Witam! wybiera się ktoś na Cypr 18.05 z Wawki?
Ogłoszenie
Przerwany
Nie masz jeszcze żadnego powiadomienia.
kto na Cypr 18.05?
Przerwany
X
-
witaj
co prawda już wróciłem, ale mogę co nieco opowiedzieć o Cyprze ...
Leciałem liniami cypryjskimi "eurocypria" - kapitalni piloci - start i lądowanie "jak w windzie" ...
lotnisko Larnaka, potem taxi do Pafos, hotel St. George - wreszcie łóżeczko ...
Wypożyczyłem autko "suzuki Jimny" - 5 dni - 90 euro + paliwo we własnym zakresie - tańsze niż u nas ...
Wyżywienie w hotelu, ale jak ktoś woli sam wybierać czas posiłku - jest kilka "restauracji" itp ...
np. - świetny "bar and restaurant" jest naprzeciwko hotelu "Laura" w Pafos - Costarica - całodzienne wyżywienie kosztuje od 15 euro wzwyż - zależy co lubisz, piwo od 2 euro - oczywiście jest kilka telewizorów - relacje na żywo z ligi angielskiej, niemieckiej itp. - generalnie anglików jest dużo ...
rozpisałem się o tym barze, bo był najbliżej hotelu gdzie mieszkałem - co ciekawe na sporym zapleczu
mają też pokoje i apartamenty do wynajęcia - nie oglądałem więc nie piszę jak wyglądają ...
W ciągu pięciu dni będąc w posiadaniu autka - przejechałem jakieś 750 km, w sumie "prawie" całą wyspę ...
Miejsc do zwiedzania, obejrzenia jest mnóstwo - przypuszczam, że 2 miesiące mogą nie wystarczyć ...
Najpiękniejsza plaża w okolicy to z pewnością "Coral Bay" , jest tam "normalny" piasek, co w tej części Cypru
nieczęsto występuje - przeważnie plaże są kamieniste /ostre kamienie/ lub "skałki" ...
... może na razie wystarczy ...
będziesz mieć pytania - pisz ...
robishon
Komentarz
Komentarz