8,5 / 10

Bardzo dobry
91%
poleca ten hotel
Sea Beach Resort & Aqua Park
Egipt / Sharm el Sheikh

: /

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 130 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.1
    Hotel

    • 9.6 Basen
    • 8.6 Obsługa
    • 7.3 Rozrywka i animacje
    • 7.4 Sport
    • 8.3 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.9
    Pokoje

    • 8.7 Czystość
    • 8.7 Łazienka
    • 9.2 Wielkość
    • 9.0 Wyposażenie
  • 8.3
    Położenie

    • 7.1 Atrakcje w okolicy
    • 9.0 Ciche i kameralne położenie
    • 9.1 Możliwości komunikacyjne
    • 9.8 Odleglość od plaży
    • 7.3 Restauracje/bary w okolicy
  • 8.4
    Posiłki

    • 9.1 Ilość
    • 8.3 Jakość i smak
    • 8.6 Obsługa/serwis
    • 7.7 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym
  • Rafa koralowa przy brzegu, zalecane obuwie ochronne
  • Mini aqua park z 24 zjeżdżalniami
  • Hotel przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Poznania All Inclusive
    1 400 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Wrocławia All Inclusive
    1 400 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez            
 
  • 5,6 / 10

    Megano
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Kwiecień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Ładne i duże baseny, piękny ogród, fajna szeroka plaża.
    • Wady Straszne łazienki , dziwny zapach w pokoju, stare wyposażenie. Zbyt dużo ruskich turystów.

    Pobyt 8.04 2014 do 15 .04. Był to mój 8 pobyt w Egipcie pierwszy w tym hotelu i napewno ostatni. Cały wystrój hotelu recepcja , restauracja na dole bardzo stare i zniszczone . Jedynie restauracja angielska na górze ma piękny wystrój taras z widokiem na morze i super obsługę. Pierwsze trzy dni jedliśmy posiłki na dole i był to koszmar. Plaga ruskich nienażartych turystów była nie do zniesienia. Kolejki za wszystkim. Brak filiżanek i łyżeczek do cherbaty. Obsługa uwijała sie jak mogła ale bydło ruskie nie pozwalało poczuć się tam komfortowo. Po trzech dniach dojechali kolejni Rosjanie i dużo miejscowych Arabów i wtedy wszystkim Polakom a było nas około 20 osób zmienili restaurację na tą angielską która znajdowała sie na górze. Nie myślałam że w jednym hotelu może być taka różnica jeśli chodzi o jedzenie , wystrój i obsługę. Pełna kultura zero kolejek kelnerzy na 5z plusem. Można było jeść posiłki na tarasie z widokiem na baseny i morze. Spędzaliśmy tam całe wieczory bo Rosjanie nie mieli tam wstępu i można było od nich odpocząć. Ta restauracja jest przy opcji ultra all inclusive ale wykupując w biórze wczasy nie było takiej opcji. Można dokupić to w hotelu 12? za dzień od osoby. Nam się frykło i pobyt zrobił się przyjemniejszy. Plaża szeroka długa piękna ale morze płytkie przez 0,5 km woda po kolana. Rafy brak. Podobno jest w hotelu obok , zejście z pomostu płatne 5$. Ogólnie pobyt udany i adekwatny do ceny 1600 zł. od osoby za tydź. ale nie wrócilibyśmy już do tego hotelu. Więcej info na priv.

    Opinia dodana: 16 kwietnia 2014

  • 3,5 / 10

    Seniorzy
    Seniorzy
    Pobyt: Kwiecień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Ładny basen główny z wysepkami ale nie ogrzewany. Dużo zieleni. Aqua Park - ale to dla dzieci.
    • Wady Totalny brud. Brak pomostu na plaży. Ręczniki - to szmaty. Podział gości na lepszych (Anglicy). Dużo ruskich. Drinki - to pomyje.

    Policzyłam - w Egipcie byłam po raz 17. W tym hotelu po raz 1. Byliśmy (3 osoby dorosłe) na przełomie marca/kwietnia 2014r. Na dzień dobry biuro Sun Fun "oszwabiło" nas na ilości dni tj. - w hotelu byliśmy 26.03 o gdz. 6.OO rano natomiast wymeldowaliśmy się 08 kwietnia o 8. 00 rano. Czyli doba w plecy. Zakwaterowano nas w 2-osobowy pokoju. Monitowaliśmy o łóżko, ręczniki, krzesło itp., pomimo, że nie było zniżek na dostawkę. Pokój świeżo malowany, łazienka - tragedia. Nie wiem co (prawdopodobnie pluskwy) ale coś nas pogryzło. Zatęchła łazienka z biegającymi insektami (mieszkaliśmy na parterze). Proponuję wziąć matę na podłogę do łazienki, wieszaczki na przyssawki i spray na insekty - najlepiej brosa. Pokoje typowo umeblowane ale brud totalny (sprzątanie polegało na rozmazaniu kurzu). Nachalni sprzątający, pomimo pozostawienia codzienne napiwku, prosił o perfumy dla żony lub inne suwieniry. Restauracje: włoska i chińska - to jakiś żart - można było skorzystać 1 raz podczas pobytu. Na piętrze dla elity (czytaj "angoli"), dla reszty ......- restauracja główna. W restauracji kolejki po talerze, miseczki, szklanki, filiżanki, łyżeczek wogóle nie było. Mieszało się nożem lub widelcem (od czasu do czasu były plastikowe). Jak już miałaś wszystko - to nie było gdzie usiąść, bo stoliki załadowane brudnymi naczyniami po poprzednikach. Biegające dzieci po restauracji z jedzeniem w rączkach a potem wycierające o krzesła, stoliki. No i ci "nienażarci turyści" - nabierają kopiaste talerze jedzenia a potem zostawiają na stołach. Ruskich ....jak na Krymie. Oczywiście króluje język rosyjski. Wybraliśmy ten hotel ze względu na bliskość do plaży a przede wszystkim na przystosowanie dla osób niepełnosprawnych. Ale zawiedliśmy się.

    Opinia dodana: 14 kwietnia 2014
  • 8,3 / 10

    MM
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Marzec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety niezwykle pomocna i życzliwa obsługa w recepcji (bezinteresownie) i w restauracji wspaniały aquapark z obsługą bardzo dbającą o bezpieczeństwo urozmaicone posiłki na świeżym powietrzu - taras restauracji na piętrze (wyłącznie Polacy i Włosi)
    • Wady wyjatkowo nachalny sprzątacz mimo, że zostawialiśmy napiwki zatęchła łazienka

    Spędziliśmy w tym hotelu dwa tygodnie udanych wakacji z 4 -latkiem i nastolatką . Z pewnością ogromny wpływ miała na to wymarzona pogoda (28-30 st i słonecznie przez cały pobyt, woda w morzu cieplejsza niż latem w Bałtyku). Hotel jest pieknie położony, ogromnym plusem jest aquapark z podgrzewanymi basenami. Ponadto, pomiędzy budynkami hotelowymi znajduje się basen podgrzewany zimą i nadający się do pływania . Zajęcia sportowe codziennie do wyboru: siatkówka, stretching, aerobik, joga, nauka tańca i inne. Na dzień dobry, bez dodatkowej opłaty menedżer hotelu zmienił nam dwa 2-osobowe pokoje na apartament rodzinny. W recepcji i restauracji i całym hotelu bardzo cierpliwa i życzliwa obsługa. Tylko chłopak sprzatający przy KAŻDYM powrocie do pokoju wyłaniał sie spod schodów, wbijał się do pokoju i nachalnie dopraszał się o wyższe napiwki, a sprzątanie byle jakie i nieustanny deficyt papieru toaletowego, choć faraona nie zaliczyliśmy. W 2. tyg. najazd Rosjan, zachowanie - ,,dawaj, dawaj" przy barze. Dało się odczuć irytację obsługi. W restauracji na piętrze jedzenie urozmaicone, czysto, cicho, bez kolejek, z uwijającymi sie kelnerami. Nie był to mój pierwszy raz w Egipcie:) POLECAM.

    Opinia dodana: 22 marca 2014
  • 8,7 / 10

    Karol
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Marzec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Aquapark,położenie,miła obsługa,dość czysto.
    • Wady Drinki -porażka.Brak free wi-fi .Brak molo.

    Dobry 4-gwiazdkowy hotel dla rodzin z dziećmi, Baseny średnio podgrzewane ale też nie zimne.Obsługa nie najgorsza,choć napiwki oczywiście mile widziane.

    Opinia dodana: 14 marca 2014
  • 5,9 / 10

    Andrzej
    Para
    Pobyt: Luty 2014

    Byliśmy dwa tygodnie w lutym 2014r. Problemy z sejfem-wymieniony po dwóch dniach po kilkakrotnych interwencjach.W czwartym dniu pobytu zmieniono sprzątającego - tragedia. Brak papieru toaletowego.Po interwencji dostaliśmy jedną rolkę na następny dzień z wyciągniętą ręką o zapłatę.Sprzątanie niedokładne sprowadzone tylko do ścielenia łóżka. Przez dwa tygodnie nie odkurzono, nie zamieciono i nie zmyto podłogi.Jadalnia główna zatłoczona. Zakaz stołowania Polakom w jadalni na pierwszym piętrze - tylko dla anglików, niemców i włochów.Powód - za dużo polskich turystów! Przy nalewaniu piwa dostawało się: 1 częsć szklanki piwa dwie piany - tak praktykowano przy plaży.

    Opinia dodana: 26 lutego 2014
  • 6,4 / 10

    Grażyna Groszek
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Luty 2014

    • Zalety Zaletą aqua park
    • Wady Jedzenie nie dla dzieci nieurozmaicone,lodów starcza dla 20 dzieci,animacje po rosyjsku,mini bar,sejf nie działa,zbyt mała jadalnia,brak naczyń

    Byliśmy z wnukami pokój dla 4 osób za mały.7-krotne prośby o naprawę sejfu i lodówki nie dały rezultatu. Lody dzieci dostały 1 raz.Soki rozcieńczone kawa też.Wszystkiego brak w jadalni ciągłe czekanie na naczynia.Odradzam wszystkim nigdy tam nie wrócę

    Opinia dodana: 21 lutego 2014
  • 6,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Robert
    Para
    Pobyt: Styczeń 2014

    • Zalety Bardzo ładny obiekt, piękna zadbana roślinność, aquapark przy hotelu, ładne pokoje, SPA i silownia, ładna duże baseny
    • Wady obsługa w jadalni, barach i w recepcji, brak czystości, miejsc i przygotowani na jadalni, jedzenie w restauracjach chinska i wloska nie maja nic wspólnego z ich pierwowzorem

    Jeśli zapomnimy o braku czystości, chaosie i braku kultury obsługi jadalni oraz niesympatycznej obsłudze na recepcji i we wszystkich barach z napojami oraz nalewaniu do polowy w plastikowe pojemniki o pojemności 150ml. całkiem nieźle. Hotel stosunkowo nowy - ponoć 5 lat choć wygląda na 20 -jak to w krajach arabskich, nikt o nic nie dba. Ładne baseny, zadbane urozmaicone tereny zielone ..... blisko sklepy i inne obiektu użyteczności publicznej ........ W sumie w tej cenie nie jest źle, choć muszę powiedzieć, że następny urlop będzie w innym hotelu.

    Opinia dodana: 09 lutego 2014
  • 6,8 / 10

    Małgorzata
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Styczeń 2014

    • Zalety BLISKO PLAŻA ŁADNY AQUAPARK I POKOJE
    • Wady TRAGICZNE JEDZENIE

    Ogólnie hotel ładny, blisko plaża pokój mieliśmy duży z widokiem na basen i morze bez dawanie pieniędzy obsługa miła, aquapark fajny w sumie nie mielibyśmy zastrzeżeń gdyby nie jedzenie.Nie jesteśmy wymagającymi osobami ale to co było podawane a w sumie od rana do wieczora przez cały tydzień to samo to lekka przesada .Zgadzam sie w 100% z opinią MAXIMA .Czy przyjechalibyśmy do tego hotelu jeszcze raz raczej nie.

    Opinia dodana: 06 lutego 2014

  • 6,7 / 10

    maxim
    Para
    Pobyt: Styczeń 2014

    • Zalety PODGRZEWANY 1 MAŁY BASEN ORAZ CAŁY AQUAPARK. ŁADNE POKOJE BLISKO PLAŻY
    • Wady TRAGICZNE JEDZENIE (ILOŚĆ I JAKOŚĆ) BARDZO SŁABE ALL INCLUSIVE (DODATKOWO PŁATNE LODY, BARDZO SŁABEJ JAKOŚCI ALKOHOLE) PRAKTYCZNIE ZERO ANIMACJI (STYCZEŃ 2014) OGÓLNIE SŁABA ORGANIZACJA W HOTELU.

    Był to mój 4 pobyt w Egipcie i muszę stwierdzić, że hotel wypadł bardzo blado, pomimo tylu dobrych opinii na jego temat. Porównując go do takich hoteli jak AQUA BLUE w Sharmie czy PICK ALBATROS w Hurhadzie o podobnym standardzie 4,5 gwiazdki wypada jako maksymalnie 3 gwiazdkowy hotel. Muszę przyznać, że jeśli chodzi o aquapark, pokoje czy plażę to nie mam zastrzeżeń. Tragedią było jedzenie, a w zasadzie jego brak. Jeśli ktoś jest tzw. mięsożerny to będzie miał dietę w tym hotelu. Ogólnie w hotelu 80% to Rosjanie, 15% Polacy, 5% Włosi i miejscowi. W hotelu wg mnie było maksymalne oblężenie gości, na kolację stało się od 5-10 minut w kolejce, bo nie wpuszczali, gdyż było tyle ludzi. Podchodząc do potraw serwowanych w bufecie w większości nic nie było i trzeba było czekać ok. 5-10minut aż kucharz doniesie kolejną porcję. Największym hitem były frytki, które kucharz przynosił co 10 minut w gramaturze ok. 1kg. Miałem to nieszczęscie często stać w kolejce jako 5-6 osoba i gdy w końcu nadeszła moja chwila... to nie miałem już co nałożyć sobie na talerz. To samo było z mięsem, już nie wspomnę o kulturze niektórych Rosjan, poprostu kto szybszy ten najedzony:) Notorycznie brakowało szklanek, talerzy iiiii łyżeczek. Ogólnie łyżeczek były około 10 szt!!!!!! na ok. 500 gości!!! więc praktycznie przez cały tydzień mieszałem herbatę czy kawę nożem:)Aha nie było ani razu potraw z grilla. Co do animacji to było raz karaoke po rosyjsku, raz fakir, raz kabaret po włosku i tyle, zero dyskoteki. Pogoda super, cały czas słonce, temperatura ok.28-30stopni, wieczorami bluzka z długim rękawem ok. 19-20stopni. Morze jak na Egipt chłodne 21-22 stopnie:) Generalnie oceniając ten hotel to go nie polecam, gdyż w podobnych cenach znajdziemy lepsze hotele, z czystym sumieniem mogę polecić AQUA BLUE w Sharm el Sheikh.

    Opinia dodana: 23 stycznia 2014
  • 7,4 / 10

    BBD
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Grudzień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Aqua park zimą ma podgrzewane baseny, blisko plaża, miła obsługa w recepcji( Naserr zawsze służący pomocą i załatwiający każdą sprawę), w restauracji , w Aqua parku. Dobre animacje, tańsze wycieczki hotelowe niż u rezydentów.
    • Wady Nachalni sprzątacze, bałagan w restauracji w trakcie posiłków, codzienna walka o miejsce w restauracji w porze kolacji ( All inclusive ), kiepskie restauracje włoska i chińska.

    Od 1999 roku wyjeżdżam do Egiptu przynajmniej raz do roku, i po raz pierwszy nie trzeba było się wykłucać o lepszy pokój, ( dwie dorosłe osoby plus trzylatka) dostaliśmy rodzinny z widokiem na morze, obsługa w recepcji bez zarzutu, można wszystko załatwić , grzecznie i bez problemu. Aqua park super zabawa dla dziecka, może zjeżdżać ze wszystkich zjeżdżalni bez ograniczeń. Jestem miłe zaskoczona hotelem.

    Opinia dodana: 10 stycznia 2014
1 2 3 4 5 ... 20
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi