8,4 / 10

Bardzo dobry
95%
poleca ten hotel
R2 Rio Calma
Hiszpania / Fuerteventura

R2 Rio Calma: otoczenie hotelu

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 96 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.4
    Hotel

    • 9.4 Basen
    • 8.7 Obsługa
    • 7.7 Rozrywka i animacje
    • 8.0 Sport
    • 7.9 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.8
    Pokoje

    • 8.7 Czystość
    • 8.9 Łazienka
    • 8.5 Wielkość
    • 8.9 Wyposażenie
  • 7.2
    Położenie

    • 6.3 Atrakcje w okolicy
    • 9.4 Ciche i kameralne położenie
    • 7.7 Możliwości komunikacyjne
    • 6.6 Odleglość od plaży
    • 6.2 Restauracje/bary w okolicy
  • 9.2
    Posiłki

    • 9.3 Ilość
    • 9.3 Jakość i smak
    • 8.9 Obsługa/serwis
    • 9.2 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Oryginalny basen - jezioro z wodą słoną, otoczony sztuczną piaszczystą plażą, z której rozciąga się piękny widok na ocean
  • Piękny ogród z fontannami i wodospadami oraz mały ogród zimowy
  • Bezpłatny internet bezprzewodowy w holu
  • 2 duże baseny z wodą słodką, w tym jeden sezonowo podgrzewany
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Wrocławia śniadania i obiadokolacje
    2 439 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Warszawy śniadania i obiadokolacje
    2 499 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 1,4 / 10

    Anna
    Para
    Pobyt: Grudzień 2014

    • Zalety Najgorszy hotel i najgorsza obsługa, z jaką sie zetknelam. Takze Polka, pracujaca na recepcji - bardzo nieuprzejma.
    • Wady Daleko od plazy. Baseny fatalne. Basen z tzw. słoną wodą - bajoro! Piasek wokól tego basenu - grubość ok. 1 cm., Lezaki wokol tego basenu - platne! Talerze i sztucce w restauracji - brudne. Dlugie oczekiwanie na kelnerow.

    Polozenie hotelu - fatalne, wszedzie daleko. Na plaze - dojazd taksowka...Hotel okres swietnosci ma daleko za soba...Obsluga w recepcji i restauracji - arogancka, trudno o cokolwiek sie doprosic. Zmiana pokoju - niemozliwa, a mozna dostac fatalny, z widokiem na magazyn rupieci i sciane. Wakacje zepsute przez ten hotel!

    Opinia dodana: 14 grudnia 2014
  • 9,5 / 10

    Krystyna
    Seniorzy
    Pobyt: Grudzień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Pięknie usytuowany
    • Wady moim zdaniem bez wad dodała bym jeszcze jedną gwiazdkę

    warto tu poleniuchować ale bez dzieci ,będą się nudzić

    Opinia dodana: 10 grudnia 2014
  • 7,7 / 10

    marta
    Para
    Pobyt: Listopad 2014

    • Poleca hotel dla
    • Szukających luksusu
    • Zalety czystość, nastrój, urozmaicenie, 4 gwiazdki są adekwatne do poziomu
    • Wady brak dostępu do plaży bezpośrednio przy morzu, trzeba korzystać z plaż innych hoteli dojazd do bardzo duzej plaży o 5 min taksówka ok 5 euro

    Spędziliśmy z mężem w tym hotelu świeta Bozego Narodzenia chociaż było wietrznie bo to srodek zimy to i tak kąpalismy sie w basenach i morzu basen niestety słabo podgrzewany i to duzy minus ale bardzo wystawne kolacje szczegolnie Bozonarodzeniowa jak gala wraz z zespolem na głownym holu szampan itp bardzo wystawnie, hotel dba o nastroj i czystosc spotkalam ludzi ktorzy co roku odwiedzaja ten hotel bo jest ich ulubiony. Polecam jesli ktos lubi wypoczynek bardziej bierny bo do miasteczka najlizszzego jest kawalek tylko autem lub taksówka, mozna zwiedzic wyspe autem polecam poswiecic 2 dni bo warto zobaczyc piekne skały i wybrzeze od innej trony dluga plaża ciagnaca sie 25 km od hotelu Rio taksówka 5 min. pozdrawiam marta

    Opinia dodana: 02 listopada 2014
  • 8,9 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Danuta
    Para
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Położenie, widok na ocean, duży teren na spacery wśród zadbanej, bujnej roślinności, liczne wspaniałe baseny, miła obsługa w restauracji.
    • Wady Zbyt zabudowane balkony,zasłaniające widok z pokoju na ocean i piękny teren przy hotelu. Fatalna obsługa w recepcji, także z Polski.( Żadna z widokówek nie dotarła do adresata. Recepcjonistki -te z Polski także- wrzucały je bezpośrednio do kosza, niestety - kosza na śmieci.

    Bardzo udany pobyt w zadbanym hotelu, poza stratą ok. 25 euro na widokówki.

    Opinia dodana: 16 października 2014
  • 10 / 10

    Klient Wakacje.pl

    EWA
    Seniorzy
    Pobyt: Czerwiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Przepiękny obiekt,położony tarasowo,z cudownym ogrodem i piękną plażą,

    Polecam osobom pragnącym ciszy i spokoju. Doskonałe jedzenie , bardzo urozmaicone,mnóstwo świeżych soków,świetna obsługa w całym obiekcie.

    Opinia dodana: 16 października 2014
  • 8,6 / 10

    Piotr Kraków
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Położenie na uboczu kompleksu hoteli w Costa Calma. Rewelacyjny zespół atrakcji wodnych.
    • Wady Daleko od piaszczystych plaż i atrakcji turystycznych.

    Bardzo dobre jedzenie, urozmaicone - także ?owoce morza", wino musujące na śniadania, uprzejma obsługa w restauracjach i na recepcji (bardzo miła pani Yustyna mówiąca b.dobrze po polsku) Ładne baseny i roślinność. Interesująca architektura kaskad, mostków oraz głównego budynku. Za dużo dzieci w wieku niemowlęcym - płaczących ? po nocach" powodowało pewien dyskomfort. Natomiast z kolei - za mało leżaków nad basenami w stosunku do ilości chętnych, wymuszało wczesną pobudkę i wymarsz nad zespół basenowy. Atrakcji turystycznych w okolicy Costa Calmy jak na lekarstwo. Polecam natomiast wycieczkę na niedaleką wyspę Lanzarote - przynajmniej jakieś urozmaicenie po codziennych ?opalaniach" nad basenem czy morzem.

    Opinia dodana: 16 października 2014
  • 9,4 / 10

    Glori
    Para
    Pobyt: Sierpień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Piękny hotel, zacisznie położony, bardzo dobra obsługa i przepyszne jedzenie :)
    • Wady brak :)

    Wspaniałe miejsce do wypoczynku, piękna okolica, obsługa i hotel na najwyższym poziomie. Polecam gorąco!

    Opinia dodana: 19 sierpnia 2014
  • 8,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Darek
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Cichy spokojny z dala od centrum miasta. Piękna laguna i baseny. Przy hotelu piękne widoki
    • Wady Brak plaży

    Hotel można śmiało polecić miła obsługa w recepcji jedna z pań mówi płynnie po Polsku. Do plaży ok 800 m no i wieje wiatr, bez przerwy. Ale i tak warto zobaczyć wyspę warto też przejść pieszo na drugą stronę wyspy piękny widok a to tylko 6 km I wcale nie jest tam tak gorąco w tym roku w Polsce jest cieplej, pomimo tego słońce opala bardzo szybko.

    Opinia dodana: 22 lipca 2014
  • 7,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Tomasz
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Polecam ten hotel szczególnie dla tych, którzy cenią spokój i dobre warunki. Najlepsze widoki i najlepszy hotel z okolicy COSTA CALMA. Uważam, że nie ma lepszego w tej okolicy.

    Opinia dodana: 13 lipca 2014
  • 7,6 / 10

    Robin
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Położenie dla szukających spokoju, ciekawy styl architektury, wspaniały klimat.
    • Wady Brak opcji ALL, z dala od miasteczka i plaży.

    Hotel na skraju miejscowości Costa Calma z dala od zgiełku, sklepów itd. dlatego w mojej ocenie polecam hotel osobom oczekującym wypoczynku w ciszy i spokoju. Hotel zbudowany w stylu kolonialnym z zastosowaniem kaskadowego terenu co umożliwia przepiękne widoki na ocean oraz hotelowy ogród. Można nawet powiedzieć, że teren hotelu to takie małe miasteczko w którym trudno się nudzić jest naprawdę rewelacyjnie. Hotel oferuje opcję bez all, ale jak dla mnie nie było to wadą ile można jeść, jedyny mankament to konieczność kupowania płynów w nie niskich cenach. Wyżywienie: śniadania trochę monotonne, ale bez problemy można się najeść, kolacje rewelacja codziennie wspaniałe różności i mnóstwo owoców morza. Pokój ok. gustownie urządzony wielkość wystarczająca. Animacje były słabym punktem hotelu, bardzo powtarzalne i nieciekawe. Atrakcji w okolicy nie za wiele jedną z nich to rewelacyjna plaża Sotavento, kawałek spacerku do tej plaży jest, ale warto. Hotel czysty, możliwość korzystania ze SPA. Jak dla nas ciekawa propozycja i warta uwagi.

    Opinia dodana: 12 czerwca 2014
1 2 3 4 5 ... 10
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi