Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Wakacje super jesteśmy bardzo zadowoleni. Lecz Pani rezydent nas olała i nawet się nie pokazała. Pisaliśmy do niej potem dzwonilismy. Czekalismy koło godziny .Zero odzewu. Pozdrawiamy Panią Marte
Organizacja imprezy od zamówienia w biurze podróży RAINBOW do przylotu na lotnisko w Tel Awiwie nieprofesjonalna. Pobyt w Izraelu i Jordanii bez zawartości walizek, które do hotelu dotarły dopiero na 5 dzień :( Masakra. Tylko dzięki pilotce Pani Marcie, która zaradzała wszystkim niedogodnością i wraz z miejscowym przewodnikiem bardzo interesująco opowiadała o miejscach, które zwiedzaliśmy o zwyczajach i kulturze. Brawo Pani Marto !!!
Nie będę oceniał tutaj hotelu czy samego wyjazdu bo to rzecz gustu. Jeżeli chodzi o biuro podróży to jedna wielka loteria, korzystałem z usług biura rainbow kilkukrotnie ale ostatni wyjazd październik 2022 to totalna porażka. Poziom, który reprezentowali rezydenci był co najmniej żenujący. Trzech rezydentów którzy mieli wszystko w d..ie, byle zgarnąć kasę i do widzenia. Brak informacji o zmianie godziny wyjazdu, brak jakiegokolwiek kontaktu przez co sam poniosłem koszty transportu na lotnisko…
Rainbow "wystawia" klientów. Praktyka jest taka. Jest termin wycieczki niby niepotwierdzony. Terminów pełno. Wpłacam kwotę zaliczki. Przed terminem dowiaduję się że impreza odwołana. Mogę skorzystać z innej ale już bez promocji i w innej bardzo niekorzystnej konfiguracji. Przerobiłem ja a teraz mój znajomy, NIE POLECAM NIKOMU
Witam, wróciliśmy z 2 tyg. wycieczki objazdowej,, Baśniowa Tajlandia,,. Jesteśmy zachwyceni ofertą (zgodnie z planem) i warunkami hotelowymi. Natomiast przewodnicy Pan Łukasz i Pan Czet otoczyli nas opieką, wyrozumiałością i oddaniem. Podziwialismy zasób wiedzy i sposób przekazana. Dziękujemy i do zobaczenia w przyszłości. Danuta i Jan Szymelfejnik
Wyjazd i hotel bardzo udany, ale podróż tragedia... Takie drogie i dalekie wakacje do Kenii, a człowiek dodatkowo musi płacić za miejsce w samolocie i posiłek, na 9h lotu tylko woda bezpłatna...
W listopadzie w dniach 19-26 byliśmy z mężem na wczasach w Gambii w hotelu Sunbeach. Do hotelu i pobytu nie miałam zastrzeżeń, w końcu to Afryka i biedny kraj. Natomiast oburzył nas rezydent, jego postawa, sposób zachowania, nieobecność na lotnisku w dniu wyjazdu. Na stronie Rainbow przy opisie hotelu dodałam opinię, w której szczegółowo opisałam zachowanie rezydenta, wyraziłam też pozytywną opinię o hotelu. Moja opinia nie została opublikowana. Cenzura? Przykro mi, bo od lat jeżdżę z tym biur
Polecam gorąco wycieczki na Maderze z Rainbowem gdzie nogi poniosą Super trekkingi lasem namorzynowym półwyspem św Wawrzyńca i dla najwytrwalszych najpiekniejszy na najwyższy szczyt Madery Alternatywnie są opcje dla zwiedzania autokarem Piotr .nasz rodak 21 lat na Maderze super przybliża nam te urokliwe miejsce i o nich ciekawie opowiada a Pani Joasię nasza pilotka rzeczową miła kompetentną i bardzo pomocna.Hotel z 3 baseniami tez krytym, przepyszne jedzenie taras na 12 piętrze z pięknym widokiem !
Uwaga na Rainbow Tours. Klasyczna polska amatorka. Rezerwują wycieczki bez potwierdzenia lotu z operatorem, wycieczki anulują na ostatnią chwilę, oferują "w promocji" inne wycieczki po aktualnych cenach. Żeby uniknąć nerwów polecam skorzystanie z bardziej stabilnego operatora - czy to zagraniczne TUI czy lokalna Itaka..
Wycieczka z Rainbow – Wielka Meksykańska Wyprawa, jest niesamowitym przeżyciem. Trasa wycieczki jest tak ułożona, że pozwalana na zapoznanie się z historią kraju od Jukatan, poprzez Campeche, Tabasco, Veracruz, Oaxaka, Puebla. Pilot wycieczki Pan Artur P. jest człowiekiem z pasją i ogromną wiedzą o Meksyku i o całej Ameryce Łacińskiej. Rainbow – więcej takich ludzi i dalej tak trzymać! Edyta Płock
Dla biura jesteś ważny do zakupu oferty. Potem mają cię gdzieś. Odwołane wakacje 3 razy. Zarezerwowany pokój inny niż w ofercie. Recepcja hotelu zrobiła wielkie oczy, bo takiego nigdy w ofercie nie mieli. Rezydent na miejscu niczego nie wie, bo to agent sprzedaje wycieczkę. Zamiast 14dni urlopu, 14 dni stresu i walki z wszechwładną "centralą". Traktują klientów jak zło konieczne. Sprzedać i zapomnieć. Zdecydowanie odradzam.
Gdyby punktacja była ujemną taka bym przyznała. Tragednia. Zapewniają że wyjazd się odbędzie, wykupione wszytskie ubezpieczenia włącznie z gwarancją niezmienności ceny. Pracownicy zapewniają że oferta jest tak ciekawa że wszystko wyprzedalo się w ciągu kilku dni( objazdówka po Bali) po czym dziwnym trafem odwołują z uwagi na brak chętnych. Kpina ! Proponują wzamian Uwaga- "elternatywne na preferencyjnych warunkach" o 10 tys drożej! Uważajcie na nich.
Wycieczka Bułgaria, Rumunia -fale Dunaju i szczyty Karpat. Wycieczka merytorycznie bardzo ciekawa, zrealizowana zgodnie z programem , ale najpierw bieganina , żeby dotrzeć do tego co w planie, po czym długie przerwy tzw. wolny czas w którym nie bardzo wiadomo co było robić i gdzie sie podziać -to bolączka większości wycieczek.
3-10.11 do Egiptu "W delcie Nilu". Wyjazd bardzo udany, program bogaty i zrealizowany w całości. Biuro, jako organizator -ok. Specjalne podziękowania i słowa najwyższego uznania dla przewodnika w Egipcie- Pana Ramona. Bardzo profesjonalny i merytoryczny przewodnik a przy tym szalenie miły, uczynny, życzliwy, kompetentny .... i mogłabym o nim jeszcze tak długo. Po prostu - świetny prelegent i przy tym fantastyczna osoba i nie są to tylko moje odczucia, bo byliśmy 15-osobową grupą.Ramon pozdro!
Wykupiliśmy wycieczkę dla 2 osób, był to last, więc też liczyliśmy się, że nagle może się okazać, że ktoś przed nami wykupił. Specjalnie przed wyjazdem kontaktowaliśmy się kilkukrotnie żeby wszystko potwierdzić, każdy mówił, że mamy być spokojni wszystko jest. Przylatując na miejsce nagle dowiadujemy się, że hotelu nie ma dla nas i jesteśmy przekierowani to jakiegoś śmierdzącego hotelu, który przeżywał swoje lata świetności w poprzednim wieku. Nie wyraziliśmy na to zgody, co spotkało się z duż…
Nie polecam. Wybraliśmy wycieczkę na Korfu, hotel Laguna Holiday Resort. Niestety standard pokoi odbiega znaczenie od przedstawionych na zdjeciach i opisanych w ofercie. Jedzenie przerabiane z pozostałych dań, często brakowało wszystkich dań w późniejszej porze. Drinki podawane w plastikach i robione ze slabej jakości syropów. Po złożonej reklamacji biuro nie widzi problemu i zrzuca winę na subiektywne odczucia i poziom estetyki. Kompromitujące podejście do klienta. Nigdy więcej !
Jest to mój piąty lub szósty wyjazd z Rainbow, często z moją wymagającą amerykańską przyjaciółką, każdorazowo kompetentnie, skutecznie i rzetelnie załatwiany przez biuro w Warszawie. Nie wiem w jakim stopniu to wspaniałe miejsce odzwierciedla całość pracy Rainbow, ale nigdy jeszcze mnie nie zawiodło. Gratuluję i dziękuję!
Odradzam podróże z biurem Rainbow, które nie licząc się z wyborem klienta zmienia hotel i miejscowość pobytu. Klient jest ważny dopóki nie wpłaci pełnej kwoty. Reklamacja dot. odstąpienia od umowy i zmarnowanego wypoczynku jest ignorowana.
Szczerze nie polecam! Wpłaciliśmy zaliczkę w czerwcu. 5 tygodni przed wylotem biuro ja odwołało z powodu zbyt małej liczby chętnych. Tylko, że po naszym zakupie oferta była już niedostępna dla innych klientów więc nawet gdyby ktoś chciał to by jej nie wykupił. Teraz mimo maila od nich o rezerwacji o zwrocie środków pieniądze nadal nie wpłynęły na nasze konto. Czekamy już 17 dzień. Tragedia!
wycieczka zamówiona w marcu. po drodze kilka maili, dot. podwyżek np. wycieczek fakultatywnych na wyjeździe (mimo wykupionej "gwarancji niezmienności ceny"), no ale nic, podróż życia więc trudno. Nowe walizki zakupione- co tam walizki... nawet przełączki i repelenty ;) wypisany urlop i ... odwołanie wyjazdu- nadmieniam, że opłaconego w 100 %, zamiast tego proponują nam za przeproszeniem jakieś badziewie. Kiedy piszę, że nas interesuje ten konkretnie- nietani- wyjazd, propozycja kupna 50% drożej