8,4 / 10

Bardzo dobry
97%
poleca ten hotel
R2 Rio Calma
Hiszpania / Fuerteventura

R2 Rio Calma: otoczenie hotelu

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 93 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.4
    Hotel

    • 9.6 Basen
    • 8.8 Obsługa
    • 7.8 Rozrywka i animacje
    • 8.1 Sport
    • 8.0 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.9
    Pokoje

    • 8.8 Czystość
    • 9.0 Łazienka
    • 8.6 Wielkość
    • 9.0 Wyposażenie
  • 7.3
    Położenie

    • 6.4 Atrakcje w okolicy
    • 9.6 Ciche i kameralne położenie
    • 7.8 Możliwości komunikacyjne
    • 6.7 Odleglość od plaży
    • 6.3 Restauracje/bary w okolicy
  • 9.3
    Posiłki

    • 9.4 Ilość
    • 9.4 Jakość i smak
    • 9.0 Obsługa/serwis
    • 9.3 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Oryginalny basen - jezioro z wodą słoną, otoczony sztuczną piaszczystą plażą, z której rozciąga się piękny widok na ocean
  • Piękny ogród z fontannami i wodospadami oraz mały ogród zimowy
  • Bezpłatny internet bezprzewodowy w holu
  • Ciche i kameralne położenie
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Poznania śniadania i obiadokolacje
    2 649 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Warszawy śniadania i obiadokolacje
    2 649 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 8,9 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Danuta
    Para
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Położenie, widok na ocean, duży teren na spacery wśród zadbanej, bujnej roślinności, liczne wspaniałe baseny, miła obsługa w restauracji.
    • Wady Zbyt zabudowane balkony,zasłaniające widok z pokoju na ocean i piękny teren przy hotelu. Fatalna obsługa w recepcji, także z Polski.( Żadna z widokówek nie dotarła do adresata. Recepcjonistki -te z Polski także- wrzucały je bezpośrednio do kosza, niestety - kosza na śmieci.

    Bardzo udany pobyt w zadbanym hotelu, poza stratą ok. 25 euro na widokówki.

    Opinia dodana: 16 października 2014
  • 10 / 10

    Klient Wakacje.pl

    EWA
    Seniorzy
    Pobyt: Czerwiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Przepiękny obiekt,położony tarasowo,z cudownym ogrodem i piękną plażą,

    Polecam osobom pragnącym ciszy i spokoju. Doskonałe jedzenie , bardzo urozmaicone,mnóstwo świeżych soków,świetna obsługa w całym obiekcie.

    Opinia dodana: 16 października 2014
  • 8,6 / 10

    Piotr Kraków
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Położenie na uboczu kompleksu hoteli w Costa Calma. Rewelacyjny zespół atrakcji wodnych.
    • Wady Daleko od piaszczystych plaż i atrakcji turystycznych.

    Bardzo dobre jedzenie, urozmaicone - także ?owoce morza", wino musujące na śniadania, uprzejma obsługa w restauracjach i na recepcji (bardzo miła pani Yustyna mówiąca b.dobrze po polsku) Ładne baseny i roślinność. Interesująca architektura kaskad, mostków oraz głównego budynku. Za dużo dzieci w wieku niemowlęcym - płaczących ? po nocach" powodowało pewien dyskomfort. Natomiast z kolei - za mało leżaków nad basenami w stosunku do ilości chętnych, wymuszało wczesną pobudkę i wymarsz nad zespół basenowy. Atrakcji turystycznych w okolicy Costa Calmy jak na lekarstwo. Polecam natomiast wycieczkę na niedaleką wyspę Lanzarote - przynajmniej jakieś urozmaicenie po codziennych ?opalaniach" nad basenem czy morzem.

    Opinia dodana: 16 października 2014
  • 9,4 / 10

    Glori
    Para
    Pobyt: Sierpień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Piękny hotel, zacisznie położony, bardzo dobra obsługa i przepyszne jedzenie :)
    • Wady brak :)

    Wspaniałe miejsce do wypoczynku, piękna okolica, obsługa i hotel na najwyższym poziomie. Polecam gorąco!

    Opinia dodana: 19 sierpnia 2014
  • 8,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Darek
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Cichy spokojny z dala od centrum miasta. Piękna laguna i baseny. Przy hotelu piękne widoki
    • Wady Brak plaży

    Hotel można śmiało polecić miła obsługa w recepcji jedna z pań mówi płynnie po Polsku. Do plaży ok 800 m no i wieje wiatr, bez przerwy. Ale i tak warto zobaczyć wyspę warto też przejść pieszo na drugą stronę wyspy piękny widok a to tylko 6 km I wcale nie jest tam tak gorąco w tym roku w Polsce jest cieplej, pomimo tego słońce opala bardzo szybko.

    Opinia dodana: 22 lipca 2014
  • 7,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Tomasz
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Polecam ten hotel szczególnie dla tych, którzy cenią spokój i dobre warunki. Najlepsze widoki i najlepszy hotel z okolicy COSTA CALMA. Uważam, że nie ma lepszego w tej okolicy.

    Opinia dodana: 13 lipca 2014
  • 7,6 / 10

    Robin
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Położenie dla szukających spokoju, ciekawy styl architektury, wspaniały klimat.
    • Wady Brak opcji ALL, z dala od miasteczka i plaży.

    Hotel na skraju miejscowości Costa Calma z dala od zgiełku, sklepów itd. dlatego w mojej ocenie polecam hotel osobom oczekującym wypoczynku w ciszy i spokoju. Hotel zbudowany w stylu kolonialnym z zastosowaniem kaskadowego terenu co umożliwia przepiękne widoki na ocean oraz hotelowy ogród. Można nawet powiedzieć, że teren hotelu to takie małe miasteczko w którym trudno się nudzić jest naprawdę rewelacyjnie. Hotel oferuje opcję bez all, ale jak dla mnie nie było to wadą ile można jeść, jedyny mankament to konieczność kupowania płynów w nie niskich cenach. Wyżywienie: śniadania trochę monotonne, ale bez problemy można się najeść, kolacje rewelacja codziennie wspaniałe różności i mnóstwo owoców morza. Pokój ok. gustownie urządzony wielkość wystarczająca. Animacje były słabym punktem hotelu, bardzo powtarzalne i nieciekawe. Atrakcji w okolicy nie za wiele jedną z nich to rewelacyjna plaża Sotavento, kawałek spacerku do tej plaży jest, ale warto. Hotel czysty, możliwość korzystania ze SPA. Jak dla nas ciekawa propozycja i warta uwagi.

    Opinia dodana: 12 czerwca 2014
  • 9,1 / 10

    Kazimierz
    Seniorzy
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Hotel, ogrody, baseny - ciesza oczy.
    • Wady Duzo dobrego jedzenia - na pewno przytyjesz!!!

    Mile zaskoczenie,w recepcji i restauracji panie mowiace po polsku, memu tez w jez. polskim. Internet w olbrzymim holu dostepny za darmo. Mile wakacje.

    Opinia dodana: 24 maja 2014
  • 8,9 / 10

    Klient Wakacje.pl

    tommy
    Para
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par

    Gorąco polecam dla osób nastawionych na wypoczynek, zarówno dla par jak i rodzin z dziećmi. Hotel na wysokim poziomie, mila i pomocna obsługa, dobre jedzenie, super baseny, niewielka lecz przepiękna plaża.

    Opinia dodana: 08 maja 2014
  • 8,9 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Dorota
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Marzec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety mimo wielkosci, hotel bardzo kameralny, cudowne widoki, duzo zieleni, baaaaardzo obfite posilki, czysto, spokojnie CUDOWNIE

    Piekne polozenie hotelu, blisko miasta na piechote okolo 10 minut wolnym spacerkiem cudowne plaze. w hotelu bardzo mila obsluga nawet polskojezyczna

    Opinia dodana: 29 marca 2014
1 2 3 4 5 ... 10
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi