Alaiye Resort & Spa

Spędziłam w hotelu 14 dni w lipcu 2023 rodzina 2+2 (przedszkolaki). Bardzo udany był to pobyt, zupełnie tego się spodziewałam po wcześniejszych pobytach w Turcji:) hotel duży, z aquaparkiem, atrakcjami dla dzieci i dorosłych, jedzenie powtarzalane ale wybór ogromny więc nie ma co narzekać, pyszne jedzenie z grilla i dania regionalne w kociołkach serowane na zewnątrz restauracji. Pokoje codziennie ogarniane, dokładane napoje. Dyskoteki kończą się o max 24 także nie ma problemu ze spaniem mimo że muza gra głośno jak to na imprezach. Obsługa miła i przyjemna,uśmiechnięta Tak właśnie powinny wyglądać wakacje! Plaża jak plaża w Turcji moim zdaniem nic ciekawego- morze słone,piasek parzy- zupełnie to nie moja bajka, ale są leżaki i parasole jeśli ktoś jest zwolennikiem plażowania.

Pobyt 2 +2 zaliczamy urlop do bardzo udanych. Mieliśmy pokój, który składał się z 2 osobnych pokoi, z bardzo dużym balkonem. Jedzenie smaczne, natomiast jakość drinków zależy od baru , nie we wszystkich smakują tak samo. Nie mieliśmy problemu z wolnymi leżakami przy basenach, czy miejscem przy stoiku podczas posiłków. Aquapark nie jest największy, ale nigdy nie staliśmy w kolejce, myślę że duży wpływ na to miał termin naszego pobytu (czerwiec). Blisko do plaży, plaża jest piaszczysta i w pobliżu hotelu znajdują się różne atrakcje wodne, które są płatne. Codziennie inne animacje w amfiteatrze. Byliśmy 10 dni, podczas naszego pobytu 2 krotnie była impreza taneczna z muzyką na żywo. Podczas pobytu raz można skorzystać z restauracji a la carte, proponuję by rezerwować stolik w dniu przybycia ponieważ miejsca szybo się rozchodzą , my nie mieliśmy wyboru i skorzystaliśmy z restauracji chińskiej. Jedzono było smaczne, ale sushi smakuje zupełnie inaczej niż w PL. W pobliżu hotelu znajdują się bazarki, każdy znajdzie cos dla siebie. Jedyny minusem jaki mogę napisać o hotelu, to mimo bardzo dużej ilości Polaków, animatorzy prowadzą wszystkie zajęcia w języku angielskim i rosyjskim. Uważam, że miło byłoby gdyby znali kilka zwrotów w języku polskim

Byłam z córką i siostrą. Wszystko na najwyższym poziomie. Obsługa, kelnerzy I barmani bardzo mili. Animacje na dobrym poziomie. Jedzenie pyszne. Wspaniale oświetlony hotel wieczorem. Jedyny minus, że bardzo dużo (...) na każdym kroku.

Bardzo przeciętny hotel. Zaskakują te super opinie. Chyba byliśmy w innych hotelach.

Wcale wycieczką jesteśmy zadowoleni, przesympatyczna załoga, mianowicie kontakt z dziećmi. Hotel jest ok, są i zalety, i wady. Fajny park wodny, tylko nie ten w hotelu, a ten po drugiej stronie ulicy, który też w cenie. 2 godziny dojazdu transferem od lotniska z 1 przerwą 15-minutową na toaletę. Dobra lokalizacja, jest blisko apteka, ale bardzo droga, więc uważajcie, chusteczki nawilżane dla dziecka za 20 zł :)

Nazwa  Alaiye Resort & Spa
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Avsallar
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, windsurfing, tenis, bez paszportu, rozrywka i życie nocne

Przejście podziemne prowadzi do Alayie Parku z basenem i 2 zjeżdżalniami oraz wieloma dodatkowymi atrakcjami dla dzieci

Mała, łagodnie opadająca, piaszczysto-żwirowa plaża w odległości ok. 120 m (dojście należącą do hotelu ścieżką)

2 baseny i dodatkowy basen z 4 zjeżdżalniami

Dużo udogodnień dla dzieci: Miniklub w hotelu, łóżeczka dla niemowląt, wieczorem mini dyskoteki, plac zabaw, brodzik.

Wyświetlono 129 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Ola

Pobyt - Lipiec 2023

Zalety

+Fajny aquapark dla dzieci i wodny plac zabaw (po 2 stronie ulicy,przejście podziemne) +Po stronie hotelowej baseny z animacjami oraz rekreacyjne +Bardzo przyjemny kids klub- panie pieką z dziećmi pizze,ciasetczka, robią rysunki,prace plastyczne,jogę- dzieciaki zachwycone bo ile można skakac do basenu +jedzenie i oferta tureckiego jedzenia czy przekąsek +codzienna oferta atrakcji dla dorosłych/rodzin: występy,akrobacje,pokazy oraz oczywiście dyskoteki +animatorzy dla dzieci +obsługa

Wady

Raczej nie są to wady a codzienność w hotelach w szczycie sezonu więc należy się tego spodziewać w każdym hotelu: - tłum w restauracji -leżaki zajmowane ręcznikami ale spokojnie koło 7 czy 8 są jeszcze wolne miejsca, idąc na śniadanie można sobie coś zająć:) - słabe WiFi- w pokoju i na aquaparku działało ok ale już w restauracji wcale

Ewelina

Pobyt - Czerwiec 2023

Zalety

Teren hotelu nie jest ogromny, dzięki temu nie trzeba nabijać kilometrów by dotrzeć do miejsca które nas interesuje.

Wady

Animatorzy powinni znać również kilka słów w języku polskim , niestety podczas naszego pobytu słyszałam głównie zwroty w j. rosyjskim

Pobyt - Czerwiec 2023

Zalety

Położenie i wygląd hotelu. Utrzymany w czystości. Pokoje na bieżąco sprzątane.

Wady

Uklejone blaty przy barze. Powinni trochę częściej je myć :P

Jarek

Pobyt - Czerwiec 2023

Zalety

Oddzielna część dla dzieci , po drugiej stronie ulicy , roślinność i częściowo obsługa.

Wady

Stare ,zapuszczone pokoje. Źle działająca klimatyzacja. Pokoje dla Polaków głównie w budynku nr.7 ,bocznym. Drinki bardzo rozcieńczone. Stada niedopilnowanych dzieci, sikających wszędzie , nawet przy leżakach , kąpiących się w basenach bez pampersów. Jedzenie monotonne, owoce to totalna porażka. Zero arbuzów, truskawek, bananów. Twarde śliwki jabłka i nektaryny. Plaża, skrawek piasku zapchana do granic możliwości leżakami. Bar na plaży to jakaś pomyłka. Toaleta powinna być natychmiast zamknięta.

Tatiana

Pobyt - Czerwiec 2023

Zalety

Bardzo miły personel, obsługa na wyższym poziomie, dobrze i codziennie sprzątane pokoje. Dobrze wyposażony pokój wraz z klimatyzacją. Dostaliśmy łóżeczko dziecięce, ale nawet o to nie prosiliśmy. Sejf w cenie. Blisko do plaży, sklepów, bazaru. Fajne tematyczne wystawy, ale słabe animację dla dzieci.

Wady

Słaby WiFi, w pokoju praktycznie nie było połączenia. Duży wybór jedzenia, lecz nie wszystkie smakują, często się powtarza. Mały wybór owoców: arbuz, pomarańcza, grapefruit, winogrono; Jabłka, śliwki, nektarynki w całe niedojrzałe. W głównym budynku tylko są 2 windy, które strasznie wolno chodzą. Dużo rosjaninów, więc większość załogi hotelu jest orientowana na rosjan. Brak jedzenia dla dzieci. W basenach zimna woda nawet w czerwcu. Drzwi balkonowe nie zamykają się szczelnie.

Pobyt - Maj 2023

Ogólnie hotel spełniał moje oczekiwania. Ładne wnętrze pokoje przestronne czyste. Woda i soczki codziennie dostarczane do pokoi.

Zalety

Hotel ładny czysty animacje fajne miła obsługa animacji .

Wady

Ogromnym minusem bardzo słabe wifi raczej nie działające. oraz goście ze wschodu których jest bardzo dużo. Obsługa restauracji jest skupiona tylko i wyłącznie na nich.

ewelina

Pobyt - Maj 2023

Pecam jak najradziej. Spmaczne jedzonko, mila obsluga i super animacje

Zalety

Wszytsko na wysokim poziomie, codziennie sprzatame poloje, czysto

Wady

Zimna woda w basenach ale jak na kaj to spodziewalismy sie tego

1.0
Patrycja

Pobyt - Maj 2023

Ten hotel w żadnym, ale to w żadnym wypadku nie zasługuje nawet na 4 gwiazdki. Ultra all inclusive to jest czysta kpina. Trzeba uważać na wszystkie rzeczy bo kradną. Ten hotel to typowy kicz. Muzyka do kotleta ,głośno non stop. Zarówno przy basenie jak panowie graja na bębnach i trąbkach jęcząc niemiłosiernie tak samo w pokojach ,gdyż drzwi balkonowe są nieszczelne i nie robi różnicy czy są zamknięte czy nie ,a za oknem autostrada i meczet. Jedzenie totalnie słabe choć wybór jest spory to wymaga naprawdę sporo czasu ,żeby upolować coś zjadliwego i uwaga na salatke ala jarzynową taką w jogurcie bo już po pierwszym kęsie przeniesiecie sie na wieś i niestety nie ma w tym nic dobrego ,gdyż smak wprost odzwierciedla zapach końskiego łajna (to nie jest metafora) . Sprzątanie pokoi też pozostawia dużo do życzenia np. Nie zostaną wyniesione śmieci (w przypadku rodzin z dziećmi jeżeli w grę wchodzą Pampersy to może być uciążliwe). Do plaży jest niedaleko 3min piechotą, ale plaża jest tak mała, że leży jeden obok drugiego. Nie to żadna błękitna Laguna, zwykłe morze. Personel pomimo tego ,że miły to totalnie nie komunikatywny, 90% załogi nie zna angielskiego. Woda basenach na tyle zimna, że nie liczne dzieci jedynie korzystały, reszta wchodząc do wody płakała z zimna. Jeżeli chcesz sobie zepsuć wakacje to ten hotel jest idealny dla ciebie.

Zalety

..... bez komentarza

Wady

Zimna woda we wszystkich basenach, nawet w tych dla dzieci, zimne jedzenie, słaby internet, z owoców krojonych tylko pomarańcze i grejpfruty, pozostałe owoce to jabłka gruszki i te małe ich brzoskwinki i coś ale śliwki, plaża oznaczona błękitna flaga to jakaś pomyłka leżak na leżaku, mało kto z obsługi mówi po angielsku, chociaż generalnie są bardzo mili, 2 windy w budynku głównym na które się czeka 5 min, bardzo głośno jest praktycznie w całym hotelu, meczet, autostrada..itd można wymieniać bez

5.1

Pobyt - Październik 2022

Hotel moze i fajny,ale w sezonie. Jestesmy na miejscu i po 2 dniach zamkneli 1/3 hotelu. Caly aquapark zamkniety. Pokoje spoko,ale przyjechalismy do hotelu ktory jest "dla dzieci". Po 2 dniach juz niestety nie. Slabo bardzo. Baseny bardzo bardzo zimne. Reszta ok.

Zalety

Pokoje, restauracja. Kultura .

Wady

Windy, plaża, zimne baseny bardzo.

Pobyt - Październik 2022

Hotel nie do końca spełnia standardy 5*. Jednak nasz pobyt oceniamy jako udany pomimo pewnych niedociągnięć. Położenie hotelu jest bardzo dobre, na pograniczu dwóch miasteczek tureckich z ciekawymi deptakami i dużą ilością sklepów. Woda w basenach prawdopodobnie była zimna. Nie sprawdzałam bo pływałam wyłącznie w morzu, które jest fantastyczne - ciepła, czysta woda, oczywiście bardzo słona. Obsługa kelnerska jak zwykle różna. Jedni bardzo się starali, inni wzięli napiwek i przez resztę wieczoru już się nie pokazali. Barmani bardzo mili, drinki uzależnione były od tego który barman je robił: albo bardzo dobre albo nie do wypicia. Jedzenie bardzo dobre i zróżnicowane. W restauracji pracują bardzo młodzi kelnerzy, którzy na początku zupełnie nas ignorowali, a wręcz doszło do bardzo niemiłej sytuacji gdy sprzątneli nasze napoje i deser ze stolika by usadzić przy nim innych gości. Poprosiliśmy menadżera restauracji, który bardzo przejął się zaistnałą sytuacją i w odpowiedni sposób zareagował. W następnych dniach obsługa poprawiła się nie tylko w stosunku do nas. W czasie naszego dwutygodniowego pobytu przeważali goście tureccy. Następną liczną grupą byli niestety Rosjanie, potem Polacy i Niemcy. Tureccy turyści zachowywali się w porządku, zdecydowanie lepiej od rosyjskich, którzy wszędzie wpychali się bez kolejki, byli hałaśliwi i nieuprzejmi. Pomimo października gości było bardzo dużo. Były dni gdy na kolacji trudno było znaleźć wolny stolik, a na plaży po godzinie 10 nie było żadnego wolnego leżaka

Zalety

- Ogólny wygląd i infrastruktura hotelu - Bardzo smaczne posiłki - Łagodne, piaszczyste zejście do morza, - Ciekawe pokazy w amfiteatrze w wykonaniu profesjonalnych artystów z różnych krajów

Wady

- Plaża zbyt wąska, ciasno ustawione leżaki, brak stolików i krzeseł by można było wypić kawę. Bar to budka, w której podają piwo , napoje i jest automat do kawy. Zniszczone materace i parasole. - Słabe sprzątanie pokoju pomimo napiwków. - Słabej jakości i znikome zajęcia prowadzone przez animatorów. Animatorzy to porażka, przez kilkanaście lat wyjazdów jeszcze takich nie spotkałam. - Nieuprzejmy i niepomocny personel recepcji

Jola

Pobyt - Październik 2022

Pierwszy raz pisze opinie ponieważ sama je czytam i nimi się kieruje .Hotel nie zasługuje na pięć gwiazdek, albo powinna istnieć jeszcze jakaś inna kategoria ponieważ wiosna byliśmy w innym hotelu pięciogwiazdkowym i to są różne gwiazdki Ten oceniamy na cztery Ogólnie pokoje ok ,czysto Sam hotel jako budynek tez ok jedzenie jadalne, ale bez fajerwerków poza turecka kolacja gdzie się bardzo popisali . Animacje kiepskie zwłaszcza dla dzieci .Natomiast plaża bardzo wąska ,leżak na leżaku kiepskie materace,tragiczne ręczniki .Brak baru bo trudno tak nazwać budkę wydająca piwo i ogólnie teren przy zejściu na plażę lipa kwalifikująca hotel na trzy gwiazdki . Ogólne wrażenia z hotelu pozytywne .

Zalety

Duży ładny teren z basenem i wyspa wieczorem podświetlona. Blisko morze z super zejściem , daleko płytko czysta woda. Bar i restauracja czynne cały czas w nocy również. Fajne imprezy i pokazy wieczorne. A główną zaletą to ludzie tam pracujący pomocni i mili .

Wady

Plaża i całe jej zaplecze .

Pobyt - Październik 2022

Spędziliśmy w hotelu 11 dni i z czystym sumieniem możemy go polecić. Hotel w tej kategorii cenowej z pewnością zasługuje na 5 *-pokój czysty,przestronny,codziennie bardzo dokładnie sprzątany z piękny widokiem na basen I trochę morza.Jedzenie bardzo dobre,każdy wybredny znajdzie coś dla siebie, uwzgledniaja alergie pokarmowe jeśli przy check in się to zgłosi w formularzu.Organizowane wieczory tureckie z lokalnym pysznym jedzeniem. Basen zewnętrzny z zimną wodą,jednak nie byliśmy zdziwieni,skoro w opisie nie jest napisane że jest podgrzewany a mimo pięknej pogody przez caly pobyt-codziennie 27-28 st(koniec pazdziernika/listopad) i pełne slońce,woda basenach stałe jest filtrowana,dzięki czemu jest bardzo czysta.Na terenie hotelu zjeżdżalnie dla dzieci, duzy aquapark jednak otwarty tylko do połowy października. Dobre i szybkie dojście do plaży, jeśli jednak ktoś przyjeżdża z nastawieniem na leżenie na plaży i kąpiel w morzu (woda bardzo ciepła) to plaża jest dość wąska i mała jak na tak duży hotel i od rana trwa walka o leżaki. Przy basenach nie ma jednak problemu ze znalezieniem miejsca. W barze przy plaży dostępne napoje i alkohole,drobne przekąski.Byliśmy w zasadzie na koniec sezonu , hotel posiadał pelne oblożenie ,jednak obsługa stawała na wysokości zadania-bardzo mila,usmiechnieta i pomocna.Animacje wieczorem dla dzieci i dorosłych w amfiteatrze, nie za dużo, w ciągu dnia jakieś gry i zabawy. Jeśli ktoś przyjeżdża odpocząć w ciszy to może przeszkadzać muzyka grająca przy basenach jednak nie jest ona nie do zniesienia.

Zalety

Pyszne jedzenie, przemiła obsługa ,skoncentrowanie wielu atrakcji na małej powierzchni. Niedaleka odległość do pięknego miasta Alania.

Wady

Wąska i mała plaża, słaby internet ,mała miejscowość-bazar niewielki koło hotelu,do centrum miasta ok 2km ale i tak niewiele sie tam dzieje.

Pobyt - Październik 2022

Hotel sam w sobie spoko. Tylko czemu nikt nie informuje ze wszystkie atrakcje dla dzieci sa nieczynne od pazdziernika do maja? Wyjazd z dziecmi 12.10 okazal sie totalna klapą. Plaza slabiutka. To napewno nie 5 gwiazdek, ale hotel przystępny.

Zalety

Restauracja,pokoje,duzy obiekt.

Wady

Lokalizacja,zamkniete wszystkie atrakcje dla dzieci poza sezonem-doslownie wszysykie. Plaza i lezaki bida z nędzą.

Pobyt - Wrzesień 2022

Polecam. Hotel super. Jedzenie dobre. Pokoje czyste, sprzątane codziennie.

Wady

Hotel położony daleko od lotniska. Transfer ok 3 h. Mały kawałek plaży przydzielony do hotelu.

Michał

Pobyt - Wrzesień 2022

Bardzo dobre jedzenie, super obsługa. Największy plus za wspaniałe animacje i występy. Polecam.

Zalety

Występy i animacje.

Michał

Pobyt - Wrzesień 2022

Super hotel, było wszystko co potrzeba. Obsługa na najwyższym poziomie.

Zalety

-obsługa -czystość -aquapark -codzienne występy

Jola

Pobyt - Sierpień 2022

Super hotel bardzo czysty , pyszne różnorodne jedzenie , blisko do plaży 80 m, super plaża i morze . Na pewno tam wrócę , dużo by pisać o plusach . Serdecznie polecam ten hotel daje zasłużone 5*****

Zalety

blisko plaża , czysto, blisko centrum handlowe, przemiła obsługa i piekny obiekt

Artur

Pobyt - Lipiec 2022

Ogólnie pobyt sam w sobie ok. Ale na pewno ten hotel nie zasługuje na 5 gwiazdek. Mało różnorodne jedzenie, niektórzy z obsługi hotelowej widać, ze pracują tam za karę, przejście do aquaparku z wózkiem tragedia.

Zalety

Super apartament i widok.

Wady

Mało różnorodne jedzenie Niektóre osoby z obsługi Brak zjazdu do wózków do aquaparku Pani z animacji która totalnie nie umie śpiewać i strasznie się darła

Pobyt - Czerwiec 2022

Hotel robi wrażenie; bardzo duży z przepięknym otoczeniem z mnóstwem zieleni. Pokoje czyste, codziennie wymieniane ręczniki. Obsługa hotelu bardzo uprzejma. Pomimo tego, że doba hotelowa rozpoczynała się o godzinie 14, a my byliśmy wczesnym rankiem to zaraz po śniadaniu otrzymaliśmy pokoje. Urozmaicone jedzonko, przepyszne. Dużo barów z przekąskami i nie tylko 😂. Deptak prowadzący na plażę z przepięknym różowym kwiatowym zadaszeniem. Ręczniki basenowe w cenie.

Zalety

Blisko na bazzar😁, do aqaparku. Zalety jeszcze to jedzonko pyszne i duża różnorodność. Oczywiście obsługa hotelowa to duży plus tego hotelu.

Luk

Pobyt - Czerwiec 2022

Fajny hotel. Dość kompaktowy ale to ma swoje dobre strony. Fajny aquapark i ścieżka na plażę.

Zalety

Animacje i show wieczorne. Aquapark. .

Alaiye Resort & Spa