8,5 / 10

Bardzo dobry
90%
poleca ten hotel
Tropicana Azure Club
Egipt / Sharm el Sheikh

: /

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 180 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.2
    Hotel

    • 9.2 Basen
    • 8.7 Obsługa
    • 7.8 Rozrywka i animacje
    • 7.5 Sport
    • 8.2 Udogodnienia dla dzieci
  • 9.1
    Pokoje

    • 9.0 Czystość
    • 9.1 Łazienka
    • 9.3 Wielkość
    • 9.1 Wyposażenie
  • 7.8
    Położenie

    • 7.4 Atrakcje w okolicy
    • 8.3 Ciche i kameralne położenie
    • 8.8 Możliwości komunikacyjne
    • 6.8 Odleglość od plaży
    • 7.7 Restauracje/bary w okolicy
  • 8.9
    Posiłki

    • 9.3 Ilość
    • 9.0 Jakość i smak
    • 8.8 Obsługa/serwis
    • 8.5 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym
  • Około 600 m od prywatnej, piaszczystej plaży z pomostem i dostępem do rafy koralowej
  • Około 9 km od lotniska w Sharm el Sheikh
  • Niewielki aquapark z 2 zjeżdżalniami (dla dzieci od 12 lat)
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Wrocławia All Inclusive
    1 706 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Poznania All Inclusive
    1 706 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez        
 
  • 9,1 / 10

    Monika
    Para
    Pobyt: Marzec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par

    :) pobyt bardzo udany, cena adekwatna, smaczne jedzenie

    Opinia dodana: 04 marca 2014
  • 8,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Lilla
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Styczeń 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety - kameralny; - urokliwy; - zadbany
    • Wady -goście arabscy którzy niszczą dużo jedzenia i pozostawiają totalny\" syf\" co nawet miejscowym kelnerom to przeszkadza

    Hotel można z czystym sumieniem polecić, na pewno tam jeszcze kiedyś wrócimy! Obsługa jest dyskretna, uśmiechnięta, bardzo miła,grzeczna i nie nachalna, podczas całego pobytu nikt nie poprosił o bakszysz. Jedyną wadą są goście na stołówce o innej kulturze (Arabowie) oczywiście ubliżyła bym wszystkim Arabom- nie umiałam sobie wytłumaczyć jak można niszczyć tyle jedzenia.

    Opinia dodana: 11 lutego 2014
  • 8,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Emilia
    Para
    Pobyt: Listopad 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Bardzo dobry hotel, miła atmosfera,udane wakacje.Gorąco polecam.

    Gorąco polecam wyjazd do Jerozolimy i Betlejem, kąpiel w Morzu Martwym.Rezydenci Alfa Star bardzo kompetentni.

    Opinia dodana: 01 grudnia 2013
  • 7,3 / 10

    Zbyszek S
    Para
    Pobyt: Lipiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par

    Pare dodatkowych uwag. W czasie 2 pobytow ani razu nie spotkalem sie z jakolwiek dyskryminacja na rzecz Anglikow. W okolicach basenu bywalem tylko rano i wieczorem. nie liczylem na animacje- to jakas koszmarna instytucja dobra dla przedszkolakow i emerytow uzaleznionych od KO'wca na wczasach z FwP. Bez napiwkow da sie spedzic wczasy. Wystarczy dolar dla boya, ktory zaniosl nam walizki do pokoju. Widoki z pokoju niepotrzebne, spedza sie w nim tylko noce. wymyslne ptaki z recznikow niepotrzebne. We wszystkich barach leja kazdemu tak samo. :-) Po rosyjsku mowi prawie cala obsluga. i powtarzam- po sniadaniu nad morze lub na wycieczke.

    Opinia dodana: 21 lipca 2013
  • 8,8 / 10

    darcik1
    Para
    Pobyt: Lipiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Hotel dość fajny ale wymaga już małego odświeżenia.Obsługa miła ale preferująca angoli ( napiwki).Brak animacji w języku polskim .Jedzenie urozmaicone myślę , że każdy znajdzie coś dla swojego podniebienia.Do plaży pieszo około 10min.przez hotel GRAND AZURE lub Busem ale snurkowanie wśród raf całkowicie nam ten spacerek wynagrodzi.Ogólnie polecam ten hotel.

    Opinia dodana: 11 lipca 2013
  • 9,2 / 10

    Irena Zdrojewska

    Pobyt: Grudzień -0001

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój, rodzin z dziećmi

    Właśnie wróciliśmy z pobytu w "Tropicana Azure Club "Super obsługa ,bardzo miła atmosfera.Wyżywienie świetne dla każdego.Polecam ;-)

    Opinia dodana: 29 kwietnia 2013
  • 9,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Dariusz
    Para
    Pobyt: Grudzień 2012

    • Poleca hotel dla
    • Par, rodzin z dziećmi, aktywnych

    Hotel rewelacja. Świetny basen z podgrzewaną wodą. Jedzenie super. Do plaży jeździ bus co pół godziny, piechotą 5 minut. Plaża piękna z molem około 800 m i widokiem na rafę. Na plaży pyszne przekąski i full drinki. Animatorzy Rosjanie, Ukraińcy i Tunezyjczycy - raczej dla młodzieży. Lokalne biura podróży tanie, polecam E-Sharm i Słoneczny Sharm z polskojęzycznymi przewodnikami.

    Opinia dodana: 29 grudnia 2012
  • 8,6 / 10

    Sanderek
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2012

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, ceniących spokój

    Hotel w pełni zasługuje na egipskie 4*. Niewielki obiekt składa się z kilkunastu dwupiętrowych segmentów. Pokoje na parterze od razu wychodzą na basen lub ścieżki do niego prowadzące. 1 i 2 piętro to pokoje z balkonami z widokiem na basen lub budowę. Stan hotelu oceniam jako bardzo dobry. Goście różnych narodowości. Podczas naszego pobytu hotel okupowali Anglicy oraz Egipcjanie. Anglicy spędzają w tym hotelu coś w rodzaju "Wczasów pod gruszą". Biuro Thomson ma z hotelem podpisaną umowę. Anglicy oraz Egipcjanie to zmora hotelu, wykazują się brakiem dobrego wychowania, hałaśliwi, niemili. Hotel świetnie usytuowany. Na lotnisko dojeżdżamy w ok. 10 min. Naama Bay 20km i Old Market 25km, dostępne busem lub taxi za małe pieniądze w ok. 30 min. Do plaży kawałek pieszo (20 min) przez ulicę i siostrzany hotel Tropicana Grand Azures, dla leniwych kursuje hotelowy bus. Rozkład odjazdów dostępny przy recepcji. Plaża mało ciekawa, piaszczysto żwirowa. Do morza prowadzi pomost, na końcu śliska i kamienista rafa ale rekompensuje wszystkie niedogodności. Piękne widoki, piękne ryby oraz głębokie zejścia na lewo od pomostu. Tuż za bramą hotelu małe sklepiki z pamiątkami, apteka, sklep z papierosami oraz alkoholami. Kilkanaście metrów prawo od hotelu duży nowoczesny market i małe sklepiki, na lewo typowy egipski targ oraz Mc Donalds i KFC . Niedaleko powstaje również Hard Rock Cafe. Obsługa na wysokim poziomie. posługuje się wyłącznie językiem angielskim, niekiedy słychać język rosyjski. W hotelu znajdują się 3 restauracje. Główna z wydzielonym Club Restaurat oraz 2 tematyczne- chińska i włoska. Dużo i smacznie. Basen duży i czysty, choć pod koniec dnia często pływały puste kubki i butelki. Polecam drewniane leżaki z materacami. Ręczniki na basen dostępne od godz 7:30. Animacji brak, czasem animacje dyktowane tylko pod angielską publiczność. Animatorzy tylko anglojęzyczni, dla dzieci mało atrakcji. Pokój świetny, standard mebli, klima cicha, sprawny TV z polską telewizją, lodówka, 2 tel. Generalnie o czystość bardzo dbają!

    Opinia dodana: 15 września 2012
  • 8,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Paweł K
    Para
    Pobyt: Październik 2010

    • Poleca hotel dla
    • Nastawionych na zwiedzanie, ceniących spokój

    Polecam hotel, czysto, jedzenie super, obsługa ok. Do paszportu włożyliśmy 10 $ dzięki czemu dostaliśmy super pokój z widokiem na basen.

    Opinia dodana: 10 września 2012
  • 8,1 / 10

    Slawek
    Para
    Pobyt: Sierpień 2012

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Autor nie dodał opinii tekstowej

    Opinia dodana: 04 września 2012
1 2 3 4 5 ... 26
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi