Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Jestem zawiedziony ze ITAKA oszczedzila na posilkach w samolocie przez 5,5h. Rok tremu lecialem ze SCANholiday NA gRAN cANARIE - posilek byl wliczony
Rezydentka pani Joanna "opiekujaca" sie naszym hotelem w Turcji "Hotel Joy Pegasos Planet Resort/Royal Incekum wykazala sie jak na obecne czasy niezwyklym i niespotykanym juz w dzisiejszych czasach zachowaniem wobec swoich "klientow" - turystow. Pani rezydentka byla osoba bardzo niekulturalna nawet hamska!!! nie traktowala turystow w sposob partnerski, odrzucala telefony , przekazywala informacje turystom ze przeciez ona nie musi z nimi rozmawiac. Zastanawiam sie jak firma moze pozwoilc sobie na zatrudnianie takiej osoby.
Jeśli chodzi o biuro podróży Itaka to NIE POLECAM!!!! Z Itaką wybrałam się na 2- tygodniowe (12.08-29.08.2008) wakacje do Egiptu (Sharm El Sheikh) do hotelu Crowne Plaza. Miał być to miły, przyjemny wypoczynek, a co było - mnóstwo nerwów. Wykupiłam ofertę z opcją all inclusive, która w rzeczywistości okazała się ofertą noszącą nazwę "I WISH" . Pani z biua Itaka nie poinformowała mnie, że w hotelu Crowne Plaza występują dwie opcje: "I wish" i "ultra all inclusive". W opcji "I wish" nie można było zamawiać drinków(trzeba było za nie płacić), trzeba było stać w kolejkach za napojem, za stolikiem aby zjeść śniadanie-obiad-kolację, nie można było zjeść kolacji w środku restauracji (bar BQ) . Dużo można by pisać na temat tego co było, a co miało być! Jednym słowem biuro podróży ITAKA oszukało mnie sprzedająć mi ofertę z opcją all inclusive, a w rzeczywistości okazało się że taka opcja nie została wykupiona!!!
Opieka rezydenta polegała na sprzedaży wycieczek fakultatywnych - droższych prawie o 100% od ofert biur podróży miejscowych.
Zostaliśmy oszukani!!! Hotel do którego przybyliśmy według zapewnień w biurze miał być na wysokim poziomie z czystą plażą i wielkim ogrodem który faktycznie był ale trzy lata temu ponieważ właściciel go odsprzedał hotelowi obok.Rezydent nie potrafił porozumieć się z obsługą w kwesti naszych oczewkiwań.Pierwszy i ostatni raz z ITAKA !!!!!!!!!!!
Bardzo sprawna obsługa.
Bylismy takze w Sharm EL Sheikh ( Jaz Mirabel Beach). Wykupilismy pokoje SUPERIOR ( zgodnie z oferta katalogowa - tylko takie mieli) a otrzymalismy STANDARD ( gorsze, w duzo brzydszym polozeniu, z dala od basenow).Pani rezydent tlumaczyla, ze "katalog zostal zle wydrukowany"!!! JEDNO WIELKIE OSZUSTWO!!!! Rezedentka to fatalna kobieta... [moderacja:n]
5 gwiazdek dla hotelu wartego najwyżej 3... "Położenie w pobliżu lotniska" dla oddania faktu, że nad hotelem z hukiem przelatują co 5 minut samoloty. Trudno dostępna rezydentka. Dziękuję.
Witam Panstwa, wlasnie kilka dni temu wrocilismy z Egiptu z Sharm El Sheikh ( hotel Jaz Mirabel) z biurem ITAKA. Niestety nie moge napisac nic dobrego na temat tego biura. W skrocie sprawa wyglada tak: 1. Przelozono nam wylot o kilka godzin wczesniej. 2. Po przyjezdzie do Sharm El Sheikh koczowalismy w recepcji wiele godzin. Nie bylo dla nas wolnych pokoi! A wiec dzien stracony! Pani rezydent sie nie pojawila aby nam pomoc. Otrzymalismy od niej tylko smsa. Probowalismy sie dodzwonic do Polski do biura ITAKI w Opolu - niestety nikt nie odbieral telefonu! 3. Pani rezydent - zupelny brak kompetencji i odpowiedzialnosci w zalatwianiu wycieczek fakultatywnych i nie tylko! 4. Wykupilismy pokoje SUPERIOR w poblizu basenow za ktore "słono" zaplacilismy a otrzymalismy pokoje STANDARD z widokiem na ulice i pralnie w poblizu uciazliwej dyskoteki. Roznica w cenie miedzy jednymi pokojami a drugimi to 35 euro od osoby na dobe jak nas poinformowala recepcja. Ktos zgarnał pieniadze do kieszeni za lepsze pokoje dajac nam gorsze? czy to pomyłka? CZUJEMY SIE OSZUKANI! Co ciekawe oferta w katalogu wyraznie oferowala pokoje SUPERIOR natomiast pokoi STANDARD biuro ITAKA w ogole nie mialo w ofercie. Podsumowujac: operator biuro ITAKA to tragedia. Nie polecam![moderacja:n]
Opis w katalogu wraz ze zdjeciami odbiegający od rzeczywistości. Animator owszem był, ale zdarzyło się kilka razy, że nie pracowali - robili sobie wolne pomimo, iż wcześniej umówili się już z dziećmi. Bardzo drogie wycieczki fakultatywne w porównaniu z konkurencją w miejscowości, bez zasadności tak naprawdę analizując warunki. Opieka na miejscu z biura jest raczej taka sztampowa, jakby wogóle jej nie było. Bez sympati międzyludzkiej.
doskonałe biuro doskonała organizacja super
przede wszystkim niech itaka zamieszcza prawdziwe informacje i zdjecia w katalogu oraz bardziej zainwestuje w lepszych rezydentow
Rezydentka zajmuje sie tylko i wylacznie wycieczkami. Sprawy pobytu ja nie interesuja.
Bardzo dobrze by było aby rezydentów dobierać choćby z minimalnym doświadczeniem ,ponieważ obraz biuroa i firmy budowany jest na podstawie kontaktu z jej przedstawicielem.
Byliśmy na Krecie (Agia Pelagia - "Nicolas Villas") ITAKA spisała się na 5 !!! Jedyni minus to ANIMATORZY a w szczególności p. Karolina ( ona jest tam chyba "za karę" ). POLECAMY !!!!
Rezydent wcale sie nami nie zainteresował , nie zareagował na uwagi całej grupy, po ostrych pretensjach pani skwitowała' brak stołu bilardowego, dark, stołu do tenisa to drobne niedociągniecia które nie maja wpływu na ofertę ...." no cóż pomijam brak nawet zapytania "jak się macie' czy cos w tym tonie, jak komuś tak jak mi nie zalezy to można jechać ale liczyc tylko na siebie
Rezydentka nie interesowała sie podróznymi, jej rola ograniczała sie tylko do wizyty hotelu na 15 minut pozbierania pieniędzy na wycieczki fakultatywne i tyle ją widziano. Nie służła turystom żadną cenną wskazówką czy radą . Zero zaangażwania i inicjatywy z jej strony, żeby się czegoś dowiedziec, wszystkiego trzeba sie bylo dopytywać i wyciągac z niej na siłę.
oferta wprowadza w błąd o tzn. all inclusive pomoc ze strony biura to tylko rozkładanie bezradnie rąk i stwierdzenie, że nie mogą nic zrobić animacje- w ciągu tygodnia chyba 1 się zdarzyła
Generalnie jestem zadowolona z oferty, z jakiej skorzystałam za pośrednictwem biura podróży ITAKA. Co do zastrzeżeń: w momencie zakupu wycieczki poinformowano mnie, iż dopuszczalny limit bagażu to 20 kilo a na lotnisku, w momencie kiedy otrzymałam juz od przedstawiciela Itaki bilety okazało się, iz jest to tylko 18 kilo (co przysporzyło mi nieco kłopotów związanych z przepakowywaniem bagażu). Ale generalnie OK. Jeśli chodzi o stosunek jakości oferty do ceny jaką zaoferowała ITAKA myślę, że była bardzo adekwatna, niemniej jednak warto podkreślić, iż skorzystałam z opcji lat minute, w której za dwutygodniowy pobyt zapłaciłam 2390 zł/os a podobne wycieczki w późniejszych terminach nie schodziły już niestety poniżej 3400 zł/os
Biuro tragiczne, rezydentki pracujące w sharm przebywają tam chyba jedynie dla rozrywki, masa nieporozumień, duzo zmarnowanego czasu, nerwów i pieniędzy. Biuro nieprawidłowo zarezerwowało termin wakacji, 4 dni przed wylotem zostałyśmy prawie wyeksmitowane z hotelu....jedna wielka porażka, nigdy więcej!!!!!!!!!!!!!!!!!