Albatros Aqua Blu Resort

Bardzo mi sie podobało. Żałuję, że byłam tylko na tydzień. Uważam tylko, że w basenach była zbyt zimna woda, a prócz tego było fantastycznie.

Otoczenie hotelu robi wrażenie, szczególnie wieczorem, kiedy jest podświetlony miło jest posiedzieć w barze i delektować się ciepłem Egiptu. Standard pokoi wedlug mnie to 3*, jednak jadąc tam nie liczyłyśmy na luksus w pokoju, tylko na to czego możemy oczekiwać dookoła. Plaża oddalona o 500m od hotelu, ale pomimo transportu (podono taki był) chodziłyśmy zawsze pieszo. krotki spacer, przez teren hotelu. na plaży mała rafa, dużo kolorowych rybek - super. Nie zawiodłyśmy się. W ciągu tygodnia byłyśmy na wycieczce w Luksorze - bardzo polecam, w wiosce beduińskiej - bardzo polecam oraz na wyspie Giftun- super dla uprawiających snoorkling. Wakacje były cudowne, jedyny mankament, że za krótkie.

brak polskich programów w TV

Obsługa zbyt narzucała się wypoczywającym przy basenach ludziom, nahalne pytania typu "może masażyk??" powtarzany co 5 minut wkurza. Ale ogólnie luz, nie trzeba zwracać na to uwagi. Baseny spoko, mi samoloty latające nad głową w ogóle nie przeszkadzały. Pokoje też fajne, klima też jest. Nie radzę korzystać do bólu z przysługującego "all inclusive" bo czeka Cię rozstrój żołądka :-) Hotel w stylu bajkowym, blisko morza, wokól pustynia..... To jedyny mankament, że do miasta daleko, ale można potargować się z taksówkarzem i za 5 funtów egipskich dojechać do dolnej Hurgady :-)

Bardzo fajny, nowy i zadbany hotel. Kilkanaście bajkowych bungalowów. Dużo basenów, w tym dwa podgrzewane - byliśmy w połowie grudnia więc w innych bardzo ciężko byłoby popływać. Fajne zjeżdżalnie, trzeba tylko jeździć na matach!!! Boiska do piłki nożnej, siatkowej i koszykówki, kort tenisowy, mini golf, siłownia, masaże itd. itp. Do plaży ok 10 min pieszo, co 15 min jeżdżą busy, no ale lepiej sobie podejść bo przechodzi się przez bardzo ładny kompleks ogrodowy hotelu ,którego nazwa wypadła mi z głowy (chyba Albatros). Tam też jest bardzo fajny aqua park za który w opcji all inclusive nie trzeba było płacić. Plaża bardzo ładna i zadbana. Przy plaży bar, także napoje na miejscu i obiad można było zjeść bez ruszania się z plaży(wybór na pewno mniejszy niż w restauracji hotelowej). W pokojach klimatyzacja, bez luksusów ale czysto i sympatycznie, szczególnie ze względu na program muzyczny MUZZIKA (kto był na pewno zrozumie, a jeśli nie był polecam reklamę kit kata). Bardzo fajne pokoje rodzinne 2 2 (dwa pokoje z kuchnią i dużą łazienką). Sejf płatny w recepcji. Kantor. Fajny holl z animacją wieczorną - można potańczyć do muzyki na żywo. W opcji All Inclusive bardzo duży wybór alkoholi. Myśleliśmy, że będzie tylko lokalne wino i piwo, a tu whiskacz, rum, itd. Ogólnie bardzo polecamy. Chcemy pojechać ponownie do Egiptu i jesli do Hurghady to bardzo mocno zastanowimy się czy nie w to samo miejsce choć chcielibyśmy mieć jakieś porównanie.

Nazwa  Albatros Aqua Blu Resort
Miejsce  Egipt / Hurghada / Hurghada
Wyżywienie  All inclusive, śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do kuchni / aneks kuchenny, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, rozrywka i życie nocne

4 baseny i minizjeżdżalnie.

Rozległy kompleks hotelowy z bogatą ofertą sportowo-rekreacyjną.

Ok. 500 m od hotelu, piaszczysto-żwirowa plaża (bezpłatny transfer hotelowym busem co ok. 30 min.).

Dla dzieci: bogaty program animacji, plac zabaw, miniklub.

Wyświetlono 528 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Adriana

Pobyt - Październik 2006

4.2
Łukasz Fal

Pobyt - Sierpień 2006

Właśnie wróciłem z tego hotelu po miało by się wydawać tygodniowym urlopie. Tak realnie biuro oasis ucięło jeden dzień, w 7 dzień pobytu zbiórka o 1:40 w nocy i wyjazd - jeżeli sięwybieracie sprawdźcie to bo można się nadziać, gdyż z poprzedzającego wyjazd wieczora praktycznie nici i cała noc nieprzespana. Nie wiem skąd tyle zachwytów w poprzednich opiniach, może piszący je mieli porównanie tylko z pensjonatem w Szczyrku. Hotel po przyjeździe ( wieczorem) wydaje sie bajkowy, ale to szybko mija, może przy pierwszym schodzącym do lądowania samolotem. Samolotów co dzień ląduje ca 40, jak to przeszkadza nie muszę pisać. W tym hotelu praktycznie wszędzie trzeba chodzić po schodach, lobby na wysokim 1 piętrze, tak samo wejście do hotelu. Pokój mieliśmy na ostatnim wysokim 2 piętrze - tez trzeba się nachodzić. Wind brak. Jeżeli ktoś ma jakieś problemy ruchowe stanowczo odradzam. Co do higieny w barach też dużo do zarzucenia - szklanki a raczej plastiki "myte" brudną ręką bez płynu pod kranem. Obsługa jest różna, część barmanów miła usmiechnięta i przyjemna a część patrzy na ciebie z dżichadem w oczach, lub co najmniej jak na intruza. Drinki ok, da się pić, tylko all teoretycznie do 12, kończy się w barze przy basenie gdzie odbywają się atrakcje typu śpiewający facet, o 11 i ani minuty dłużej. potem już tylko lobby bar a do niego jak pisałem wcześniej schody. Mimo, że występy "artystyczne" trwają dłużej niż działa bar, obsługa o 11 zaczyna zwijać poduszki z foteli. Jedzenie jest smaczne, a miłośnicy owoców morza będą zadowoleni .... ale pory posiłków są niemal identyczne jak te w których przygotowywane są przekąski w barze na zewnątrz. Obsługa potrafi zabrać talerz kiedy dogryza się ostatniego kęsa i trzyma sztućce w ręce - taki żart( chyba) - denerwujące. jeżeli przyjdzie się na koniec posiłku potrafią zabrać podgrzewacz z jedzeniem sprzed "nosa" widząc że się do niego idzie. Baseny - są piękne i na prawde urozmaicone- jedyny minus zimna woda ( aż trudno uwierzyć - a jednak) za długo się nie posiedzi. Plaża super, to że trzeba na nią się przejść to nawet dobrze, bo jest to jedyna możliwość spaceru. Wokół hotelu tylko pustynia i droga na której miejscowi zawierzają swoje życie Allachowi. Nie ma zupełnie jak i gdzie iść na spacer, chyba że się jest kamikadze i pójdzie drogą.Generalnie nie polecam, gdyby nie naprawde bardzo sympatyczne towarzystwo turystów jakie nam się trafiło było by dno.

Madzia

Pobyt - Sierpień 2006

Tydzień temu właśnie wróciłam z tego hotelu. Nie zgadzam się z moimi poprzednikiami, którzy wystawili takie złe opinie. Ja należę do osób raczej wymagających i naprawdę mogę polecić ten hotel. Pokoje są duże i czyste, cały kompleks bardzo czysty i zadbany, piękne baseny. Trzeba tylko uważać aby nie zostać zakwaterowanym w hotelu obok który wygląda identycznie, jest tego samego właściciela ale ma niższy standard! Nas też to spotkało, tam kwaterują przede wszystkim Polaków! Ale na drugi dzień poprosiłam o zmianę pokoju i bez problemu dostaliśmy ładny pokój w głównym budynku. Do plaży wcale nie jest daleko, tylko koniecznie trzeba się zaopatrzyć w obuwie "ochronne" gdyż jest sporo kamieni i piasek gruboziarnisty.Plaża taka sobie tylko dlatego że jest bardzo daleko płytko, ale po drugiej stronie pomostu już jest ok. Polecam wycieczkę na wyspę GIFTUN, jest naprawdę bosko, jak na błękitnej lagunie. W hotelu codziennie wieczorem są ciekawe animacje, jest wesoło. Poza tym my nie byliśmy w sezonie a mimo to działały 3 z 4 zjeżdżalni. W hotelu miła obsługa, jedzenia dużo no i koniecznie z opcją "all" .Z hotelu bez problemu mozna dostać się do centrum za 2 funty od osoby(1zl) jedzie sie około 15 min. Spokojnie można polecać ten hotel:)

karel48

Pobyt - Sierpień 2006

Rewelacyjne baseny, fajni animatorzy - nie natrętni, miła obsługa, super czystość, można naprawdę wypocząć

Mariusz

Pobyt - Sierpień 2006

Pobyt w drugiej połowie października bardzo udany.
Hotel OK (proście o pokoje w głównym budynku lub oznaczonych cyframi, "bloki" opisane literami mają gorszy standard :-)), duża ilośc basenów, obsługa w porównaniu np. do Tunezji, miła i nie narzucająca się.
Polecam nurkowanie z polskimi instruktorami fajny klimacik i pełen profesjonalizm. Można poprosić o nie zapomnianą pamiątkę... zdjęcia podwodne. Rewelacja, codziennie zmieniam tapetę...
Przestrzegam przed sklepikami przy hotelu, chyba że ceny 2-3 razy wyższe niż w mieście nie przerażają.
Ogólnie godny polecenia. Pozdrawiam.
P.S. Już wiem dlaczego ludzie wracają do Egiptu... rafy... rafy... rafy...

Lester

Pobyt - Lipiec 2006

Hej Własnie wróciliśmy z tego Hotelu. Polecam w 100%. Praktycznie do niczego nie można się przyczepić. Moim zdaniem jedynym mankamentem moga być monotonne śniadania, ale hotel wszytsko nadrabia lunchem i kolacjami jedzenia ogromna ilość dosłownie nie do przejedzenia. Okolica spokojna trzeba jedynie zwrócić uwage na nisko latające samoloty ale zupełnie to nie przeszkadza. Bylismy w innych hotelach nad którymi się zastanawialiśmy tj. Golden Five i Sultan Beach i ten hotel jest o wiele wiele lepszy (moim skromnym zdaniem). Zjeżdżalnie super wcale nie przycinają wystarczy zjeżdżać na leżąco a nie na siedząco. Polecam wszystkim w razie jakichkolwiek wątpliwości służę informacją

4.8
bmo

Pobyt - Lipiec 2006

Byłem w wielu hotelach w hurgadzieten ten jest przerklamowany i stanowczo za ciasny ,biorąc pod uwagę kasę jaką trzeba za niego zapłacic to stanowczo odradzam,basenów jest sporo ale z tymi zjeżdzalniami to lipa i tak nie wszystkie nie pracują nad dziecmi w basenie z zjeżdzalnią nie ma ratownika (samopas")Ja napewno do tego hotelu już nie pojadę.

Mateusz

Pobyt - Lipiec 2006

Hotel okazał się lepszy niż oczekiwałem. Jedzenie, czystość, obsługa na najwyższym poziomie(obowiązkowo czeba znać podstawy języka angielskiego, niemieckiego lub rosyjskiego, ale i bez tego sympatyczna obsługa stara się zaspokoić nasze potrzeby). Nie mam żadnych zastrzeżeń do tego hotelu, wręcz przeciwnie. Hotel znakomicie prezentuje się z zewnątrz jak i wewnątrz(jeden z najmłodszych i najlepiej wyglądających hoteli w Hurgadzie). Z całą odpowiedzialnością moge go polecić młodszym jak i starszym turystom wraz z dziećmi-które mają raj na zjeżdżalniach. Wycieczka odbyła się na początku września i trwała niestety tylko tydzień:(, ale była warta każdej wydanej złotówki. Na plaże turyści dowożeni są przez hotelowe busy, ale można też sie przejść piechotą(ok 8 min), gdyż plaża znajduje się w zaprzyjaźnionym hotelu Albatros. 50 m od brzegu znajduje się rafa koralowa, także warto wyposażyć się w maski, gdyż widoki są bajeczne. Polecam także wycieczke na wyspe Giftun u brzegów której można także podziwiać rafy koralowe.
Dziękuje i pozdrawiam biuro podróży Exim Tour(kapitalna oraganizacja).

aniaoooo

Pobyt - Lipiec 2006

Byliśmy z mężem tym hoteliku w dniach od 1 do 15 września. Byliśmy pod ogromnym wrażeniem całego obiektu, na który składa się kompleks Aqua Blu oraz Albatros. Jest tam mnóstwo basenów, przez co nie ma takiego tłoku. Zawsze można znaleźć wolny leżak. Na plaży jeden bar z napojami i jedzeniem. Leżaki i ręczniki przy basenach i na plaży bezpłatnie. Restauracja rewelacyjna, jedzenie wyśmienite i bardzo urozmaicone, trzeba się rozglądać po całej restauracji bo nieraz można było coś przegapić (np. na śniadanie omlety i naleśniki są smażone na zewnątrz). Kompleks ten zapewniał praktycznie wszystko swoim turystom, na dobrą sprawę nie trzeba było wychodzić z hotelu. Plaża jest niedaleko (trzeba przejść przez ulicę i hotel Beach Albatros), dla leniwych co 15min. jeździ busik z hotelu (przystanek po prawej po zejściu schodami z hotelu). Obsługa bardzo miła, było czysto i schludnie, śmigają na wysokości lamperii- jak w wojsku. Koło hotelu jest kilka sklepików, ale my tam nie robiliśmy zakupów bo było tam drożej niż na mieście. Do miasta jakieś 15 km. Nie ma problemów z dostaniem się do Sakkali, wystarczy wyjść przed hotel. Najlepiej jechać białymi busikami, my za kurs do centrum za 4 osoby w jedną stronę płaciliśmy 10 funtów. Plaża średnia, tzn. mała i kamienista w niektórych momentach, ale jest za to dużo raf i wrak statku-aby je znależć trzeba popatrzeć gdzie jest najwięcej wystających fajek z wody. My praktycznie siedzieliśmy cały czas przy basenie, a na plażę szliśmy tylko ponurkować. Klima działa bez zarzutu- w pokoju jest sterowana ręcznie.
Byliśmy z biurem Exim Tours, rezydentka P. Jola-bardzo miłą i uczynna. Biuro spisało się na medal, nie mieliśmy większych zastrzeżeń. Dużo zabaw dla dzieci, codziennie animacje i sport. Za dopłatą masaże, jaccuzi a także siłowinia.
Alkoholu nie załują, napoje schłodzone, woda butelkowana. Opcja all sprawdziła sie w 100%-widzieliśmy ludzi, którzy jej nie mieli i tylko stali i się zastanawiali czy wziąć jedną wodę czy dwie. My na wszystkie fakultety braliśmy wodę z baru. Suchy prowiant na Kair i Luxor. Obsługa bardzo uczynna i sympatyczna.
Widzieliśmy różne hotele i na prawde można się nadzieć na niezłą minę......
Transfer z i na lotnisko szybko i bez problemów. Zakwaterowanie w hotelu też bardzo szybko i sprawnie.
Bardzo polecam ten hotel. Spędziliśmy w nich niezapomniane wakacje.

zadowolona z urlopu

Pobyt - Lipiec 2006

Hotel jest przepiękny polecam .
Dla tych co chcą odpocząć od zgiełku idealny

Aspiryna

Pobyt - Lipiec 2006

Hotel ma wszystko na miejscu, jeśli wykupić opcję all inclusive można się tam bawić od rana do nocy. Nad basenami bardzo wygodne leżaki, piękny kompleks - dokładnie taki, jak pokazują zdjęcia. W hotelu można wymienić pieniądze, niedaleko (w hotelu "albatros", który należy do tego samego kompleksu) znajduje się też bankomat. Plaża bajeczna, choć dobrze zabrać ze sobą buty do pływania, bo dno morza, które odkrywa się podczas odpływu, jest kamieniste i łatwo poranić stopy. Posiłki serwowane są w plażowym barze o odpowiednich porach, więc nie trzeba łapać busa, żeby wrócić do hotelu. Warto wykupić wycieczkę na pustynię do wioski Beduinów i zabrać ze sobą najlepiej owoce lub choćby słodycze, gdyż tamtejsze dzieci cierpią na ich brak i czekają aż przywiozą je turyści. Miejscowi są niesamowici: ciepli, serdeczni, zawsze uśmiechnięci, choć żyje im się ciężko, ale nie narzekają tak, jak Polacy. Ich zachowanie to dobra lekcja pokory. Wyjeżdżaliśmy z biurem "Kopernik", organizacja bardzo dobra. W dniu wyjazdu aż łezka kręciła się w oku.

jacek

Pobyt - Lipiec 2006

Wspaniały hotel, baseny, zjeżdzalnie, bardzo miła atmosfera, sympatyczna obsługa. Czyste, wygodne pokoje, bardzo dobre jedzenie (pyszne ciasta). Do plaży blisko, wystarczy wejść na teren hotelu Beach Albatros po drugiej stronie ulicy i przejść przez piękny ogród, wśród basenów kilkaset metrów (5-6 min). Sama plaża może nie jest może idealna tzn. szeroka, płaska, drobny piasek ale za to bardzo ciekawa. Można w centralnej części popływać a z boku ponurkować i pooglądać fajne rafy, z drugiej strony płycizna z idealnym piaskiem, gdzie można poleżeć będąc obmywanym przez fale. Hotel położony jest z dala od centrum Hurgady, co dla nas było dużym plusem. Bez zgiełku ulicy za to w 10-15 min można bez problemu dostać się do centrum handlowego za parę funtów (ok.2zł/os.).
Jedynym zgrzytem był fakt zakwaterowania nas pierwszego dnia w przylegającym hotelu Albatros Resort, gdzie dostaliśmy pokój odbiegający znacznie poziomem od hotelu czterogwiazdkowego. Spotkało to całą naszą kilkunastoosobową grupę z tym, że większość miała pokoje w porządku. Następnego dnia rezydentka z biura Oasis Tours zapewniła nas że było to z winy hotelu a nie biura. W każdym razie przeniesiono nas do części Aqua Blu i dostaliśmy pokoje z najlepszym widokiem. Trochę stresu jednak było.
Polecam gorąco ten hotel. Raj dla dzieci i dorosłych. Żal było wyjeżdżać.

Maciucha

Pobyt - Lipiec 2006

Bardzo sympatyczny hotel. Wyśmienite jedzenie, bardzo miła i pomocna obsługa. Do plaży niby 700m ale droga przez kompleks Albatros nie jest uciążliwa. Dość daleko od centrum. Przy hotelu dyskoteka i mini straganiki. Podobnie w kompleksie Albatros, z którego udogodnień można również korzystać. Przy plaży równieżmożna skorzystać z baru (obiady w formie szwedzkiego stołu,napoje). Rafa przy plaży zniszczona,aleryby bardzo ładne. wystarczy troszke odpłynąć w głąb morza i nawet rafa jest ładna. My z tego hotelu jesteśmy baaaardzo zadowoleni.

Gośka

Pobyt - Czerwiec 2006

Właśnie wróciliśmy z tego hotelu-pobyt od 19-26.08. Ten hotel jest po prostu jak bajka.Wszystko czyściutko i w samych superlatywach. Od plaży jest ok 7 min. drogi pieszo-spacer sama przyjemność. Obsługa świetna (niezgadzam się z moim przedmówcą co do czystości pokoi-zawsze wyszprzątane i zadbane) klimatyzacja działająca i bez problemów, także dostęp do bierzącej wody. Jedzenia full i przerózne specjały. Animacje przeróżne zarówno dla dzieci jak i dla doroslych (wodna gimnastyka,piłka wodna,nauka tańców,piłka nożna,konkursy,streching, gra w strzałki, wieczorem disco i występy w amfiteatrze). Rezydent Oasis Tours-Marysia-super babka :). Jak na siłę szukac minusów to to że 3 zjeżdzalnie czynne w obiekcie na jednej się zatrzymywaliśmy. Ale te w obiekcie obok całkiem fajne i także z nich mozna korzystać.Jednym słowem ssssssuuuuuuuppppeeeeerrrrrrr. Polecam z calą odpowiedzialnościa. Operatora także -Oasis Tours.W razie pytań służę. :) Najlepiej brać all tylko z powodu napoi, bo jeść się nie chce ale pic bardzo przy ten około 40C.

wwwujek

Pobyt - Czerwiec 2006

Lecieliśmy z Fischer'em, wycieczka z Exim'u.
Wylot opóźniony o 4 godziny, powrót planowo. Ocena 4

Pokój.
Skromny, czysty, przytulny, działająca klimatyzacja, balkon. Ocena 4+

Rezydent.
Miły, sympatyczny, punktualny Egipcjanin Tarek. To tyle co mogę powiedzieć, bo poza podaniem godzin odlotu, do niczego więcej akurat nam nie był potrzebny. Całe szczęsćie. Ocena 4

Hotel.
Długo się zastanawialiśmy nad wyborem, ale teraz wiemy, że wybraliśmy super. Nie mówię tego dlatego, że akurat byłem w Aqua. Poprostu widzieliśmy wszystkie hotele wchodzące w skład pickalbatros.com i obiektywnie uważamy, że Aqua jest cudowny.
Przepięknie zaprojektowany, bardzo czysty, świetna zieleń dookoła, śliczne baseny, wszystko tworzyło cudowny klimat. Ocena 5+

Atrakcje.
Animacje były po niemiecku i angielsku (goście to w większości Niemcy i
Rosjanie). Jak dla mnie to tych atrakcji nie było zbyt wiele. Były show'y w amfiteatrze (jest na terenie hotelu), była muzyka i śpiew do potańczenia.
Dyskoteki w innym hotelu. W dzień piłka wodna i aerobik w wodzie, to wszystko. Zjerzdzalnie w hotelu, na które miałem tak wielką ochotę zaskoczyły mnie negatywnie :-( Działały max.3, nawet małe dzieci zatrzymywały się w połowie - kiepski ślizg.. Ocena 4-

Plaża.
Kawałek od hotelu, piechotą 10 minut, kursował bezpłatny busik, nie ma problemu.
Sama plaża z gruboziarnistym piaskiem, leżakami, parasolami, między dwoma "molami". Woda przyjemna, plaża też. Za to rafy są bardzo ładne. Szczególnie ten zatopiony statek. Jest też rafa za prawym molem - patrząc w kierunku horyzontu. Można nogami dotykać dna, leciutko zejść pod lustro wody i podziwiać. Piękne! Ocena 4+ (plusik za rafy)

Jedzenie i picie.
Masa, nie do przejedzenia. My mieliśmy all. Sporo owoców, ciast,
pieczywa, ale także konkrety. Jak dla mnie troszkę za monotonne, bo choć dziennie mogłem jeść coś innego, to ogólnie pojawiało się to somo.. Najlepsze kolacje, tu dzienie jakiś specjał. Picie do woli, jedynie soki z pomarańczy płatne 7LE. Alkohol taki sobie. Jak ktoś ma zamiar mieć na drugi dzień kaca, to niech sobie kupi coś w czasie lotu, coś europejskiego.. Ocena 4+

Z czystym sumieniem możemy Wam polecić ten hotel.

Jedyny minus jak dla nas to sprzątanie pokoi. Robił to młody chłopak, mógłby się bardziej postarać..
W razie pytań służę..
Pozdrawiam, Łukasz.

Jurek

Pobyt - Maj 2006

Do hotelu nie można mieć większych zastrzeżeń poza faktem, iż w trakcie naszego pobytu z czterech zjeżdżalni nie zdarzyło się aby wszystkie funkcjonowały (właśnie trwało ich malowanie, jakby nie mogli tego zrobić przed sezonem), maksymalnie działało tylko dwie, a przez większość pobytu jedna. Dodatkowo duże problemy z leżakami - aby je zarezerwować trzeba było wstawać przed szóstą, albo prosić obsługę o rezerwację (niestety nie zawsze można było na nich polegać). Jednocześnie muszę nadmieć, iż organizatorem pobytu było BP Kopernik, które już po przylocie postanowiło zarobić kilkanaście dodatkowych dolarów i zmienić nam hotel (zmiana dotyczyła pięciu osób dorosłych i trojga dzieci) jakoby z powodu braku miejsc. W związku z naszą stanowczą odmową przyjęcia innego (gorszego hotelu), noc spędziliśmy w holu hotelu Aqua Blue. Rano ok godz 12 cudownie znalazły się miejsca i zostaliśmy zakwaterowani. O ile hotel można polecić, to na pewno nie polecam BP Kopernik, które w sposób profesjonalny posuło na wakacje. Na domiar złego arogancja i chamstwo jednej z rezydentek dopełniły negatywnej opinii o BP Kopernik. A tak na marginesie jakiś urząd powinien zakazać im używania nazwiska Kopernik aby nie szargać imienia wielkiego polskiego astronoma.

Albatros Aqua Blu Resort