8,3 / 10

Bardzo dobry
91%
poleca ten hotel
Sea Beach Resort & Aqua Park
Egipt / Sharm el Sheikh

Sea Beach Resort & Aqua Park

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 209 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.0
    Hotel

    • 9.5 Basen
    • 8.4 Obsługa
    • 7.2 Rozrywka i animacje
    • 7.2 Sport
    • 8.3 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.8
    Pokoje

    • 8.6 Czystość
    • 8.5 Łazienka
    • 9.1 Wielkość
    • 8.9 Wyposażenie
  • 8.2
    Położenie

    • 6.9 Atrakcje w okolicy
    • 8.9 Ciche i kameralne położenie
    • 8.9 Możliwości komunikacyjne
    • 9.6 Odleglość od plaży
    • 7.1 Restauracje/bary w okolicy
  • 8.3
    Posiłki

    • 8.9 Ilość
    • 8.2 Jakość i smak
    • 8.5 Obsługa/serwis
    • 7.5 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym
  • Rafa koralowa przy brzegu, zalecane obuwie ochronne
  • Mini aqua park z 24 zjeżdżalniami
  • Hotel przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Warszawy All Inclusive
    2 305 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Krakowa All Inclusive
    2 305 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez            
 
  • 8,3 / 10

    Małgosia
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Hotel ładnie położony, otoczenie zadbane. Aquapark .
    • Wady Plaża żwirowa, brak możliwości kąpieli w morzu, (Rafy do kolan na długości ok. 300m)

    Hotel ładnie położony i zadbany. Blisko (20 minut ) do centrum Nie warto dawać w recepcji dolarów w zamian za lepszy pokój. My daliśmy, a i tak musieliśmy wymieniać (bo śmierdziało) a potem jeszcze 3x dzwonić po drugą dostawkę. Pokój dość duży, sprzątany codziennie. Lodówka działająca, dobrze chłodząca. Suszarka i klimatyzacja w pokoju działająca bez zarzutu. Baseny czyste, leżaki jednak trzeba było rezerwować ok 8, bo później nie było już wolnych miejsc. Wadą był fakt zamykania zjeżdżalni na basenie . Działały tylko po jednej godzinie przed i po południu. A nie każdy miał ochotę spędzać cały dzień w aqua parku. Jedzenie dość smaczne, w miarę urozmaicone. chociaż po 10 dniach wydawało się monotonne. Raczej nie polecam jedzenia warzyw i owoców , gdyż mieliśmy z mężem dwu dniowe problemy pokarmowe. A z tego , co słyszałam , nie tylko my. Tragedią były kolejki do baru na plaży, ale z tego co słyszałam , to się już zmieniło. Napoje alkoholowe z plastikowych butelek, podawane były w coraz mniejszych kubeczkach (również plastikowych ) Na początku lipca nastąpiły podobno spore zmiany w hotelu, więc mam nadzieję, że również zmieniło się wiele jeśli chodzi o posiłki i napoje. Największym plusem w hotelu byli animatorzy. Monika, Iza i Heniu - jeszcze raz bardzo dziękujemy ! Był to ich pierwszy miesiąc w hotelu, ale bardzo się starali. Dla chętnych były ćwiczenia, zabawy w wodzie, siatkówka i inne gry. Poza tym codziennie 2x był czynny KidsClub. Jeśli więc dziecko zmęczone było przebywaniem na słońcu i w wodzie, można było powierzyć je opiece dziewczyn, gdzie zawsze były zabawy, konkursy i oczywiście lody !!!! Za darmo (ktoś wcześniej pisał że płatne....) Oczywiście wieczorem disco dla dzieci , A potem atrakcje dla pozostałych wczasowiczów. Pokazy węży, tańce....ale to też podobno się teraz zmieniło na lepsze. Aqua park- super zabawa dla dzieci i nie tylko. Leżaki zawsze wolne, obsługa pilnuje bezpieczeństwa. Ogólnie polecam ten hotel, zwłaszcza dla rodzin z dziećmi

    Opinia dodana: 24 lipca 2014
  • 5,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Sergiusz
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety duży aquapark i basen animacje ok
    • Wady brudno w pokojach

    Hotel przeciętny bardzo ładny aquapark i basen fajne animacje ,animatorzy Polacy dobre jedzenie ale mały wybór no i brud w pokoju ale w tych krajach tak jest, ogólnie cena do jakości ok polecam ten hotel

    Opinia dodana: 21 lipca 2014
  • 3,3 / 10

    Krzysiek
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Zalety Ładny basen
    • Wady Posiłki, komunikacja , animacja, rozrywka

    Po pierwsze tam nie ma żadnej piaszczystej plaży , na obszarze całego hotelu jest żwir (boisko do siatkówki i p.nożnej także na żwirze) Piszą że na brzegu są koralowce , są -obumarłe twarde jak beton. 300 metrów w głąb woda po kolana. Atrakcje są , odpowiednio płatne (nie tanie)-30 km. od hotelu. Piwo i drinki z ruskiej wódki w plastikowym kubeczku to standard .Ogólnie nie polecałbym tego hotelu nikomu.

    Opinia dodana: 14 lipca 2014
  • 5,0 / 10

    Krzysiek i Gosia
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    Na dzień dobry dostaliśmy pokój z jednym łóżkiem (3 os.dorosłe,1 dziecko), następnie 3 dniowa prośba o naprawę sejfu.Jedzenie nie zmienne od pierwszego do ostatniego dnia pobytu (wybór marny).Plaża to jakaś pomyłka,miała być piaszczysta, była żwirowa bez możliwości kąpieli (woda po kolana na odległości 300 m.),na brzegu obumarłe koralowce twarde jak beton. Ślizgawki na basenie hotelowym nieczynne, praca animatorów ograniczała się do zaproszenia dwa razy na dzień do gry w siatkówkę na żwirze i joge. Bary oferowały 4 rodzaje ruskiej wódki i piwo w plastikowych kubkach, przekąski to bułka z jakimś kotletem, wszechobecne frytki (na które nie spojrze przez kolejne pół roku) oraz popcorn.Aqua Park też nie powalał na kolana,choć była to najlepsza atrakcja przy hotelu (przynajmniej dla dzieci).Generalnie jesteśmy mocno zniesmaczeni tym urlopem i napewno nie polecimy nikomu tego hotelu.

    Opinia dodana: 08 lipca 2014
  • 8,4 / 10

    Bernadetta
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Aqua park dla dzieci, piękne ogrody i baseny, czysto przed hotelem i na basenach.nie ma rezerwacji leżaków. ładna rafa o ile ktoś ma odwagę tam dojść. restauracje tematyczne.
    • Wady bardzo daleko głębia w morzu (podczas odpływu ok 1km), plaża taka sobie (duża i dużo leżaków, jednak wszystko rozproszone). Baseny zamykane o 18.00. Full komarów na recepcji.

    10-14 czerwiec 2014 (Sun&Fun sprytnie okroiło ten czas). Hotel jest REWELACYJNY dla dzieciaków (5 lat, 4m-ce) ze względu na mnogość zjeżdżalni i czystość basenów (nawet malutka się kąpała i nic jej nie wyszło na ciałku). Na niektórych zjeżdżalniach czuć było łączenia rur . Szybkie zjeżdżalnie włączane w określonym czasie.Ogrody piękne i odkomarzane, w każdym zakątku zagospodarowane. Obsługa miła nie narzucająca się o napiwki. Restauracja dla Polaków na górze z pięknym widokiem i czystsza, jednak jedzenie to samo co w głównej. Restauracje tematyczne robią nastrój jednak nie mają za wiele wspólnego z oryginałem- polecamy orientalną przy plaży. Jedzenia dużo i w miarę urozmaicone (dieta matki karmiącej plus dieta bez mleczna i nie chodziłam głodna) a czy smaczna to kwestia gustu- na pewno czysta. Drinki nawet ok- na pewno nie żałowali alkoholu, jednak ta sama nazwa miała różną postać- zależało od barmana co mu w rękę padło. snack bar przyzwoity. pokoje duże jednak niski standard wykonania tzn. żle obcięte flizy lub krzywa szafa- jednak w takim hotelu nie siedzi się w pokoju. klima działa. W łazience musiałam domyć prysznic przed użyciem. Ogólnie polecamy.

    Opinia dodana: 27 czerwca 2014
  • 2,0 / 10

    Piotr
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Zalety brak
    • Wady Ogólnie bardzo brudno a w pokojach pełno robaków

    Podział na lepszych i gorszych,restauracje tematyczne to parodia,częste braki napojów w barach,lody płatne mimo all incl...

    Opinia dodana: 22 czerwca 2014
  • 4,3 / 10

    Kinga
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Zalety duży aqua park
    • Wady pokoje i posiłki

    nie polecam, dużo arabów ,jedzenie monotonne i nie smaczne,brudno,zero animacji i brak zycia nocnego ,część hotelu w remoncie

    Opinia dodana: 22 czerwca 2014
  • 7,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    ANNA
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Bardzo blisko plaży, super aqua park, czyste pokoje i łazienki, smaczne jedzenie
    • Wady segregacja rasowa w restauracjach brak animatorów i animacji w j.polskim brak pomostu na plaży

    Witam 06-20.05.2014 rodzina z 7 letnim dzieckiem. Zacznę od tego że SUN $FUN oszukało nas na całą dobę pobytu zmieniając dzień przed godziny wylotu. Taka praktyka miała miejsce także u innych osób podczas powrotu. Hotel czysty i zadbany. Aqua park super, opieka na zjeżdżalniach dba o bezpieczeństwo. Niezliczona ilość zjeżdżalni dla dzieciaków w każdym wieku. Miła obsługa. Niestety brak animatorów z Polski bardzo doskwiera zwłaszcza dzieciom. Grupa 5 animatorów wyłącznie rosyjskojęzycznych i angielskoj. Generalnie najgorsze animacje jakie do tej pory widziałam- to jest najsłabszy punkt hotelu- ale podobno w sezonie jest lepiej. Dwie restauracje główne. Obowiązuje w nich "segregacja rasowa" tzn Rosjanie i Arabowie na dole, reszta Świata u góry. Jedzenie smaczne- europejskie, wybór niewielki. Ale kazdy coś dla siebie znajdzie. W hotelu 80 % to Rosjanie, 15 % Arabowie , 5 % reszta . Plaża żwirowa, przy wejściu kamienie. Płytkie morze ok pół km. Podczas odpływów ok 2 km woda do kolan. Generalnie polecam.

    Opinia dodana: 26 maja 2014
  • 7,9 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Karolina i Krzysiek
    Para
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety dobry hotel dla osób które chcą mieć wszystko na miejscu (prawie) trzy- cztery miejsca spędzania czasu [aquapark, basen, plaża, \"kafejki\"], czysto na całym obiekcie, brak komarów - systematyczne dymne odstraszanie, duża ekipa animatorów dla dzieci dyspozycyjnych przez cały dzień, każda uwaga i sugestia zgłoszona na recepcji jest natychmiast i w 100% realizowana, najlepszy hotel w okolicy
    • Wady brak życia nocnego (hotel usypia 22.00-23.00) , plaża bez piasku czysta zadbana ale przypominająca uprzątnięty plac budowy, wymuszone uśmiechy pracowników hotelu którzy pracują 12-15 godzin 7 dni w tygodniu, łazienki wykonane z materiałów budowlanych nienadających się do pomieszczeń wilgotnych, PRZESADNE CENY !!!!! WYCIECZEKA (50-250$/osobę - jedna wycieczka), DYSKOTEKa NA ZEWNĄTRZ (od 35$/osobę - w hotelu nie ma) przesadne ceny wszystkiego co nie jest w pakiecie all. Pełne korzystanie z zabaw imprez w Egipcie należy zabrać ze sobą 2-3 razy tyle co zapłaciliście za wyjazd.

    Po pojawieniu się 2 złych opinii w kwietniu chcieliśmy zmienić hotel, byliśmy nastawieni sceptycznie. Możemy teraz wystawić obiektywną ocenę tego hotelu zgodnie z prawdą. Hotel jest zadbany, w nocy i wczesnym rankiem ogrodnicy dbają o zieleń, jest czysto. Ręczniki w pokoju zawsze śnieżno-białe nowiutkie, sprzątanie staranne. Są rzeczywiście 2 restauracje Rosjanie i Arabowie jedzą na dole, my, Anglicy jedliśmy u góry. Różnica bardzo duża ale nie z powodu jedzenia ale zachowania gości. Rosjanie chyba nie potrafią jeść bo trafiając w pierwszy dzień na śniadanie na parterze mimo sprzątania przez obsługę przykleiliśmy się do podłogi i stołu, u góry zdecydowanie większa kultura. Nie zauważyliśmy podziału na "lepszych i gorszych". Rosjanie to 80% gości. Prawie cała obsługa - pracownicy hotelu mówi po Rosyjsku i Angielsku, inne języki nie.Cena dla wczasów dla Rosjan jest taka jak dla Polaków, ale ci żeby być lepiej traktowani sypią na lewo-prawo napiwkami po 10$, gdzie się tylko da chociaż widać że to ludzie ubodzy bez ogłady. Jedzenie zawsze świeże, 80% powtarza się , 20% to nowości, jednakże nie da się na nie narzekać. Restauracje Chińska, Włoska to chwyt reklamowy bo można zjeść tam posiłek tylko 1 raz dzień wcześniej zamawiając go. Aquapark (jest osobno) jest na nim dużo obsługi, pomagają na zjeżdżalniach. Hotel to naszym zdaniem raj dla dzieci. Morze płytkie, aquapark, baseny, animatorzy dla dzieci (chyba 5 dostępnych cały czas). Rezydent naszego biura sumienny, reaguje na sms nawet o 5 rano. Uwaga: jeden raz imprezowaliśmy o piątej rano napisaliśmy sms do rezydenta że łazienka niedokładnie sprzątnięta i następnego dnia zwolniono bez sprawdzenia tego pracowników sprzątających i ich szefa. Mojej wstawionej koleżance chodziło tylko pod pozorem o ściągniecie do pokoju chłopaka który na co dzień sprzątał i jej się podobał, a nie o brud. W hotelu dużo singielek, ciężko o faceta. Faceci albo z żonami, albo obsługa pilnowana pod obstrzałem i do tego 80% to prawiczki- religia

    Opinia dodana: 25 maja 2014
  • 9,0 / 10

    Ilona
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety aquapark, bardzo miła obsługa, urozmaicone jedzenie, rewelacyjne baseny, genialna obsługa
    • Wady mało miejsca w restauracjach, mało leżaków przy basenie, długa płycizna w morzu i brak pomostu

    Byliśmy w sierpniu 2013 roku, hotel świetny, rewelacyjny aquapark z bardzo sympatyczną obsługą. Zjeżdżalnie zadbane, czysto. Pokoje sprzątane codziennie - mega czysto, codziennie ukladane z ręczników zwierzątka. Bez żadnej dopłaty dostaliśmy pokój w całkiem miłym miejscu. Jedzenie urozmaicone, duża ilość owoców - niektóre tak egzotyczne, że nie potrafię wymówić nazwy. Napoje w szklankach, tylko przy basenach w plastikowych kubkach. Animatorzy sympatyczni, szybko zapamiętywali imopna wczasowiczów. Syn (9 lat) był zachwycony a my mieliśmy czas dla siebie. Jedynym minusem była płycizna przy plaży - po przejściu kilometra nadal woda była po uda, brakowało pomostu. Zeby snurkować czy nurkować kupawaliśmy wycieczki fakultatywne u tubylców (dobra cena i świetna obsługa). W pewnych chwilach, niestety mimo obłożenia 50% hotelu brakowało miejsc w restauracji głównej. Trzeba było czekać. Obsługa w barach była rewelacyjna, za drobny napiwek sami sprawdzali, czy mamy pelne szklanki. Hotel polecam, szczególnie dla osób z dziećmi powyżej 5 lat. W tym hotelu najwięcej było Egipcjanów, Niemców i Holendrów. Niestety byli także Brytyjczycy, którzy zachowywali się skandalicznie, obrzydliwi, wywołujący niesmak.

    Opinia dodana: 19 maja 2014
1 2 3 4 5 ... 22
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi