Zgłoś uwagi do strony Zamknij
Twoje pytanie zostało przesłane do osoby odpowiedzialnej w biurze wakacje.pl za jej sprzedaż przez Internet. Odpowiedź zostanie udzielona Państwu (e-mail'em lub telefonicznie) tak szybko jak to możliwe.

W przypadku niejasności prosimy o kontakt:

tel. 0 801 455 401, (58) 325 29 00
Już teraz życzymy Państwu udanego wypoczynku.
Dziękujemy za wysłanie formularza!
Doradca Wakacje.pl skontaktuje się z Państwem telefonicznie lub e-mailem!
Rezerwacja telefoniczna
0 801 455 401
koszt 0,49 zł/min z VAT
Dziękujemy za przekazanie nam swoich uwag!
Rezerwacja telefoniczna
0 801 455 401
koszt 0,49 zł/min z VAT
Twoje zapytanie właśnie trafiło do jednego z wakacyjnych doradców.
W najbliższym czasie nasz specjalista skontaktuje się z Tobą w celu udzielenia odpowiedzi.

W razie dodatkowych pytań, pozostajemy do dyspozycji pod numerami 801 455 402 oraz 58 325 29 00

Dziękujemy za kontakt i już teraz życzymy udanych podróży z Wakacje.pl

Pola oznaczone gwiazdką (*) są obowiązkowe

Potwierdzam zapoznanie się z polityką prywatności oraz wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu przez Enovatis S.A. w celu:

Wyślij
+ Dodaj swoją opinię
Europa Afryka Azja Ameryka Północna Ameryka Środkowa Ameryka Południowa Australia i Oceania

Opinie Movenpick Resort Taba - Egipt

Urozmaicenie3
    Obsługa/serwis5
    Sport4
    Ogólne wrażenie4.0
  • Uwagi: Hotel bardzo dobrze prowadzony - czysty, luksusowy jak na egipskie warunki. Pokoje na 5+. Baseny również czyste. Podobało mi się, że ręczniki basenowo/plazowe były w cenie. Obsługa egipska nie nachalna, bakszysz nie wymagany żeby być obsłużonym na zadowalającym poziomie , ale mile widziany. Jedzenie dobre, obyło się bez sensacji żołądkowych. Bliskość granicy Izraela jest plusem jeśli ktoś się wybiera na wycieczkę (choć wycieczka jest bardzo męcząca). Poza tym w okolicy nie ma co robić, ale mi to nie przeszkadzało, ponieważ kompleks hotelu i animacje dostarczały wystarczająco dobrą rozrywkę. Poza tym nastawiliśmy się na relaks. Animatorzy z Itaki zasługują na medal, zaangażowani w 100%, ich praca uświetniła nasz pobyt, za co należą im się brawa. Nie da się tego jednak powiedzieć o rezydentce, której entuzjazm jest równy 0. To samo jeśli chodzi o przewodniczkę P naszej wycieczki do Izreala, która ponad komfort wycieczkowiczów przedkładała swój zarobek nachalnie zachęcając nas do zakupów w wybranych przez nią miejscach. Nad morzem martwym byliśmy w miejscu tak obleśnym, że aż dziwię się, że Itaka pozwala swoim klientom tam zaglądać, Ze wcześniejszych wycieczek do Izraela wiem, że można zażyć kąpieli w czystych, schludnych i pięknych miejscach. Posiłek zorganizowany przez przewodniczkę w Betlejem drogi i przeciętny - odłączyliśmy się od grupy i za 10$ zafundowaliśmy sobie najlepszy kebab na świecie. Mimo to polecam ten hotel ponieważ jest on oazą spokoju i jeśli ktoś ma ochotę odpocząć to z pewnością mu się to uda.

Autor: Jacek

Obsługa/serwis5
    Sport4
    Udogodnienia dla dzieci5
    Ogólne wrażenie5.0
  • Uwagi: Hotel pięknie położony .Tereny zielone na terenie hotelu sa imponujące.Obsługa na dobrym poziomie i zupełnie nie narzucająca się /bakszysz/.Wszędzie czystość. Pokoje bardzo duże .Hotel naprawdę ładny.Nie widać żadnych zniszczeń i niedorubek tak typowych dla hoteli w Egipcie.Animacje na dobrym poziomie a wystawiony musical z polskimi piosenkami to zupełna REWELACJA. Rafa nieduża ale zupełnie fajna.Najgorzej wypada wyżywienie które jest nie urozmaicone i powinno być na wyższym poziomie jak na hotel 5-gwiazdkowy.Tragedii jednak nie ma.Ogólne wrażenie bardzo dobre . Z przyjemnością tu wrócę.

kupiłem w wakacje.pl Pokaż oferty do hotelu

Czystość3
    Ciche i kameralne położenie3
    2.0
    Ogólne wrażenie2.0
  • Uwagi: witam, musze zabrac glos bo chyba bylam w innym hotelu niz Ilona w tym samym czasie.Pod zadnym pozorem nie wybierajcie sie do tego hotelu ,nie dośc ,że jest to totalna dzicz ,dwa hotele na krzyz to jeszcze 300 m od granicy izraelskiej sklepów prawie zero ,no moZe w Hiltonie klika.Jedzenie ohydne nawet expresy cisnieniowe zabrali i podawali jakies świnstwo zamiast kawy.Frytki bywały ale czesciej wychodziły ,snaki to dwie slepe bułki z czymś podobnym do kurczaka. A ARABÓW TAKIE MNÓSTWO,ŻE AŻ STRACH-brudasy,gnoje i bardzo głośni..Baseny sa owszem ale hotel jest otoczony skałami i nawiewa czerwony piach ,i nie ma ,że sprzataja jak turystów nie ma ,o nie- to byłoby zbyt piękne.Leży człowiek a tu myk arab leci z karcherem i jak zdążysz to ubrania masz czyste a jak nie to czerwone a niech Polak wie!!! Co do hotelu jako budynek- można rzec ,że fajny ,pokoje ok .Bilard jest owszem ale od 20 i wtedy małe arabiątka zaczynaja grac ,człowiek nie ma szans.drugi na dusznym basenie krytym ,gdzie po 15 minutach zdychasz ,bo chloru fura,zaduch i też od 20 ,bo to jest bilard nie hotelowy ale firmy zewnętrznej .ALL w dniu wyjazdu do 12 i nie ma że boli zwalniasz pokój i jestes intruzem ,możesz zjeśc jeszcze lunch i tyle,jak ktoś zgłosił rezydentce to powiedziała,żeby próbowac w innych barach ,może sie uda cos dostac.Nie bede sie rozpisywac bardziej bo juz jestem wkurzona na mysl o tym hotelu ,jak ktos nie wierzy to trudno ale ja ostrzegałam.Jezeli mogłabym udzielic jakichkolwiek informacji prosze pisac na maila gota3@op.pl

Autor: Ewax13

Sport1
    Basen1
    1.4
    Ogólne wrażenie1.0
  • Uwagi: musze zabrac głos bo chyba byłam w innym hotelu niż Ilona chociaż moj turnus zaczal sie 25 kwietnia do 02 maja 2012 r..Arabów chmara,chmara chmara,brudasy ,dzieciry łażąop stołkach ,brudzą ,u nas świnia żre lepiej.NIE POLECAM pod każdym względem,żarcie tak podłe ,stoły brudne na jadalni,a w trzecim dniu zabrali expres do napojów i kelner roznosił cos podłego.Plaża w połowie kmienista w połowie piasek gruboziarnisty i żadnej rafy nie ma ,może jakiśmalutki skraweczek obok holelu Hilton , a jeszcze jedno w tej okolicy są tylko DWA holete NASZ I Hilton ,ZADUPIE TOTALNE.Baseny jak nawiało piachu ( bo hotel jest otoczony jhakimis skałami ) to nie kwapil sie sprzatnac,a jak sie zlitowali to wtedy gdy turysci leżeli i wio po ubaniach ta brudna woda a jak niech turysta wie gdzie jest.!!!! Bilard ajk w opisie oczywiście jest 2 stoły ( jeden na basenie krytym ,gdzie po 15 min człowiek zdycha z gorąca) a drugi obok snack baru ) ,ale dopiero od 20 i to brudasy grają i nie ma szans sie dopchac.animacje na poziomie 2 pkt. mimo ,iż to polacy prowadza ( staraja sie jak moga i rzeczywiscie sa sympatyczni) .BYLI Z NAMI LUDZIE MŁODZI ( 15-18 LAT) nie mieli co robic nie ma dyskoteki zadnych rozrywek w okolicy ),zostawala piłka siatkowa ,co do snaków w jedym miescy bułka mala z kurczakiem a trocze dalej w innym wieksza z tym samym kurczakiem, czasem frytki i to był caly snak aha i czynne od 11 do 12 i nie bylo co liczyc ,ze poda po 12 o nie.!!! ważna rzecz od 1-30 czerwca araby maja wolne ,a ze lubia ten hotel to gremnie przyjada,wiec Polaku nie jedź tam !!!!! ( animator nas o tym poinformował )Nie ukrywam,że zignorowałam złe opinie o tym hotelu i to był mój największy bład przy doborze hotelu, jestem gotowa udzielic kazdej informacji bo bedzie mi zal poaków jadacych do tego hotelu i nastawiajacych sie na udane wakacje.prosze nie jedźcie tam!!!!! pozdrawiam ewa

Autor: Ilona

Sport3
    Udogodnienia dla dzieci4
    Basen4
    Ogólne wrażenie5.0
  • Uwagi: Ogólne wrażenie hotelu bardzo dobre, ładny przestronny hol. Pokoje duże, codziennie sprzątane wraz z wymianą ręczników. Jak się dało sprzątaczowi dolara to układał fajne rzeczy z ręczników :) Jedzenie bardzo dobre, ale monotonne. W Snack Barze zwykłe przekąski tj. bułka z warzywami ;/ Plaża czysta blisko hotelu, piękne rafy i rybki:) Piękne widoki wieczorem na Izrael, Jordanię i Arabie Saudyjską. Polecam wycieczkę do Jordanii ( Petry ) i Jerozolimy - Ziemi Świętej. Osobiście polecam również wypad na nurkowanie, nie trzeba umieć pływać, żeby popłynąć;] Obsługa miła dla gości, aczkolwiek dużo było arabów, którzy zaczepiali, ciężko było się od nich odpędzić, bardzo nachalni;/ Osobiście polecam wypad na nurkowanie, nie trzeba umieć pływać, żeby popłynąć;] Co do zemsty faraona to polecam na czczo przed śniadaniem kieliszek polskiej wódki ;D

Autor: Robert

Rozrywka i animacje2
    Basen3
    2.3
    Ogólne wrażenie1.0
  • Uwagi: W hotel Movenpick byłem razem z żoną w styczniu. Była to nasza 5 wizyta w Egipcie. Hotel i obsługa zasługują max na 3 gwiazdki. Najgorsze było jedzenie ciągle to samo, w snack barach nie było co zjeść, niewystarczająca ilość personelu obsługującego,

Autor: MP
    Termin wyjazdu: Luty 2012

Stosunek jakości do ceny: powyżej oczekiwań

• 2012-03-12, 10:25
  • ocena 4.0
    Sport5
    Ogólne wrażenie5.0
  • Uwagi: Typowy egipski klimat hotelu 5*, obsługa uprzejma, ale bez przesady. W okolicy nie ma nic ciekawego, skały i piach. Pokoje bardzo ładne, urządzone na jasno, czyste, z dużymi balkonami. SPA czyste i jak na Egipt zadbane, ale dość drogie. Najtańszy masaż 50$, można ( i trzeba) negocjować. Nie polecam Pani, która chodzi po plaży i namawia na zabiegi- jest namolna, pisze na rachunkach co innego, niż klient zamawia, trzeba być ostrożnym. Jedzenie dość monotonne, ale chyba z powodu braku sezonowych produktów typu owoce. Plaża- na wysokości leżaków sztucznie usypana z czerwonego piasku, w wodzie kamienie i żwir ( trzeba mieć buty do pływania). Nie ma żadnej rafy- są tylko skupiska większych kamieni. Basen kryty- największe rozczarowanie, jest dość wyeksploatowany. Wygląda gorzej niż w katalogu. Ładny ogród, duży teren. Hotel bardzo spokojny, w sam raz na tygodniowe oderwanie od rzeczywistości. Lotnisko w Tabie maleńkie, strefa wolnocłowa to stragany z pamiątkami i punkt z wodą i kanapkami. Zapłaciliśmy za tygodniową wycieczkę 1100 zł od osoby i jesteśmy bardzo zadowoleni.

kupiłam w wakacje.pl Pokaż oferty do hotelu

Ilość3
    Rozrywka i animacje4
    Sport3
    Ogólne wrażenie4.0
  • Uwagi: Hotel zadbany, ładnie położony. Mogłoby być więcej zieleni. Byłam tam z siostrą. Zajmowałyśmy ładny, duży pokój z tarasem z pięknym widokiem na basen i Zatokę Akaba. Wieczorami można było podziwiać pięknie oświetloną Jerozolimę, Jordanię i Arabię Saudyjską leżące po przeciwnej stronie zatoki. Pokoje były codziennie sprzątane łącznie z wymianą ręczników. Obsługa hotelowa bardzo miła. Miłym akcentem każdego wieczoru była gra na gitarze elektrycznej w holu hotelu muzyka, którego nazwiska niestety nie pamiętam. Jedynym mankamentem były posiłki. Małe urozmaicenie, często chłodne i niestety trzeba było stać po nie w kolejkach. W wersji all inclusive napoje alkoholowe oczywiście rozcieńczane i wybór praktycznie żaden. Hotel stanowi dobrą bazę wypadową do zwiedzania. Plaża ładna, czysta z możliwością oglądania raf koralowych już przy brzegu. Baseny też czyste i co dobre o tej porze roku (październik) nie było w nich kąpiących się w sukienkach arabek i wrzeszczących dzieciaków, których latem jest ponoć zatrzęsienie. Animacje głównie w języku rosyjskim. Ogólne wrażenie dobre.

Autor: Piotr
    Termin wyjazdu: Grudzień 2011

Czy polecasz hotel: tak
    Komu polecasz hotel: z dziećmi

• 2012-02-03, 18:18
    Obsługa3
    Basen3
    2.5
    Ogólne wrażenie3.0
  • Uwagi: Oferta skierowana bardziej do ludzi bez dzieci. Hotel elegancki i przestronny. Posiłki monotonne. Polecam wycieczkę do Petry i safari. Piękna rafa koralowa bardzo blisko hotelowej plaży.

kupiłem w wakacje.pl Pokaż oferty do hotelu

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 14