7,9 / 10

Dobry
92%
poleca ten hotel
Santa Marina Beach
Grecja / Kreta

Santa Marina Beach: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 41 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 6.8
    Hotel

    • 7.7 Basen
    • 9.1 Obsługa
    • 5.1 Rozrywka i animacje
    • 5.2 Sport
    • 6.5 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.1
    Pokoje

    • 9.1 Czystość
    • 7.6 Łazienka
    • 7.4 Wielkość
    • 8.2 Wyposażenie
  • 8.3
    Położenie

    • 6.7 Atrakcje w okolicy
    • 7.3 Ciche i kameralne położenie
    • 9.5 Możliwości komunikacyjne
    • 9.5 Odleglość od plaży
    • 8.4 Restauracje/bary w okolicy
  • 8.7
    Posiłki

    • 8.8 Ilość
    • 8.5 Jakość i smak
    • 9.2 Obsługa/serwis
    • 8.1 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Świetne mozliwości komunikacyjne
  • Świetna obsługa kelnerska
  • Czyste i przyjemne pokoje
  • Pomocna obsługa hotelowa

Opinie

Dodane przez      
 
  • 7,6 / 10

    ANDRZEJ
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Hotel mimo swoich 4**** nie należy do najmłodszych. Pokoje nie za duże choć czyste i codziennie sprzątane, łazienka malutka, klimatyzacja sprawna, w pokojach brak sejfów. Nie polecam pokoi z numerami 100-... Ponieważ to tak faktycznie suteryna, najlepiej mieć pokoje od numeru 300. Porażką jest animacja, prowadzona tylko przez animatorów francuskich z nastawieniem dla swoich gości. Inne nacje mają wrażenie wyalienowania. Plaża przy hotelu, z dobrym wejściem do wody, leżaki i parasole bezpłatne. Hotel raczej dla gości poszukujących spokoju ponieważ o godz. 23 życie zamiera. Zaletą jest usytuowanie w pobliżu licznych tawern, dyskotek i kawiarni. Osobiście więcej nie wybrałabym tej oferty ze względu na zdominowanie innych nacji przez Francuzów ( przeszło 80% gości to oni)

    Opinia dodana: 24 czerwca 2014
  • 5,5 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Maciej
    Para
    Pobyt: Lipiec 2013

    Na dwa pierwsze dni pobytu zakwaterowanie w 13 metrowym pokoju. Łazienki koszar. Otoczenie ładne.

    Opinia dodana: 17 lipca 2013
  • 5,2 / 10

    jsk

    Pobyt: Grudzień -0001

    Hotel kiepski, jedzenie zimne i nie smaczne. Obsługa nie miła, basen mały i brudny. hotel skłda się z dwóch części czyli rodziny z dziecmi i osoby starsze absolutnie nie. Bylismy z Itaką, to była jedna wielka pomyłka. Nie wspomnę o Pani rezydent, nie polecam hotelu ani Biura podróży Itaka.

    Opinia dodana: 22 września 2012
  • 8,7 / 10

    luxman
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2012

    • Poleca hotel dla
    • Nastawionych na zwiedzanie, szukających rozrywki, ceniących spokój

    Autor nie dodał opinii tekstowej

    Opinia dodana: 15 września 2012
  • 5,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    dor
    Para
    Pobyt: Sierpień 2012

    Właśnie wróciliśmy z wakacji spędzonych w tym hotelu i nie polecam. Największy mankament to jedzenie-totalna porażka.Nie jesteśmy wybredni, ale to, co podawano w restauracjach, nie nadawało się do niczego i to nie była tylko nasza opinia. Przez tydzień jedliśmy arbuzy i lody, a tak głodna na wakacjach to nigdy nie byłam.Wersja all-nieporozumienie.Nigdy więcej takiego hotelu.

    Opinia dodana: 23 sierpnia 2012
  • 8,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Elżbieta
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2012

    Hotel "dwuczęściowy". Jeden budnek z restauracją nad samym morzem, kilka budynków oddzielonych ruchliwą ulicą przy basenie. Pod ulicą tunel umożliwiający bezpieczne przejście. Na terenie duża ilość schodów. Dla dorosłych nie jest to uciążliwe, ale nie polecam dla osób z małymi dziećmi. Pokój - ostrzegam wszystkich przed zakwaterowaniem w pokoju nr 605 na parterze w części przy basenie. Pokój ostatni w korytarzu z widokiem na okropny bałagan na sąsiedniej posesji (sterty desek, gruz). Łazienka w opłakanym stanie, w korytarzyku grzyb na ścianie) i coś czego nie da się sfotografować - okropny smród stęchlizny). Po przedstawieniu dokumentacji fotograficznej w recepcji pokój nam zamieniono, ale dopiero następnego dnia po godz. 12. Otrzymaliśmy nawet talerz owoców, wino i liścik z przeprosinami, ale koszmarna nocka w smrodzie i pół dnia zmarnowane. Pokój po zamianie - w porządku, tyle, że z dostawką dla dziecka(piętrowe łóżko) było trochę ciasno. Porządnie sprzątany i czysty. Sejf płatny - 20 EUR/tydzień. Obsługa bardzo dobra, przyjazna i chętnie służąca pomocą. Jedzenie wersja ALL - to ocenić najtrudniej. Słyszałam narzekania, ale nam smakowało. Różnorodnie, smacznie i dużo. Obsługa w restauracji super. Gości sporo, ale żadnych kolejek. Posiłek przy stoliczku nad samym morzem - bezcenne. Plaża - długa i piaszczyst. Woda krystaliczna i cieplutka. Parasol + 2 leżaki płatne 5 EUR. Aby zająć leżak na plaży przy hotelu trzeba iść rano (Rosjanie zostawiają na nich ręczniki wieczorem poprzedniego dnia i nikt niestety tego nie zbiera). Najsłabszy punkt hotelu, moim zdaniem, to basen. Głębokość 2 m - w najpłytszym miejscu, potem 2.80 m. Dla dzieci brodzik 70 cm. Woda bardzo mocno chlorowana. Leżaki bezpłatne, ale okupowane od godz. 6 rano. Doskonałe połączenie autobusowe z Chanią. Przystanek przy hotelu. Goście to głównie Holendrzy, Polacy i Rosjanie. Niemcy i inne nacje w ilościach śladowych. Nie wiem czy były animacje, bo nie jesteśmy tym zainteresowani. Był na pewno mini klub dla dzieci. Wakacje udane.

    Opinia dodana: 03 sierpnia 2012
  • 6,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    robert
    Para
    Pobyt: Sierpień 2011

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, ceniących spokój

    W porownaniu z innymi hotelami jakie mijalismy po drodze to nas zbyl najladniejszy,ogolnie do hoteli w egipcie niema co porownywac ale ok jak za taka cene. Spedzilismy tam naprawde mile chwile

    Opinia dodana: 04 września 2011
  • 7,6 / 10

    mg
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2011

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, ceniących spokój, nastawionych na zwiedzanie

    Właśnie wróciłem. Hotel dobre 4*. Czysto, codziennie sprzątane, obsługa ok. Jedzenie super (obiady). Codziennie typowe greckie specjały. Nie ma na co narzekać. Kelnerzy przemili, szybko sprzątający, bardzo kulturalni. Restauracja rewelacyjna nad samym morzem - super. W hotelu mieszkają francuscy żołnierze NATO (jakieś 60% wszystkich gości) więc nigdzie nie ma kolejek, tłoku etc... Basen to minus tego hotelu (ale po co jechac na Kretę na basen???) mały, głęboki do tego nieczynny przez pół naszego pobytu... Dla mnie to nie istotne. Generalnie polecam. Nie opłaca się dopłacać za widok na morze... Kilkadziesiąt metrów dojścia do restauracji nie jest męczące (chyba że z wózkiem). Spokojne miejsce NA PEWNO NIE dla szukających nocnych rozrywek.

    Opinia dodana: 26 sierpnia 2011
  • 8,5 / 10

    Michał
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2010

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój, nastawionych na zwiedzanie

    Polecam ten hotel!Byliśmy z żoną w pazdzierniku 2010 na 2tyg.,była rewelacyjnie.Żona chce tam wrócić w 2011r.Hotel i obsługa wraz z jedzeniem na 5. Pobyt jak najbardziej udany...

    Opinia dodana: 28 stycznia 2011
  • 8,6 / 10

    Małgorzata
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2010

    • Poleca hotel dla
    • Wymagających klientów, ceniących spokój, nastawionych na zwiedzanie

    Dwa tygodnie temu wróciliśmy z Krety - przyjemny tygodniowy wypoczynek. Hotel bardzo się nam podobał,byliśmy w części przy plaży z widokiem na morze. Szum fal był baaardzo relaksujący. Pokój ok, codziennie sprzątany.Łóżeczko dla dziecka czekalo po przyjeździe. Niewielka łazienka. Sąsiedztwo to przede wszystkim zachodnioeuropejscy emeryci. Wspaniałe jedzenie (kolacje) podawane na tarasie. Leżaki na plaży płatne, przy basenie nie (acz nie korzystaliśmy). Pogoda w październiku na Krecie dość kapryśna więc raczej zwiedzaliśmy niż leżeliśmy. Brak animacji (również wieczoru greckiego niestety). Hotel godny polecenia osobom nastawionym na spokojny i cichy odpoczynek lub zwiedzanie.

    Opinia dodana: 25 października 2010
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi