7,7 / 10

Dobry
89%
poleca ten hotel
Nimfa
Chorwacja / Dalmacja Południowa

Nimfa: obiekt

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 32 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.7
    Hotel

    • 8.4 Basen
    • 8.1 Obsługa
    • 7.3 Rozrywka i animacje
    • 6.7 Sport
    • 7.9 Udogodnienia dla dzieci
  • 7.7
    Pokoje

    • 8.0 Czystość
    • 7.9 Łazienka
    • 7.4 Wielkość
    • 7.6 Wyposażenie
  • 7.4
    Położenie

    • 4.9 Atrakcje w okolicy
    • 9.2 Ciche i kameralne położenie
    • 7.1 Możliwości komunikacyjne
    • 9.7 Odleglość od plaży
    • 5.9 Restauracje/bary w okolicy
  • 8.7
    Posiłki

    • 9.2 Ilość
    • 8.6 Jakość i smak
    • 8.9 Obsługa/serwis
    • 7.9 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Plaża przy hotelu (sąsiaduje z plażą dla naturystów)
  • Obfite posiłki
  • Ciche i kameralne położenie
  • Świetna obsługa kelnerska
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Warszawy All Inclusive
    2 771 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Poznania All Inclusive
    3 524 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 5,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    lalika
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Nastawionych na zwiedzanie
    • Zalety cena
    • Wady wystrój głęboki prl pokoje oszczędnościowe niesamowcie ciasne, nawety wyrzucenie dostawki nic nie da multum schodów i brak udogodnien dla osób z wózkami czy mających problem z poruszaniem się, brak możliwośći dojechania windami np. na stołówkę, dodatkowo czasami niektóre przejścia są zamykane na klucz

    Ogólnie hotel ok, cudów w tej cenie i na 3 gwiazdki się nie spodziewałam. W hotelu animacje przedewszstkim nastawione pod francuzów, ale z większości można skorzystać jeżeli rozumiemy choć odrobinę angielski. Jedzenie smaczne, ale nie wiem jak będzie w upały, bo brakuje lżejszych potraw (makaronów, zapiekanek warzywnych itp), w większości to ryby i mięsa w sosach. Do obiadu i kolacj wybór owoców (2-6 gatunków), przy śniadaniach najczęściej tylko jabłka. Śniadania nie takie tragiczne jak to się tutaj opisuje (hotele w których była do tej pory miały to samo albo mniej.. - jajecznica, jajko na twardo, jajko sadzone, parowki lub kiełbaski, 3 rodzaje płatków, 3 rodzaje dżemów, miód, serek biały, ser żółty i wędlina, pomiodory oraz ogórki, 2-4 rodzaji smaczneg pieczywa). Minusem mogą być mało smaczne przesłodzone napoje z dystrybutorów, na plus że każdy leje sobie sam co chce i ile chce (alkohole też, choć wybór mizerny). Woda w basenie słona, basen mały i pytki, więc nadaje się przedewszystkim dla dzieci do zabaw i aquaerobiku;-) Niestety obsługa basenowa (jeśli wogóle można ich tak nazwać) nie nadążała sprzątać dookoło basenu i pod koniec dnia leżaki, stoli i krzesełka bywały dość lepiące.... Na szczęście obsługa stołówki nadążała oraz reagowała na uwagi i prośby. We wsi nie ma nic (dosłownie - 1 sklep, 1 bistro, 1 bar, 1 lodziarnia - koniec) w miejscowości obok też, więc trzeba jechać do Makarskiej (odległość 20km, ale jedzie się chwilkę, bo nadbrzeżem. Ceny sportów wodnych na plaży kosmiczne (640kun za 10 min lot spadochronem ciągnietym za łodzią dla 2+1 na wysokości 300 metrów), leżaki również płatne. Ogólnie hotelu nie polecam ludziom starszym, dla których poruszanie się po hotelu może być problemem, to samo tyczy się ludzi z malutkimi dziećmi. Na dłuższy pobyt jeśli nie nastawiamy się na zwiedzanie również nie polecam, bo można się zanudzić.

    Opinia dodana: 10 lipca 2014
  • 4,6 / 10

    M Szubstarski
    Seniorzy
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety położenie
    • Wady standard z ubiegłej epoki.brak dopieszczenia turysty

    wszyscy zachwalają .otoczenie morze góry piękne .ale są i braki.notorycznie zimna woda na herbatę zimne parówki i jajecznica śniadania tragiczne .hałasy w nocy . ceny sprzętu wodnego astronomiczne. garstka suchych ciastek na podwieczorek. wycieczki fakultatywne to głównie jazda autobusem przereklamowane

    Opinia dodana: 01 lipca 2014
  • 4,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Marcin
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Zalety Dość urozmaicone jedzenie (jak na 3 gwiazdki, nie licząc śniadań). Animacje - z punktu widzenia gości francuskojęzycznych :-)
    • Wady Mierna dbałość o czystość. Mrówki w pokojach. \\\"Czar PRL-u\\\" w architekturze i utrzymaniu kompleksu hotelowego.

    Jeżeli darzycie sympatią małe stworzenia (w szczególności mrówki) i z nostalgią wspominacie wczasy w molochach hotelowych z czasów PRL ten obiekt jest dla Was. Pojawiające się w ocenach 3.5 gwiazdki są o co najmniej 1,5 zawyżone. W pokoju, w którym mieszkałem z córką, żoną i mrówkami: ciekła woda z sufitu, ciekła woda z klimatyzacji i nie otwierała się roleta okienna. Cały obiekt prosi się o remont, a i obecna obsługa nie dokłada należytej staranności w jego "serwisowaniu". Małym pocieszeniem jest jedynie urozmaicenie posiłków (z wyłączeniem kiepskich śniadań). Jeżeli chcecie zaoszczędzić wybieżcie tańszy hotel (np. Punta -oddalona o 3 km ) z niewielie gorszymi warunkami lub droższy i lepszy.

    Opinia dodana: 24 czerwca 2014
  • 6,9 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Joanna
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Przepiękne, malownicze położenie hotelu. Dobre i obfite lunche i kolacje.
    • Wady Słabe śniadania. Pomidory i ogórki podawane tylko i wyłącznie do lunchu i kolacji. Na śniadania podawano zawsze te same nie najwyższej jakości wędliny i obowiązkowo jajka :) a do tego dżem, płatki i pieczywa.

    Średniej jakości hotel w przepięknej, malowniczej i spokojnej okolicy w bardzo dobrej cenie.

    Opinia dodana: 10 czerwca 2014
  • 7,9 / 10

    kolo
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Październik 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, rodzin z dziećmi, ceniących spokój

    pojechaliśmy z dzieckiem. Dziecko do 15 lat jedzie za darmo i śpi na dostawce w związku z czym pokój nadaje się tylko do spania. w każdym razie i tak w nim mało siedzieliśmy bo pogoda dopisała a jest co robić. Idealne miejsce dla kogoś kto się chce wyciszyć. dookoła spokój i cisza. dziecko miało co robić chociaż było to poza sezonem. moge polecić ten hotel

    Opinia dodana: 08 października 2013
  • 9,7 / 10

    Klient Wakacje.pl

    SZYMON
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Wrzesień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, rodzin z dziećmi, aktywnych
    • Zalety Bardzo przyjemne miejsce. Jak bym miał okazję to pojechałbym raz jeszcze. Blisko do plaży, stołówka na miejscu z pysznym jedzeniem. Czysta plaża z ciepłą wodą jak na koniec września. Byłem z pięcioosobową rodziną i wszyscy jesteśmy zadowoleni. Obsługa miła. Polecam.
    • Wady \"Trochę zimny basen jak dla mnie\"-w końcu byłem we wrześniu a nie latem.. Ale to kwestia gustu, raczej nie zaliczam do wad. Według mnie nie ma uwag do hotelu.

    Nie mam dodatkowych informacji. Tak jak pisałem wszystko bardzo fajnie i miło zorganizowane.

    Opinia dodana: 04 października 2013
  • 8,4 / 10

    Aga
    Para
    Pobyt: Lipiec 2013

    Hotel i wyposażenie pokoju było zgodne z opisami w katalogach i opiniami innych osób. Hotel położony nad samym morzem, meble i łóżka w pokojach w miarę nowe, ogólnie czysto, ale zawsze mozna się przyczepić do czegoś - zacieki na lampach, przetarta wykładzina, ale to przecież nie jest 5*. Dużym plusem były posiłki. Obfite i smaczne. Na śniadania klilka rodzajów wędlin, sera, miody, dżemiki, jajka gotowane, sadzone, smażone, parówki, kiełbaski, mleko, płatki; na obiad i kolację duży wybór różnych potraw mięsnych: wołowina, wieprzowina, drób, ryby, czasem owoce morza, ziemniaki, makarony, frytki, ryż, czasem jakaś kasza, więc nawet wybredni powinni być zadowoleni. Ponadto był kucharz, który smażył na elektrycznym grillu jakieś mięso lub ryby, które potem było oczywiście dostarczone na ogólny "stół" z potrawami. Codziennie były ciasta, lody oraz owoce świeże i w zalewie. Oczywiście kawa, herbata, napoje zimne, piwo, wino, wódka, rakija, brandy i likiery wszystkie lokalne na stołówce i przy basenie. Woda w basenie czysta, w miarę ciepła, jednak morska to może przeszkadzać - jak ktoś woli kapiele w basenie a nie w słonym morzu. Plaża położona jest bezpośrednio przy hotelu, dosłownie parę schodków w dół od basenu. Przy basenie jest bar, więc po drinki rzut beretem. Na podwieczorek ciasteczka właśnie przy tym barze. Woda w morzu bardzo czysta, plaża kamienista, my mieliśmy koc, na kocach ręczniki i nie było problemu z leżeniem. Można pożyczyć leżaki na plaży (25 kun/dzień). Leżaki i parasole przy basenie bezpłatne. Okolica hotelu cicha i spokojna. Niedaleko plaża dla naturystów. W dzień hałasują cykady, ale można się przyzwyczaić, w nocy przypływaja delfiny (pojawiają się zwykle ok. 4-5 nad ranem). Podobno można je tez zobaczyć w dzień, ale ja nie miałam tej okazji. Obsługa bardzo miła, bez problemu mozna się zrozumieć - chorwacki jest podobny do polskiego więc bez obaw. Animacje ok zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych,w ciągu dnia gry i zabawy w basenie. Może być problem z zaparkowaniem samochodu-mało miejsc. Polecam.

    Opinia dodana: 30 lipca 2013
  • 9,1 / 10

    Dyzma
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, ceniących spokój

    Hotel mocne ***, ciasta, owoce, ogolnie jedzenie pyszne, dla mnie ***** ale( kawioru i homarow nie ma:-)), Pokoje OK ( budynek glowny) prawie wszystkie z widokiem na morze. Dla romatykow zachody slonca. Balkony nieduze ale stolik i dwa krzeselka sie mieszcza. Opcja AL dla amatorow lokalnych rak , likierow, win i piwa - do bolu. Duzo animacji dla dzieci z klubikiem dla maluchow, miejscowosc Zivogosc to wies rybacka z jednym sklepem i malym portem. Plaza zwirowa dosc szeroka. Wies bez atrakcji dla imprez bunga bunga. Generalnie super, choc z budynku glownego jest troche stopni do pokonania by zejsc na basen czy plaze. polecam cena/jakosc *****

    Opinia dodana: 13 lipca 2013
  • 8,3 / 10

    Kosanka
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Czerwiec 2012

    • Poleca hotel dla
    • Par, ceniących spokój

    Byłam w Chorwacji na wakacjach w 2012 roku. Po 7 dniach podziwiania kraju trafiłam na tydzień wypoczynku do Nimfy. Hotel jest wg mnie wart polecenia. Dlaczego? - przepięknie położony u stóp gór, tuż przy plaży (logiczne jest to, że plaża jest kamienista, ale zawsze jest coś za coś), - jest czysto, - pokoje przyzwoicie wyposażone (mieszkałam w głównym budynku na jednym z wyższych pięter; nie wiem, jak jest w bocznych budynkach, ale standard jest niewątpliwie niższy i trzeba brać to pod uwagę przy rezerwacji), - jedzenie smaczne, napoje ok, - obsługa miła, jeśli goście są mili (trzeba brać pod uwagę, że po polsku nie mówią, ale jeśli znasz podstawy angielskiego, dogadasz się bez problemu), - animacje głównie po francusku, gdyż własnie Francuzi stanowią większość gości; w ciągu dnia aerobik w wodzie, konkursy, wieczorem zabawy przy basenie, - wokół cisza i spokój, zero klubów, dyskotek, więc jeśli ktoś po to jedzie na wakacje, hotel Nimfa nie jest dobrym wyborem; ja szukałam spokoju = byłam zachwycona. Co do zarzutów innych odpoczywających w Nimfie: - tak, windy często się tam psują, - tak, do plaży trzeba pokonać duuużo schodów :) w dół to luzik, w górę...jeśli ktoś ma problemy z chodzeniem - powinien się zastanowić, reszcie przyda się trochę ruchu po pysznym jedzeniu i leżeniu na słońcu ;) - tak, jedzenie nie jest szaleńczo urozmaicone, ale kto narzeka, grzeszy ;) u mnie w domu nie mam takiego wyboru przy każdym posiłku, więc byłam zachwycona :) - tak, gdzieniegdzie przydałby się remont, czasem gdzieś tynk odpadał a szczebelki na balkonie były lekko zardzewiałe, ale nie przesadzajmy; przecież hotel ma *** a nie 5, więc chyba trzeba to wziąć pod uwagę. Ja nie jestem marudna na wakacjach. Wg mnie jest tam pięknie, spokojnie, smacznie i miło. To był naprawdę udany odpoczynek :)

    Opinia dodana: 31 maja 2013
  • 4,4 / 10

    mariusz
    Para
    Pobyt: Sierpień 2012

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    ogromna przepasc miedzy pokojami na parterze a na 7 pietrze,te na dole najgorsze z wszytskimi mozliwymi robalami i brudnymi pokojami.nie dalabym wiecej niz slabe 3 gwiazdki-wrazenia z hotelu okolo polowa gosci miala okropne.jedynie lokalizacja hotelu dla starszych malzenstw.gdyz byl tylko jeden malutki bar obok,bez samochodu nie ma nic dookola.my bylismy bez auta wiec bylismy zmuszeni do ogladania nudnych francuskich animacji.nie polecam.

    Opinia dodana: 28 maja 2013
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi