8,3 / 10

Bardzo dobry
96%
poleca ten hotel
R2 Rio Calma
Hiszpania / Fuerteventura

R2 Rio Calma: otoczenie hotelu

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 97 opinii

Stosunek jakości do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.3
    Hotel

    • 9.4 Basen
    • 8.7 Obsługa
    • 7.7 Rozrywka i animacje
    • 7.9 Sport
    • 7.9 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.8
    Pokoje

    • 8.8 Czystość
    • 8.4 Wielkość
    • 8.9 Wyposażenie
    • 8.8 Łazienka
  • 9.2
    Posiłki

    • 9.3 Ilość
    • 9.3 Jakość i smak
    • 8.9 Obsługa/serwis
    • 9.2 Urozmaicenie
  • 7.2
    Położenie

    • 6.2 Atrakcje w okolicy
    • 9.4 Ciche i kameralne położenie
    • 7.7 Możliwości komunikacyjne
    • 6.5 Odleglość od plaży
    • 6.2 Restauracje/bary w okolicy
Zalety hotelu:
  • Oryginalny basen - jezioro z wodą słoną, otoczony sztuczną piaszczystą plażą, z której rozciąga się piękny widok na ocean
  • Piękny ogród z fontannami i wodospadami oraz mały ogród zimowy
  • Bezpłatny internet bezprzewodowy w holu
  • 2 duże baseny z wodą słodką, w tym jeden sezonowo podgrzewany
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic śniadania i obiadokolacje
    2 559 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Poznania śniadania i obiadokolacje
    2 559 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 6,5 / 10

    SEBASTIAN
    Para
    Pobyt: Marzec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety bardzo dobre położenie - w zatoczce - hotel dobrze osłania od wiatru. Bardzo ładny optycznie kompleks basenowo ogrodowy; bardzo dobra obsługa sprzątająca pokoje - super czysto, miła obsługa w recepcji - panie zaprowadziły nas na początek do pokoi, aby nie błądzić korytarzami...
    • Wady płatne napoje do obiadokolacji; animacje wieczorne do niczego; hotel stary a przynajmniej pokoj jaki dostałem jadąc z Itaki moim zdaniem wymagał remontu i to juz ze dwa lata temu, hotel duzy i poczatkowo skomplikowane poruszanie się po nim - trzeba korzystać z kilku wind i przebyć sporo kilometrów korytarzami... no i brak plaży nad oceanem...

    Ogólnie jestem zadowolony - pierwszy raz skorzystałem z opcji śniadania i obiadokolacje i tu przy kolacjach zostałem niemile zaskoczony, ponieważ za napoje do kolacji trzeba było płacic - butelka 0,25 wody za 1,90 E - lekka przesada... Hotel moim zdaniem ma swietne położenie - bardzo ładny widok na ocean oraz hotel osłania od wiatru, baseny czyste i duże, ale słabo raczej podgrzewane - basen dla dzieci - 25C, mniejszy basen dla dorosłych 24C i duzy basen w temp 18C. Niezbyt zadowolony byłem z jakości pokoi hotelowych i ich wyposażenia dla "Polaków" - u nas w pokojach nie było np. szlafroków (a u Niemców były), pokoje dla Polaków dawane na dolnych kondygnacjach (tam tylko zauwazyłem naszych) - mój pokój wymagał remontu juz jakies 5 lat temu - wanna poklejona żywicą, pod bateria natryskową brak kawałka kafelka - dziura... gdzieś na ścianach wilgoć niezdarnie zamalowywana po raz kolejny itd - ale tu jestem zadowolony, bo wyjazd nie był po to, aby siedzieć w pokoju, tylko aby odpocząć w słońcu... wyzywienie było co dziennie na obiadokolacji inne - było smaczne sporo, ale spodziewałem się większego wyboru - co dziennie była smazona na świeżo ryba, jakies mięso i jakaś pieczeń, do tego były na tacach rózne potrawy mięsne, rybne, z owocami morza itd. na smak i jakość nie narzekam bo smakowało wyśmienicie i przez tydzień nic się nie powtórzyło. śniadania proste i codziennie to samo... co do animacji - to moim zdaniem katastrofa - wieczorne animacje to jedna wielka porażka - dwa razy było "piano forte" gdzie pan udawał, że gra na pianinku elektrycznym w kształcie gitary, a pani udawała, że śpiewa... - 6 osób na sali ... jedną z animacji było nocne jacuzzi zakończone kieliszkiem szampana i szaszłykiem z owoców, był zespół a'la The Beatles (tu nawet było troszkę ludzi), był pokaz zręcznościowy - ciekawy nawet było sporo oglądających - animacje te były bardzo krótkie - do około godzinki... w ciagu dnia OK - strzelanie z wiatrówki, albo z łuku, aqua aerobic, salsa i inne

    Opinia dodana: 06 marca 2015
  • 1,4 / 10

    Anna
    Para
    Pobyt: Grudzień 2014

    • Zalety Najgorszy hotel i najgorsza obsługa, z jaką sie zetknelam. Takze Polka, pracujaca na recepcji - bardzo nieuprzejma.
    • Wady Daleko od plazy. Baseny fatalne. Basen z tzw. słoną wodą - bajoro! Piasek wokól tego basenu - grubość ok. 1 cm., Lezaki wokol tego basenu - platne! Talerze i sztucce w restauracji - brudne. Dlugie oczekiwanie na kelnerow.

    Polozenie hotelu - fatalne, wszedzie daleko. Na plaze - dojazd taksowka...Hotel okres swietnosci ma daleko za soba...Obsluga w recepcji i restauracji - arogancka, trudno o cokolwiek sie doprosic. Zmiana pokoju - niemozliwa, a mozna dostac fatalny, z widokiem na magazyn rupieci i sciane. Wakacje zepsute przez ten hotel!

    Opinia dodana: 14 grudnia 2014
  • 9,5 / 10

    Krystyna
    Seniorzy
    Pobyt: Grudzień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Pięknie usytuowany
    • Wady moim zdaniem bez wad dodała bym jeszcze jedną gwiazdkę

    warto tu poleniuchować ale bez dzieci ,będą się nudzić

    Opinia dodana: 10 grudnia 2014
  • 7,7 / 10

    marta
    Para
    Pobyt: Listopad 2014

    • Poleca hotel dla
    • Szukających luksusu
    • Zalety czystość, nastrój, urozmaicenie, 4 gwiazdki są adekwatne do poziomu
    • Wady brak dostępu do plaży bezpośrednio przy morzu, trzeba korzystać z plaż innych hoteli dojazd do bardzo duzej plaży o 5 min taksówka ok 5 euro

    Spędziliśmy z mężem w tym hotelu świeta Bozego Narodzenia chociaż było wietrznie bo to srodek zimy to i tak kąpalismy sie w basenach i morzu basen niestety słabo podgrzewany i to duzy minus ale bardzo wystawne kolacje szczegolnie Bozonarodzeniowa jak gala wraz z zespolem na głownym holu szampan itp bardzo wystawnie, hotel dba o nastroj i czystosc spotkalam ludzi ktorzy co roku odwiedzaja ten hotel bo jest ich ulubiony. Polecam jesli ktos lubi wypoczynek bardziej bierny bo do miasteczka najlizszzego jest kawalek tylko autem lub taksówka, mozna zwiedzic wyspe autem polecam poswiecic 2 dni bo warto zobaczyc piekne skały i wybrzeze od innej trony dluga plaża ciagnaca sie 25 km od hotelu Rio taksówka 5 min. pozdrawiam marta

    Opinia dodana: 02 listopada 2014
  • 8,9 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Danuta
    Para
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Położenie, widok na ocean, duży teren na spacery wśród zadbanej, bujnej roślinności, liczne wspaniałe baseny, miła obsługa w restauracji.
    • Wady Zbyt zabudowane balkony,zasłaniające widok z pokoju na ocean i piękny teren przy hotelu. Fatalna obsługa w recepcji, także z Polski.( Żadna z widokówek nie dotarła do adresata. Recepcjonistki -te z Polski także- wrzucały je bezpośrednio do kosza, niestety - kosza na śmieci.

    Bardzo udany pobyt w zadbanym hotelu, poza stratą ok. 25 euro na widokówki.

    Opinia dodana: 16 października 2014
  • 10 / 10

    Klient Wakacje.pl

    EWA
    Seniorzy
    Pobyt: Czerwiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Przepiękny obiekt,położony tarasowo,z cudownym ogrodem i piękną plażą,

    Polecam osobom pragnącym ciszy i spokoju. Doskonałe jedzenie , bardzo urozmaicone,mnóstwo świeżych soków,świetna obsługa w całym obiekcie.

    Opinia dodana: 16 października 2014
  • 8,6 / 10

    Piotr Kraków
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Położenie na uboczu kompleksu hoteli w Costa Calma. Rewelacyjny zespół atrakcji wodnych.
    • Wady Daleko od piaszczystych plaż i atrakcji turystycznych.

    Bardzo dobre jedzenie, urozmaicone - także ?owoce morza", wino musujące na śniadania, uprzejma obsługa w restauracjach i na recepcji (bardzo miła pani Yustyna mówiąca b.dobrze po polsku) Ładne baseny i roślinność. Interesująca architektura kaskad, mostków oraz głównego budynku. Za dużo dzieci w wieku niemowlęcym - płaczących ? po nocach" powodowało pewien dyskomfort. Natomiast z kolei - za mało leżaków nad basenami w stosunku do ilości chętnych, wymuszało wczesną pobudkę i wymarsz nad zespół basenowy. Atrakcji turystycznych w okolicy Costa Calmy jak na lekarstwo. Polecam natomiast wycieczkę na niedaleką wyspę Lanzarote - przynajmniej jakieś urozmaicenie po codziennych ?opalaniach" nad basenem czy morzem.

    Opinia dodana: 16 października 2014
  • 9,4 / 10

    Glori
    Para
    Pobyt: Sierpień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Piękny hotel, zacisznie położony, bardzo dobra obsługa i przepyszne jedzenie :)
    • Wady brak :)

    Wspaniałe miejsce do wypoczynku, piękna okolica, obsługa i hotel na najwyższym poziomie. Polecam gorąco!

    Opinia dodana: 19 sierpnia 2014
  • 8,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Darek
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Cichy spokojny z dala od centrum miasta. Piękna laguna i baseny. Przy hotelu piękne widoki
    • Wady Brak plaży

    Hotel można śmiało polecić miła obsługa w recepcji jedna z pań mówi płynnie po Polsku. Do plaży ok 800 m no i wieje wiatr, bez przerwy. Ale i tak warto zobaczyć wyspę warto też przejść pieszo na drugą stronę wyspy piękny widok a to tylko 6 km I wcale nie jest tam tak gorąco w tym roku w Polsce jest cieplej, pomimo tego słońce opala bardzo szybko.

    Opinia dodana: 22 lipca 2014
  • 7,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Tomasz
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Polecam ten hotel szczególnie dla tych, którzy cenią spokój i dobre warunki. Najlepsze widoki i najlepszy hotel z okolicy COSTA CALMA. Uważam, że nie ma lepszego w tej okolicy.

    Opinia dodana: 13 lipca 2014
1 2 3 4 5 ... 10
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi