Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Nie polecam nikomu biura. Dostaliśmy inny pokój niz wykupiony, dodatkowo kontakt z rezydentami jest praktycznie niemożliwy. Reklamacja została odrzucona, mimo iż po zgłoszeniu problemu jeszcze podczas pobytu dostaliśmy maila z biura, iż faktycznie mamy niewłaściwy pokój i rezydent ma pomóc w przeniesieniu do zakupionego. Biuro podaje błędne informacje w swoich ofertach, wiele z nich nie jest prawdziwe. Jest to biuro, na które jest najwięcej skarg i reklamacji. Pierwszy i ostatni raz.
Najbardziej lekceważące klienta biuro jakie znam. Niedociągnięcia mogą zdarzyć się każdemu, ale sposób reakcji dopiero świadczy o poziomie usług. W tym wypadku żenująca postawa obsługi.
Coral Travel szczerze odradzam, rezerwacja zrobiona 8 miesięcy wcześniej, tydzień przed wylotem zmiana terminu o 4 dni i do tego zmiana lotniska i propozycja Pani- albo sie Pani zgadza, albo do widzenia, prośba o propozycję w podobnym terminie innego wyjazdu, oczywiście może być ale koszt o 20 tysięcy większy. Lot w samolocie który był tak brudny, że dawno takiego syfu nie widziała, fotele nie działające, - przy 12 godziach lotu, brak zamówionych posiłków, obecnie reklamaja bez podstawna nigdy w
Moje doświadczenia z biurem Coral Travel do lipca były dobre, czar prysł po pobycie na Korfu. Odradzam pobyt ze względu na rezydenkte , która błednie wpisała na tablicy godziny transferów dotyczących wylotów, a co za tym idzie nie odebrano nas na lotnisko w drodze powrotnej.Od tamtej pory walczę o zwrot za taksówke ale dział reklamacji to jakaś kpina w ogóle nie interesuje ich Klient ale piszą za to formułke odmowną, sa niedbali ,nie czytaja tresci reklamacji
Biuro Coral Travel -wywiązało się super.Byłam listopad -grudzień 2022 w Egipcie Lot jak na bilecie-powrót też.Nie mam żadnych zastrzeżeń do biura,jestem bardzo zadowolona.Mieszkałam w hotelu Desert Rose Resort super tak jak w ofercie. Wszyscy w hotelu bardzo mili i bardzo pomocni.Rezydent Mohamed Aboulfatoh Ahmed Diab ładnie mówił po polsku zawsze mogliśmy liczyć na pomóc .Wycieczki super zorganizowane. Luksor Hurghada oglądanie rafy koralowej.Dziękuję Mohamed Ragab, Merna Walid
Z coral'em byliśmy pierwszy raz w Egipcie. Brak polskiej obsługi na miejscu. Rezydent to tak jakby go w ogóle nie było. Na spotkaniu w hotelu nawet się nie orientował co gdzie i kiedy, a na zadawane pytania nie potrafił odpowiedzieć. Minus duży za wyjazd z hotelu na lotnisko przed śniadaniem ponieważ po drodze obowiązkowo trzeba zatrzymać się w zaprzyjaźnionym sklepie na zakupy.
Najgorsze biuro, dramat! Podejście do człowieka pozostawia wiele do życzenia, organizacja dno. Nastawienie tylko na sprzedaż a ceny bardzo wysokie, ogromna marża dla biura, które tylko żeruje na klientach nie zapewniając w zamian nawet najniższego standardu. NIE POLECAM!!!
Organizacja w miarę ok natomiast wycieczka dodatkowa jak i opieka rezydenta podczas całego pobytu dno totalne. Rezydent się upił i musieliśmy sami organizować powrot do hotelu. W dniu wyjazdu nikt nie sprawdził czy wszyscy są w autokarze tylko autokar odjechał. Brak rezydenta przy wymeldowaniu itd. Nie polecam. Brak odpowiedzi na reklamację mimo 60 dni.
Nie polecam. Wszystko dobrze jeśli niczego się nie potrzebuje od biura, czy rezydenta. W przypadku kłopotów, czy pomocy zapomnijcie.
Firma CT sprzedaje oferty , nie informując klientów polskich , o hotelach typowo obleganych w 90% przez rosjan , średnia to przyjemność spędzać wakacje w takim towarzystwie za własne pieniądze , liczy się tylko kasa ?! unikajcie wszystkie hotele grupy M.C w Turcji ,brud , smród i ubóstwo .
Dotarliśmy do hotelu, hotel śmierdzący, posiłki nie do zjedzenia, praktyczny brak drink baru. Zgłoszenie do rezydenta -powiedział że tak jakby to nie jego sprawa, przyjechał do naszego hotelu tylko po to żeby sprzedać wycieczki i wyjść. Zero chęci pomocy po stronie biura podróży. Walczę z nimi już 60 dzień w sprawie reklamacji. Nie polecam i radzę uważać
Kontakt z biurem coral travel ogólnie dobry. Na początku zakup wycieczki, dojazd przebiegł sprawnie. Jednak gdy dojechaliśmy na miejsce okazało się, że nie ma dla nas pokoi. Znajomi dostali 'pokój' na jedną noc w kantorku w holu. My natomiast z jeszcze jedną parą dostaliśmy jeden pokój 4-osb. Oczywiście po wróceniu do Polski złożyłam reklamację. Do te pory nie ma odpowiedzi. Upominałam się, jednak jestem cały czas olewana. Dostaję informację, że moja reklamacja jest w trakcie rozpatrywania.
najgorsze biuro jak można to nazwać biurem a nie bałaganem. Wybiera się najwyższy standard a dostaje się średni i wciskają ze to tak jest. Oferują brudne pokoje i drugiej kategorii hotel. Brak komunikacji i beznadziejni rezydenci. nie są otwarci do klienta i traktują go niepoważnie i nie uznają reklamacji. Po wyjeździe brak komunikacji z organizatorem zagranicą jak i w Polsce.
Wykupiłam u rezydenta w Side wycieczkę dżipami .Została odwołana z powodu zbyt małej ilości uczestników.Nie dostałam zwrotu pieniędzy za wycieczkę .Opłacilam hamam ale nie przyjechał kierowca ,więc nie pojechałam do hamamu.Rezedent opukujący się naszą grupą wyjechał poprzedniego dnia do Polski nie zostawiając numeru następcy. Nie mogę się skontaktować z nr z infolinii., ponieważ nikt nie odpowiada Super biuro😖
To jakaś pomyłka. Na 2 dni przed wylotem dowiadujemy się że hotel za który zapłaciliśmy jest nie dostępny. Zaproponowano inny w podobnej klasie. Zgodziliśmy się . Rano dzień przed wylotem podpisaliśmy umowę dostaliśmy vouchery a po kolejnej godzinie telefon że tego hotelu też nie ma.....i możemy zmienić na już sporo słabszy hotel w gorszym miejscu położony i ogólnie tańszy w ofercie ale uwaga ze żwrotem 450 zł . W ofercie był tańszy dużo więcej. A jak nam się nie podoba to mogą zwrócić kasę.
Biuro podróży z którego pierwszy raz korzystaliśmy. Po powrocie została złożona reklamacja na warunki panujące w pokoju i ogólnie w hotelu. Po TRZECH miesiącach kiedy już się upomniałam o to została rozpatrzona negatywnie tłumacząc się że podpisałam umowę, zapoznałam się z warunkami a za sam hotel na miejscu organizator nie bierze odpowiedzialności. Załamałam się. To były najgorsze wakacje które do tej pory były za granicą z biurem podróży Coral Travel pierwszy raz.Strata kasy i straty moralne!!
Szczerze odradzam. Biuro podróży wysłało nas do hotelu gdzie odbywał się remont 9 budynków w samym środku obiektu. Przez 7 dni „wypoczywalismy” przy dźwiękach szlifierek, młotków oraz ogólnym bałaganie odpadów poremontowych. Biuro podróży nie uznało reklamacji ponieważ hotel zapewnił iż były to jedynie prace naprawcze na jednym budynku. Czujemy się oszukani i zlekceważeni przez biuro podróży!
Oferta kupiona w lokalnym biurze podróży - wybór padł na wyjazd z firmą Coral travel. Rezydentka p.Anastazja zupełnie bez kontaktu, pracowała chyba za karę, spotkanie z nią trwało 20 minut i nie przekazała żadnych istotnych informacji. Podała nr tel. do siebie którego niestety nie odbierała. Mieliśmy poważny problem z transferem na lotnisko i musieliśmy radzić sobie sami. Mimo sms-owej prośby o kontakt nie oddzwoniła.Reklamacja złożona w Coral travel-brak odpowiedzi ponad 30 dni. Nigdy więcej!
Oferta była niezgodna z rzeczywistością, mimo wybrania oferty standardowej dostaliśmy pokoj który przypominał standard ekonomiczny. Kilka elementów w pokoju było zepsutych i mimo wielokrotnych próśb nie zostały naprawione. Mimo złożonej reklamacji ponad 2 miesiące temu, do tej pory nie dostałam informacji zwrotnej a na infolinii corala jestem zbywana za każdym razem słowami: robimy wszystko co w naszej mocy żeby otrzymała Pani odpowiedz na reklamacje najszybciej jak jest to możliwe.
Wycieczke kupilam przez posrednika fly.pl nie zdajqc sobie sprawy, ze organizatorem jest coral travel. To drugi raz jak podrozuje z ta firma i ostatni. Fatalna obsluga rezydentow na miejscu- tutaj mowa o Egipcie. Dwa razy zaginal mi bagaz, dwa razy wszystko musialam zalatwiac sama. Ostatni wyjazd zmyszona bylam zakonczyc wczesniej. Rezydent w Egipcie nakazal mi platnosc gotowka w kwocie 300$ za osobe na co nigdy nie otrzymalam rachunku. Jak nie mowisz po angielsku, nikt ci nie pomoze w problemie