8,5 / 10

Bardzo dobry
90%
poleca ten hotel
Tropicana Azure Club
Egipt / Sharm el Sheikh

Tropicana Azure Club: basen, otoczenie hotelu

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 266 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.2
    Hotel

    • 9.1 Basen
    • 8.6 Obsługa
    • 7.7 Rozrywka i animacje
    • 7.4 Sport
    • 8.1 Udogodnienia dla dzieci
  • 9.1
    Pokoje

    • 9.0 Czystość
    • 9.1 Łazienka
    • 9.3 Wielkość
    • 9.1 Wyposażenie
  • 7.7
    Położenie

    • 7.3 Atrakcje w okolicy
    • 8.3 Ciche i kameralne położenie
    • 8.7 Możliwości komunikacyjne
    • 6.7 Odleglość od plaży
    • 7.6 Restauracje/bary w okolicy
  • 8.9
    Posiłki

    • 9.3 Ilość
    • 8.9 Jakość i smak
    • 8.7 Obsługa/serwis
    • 8.5 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym
  • Około 600 m od prywatnej, piaszczystej plaży z pomostem i dostępem do rafy koralowej
  • Około 9 km od lotniska w Sharm el Sheikh
  • Niewielki aquapark z 2 zjeżdżalniami (dla dzieci od 12 lat)
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 519 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Wrocławia All Inclusive
    1 519 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez            
 
  • 8,4 / 10

    Radek N
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Grudzień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Szukających luksusu
    • Zalety Zdecydowanie jedzenie, czystość, przestronne ładnie urządzone pokoje, ładne łazienki, piękny kompleks basenów, zadbany ogród.
    • Wady Druga linia brzegowa

    Witam, byłem w tym hotelu od 1 do 8 listopada 2011 roku z biurem podróży TUI. Na tamten czas tylko TUI oraz Exim Tours posiadały ten hotel w swoim portfolio, a jak wiemy oba biura słyną z jakości co do doboru obiektów. Jako osoba pracująca kiedyś w branży turystycznej (pilot, rezydent) jestem szczególnie wyczulony na udany wypoczynek. Hotel w ogóle mnie nie rozczarował. Czysty, zadbany, ładnie urządzone pokoje z ścianą luksferów pomiędzy łazienką, a pokojem. Piękny basen w ciekawym kształcie z imitacją skał. Bogaty program animacyjny zarówno na terenie hotelu jak i w amfiteatrze, którym dysponuje hotel. Był to mój trzeci pobyt w Egipcie i jedzenie zdecydowanie na plus. Dobre, urozmaicone, zbliżone do europejskiej kuchni. W przerwie między posiłkami na terenie basenu był serwowane hot dogi, hamburgery oraz frytki. Na prawdę można przytyć w ciągu tygodnia bo wszystko było smaczne. Co do opinii na temat odległości od morza, aż chce się śmiać jak ludzie potrafią ubarwiać. Plaża znajduje się przy hotelu należącym do tej samej sieci, a położony jest na przeciwko. Nazywa się Tropicana Grand Azure i nie ma żadnego problemu, aby przejść przez jego teren. Wystarczy wyjść z hotelu, przejść przez ulice i iść wzdłuż hotelu. Cała trasa zajmuje spokojnym spacerkiem jakieś 15 minut i na moje oko jest to w okolicach 800 metrów do 1 km. Nie wspominam tego jako jakieś ciężkiej wędrówki i męczarni, czy cyrków z busami. Wakacje wspominam jako bardzo przyjemnie, pyszne i bez żadnych rozczarowań. Polecam ten hotel wszystkim, którzy cenią sobie standard i jakość za rozsądną cenę.

    Opinia dodana: 16 grudnia 2014
  • 7,9 / 10

    Józef
    Seniorzy
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Byłem z żoną w tym hotelu w maju 2014 r i byliśmy zadowoleni.Odnoszę wrażenie że uwagi Pani Jadwigi ,którymi chce zniechęcić wszystkich do wybrania się do tego hotelu dotyczą jakiegoś innego obiektu,bo podane przez nią informacje o kilometrach dzielących go od plaży nijak sie mają do rzeczywistości.Zresztą jest to jedyna tak krytyczna opinia. Ja ze swej strony polecam ten hotel i rozważam ponowny wyjazd do tego obiektu.

    Opinia dodana: 22 listopada 2014
  • 5,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Dejmon.
    Para
    Pobyt: Listopad 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Smaczne i urozmaicone jedzenie, przestronne pokoje z balkonami, czysto (oczywiście jak na standardy egipskie).
    • Wady Daleko do plaży, obsługa i atrakcje skierowane głównie do Rosjan, akwizytorzy którzy zaczepiają i oferują różnego rodzaju atrakcje (najczęściej \"ekskursije\"), nie podgrzewana woda w basenie, krótko czynne zjeżdżalnie wodne, komary.

    Hotel jest położony w linii prostej ok. kilkuset metrów od morza. Niestety droga do plaży to ok. 7 - 8 kilometrów !!!!, dojazd darmowym busem trwa ok. 15 min, przejście piechotą - ponad godzinę. Nie ma możliwości pójścia krótszą trasą, gdyż przebiega ona przez tereny innych hoteli, które są zamknięte dla "obcych". Trzeba rezerwować miejsce w busie, ale najlepiej przyjść kilkanaście minut przed odjazdem, bo z reguły rezerwacji jest więcej niż miejsc. Hotel składa się z kilkunastu bungalowów oraz budynku głównego z restauracją i recepcją, ustawionych w okrąg, wewnątrz którego znajduje się piękna oaza, czyli rozmieszczone pośród palm baseny i łączące je stylowe mosty. Pokoje stosunkowo czyste, sprzątacz po otrzymaniu 2 dolarów napiwku stara się dużo bardziej :) Wśród gości dominują Rosjanie, im też podporządkowane są wszelkie rozrywki i animacje. Obsługa hotelowa angielsko-rosyjsko języczna - nie ma problemów z dogadaniem się. Jedzenie urozmaicone, mnóstwo mięs (kurczak i wołowina), ryb, owoców morza, warzyw i ciast (słodkich jak diabli). Jedyne zarzuty to mało owoców i nieco monotonne śniadania, ale to chyba kłopot większości hoteli. Okolica hotelu średnia. Co prawda jest parę knajpek, (także Mc Donald, KFC, Hard Rock Cafe) i sklepów, ale ogólnie jest to zadupie. Dookoła sporo terenów w budowie, wygląda to słabo. Uwaga na nieuczciwych sprzedawców, nawet w dużych sklepach potrafią zawyżyć rachunek. Co prawda przyjmują zapłatę w dolarach i euro, ale stosują własne przeliczniki i lepiej mieć ze sobą lokalną walutę. W listopadzie zmrok zapada już ok. 16.30 - warto o tym pamiętać. Ulice nie są najlepiej oświetlone, można się natknąć na kontrole wojskowe (ale ich nie ma się co obawiać) i natarczywych sprzedawców, którzy bardzo się denerwują jeśli nie zamieni się z nimi paru słów. W większości sklepów obowiązują ceny umowne, z reguły cena końcowa jest o wiele niższa od oferowanej na początku, trzeba się targować.

    Opinia dodana: 21 listopada 2014
  • 3,4 / 10

    Jadwiga
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Październik 2014

    To był mój ósmy pobyt w Egipcie i oceniam go jako najgorszy. Jedyne do czego nie mam zastrzeżeń to pokój. Przestronny, jasny (akurat mój, bo są też z widokiem na ścianę), codziennie sprzątany (jako tako, bo testu białej rękawiczki na pewno by nie przetrwał). Powiedzmy, że to może być. Jeżeli chodzi o restaurację główną, to DRAMAT. Brudne stoły, nie sprzątane brudne naczynia, notoryczny brak sztućców (o małych łyżeczkach w ogóle należy zapomnieć, bo otrzymanie jej graniczy z cudem). Zimne napoje jedynie w plastikowych kubkach (tylko sok "ananasowy" i woda), wino wydzielane. Obsługa brudna, niechlujna i niesympatyczna. Łaskę robią, że są. Jedzenie jak to w Egipcie monotonne i niestety niespecjalnie smaczne. Chyba, że się trafi na czas inspekcji, to wtedy wszystko diametralnie się zmienia - nawet szklanki są!!! Plaża zaniedbana, bo hotel przy którym się bezpośrednio znajduje nieczynny. I na koniec: zatrzęsienie Rosjan i wszystko pod nich, język urzędowy - rosyjski. Innych nacje w znacznej mniejszości. Ogólnie powiem tak, ze gdyby nie miłe towarzystwo, które poznałam i w którym przebywałam niespecjalnie dobrze bym ten wyjazd wspominała. Niestety brud w restauracji przesłania wszystko co dobre i nie jestem w stanie polecić tego hotelu komukolwiek.

    Opinia dodana: 23 października 2014
  • 9,2 / 10

    joanna
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Byłam w tym hotelu już trzeci raz i wybieram się czwarty za miesiąc. Jedzenie rewelacyjne, miła obsługa, czysto i dobre położenie, Turysta czuje się bezpiecznie, nawet z małym dzieckiem.
    • Wady Nic nie przychodzi mi do głowy, najmniej podobał mi się egipski rezydent i nie chodzi mi o wygląd.

    Polecam wszystkim ten hotel, ja jestem jego zwolenniczką. Z rodziną zwracamy uwagę szczególnie na jedzenie, tam jest rewelacyjne i o każdej porze można coś przekąsić. W Egipcie byłam już 12 razy i dlatego mam wyrobiony pogląd na jakość tamtejszych usług. Do tego hotelu można jechać nawet z malutkimi dziecmi. Ochrona pilnuje, żeby nikt nie wszedł do obiektu i żeby nie było niemiłych sytuacji.

    Opinia dodana: 16 października 2014
  • 9,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Katarzyna Pietrzyk
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Pyszne i różnorodne jedzenie spokój czystość

    Bardzo przyjemny hotel, z pięknym i przestronnym basenem. Pyszne i różnorodne jedzenie. Pokoje duże, czyste. Do plaży trzeba zrobić mały spacerek, ale wskazany po obfitych posiłkach.. Świetny HOTEL!!!! polecam

    Opinia dodana: 27 sierpnia 2014
  • 7,6 / 10

    Grzesiek
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Nastawionych na zwiedzanie
    • Zalety Duży basen z wystarczającą ilością leżaków, bardzo przestronne pokoje z dużymi łazienkami, miła obsługa, dobre jedzenie (obiady i kolacje) w restauracji Tropicana i względnie dobre w Chińskiej, kort tenisowy.
    • Wady Mało atrakcji, słaba włoska restauracja, problemy z dostępnością niektórych napojów na barze przy basenie, nie dla tych którzy lubią morze, odległy od centrum rozrywki Nama Bay.

    Animatorzy z Wielkiej Brytani, Egiptu i Rosji zapewniają niezbyt ciekawe i codziennie te same "atrakcje". Miłą odmianą tej monotonii były pierwszorzędne występy fakira. Biorąc pod uwagę, że wśród obcokrajowców Polacy (wyłączając Arabów) byli w większości, brak było animatora z Polski. Załoga choć przemiła, w większości chodzi w brudnych strojach. Trafiliśmy do Tiany akurat w czasie, kiedy było tam bardzo wielu Arabów (po ramadanie mają wolne) i niestety różnice kulturowe są na tyle duże, że pobyt z ich powodu był nieco męczący: są bardzo głośni, wokół siebie zostawiają duży bałagan. Hotel na pewno nie jest dla tych, którzy lubią spędzać czas nad morzem. Jest do niego daleko a droga wymaga przepustek przez kolejny ośrodek. Około 1 km idzie się wodą po kolana, następnie kilkadziesiąt metrów przepięknej rafy i głębia. Na samej plaży wieczne problemy z napojami i marne wyżywienie. Hotel można traktować jako bazę wypadową do wycieczek, pomiędzy którymi można w nim w miarę komfortowo wypocząć.

    Opinia dodana: 21 sierpnia 2014
  • 9,7 / 10

    beti
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Wspaniale zaprojektowany z dużym basenem
    • Wady Plaża nędza trzeba było iść na obcy pomost żeby pooglądać w wodzie rybki gdyż na pomoście przydzielonym naszemu hotelowi była czerwona flaga Animacje takie sobie animatorzy zero zachęty z ich strony do współpracy w zabawach nawet dopołudniowych a byłam w wielu hotelach i można było zaobserwować jak inni się starali oprócz utworu bomba oraz nossa z układem choreograficznym nic więcej to jedyne minusy.

    Hotel z dużym holem w którym można było posiedzieć przy drinku lub napoju. Basen,który jest podzielony skalami ,mostkami , wytyczonymi miejscami na granie w piłkę oraz wieloma miejscami o różnych głębokościach do pływania , dużo leżaków których nie potrzeba rezerwować za każdym razem można było gdzie indziej się opalać posiłki pyszne zawsze można zjeść coś innego ,pyszne zupy , ciepłe pączki pieczone przy turyście typowa kuchnia egipska do oporu ciast i deserów ale jeżeli ktoś się decyduje na wypoczynek w tym kraju to nie ma co wybrzydzać nie znajdziesz tam schabowych ani bigosu,pokoje duże nas było troje mieliśmy pokój na parterze składający się z 2 pomieszczeń dwóch balkonów otrzymaliśmy bez żadnej wkładki w paszport miła obsługa sprzątali codziennie szwankowała nam trochę klimatyzacja ale po 15 minutach przyszło 4 pracowników i naprawiona była natychmiast , myślimy o wypoczynku w tym hotelu w następnym roku Co ciekawe pod czas naszego pobytu w hotelu można stwierdzić było iż najwięcej było polaków z 80% pużniej rosjan , anglików oraz egipcjan

    Opinia dodana: 31 lipca 2014
  • 6,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Magda,Kamil
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Pokoje duże, czyste, łazienka rewelacyjna, wyposażenie super, według mnie brakowało tylko czajnika bezprzewodowego i nie mieliśmy jak gotować wody na mleko dla dziecka 3 letniego, ale daliśmy radę. Jedzenia strasznie dużo, ale bardzo smaczne. Obsługa świetna i miła. Basen hotelowy rewelacyjny codziennie czyszczony. Ogólne wrażenia bardzo dobre. żałuję tylko, że 8 dni a nie dłużej tam byliśmy. Z całą pewnością za rok tam wrócimy.
    • Wady niestety restauracje i bary w okolicy to całkowity ich brak, prócz mc donalda i kfc nie ma nic co by można było zjeść. Atrakcji w okolicy również brak. Miasto brudne ale fajne, żal tylko tych biednych ludzi zwłaszcza malutkich dzieci śpiących na ulicy i proszących o kupno jakiejkolwiek pamiątki. Do plaży strasznie daleko i nie warto, plaża może ładna ale niestety piaszczysto-żwirkowa, bez ochronnych butów z całą pewnością stopy nie obejdą się bez skaleczenia. Natomiast pomost na tej plaży jest dużym plusem. Wadą hotelu jest natomiast całkowity brak rozrywki i animacji. jedynie plusem jest, że przebywając na basenie można posłuchać muzyczki puszczanej przy basenowym barze. Udogodnienia dla dzieci słabe, plac zabaw na zewnątrz hotelu jak i w środku. Natomiast nad basenami i atrakcjami wodnymi dla małych dzieci powinni popracować.

    Ogólne wrażenia bardzo dobre. Z całą pewnością za rok się znów tam wybierzemy lecz zdecydowanie na dłużej. Hotel idealny miejsce również, pogoda pewna więc czego chcieć więcej. Lecieliśmy z Exim Tours i jesteśmy zadowoleni w 100%. Jak najbardziej polecamy.

    Opinia dodana: 07 lipca 2014
  • 3,7 / 10

    osoba prywatna Zdzisław, Barbara
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety zaletą tego hotelu jest ciche kameralne położenie i niestety wiecej zalet ten hotel nie posiada
    • Wady wad jest wiele : kiepskie posiłki zero animacji,rozrywki strasznie daleko do plazy (przejscie przez ulice i przez drugi hotel który ma ogromną powierzchnie) ogólnie procz lezenia na lezaku nie ma co robic Po godzinie 18 zakaz kapieli w basenie oraz pojscia na plaze(hotel przez ktory trzeba przejsc zamka wejscie dla obcych turystów o 18)

    hotel w którym jedynie mozna polezec spokojnie na lezaku lub wykąpac sie w basenie niech nikt tam na nic wiecej nie liczy chyba ze wycieczki fakultatywne ktore urozmaicą pobyt po godzinie 18nzero kapieli w basenie czy pojscie na plaze

    Opinia dodana: 03 lipca 2014
1 2 3 4 5 ... 28
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi