Opinie o Logos Tour

Możesz opowiedzieć coś o tej ofercie? Podziel się swoją opinią i pomóż innym znaleźć wymarzone wakacje!

Weryfikujemy opinie na podstawie adresu e-mail z rezerwacji. Sprawdzamy, czy pochodzą od osób, które skorzystały z naszej usługi.

Ocena rezydentów
Stosunek jakości do ceny
Zgodność ofetry z opisem

Wyświetlono 40 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
5.3
Zbyszek

Pobyt - Lipiec 2019

Biuro oszukuje emerytów. Byliśmy w Chinach.Za bilety wstępu biuro skasowało po 480 USD od osoby. Okazało się na miejscu że seniorzy powyżej 60 lat mają wstępy gratis. Wchodziło się pokazując paszport.Po awanturze operator chiński zwrócił 17 USD od osoby i oświadczył że wstępy darmowe były tylko w Pekinie. Żeby nikt się nie dowiedział zbierali po opuszczeniu Pekinu codziennie rano paszporty i kupowali bilety tylko dla osób nie będących seniorami ale grupa wchodziła już razem.Oszustwo na każdym kroku. Po przyjeździe do kraju LOGOSTOUR odmówił uznania reklamacji. Ponadto pilot codziennie pił,traktował siebie jak uczestnika wycieczki.Kilka osób się w międzyczasie zgubiło bo piloci chińscy nie były sami w stanie upilnować grupy w tłumach.

Danka

Pobyt - Lipiec 2019

Polecam podróże z Logos Tour, zawsze świetna organizacja i ciekawy program. Wróciliśmy z wyprawy na trasie Tajlandia-Malezja-Singapur 05-2504.07.19. Wspaniały przewodnik p.Dariusz P. z ogromnym zaangażowaniem i zasobem wiedzy i humoru, świetna organizacja. Wyjazd godny polecenia.

Anna Maciejewska

Pobyt - Czerwiec 2019

Wycieczka Kanada-USA (wschodnie wybrzeże) świetnie zorganizowana, bardzo bogaty program, profesjonalnie i wyjątkowo kreatywnie poprowadzona przez Marcina Strzoda - serdecznie dziękujemy Panu Marcinowi, najlepszemu pilotowi, jakiego poznaliśmy!!! Jesteśmy zachwyceni i nie możemy jeszcze ochłonąć z wrażeń - było cudownie, choć intensywnie(ale można było naprawdę się "zresetować".... a taki był - dla nas - cel tego wyjazdu). Ocena: 6 .... gorąco polecamy Anna i Henryk

Pobyt - Maj 2019

Biuro wydawało się dobre po pobycie w Peru ale po pobycie w Dubaju mam inne zdanie Pilot nie był przygotowany i w zasadzie nic nam o Emiratach nie umiał powiedzieć Sama wycieczka do Dubaju supert ale to zasługa tego Emiratu

wojciech

Pobyt - Marzec 2019

japonia 29 marzec 2019.Jedna wielka kpina!!! 70% czasu spedzalismy w pociagach,wszesne wyjazdy bez sniadan,caly czas z bagazem,ciagly brak czasu np zeby cos zjesc,pozne przyjazdy do hoteli,zadnych dodatkowych atrakcji(teatry.taniec gejsz,ikebana itp)Ratowal nas tylko humor i zgrana ekipa.Nigdy wiecej z tym biurem!!!

3.3
Konrad

Pobyt - Marzec 2019

Logos Tour nie zalicza się do tanich biur podróży, nie jest to nic złego tak długa jak poziomowi ceny odpowiada poziom jakości, niestety w tym przypadku tak nie jest. W największym skrócie pilot wycieczki to była porażka i nie było niektórych punktów z programu wyjazdu, które mimo to w nim zostawili bo były najciekawsze. Największą porażką wyjazdu do Birmy z nimi był właśnie nasz pilot wycieczki. O Birmie wiedział tyle ile chyba wyczytał na Wikipedii w czasie lotu do niej. Któregoś wieczora przy piwie sam zaczął opowiadać jaka to świetna jest praca pilota wycieczki bo lata sobie po całym świecie, zwiedza i jeszcze mu za to płacą, po czym zaczął gadać o kolejnych celach podróży. Oczywiście mieliśmy różnych lokalnych przewodników, którzy w miarę dobrze mówili po angielsku, ale to jest właśnie ta różnica jakości: Są nawet tańsze biura podróży, które mają pilotów znających się na krajach do których latają, albo przynajmniej regionach i jest Logos Tour gdzie pilot wycieczki do Birmy chwali się że lata sobie po całym świcie a o Birmie i Buddyzmie nie ma za bardzo pojęcia. Druga kwestia to właśnie przekłamany program wycieczki. Przy Paganie było w nim ?podziwianie wschodu słońca Z PAGODY SHWEGUGYI ze spektakularnym widokiem na setki świątyń i pagód? i ?przejazd NA JEDNĄ Z NAJWYŻSZYCH PAGÓD, skąd podziwiać można zachód słońca ponad setkami otaczających ją pagód?. Punkty te były niezwykle ciekawe ponieważ Pagan to jest jedna wielka równina a zatem wejście na wysokość kilkudziesięciu metrów faktycznie zapewnia boski widok. Problem polega na tym że zmieniono tam prawo i zakazano wchodzenia na pagody, zamiast tego mieliśmy usypaną parunastu metrową górkę, nie wyższą od pobliskich drzew. Albo Logos Tour nie wiedział o tym że ROK PRZED moim wyjazdem zmieniono to prawo, albo wiedział o tym ale nie zmienił planu. Innym punktem z programu, który się nie odbył był chociażby ?Przejazd na przystań bryczkami ciągniętymi przez bawoły.?.

2.7
Lidia

Pobyt - Luty 2019

Wymuszono opłatę za "jedynkę". Reklamacja nieuznana.

Ela

Pobyt - Październik 2018

Przed tygodniem wróciłam z objazdu po pięciu krajach Ameryki Południowej (Chile, Argentyna, Urugwaj, Paragwaj i Brazylia). Wycieczka ogólnie udana, ale niewypałem był Paragwaj - strata czasu. Czuliśmy się bezpiecznie pod opieką przewodnika, Mariusza L. Pan przewodnik był kompetentny i ciekawie opowiadał nam o odwiedzanych krajach i miejscach. Był też dobrze zorganizowany, a przy tym nie nachalny. Na koniec uczciwie rozliczył się z nami z powierzonych mu pieniędzy, z których wygospodarował nam rejs statkiem po zatoce w Rio. Polecam. Ela

Jolanta

Pobyt - Październik 2018

Wycieczka Parki narodowe- stany zjednoczone wrzesień/ papaździernik 2018 Logostour. Serdecznie odradzam,zakwaterowanie w motelach super8 lub traveloge podlej jakości,brudnych z uszkodzonym urządzeniami.Hotel traveloge w Las Vegas urągał wszelkim standardom czystości i wyposażenia.Bylo tak źle,że miejscowa kierowca autobusu odmówiła pozostania tam i spała gdzie indziej.Były także motele o przyzwoitym standardzie ,ale nie zmienia to mojej opinii o całości. Nie wiem za co zapłaciłam aż 4000.00 zł do jednoosobowego pokoju!!!!! I chociaż parki narodowe są piękne i warto je zwiedzić,to przykrość i niesmak pozostały.

Pobyt - Kwiecień 2018

Byłam z biurem Logostour na wielu wycieczkach i zawsze wracam z nich mniej lub bardziej zadowolona. Ostatnia wycieczka w kwietniu 2018 do siedmiu krajów Ameryki Środkowej to był strzał w dziesiątkę. Super hotele, pyszne jedzonko i do tego bardzo profesjonalny i z olbrzymią wiedzą, nie tylko książkową, Pan Mirek. Widok dymiącego wulkanu Fuego koło Antigua na długo pozostanie w mojej pamięci (dzisiaj oglądałam w TV wybuch tego wulkanu i stwierdzam, że mieliśmy olbrzymie szczęście będąc tam zaledwie miesiąc temu). Biuro polecam ponieważ jest profesjonalne i jak na razie się na nim nie zawiodłam. Oby tak dalej

Pobyt - Luty 2018

Zgadzam się z opinią p.Bożeny na temat wycieczki do RPA i Suazi. Kraj bardzo piękny, cudowne krajobrazy i to wszystko. Przejechaliśmy się przez kraj nie dowiadując się prawie niczego. Pilot nie zaprzątał sobie tym głowy, czuwał abyśmy dojechali od punktu A do B. Nie dowiedziałam się prawie niczego o historii, kulturze, przyrodzie i obyczajach w tym kraju. Język którego używał pilot był nie komunikatywny, trudno było zrozumieć o co chodzi itp. Przewodnik nie tłumaczył objaśnień miejscowych przewodników z j.angielskiego.Swoje walizki najczęściej nosiliśmy sami mimo zebranych na ten cel napiwków. Standard hotelu w Kapsztadzie słaby, kiepska dzielnica/strach wyjść samemu/, pokoik i łazienka mały, kiepska i hałasująca klimatyzacja.Bardzo istotną rzeczą na wycieczce objazdowej jest transport, a ten był kiepski / musieliśmy wymusić zamianę autokaru/,ponieważ podstawiono, mały, brudny i niesprawny technicznie autokar. Pilot niechętnie odpowiadał na pytania i prośby uczestników wycieczki.Nie było mowy o integracji grupy , ponieważ nikt o to nie zadbał .Wielka szkoda ,bo na taką wycieczkę szykujemy się odpowiednio wcześniej , przeznaczamy niemałe środki mamy duże oczekiwania a zostają same piękne krajobrazy.Wielka szkoda.

3.3
Bozena

Pobyt - Luty 2018

Byłam ostatnio na wycieczce RPA-Suazi i niestety muszę powiedzieć, że wycieczka nie spełniła moich oczekiwań z powodu bardzo kiepskiego pilota i transportu. Pilota, pan Wiesław trudno nazwać pilotem: - mówił tylko do kilku osób, resztę lekceważył, - rzadko używał mikrofonu, - ma bardzo nikłą wiedzę, - nie informował o planach i podstawowych sprawach - nie chciało mu się tłumaczyć lokalnych przewodników lub robił to nieumiejętnie, - brakowało mu słów polskich - zamiast słów polskich używał notorycznie angielskich, - wypowiadał się nieskładnie, przerywał wypowiedzi lub w ogóle nie kończył, - nie rozliczył się z biletów wstępu, - za 5 krotne wniesienie walizek do/z hotelu skasował 40 Euro nawet od osób, które same dźwigały walizki. Jednym słowem: dno zupełne. Transport na lotnisko był urągający wszelkim standardom: - siedzenia jak dla dzieci z podstawówki. - autokary ze śmierdzącymi ubikacjami, stare rzęchy, ciasne. Hotel w Kapsztadzie kiepski, z ekstremalnie małymi łazienkami. Reasumując: nie polecam tego biura.

3.7

Pobyt - Grudzień 2017

Wycieczka z Sylwestrem do Libanu była beznadziejna. Cały czas byliśmy głodni!!! jedzenie paskudne i za mało (jednego wieczoru hotel w ogóle zapomniał przygotować kolacji...). Największą katastrofą był jednak Sylwester - nigdy więcej!!! Wyjazd był klęską po prostu. Nie ma co przepłacać. Korzystajcie z innych biur - jeździmy dość często i chwalony Logos Tour był szokująco złym doświadczeniem w porównaniu z innymi biurami.

Zosia

Pobyt - Listopad 2017

Byłam uczestniczką wycieczki do Japonii początkiem 11/2017 r. Organizacja doskonała, hotele w centrum miast pozwalały na samodzielne powroty do bazy.Każdy punkt programu został zrealizowany, mogliśmy zobaczyć bardzo wiele aspektów życia w tym nietuzinkowym kraju. Jedyna uwaga dotyczy braku systemu tour guide co powodowało, że pilot mówił jedynie do idącej koło niego grupy ludzi i z tą grupą wymieniał informacje. Gdyby nie fakt, że przed wyjazdem studiowałam z różnych źródeł kraj Kwitnącej Wiśni to z samego pobytu wyniosłabym mało informacji. A szkoda, bo przecież każdy turysta czeka na ciekawostki, których nie da się wyczytać w przewodnikach. Biuro ogólnie polecam.

Barbara

Pobyt - Listopad 2017

Biuro wykonuje to co powinno. Bylam 3 razy RPA,Japonia oraz Argentyna, Brazylia, Urugwaj,Paragwaj. Oprocz RPA gdzie pilotem byl Polak mieszkajacy w Kapsztadzie pozostali Pan Wan -Japonia oraz Ameryka Pld P Jacek bardzo profesjonalni z duza wiedza. Czasami przegonili nas ale jak jedziesz na objazdowke to normalne, wazne ze wiele zobaczylismy i uslyszelismy.

4.3
Barbara Kaczorowska

Pobyt - Kwiecień 2017

Byłam uczestnikiem wycieczki przed 1,5 roku / Nanibia,Botswana,Zinbabwe,RPA/ Do dnia dzisiejszego nie otrzymałam wyjaśnienia / oprócz reprymendy przekazanej od biura Logos Tour przez pilota p. Adama ,nie stosowała się do moich zaleceń/ 1.mimo obietnicy w Polsce,że będę mogła/ wg. programu polecieć balonem i z góry zobaczć ta piękne rejony nie spełniły się-ponoć mogłam to ustalić na miejscu- trudne ,ale możliwe- bezpieczeństwo , rodzaj balonu ,ekipy znając Naszych Polskich Baloniarzy-Bartosz Nowakowski-\'cisza\' 2. lot nad Wodaspodami Viktorii-zgłosiłam swój akces ustny- formularza pisemnnego nie było.Nic z tego nie wyszło. Nie zawsze, a teraz najcześciej zakupy na lokalnym targu nie zastąpią/przynajmniej dla mnie/ powyżej wymienionych atrakcji. Barbara Kaczorowska.

Maciej

Pobyt - Styczeń 2016

Cena adekwatna do zaoferowanej usługi. Zero zastrzeżeń może jedynym minusem jest brak bezpośrednich połączeń czarterowych na dalszych destynacjach. Jednak całokształt wycieczki Standart hoteli transport kołowy plus przewodnik nadrabiają ten mankament w stu procentach. Trzy tygodnie w intensywnej podróży przez Amerykę środkową wraz z organizacją stawia Logos na miejscu faworyta ulubionych biur podróży.

Pobyt - Marzec 2016

Ponad miesiąc temu wróciłam z podróży, ale dopiero teraz mam chwilę, aby.... wszystkich gorąco zachęcić! Byłam na podróży pełnej wrażeń, bo aż w kilku krajach Ameryki Południowej - Argentyna, Chile, Urugwaj, Paragwaj, Brazylia. Miałam przesympatycznego pilota, który miał bardzo dużą wiedzę i bardzo ciekawie opowiadał o miejscach, które odwiedzaliśmy. Zakochałam się w Chile i Urugwaju :) Wszystkim miłośnikom podróży gorąco polecam biuro Logos Tour, bo organizują naprawdę dobre, jakościowe wycieczki, podczas których można poznać kulturę... a to dla mnie bardzo ważne i pouczające :)

4.7
Iwona

Pobyt - Luty 2015

Z Logosem w Meksyku z pilotką Ewą P., strata czasu, pieniędzy i chęci do następnych podróży. Koszmar, zero informacji i chęci do zajmowania się grupą, priorytet, sklepy, knajpy i szpilki pod fotelem. na wszelkie pytania odpowiedź "nie będę opowiadać bo i tak zapomnicie" !

Małgorata

Pobyt - Sierpień 2014

Wycieczka RPA+Królestwo Suazi (1-14 sierpień 2014r.)- bardzo dobrze zorganizowana, żadnych zastrzeżeń (może tylko jedno- przejazd przez Królestwo Suazi nie można nazwać wycieczką). Hotele super, wyżywienie wspaniałe, pilot, przewodnik, p. Artur- kompetentny, z dużą wiedzą, miły, życzliwy, cierpliwy. Wycieczka bez zakłóceń. Polecam każdemu.