Alaiye Resort & Spa

4.3

Hotel godny polecenia. aż szkoda że w tym sezonie nie ma go w ofercie SKY Club. Cena dość wysoka jak na Turcję ale będąc tam nie ma do czego się przyczepić, można powiedzieć że obiekt dla wymagających turystów

Bardzo dobry hotel, wszystko tak jak w opisie.Minusem jest ciasnawa, niezbyt piękna plaża do której trzeba dojśc ok 150m ale za to zejscie do morza łagodne, bez kamieni, czysta woda.Najlepszy hotel w krajach Orientu w jakim mieszkałem( a byłem w wielu).Polecam osobom które nie potrzebują w pobliżu ruchliwego centrum handlowego ani innych tego typu atrakcji- po nie należy podjechac do odległej o ok.20km Alanyi.

Hotel super,świetne wakacje.Posiłki bardzo smaczne, obsługa miła.Jedyny minus to słaby kontakt z rezydentem i ich drogie wycieczki.Polecam

Mimo zapewnień Biura Podróży SKY CLUB i TRIADA hotel miał posiadać polskich animatorów i Rezydenta. Niestety okazało się to kłamstwem. DUŻY MINUS TO BRAK POLSKICH ANIMACJI - MIMO ZAPEWNIEŃ BIURA PODRÓŻY. Poza tym animacje OK. MIZERNA OPIEKA REZYDENTA !!! Uważajcie również na długośc pobyty bo nas SKY CLUB oszukał na dwa dni. Przylot był ok. pólnocy a wylot o 2 rano !!!

Hotel identyczny jak na zdjęciach w folderach turystycznych, bardzo miła i sympatyczna obsługa, dobre i urozmaicone posiłki, ogólnie fajne miejsce do wypoczynku spokój i cisza minusem jest tylko słaba plaża ale reszta ok. Polecam głównie dla osób chcących wypocząć w spokoju.

Nazwa  Alaiye Resort & Spa
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Avsallar
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, windsurfing, tenis, bez paszportu, rozrywka i życie nocne

Przejście podziemne prowadzi do Alayie Parku z basenem i 2 zjeżdżalniami oraz wieloma dodatkowymi atrakcjami dla dzieci

Mała, łagodnie opadająca, piaszczysto-żwirowa plaża w odległości ok. 120 m (dojście należącą do hotelu ścieżką)

2 baseny i dodatkowy basen z 4 zjeżdżalniami

Dużo udogodnień dla dzieci: Miniklub w hotelu, łóżeczka dla niemowląt, wieczorem mini dyskoteki, plac zabaw, brodzik.

4.3

Wyświetlono 129 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Andrzej

Pobyt - Wrzesień 2009

MARCIN1

Grażyna

Pobyt - Lipiec 2009

Hotel w pełni zasługuje na 5*Był to najlepszy do tej pory hotel w jakim byłam i co najważniejsze w dobrej cenie:)

K

Pobyt - Lipiec 2009

rewelacyjny hotel - świetne animacje, posiłki urozmaicone, codziennie sprzątane pokoje, fajne animacje, plaża ciasna, piaszczysta, czysta, sporo barów (kiepski bar przy plaży). to duży hotel, ale położony na dużym obszerze, tłoku we wrześniu nie ma (park alaiye wręcz wyludniony), minusem o tej porze roku jest zimna woda w basenach. hotel godny polecenia :)

ewa

Pobyt - Maj 2009

Absolutnie rewelacyjny wypoczynek w hotelu Alaiye Resort

Konrad

Pobyt - Kwiecień 2009

Hotel do polecenia. Czysto, miła obsługa, jedzenie ok. Do plaży przechodzi się wewnętrzną drogą między hotelami ok. 300 metrów. Leżaki na plaży bezpłatne ale są bardzo gęsto ułożone, dlatego ploceam przejść na płatną plaże gdzię można wykupić leżak na cały dzień po 1 Euro. Jedyny mały minus to dość głośna muzyka na żywo przy basenach (wieczorem w godz. 22.30-24.00) - 2 razy w tygodniu. Dużo Rosjan!

rafał

Pobyt - Marzec 2009

Byłem w maju więc nie było tłoku zawsze wolne leżaki przy basenie Dojście do morza kilkadziesiąt metrów wewnętrzną drogą hotelową Pokoje codziennie sprzątane Bardzo miła obsługa hotelowa Jedzenie urozmaicone - za wyjątkiem śniadań- codziennie to samo Duży plus dla restauracji ala carte - polecam chińską Dużo atrakcji - codziennie tenis stołowy siatkówka itp Dobry hotel dla rodzin z dziećmi - kids club i mini disco codziennie ( te ostatnie troche monotonne - codziennie te same piosenki ) Jeśli chodzi o wieczorne atrakcje to duży plus - byliśmy z rodzinką 2 tygodnie i codziennie co innego Na minus tylko dyskoteka - cały czas leci techno Daleko od dyskotek - dla nas to nie problem jak przyjechaliśmy z dwulatkiem

situnia

Pobyt - Listopad 2008

*************************************************** *************************************************** *************************************************** Niezapomniane wakacje, hotel wspaniały - czysto, jedzenie dobre, urozmaicone (codziennie kolacja tematyczna, np. meksykańska, turecka włoska...), baseny czyściutkie, fajne zjeżdżalnie, odrębna bardzo duża część dla dzieci po drugiej stronie ulicy z miniclubem, plaza w sumie nie z tych najgorszych, chociaz mogłaby być nieco szersza, ale za to napoje, arbuzy i melony na plazy, plaza hotelowa, 3min spacerkiem od hotelu, swietny program animacyjny dla dzieci i doroslych (morning gym, aqua aerobick, sea gym, step aerobick, rzutki, strzelanie z łuku i strzelb, water polo, siatkowka, water games, ping-pong, boccia), wieczorem malowanie twarzy, dyskoteka dla dzieci, potem wieczorne przedstawienia, które były po prostu świetne. Jedyny minus to niezbyt sympatyczna rezeydentka, ale ona zastępowała naszą, która z pilna sprawa poleciala do Polski, chociaż jeżeli chodzi o rezydentów to niezaleznie od biura podrozy ciezko trafic na dobrych... Ogolnie hotel super, polecam wszystkim:) *************************************************** *************************************************** ***************************************************

Iwona

Pobyt - Wrzesień 2008

Alaiye Resort to miejsce godne polecenia.Ogromny (co nie znaczy, że brak tam ciszy i spokoju)ośrodek fachowo prowadzony. Rewelacyjne jedzenie, piękne baseny, miła obsługa(całego presonelu), animacje dla dzieci i dorosłych. Wszystko bylo dokładnie takie, jak trzeba o ile nie lepsze:) Aż nie chce się wracać. POLECAM

Dorota

Pobyt - Sierpień 2008

Super hotel,obsługa serwis bardzo dobra.Czyściutko,przyjemnie.

Aga

Pobyt - Sierpień 2008

świetny program animacyjny dla doroslych, swietni animatorzy, polecam:)

Makr

Pobyt - Lipiec 2008

Hotel robi bardzo dobre wrażenie. Położony jest blisko plaży (przejsie wzdłuż hotelu Lonicera, bez ruchliwej ulicy), morze czyste, plaża również, jednak jest raczej zatłoczona. W hotelu najwięcej Rosjan i Niemców - obsługa nie zawsze dobrze mówi po angielsku. Pokoje rewelacyjne, nowocześnie urządzone, łazienka przestronna. Cieżko zdobyć pokój 2-osobowy z widokiem na morze - oficjalna lub nieoficjalna dopłata 20 EUR/tydzień ale po wielu prośbach. Jedzenie mogłoby być bardziej urozmajcone, ale jest dosyć smaczne (mało owoców, brak sałatek). Obsługa sympatyczna.

Gosia

Pobyt - Lipiec 2008

Hotel godny polecenia. Pokoje bardzo czyste, codziennie sprzątane, pokojówki bardzo miłe (szczególnie jeśli codziennie zostawiło się im po 1 dolarze:)) tak jak reszta obsługi. Jedzenie różnorodne w dużych ilościach. Basen bardzo przyjemny choć nie tak ogromny jak na zdjęciach. W ciągu dnia ciągle się coś działo - możliwość korzystania z różnych form aktywności jak aerobik, piłka wodna, tenis i inne.Wieczorne animacje ciekawe choć dosyć krótkie. Rezydentka (pani Dagmara) bardzo miła i zawsze pomocna. Polecam wycieczkę do Kapadocji (jednak warto się zastanowić nad wykupieniem jej "na mieście" a nie w hotelu bo można zapłacić nawet 1/3 ceny - my niestety dowiedzieliśmy się o tym po fakcie, ale znajomi skorzystali i sobie chwalili). Ogólnie hotel ma dobra lokalizację - ok. 2 km do centrum (można przejść spacerkiem lub podjechać dolmuszą (płatna), do Alanyi ok 25 km, a do Side ok 35 km. Niestety do pozostałych miejsc wartych odwiedzenia jest już nieco dalej - w granicach 80-120 km (Antalya, Aspendos, Perge itp.). JEDYNYM ogromnym minusem hotelu jest jego plaża - jest paskudna (piasek ma barwę ciemnego brązu i jest brudny, wygląda jak piach ze żwirowni a nie jak plaża w "egzotycznym" kraju) - na "pocieszenie" dodam że podobno tak wygląda większość plaż w Turcji. Ogólnie polecam wakacje w tym hotelu, na pewno nie będziecie zawiedzeni.

mimi

Pobyt - Lipiec 2008

Hotel naprawdę bardzo ładny, nowoczesny. Pokoj a raczej pokoje czyste, przestronne,do niczego nie można się przyczepić. rewelacyjne animacje!!! Ale ogromny minus dla obsługi.Głównie chodzi o kelnerów w restauracji-jednym słowem porażka! Niesympatyczni, niepomocni,poganiją i każą się prosić o cokolwiek! Psują cały wizerunek hotelu.

Kaśka

Pobyt - Czerwiec 2008

Wakacje bardzo, bardzo udane, kompleks naprawdę godny polecenia, organizacja bardzo dobra. Z rzeczy, o których warto napisać to to, że ręczniki kąpielowe są wydawane za kaucją 10 euro od ręcznika, która jest zwrotna w całości przy wyjeździe z hotelu. Można wziąć swoje z domu, hotelowych nie wolno brać. Kawa cappuccino, po turecku i sok ze świeżych pomarańczy płatne (kawa 2e, sok 1e). Polecam ten hotel szczerze.

Misiaczky

Pobyt - Czerwiec 2008

Hotel bardzo dobry. Pokoje rewelacyjne, jedzenie pyszne, obsługa super. Duży daje toaletom za błysk... Pozdrawiam wszystkich, którzy byli w terminie 20.08.2008-03.09.2008. Magda i Adam

Dagmara i Tomek

Pobyt - Czerwiec 2008

Hotel jest fantastyczny. Polecamy 3 restauracje a`la carte - pyszne jedzenie, mila obsluga - szczegolnie restauracja otomanska. Pokoje czyste, przestronne, wygodne. Jedzenia mnostwo-kazdy znajdzie cos dla siebie, zawsze swieze i pieknie przystrojone. Plaza nie za ciekawa, ale to normalne w Turcji ( mamy na mysli piasek - wyglada jak brudny i strasznie sie lepi).Obok hotelu bazar.Animacje w hotelu rewelacyjne. Obsługa hotelowa z kelnerami na czele jest bardzo przyjaznie nastawiona.Polecamy hotel wszystkim! Bylismy z biurem Sky Club, co do biura nie mamy zadnych zastrzezen. Rezydentka Dagmara bardzo sympatyczna i pomocna. Pozdrowienia dla Krzyska i Wioli :)

Alaiye Resort & Spa