Zgłoś uwagi do strony Zamknij
Twoje pytanie zostało przesłane do osoby odpowiedzialnej w biurze wakacje.pl za jej sprzedaż przez Internet. Odpowiedź zostanie udzielona Państwu (e-mail'em lub telefonicznie) tak szybko jak to możliwe.

W przypadku niejasności prosimy o kontakt:

tel. 0 801 455 401, (58) 325 29 00
Już teraz życzymy Państwu udanego wypoczynku.
Dziękujemy za wysłanie formularza!
Doradca Wakacje.pl skontaktuje się z Państwem telefonicznie lub e-mailem!
Rezerwacja telefoniczna
0 801 455 401
koszt 0,49 zł/min z VAT
Dziękujemy za przekazanie nam swoich uwag!
Rezerwacja telefoniczna
0 801 455 401
koszt 0,49 zł/min z VAT
Twoje zapytanie właśnie trafiło do jednego z wakacyjnych doradców.
W najbliższym czasie nasz specjalista skontaktuje się z Tobą w celu udzielenia odpowiedzi.

W razie dodatkowych pytań, pozostajemy do dyspozycji pod numerami 801 455 402 oraz 58 325 29 00

Dziękujemy za kontakt i już teraz życzymy udanych podróży z Wakacje.pl

Pola oznaczone gwiazdką (*) są obowiązkowe

Potwierdzam zapoznanie się z polityką prywatności oraz wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu przez Enovatis S.A. w celu:

Wyślij
+ Dodaj swoją opinię
Europa Afryka Azja Ameryka Północna Ameryka Środkowa Ameryka Południowa Australia i Oceania

Opinie - Portugalia

Sport2
    Udogodnienia dla dzieci3
    3.2
    Ogólne wrażenie4.0
  • Uwagi: Hotel usytuowany w dobrym miejscu wypadowym, czysty, zadbany, jedzenie trochę monotonne ale smakowo ok.

• Cs Madeira Atlantic

Czystość4
    Łazienka4
    Udogodnienia dla dzieci4
    Ogólne wrażenie5.0
  • Uwagi: Bardzo dobry hotel, z miłą obsługą i pięknym widokiem na ocean praktycznie z każdego pokoju (hotel stoi frontem do oceanu a od strony lądu ma jednynie korytarze). Wyposażenie nowoczesne i czystść ok (pokoje codziennie sprzątane). Doskonałe miejsce zarówno na spacery po Funchal jak i wynajęcie samochodu oraz wypady w głąb lub dookoła wyspy(odradzam wypożyczalnie Budget - samochody stare i naciągają na paliwo). Bardzo blisko są sklepy i restauracje a stare miasto i port w zasięgu miłego spacerku. Poprzednio byliśmy w Regency Palace i jest on 3 razy dalej. Ogólnie bardzo polecam Maderę. To moja ulubiona wyspa (poza świetnym winem maderyjskim dużo bardziej urozmaicona i piękniejsza niż Teneryfa, Gran Canaria, Fuertaventura i inn.). Polecam oczywiście wyjazd zimą, gdy w Eurobie zimno a tam zawsze 23-25 stopni :)

kupiłem w wakacje.pl Pokaż oferty do hotelu

Autor: Małgorzata

3.8
    Obsługa4
    Udogodnienia dla dzieci3
    Basen4
  • Uwagi: piękne miasteczko, ładny deptak i plaża w zasięgu ręki. Doskonała komunikacja.i tanie taxi.

• Rocamar & Royal Orchid

Autor: piea

Stosunek jakości do ceny: powyżej oczekiwań

• 2012-04-18, 14:37
  • ocena 4.5
    Udogodnienia dla dzieci2
    3.7
    Ogólne wrażenie5.0
  • Uwagi: Bardzo ładny, kameralny i zadbany, choć nie nowy hotel; pokoje dość duże, czyste, ładnie wyposażone; restauracja serwuje smaczne i w wystarczającej ilości posiłki- nikt nie chodził głodny, ale i jedzenie nie marnowało się jak w Egipcie, czy Turcji- gdzie wszystkiego jest 5x za dużo! Ogólnie- bardzo fajny hotel jako baza wypadowa do zwiedzania wyspy; świetne widoki, bardzo dobrze zlokalizowany; MADERA- to jest tak piękne, rajskie miejsce, że gdzie byście nie mieszkali- to i tak nie będziecie mieć czasu na zastanawianie się czy hotel jest taki czy siaki, bo wciąż będziecie tylko podziwiać ten zielony RAJ!Wyspa jest zdecydowanie dla piechurów, wędrowców, koneserów i aktywnych, plażowicze i miłośnicy "leniwych wakacji" raczej nie mają tu czego szukać!

• Vila Baleira Thalassa

Autor: Irek
    Termin wyjazdu: Wrzesień 2011

Komu polecasz hotel: z osobą towarzyszącą
    Stosunek jakości do ceny: raczej adekwatny

• 2012-04-15, 16:14
  • ocena 4.9
    Atrakcje w okolicy5
    Możliwości komunikacyjne4
    Ogólne wrażenie5.0
  • Uwagi: Zarówno dla osób ceniących sobie spokój i wypoczynek jak i aktywnych. Polecam piesze wycieczki po całej wyspie - tydzień wystarczy by zwiedzić całą ze wszystkimi atrakcjami. Drugi tydzień - błogie lenistwo na plaży ;) Nie chyba piękniejszej plaży w Europie! Nigdy nie ma tłoku - bezpośredni dostęp z obiektu hotelowego. Położenie hotelu dość odległe od centrum - pozwala na długie wycieczki plażą (fantastyczne!) bądź ulicą wzdłuż plaży (trochę nudne).

• Vila Gale Santa Cruz

Autor: ada
    Termin wyjazdu: Kwiecień 2010

• 2012-04-11, 16:48
  • ocena 4.7
    Udogodnienia dla dzieci5
    Ogólne wrażenie4.0
  • kupiłam w wakacje.pl Pokaż oferty do hotelu

• Vila Gale Santa Cruz

4.2
    Rozrywka i animacje3
    3.8
    Ogólne wrażenie5.0
  • Uwagi: Wróciłem 20 02 2012 r z wypoczynku w hotelu vila gale jest hotel godny polecenia.Polecam wycieczke na zachodnia czesc wyspy.Widoki piekne jedzonko tez,Jedyny minus to widok z pokoju na stara bude i zakład pogrzebowy,ale ile przebywamy w pokoju.POLECAM

• Rocamar & Royal Orchid

Autor: piea

Stosunek jakości do ceny: powyżej oczekiwań

• 2012-03-16, 13:02
    Odleglość od plaży4
    4.2
    4.3
    Ogólne wrażenie5.0
  • Uwagi: hotel robi bardzo dobre wrażenie, mimo, ze ma juz swoje lata; ja nie skupiałam sie na hotelu az tak bardzo- bo wyspa jest tak piękna, że nie mieliśmy nawet czasu skorzystac z basenu hotelowego, ponieważ ciagle gdzieś jeździliśmy. Wracając do oceny hotelu: Pokoje duże, ładnie umeblowane, czyściutkie, codziennie sprzatane, z ogromną łazienką, wanną z szya prysznicową, suszarką, bidetem, jedzonko pyszne, swierzutkie i wystarczające- nie wiem co jedzą w domach Ci , co piszą że był mały wybór! Z Canico dogodny dojazd do Funchal autobusem 155 (EUR 2,10 w jedna stronę), lub bezpłatny hotelowy bus kursujacy do stolicy 3x dziennie- jednakże po up[rzednim zapisaniu się, a tu...nie zawsze są miejsca. Na maderę warto jechać bez wzgledu na hotel, bo wyspa jest czarująca

Autor: pingo doce
    Termin wyjazdu: Luty 2012

• 2012-03-12, 15:26
    Łazienka4
    Urozmaicenie4
    Sport4
    Udogodnienia dla dzieci5
    Ogólne wrażenie5.0
  • Uwagi: super hotel, świetne miejsce do wypadów a jest co oglądać na Maderze. Polecam zarówno młodym jak i starszym ludziom. Jedyny malutki minus to usytuowanie lotniska nieopodal hotelu i słychać startujące samoloty. Ale reszta to same pozytywy.

Autor: Renata
    Termin wyjazdu: Luty 2012

• 2012-03-07, 13:34
  • ocena 4.9
    Sport5
    4.7
    Ogólne wrażenie5.0
  • Uwagi: Bardzo polecam hotel Dom Pedro Baia. Położony na uboczu, blisko autobusu i plaży. Dzięki temu że jest usytuowany w miejscowosci Machico umożliwia w wolnych chwilach zwiedzanie miasteczka tym bardziej że jak byłam pod koniec lutego pogoda była mocno w kratkę a to sprzyja zarówno plażowaniu w ciepły dzień jak i chodzeniu po górach w dni chłodniejsze. Można odwiedzić zarówno restauracje przy oceanie jak i lokalne małe kafejki. To co piją miejscowi jest dobre i sprawdzone. Polecam - kawa, poncha, espada. Bardzo blisko hotelu na spacery można się wybrać na dwie widokowe góry. Hotel ma bardzo ładne i wygodne pokoje. TV - m.in. filmy amerykańskie i polska polonia. Nie ma suszarek w łazienkach za to ogromna ilość ręczników. Ja miałam pokój od strony oceanu ale zapewniam że nie słyszałam szumu. Za to widok bardzo ładny. Niektórym nieodpowiada przykrycie na łożkach ale myslę że trudno im sie domyśleć dlaczego tak jest. Otóż mamy luźne prześcieradło gdyby było za gorąco i na to położony koc gdyby było chłodniej. Na wierzchu lezy jeszcze gruba kapa. Dla zmarzłych polecam nie otwieranie balkonu i spanie w dresach. Ja otwierałam balkon w nocy a gruba zasłona świetnie izolowała przepływ powietrza do pokoju. Posiłki rewelacja - jak ktoś lubi jedzenie pikantne to niech zapomni. Tu dania są łagodne w smaku z produktów takich jak w Polsce. Pyszne pieczywo, duża ilość owoców, ciast i lodów, forma bufetu więc nikt nie wyjdzie głodny. Kiedy ja byłam do obiadokolacji podawano wodę lub dwa wina do wyboru nieodpłatnie. Bardzo miła obsługa w recepcji. Polecam opanowanie chociaz kilku zdań po portugalsku i rozmowę z recepcjonistami. Zawsze to dla nich miło jak słyszą że ktoś chce z nimi rozmawiać w ich języku. W recepcji jest darmowy i ogólnodostepny internet aczkolwiek mogący troche sprawiać problem np. z logowaniem, wysyłaniem, z wylogowaniem ale do opanowania. Woda w basenie może i jest podgrzewana ale nie należy sie spodziewać ciepłej wody. 20 st. przy tem. zewnetrznej 19 st. to żadna rewelacja. Ale dokonałam bardzo dobrego wyboru.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 86