8,4 / 10

Bardzo dobry
96%
poleca ten hotel
R2 Rio Calma
Hiszpania / Fuerteventura

: /

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 59 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.4
    Hotel

    • 9.5 Basen
    • 8.7 Obsługa
    • 7.6 Rozrywka i animacje
    • 8.1 Sport
    • 8.0 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.9
    Pokoje

    • 8.8 Czystość
    • 9.1 Łazienka
    • 8.6 Wielkość
    • 9.1 Wyposażenie
  • 7.2
    Położenie

    • 6.3 Atrakcje w okolicy
    • 9.5 Ciche i kameralne położenie
    • 7.8 Możliwości komunikacyjne
    • 6.5 Odleglość od plaży
    • 6.2 Restauracje/bary w okolicy
  • 9.2
    Posiłki

    • 9.4 Ilość
    • 9.3 Jakość i smak
    • 8.9 Obsługa/serwis
    • 9.3 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Oryginalny basen - jezioro z wodą słoną, otoczony sztuczną piaszczystą plażą, z której rozciąga się piękny widok na ocean
  • Piękny ogród z fontannami i wodospadami oraz mały ogród zimowy
  • Bezpłatny internet bezprzewodowy w holu
  • 2 duże baseny z wodą słodką, w tym jeden sezonowo podgrzewany
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Poznania śniadania i obiadokolacje
    2 399 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Katowic śniadania i obiadokolacje
    2 399 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez        
 
  • 8,9 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Dorota
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Marzec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety mimo wielkosci, hotel bardzo kameralny, cudowne widoki, duzo zieleni, baaaaardzo obfite posilki, czysto, spokojnie CUDOWNIE

    Piekne polozenie hotelu, blisko miasta na piechote okolo 10 minut wolnym spacerkiem cudowne plaze. w hotelu bardzo mila obsluga nawet polskojezyczna

    Opinia dodana: 29 marca 2014
  • 4,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Maciek
    Para
    Pobyt: Grudzień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Duży zamknięty kompleks nad klifem, 2 baseny
    • Wady Żaden z basenów nie był podgrzewany, temp. wody w grudniu 19 C. Wanna była zniszczona a wejście do niej trudne. Brak balkonu w naszym pokoju.

    Kolacja wigilijna, za którą była dopłata niczym nie różniła się od kolacji w "normalny" dzień. Hotel "in the middle of nowhere". Do pierwszego baru/sklepu ok. 1,5 km

    Opinia dodana: 05 stycznia 2014
  • 8,8 / 10

    Agnieszka

    Pobyt: Grudzień -0001

    • Poleca hotel dla
    • Singli, ceniących spokój

    mało miejsca wokół basenów na leżaki, co powodowało, że goście zajmowali sobie lekażki już od 7 rano a reszta musiała zadowolić się ręcznikiem na trawie; animacje wieczorne nie są moim ulubionym sposobem na spędzenie czasu, może brakowało mi dyskoteki dla dorosłych w weekend, za to dla dzieci po 20 zajęcia na parkiecie były codziennie; kamienista plaża przy basenie, więc krótki spacer na plażę piaszystą polecam, oraz wycieczki - fakultatywne do Lanzarote i Fuertę oraz lokalnym busem np. do Moro Jable (piękna plaża i piekący w stopy piasek) miłego urlopowania!

    Opinia dodana: 23 września 2013
  • 6,6 / 10

    MB
    Para
    Pobyt: Październik 2012

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych

    Przepiękny hotel aczkolwiek polecam kupić od razu widok na morze - w przeciwnym wypadku gwarantowany widok "na nic" a z zamianą są duże problemy. Jedzenie bardzo urozmaicone i pyszne ( szampan do śniadania ) aczkolwiek czystość naczyń i uprzejmość obsługi pozostawia wiele do życzenia. Przychodząc na kolację później ciężko znaleźć posprzątany stół - mimo, że już nikt przy nim nie siedzi - i trzeba szukać nakryć u obsługi... Szklanki, noże często niedomyte. Hotel posiada piękny ogród ( również zimowy ), w barze codziennie odbywają się koncerty fortepianowe. Problemy z leżakami przy basenie - lepiej rezerwować je sobie rano. Leżaki przy drugim basenie ( z zejściem na plażę płatne - 3 euro od osoby/dzień). Poza zastrzeżeniami do obsługi - polecam.

    Opinia dodana: 18 listopada 2012
  • 8,0 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Michał
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2012

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Zdecydowanie największą atrakcją hotelu jest przepiękne zagospodarowanie terenu, na którym jest położony. Widok z basenu na ocean to niezapomniana sprawa. Kolonialny styl, w jakim wybudowano sam hotel nie musi się podobać, ale jest zastosowany konsekwentnie, w sposób urozmaicony i pozytywnie wyróżnia się na tle typowych hoteli "klocków', którymi zabudowano Costa Calmę i Morro Jable. Przy "spokojnym" zamawianiu napojów do kolacji i w barach hotelowych, trzeba brać pod uwagę dodatkowy wydatek ok. 30 euro z tego tytułu na osobę w ciągu 7 dni. Generalnie 7 dni najlepiej chyba rozdzielić między kilka dni w hotelu, 2-3 dni jeżdżenia po Fuercie wynajętym autem (plaże Sotavento, 5 km od hotelu, są bezkonkurencyjne, a inaczej trudno tam dotrzeć) i jedną wycieczkę - Grand Tour Fuertaventury z panem Przemkiem jako przewodnikiem jest godny polecenia. Całkiem interesujące były występy wieczorne, w szczególności cover-band grający Beatelsów prezentował poziom naprawdę wykraczający poza oczekiwania jakie się ma względem hotelowych show. W obsłudze hotelu spore grono Polek (od recepcji przez restaurację po animacje). Rezydent Itaki, p. Tomek, także robi dobrą robotę :-)

    Opinia dodana: 11 września 2012
  • 8,7 / 10

    Air_sac
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2012

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój, wymagających klientów

    Polecam na spokojny wypoczynek, szczególnie dla par. Hotel pięknie położony na wzniesieniu nad morzem, ciekawa architektura. Posiłki bardzo dobre. Hotel znajduje się bezpośrednio przy morzu ale nie ma plaży. Brak plaży rekompensuje sztuczna laguna. Do ładnej piaszczystej plaży można dojść spacerkiem ok. 10 minut. Sympatyczna obsługa. Okolica spokojna bez knajpek, barów, dyskotek. Piękny ogród, dużo zieleni, fontanny, wodospady. Hotel godny polecenia.

    Opinia dodana: 15 czerwca 2012
  • 10 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Adam
    Para
    Pobyt: Maj 2012

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój, wymagających klientów

    Cisza i spokój. Rajski ogród z basenami. Bez ryku dzieci i dudnienia animacji. Szum wiatru w palmach, pomruk ozdobnych wodospadów, delikatny szum fal oceanu, śpiew ptaków. Jedzono bardzo smaczne do wyboru i koloru. Hotel dla osób ceniących spokój i wypoczynek. Brak opcji all co stanowi znakomitą zaporę dla rodzin z dziećmi i drobnych upierdliwych pijaczków (w moim odczuciu jest zaletą). Obsługa dyskretna na wysokim poziomie. Standard hotelu mimo upływu 10 lat znakomity. Piękna kojąca architektura. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Polecam serdecznie na wakacyjny wypoczynek. Imprezowiczom nie zalecam bo umrą z nudy.

    Opinia dodana: 29 maja 2012
  • 9,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Maria Sz.
    Para
    Pobyt: Maj 2012

    Nie pierwszy raz skorzystalismy z uslug "Wakacje.pl". I po raz kolejny jestesmy bardzo zadowoleni. Trudno było na m się zdecydować więc poprosiłam miłą panią z biura o pomoc. Przedstawiłam nasze oczekiwania i już wieczorem w mojej skrzynce mailowej znalazłam kilka propozycji. Na drugi dzień dopelnilismy formalności...i jak zwykle....bingo! W hotelu bylo dokładnie tak,jak sobie to wyobrażałam. Zadbano o wszystko.Nie można było się nudzić z pewnością. Piękny i bardzo zadbany ogrod, niezłe baseny,przemila i pomocna obsluga hotelowa, urozmaicone wieczory. Wyjątkowo zapadł nam w pamięci artysta Tony Castells. Dopiero po powrocie okazalo się ,ze jest znanym i cenionym również śpiewakiem i kompozytorem. Można było korzystać ze SPA-1x nawet bezpłatnie z szmpanem i przy świecach. Trochę daleko było do plaży nad oceanem ale ogrod z basenami w pelni to rekompensowal,a na plażę można było zrobić sobie krótką wycieczkę-z przygodami zresztą bo są tam przypływy.Można więc czasem być zmuszonym do powrotu zupełnie inną drogą. No ale na wakacjach o to przecież chodzi. Przeżyliśmy sirocco-tam nazywają je "kalma"-gorący wiatr niosący z sobą mnóstw piasku z nad Sahary.Robi sie wtedy bardzo gorąco i niewiele widać.Trwało to tylko 1 dzień i dla nas stanowiło dodatkową atrakcję. Serdecznie polecamy wyjazd ludziom ciekawym świata i dobrze bawiącym się nie tylko na dyskotece. Rodziny z małymi dziećmi też powinny być zadowolone. Serdecznie pozdrawiam : Maria Sz.

    Opinia dodana: 29 maja 2012
  • 9,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Ed
    Para
    Pobyt: Styczeń 2010

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych, rodzin z dziećmi, ceniących spokój

    zajebisty elegancki hotel ze świetnym jedzeniem, wysoką kulturą obsługi, bez pijanych anglików i innych debili, gorąco polecam jeżeli chcecie odpocząć.

    Opinia dodana: 01 maja 2012
  • 5,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Adam

    Pobyt: Grudzień -0001

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Wady: hałaśliwy personel, wyjątkowo mało atrakcyjny program rozrywkowy, brak bezpośredniego dostępu do plaży, zdewastowany, ubogi sprzęt do fitness, karaluchy, opłaty za leżaki hotelowe Zalety: ładnie położony, kilka basenów, pięknie obsadzony roślinnością, dobra kuchnia, ręczniki plażowe do wypożyczenia, kilka sympatycznych osób z personelu

    Opinia dodana: 14 kwietnia 2012
1 2 3 4 5 ... 9
Byłeś w tej miejscowości? Podziel się opinią