Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Na Majorkę mieliśmy lecieć 8 kwietnia, z wiadomowych względów wycieczka się nie odbyła. Minęły 194 dni i zwrotu pieniędzy nie było. Minęło 217 dni i dalej nic. Nigdy nie skorzystam z tego biura podróży. Nigdy, przenigdy. Rozumiem sytuację, ale my również przez pandemię znaleźliśmy się w trudnej sytuacji. Nikt nie bierze tego pod uwagę. Biuro przetrzymuje nasze pieniądze i tyle w temacie. Powinniśmy napisać jakiś pozew zbiorowy!!!!
Witam czekam już 194 dni +30 dni... i pieniędzy za wyjazd nie widzę , brak wyjaśnień z biura, ciągłe odwlekanie mam nadzieje że sprawa nie skończy się w Sądzie. Nie polecam i wszystkim bede to opowiadał.
Biuro porażka, w sierpniu polecieliśmy z tego biura do Bułgarii. Zero kontaktu z rezydentem, wszystkiego musieliśmy dowiadywać się sami. Po przylocie do hotelu, nie otrzymaliśmy żadnych informacji, nawet nie było segregatora z informacjami z naszego biura. Z obsługą w hotelu był utrudniony kontakt, gdyż słabo operowali językiem angielskim, dopiero po telefonie na numer alarmowy otrzymałam sms -em numer do rezydenta i dowiedziałam się, że ponoć rezydent miał zepsuty telefon i nie można się było do niego dodzwonić , jakaś kpina. Po rozmowie z rezydentem dowiedziałam się tyle, że nasze problemy rozwiąże telefonicznie dzwoniąc do recepcji hotelu. Także pana rezydenta nasze oczy nie ujrzały. Jeżeli chodzi o powrót do kraju to biuro podało nam błędne informacje dot. kart pokładowych, które wg. informacji od nich otrzymanych mieliśmy dostać na maila i wydrukować sobie w hotelu, okazało się jednak ( tylko dzięki kolejnemu telefonowi na numer alarmowy biura), że takie karty nie są potrzebne, jeżeli leci się Lotem z Bułgarii, czego nasz pan rezydent też nie był pewien, gdy wcześniej z nim rozmawiałam. Na lotnisku spotkaliśmy ludzi z Polski, którzy również byli bardzo rozczarowani wyjazdem z tego biura. Zatem nie polecam i zastanawiam się, po co płacić pieniądze pośrednikowi jak można załatwić wszystko samemu. Także uważajcie z jakiego biura lecicie, a to omijajcie z daleka i czytajcie opinie, czego my niestety nie zrobiliśmy.
Totalny brak profesjonalizmu. Wczasy do Hiszpanii kupiliśmy z żoną w styczniu 2020. Od września w związku z epidemią obowiązuje zakaz lotu. Biuro pomimo moich telefonów od 02-09-2020 łaskawie dopiero w dniu 05-09-2020 przesłało 3 alternatywne oferty. Pomimo natychmiastowej rezerwacji jednej z nich tego samego dnia w dniu 07-09-2020 dostałem informację, że w samolocie z Wrocławia nie ma miejsc. Zaproponowano nam dużo wyższą cenę wylotu z Warszawy. Bardzo nieprofesjonalne. Nikomu nie polecam dokonywać zakupu wycieczki z tego pseudo biura podróży.
Polecieliśmy razem z dziewczyną na 7 dni na Maltę z Gdańska na przełomie lipca/sierpnia z Waszym biurem. Byliśmy zakwaterowani w hotelu Dolmen. Biuro jest profesjonalne i rzetelne w 100%, przez cały nasz wyjazd zadbali państwo o to, by nasz pobyt na Malcie przebiegał komfortowo i bezstresowo. Wszystkie formalności odbyły się bez jakichkolwiek opóźnień czy niejasności. POLECAMY to biuro z czystym sumieniem i na pewno jeszcze się do Was odezwiemy jak będziemy planować wyjazd na wakacje. Michał i Ola
Odwołali nam wczasy na 24 h przed odlotem. Kompletny brak informacji na temat wylotu wcześniej proba i rozmowa 3 różnymi konsultantami. Do ostatniej chwili nic nie dali znac. Skurwysynstwo!!!! Nigdy wiecej z tym zalosnym biurem nic wspólnego!!??
Oszuści naciągacze klijentow wiedząc że nie będą mogli zapewnić wycieczki z powodu covid nadal nalegali na wpłacenie drugiej części opłaty a potem odwołanie podróży i zwrot pieniędzy za 194 dni oszuści pod przykrywką covid robią sobie darmowe pożyczki od klijentow
Zdjęcia z jednego z basenów dla dzieci są już nieaktualne. Rezydent bardzo dobrze mówi po polsku, nie pojawiał się w hotelu ale nie mieliśmy takiej potrzeby - kontaktowaliśmy się telefonicznie przed wylotem. Co do Organizatora brak zastrzeżeń.
UWAGA!!! Wczasy zakupione, zapłacone, potwierdzone przez organizatora, przysłana "Umowa udziału w imprezie turystycznej". Zakupy porobione, waluta wymieniona, spakowani, wyjazd z domu dzień wcześniej i kupiony nocleg, żeby być bliżej lotniska. Na 25 godzin przed wylotem zadzwoniłem, aby zapytać czy umowę trzeba wydrukować czy można pokazać na odprawie w telefonie. Pani powiedziała, że za chwilę oddzwoni. Oddzwonił pan i powiedział "że mu przykro ale wyjazd anulowany, bo covid. Proszę podać nr konta to zwrócimy pieniądze. Do widzenia"... Zatkało mnie... Żadnej oferty w zamian, pieniądze w ciągu 180 dni zwrócą... Po dwóch godzinach ta sama oferta (ten sam hotel, ten sam termin, mam screen) na fly.pl ale już wyższa o kilkaset złotych od osoby. Czyli: urlop zepsty, niepotrzebne wydatki, udzieliliśmy nieoprocentowaną pożyczkę na pół roku TOP Touristik z Poznania, wielki zawód i kupa nerwów... Z tego co czytałem jakie są opinie to nie byliśmy pierwsi ani pewnie nie będziemy ostatni.... Sprawa skończy się w sądzie!!!
malta miała być, ale nie była .... bo koronawirus ..... więc biuro kasę zabrało i ani innego terminu ani zwrotu kasy... TAAAAKIE BIURO TOP TURISTIC POLECAM G HE HE HE Dodaję, że inne POWAZNE biura zmieniają i przekładają swoim klientom terminy wylotu lub oddają pieniądze
Ani wycieczki, ani pieniędzy. Wycieczka miałą się odbyć dawno temu, a pieniądze dalej nie zwrócone.
Najlepsze biuro w Polsce ....zdecydowanie numer jeden Pełen profesjonalizm, wspaniały kontakt i pomoc w każdej sytuacji
Wakacje na Malcie uznaje za udane . Wszystko było super .Polecam
Witam. Zaliczyłem już dwie wycieczki z tym Tour operatorem i z obu jestem bardzo zadowolony. Pierwsza z nich to Malta, druga to Dubaj. W obu przypadkach wszystko było ok. Zakupiłem już kolejną wycieczkę u nich, bo nie ukrywam, że ceny o wiele niższe niż u innych, ale jakoś taka sama .. Gorąco polecam
Solidne biuro podróży, dobry kontakt. Ogólnie godne polecenia :)