Przejście podziemne prowadzi do Alayie Parku z basenem i 2 zjeżdżalniami oraz wieloma dodatkowymi atrakcjami dla dzieci
Mała, łagodnie opadająca, piaszczysto-żwirowa plaża w odległości ok. 120 m (dojście należącą do hotelu ścieżką)
2 baseny i dodatkowy basen z 4 zjeżdżalniami
Dużo udogodnień dla dzieci: Miniklub w hotelu, łóżeczka dla niemowląt, wieczorem mini dyskoteki, plac zabaw, brodzik.
Byłam z mężem na podróży poślubnej. Jedzenie było przepyszne, pokoje czyściutkie, obsługa choć nie mówiła praktycznie po angielsku to miła, animatorzy też sympatyczni, to siatkówka, areobik wodny itp. Alkoholu do bólu, sauna, hamam ile chcesz możesz korzystać ! :) Na plaży byliśmy tylko raz bo do wodopoju daleko :D dają tylko piwo i napoje. Ogólnie warto hotel godny polecenia.
Jedzenie mistrzowskie! Polecam zupy :) Pokoje czyściutkie
Ciężko dogadać się z personelem po angielsku.
Hotel oddalony o 80m od piaszczystej plaży, bardzo miła i pomocna obsługa hotelu. Wi-Fi dostępne w całym hotelu, dużo leżaków na basenie o nieregularnym kształcie, 3 zjeżdżalnie (po środku basenu wysepka z bezpłatnymi leżakami i parasolami), 3 restauracje A La Carte. Czysty i zadbany, pokoje sprzątane codziennie z klimatyzacją sterowaną indywidualnie. Amfiteatr. Dużo roślin na terenie hotelu: kwiaty, trawa drzewa owocowe. Bardzo ciekawe architektonicznie budynki skupione na około dużego basenu. Mocno urozmaicone jedzenie.
Duży, ekskluzywny, bardzo czyste pokoje, klimatyzowane z balkonem, dużo zieleni, basenów, amfiteatr
80 m od plaży
Po przyjeździe na miejsce okazało się, że nie ma dla nas pokoju i zostaliśmy przeniesieni do hotelu obok o niższym standardzie. W ramach przeprosin mieliśmy dostać kosz z owocami i wino, soki z wyciskanych pomarańczy do końca pobytu na śniadaniu i 25 minutowy masaż, z niczego dobrze się nie wywiązali. Zamiast kosza dostaliśmy talerzyk i 3 jabłka, gruszkę i limonkę, malutkie winko i jeden kieliszek na dwie osoby. W dwóch dniach powiedzieli nam FINISH na wiadomość o soku pomarańczowym. A masaż wykonywał recepcjonista ze strefy spa, który nie miał żadnego pojęcia o technikach masażu. Duże kolejki do stolików na kolacji, jedzenie średnie najlepsze w snack barze przy wyjściu nad morze i po drugiej stronie hotelu w alaiya park, ciasta kolorowe ale każde o tym samym smaku. Recepcja przemiła, ale słabo rozumiejąca język angielski, o szampon do łazienki domagaliśmy się 3 dni mimo że sprzątaczka codziennie była w naszym pokoju, do plaży trzeba było iść z około 7 minut. Jedynie co jest godne polecenia do Restauracja Turecka z A la Carte. Ogólnie nie polecam i na pewno tam nigdy nie wrócimy.
pokoje duże z balkonem klimatyzowane , animacje, snack bary z dobrym nie wydziwianym jedzeniem
słaba znajomość języka angielskiego , 80 m do plaży , nie kompetencja pracowników (recepcja, recepcja spa) , jedzenie robione na ilość nie na jakość
Hotel rewelacja można w nim bardzo odpocząć,połączenie dolmuszem z Alanyą super i tanio bo taxi to majątek.Jedzenie urozmaicone co wieczór inna kuchnia więc restauracje ala carte nie potrzebne,obsługa bardzo miła i uśmiechnięta.Drinki dobrej jakości nie rozcieńczane.Bardzo polecam ten hotel.
Hotel dobrze położony,czysty,ogólnie super.
Bliskość meczetu i poranne modlitwy nadawane przez głośnik.
Hotel bdb plus, prawie celujacy, We wrześniu zdominowany przez Niemców i Rosjan, w większości emerytów. Pokoje ok, jedzenie urozmaicone. Raz kuchnia śródziemnomorska, raz sushi, innego dnia turecka itd. Oraz stałe potrawy codziennie. Dużo warzyw i owoców. Między posiłkami był czynny Snack Bar. Generalnie same plusy. Zdjęcia zgodne z rzeczywistością. Baseny czyste, leżaków dużo. Do plaży spacerkiem ok. 100 metrów. Drobne minusiki: 1. pobliski meczet budził rano modlitwą przed końcem ciszy nocnej, szczególnie gdy ktoś śpi bez klimatyzacji przy otwartym oknie. 2. Na plaży jest ok. 200 leżaków hotelowych. Problemem jest poranne zajmowanie leżaka ręcznikiem hotelowym i powrót do hotelu przez emeryta który może przyjdzie na plażę o 15.00 lub później. A ktoś kto przychodzi na plażę o 10-11 nie ma leżaka choć ponad setka jest praktycznie wolna, tyle że przykryta ręcznikiem. 3. Młodzi lubiący nocne dyskoteki mogli by się tu we wrześniu nudzić.
bdb
nie wady a minusiki: kwestia pobliskiego meczetu i zajmowania leżaków na plaży przez emerytów
Właśnie wróciliśmy. Hotel świetny, leżaki przy basenie bez problemów można było zajmować po 9 rano, na plaży niestety dużo wcześniej ale to nie problem .Jedzenie tak dobre ,że nawet nie szukaliśmy Mcdonalda, wszędzie owoce i przez cały dzień jedzenie jedzenie i jedzenie. Dobre alkohole. Jedyna wada to słabi w tym momencie animatorzy. którzy w zasadzie w ciągu dnia się nie przemęczali. Układ hotelu świetny, 3 restauracje a la karte w cenie (i tu wytłumaczenie bo w ofercie nie jest to do końca napisane czyli raz na pobyt można być w każdej restauracji). Przy wykwaterowaniu zmieniają opaski na białe ale bez konsekwencji i można korzystać ze wszystkiego jak zawsze. Przy hotelu ogrom sklepów.
wyżywienie, obsługa,
Jeśli chcesz spędzić udane wakacje, to dobrym miejscem jest hotel ALAIYE RESORT & SPA. Trafiłyśmy tam trochę przez przypadek, bo zmieniono nam hotel, ale biuro Neckermann takich zamian dokonuje na korzyść klienta. Jednym słowem było cudnie. Rezydentka p. Agnieszka bardzo miła i kompetentna. Nie spodziewałam się , że Turcja to taki kolorowy kraj, a Turcy są tacy mili i uśmiechnięci (oczywiście nie wszyscy). Zachęcam jedźcie do Turcji, bo warto. pozdrawiam Renata.
dobrze wyposażony, piękne elementy dekoracji, każdy szczegół zachwyca, bardzo wygodny
nie zauważyłam
Bardzo polecam ten hotel, jak do tej pory najlepszy w jakim bylismy!!!!
piaszczysta plaża, dobre jedzenie i alkohol fajne animacje dla dieci i dorosleych, animatorzy daja z siebie wszystko!!!
bylam w maju w tym hotelu z rodzina bylo super jedzenie dobre nie zdazylam usiasc do stolika to kelner juz byl obsuga mila bardzo blisko do plazy polecam
super
Hotel niczym nie odbiega w rzeczywistości od zdjęć. Jedzenie bardzo dobre - choć monotonne sniadania. Obsługa bardzo miła. Pokoje sprzatane codziennie, choc mimo napiwkow, nie zostalo nic zrobione fikusnego z ręczników. Do plazy rzut beretem - idzie sie alejką hotelową wśród pięknych kwiatów i roślin. Plaża niestety wąska i lezak koło leżaka. Zejście do plazy płaskie, aczkolwiek przy brzegu mnóstwo kamieni. Jednak gdy przejdziemy kawałek w prawą bądż lewa strone, tam już ich nie uświadczymy :) Dla tych co lubia spacerować wzdłuz plazy, polecam sie przejść w lewo, są tam bardzo ładne widoki w sam raz na romantyczne spotkania czy fotki.
- bogate animacje - smaczne jedzenie - czystość w pokojach - miła obsługa
Hotel rewelacyjny, jedzenie super, urozmaicone (codziennie inna kuchnia). Każdy znajdzie coś dla siebie, codziennie animacje dla dorosłych i dla dzieci, zjeżdżalnie, baseny, sauna, hammam, plaża piaszczysta z darmowymi leżakami Jedynie nie polecamy wycieczek fakultatywnych np. \\\"Mozaika\\\" gdyż lepszą kuchnię i hammam ma się na miejscu..
Jedzenie, animacje, zjeżdżalnie, baseny, sauny, hammam, plaża..
Bardzo dobry hotel z piaszczystą plaża. Pycha jedzenie i mocne alkohole :).
piaszczysta plaża dobre jedzenie i alkohol fajne animacje dla dzieci i przyzwoite dla dorosłych
daleko od centrum Alanyi mało polaków (co dla niektórych jest zaletą)
polecam, miejsce idealne na wypoczynek, nie trzeba się o nic martwić. do tego animacje na wysokim poziomie, można się dobrze bawić :)
polecam, widziałam w folderach, że hotel jest piękny i ma na swoim terenie świetny basen, ale rzeczywistość przerosła moje oczekiwania :) piękne miejsce bez dwóch zdań, kuchnia bardzo smaczna, jedzenia pod dostatkiem.
Niedawno wróciliśmy z tego hotelu. Jestem pod dużym pozytywnym wrażeniem. Hotel bardzo ładny, czysty. Klimatyzacja z możliwością regulacji nawiewu, więc jeśli komuś źle dmuchało, to znaczy że coś słabo ogarniał obsługę pilota. Plaże piaszczyste, zero kamieni, także buty do wody kompletnie się nie przydały. Plaża o małym spadzie, także można daleko wchodzić i nie jest głęboko. Dużo animacji sportowych (piłka wodna, nożna, siatkówka, dart, łuk, tenis stołowy, aerobik w wodzie i na lądzie) także każdy może coś dla siebie znaleźć. Codziennie o 21:30 show w amfiteatrze, potem disco na świeżym powietrzu i w lokalu. Nudzić się nie można. Leżaki za free, dużo wolnego miejsca zwłaszcza w części przeznaczonej bardziej dla dzieci (Park Alaiye). Blisko do delfinarium Sealanya (5 min. dolmusem).
Brak polskojęzycznego animatora. Trafiliśmy w okresie Euro - totalna dyskryminacja Polaków!!! Salę kinową dali 11 Rosjanom a 100 polaków wcisnęli do mini baru!!! Wszyscy Polacy czekali ponad 5h za pokojem!!! Wieczorne animacje takie same jak na Rodos jak byliśmy....Dużo zamożnych Turków z północy kraju. Czuć snobizm w tym hotelu. Jedyny plus - bardzo bogaty program animacji dla dzieci , naprawdę się nie nudziły!!! Świetne jedzenie. Płytkie wejście w morze ok 150m spokojnie ma się grunt pod nogami. Basen max 140cm - idealnie jak ktoś nie umie pływać.
Byliśmy w tym hotelu w czerwcu.jedzenie dobre i duże urozmaicenia ,plaża piaszczysta lecz trochę wąska.baseny mogły by być częściej czyszczone.na pokoje czekaliśmy około 2 godzin lecz było widać że czekali wszyscy.w recepcji słaba znajomość jęz angielskiego.dużo animacji dla dorosłych jak i dzieci.na terenie hotelu różne sklepiki jak i przed hotelem mini bazar.przejściem podziemnym można dojść do innej części z basenami mini zjeżdżalniami kortem do tenisa i siatkówki lecz jest tam troche za głośno obok jest główna ulica.kilka km dalej jest delfinarium.porównując inny hotel w którym byliśmy rok temu kilkadziesiąt km obok ten hotel wypadł znacznie lepiej.
W tym hotelu byliśmy w połowie października 2011. Niestety trafiliśmy na okres ferii u Niemców, więc hotel był przepełniony i ciężko było znaleźć wolne leżaki już o 9 rano. Minusem jest plaża, strasznie kamienista więc trzeba do wody wchodzić w butkach, woda w tej okolicy jest także niezbyt czysta. W większość snack barów i restauracji napoje podawane w plastikowych szklankach - niestety już dość zużytych. Wieczorem walka o miejsca na kolację, przy pełnym hotelu i zmroku o 18:30 o 19 jest problem, aby zejść na kolację - trzeba polować na miejsca. W niedziele w okolicy jest targ - polecam - zakupy za grosze - niestety rezydentka TUI nie wspomniała o tym ani słowa - nie potrafiła także powiedzieć, które drinki są w cenie.
Negatywy: -Brudna woda w basenach = wiele osób rozchorowało się na zapalenie ucha i/lub gardła. -Bar przy recepcji w holu głównym z bardzo niemiłą obsługą, która niechętnie nalewała najprostsze drinki -recepcja jak cie mogę; leniwa i nie paląca się do pomocy -Klimatyzacja - źle ustawiona i dmuchająca na łóżka = pomaga w złapaniu ostrego przeziębienia -pojemniki do picia (ciężko to nazwać szklankami) marnej jakości, porysowane -Plaża to przykład olewania ze strony hotelu - kamienista i bardzo nieprzyjemna do wchodzenia; hotel Lonicera World dosłownie obok Alayie ma wyczyszczoną z kamieni plażę i tam najlepiej wchodzić do wody.
Bardzo udane wakacje - sierpień 2011 r. Hotel Alayie Resort spełnił w pełni nasze oczekiwania. Hotel oferuje wiele atrakcji, zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci. Polecam wszystkim.
W tym roku będę po raz trzeci, wraz z żoną i dziećmi, wypoczywał w tym hotelu. Niestety, ale by znów spędzić urlop w Alaye, musiałem wykupić imprezę w zagranicznym biurze podróży (Neckermann), i tu spotkało mnie miłe zaskoczenie bo pomimo, że muszę dojechać na lotnisko w Berlinie, spędzić noc w hotelu, to impreza będzie tańsza niż w ubiegłym roku w Sky Clubie. Gorąco polecam ten hotel, a co do tej plaży to jest to najsłabszy punkt, ale nie znaczy, że plaża jest zła, po prostu tam nie ma lepszych plaż. Plaża Kleopatry w Alanyi jest piękna, ale piach jest specjalnie zwożony. Jak wspominałem, byłem już dwa razy w tym hotelu. Drugim razem było lepiej niż pierwszym, szczególnie dla dzieci. Większy wybór lodów, deserów, mrożonych napojów itp. Nie wiem czy za trzecim razem może być jeszcze lepiej, ale niech tyko będzie tak jak było w poprzednich latach to wakacje będą na pewno udane.