Przejście podziemne prowadzi do Alayie Parku z basenem i 2 zjeżdżalniami oraz wieloma dodatkowymi atrakcjami dla dzieci
Mała, łagodnie opadająca, piaszczysto-żwirowa plaża w odległości ok. 120 m (dojście należącą do hotelu ścieżką)
2 baseny i dodatkowy basen z 4 zjeżdżalniami
Dużo udogodnień dla dzieci: Miniklub w hotelu, łóżeczka dla niemowląt, wieczorem mini dyskoteki, plac zabaw, brodzik.
14…22.06.2024 r. Alaiye Resort & Spa – bardzo udany pobyt. Nie było tu tylko rdzewienia na leżakach, pozdrowienia dla wszystkich, których tam poznaliśmy, do zobaczenia za jakiś czas :-)
wszystko w hotelu funkcjonuje jak trzeba, każdy pracownik bardzo zaangażowany w swoją pracę, animacje, jedzenie
Kompleks hoteli kamalya to jedno z lepszych miejsc w jakich bylam do tej pory w Turcji. Dużo atrakcji dla dzieci, jeśli ktoś nie ma w planie żadnych wycieczek i zwiedzania to zapewniam, że jest tam wystarczająco atrakcji dla dużych i małych. Do hotelu przyjechaliśmy o godzinie 7 rano, poszliśmy na sniadanie, a już o 9 dostaliśmy pokoj, a właściwie duży apartament składający się z dwóch duzych sypialni (rodzina 2+2). Pokój sprzątany codziennie, barek uzupełniany codziennie, ręczniki wymieniane codziennie, pościel zmieniana co drugi dzień. Cała infrastruktura bardzo zadbana, dużo zieleni, baseny ze zjeżdżalniami dla starszych oraz kilka brodzików ze zjeżdżalniami dla maluchów. Place zabaw, bary przy plaży, na plaży. Jedzenie przepyszne. Niczego nam nie brakowało. Kawa w kawiarni przepyszna, lepsza niż w Starbucks który również znajduje się na terenie hotelu. Mini zoo z króliczkami i ptakami, które urzekły każde dziecko. Sklepy, apteka, no po prostu niczego nie brakowalo
Mnóstwo atrakcji dla dużych i małych, wysmienite jedzenie, stołówka z wydzielona częścią dla maluchów z telewizorami w których leciały bajki, menu dla dzieci, lodówki z soczkami i mlekiem czekoladowym śmietankowym oraz truskawkowym, codzienne show dla najmłodszych, dyskoteki na boisku jak prawdziwe imprezy, dmuchance i cała masa innych atrakcji. Na plaży zabawy organizowane przez hotel ( pływanie w łódkach wikingow). Cała obsługa hotelu bardzo pomocna I zawsze usmiechnieta.
Bardzo miły pobyt w hotelu Alaiye. To nasz dwudziesty raz w Turcji i jeden z najlepszych hoteli, w których gościliśmy. Bardzo czysto, pokoje przestronne, miejscowość urokliwa. Jedzenie bardzo urozmaicone, napoje oryginalne. Polecam
czystość, miła obsługa, cisza, piękna roslinnośc
nie zauważyliśmy
Polecam hotel byliśmy siedmio osobową grupą Jedzenie bardzo smaczne i zróżnicowane Fajny aqua park po drugiej stronie ulicy Obsługa bardzo miła i pomocna Plaża piaszczysta ale trochę wąska nam to nie przeszkadzało Codziennie animacje dla dzieci i dorosłych Dookoła hotelu mnóstwo sklepów Wszyscy zadowoleni Polecamy
Świetny hotel ,dużo przestrzeni ,przy morzu bardzo czysto,jedzenie przepyszne
Animacje dla dorosłych i dzieci,przestrzenny,czysty
Nie ma ,wszystko było Ok
Hotel przyjemny czysty zadbany obsługa hotelowa usmiechnieta
Super aquapark wodny dla dzieci i doroslych
Narzuty do spania cieniutkie i nie przyjemne jak się pod nimi spi
Nie mamy do czego się przyczepić było cudownie♥️ same plusy!!!!
Wszystko pięknie
Nie ma
Pobyt bardzo udany. Obsługa b. pomocna i życzliwa. W hotelu i poza nim czysto. Pokoje duże i codziennie sprzątane. Dużo jedzenia, każdy znajdzie coś smacznego dla siebie. Plaża ładna i przy hotelu czysta, codziennie wydawane czyste reczniki, pełno leżaków i co na plus bezpłatne, napoje i jedzenie przy plaży.
Hotel spełnia wszystkie wymagania w przystępnej cenie tj. blisko plaża, bezpłatne w- fi., zjeżdżalnie i zabawy dla dzieci, spa, dyskoteka
Woda bieżąca w pokoju dla mnie za zimna. Dla dorosłych mogło być więcej animacji, zabawy np aqa aerobik , skecz- myślę że więcej robią w sezonie.
7 pobyt w Turcji i zdecydowanie najlepszy hotel, pod każdym względem
Zdecydowanie najlepsza obsługa hotelowa a zwłaszcza kelnerzy
Wszystko było super
Wszystko w porządku. Jedzenie bardzo dobre, napoje takie sobie, pokój w dobrym standardzie. Podczas naszego pobytu zamknięte restauracje la carte. Nie funkcjonowały zjeżdżalnie, boiska zamknięte od 16 października, brak basenu podgrzewanego.
Dożo pokoi więc i jedzenie bardziej urozmaicone.
Wspaniałe miejsce, czysto, cudowna obsługa, świetne organizacja Coś dla ciała i dla ducha Atrakcje wieczorne dla rodziców i dzieci
Wszystko pod ręka , cudowne miejsce dla rodzinne dziećmi Wspaniałe jedzenie
Bardzo miło spędzony czas. Świetny stosunek jakości do ceny. Dobre jedzenie. Fajne animacje. Codziennie wieczory tematyczne i dyskoteki. Obsługa ma problemy z angielskim, ale zawsze uda sie jakoś dogadać. Woda w basenie była nieco zimna.
Hotel idealny dla rodzin z dziećmi, cała infrastruktura idealnie dopasowana dla tych małych jak i starszych. Czytałam wczesniej negatywne opinie odnośnie pokoi czy też wyżywienia.. nam trafił się rewelacyjny pokój z widokiem na morze. Codziennie sprzątany i uzupełniany minibar. Jedzenie też zróżnicowane na tyle, że uważam że każdy znajdzie coś dla siebie. Reasumując jest to hotel godny polecenia jeśli szukasz się rozrywki.
Animacje Organizacja czasu wolnego Dostępność snack barów Aquapark
Zdecydowanym niewypałem okazała się kolacja w restauracji chińskiej, tu zdecydowa ie nie polecam. W trakcie mieliśmy ochotę zejść na dół na zwykła kolację. Palaża, bardzo mała, wąska gdzie jest leżak na leżaku. Boję się pomyśleć co tam się dzieje w sezonie jak w pazdzierniu ciężko było znaleźć miejsce dla siebie.
Hotel bardzo fajny, smaczne lecz monotonne jedzenie, dużo atrakcji, baseny ogólnie polecam
Lokalizacja, czystość pokoi, minibar na bogato, prezent urodzinowy :)
Brak, w październiku zimna woda w basenie ów barach taki sam asortyment
Witam hotel bardzo fajny , super jedzenie ładne pokoje , miła obsługa. Fajny aqua park dla dorosłych i dla dzieci.
Wadą jest odległość od lotniska około 2 h jazdy.
Hotel ok, nie wszystkie pokoje nowoczesne. Lazienki niestety nie zaslugujana 5 gwiazdek. Baseny ok. Jedzenia dużo, urozmaicone. Z internetem kiepsko tylko w niektorych miejscach działał. Animacje i atrakcje dla doroslych i dzieci na terenie hotelu fajne. W okolicy bazary, sklepy. Plaza niestety dramat. Brak miejsca.
Różnorodność potraw. Programy wieczorne dla doroslych oraz animacje dla dzieci. Widok z pokoju na morze.
Plaza. Niestety z powodu dużej ilości ludzi ekipa nie nadąża z obsługą. Rozlana woda/ napoje w restauracji, brak nakrycia na stołach, brudne lodówki i stoiska z kawą czy sokami.
Super hotel, bardzo dobrze wyposażony i nowoczesny, smaczne jedzenie, pokoje czyste, codziennie posprzątane i odświeżone. Jedyny minus to ciasne miejsce na plaży.
Standard hotelu prawdziwe 5 gwiazdek.
Mało miejsca na plaży.
Pobyt mega udany, wszystko co można tylko wymyślić to tam było, zarówno w hotelu jak i poza jest co robić, poza są tez sklepy, baza, apteka, przychodnia prywatna, jubiler, lc waikiki itd. W hotelu animatorzy super ekipa, zachęcają dzieci i dorosłych do różnych akcji. Codziennie dyskoteka do 23:30 wystarczająco. Później cisza można się wyspać. Kolacje i śniadania najlepiej iść wcześniej niż później wtedy nie rozglądamy się za stolikiem (ale i tak zawsze się znajdzie) jest wtedy więcej potraw do wyboru robionych na bierząco. Wszystko smaczne nic nam nie było a jedliśmy różne rzeczy. Ciasta nawet smaczne niektóre, reszta po prostu słodka. Herbata średnia wiec robiliśmy miętowa ze świeżej mięty. Dwa aquaparki, leżaki są bez problemu nawet po 11, czy później ale nie przy głównym basenie. Akurat nam odpowiadały pozostałe baseny bardziej w tym ten po drugiej str ulicy dla dzieci mega, pyszny bar obok, na każdym rogu jedzenie gdzie człowiek się nie ruszy, napoje są różnorodne oraz drinki nawet ok, piwo, wódka, tequila w porządku. Plaża wcale nie ciasna, miękki piaseczek w wodzie i na plazy. Daleko płytko, ciepła woda i słona wiec nie da się utopić. Sprzątanie na wysokim poziomie nawet polerka balustrad wszelkich z tego co widzieliśmy. Nie oczekują napiwków, są skrzyneczki na ten cel zbiorowe. Wszyscy pomocni, przyjaźni, nastawieni na turystę. Mega zabawowi i weseli. Pyszne rarytasy na miejscu w hotelu a to Pani robi placki cienkie a to pizzę w piecu codziennie a to dzień srodziemnomorski i wiszą ogromne tuńczyki i na grill. Codziennie lekko inne menu plus to co zawsze. Upały znośne bałam się sierpnia niepotrzebnie. Palenie papierosów tylko w wyznaczonych miejscach wiec nie było uciążliwe
Mega masaże - wiem co mowie jestem z branży. Pyszne jedzonko, animacje dla dzieci z tańcami, baseny różnorodne, rożna temp wody, aquaparki 2 Blisko morze i miły piasek, mega czysto wszystkie leżaki myte, wszelkie wejścia spłukiwanie co wieczór , zadbane rośliny, muzyka różnorodna z przewaga tureckiej, nie ma dużo Rosjan, blisko sklepy, blisko na wycieczki
Trochę dużo tureckiej muzyki, ale tez dużo tureckich gości wiec pewnie dlatego.rezerwacji leżaków powinni zakazać ale i tak zawsze sie znalazły
Nie działający internet w pokojach . Lodówka w pokoju słabo uzupełniana ( tyko woda ) . Jedzenia dużo a czy smaczne to już indywidualne kwestia . Plaza dramat ( glina , piasek i kamienie ) . Przy brzegu błoto . Plaza bardzo wąska i mega zagospodarowana leżakami ( bardzo ciasno ) . Od hotelu trzeba dojść na plaże alejką . Do zjeżdżalni dziecięcych tez przejście podziemne na 2 stronę ulicy . Lody tylko godzinę dziennie od 16-17 ( na patyku ) . Drinki bardzo fajne , różne rodzaje . Ogólnie hotel ok ale nie zasługuje napewno na 5 gwiazdek .
Spędziłam w hotelu 14 dni w lipcu 2023 rodzina 2+2 (przedszkolaki). Bardzo udany był to pobyt, zupełnie tego się spodziewałam po wcześniejszych pobytach w Turcji:) hotel duży, z aquaparkiem, atrakcjami dla dzieci i dorosłych, jedzenie powtarzalane ale wybór ogromny więc nie ma co narzekać, pyszne jedzenie z grilla i dania regionalne w kociołkach serowane na zewnątrz restauracji. Pokoje codziennie ogarniane, dokładane napoje. Dyskoteki kończą się o max 24 także nie ma problemu ze spaniem mimo że muza gra głośno jak to na imprezach. Obsługa miła i przyjemna,uśmiechnięta Tak właśnie powinny wyglądać wakacje! Plaża jak plaża w Turcji moim zdaniem nic ciekawego- morze słone,piasek parzy- zupełnie to nie moja bajka, ale są leżaki i parasole jeśli ktoś jest zwolennikiem plażowania.
+Fajny aquapark dla dzieci i wodny plac zabaw (po 2 stronie ulicy,przejście podziemne) +Po stronie hotelowej baseny z animacjami oraz rekreacyjne +Bardzo przyjemny kids klub- panie pieką z dziećmi pizze,ciasetczka, robią rysunki,prace plastyczne,jogę- dzieciaki zachwycone bo ile można skakac do basenu +jedzenie i oferta tureckiego jedzenia czy przekąsek +codzienna oferta atrakcji dla dorosłych/rodzin: występy,akrobacje,pokazy oraz oczywiście dyskoteki +animatorzy dla dzieci +obsługa
Raczej nie są to wady a codzienność w hotelach w szczycie sezonu więc należy się tego spodziewać w każdym hotelu: - tłum w restauracji -leżaki zajmowane ręcznikami ale spokojnie koło 7 czy 8 są jeszcze wolne miejsca, idąc na śniadanie można sobie coś zająć:) - słabe WiFi- w pokoju i na aquaparku działało ok ale już w restauracji wcale