8,5 / 10

Bardzo dobry
94%
poleca ten hotel
Sirene Beach
Grecja / Rodos

Sirene Beach: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 47 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.3
    Hotel

    • 8.3 Basen
    • 9.1 Obsługa
    • 7.2 Rozrywka i animacje
    • 5.9 Sport
    • 6.0 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.9
    Pokoje

    • 9.3 Czystość
    • 8.7 Łazienka
    • 8.5 Wielkość
    • 9.0 Wyposażenie
  • 8.4
    Położenie

    • 7.4 Atrakcje w okolicy
    • 8.0 Ciche i kameralne położenie
    • 9.4 Możliwości komunikacyjne
    • 9.5 Odleglość od plaży
    • 7.9 Restauracje/bary w okolicy
  • 9.0
    Posiłki

    • 9.5 Ilość
    • 8.9 Jakość i smak
    • 9.3 Obsługa/serwis
    • 8.4 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Obfite posiłki
  • Świetne mozliwości komunikacyjne
  • Świetna obsługa kelnerska
  • Czyste i przyjemne pokoje
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 959 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Wrocławia All Inclusive
    1 960 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 7,2 / 10

    Ewa
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Wrzesień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, ceniących spokój

    Hotel niewielki, położony blisko plaży przy dość ruchliwej ulicy. Zajmowałam pokój od ulicy (widok piękny na Morze Egejskie) ale za to hałas nieziemski. Coś za coś :) Posiłki w porządku, śniadania codziennie takie same więc po kilku dniach nie chce się na nie wstawać, dlatego wybierałam opcję: ciastko z pomarańczami i czekoladą w barze przy basenie + frappe (z amaretto) ;). Samochód opłaca się wynająć w recepcji. Za Hyundai Atos zapłaciliśmy 40 euro (wynajęty na 12 godzin) plus zalanie baku do pełna. Po objechaniu całej wyspy okazało się, że paliwa spaliło bardzo niewiele - drogi nie są aż takie straszne - polecam wybrać się na wycieczkę w sobotę - wtedy jest mniejszy ruch i na pewno będzie spokojniej. Do Rodos można dostać się autobusem miejskim (koszt 1 euro, bilety w sklepiku przy hotelu) jednakże w określonych godzinach autobus po prostu mija przystanek z hukiem bo jest zapełniony. Tak czy inaczej zawsze trzeba machać ręką - inaczej się nie zatrzyma. Taksówka kosztuje 6 euro, jeśli złapiemy ją "z ulicy" - z tym nie ma najmniejszego problemu. Jeśli zamówimy w recepcji - musimy dopłacić 2 euro. Jeśli pojawią się jakiekolwiek pytania - chętnie odpowiem. :)

    Opinia dodana: 30 września 2013
  • 8,7 / 10

    ciska
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, ceniących spokój

    pokoje sprzątane codziennie,obsługa przemiła,atmosfera rodzinna kameralna,kuchnia bardzo urozmaicona i smaczna,każdy znajdzie coś dla siebie

    Opinia dodana: 17 września 2013
  • 6,8 / 10

    Urszula Giebień

    Pobyt: Grudzień -0001

    Hotel nieduży, czysty. My mieliśmy pokój 203 z dwoma pokojami, każdy pokój miał duży balkon z widokiem na morze i ulicę. Był również aneks kuchenny i łazienka. Pokój oceniam dobrze. Basen nieduży, czysty. Drink bar nieciekawy oraz jedzenie w nim również. Jedynie fajny był barman Samis. Stołówka z widokiem na morze ale jedzenie niestety było niesmaczne. Szczególnie śniadania. Codziennie to samo. Mały wybór. Czasami coś lepszego było na obiad lub kolację. Dużo Niemców. Mało ludzi młodych. 3 razy w tygodniu animacje (karaoka, występ ludowych tancerzy i artysta grecki). Taxi do Rodos 7-9 euro. Na piechotę codziennie to za daleko ok 5km do starego miasta. Wynajęcie samochodu na 3 dni kosztowało nas 70 euro a paliwo 60 euro (zrobiliśmy 460 km) Litr paliwa jest od 1,70 euro za litr. Warto objechać całą wyspę. Nie kupować jakichkolwiek wycieczek od rezydenta. Polecam wyjazd do Turcji na Marmaris katamarangiem. Koszt to 25 euro + 12 euro (taksa). Plaża nie ciekawa, kamienista, duże wiatry. Generalnie hotelu nie polecam, nic się w nim nie dzieje. Dla ludzi, którzy oczekują niewiele.

    Opinia dodana: 14 czerwca 2013

  • 9,0 / 10

    Rys
    Para
    Pobyt: Sierpień 2012

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych, rodzin z dziećmi, nastawionych na zwiedzanie

    Mały,czysty,przyjazny hotel,z super obsługą.Recepcjonista Piter zawsze pomocny.Kelnerki Marta przyjazna.Barmanka Ania i mister Bigos zawsze uśmiechnięci i dbający o gości.Jedzenie smaczne i urozmaicone.Czysto w pokojach i codziennie sprzątane.Blisko do morza i miasta Rodos.Basen przyjazny i oblegany.Animacja ciekawa i 3 razy w ciagu tygodnia.polecam

    Opinia dodana: 06 września 2012
  • 7,0 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Czarek
    Para
    Pobyt: Sierpień 2012

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych, nastawionych na zwiedzanie

    Na początek ocenię hotel,jest to mały hotelik 160 pokoi,czysty ale zaliczylbym go do "ubogich" Pokoje małe sprzątane codziennie,klima owszem ale w nocy zimno,brak regulacji,Posiłki smaczne ale sniadania katastrofa przez cały tydzień to samo nie warto wstawać:)Obiady ok ale jest troszeczkę"walki"o stolik o kotleta:) nie siadać na tarasie gorąco i koty liżą nogi!Kolacje pyszne obsługa część dziewczyn z polski bardzo miła.Opcja allinclusive bardzo słaba w por?wnaniu z egiptem i innymi krajami,Osobiście uważam że osoby stawiajace na aktywny wypoczynek ,zwiedzanie wyspy itd lepiej stołować się w tawernach po drodze,niebo w gębie wszystko świeżutkie czysto! Plaża przy hotelu c?ż brud,pety,pampersy,butelki kamienie i jeszcze raz kamienie buty ochronne obowiązkowe,leźaki 7eur za dzień wszystkie prawie wolne a byłem w sierpniu!szosa w pobliżu raczej nie przeszkadza,lądujące samoloty troszeczkę denerwują "dla dzieci to atrakcja " Lepiej wybrać inna plaże autem na drugą stronę wyspy ok 30 min piasek,piękne zatoki,Warto zobaczyć stary Rodos 8 eur taxi z pod hotelu,nie radzilbym jechać samemu autem,setki ludzi skuter?w extreme:)ale trzeba to zobaczyć .Dolina motyli osobiście uważam ze nie warto tłumy ludzi,męczące,ale jak ktoś chce owszem mozna popatrzeć.Lindos fajna okolica piękne widoki,akropol nie jest wysoko da się wejść:) koszt 5eur osoba.Prasonisi miejsce gdzi łączą się dwa morza egejskie i śródziemne,setki ludzi większość polacy,daleko ok 110 km z hotelu czy warto?raczej tak,pamiętajmy ze te 110 km to nie autostradą tylko wąskimi bardzo krętymi drogami bardzo męczące.Nie byłem na Symi ale warto stateczki odpływają w rodos idziemy do portu i oferty same do nas lecą:)z biurem raczej drogo.auto polecam z recepcji.bezpieczniej,i masz pewność ze to to jeździ,benzyna droga 1,85eur .To na tyle moich spostrzeżeń na email proszę kierować pytania postaram się odpowiedzieć,Miłego wypoczynku na Rodos Pozdrawiam

    Opinia dodana: 21 sierpnia 2012
  • 7,9 / 10

    Marta
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2012

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych, nastawionych na zwiedzanie

    Kelnerują Polki, które zagadują gości :) Na recepcji można poprosić o pokój z widokiem na morze, aczkolwiek wówczas mamy hałas od ulicy. Do plaży dojście przez ulicę. Basen dość mały. Drinki na basenie urozmaicone. Ręczniki wymieniane codziennie. Do Rodos wieczorem najlepiej jechać taksówką - 6 euro. Polecamy club Colorado -fajny zespół na żywo. Wejście 10 euro - drink w cenie. Na recepcji można zamówić skutery i samochody z pobliskiej wypożyczalni - polecamy objazd wyspy we własnym zakresie.

    Opinia dodana: 30 czerwca 2012
  • 9,7 / 10

    RODOS Girl
    Para
    Pobyt: Maj 2012

    • Poleca hotel dla
    • Nastawionych na zwiedzanie, szukających rozrywki, ceniących spokój

    świetne miejsce dla osób szukających spokoju, w hotelu niewiele rodzin z dziećmi (pojedyncze przypadki). Bardzo czysto w pokoju i łazience - codziennie sprzątane. Bardzo miła obsługa. 2 sympatyczne dziewczyny z Polski - jedna przy barze druga w obsłudze restauracji. Bardzo blisko do plaży. Piękny widok na morze. Bardzo blisko do miasta Rodos. Można przejść spacerkiem wzdłuż wybrzeża lub podjechać autobusem w 5 minut. Jedzenie bardzo dobre. Codziennie inne menu- z wyjątkiem śniadań. Każdy znajdzie coś dla siebie. Kuchnia międzynarodowa raz w tygodniu wieczór grecki z tradycyjnymi greckimi potrawami. Ogólnie godny polecenia.

    Opinia dodana: 21 czerwca 2012
  • 9,1 / 10

    adx
    Para
    Pobyt: Lipiec 2012

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Zdecydowanie hotel dla osób chcących wypocząć.

    Opinia dodana: 20 czerwca 2012
  • 8,7 / 10

    Tomasz
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2012

    • Poleca hotel dla
    • Nastawionych na zwiedzanie, ceniących spokój

    Hotel bardzo fajny , kameralny , bardzo dobra obsługa , bardzo dobre posiłki,dogodne połączenie komunikacyjne, gorąco polecam....

    Opinia dodana: 12 czerwca 2012
  • 7,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Edyta

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Byliśmy w hotelu pod koniec września. Wyjazd zaliczamy do udanych:)Pogoda piękna, woda cieplutka.... plaża troszkę kamienista więc polecam wziąć buty do wody... Hotel spokojny, czysty i przyjemny. Z pokoju piękny widok na morze. Obsługa nastawiona bardzo przyjaźnie i otwarcie. Wśród obsługi również urocze Polki, także czuliśmy się jak wśród swoich:)Mały basen, ale my większość czasu spędzaliśmy na plaży tuż po drugiej stronie ulicy, także nie przeszkadzało nam to.... Jedzenie naprawdę dobre, każdy mógł znaleźć coś dla siebie... Przy barze przez cały dzień małe przekąski.... Ogólnie spokojnie, na prawdę można odpocząć... lub pozwiedzać... do miasta Rodos jest kilka przystanków a stamtąd już autobusy do każdego miejsca na wyspie. Rodos piękne miasto, Lindos jeszcze piękniejsze.... Na prawdę warto troszkę pochodzić i pozwiedzać bo jest pięknie. A i oczywiście koniecznie trzeba wybrać się do aquaparku.... wrażenia murowane:D

    Opinia dodana: 11 października 2011
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi