Alaiye Resort & Spa

Fajny hotel. Dość kompaktowy ale to ma swoje dobre strony. Fajny aquapark i ścieżka na plażę.

Hotel świetny, naprawdę nie wiem skąd te negatywne komentarze. Pokoje bardzo czyste, jedzenie przepyszne. Obsługa na wysokim poziomie. Podróżujemy z mężem często na all inclusive, ale tu pierwszy raz spotkaliśmy się z sytuacja, ze siedzimy przy stoliku, a kelner od razu się pojawia proponując coś do picia. Przy basenie animatorzy cały czas zabawiali gości. W snack barze było tak smaczne jedzenie i tak ogromny wybór, ze czasami rezygnowaliśmy z obiadu i jedliśmy pizzę prosto z pieca :)Nie wiem jak może komuś przeszkadzać dźwięk z Meczetu skoro słychać go co jakiś czas tylko przez pare sekund. Tak samo zapach papierosów, jestem osoba niepaląca, a nie czułam go zbytnio. To chyba normalne, ze ludzie palą w wyznaczonych do tego miejscu. Hotel zdecydowanie zasługuje na 5 gwiazdek, a to, że ktoś czepia się o takie bzdury to naprawdę mija się z rzeczywistością. Ludzie płaca pare tysięcy za wycieczkę i myślą, że będą mieszkać w pałacu. Jeszcze raz powtórzę hotel świetny, polecam każdemu.

Super hotel. Pokoje czyste, codziennie zmieniane ręczniki, uzupełniany bar. Jedzenie pyszne, urozmaicone, restauracja czysta, obsługa na najwyższym poziomie. Animatorzy świetni. Blisko bazar oraz plaża. Wi-Fi działa bez problemu zarówno w pokojach jak i na basenie. Polecam!

Próba wyludzenia opłaty za zesputy telewizor. Popsuty zamek w drzwiach od sypialni z którego nie mogły wydostać się dzieci. Chalas w pokojach, kompletny brak wyciszenia, nawet przy zamkniętych oknach huk że nie da się spać. Woda w basenach lodowata nawet w wewnętrznym. Na siłowni sprzęty niedziałające. Animacje bardzo słabe być może z powodu końca sezonu. Nie polecam

Ładny hotel z bardzo miłą obsługą, ładne baseny, dojście na plażę piękną aleją. Hotel czysty, toalety wspólne odnowione i pachnące. Posiłki ok. choć mogły by być bardziej urozmaicone. W październiku baseny prawie puste, brak kolejek w barach czy restałracji. Minusem są stare pokoje i ich łazienki oraz wolne windy jeśli ma się pokój na wyższym piętrze. Największą zaletą jest przemiły personel.

Nazwa  Alaiye Resort & Spa
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Avsallar
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, windsurfing, tenis, bez paszportu, rozrywka i życie nocne

Przejście podziemne prowadzi do Alayie Parku z basenem i 2 zjeżdżalniami oraz wieloma dodatkowymi atrakcjami dla dzieci

Mała, łagodnie opadająca, piaszczysto-żwirowa plaża w odległości ok. 120 m (dojście należącą do hotelu ścieżką)

2 baseny i dodatkowy basen z 4 zjeżdżalniami

Dużo udogodnień dla dzieci: Miniklub w hotelu, łóżeczka dla niemowląt, wieczorem mini dyskoteki, plac zabaw, brodzik.

Wyświetlono 129 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Luk

Pobyt - Czerwiec 2022

Zalety

Animacje i show wieczorne. Aquapark. .

Aleksandra

Pobyt - Czerwiec 2022

Zalety

Obsługa, jedzenie, animacja, imprezy, baseny, pokoje

Wady

Plaża dosyc wąska, natomiast my wolimy spędzać czas przy basenie. W Turcji jednak nie spodziewałam się nie wiadomo jak bardzo pięknych plaż.

Pobyt - Maj 2022

Zalety

Czystość Pyszne jedzenie Obsługa Lokalizacja

Pobyt - Listopad 2021

Zalety

Położenie, plaża piaszczysta lecz wąska, baseny

Emil i Magda

Pobyt - Październik 2021

Zalety

Przesympatyczny personel, ładny basen, czystość.

Wady

Pokoje do odnowienia, stare wyposażenie.

Pobyt - Wrzesień 2021

Bardzo fajny czas spędzony na wakacjach w tym hotelu, chętnie wróciłbym w to miejsce

Zalety

urozmaicona kuchnia, duży, czysty basen, super animatorzy

Wady

jedyne co mi przychodzi do głowy to może trochę daleko od lotniska

Pobyt - Sierpień 2021

Wakacje spędziłam z chłopakiem w sierpniu 2021r. Polecam hotel. Pokoje zadbane, obsługa miła. Sporo animacji, dobre jedzenie, muzyka i drinki :) windy trochę uciążliwe w głównym budynku, ale zawsze można się przejść schodami. Ogólnie polecam, planujemy wrócić tam w tym roku. To będzie 1 raz gdzie wracamy do tego samego hotelu na wakacje.

Zalety

Jedzenie, drinki, muzyka, animacje

Wady

Windy

Pobyt - Październik 2020

Super hotel, pyszne jedzenie...bardzo mile wspominam ten pobyt.

Zalety

Było jakby luksusowo.

Wady

Wszystko super.

Wiktoria

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Październik 2019

W hotelu bardzo miła i pomocna obsługa. Jedzenie dobre , bardzo urozmaicone. Pokoje w hotelu czyste i zadbane. Hotel na duży plus.

Zalety

niedaleko plaży, pokoje czyste i zadbane, dość blisko centru,

Wady

internet w niektórych częściach hotelu się rozłącza.

Mariusz

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Październik 2019

Jedzenie jest moim zdaniem wielkim atutem, wprawdzie nie są serwowane przepiórki ale wyeksponowane wielkie tuńczyki cieszą nie tylko oko:-) Jednak nie to zapadło mi w pamięci lecz coś znacznie bardziej prozaicznego, jest to jedyny jak do tej pory hotel w którym spotkałem pomidory obrane z skórki !

Zalety

Jedzenie

Wady

nie jest bezpośrednio przy plaży

Tomek

Pobyt - Wrzesień 2019

Jestem ogólnie bardzo zadowolony. Hotel zasługuje może na niecałe 5 gwiazdek ale na 4,5 napewno. Udane wakacje jednym zdaniem.

Zalety

Miła obsługa., piękny przestronny basen, cena adekwatna do hotelu, pyszne drinki, bardzo przestrzenny, ładne pokoje

Wady

Bardzo słabe wi fi, brak języka polskiego w ankietach na recepcji i wogole wszędzie, średni albo już zmęczeni animatorzy

Basia

Pobyt - Kwiecień 2019

Byliśmy w sumie przed sezonem więc pewnie ominął nas problem z brakiem leżaków ;) jeden basen z grająca Muzyka w ciągu dnia, niedaleko drugi gdzie cisza dla tych co chcą się zrelaksować do plaży blisko, kilka zjeżdżalni. Polecam :)

Zalety

Pyszne jedzenie, przemiła obsługa, czysto na całym terenie. Dużym plusem jest woda butelkowana dostępna w nielimitowanych ilościach z lodówek i uzupełnianie barków pokojowych w wodę oraz soczki dla dzieci.

Jola

Pobyt - Październik 2018

Byliśmy z mężem w drugiej połowie września. Hotel bardzo czysty, codziennie od rana sprzątają pokoje, wymieniają ręczniki, uzupełniają środki higieny w łazience. Na stołówce wszystko sprzątane jest na bieżąco. To samo nad basenami. Wszyscy bardzo mili i pomocni. Jedzenia tyle, że nie sposób wszystkiego spróbować. Organizowane wieczory tematyczne, zabawy w basenach (gimnastyka, piłka wodna), siatkówka i inne. Pogoda przepiękna. Właściwie nie trzeba opuszczać terenu hotelu.

Zalety

Zasługuje na swoje 5 gwiazdek

Wady

Może tylko to, że pozwalają palić papierosy koło basenów. Ponieważ ja nie palę (i mi to przeszkadza) oraz ze względu na obecność dzieci powinny być wyznaczone miejsca gdzie można by iść zapalić. Oblegana plaża, ale nad basenami zawsze jest miejsce.

Pobyt - Październik 2018

Myślę, że to ważna informacja: Żeby dojść na plażę trzeba wyjść za bramę hotelu, ścieżka prowadzi przez malowniczy tunelik z kwiatków, jest dość blisko. Moje dziecko naliczyło 200 kroków;) Jednak nie jest to hotel położony przy samej plaży. Sąsiedni hotel który ma dojście do plaży jest za to straszliwie głośny, muzyka disko, techno i krzyki konferansjerów są nieodłączną częścią plażowania. Sama plaża zatłoczona, i wąska jak to w całej części tej miejscowości. Dla dzieci sala gier elektronicznych, mocno wysłużona;)

Zalety

Bardzo sympatyczna obsługa, swobodna atmosfera, blisko do hotelowych restauracji i barów za snackami ponieważ teren hotelu jest raczej niewielki. Brzeg morza piasek, na wysokości kolan kamienie ale szybko się kończą idąc w głąb morza. SŁOŃCE i mieszane towarzystwo, Turcy, Anglicy, Niemcy, , Rosjanie, Szwedzi, Czesi, Polacy, Duńczycy, itd (wymienione od najliczniejszej grupy)

Wady

Hotel dosłownie wciśnięty pomiędzy inne budynki i hotele skąd dobiega przez 5 dni w tyg. muzyka i zgiełk. 2 dni jest ciszej. Położony przy ruchliwej głównej ulicy biegnącej wdróż wybrzeża. Druga część hotelu z basenami, boiskami małą zjeżdżalnią po drugiej stronie ulicy. Kort ma nawierzchnię piaskownicy. Dla nas chyba najgorsze doświadczeniem był wszechobecny dym papierosowy. Teren dość ciasny a zawsze kroś pali więc dym wiewa nawet do restauracji. Na plaży palą, nawet wokół stref dla dzieci. Mimo, że hotel bardzo zadbany nieprzyjemny zapach z kanalizacji w łazience czuć baaardzo.

Pobyt - Październik 2018

Ogólnie hotel robi dobre wrażenie. Zadbany, czysty, uprzejma obsługa, dobre jedzenie. Jednak jeżeli ktoś szuka spokojnego wypoczynku to nie polecam, chociażby z powodu puszczania bardzo głośnej muzyki przy basenie, przez co nie da się porozmawiać, bo nic nie słychać. Do plaży zecydowanie dalej niz 100, ale droga która do niej prowadzi jest bardzo urokliwa, także to dużą wadą nie jest.

Zalety

Czysty, duże pokoje, smaczna kuchnia, dużo leżaków przy basenie, fajne animacje

Wady

Za głośna muzyka przy basenie, bliskość meczetu = codzienna pobudka o wschodzie słońca, bliskość ruchliwej drogi = hałas

Teresa

Pobyt - Czerwiec 2018

Czas spędzony w tym hotelu oceniam bardzo pozytywnie. Lokalizacja hotelu głównie ze względu na bliskość plaży i centrum handlowego oraz terenów spacerowych zasługuje na pozytywną ocenę. Pokoje wygodne , przestronne z dużymi balkonami z wyjątkiem pokoi na piątym piętrze, ze sprawnie działającą indywidualną klimatyzacją. Urzekła mnie kuchnia turecka i muzyka bardzo odmienna od europejskiej. Wyjeżdżającym do Turcji szczerze polecam ten hotel.

Zalety

Piękne lobby z możliwością wypoczynku w klimatyzowanej przestrzeni. Bardzo dobre wyżywienie; rzetelny i miły personel. Nieduża odległość od plaży i obiektów handlowych. Świetne zagospodarowanie terenów zielonych i dobrze wyposażone bary . Wyeksponowanie elementów kultury tureckiej i urozmaicony program artystyczny.

Wady

Brak akcentów polskich - w trakcie defilady z okazji zakończenia Ramadanu wśród wielu flag zabrakło flagi Polski; poza tym żadnych akcentów polskich w trakcie animacji; zauważano tylko Rosjan, Anglików i Niemców. Nieco za małe i duszne windy, chociaż ze względu na swoje przeszklenie bardzo efektowne. Nie wszystkie łazienki wyposażone zostały w kosmetyki.

Pobyt - Czerwiec 2018

Hotel wywarł na nas pozytywne wrażenie od samego początku. Byliśmy (2 dorosłe i 3 dzieci) bardzo zadowoleni z pobytu. Szczególnie zależało nam na strefie dla małych dzieci. Na terenie hotelu był zadaszony brodzik, natomiast po przejściu przez tunel pod ulicą była cała strefa przeznaczona dla dzieci czynna od 9-17, tj, brodzik, basen średnio-głęboki, 2 zjeżdżalnie, strefa z jedzeniem (snaki, pizza, frytki, lody), plac zabaw. Minusem były schody do i z tunelu, gdyż osoba z małym dzieckiem z wózkiem musiała nieść wózek. Dostaliśmy duży pokój rodzinny z oddzielną sypialnia z bardzo dużym balkonem z widokiem na basen. Pokoje mają już swoje lata ale było bardzo czysto i codziennie sprzątane więc nam to nie przeszkadzało. Ładna plaża, wąska lecz piaszczysta! Pobyt uważamy za udany.

Józef

Pobyt - Maj 2018

Blisko plaża,jedzenie bardzo dobre,pogoda dopisała , wycieczki w miarę tanie,pobyt bardzo udany.

Zalety

czystość,miła obsługa

Arkadiusz

Pobyt - Lipiec 2017

Bardzo czysto, pyszne jedzenie- naprawdę urozmaicone. Codziennie kolacja tematyczna - chińska, śródziemnomorska, włoska czy turecka. Dużo owoców, sałatek, mięs, ryb..ze stekami z tuńczyka włącznie. Drinki w barach dla dzieci i dla dorosłych, siłownia, sauna, jeden ogromny basen z wyspą, a pod nią salon gier dla dzieci. Na wyspie wieczorami imprezy, a w dzień leżaki - codziennie z wyspy z dużych głośników płynie muza. Drugi basen mniejszy ale też mniej tłoczony i zawsze są wolne leżaki. Wszędzie bary z napojami, piwem, automaty z sokami czy lodówki z wodą mineralną. Ładna roślinność..pyszna pizza w barze za głównym basenem oraz kebab, frytki. gofry i owoce nie ma więc potrzeby iść na obiad do głównej restauracji. Raz w ciągu pobytu można skorzystać z restauracji a la carte tj. Turecka lub Chińska. My byliśmy w Tureckiej(super) kolejny basen z czterema zjeżdżalniami. Dojście do plaży przez piękny tunel stworzony z kwiatów. Przed wejściem na plażę wózeczek z owocami oraz Budka z kawą, napojami, wodą i lodem. Sama plaża piaszczysta, morze czyste..idąc w lewo dochodzimy do hotelu Island Gold, a później ciągnie się fajna promenada wzdłuż morza. Do centrum Incekum ok.2 km, zaraz za hotelem też jest dużo sklepików. Na terenie hotelu jest duży amfiteatr, gdzie wieczorami odbywają się fajne pokazy, spektakle. Malkontentom zawsze coś może się nie spodobać, ale ja z czystym sumieniem polecam ten hotel.

Zalety

Czyste, pyszne i obfite posiłki, baseny

Wady

Brak(80 m do plaży spacerem przez piękny ukwiecony, piękny tunel dla niektórych jest problemem ;)

Alaiye Resort & Spa