8,5 / 10

Bardzo dobry
89%
poleca ten hotel
Tropicana Azure Club
Egipt / Sharm el Sheikh

Tropicana Azure Club: basen, otoczenie hotelu

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 263 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.2
    Hotel

    • 9.1 Basen
    • 8.7 Obsługa
    • 7.7 Rozrywka i animacje
    • 7.4 Sport
    • 8.1 Udogodnienia dla dzieci
  • 9.1
    Pokoje

    • 9.0 Czystość
    • 9.1 Łazienka
    • 9.3 Wielkość
    • 9.1 Wyposażenie
  • 7.7
    Położenie

    • 7.3 Atrakcje w okolicy
    • 8.3 Ciche i kameralne położenie
    • 8.7 Możliwości komunikacyjne
    • 6.7 Odleglość od plaży
    • 7.6 Restauracje/bary w okolicy
  • 8.9
    Posiłki

    • 9.3 Ilość
    • 8.9 Jakość i smak
    • 8.8 Obsługa/serwis
    • 8.5 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym
  • Około 600 m od prywatnej, piaszczystej plaży z pomostem i dostępem do rafy koralowej
  • Około 9 km od lotniska w Sharm el Sheikh
  • Niewielki aquapark z 2 zjeżdżalniami (dla dzieci od 12 lat)
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 529 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Warszawy All Inclusive
    1 599 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 3,4 / 10

    Jadwiga
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Październik 2014

    To był mój ósmy pobyt w Egipcie i oceniam go jako najgorszy. Jedyne do czego nie mam zastrzeżeń to pokój. Przestronny, jasny (akurat mój, bo są też z widokiem na ścianę), codziennie sprzątany (jako tako, bo testu białej rękawiczki na pewno by nie przetrwał). Powiedzmy, że to może być. Jeżeli chodzi o restaurację główną, to DRAMAT. Brudne stoły, nie sprzątane brudne naczynia, notoryczny brak sztućców (o małych łyżeczkach w ogóle należy zapomnieć, bo otrzymanie jej graniczy z cudem). Zimne napoje jedynie w plastikowych kubkach (tylko sok "ananasowy" i woda), wino wydzielane. Obsługa brudna, niechlujna i niesympatyczna. Łaskę robią, że są. Jedzenie jak to w Egipcie monotonne i niestety niespecjalnie smaczne. Chyba, że się trafi na czas inspekcji, to wtedy wszystko diametralnie się zmienia - nawet szklanki są!!! Plaża zaniedbana, bo hotel przy którym się bezpośrednio znajduje nieczynny. I na koniec: zatrzęsienie Rosjan i wszystko pod nich, język urzędowy - rosyjski. Innych nacje w znacznej mniejszości. Ogólnie powiem tak, ze gdyby nie miłe towarzystwo, które poznałam i w którym przebywałam niespecjalnie dobrze bym ten wyjazd wspominała. Niestety brud w restauracji przesłania wszystko co dobre i nie jestem w stanie polecić tego hotelu komukolwiek.

    Opinia dodana: 23 października 2014
  • 9,2 / 10

    joanna
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Byłam w tym hotelu już trzeci raz i wybieram się czwarty za miesiąc. Jedzenie rewelacyjne, miła obsługa, czysto i dobre położenie, Turysta czuje się bezpiecznie, nawet z małym dzieckiem.
    • Wady Nic nie przychodzi mi do głowy, najmniej podobał mi się egipski rezydent i nie chodzi mi o wygląd.

    Polecam wszystkim ten hotel, ja jestem jego zwolenniczką. Z rodziną zwracamy uwagę szczególnie na jedzenie, tam jest rewelacyjne i o każdej porze można coś przekąsić. W Egipcie byłam już 12 razy i dlatego mam wyrobiony pogląd na jakość tamtejszych usług. Do tego hotelu można jechać nawet z malutkimi dziecmi. Ochrona pilnuje, żeby nikt nie wszedł do obiektu i żeby nie było niemiłych sytuacji.

    Opinia dodana: 16 października 2014
  • 9,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Katarzyna Pietrzyk
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Pyszne i różnorodne jedzenie spokój czystość

    Bardzo przyjemny hotel, z pięknym i przestronnym basenem. Pyszne i różnorodne jedzenie. Pokoje duże, czyste. Do plaży trzeba zrobić mały spacerek, ale wskazany po obfitych posiłkach.. Świetny HOTEL!!!! polecam

    Opinia dodana: 27 sierpnia 2014
  • 7,6 / 10

    Grzesiek
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Nastawionych na zwiedzanie
    • Zalety Duży basen z wystarczającą ilością leżaków, bardzo przestronne pokoje z dużymi łazienkami, miła obsługa, dobre jedzenie (obiady i kolacje) w restauracji Tropicana i względnie dobre w Chińskiej, kort tenisowy.
    • Wady Mało atrakcji, słaba włoska restauracja, problemy z dostępnością niektórych napojów na barze przy basenie, nie dla tych którzy lubią morze, odległy od centrum rozrywki Nama Bay.

    Animatorzy z Wielkiej Brytani, Egiptu i Rosji zapewniają niezbyt ciekawe i codziennie te same "atrakcje". Miłą odmianą tej monotonii były pierwszorzędne występy fakira. Biorąc pod uwagę, że wśród obcokrajowców Polacy (wyłączając Arabów) byli w większości, brak było animatora z Polski. Załoga choć przemiła, w większości chodzi w brudnych strojach. Trafiliśmy do Tiany akurat w czasie, kiedy było tam bardzo wielu Arabów (po ramadanie mają wolne) i niestety różnice kulturowe są na tyle duże, że pobyt z ich powodu był nieco męczący: są bardzo głośni, wokół siebie zostawiają duży bałagan. Hotel na pewno nie jest dla tych, którzy lubią spędzać czas nad morzem. Jest do niego daleko a droga wymaga przepustek przez kolejny ośrodek. Około 1 km idzie się wodą po kolana, następnie kilkadziesiąt metrów przepięknej rafy i głębia. Na samej plaży wieczne problemy z napojami i marne wyżywienie. Hotel można traktować jako bazę wypadową do wycieczek, pomiędzy którymi można w nim w miarę komfortowo wypocząć.

    Opinia dodana: 21 sierpnia 2014
  • 9,7 / 10

    beti
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Wspaniale zaprojektowany z dużym basenem
    • Wady Plaża nędza trzeba było iść na obcy pomost żeby pooglądać w wodzie rybki gdyż na pomoście przydzielonym naszemu hotelowi była czerwona flaga Animacje takie sobie animatorzy zero zachęty z ich strony do współpracy w zabawach nawet dopołudniowych a byłam w wielu hotelach i można było zaobserwować jak inni się starali oprócz utworu bomba oraz nossa z układem choreograficznym nic więcej to jedyne minusy.

    Hotel z dużym holem w którym można było posiedzieć przy drinku lub napoju. Basen,który jest podzielony skalami ,mostkami , wytyczonymi miejscami na granie w piłkę oraz wieloma miejscami o różnych głębokościach do pływania , dużo leżaków których nie potrzeba rezerwować za każdym razem można było gdzie indziej się opalać posiłki pyszne zawsze można zjeść coś innego ,pyszne zupy , ciepłe pączki pieczone przy turyście typowa kuchnia egipska do oporu ciast i deserów ale jeżeli ktoś się decyduje na wypoczynek w tym kraju to nie ma co wybrzydzać nie znajdziesz tam schabowych ani bigosu,pokoje duże nas było troje mieliśmy pokój na parterze składający się z 2 pomieszczeń dwóch balkonów otrzymaliśmy bez żadnej wkładki w paszport miła obsługa sprzątali codziennie szwankowała nam trochę klimatyzacja ale po 15 minutach przyszło 4 pracowników i naprawiona była natychmiast , myślimy o wypoczynku w tym hotelu w następnym roku Co ciekawe pod czas naszego pobytu w hotelu można stwierdzić było iż najwięcej było polaków z 80% pużniej rosjan , anglików oraz egipcjan

    Opinia dodana: 31 lipca 2014
  • 6,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Magda,Kamil
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Pokoje duże, czyste, łazienka rewelacyjna, wyposażenie super, według mnie brakowało tylko czajnika bezprzewodowego i nie mieliśmy jak gotować wody na mleko dla dziecka 3 letniego, ale daliśmy radę. Jedzenia strasznie dużo, ale bardzo smaczne. Obsługa świetna i miła. Basen hotelowy rewelacyjny codziennie czyszczony. Ogólne wrażenia bardzo dobre. żałuję tylko, że 8 dni a nie dłużej tam byliśmy. Z całą pewnością za rok tam wrócimy.
    • Wady niestety restauracje i bary w okolicy to całkowity ich brak, prócz mc donalda i kfc nie ma nic co by można było zjeść. Atrakcji w okolicy również brak. Miasto brudne ale fajne, żal tylko tych biednych ludzi zwłaszcza malutkich dzieci śpiących na ulicy i proszących o kupno jakiejkolwiek pamiątki. Do plaży strasznie daleko i nie warto, plaża może ładna ale niestety piaszczysto-żwirkowa, bez ochronnych butów z całą pewnością stopy nie obejdą się bez skaleczenia. Natomiast pomost na tej plaży jest dużym plusem. Wadą hotelu jest natomiast całkowity brak rozrywki i animacji. jedynie plusem jest, że przebywając na basenie można posłuchać muzyczki puszczanej przy basenowym barze. Udogodnienia dla dzieci słabe, plac zabaw na zewnątrz hotelu jak i w środku. Natomiast nad basenami i atrakcjami wodnymi dla małych dzieci powinni popracować.

    Ogólne wrażenia bardzo dobre. Z całą pewnością za rok się znów tam wybierzemy lecz zdecydowanie na dłużej. Hotel idealny miejsce również, pogoda pewna więc czego chcieć więcej. Lecieliśmy z Exim Tours i jesteśmy zadowoleni w 100%. Jak najbardziej polecamy.

    Opinia dodana: 07 lipca 2014
  • 3,7 / 10

    osoba prywatna Zdzisław, Barbara
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety zaletą tego hotelu jest ciche kameralne położenie i niestety wiecej zalet ten hotel nie posiada
    • Wady wad jest wiele : kiepskie posiłki zero animacji,rozrywki strasznie daleko do plazy (przejscie przez ulice i przez drugi hotel który ma ogromną powierzchnie) ogólnie procz lezenia na lezaku nie ma co robic Po godzinie 18 zakaz kapieli w basenie oraz pojscia na plaze(hotel przez ktory trzeba przejsc zamka wejscie dla obcych turystów o 18)

    hotel w którym jedynie mozna polezec spokojnie na lezaku lub wykąpac sie w basenie niech nikt tam na nic wiecej nie liczy chyba ze wycieczki fakultatywne ktore urozmaicą pobyt po godzinie 18nzero kapieli w basenie czy pojscie na plaze

    Opinia dodana: 03 lipca 2014
  • 8,2 / 10

    ania
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Duży przestronny

    Bardzo miło spędziłam urlop w tym Hotelu.Jedyny minus to daleko od hotelu plaża.

    Opinia dodana: 25 maja 2014
  • 9,1 / 10

    Monika
    Para
    Pobyt: Marzec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par

    :) pobyt bardzo udany, cena adekwatna, smaczne jedzenie

    Opinia dodana: 04 marca 2014
  • 8,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Lilla
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Styczeń 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety - kameralny; - urokliwy; - zadbany
    • Wady -goście arabscy którzy niszczą dużo jedzenia i pozostawiają totalny\" syf\" co nawet miejscowym kelnerom to przeszkadza

    Hotel można z czystym sumieniem polecić, na pewno tam jeszcze kiedyś wrócimy! Obsługa jest dyskretna, uśmiechnięta, bardzo miła,grzeczna i nie nachalna, podczas całego pobytu nikt nie poprosił o bakszysz. Jedyną wadą są goście na stołówce o innej kulturze (Arabowie) oczywiście ubliżyła bym wszystkim Arabom- nie umiałam sobie wytłumaczyć jak można niszczyć tyle jedzenia.

    Opinia dodana: 11 lutego 2014
1 2 3 4 5 ... 27
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi