dzieci oraz sportowe dla dorosłych. Wieczorem mini disco dla dzieci i potem program dla dorosłych. Każdy powinien znaleźć coś dla siebie. Słyszałem narzekania naszych rodaków, że nie ma co tam robić ale jeżeli nie chce się uczestniczyć w zajęciach organizowanych przez animatorów to nie ma co narzekać. W pokojach nie ma klimatyzacji, ale nie odczuliśmy jej braku (wiatr skutecznie nas chłodził). Byliśmy z Itaką i jesteśmy zachwyceni organizacją.

    Opinia dodana: 07 lipca 2014
  • 5,9 / 10

    danuta
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety bardzo fajny hotel ,blisko przepięknej plaży ,ocean czyściutki .jedzenia dużo i smaczne każdy wybierze coś dla siebie
    • Wady wielka porażka to animacje polka która wstydzi się chyba polskiego języka

    można odpocząć ,pozwiedzać i najwspanialsze spacery po plaży, wiewióreczki śliczne najgorsze to animacje zero zainteresowania naszej animatorki woli Niemców od Polaków ,nie ma dziewczyna polotu do zabawiania ludzi .Tak że jak ktoś liczy na zabawe to się przeliczy

    Opinia dodana: 11 czerwca 2014
  • 8,8 / 10

    ola
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety blisko plaży, czysty, bardzo dobre i urozmaicone posiłki
    • Wady brak

    Witam, wróciliśmy 26 maja Wszystko ok. Mieliśmy pokój na kartę czyli po remoncie- dopłata za pokój w biurze podróży. Do plaży , dosłownie chwilka spacerku. Obsługa sympatyczna. Posiłki na bardzo dobrym poziomie( zawsze ryba, kilka rodzajów mięs, ryż,makaron , ziemniaki,frytki, bufet warzyw i owoców, owoce morza, lody, ciasta) Napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane w szkle z lodem i owocami. Po przeczytaniu kilku opinii jechaliśmy tam z nutką obaw ale okazało się że niepotrzebnie. Jadąc z dzieckiem polecam wykupić pokój po remoncie, nie ma się do czego przyczepić. w pokojach starszych bywa różnie. Naprawdę polecam!!!!!!!

    Opinia dodana: 03 czerwca 2014
  • 7,9 / 10

    Klient Wakacje.pl

    ewelina
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Nastawionych na zwiedzanie
    • Zalety hotel kontynentalny, blisko plaży, zarówno dla par, rodzin z dziećmi, grup znajomych, ceniących spokój ale i też dla tych co lubią się bawić bo kto szuka ten znajdzie coś dla siebie :)
    • Wady brak

    witam, niestety już wróciłam do domu :( hotel nie luksusowy no ale za taką cenę nie ma co wymagac, jest ok. sympatyczni ludzie, obsługa to wazniejsza sprawa niż wygląd hotelu. drinki pyszne , jedzonko równiez. dyskoteka jest o ile ludzie chcą się bawić. ja należę do tych drugich :) także trafiłam na nowo poznane osoby z Francji i wspólnie zabawa była przednia. oprócz dyskoteki hotelowej jest niedaleko dyskoteka El Divino (7 min pieszo). Plaża cudna i bliziutko. POLECAM restauracje przy centre shopping, w prawo wychodząc z hotelu (5 min pieszo) codziennie jest tam hiszpańska muzyka na żywo, niesamowity klimat, rodzinna restauracja, niesamowicie utalentowani i przesympatyczni ludzie. tak jak obiecałam ktoś kto wylatuje tam teraz proszę o zabranie kiełbasy śląskiej dla miłej animatorki Oli bo marzy jej się tam normalna kiełbasa z grilla :)) dla Pana Krzysia z recepcji również pozdrawiam WAS :) kontakt ewelam1@wp.pl

    Opinia dodana: 12 maja 2014
  • 8,1 / 10

    Marcin
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Marzec 2014

    • Zalety plaza
    • Wady NIGDY WIECEJ Z ITAKA!!!

    Witam, Bylem na holiday w tym hotelu pod koniec marca na 7 dni.Zaczne moze od pozytywnych opini: 1# piekna plaza blisko hotelu,piekna okolica 2# czysto na zewnatrz(plaza,baseny,okolica) i w srodku sprzatanie pokoi codziennie(wymiana recznikow) 3# bardzo mila obsluga(wszyscy) 4# 4 bary(nikt sie nie cisna na lezakach)bar africa-przy plazy piekny widok obok bylo mozna sie opalac i korzystac z baru 5# recepcjonisci i animator znali jezyki i kazdy mogl sie dogadac 6# animatorzy i animacje dzienne byly ok(pozdrowienia dla Aleksandry z Polski) 7# duzo rzeczy do zobaczenia i robienia(dlugie spacery przy plazy,afrykanski market,tenis,siatkowka(boisko na plazy super gra),itd) 8# sniadania byly w porzadku(english breakfast) 9# imprezy niedaleko hotelu-super(ochroniarze polacy) Negatywne opinie: 1# ITAKA to cwaniaczki-specjalnie zmienili Nam lot z 6:00 na 16:30!!!(bylismy w hotelu o 23:30 i jako posilek mielismy resztki z kolacji)(jeden dzien z wakacji odpadl Nam),tylko poto zebysmy nie skorzystali z barow i restaurtacji w ten dzien(popoludniu)Czysty zysk dla ITAKI I hotelu,a zaplacilismy za ten dzien i jeden dzien w d_pe!!!Tak zwany chwyt marketingowy.ITAKA robi to co tydzien na ostatnia chwile zmieniaja czas odlotow i przylotow-wiem bo pytalem sie pracownikow,a takze widzialem na tablicy ogloszen w ten sam dzien co przylecielismy(zapomnieli zdjac) 2# powrot to samo zamiast lot o 12:30 to o 10:50-czyli pobudka o 05:50 sniadanie od 06:00 bus na lotnisko 06:55(bus spoznil sie godzine!!!) 3# dobre jedzenie ale jedlismy codziennie to samo juz po 3 dniach mi sie znudzilo(sniadania ok)(ryby z domieszka cytryny i codziennie kapusta w wielu odslonach),nopoje z maszyny mixowane z woda nawet mleko rozwodnione. 4# barmani i kelnerzy nie rozmawiali po angielsku ciezko czasami bylo sie dogadac(tylko chiszpanski i niemiecki) 5# tylko 2 animatorzy na tysiac osob troszeczke za malo.praktycznie nikt nie wiedzial o animacjach dziennych(slabo informowane,nikt nie slyszal o nich nawet przy ba

    Opinia dodana: 05 kwietnia 2014
  • 8,1 / 10

    Beata
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Marzec 2014

    • Zalety -bardzo mila obsluga kuchni i hotelu -blisko plazy
    • Wady niepodgrzewany basen dla dzieci

    Byliśmy na tydzień z 10 miesięczną córka i jesteśmy zadowoleni

    Opinia dodana: 16 marca 2014
1 2 3 4 5 ... 14
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi