8,2 / 10

Bardzo dobry
88%
poleca ten hotel
Dessole Sea Beach Resort & Aqua Park
Egipt / Sharm el Sheikh

Dessole Sea Beach Resort & Aqua Park

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 240 opinii

Stosunek jakości do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.9
    Hotel

    • 9.1 Basen
    • 8.1 Obsługa
    • 7.2 Rozrywka i animacje
    • 7.1 Sport
    • 8.1 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.3
    Pokoje

    • 8.2 Czystość
    • 8.6 Wielkość
    • 8.5 Wyposażenie
    • 7.9 Łazienka
  • 8.2
    Położenie

    • 7.1 Atrakcje w okolicy
    • 8.7 Ciche i kameralne położenie
    • 8.7 Możliwości komunikacyjne
    • 9.4 Odleglość od plaży
    • 7.2 Restauracje/bary w okolicy
  • 8.0
    Posiłki

    • 8.5 Ilość
    • 8.0 Jakość i smak
    • 8.1 Obsługa/serwis
    • 7.3 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Bezpośrednio przy hotelu, szeroka, piaszczysta plaża.
  • Bogate atrakcje wodne: kompleks basenów z aquaparkiem (26 zjeżdżalni), plac zabaw w wodzie, sztuczna rzeka.
  • Dla dzieci: brodzik, miniaquapark, miniklub.
  • Hotel zlokalizowany w centrum Nabq Bay, 8 km od lotniska.
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Poznania All Inclusive
    1 590 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 590 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez            
 
  • 6,6 / 10

    Marek
    ""
    Pobyt: Lipiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Duży park wodny i wiele atrakcji dla dzieci.
    • Wady Pokoje ni sprzątane na stołówce walka dosłownie o wszystko o talerze szklanki o wolne stoliki oczywiście brudne .

    Hotel ogólnie ok animacje dla dzieci super animatorki z Polski świetne zabawa całkiem spoko poza stołówka na której ogromne kolejki i walka o wszystko ,stoły brudne talerzy brak totalna masakra .

    Opinia dodana: 26 sierpnia 2015
  • 6,9 / 10

    Arletta
    ""
    Pobyt: Sierpień 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Smaczne posiłki , Polskie animatorki
    • Wady Brud w łazienkach

    Dożo osób zachwala Biła rezydenta Sun Fun ,ale niestety ja mam inne zdanie, o co kolejek się go nie poprosiło nigdy nic nie potrafił załatwić. Zapytałam go gdzie można wymienić euro, odpowiedz była że u niego , ale kurs też był jego. W kantorze za euro 8,7 a za dolara 7,6 Bili za wycieczkę city tours policzył mi 19 euro a wycieczka kosztowała 20 dolarów, więc może i on jest pomocny ale gdy widzi własny interes. Jakość odpowiednia do ceny,szału nie ma , ale to co Polacy opowiadali w samolocie o innych hotelach,to myślę że pomimo skandalicznych łazienek dało się przeżyć.

    Opinia dodana: 25 sierpnia 2015
  • 5,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    DOROTA
    ""
    Pobyt: Lipiec 2015

    • Zalety REZYDENT BILL , ANIMATORKI MICHALINA , ANIA , DAGMARA
    • Wady BRUD

    W HOTELU BYLIŚMY W DRUGIEJ POŁOWIE LIPCA , BRUDNO , POKÓJ MIELIŚMY SPRZĄTNIĘTY 3 RAZY W CIĄGU DWÓCH TYGODNI POBYTU , PAPIER TOALETOWY I WODA MIMO . ZE POWINNY BYĆ DOSTARCZANE CODZIENNIE NIESTETY NIE BYŁY. PRZERAŻA DUŻA LICZBA LUDNOŚCI ARABSKIEJ , BARDZO GŁOŚNO ZACHOWUJĄCEJ SIE I TRAKTUJĄCEJ HOTEL JAK WŁASNOSC. NA KORYTARZACH ZOSTAWIAJĄ LICZNE POSIŁKI , KTÓRE PRZEZ OBSŁUGĘ HOTELU NIESTETY NIE SĄ SPRZĄTANE , TAK WICĘ SMRÓD I ROBALE . POSIŁKI DOŚĆ ZNOŚNE . NIE POLECAM DOLNEJ RESTAURACJI , GDZIE JEST DUŻO ARABÓW ZACHOWUJĄCYCH SIE SKANDALICZNIE . JEDZENIE WYBIERAJĄ PALCAMI , WOKÓL SIEBIE ZOSTAWIAJĄ BRUD. MY JEDLISMY W GÓRNEJ RESTAURACJI , GDZIE MOŻE WYBÓR JEDZENIA NIE BYŁ TAK DUŻY JAK W DOLNEJ ALE PRZYNAJMNIEJ BYŁO SPOKOJNIEJ. NOTORYCZNY BRAK SZTUĆCÓW. BASENY DOŚĆ ZNOŚNE MIMO ZNACZNEJ AMORTYZACJI:) MINUS ZA POMOST OTWARTY DO POŁOWY W TRAKCIE SEZONU . TAK WIĘC ZERO DOSTĘPU DO RAFY , SNOORKOWANIE NIE JEST MOŻLIWE. NO CHYBA , ZE KTOŚ LUBI KOLANAMI DOTYKAĆ KAMIENI. DUUUUUŻY PLUS DLA REZYDENTA SUN&FUN BILLA ORAZ ANIMATOREK ANI , MICHALINY I DAGMARY. PRZYZNAJĘ , ZE BYŁAM W EGIPCIE JUŻ WIELE RAZY I TEN HOTEL CHYBA BYŁ NAJSŁABSZYM HOTELEM. ZAZNACZAM , ZE NIE WYMAGAM CUDÓW. HOTEL NA PEWNO NIE ZASŁUGUJE NA 4 GWIAZDKI

    Opinia dodana: 19 sierpnia 2015
  • 4,6 / 10

    Tomek
    ""
    Pobyt: Lipiec 2015

    • Zalety baseny gdyby nie ci araby
    • Wady brudny, mnóstwo arabów z sikającymi do basenów dziećmi, zachowanie arabów w barach i restauracjach (jak je można tka nazwać) - wpychanie się do kolejki i dosłownie grabienie jedzenia rękami (oni nie wiedzą co to sztućce), karaluchy w łazience

    liczne posiłki pozostawiane przez arabów na korytarzach, oraz jak już wspomniałem sikanie arabskich dzieci do basenu bez odzewu ze strony obsługi i ich chamskie zachowanie w trakcie posiłków min. wybieranie jedzenia rękoma, zamaczanie palców w sosach i ich próbowanie a następnie znowu zamaczanie w innym sosie - obrzydlistwo. przepocone arabki kąpiące się w tych ich piżamach wokół których aż woda stawała się mętna. napoje podawane w plastikowych kubkach co jest sprzeczne z ofertą. alkohole rozcięczane i wszystkie smakujące tak samo. Hotel najlepsze lata ma już dawno za sobą. Polaków traktują jak gorszą klasę turystów. Na pierwszym miejscu są araby potem rosjanie którzy wszystko załatwiają krzykiem i wymuszeniem. Aaaa i jeszcze jedno karaluchy pod prysznicem masakra. Jeszcze wiele innych wad a plusów bardzo mało. Nie jestem zbytnio wymagający ale my tam na pewno nie wrócimy i nikomu nie polecimy tego hotelu.

    Opinia dodana: 17 sierpnia 2015
  • 9,1 / 10

    Dagmara
    ""
    Pobyt: Lipiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety animacje, rezydent Bill, barmani, polożenie,
    • Wady malutki minusik za sprzątanie

    Hotel oceniam bardzo dobrze. Praca rezydenta Billa powyżej oczekiwań- bywał w hotelu często i zawsze służył pomocą. Animacje rewelacyjne - zarówno ekipa hotelowa jak i polska sun&fun - Daga, Michalina i Ania - cały dzień byli obecni na basenach i plaży. Jedzenie egzotyczne i nie wszystko było smaczne ale trzeba pamiętac ze to inna kultlura także jedzenia, zawsze bylo pieczywo, mnóstwo sałatek, mięsiwo, frytki, pizza, dużo ciast i tortów także można było dojeść. Jedzenia opór i każdy znalazł coś dla siebie. Centrum handlowe 20 minut spacerkiem wieczorem, czułam sie bezpiecznie a ceny niewysokie. Woda w basenach czysta a aquapark rewelacyjny, mnóstwo zjeżdzalni, dzieciaki zadowolone do granic możliwości. Pracownicy hotelu- recepcja, barmani,, ratownicy bardzo przyjaźnie nastawieni do turystów. Można bylo załatwić dosłownie wszystko. Opór napoi typu cola zmrożonych, oryginalnych, dobre piwo. Jedynie mały minusik za sprzątanie, nie zawsze dokładne ale codzienna wymiana ręczników, papieru, 2 butelki dużej wody - chociaż wychodze z założenia że na wakacjach w pokoju przebywam tylko podczas snu. Ogólnie bardzo polecam i z chęcią wybrałabym sie tam za rok !!!

    Opinia dodana: 13 sierpnia 2015
  • 7,1 / 10

    Kaśka
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2015

    • Zalety aqua park rezydent BILI
    • Wady mała stołówka,brudna łazienka,

    Hotel sam w sobie super. Za mała stołówka w sezonie brak stolików sztućców a o czystość pokoi nie ma kto dbać. Problem z czystymi ręcznikami w pokoju, papierem toaletowym. Nie polecam

    Opinia dodana: 26 lipca 2015
  • 9,3 / 10

    Sylwia
    ""
    Pobyt: Lipiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Aqua Park, położenie hotelu, rezydent S&F BILI
    • Wady Rosjanie

    Byliśmy w tym hotelu w lipcu z biurem Sun&Fun. Biuro bez problemu transfer z jak i do lotniska z polskojęzycznym przedstawicielem. Hotel sam w sobie może i trochę postarzały ale OK, jedzenie - dość duży wybór w restauracji na dole, w górnej restauracji ciszej, spokojniej ale mniejszy wybór, codziennie grill (gołębie, kraby, kiełbaski), przy dużej ilości osób czasem trudno o wolny stolik. Baseny duże, woda do 1,95m na większej części dużego basenu, bar w basenie. Jedna ważna uwaga: ręczniki wydawane na kartę trzeba pilnować, jak ukradną to 15$ a zdarza się to często (nam też zwineli ).Aqua Park świetny, każdy znajdzie tam coś dla siebie i nie jest tłoczno. Morze blisko tylko na długości 300m wgłąb woda poniżej pasa i dalej od brzegu bardzo dużo jeżowców trzeba uważać bo spotkanie z nim jest bardzo bolesne. Animacje wieczorne świetne prowadzone przez Polaków i Rosjan w trzech językach (angielski, rosyjski, polski). Dużym plusem jest także rezydent BILI, który jest pomocny w każdej sprawie (dzięki BILI za wszystko). Obsługa w hotelu jak dla nas była w porządku, za uśmiech potrafili zrobić kwiatki z serwetek na stoliku w jadalni, i ten barman przy basenie the best. Z czystym sumieniem polecamy ten hotel.

    Opinia dodana: 19 lipca 2015
  • 7,3 / 10

    wczasowicze
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety hotel położony przy plaży, duże baseny, aquapark, polskie animacje,
    • Wady podczas pobytu zdarzało się, że z zamkniętych sejfów ginęły pieniądze; arabskie dzieci sikały z brzegu do basenu a obsługa udawała, że nie widzi; notoryczny brak papieru toaletowego w pokojach

    Hotel polecam dla rodzin z dziećmi ze względu na polskie animacje, baseny i aquapark, maluchy na pewno nie będą się nudziły. Fakt, że w dużym basenie woda była non stop czyszczona z marnym rezultatem - na 4 rodziny 6 osób nabawiło się zapalenia ucha ( o czym już była mowa w poprzednich postach). Jeżeli ktoś będzie zainteresowany zwiedzaniem to najlepiej wycieczki kupować na mieście ( połowa ceny oferowanej przez rezydenta). Na snoorkowanie polecam wybrać się z chłopakami z plaży :) Pieniądze lepiej trzymać pochowane poza sejfem, nam zniknęły z zamkniętego i nie byliśmy jedynymi gośćmi, którym się to przytrafiło. Hotel polecam dla ludzi niewymagających, którzy wybierają się do Egiptu aby wypocząć na słoneczku.

    Opinia dodana: 13 lipca 2015
  • 4,4 / 10

    Aleksandra
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Zalety Blisko lotniska
    • Wady Nie zasługuje na tyle gwaiazdek

    Jak lubicie towarzystwo ogromnych rodzin rozwrzeszczanych Arabów to świetnie traficie! Byłam w Egipcie trzeci raz ale takiego bałaganu nie spotkałam. Nie jestem wymagająca ale w Dessole mi się nie podobało.Owszem może obsługa się starała ale przy takiej liczbie turystów w sezonie nie dawali rady. Na stołówce brudno,bałagan,harmider, trudności w znalezieniu stolika. Jedzenie niezbyt,głodna nie chodziłam ale za wszystkim trzeba było wystać, wyprosić w kolejkach, Brak sztućców, szklanek to norma w tym hotelu. Baseny duże, tylko ciągle zamykana jedna część na pół dnia w celu niby sprzątania. Chyba mieli zepsute filtry bo woda miała dziwny kolor i wiele osób narzekało na ból uszy. Pokoje w miarę ale łazienka syfiasta.

    Opinia dodana: 09 lipca 2015
  • 8,6 / 10

    Adrian
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Bardzo blisko od lotniska Krótki transfer Dość liczna i dość pomocna obsługa Duża ilość posiłków Smaczne wyżywienie Pobliski aquapark dla dzieci Przestronne pokoje Atrakcyjna cena imprezy Praktycznie pewna pogoda
    • Wady Hotel nie jest nowy Plaża właściwie odpada- nie jest ani czysta ani bezpieczna a woda bardzo płytka Natarczywi bezczelni \"opiekunowie\" - więlbłądziarze Drinki podawane jednak w plastiku a nie w szkle Egipt - niestety brak poczucia bezpieczeństwa i spokoju Duża ilość ludzi w hotelu , dość sporo tubylców muzułmanów \"Masówka żywieniowa\" ale dość smaczna Wstrętne , rozwodnione lody Złe traktowanie polaków (wymaganie ubioru w knajpie) - dla Rosjan mili i nie wymagają niczego (Rosjanie wchodzą do knajpy w strojach , Polaków wypraszają w takich strojach)

    Byliśmy rodzinnie w tym hotelu w 2015 roku. Hotel jest spory , atrakcyjnie położony tuż nad morzem , duże baseny , dobry wybór wyżywienia, dość przestronne pokoje, oczywiście piękna pogoda. Atutem jest bardzo krótki transfer z lotniska do hotelu - może z pół godziny i jest się na miejscu. Obsługa nastawiona na drobne datki ale uprzejma i stara się być miła i pomocna, nie zawsze im to wychodzi ale jak na taki rejon i kraj - jest OK. Hotel, pokoje, baseny i przede wszystkim pobliski aquapark lata świetności mają już ciut za sobą ale nadal jest to dość dobrze utrzymane miejsce z licznymi atrakcjami. Sądzę że jeżeli ktoś ma odwagę na muzułmański kraj to warto pojechać i wypocząć. Nie ma aury pełnego relaksu i bezpieczeństwa , ale to w końcu Egipt. Uważajcie na krążących wielbłądziarzy którzy są niebezpiecznymi i agresywnymi naciągaczami - cały dzień krążą po plaży i wciskają "gratis" przejażdżki wielbłądem i jest awantura potem.

    Opinia dodana: 05 lipca 2015
1 2 3 4 5 ... 25
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi