Szeroki wybór hoteli idealnych na wakacje dla rodzin z dziećmi
Hotel na prawdę miło mnie zaskoczył. Nasz pokój składał się z salonu z dwoma łóżkami dwa fotele,stolik, telewizor ,lodówka i mały blat z umywalką do tego osobna sypialnia i łazienka....na dwoje. Spokojnie wyśpi się tam 5 osobowa rodzina...wiem bo znajomi u nas nocowali :) pokoje czyste bez fajerwerków ale w zupełności wystarczą. Jedzenie mi smakowało chociaż znajomi trochę narzekali ale to już kwestia smaku a kucharze starali się urozmaicać menu.Obsługa na prawdę bardzo miła, łamaną angielszczyzną dogadasz się z każdym.Basen trochę mały ale daje rade, o leżak ciężko ale zawsze jest materac i można się opalać pływając w basenie :)Do centrum jest kawałek ale busy za 1,5 lira kursują co kilka minut, spacer odradzam bo się można ugotować:)
Bardzo dobra baza wypadowa na wycieczki i centrum rozrywki czyli Alanyi (bowiem hotel jest w OBA jakieś 3km) Do Alanyi można dojechać autobusem podmiejskim nr 1 lub 4 przystanek 100m od hotelu
Wróciłam z Millenium 06.07.2011 r. Były to naprawdę bardzo udane wakacje z Itaką. Pozdrowienia dla naszej rezydentki Kamili Lechowskiej. Hotel na pierwszy rzut oka mały , przy ulicy, ale po lekkim rozeznaniu bardzo sympatyczny, kameralny. Obsługa bardzo miła, kelnerzy uwijają się jak mrówki, nie można im nic zarzucic. Hotel ma ochronę Pokoje małe, ale przecież tam sie tylko śpi. Jedzenie dobre, czysto. Jak na 3* jestem bardzo zadowolona i śmiało mogę polecić ten hotel. Może kiedyś sama tam wrócę. Kamienie w wodzie utrudniają kąpiel, konieczne buty. Do miasta kawałek, ale niedaleko hotelu jest przystanek i autobus nr 1 zawiezie was do miasta jak i na plażę Kleopatry (piaszczystą) za 1 $.
Byłam z 2ką małych dzieci. Poziom przystosowania dla rodzin z dziecmi rozczarowuje. Miniklub nie funkcjonuje, jest tylko minidisco po godz. 21.00 (mini akurat fajne). Zjeżdżalnia też fajna, ale działa 2x dz po 1h albo mniej. Bardzo ciasno: mało miejsca przy basenie (brakuje leżaków), brak kawałka ogródka, aby dzieci miały miejsce do zabawy. Hotel serwuje turystom mnóstwo ograniczeń (napojów do pokoju brac nie można, przekąsek przy basenie nie można, itp.). Plaża ładna i blisko ale wejście do wody kamieniste. Hotel położony na uboczu, w spokojnej dzielnicy. W okolicy nie ma zbyt wielu knajpek, sklepów. Centrum miasta na dłuższy spacer. Bardzo kompetentna rezydentka z Itaki- p. Anna Trzos.