8,2 / 10

Bardzo dobry
89%
poleca ten hotel
Dessole Sea Beach Resort & Aqua Park
Egipt / Sharm el Sheikh

Dessole Sea Beach Resort & Aqua Park

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 235 opinii

Stosunek jakości do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.9
    Hotel

    • 9.2 Basen
    • 8.2 Obsługa
    • 7.2 Rozrywka i animacje
    • 7.2 Sport
    • 8.1 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.4
    Pokoje

    • 8.3 Czystość
    • 8.7 Wielkość
    • 8.6 Wyposażenie
    • 8.0 Łazienka
  • 8.2
    Położenie

    • 7.0 Atrakcje w okolicy
    • 8.7 Ciche i kameralne położenie
    • 8.7 Możliwości komunikacyjne
    • 9.4 Odleglość od plaży
    • 7.2 Restauracje/bary w okolicy
  • 8.0
    Posiłki

    • 8.6 Ilość
    • 8.0 Jakość i smak
    • 8.2 Obsługa/serwis
    • 7.3 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Bezpośrednio przy hotelu, szeroka, piaszczysta plaża.
  • Bogate atrakcje wodne: kompleks basenów z aquaparkiem (26 zjeżdżalni), plac zabaw w wodzie, sztuczna rzeka.
  • Dla dzieci: brodzik, miniaquapark, miniklub.
  • Hotel zlokalizowany w centrum Nabq Bay, 8 km od lotniska.
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Poznania All Inclusive
    2 290 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Warszawy - Chopin All Inclusive
    2 290 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez            
 
  • 7,1 / 10

    Kaśka
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2015

    • Zalety aqua park rezydent BILI
    • Wady mała stołówka,brudna łazienka,

    Hotel sam w sobie super. Za mała stołówka w sezonie brak stolików sztućców a o czystość pokoi nie ma kto dbać. Problem z czystymi ręcznikami w pokoju, papierem toaletowym. Nie polecam

    Opinia dodana: 26 lipca 2015
  • 9,3 / 10

    Sylwia
    ""
    Pobyt: Lipiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Aqua Park, położenie hotelu, rezydent S&F BILI
    • Wady Rosjanie

    Byliśmy w tym hotelu w lipcu z biurem Sun&Fun. Biuro bez problemu transfer z jak i do lotniska z polskojęzycznym przedstawicielem. Hotel sam w sobie może i trochę postarzały ale OK, jedzenie - dość duży wybór w restauracji na dole, w górnej restauracji ciszej, spokojniej ale mniejszy wybór, codziennie grill (gołębie, kraby, kiełbaski), przy dużej ilości osób czasem trudno o wolny stolik. Baseny duże, woda do 1,95m na większej części dużego basenu, bar w basenie. Jedna ważna uwaga: ręczniki wydawane na kartę trzeba pilnować, jak ukradną to 15$ a zdarza się to często (nam też zwineli ).Aqua Park świetny, każdy znajdzie tam coś dla siebie i nie jest tłoczno. Morze blisko tylko na długości 300m wgłąb woda poniżej pasa i dalej od brzegu bardzo dużo jeżowców trzeba uważać bo spotkanie z nim jest bardzo bolesne. Animacje wieczorne świetne prowadzone przez Polaków i Rosjan w trzech językach (angielski, rosyjski, polski). Dużym plusem jest także rezydent BILI, który jest pomocny w każdej sprawie (dzięki BILI za wszystko). Obsługa w hotelu jak dla nas była w porządku, za uśmiech potrafili zrobić kwiatki z serwetek na stoliku w jadalni, i ten barman przy basenie the best. Z czystym sumieniem polecamy ten hotel.

    Opinia dodana: 19 lipca 2015
  • 7,3 / 10

    wczasowicze
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety hotel położony przy plaży, duże baseny, aquapark, polskie animacje,
    • Wady podczas pobytu zdarzało się, że z zamkniętych sejfów ginęły pieniądze; arabskie dzieci sikały z brzegu do basenu a obsługa udawała, że nie widzi; notoryczny brak papieru toaletowego w pokojach

    Hotel polecam dla rodzin z dziećmi ze względu na polskie animacje, baseny i aquapark, maluchy na pewno nie będą się nudziły. Fakt, że w dużym basenie woda była non stop czyszczona z marnym rezultatem - na 4 rodziny 6 osób nabawiło się zapalenia ucha ( o czym już była mowa w poprzednich postach). Jeżeli ktoś będzie zainteresowany zwiedzaniem to najlepiej wycieczki kupować na mieście ( połowa ceny oferowanej przez rezydenta). Na snoorkowanie polecam wybrać się z chłopakami z plaży :) Pieniądze lepiej trzymać pochowane poza sejfem, nam zniknęły z zamkniętego i nie byliśmy jedynymi gośćmi, którym się to przytrafiło. Hotel polecam dla ludzi niewymagających, którzy wybierają się do Egiptu aby wypocząć na słoneczku.

    Opinia dodana: 13 lipca 2015
  • 4,4 / 10

    Aleksandra
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Zalety Blisko lotniska
    • Wady Nie zasługuje na tyle gwaiazdek

    Jak lubicie towarzystwo ogromnych rodzin rozwrzeszczanych Arabów to świetnie traficie! Byłam w Egipcie trzeci raz ale takiego bałaganu nie spotkałam. Nie jestem wymagająca ale w Dessole mi się nie podobało.Owszem może obsługa się starała ale przy takiej liczbie turystów w sezonie nie dawali rady. Na stołówce brudno,bałagan,harmider, trudności w znalezieniu stolika. Jedzenie niezbyt,głodna nie chodziłam ale za wszystkim trzeba było wystać, wyprosić w kolejkach, Brak sztućców, szklanek to norma w tym hotelu. Baseny duże, tylko ciągle zamykana jedna część na pół dnia w celu niby sprzątania. Chyba mieli zepsute filtry bo woda miała dziwny kolor i wiele osób narzekało na ból uszy. Pokoje w miarę ale łazienka syfiasta.

    Opinia dodana: 09 lipca 2015
  • 8,6 / 10

    Adrian
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Bardzo blisko od lotniska Krótki transfer Dość liczna i dość pomocna obsługa Duża ilość posiłków Smaczne wyżywienie Pobliski aquapark dla dzieci Przestronne pokoje Atrakcyjna cena imprezy Praktycznie pewna pogoda
    • Wady Hotel nie jest nowy Plaża właściwie odpada- nie jest ani czysta ani bezpieczna a woda bardzo płytka Natarczywi bezczelni \"opiekunowie\" - więlbłądziarze Drinki podawane jednak w plastiku a nie w szkle Egipt - niestety brak poczucia bezpieczeństwa i spokoju Duża ilość ludzi w hotelu , dość sporo tubylców muzułmanów \"Masówka żywieniowa\" ale dość smaczna Wstrętne , rozwodnione lody Złe traktowanie polaków (wymaganie ubioru w knajpie) - dla Rosjan mili i nie wymagają niczego (Rosjanie wchodzą do knajpy w strojach , Polaków wypraszają w takich strojach)

    Byliśmy rodzinnie w tym hotelu w 2015 roku. Hotel jest spory , atrakcyjnie położony tuż nad morzem , duże baseny , dobry wybór wyżywienia, dość przestronne pokoje, oczywiście piękna pogoda. Atutem jest bardzo krótki transfer z lotniska do hotelu - może z pół godziny i jest się na miejscu. Obsługa nastawiona na drobne datki ale uprzejma i stara się być miła i pomocna, nie zawsze im to wychodzi ale jak na taki rejon i kraj - jest OK. Hotel, pokoje, baseny i przede wszystkim pobliski aquapark lata świetności mają już ciut za sobą ale nadal jest to dość dobrze utrzymane miejsce z licznymi atrakcjami. Sądzę że jeżeli ktoś ma odwagę na muzułmański kraj to warto pojechać i wypocząć. Nie ma aury pełnego relaksu i bezpieczeństwa , ale to w końcu Egipt. Uważajcie na krążących wielbłądziarzy którzy są niebezpiecznymi i agresywnymi naciągaczami - cały dzień krążą po plaży i wciskają "gratis" przejażdżki wielbłądem i jest awantura potem.

    Opinia dodana: 05 lipca 2015
  • 2,1 / 10

    śliwka
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Zalety aqua park
    • Wady brud, syf, jedzenie okropne

    Same wady-byłam już w kilku hotelach w egipcie ,turcji ,tunezji z czymś takim spotkałam się po raz pierwszy! Jedzenie okropne-poza tym do wszystkiego w restauracji można się przykleić-dosłownie ! Trzeba tak że uważać aby się nie poślizgnąć -co uczyniłam nie jednokrotnie ja a moje dziecko się wywróciło, CHLEW to mało powiedziane ! Baseny wiecznie zamkniete z powodu brudnej wody, zjeżdzalnie przy basenie działaja 15-30 min. dziennie -na cały nasz 14 dniowy pobyt chyba 5 razy . wiecznie coś jest zepsute, pokoje fatalne, my zmienialiśmy raz ale byli tacy co dopiero za trzecim razem dostali znośny pokój. Szefostwu tego hotelu nie zależy na opinii turystów (przynajmniej tych z polski) i tak ludzie przyjadą ! taką informację dostałam od naszego rezydenta, potwierdziła ja tak że polska animatorka.Hotel dla ruskich bo im chyba nic nie przeszkadza- omijajcie szerokim łukiem!!!!!!!!!!

    Opinia dodana: 03 lipca 2015
  • 5,7 / 10

    Janusz
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Zalety Aquapark Baseny
    • Wady Czystość Jedzenie

    Plusy: Hotel ładnie rozlokowany na dużej przestrzeni, fajna architektura budynków, sporo zieleni, która jest przycinana i podlewana. Bardzo fajny aquapark i baseny - to najmocniejsza strona hotelu. Woda bardzo czysta - czystość wody sprawdzana. Na basenach ratownicy - niestety czasem bardziej zajęci swoimi telefonami. Rewelacyjny basen ze sztuczną falą. Plaża duża ale z drobnym żwirkiem (gradiacja 1-3mm) a nie piaskiem. Morze bardzo płytkie daleko od lądu - dla dzieci ok. Rafy brak. Minusy: Hotel podniszczony - widać to w każdym miejscu - podmalowane ściany, dodatkowe warstwy tynków, w naszym pokoju urwane drzwi od szafki z lodówką, w pokoju obok oderwana framuga drzwi. Pokoje niezbyt czyste - nie brać pokoi na parterze - odłażąca od wilgoci farba, zmurszały tynk i zapach stęchlizny. W naszym pokoju na cztery gniazdka działające tylko jedno - reszta to "zaślepki". Łazienka - wykończenie marne - fuga grubości pół dłoni zalepiająca płytki, brudna zasłonka prysznicowa, wokół prysznica warstwa brudu. Brudny stolik na balkonie (nie przemyty przez 10 dni pobytu). Brud w restauracjach - nie myte stoliki (tylko przecierane) więc możemy podziwiać odbicia szklanek i talerzy. Brudna podłoga. Jedzenie - na początku pobytu (od 22.06) bardzo słabo, po wykwaterowaniu większości Rosjan (wymiana turnusów) uległo poprawie do średniego. Napoje czasem rozwadniane, podobnie miniaturowe lody składające się głównie ze zmrożonej wody. Przekąski w barach przy basenach i na plaży to głównie frytki i zimne kanapki. Animacje dla dzieci fajne, dla dorosłych głównie po rosyjsku. Pomost w budowie - ma być skończony we wrześniu 2015.

    Opinia dodana: 03 lipca 2015
  • 9,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Tomasz
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Idealny hotel dla rodziny z dziecmi
    • Wady Chcesz ponurkowac na rafie poszukaj innego miejsca bo tutaj rafy niestety brak- jest ale bardzo trudno dostepna

    Po1. Dziekujemy Pani Marysi z Wakacje.pl z biura z Katowic w Carrefour- bylismy kilka razy pytac marudzic wybierac oferte- mogla nas potraktowac jako marudy co pytaja nic nie kupia a jednak wykazala profesjonalizm i wybrala dla nas super miejsce!!! Po2 Hotel jest bardzo przyjemny- pierwszoplanowe rzeczy wszystkie na miejscu itd gorzej jak zerkniemy na zaplecza tam troszke balaganu ale to standard w egipcie Po3- jedzenie- nie rozumie osob ktore marudza ze nie dojadaly itd- jak w domu je sie szynke z pieczywem na sniadanie a tu ma sie 30 dan do wyboru rano na obiad czy kolacje plus mnostwo napojow to nie rozumie gdzie ta monotonia i brak jedzenia?? Pisaliscie o brudnych stolikach- jak sie siada od razu a nie poczeka sie na obsluge to sie nie dziwcie- wystarczy poczekac lub poprosic obsluga zrobi na miejscu wszystko. Jak sie obsluguje 2000 ludzi to ciezko na miejscu miec wszystko warto chwile poczekac i jest czysto Po4- super animatorzy dla doroslych i dla dzieci- nawet jak sa sami rosyjscy animatorzy nie widze problemu przeciez oni rozmawiaja w kilku jezykach dzieci bawia sie razem dorosli rowniez- w sezonie sa polscy animatorzy -Daga Michalina i Ania- oni robia mega robote- warto odwiedzac wieczorne SHOW Po5- dziwne zasady odnosnie basenu "regulamin- plywanie po godzinach na wlasna odpowiedzialnosc" po czym wieczorami koledzy z pbslugi nas ganiali nie respektujac wlasnego regulaminu- wiec plywa sie do 18 plaza tak samo zamykana o 18 - bylo to dla nas dziwne ale podobno to nie nowoscw egpicie Po6- dzieki ze jest tam Bili czyli rezydent S&F - warto pytac go o wszytsko pomaga daje darmowe wejsciowki itd Po7- nie polecam wyjazduna nurkowanie na wyspe Tiran- chyba ze traficie na normalna ekipe instruktorow- jestem nurkiem i widzialem jak traktuje sie amatorow- jak marionetki i glupkow a nie osoby ktore chca czegos sie nauczyc i popatrzec- warto wydac 5 dolarow i 2 pomosty dalej w lewo od hotelu wejsc na pomost i za 1/10 ceny i poplywac na rafie.

    Opinia dodana: 29 czerwca 2015
  • 5,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Aśka
    ""
    Pobyt: Maj 2015

    • Zalety brak
    • Wady jak poniżej

    Pobyt w maju 2015 .Wrażenia ,dopóki nie utopiła się kobieta brak było tzw. ratowników na kompleksie musiało dojść do tragedii , aby ktoś zadbał o nasze bezpieczeństwo. Dwa od znajomych córeczka po prostu zjadła wysypany CHLOR wokół kratek w aqua parku - prostu zapomnieli sprzątnąć. TRAGEDIA ,TOTALNA ZNIECZULICA Z ICH STRONY , I ROBILI WSZYSTKO ABY ZAMATACZYĆ , ZATUSZOWAĆ CAŁĄ SYTUACJE. Ktoś pisał ,że pokoje są kwalifikowane do narodowości i zgadzam się w 100% my dostajemy te z innej półki ,po długich negocjacjach i daniu w łapę dostaliśmy lepszy . Wiadomo każdy ma inne wymagania , ale jeśli jest się już trzeci raz w Egipcie to ma się porównanie . Ja i moja rodzina odradzamy. Acha jeśli chcecie zjeść w kulturalny sposób to zapraszamy do restauracji na górze.

    Opinia dodana: 19 czerwca 2015
  • 6,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Piotr
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Ładnie rozmieszczony układ budynków. Ładny basen. Super aqua park. Typowy hotel dla tych co są z dziećmi. Bardzo dobra opieka rezydenta z Sun&Fun
    • Wady Hotel trochę ugryziony zębem czasu. Jedzenie fatalne typowe dla Egiptu.

    Ogólnie hotel ładny. Sporo miejsca do wypoczynku i spacerów. Bardzo dobra opieka rezydenta z Sun&Fun.

    Opinia dodana: 18 czerwca 2015
1 2 3 4 5 ... 24
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi