planuje wyjazd do chorwacji w sierpniu, byłam tam 7 lat temu koło trogiru tym razem mysle o jakims innym miejscu. jade zchłopakiem i jeszce jedna para znajomych, szukamy jakiegos fajnego apartamentu z tarasem tylko nie wiem jaki region,chcielibysmy zeby było gdzie wyjsc i zjesc ale przy okazji ładne widoczki, słyszałam ze makarska jest fjan i wyspa Pag, a co z Korcula i Hvar, prosze o radei jakies na miary. pozdrwaim
Ogłoszenie
Przerwany
Nie masz jeszcze żadnego powiadomienia.
chorwacja- gdzie?
Przerwany
X
-
W pięknej Chorwacji byłem 3 razy i zdecydowanie polecam miasteczko najpiękniejsze na świecie - Rovinji ( mini Wenecja super uliczki - coś w rodzju Trogiru tylko jeszcze ładniej. Ja w tynm roku lecę do Egiptu choć tak naprawdę cały czas myślę o Chorwacji ( ale niestety hotel 4* z basenem w Chorwacji dla 3 osobowej rodziny dużo więcej kosztuje) Pozdrawiam
-
~kermit napisał(a):
> planuje wyjazd do chorwacji w sierpniu, byłam tam 7 lat temu
> koło trogiru tym razem mysle o jakims innym miejscu.
> jade zchłopakiem i jeszce jedna para znajomych, szukamy
> jakiegos fajnego apartamentu z tarasem tylko nie wiem jaki
> region,chcielibysmy zeby było gdzie wyjsc i zjesc ale przy
> okazji ładne widoczki, słyszałam ze makarska jest fjan i wyspa
> Pag, a co z Korcula i Hvar, prosze o radei jakies na miary.
> pozdrwaim
Nie, Rovini jest fajne ale to Istria. Prawdziwa Chorwacja to Dalmacja. Jeśli szukasz pieknych widoków dzikich zatoczek i ...pogody. To tylko południe ja proponuje Brele na rivierze makarskiej ale jak chcesz jechać dalej to trpanji lub orebić na Peljesacu pozdr
Komentarz
-
~kermit napisał(a):
> pozdrwaim
Wybrzeże dalmatyńskie jest godne uwagi.
Komentarz
-
~kermit napisał(a):
> pozdrwaim
Makarska Riwiera jest bardzo piękna, ale w sierpniu jest tam fatalny tłok. Jeśli Ci to nie przeszkadza, to polecam. Cudowne krajobrazy, góry schodzą prawie do morza, bujna roślinność. Wszystkie na ogół miejscowości są tam bardzo ładne - ja polecam np. Tucepi, Makarską, Brelę. Wyspy Hvar i Korcula oczywiscie też są cudne. No i w sezonie mogą być kolejki do promu. Co do wyspy Pag - ma ona swoich zwolenników, ale niektórych bardzo rozczarowuje; krajobraz nie jest tam typowo "chorwacki" tzn. jest dość księżycowy - mało zieleni i kamulce. Mój znajomy tam był, ale mu się nie podobało. Osobiście tam nie byłam. Jej ogromną zaletą jest to, że dostaniecie się tam bez promu, po moście.
Komentarz
-
~kermit napisał(a):
> pozdrwaim
Nie polecam Zlatni Rat,ktory jest przereklamowany,drogo w stosunku do reklamowanego standardu.
A sama plaza? Kamyczki,ciasno itd.
Owszem jeden dzien,ale nie cale tygodnie.
Na pewno beda inne opinie, moja jest oparta na porownaniu do innych piekniejszych miejsc.Mieszkalem w hotelu Riu Borak w sasiedztwie plazy
Zlatni Rat. Razem z zaprzyjaznionym Wlochem,/ktorych jest tu bardzo duzo /rozczarowanie topilismy popijajac wspaniale czerwone wino Dingac.
Wyjatkowo dobre! Nowa znajomosc i wspolne niezadowolenie z wybranego miejsca
popchnely nas aby zorganizowac wycieczke wybrzezem.
Zrobilismy sobie przejazd samochodem od Splitu do Dubrovnika. Warto,
poniewaz wybrzeze jest malownicze,mrwes
Komentarz
-
JESLI Omnie chodzi to byłem w kilku miejscach w chorwacji!!!!!np.na pag .HVar to bardzo faja wyspa jakby niebylo najsloneczniejsza,jest gdzie pochodzic duzo restauracji i barow,jest co pozwiedzac ,jak juz jestes na hvarze to mozes zpozwiedac inne zakatki wyspy!!!!!!!!!
Komentarz
Komentarz