8,4 / 10

Bardzo dobry
97%
poleca ten hotel
R2 Rio Calma
Hiszpania / Fuerteventura

R2 Rio Calma: otoczenie hotelu

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 89 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.3
    Hotel

    • 9.5 Basen
    • 8.7 Obsługa
    • 7.7 Rozrywka i animacje
    • 8.0 Sport
    • 7.8 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.9
    Pokoje

    • 8.8 Czystość
    • 9.1 Łazienka
    • 8.6 Wielkość
    • 9.0 Wyposażenie
  • 7.2
    Położenie

    • 6.3 Atrakcje w okolicy
    • 9.6 Ciche i kameralne położenie
    • 7.7 Możliwości komunikacyjne
    • 6.6 Odleglość od plaży
    • 6.2 Restauracje/bary w okolicy
  • 9.2
    Posiłki

    • 9.3 Ilość
    • 9.3 Jakość i smak
    • 9.0 Obsługa/serwis
    • 9.3 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Oryginalny basen - jezioro z wodą słoną, otoczony sztuczną piaszczystą plażą, z której rozciąga się piękny widok na ocean
  • Piękny ogród z fontannami i wodospadami oraz mały ogród zimowy
  • Bezpłatny internet bezprzewodowy w holu
  • Ciche i kameralne położenie
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Wrocławia śniadania i obiadokolacje
    2 421 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Poznania śniadania i obiadokolacje
    2 481 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 8,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Darek
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Cichy spokojny z dala od centrum miasta. Piękna laguna i baseny. Przy hotelu piękne widoki
    • Wady Brak plaży

    Hotel można śmiało polecić miła obsługa w recepcji jedna z pań mówi płynnie po Polsku. Do plaży ok 800 m no i wieje wiatr, bez przerwy. Ale i tak warto zobaczyć wyspę warto też przejść pieszo na drugą stronę wyspy piękny widok a to tylko 6 km I wcale nie jest tam tak gorąco w tym roku w Polsce jest cieplej, pomimo tego słońce opala bardzo szybko.

    Opinia dodana: 22 lipca 2014
  • 7,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Tomasz
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Polecam ten hotel szczególnie dla tych, którzy cenią spokój i dobre warunki. Najlepsze widoki i najlepszy hotel z okolicy COSTA CALMA. Uważam, że nie ma lepszego w tej okolicy.

    Opinia dodana: 13 lipca 2014
  • 7,6 / 10

    Robin
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Położenie dla szukających spokoju, ciekawy styl architektury, wspaniały klimat.
    • Wady Brak opcji ALL, z dala od miasteczka i plaży.

    Hotel na skraju miejscowości Costa Calma z dala od zgiełku, sklepów itd. dlatego w mojej ocenie polecam hotel osobom oczekującym wypoczynku w ciszy i spokoju. Hotel zbudowany w stylu kolonialnym z zastosowaniem kaskadowego terenu co umożliwia przepiękne widoki na ocean oraz hotelowy ogród. Można nawet powiedzieć, że teren hotelu to takie małe miasteczko w którym trudno się nudzić jest naprawdę rewelacyjnie. Hotel oferuje opcję bez all, ale jak dla mnie nie było to wadą ile można jeść, jedyny mankament to konieczność kupowania płynów w nie niskich cenach. Wyżywienie: śniadania trochę monotonne, ale bez problemy można się najeść, kolacje rewelacja codziennie wspaniałe różności i mnóstwo owoców morza. Pokój ok. gustownie urządzony wielkość wystarczająca. Animacje były słabym punktem hotelu, bardzo powtarzalne i nieciekawe. Atrakcji w okolicy nie za wiele jedną z nich to rewelacyjna plaża Sotavento, kawałek spacerku do tej plaży jest, ale warto. Hotel czysty, możliwość korzystania ze SPA. Jak dla nas ciekawa propozycja i warta uwagi.

    Opinia dodana: 12 czerwca 2014
  • 9,1 / 10

    Kazimierz
    Seniorzy
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Hotel, ogrody, baseny - ciesza oczy.
    • Wady Duzo dobrego jedzenia - na pewno przytyjesz!!!

    Mile zaskoczenie,w recepcji i restauracji panie mowiace po polsku, memu tez w jez. polskim. Internet w olbrzymim holu dostepny za darmo. Mile wakacje.

    Opinia dodana: 24 maja 2014
  • 8,9 / 10

    Klient Wakacje.pl

    tommy
    Para
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par

    Gorąco polecam dla osób nastawionych na wypoczynek, zarówno dla par jak i rodzin z dziećmi. Hotel na wysokim poziomie, mila i pomocna obsługa, dobre jedzenie, super baseny, niewielka lecz przepiękna plaża.

    Opinia dodana: 08 maja 2014
  • 8,9 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Dorota
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Marzec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety mimo wielkosci, hotel bardzo kameralny, cudowne widoki, duzo zieleni, baaaaardzo obfite posilki, czysto, spokojnie CUDOWNIE

    Piekne polozenie hotelu, blisko miasta na piechote okolo 10 minut wolnym spacerkiem cudowne plaze. w hotelu bardzo mila obsluga nawet polskojezyczna

    Opinia dodana: 29 marca 2014
  • 4,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Maciek
    Para
    Pobyt: Grudzień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Duży zamknięty kompleks nad klifem, 2 baseny
    • Wady Żaden z basenów nie był podgrzewany, temp. wody w grudniu 19 C. Wanna była zniszczona a wejście do niej trudne. Brak balkonu w naszym pokoju.

    Kolacja wigilijna, za którą była dopłata niczym nie różniła się od kolacji w "normalny" dzień. Hotel "in the middle of nowhere". Do pierwszego baru/sklepu ok. 1,5 km

    Opinia dodana: 05 stycznia 2014
  • 8,8 / 10

    Agnieszka

    Pobyt: Grudzień -0001

    • Poleca hotel dla
    • Singli, ceniących spokój

    mało miejsca wokół basenów na leżaki, co powodowało, że goście zajmowali sobie lekażki już od 7 rano a reszta musiała zadowolić się ręcznikiem na trawie; animacje wieczorne nie są moim ulubionym sposobem na spędzenie czasu, może brakowało mi dyskoteki dla dorosłych w weekend, za to dla dzieci po 20 zajęcia na parkiecie były codziennie; kamienista plaża przy basenie, więc krótki spacer na plażę piaszystą polecam, oraz wycieczki - fakultatywne do Lanzarote i Fuertę oraz lokalnym busem np. do Moro Jable (piękna plaża i piekący w stopy piasek) miłego urlopowania!

    Opinia dodana: 23 września 2013
  • 6,6 / 10

    MB
    Para
    Pobyt: Październik 2012

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych

    Przepiękny hotel aczkolwiek polecam kupić od razu widok na morze - w przeciwnym wypadku gwarantowany widok "na nic" a z zamianą są duże problemy. Jedzenie bardzo urozmaicone i pyszne ( szampan do śniadania ) aczkolwiek czystość naczyń i uprzejmość obsługi pozostawia wiele do życzenia. Przychodząc na kolację później ciężko znaleźć posprzątany stół - mimo, że już nikt przy nim nie siedzi - i trzeba szukać nakryć u obsługi... Szklanki, noże często niedomyte. Hotel posiada piękny ogród ( również zimowy ), w barze codziennie odbywają się koncerty fortepianowe. Problemy z leżakami przy basenie - lepiej rezerwować je sobie rano. Leżaki przy drugim basenie ( z zejściem na plażę płatne - 3 euro od osoby/dzień). Poza zastrzeżeniami do obsługi - polecam.

    Opinia dodana: 18 listopada 2012
  • 8,0 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Michał
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2012

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Zdecydowanie największą atrakcją hotelu jest przepiękne zagospodarowanie terenu, na którym jest położony. Widok z basenu na ocean to niezapomniana sprawa. Kolonialny styl, w jakim wybudowano sam hotel nie musi się podobać, ale jest zastosowany konsekwentnie, w sposób urozmaicony i pozytywnie wyróżnia się na tle typowych hoteli "klocków', którymi zabudowano Costa Calmę i Morro Jable. Przy "spokojnym" zamawianiu napojów do kolacji i w barach hotelowych, trzeba brać pod uwagę dodatkowy wydatek ok. 30 euro z tego tytułu na osobę w ciągu 7 dni. Generalnie 7 dni najlepiej chyba rozdzielić między kilka dni w hotelu, 2-3 dni jeżdżenia po Fuercie wynajętym autem (plaże Sotavento, 5 km od hotelu, są bezkonkurencyjne, a inaczej trudno tam dotrzeć) i jedną wycieczkę - Grand Tour Fuertaventury z panem Przemkiem jako przewodnikiem jest godny polecenia. Całkiem interesujące były występy wieczorne, w szczególności cover-band grający Beatelsów prezentował poziom naprawdę wykraczający poza oczekiwania jakie się ma względem hotelowych show. W obsłudze hotelu spore grono Polek (od recepcji przez restaurację po animacje). Rezydent Itaki, p. Tomek, także robi dobrą robotę :-)

    Opinia dodana: 11 września 2012
1 2 3 4 5 ... 10
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi