O firmie

Kim jesteśmy?

Wakacje.pl to flagowa marka należąca do największego multiagenta na polskim rynku turystycznym - spółki Wakacje.pl S.A.., a zarazem pierwszy portal turystyczny w kraju i dynamicznie rozwijająca się sieć stacjonarnych salonów sprzedaży. Od 16 lat z powodzeniem pracujemy na miano lidera rynku turystycznych usług internetowych, zyskując zaufanie setek tysięcy Klientów i ponad 100 organizatorów turystyki, w tym wiodących biur podróży w kraju i za granicą.

Jesteśmy członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz licencjonowanym agentem IATA. Wszyscy współpracujący z nami Organizatorzy posiadają niezbędne dla prowadzenia działalności turystycznej zezwolenia i gwarancje ubezpieczeniowe. Posiadamy certyfikat Rzetelna Firma, zostaliśmy również wyróżnieni Złotym Medalem w ogólnopolskim plebiscycie Laur Konsumenta 2015.

Na wakacje wybrało się z nami już ponad 500 000 Klientów, którym oferujemy zarówno oferty wyjazdowe i bilety lotnicze, nowoczesne rozwiązania ofertowe, a także bazę opinii o hotelach i kierunkach oraz największe forum turystyczne w Polsce.

Co nas wyróżnia?
  • Aktualna oferta wycieczek, oparta na najnowszych technologiach.
  • Okazałe portfolio produktowe ponad 100 biur podróży.
  • Rzetelne statystyki prezentujące aktualne trendy na rynku turystyki wyjazdowej.
  • Największe forum turystyczne oraz baza opinii o hotelach i destynacjach.
  • Nowoczesne rozwiązania ułatwiające zakup oferty.
  • Wykwalifikowany zespół konsultantów, dostępnych przez 7 dni w tygodniu.
  • Ponad 80 salonów sprzedaży w całym kraju.
  • Jesteśmy najdłużej działającą firmą w turystyce internetowej - to z naszych doświadczeń korzystają młodsi konkurenci.
Solidny partner w biznesie

Od początku istnienia Wakacje.pl były wielokrotnie nagradzane przez renomowane biura turystyczne, m.in. za najbardziej dynamiczny wzrost sprzedaży ofert turystycznych oraz za wyjątkowo wysoką jakość oferowanych usług, zyskując tytuł Agenta Prestiżowego.

Dzięki pozycji lidera na rynku multiagentów turystycznych zabieramy głos jako ekspert rynkowy, komentujemy trendy i prezentujemy rzetelne statystyki. Jesteśmy cytowani w największych tytułach i czasopismach w Polsce, w prasie branżowej i na portalach internetowych.