9,1 / 10

Wspaniały
92%
poleca ten hotel
Plaza Pallas
Grecja / Zakynthos

Plaza Pallas: teren hotelu

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 13 opinii

Stosunek jakości do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.8
    Hotel

    • 9.4 Basen
    • 9.7 Obsługa
    • 7.7 Rozrywka i animacje
    • 8.0 Sport
    • 9.2 Udogodnienia dla dzieci
  • 9.0
    Pokoje

    • 9.3 Czystość
    • 8.6 Łazienka
    • 9.5 Wielkość
    • 8.8 Wyposażenie
  • 9.3
    Położenie

    • 9.0 Atrakcje w okolicy
    • 8.7 Ciche i kameralne położenie
    • 9.6 Możliwości komunikacyjne
    • 9.2 Odleglość od plaży
    • 9.8 Restauracje/bary w okolicy
  • 9.0
    Posiłki

    • 9.2 Ilość
    • 9.1 Jakość i smak
    • 9.5 Obsługa/serwis
    • 8.3 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Duży wybór restauracji i barów w okolicy
  • Dobre wrażenie ogólne
  • Pomocna obsługa hotelowa
  • Świetne możliwości komunikacyjne
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 999 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Warszawy - Chopin All Inclusive
    2 099 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 10 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Natalia
    Para
    Pobyt: Maj 2015

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety jedzenie, duże pokoje, łazienka, taras, winda w hotelu, basen i ogródek z żółwiami, imprezy bar sambuca fantastycznie!
    • Wady nie ma

    Byliśmy razem z partnerem w terminie 15-22 maj 2015 r. obsługa hotelu przemiła, zawsze pomocna. Pokoje bardzo duże, taras także. Plus za ładną łazienkę z wielkim lustrem. Pokoje sprzątane codziennie, świeże ręczniki. Winda w hotelu. Basen i leżaki bezpłatne. Atrakcją są żółwie przy hotelu. Bar Sambuca w porządku, imprezy z muzyką zagraniczną, dwa razy trafił się koncert. Alkohol: piwo rozcieńczane z wodą, wino dobre, ouzo jak ktoś lubi, my niekoniecznie za tym przepadamy, koniak z colą słaby. Jedzenie w restauracji Oliva Garden pyszne, codziennie desery, duże porcje w formie bufetu, kawa, herbata, soki bez ograniczeń. Kelnerzy/ki miłe. Do przystanku, skelpu typu carfur, miasta i plaży jest blisko. Opieka polskiej rezydentki. Jednym słowem fantastyczne wakacje. Polecamy!

    Opinia dodana: 23 maja 2015
  • 9,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Julka
    Para
    Pobyt: Maj 2015

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Czysty basen, piękny widok z balkonu, wifi na terenie całego hotelu, pomocna i sympatyczna obsługa,
    • Wady za krótka zasłonka w prysznicu, brytjyska kuchnia

    Bardzo fajny hotel w dobrej cenie, spędziliśmy w nim niezapomniany miodowy miesiąc. W bezpośrednim sąsiedztwie jest kilka sklepów, zarówno marketów jak i dla turystów, tuż obok jest również polskie biuro Zante Magic Tours które organizuje wycieczki po okolicy z polskimi przewodnikami (polecamy!!). Do plaży idzie się spacerkiem 3 minuty, a sama plaża czysta, zadbana, piaszczysta i pełna skarbów (zebrałam całą torbę pięknych muszli). Hotelowe jedzenie było świeże i dobre, ale przygotowane typowo pod brytyjczyków - english breakfast, pizza, pieczeń, frytki itp, zabrakło mi lokalnych potraw, ryb, owoców morza czy choćby nawet sałatki grackiej - na takie specjały chodziliśmy do knajpy Ideal naprzeciwko hotelu (najlepsze pasticcio w moim życiu!) Hotelowy bar ma fajny klimat, a alkohole z all inclusive barmani lali szczodrze i bez problemów. Sam pokój był wygodny i czysty, na balkonie mieliśmy krzesła, stoliczek i przepiękny widok. Nasze łózko niestety nie było jednym dużym łóżkiem tylko dwoma jedynkami zsuniętymi razem, ale przynajmniej było wygodne. Do dyspozycji mieliśmy sporą szafę z szufladami i toaletką, a telewizor oprócz greckich odbierał także jeden polski kanał(4fun). Aneks kuchenny był w pełni wyposażony, choć oprócz lodówki w ogóle z niego nie korzystaliśmy. Jedynym utrapieniem był prysznic. Zasłonka była za krótka i przyklejała się do ciała a woda spływała po niej poza brodzik i zalewała podłogę.

    Opinia dodana: 18 maja 2015
  • 9,0 / 10

    Krzysztof
    Para
    Pobyt: Sierpień 2015

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych
    • Zalety + Bardzo blisko zarówno do centrum rozrywkowego jak i na plażę (ok 600m); + Czysty basen; + Wystarczająca ilość leżaków, przynajmniej w połowie sierpnia kiedy byliśmy My; + aneksie kuchenny wyposażony, jest lodówka; + w pobliżu (ok. 100m) dobrze zaopatrzony sklep; + WiFi - jest darmowe, ale proszę nie spodziewać się, iż w każdym miejscu będzie dobry transfer, w niektórych częściach nie ma dostępu; + blisko (20m) wypożyczalni (kłady, samochody skutery); + na tyłach hotelu bezpłatny, "dziki" parking http://goo.gl/QVF4oQ
    • Wady - Troszkę zbyt blisko ulicy, leżąc koło basenu jesteś 5 metrów od ulicy i mimo płotu jednak słuchać przejeżdżające auto bądź przechodzących ludzi; - nieco niejasne zasady dot. jakie drinki są darmowe; - warto byłoby odświeżyć łazienki; - słaba znajomość języka angielskiego niektórych kelnerów.

    Przemiła obsługa, bardzo sympatyczni animatorzy. Właściciel, który interesuje się swoimi gośćmi i dopytuje czy jest ok. Wszędzie blisko. Jeśli chodzi o wycieczki na miejscu to polecam zantemagictours, gdyż są 100m od hotelu, są polskojęzyczni, mają ciekawą ofertę. Koniecznie do odwiedzenia "Zatoka Wraku Naviagio" - wrażenia niepowtarzalne. Zakynthos natomiast ponoć najlepiej odwiedzać w maju/czerwcu gdy wszystko kwitnie. Warto sprawdzić okolicę hotelu http://goo.gl/Vr3riW Polecam serdecznie.

    Opinia dodana: 18 stycznia 2015
  • 9,8 / 10

    monika kalmus
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par

    Polecam wszystkim, którzy chcą spędzić urlop z dziećmi w otoczeniu przyjaznych im ludzi. Otwartość Greków i całego personelu spowodowała, że dzieci wracały ze łzami w oczach. Spędziły tam najlepsze jak dotąd wakacje. Po powrocie stwierdziliśmy, że wrócimy raz jeszcze tam pojedziemy.

    Opinia dodana: 16 października 2014
  • 8,3 / 10

    Mirosław Bugaj
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Dobra lokalizacja nieopodal plaży, miła obsługa, czyste pokoje
    • Wady w czasie piątkowych koncertów organizowanych przez hotelowy pub, głośno do późnej nocy

    Polecam hotel Plaza Palace w Tsilivi na wyspie Zakyntos

    Opinia dodana: 25 sierpnia 2014
  • 8,8 / 10

    Dorota z Rzeszowa
    Para
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Świetna lokalizacja

    Jak na standarty Greckie bardzo czysto, obsługa bardzo miła i pomocna. Sama lokalizacja bardzo dobra wszędzie blisko. Basen czysty i bardzo przyjemny.

    Opinia dodana: 24 sierpnia 2014
  • 7,8 / 10

    WRJ
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety kameralna
    • Wady pokoje od strony baru glośne do późnych godzin nocnych , platna klimatyzacja

    swietna obsluga, rodzinna atmosfera. troche mało typowej kuchni greckiej , ale jest OK. jesli ktos szuka schbowego z kapustą to brak :-) wbrew opisowi jest internet za darmo , oczywiscie bardzo niestabilny . hotel godny polecenia zarowno dla rodzin z dziecmi - wtedy pokoje od strony basenu / dziedzinca wskazane jak i dla osob ktore luba rozrywke- bar czynny nawet do 5 rano z doskonalą obsługą

    Opinia dodana: 21 lipca 2014
  • 9,8 / 10

    Agnieszka z Warszawy
    Singiel
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Kameralny, czysty, rodzinna atmosfera, wspaniała kuchnia, bar, blisko wszędzie,
    • Wady brak

    maj 2014 To mój pierwszy pobyt w Hotelu Plaza Pallas i w Grecji. Jechałam na jeden tydzień więc szukałam spokojnego, kameralnego miejsca, gdzie będę mogła spędzić udany urlop. Sprawdziłam wszystkie dostępne opinie ludzi, którzy wcześniej już odwiedzili ten kraj. Byłam pełna obaw bo opinie o standardzie czystości w Greckich hotelach nie były dobre. Jechałam więc nie pewna co zastanę, tym bardziej że wybrałam mniej popularną i bardziej dziką wyspę Zakynthos. Hotel Plaza Pallas okazał się strzałem w dziesiątkę ! Opiszę w paru słowach moje wrażenia, bo wiem, że jest to pomocne w wyborze dla osób szukających miejsca na udane wakacje :) Jest to miejsce dla osób, które tak jak ja chcą kameralnych wakacji. Same pary i rodziny z dziećmi, nie ma jednak zbytniego hałasu i rozgardiaszu z tego powodu. Hotel jest dość mały ale to jest na jego korzyść, blisko morza, czyściutki (mój pokój na parterze był niedawno remontowany),panuje rodzinna atmosfera. Już od rana (all inclusive) wspaniałości kuchni greckiej i nie tylko w przyhotelowej restauracyjce Olive Garden. Wszystko serwowane przez uroczego szefa kuchni (Kostas)oraz pomocny w każdej chwili i przyjaźnie nastawiony personel (Gina, Dimitris, Olga). Jedzenie cudowne, powtarzające się umiarkowanie ale zawsze smaczne i w dużych ilościach :) Wieczory można spędzić w barze Sambuca mieszczącego się na parterze hotelu. No i tam niezastąpiony Spiros i Janis oraz atrakcje w postaci muzyki na żywo, tańce no i swoboda wakacyjna ;)

    Opinia dodana: 01 czerwca 2014
  • 9,2 / 10

    Joanna
    Para
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety dobra lokalizacja, profesjonalna obsługa , zadbany hotel, nowa łazienka, dobre jedzenie ,
    • Wady brak

    Polecam ten hotel, jest to miejsce do ktorego warto wrócić. Wszedzie bardzo blisko.

    Opinia dodana: 27 maja 2014
  • 9,1 / 10

    RobertS
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Grudzień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Polecam w 100 % dla rodzin z dziećmi. To co widziałem po drodze z lotniska i to co zastaliśmy na miejscu-rewelacja. Jedzenie smacznie, brak pijanych Angoli. Plaża przy hotelu mocno obsadzona ,ale jak sie wynajmie auto na cały pobyt to naprawdę można znaleźć piękne miejsca. Trochę już pojezdziłem po świecie i zawsze bardzo miło wspominam nasz pobyt na Zakhyntos. Woda bajka, jedzenie pyszne, ludzie mili musowo trzeba płynąć do zatoki wraku-raj na ziemi.

    Opinia dodana: 21 grudnia 2013
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi