Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, przeczytaj
regulamin nowego forum. Jeśli chcesz korzystać w pełni z wszystkich funkcjonalności na forum, załóż nowe konto.
bylem w coral beach w Sharjah i codziennie dojezdzalem do Dubaju ale po 3 dnaich mialem dosyc. tam jest dosc nudno. na poczatku robi wrazenie ale potem masz dosyc. poza tym nie ma tam niczego do zwiedzania.
Ja byłem w kwietniu w hotelu Mövenpick Jumeirah Beach . Hotel ma 5 * i jest świetnie położony.
Hotel jest nowy, otwarty w tym roku. Pogoda bardzo dobra. Ciepło. Jedyne czego mi brakowało to piwka do obiadu. Da sie jednak przeżyć.
Wyjazd i wize załatwiałme prze biuro w ciągu 3 dni. Bez problemu.
O Leszek ja właśnie czaję się na ten hotelik. Tylko jeszcze termin urlopu się waha.
A powiedz mi jak z wizą, bo ja tu pytałam w jednym biurze i jakaś nieogarnięta babka kazała mi samej załatwić w ambasadzie. Możesz mi podac namiar gdzie kupowałeś i za ile tą wizę?
Bylam w Emiratach w marcu tego roku, przez 2 tygodnie pogodna byla taka sama, bez skokow temperatury. Z rana byly 20 - 22`C po godz 12.00 dochodzilo do 26`C. Lekki wiaterek, wieczory cieple. Ani razu nie zalozylam swetra z dlugim rekawem.
Po raz kolejny wrocilam z Emiratow 2 tygodnie temu. Spedzilam tam miesiac, na poczatku pazdziernika bylo 45 stopni, pod koniec mojego pobytu bylo "czym oddychac" jakies 36 stopni. Teraz temperatura minimalnie spada.
Dzis bylo 30`C, z rana okolo 24`C. Chlodniej nie bedzie
Co do wizy to jesli leci Pani na wakacje z biurem podrozy to ich obowiazkiem jest zalatwic wize. Jesli organizuje Pani sobie wyjazd (tak jak ja) to o wize nalezy ubiegac sie samemu. Nie w ambasadzie !
Jesli ma Pani jakies pytania, prosze smialo pisac.
Pozdrawiam
alkap
Wyjazd kupiłem u posrednika w Polsce w biurze koko travel.
Tak jak pisze stokrotka oni wszytsko załatwili w ciągu 3 dni.
Jeśli dobrze pamietam płaciłem ok 100 euro.
Komentarz